Aikaisemmin tuli laitettua katsaus 22-vuotiaiden EM-kisoihin lähtevien tilastosijoituksista, joten laitetaanpa vastaava myös 19-vuotiaiden EM-kisoihin lähtevistä. Joukkue julkistetaan ensi viikon alkupuolella.
3. Tomas Wecksten 530
4. Oliver Helander 75,46
6. Krista Tervo 63,66
7. Elina Lampela 416
8. Niko Koskinen 520
8. Emma Koistinen 13.75
9. Wilma Murto 412
9. Aleksi Jaakkola 75,60
9. Taika Nummi 47:41
10. Suvi Koskinen 62,62
10. Valtteri Kalliokulju 13.79
11. Petri Ihander 7335
11. Vilma Paakkala 50,67
12. Oskari Perälampi 57,95
12. Merja Perätalo 50,70
13. Topias Koukkula 15,64
13. Emma Pullola 13,04
14. Tiina Rinnekari 61,46
Suurimmat mitalikahditaatit löytyvät siis miesten seipäästä ja keihäästä, mutta on mitali täysin mahdollinen myös naisten seipäästä, vaikka "maailman parhaat" juniorit ovat toistaiseksi hypänneet selvästi alle odotusten. Hyvänä päivänä myös moukarissa, sekä miesten että naisten, voi mitali olla mahdollinen.
Miesten seipäässä kisan suuri suosikki on huikeasti 560 tänä kesänä hypännyt Adam Hague. Tulos on tosin jo kaukaa maaliskuulta, mutta kaveri on liikkunut muiden yläpuolella myös tuoreissa kisoissa. Tilaston kakkonen on hypännyt 532 ja tilaston kymmenes 520, joten muista mitaleista taistelee suuri joukko hyppääjiä ja siinä tiukasti mukana on siis myös kaksi suomalaista.
Miesten keihäässä mitali on siis myös mahdollinen. Tilaston kärjessä ovat Tshekin Jan Dolezal ja Ruotsin Simon Litzell. Näistä Dolezal on heittänyt yli 80 metriä ja ruotsalainen melkein 79 metriä, mutta tästä huolimatta kisan kovimmat saattavat hyvinkin olla Slovenian Matija Muhar, joka on tänä kesänä heittänyt neljässä kisassa päälle 76 metriä ja parhaimmillaan reilut 77,5 metriä sekä Kreikan Ioannis Kiriazis, joka on heittänyt neljässä kisassa päälle 75,5 metriä ja parhaimmillaan 78,5 metriä. Jälkimmäisen kaikki parhaat kisat ovat tosin jo toukokuulta ja huhtikuulta.
Lampela ja Murto eivät ole toistaiseksi yltäneet lähellekään hallikauden tasoaan, mutta vielähän tässä on aikaa. Hyvä kuitenkin olisi, että kohtuullisen hyvä tulos tulisi jo ennen kisoja, niin itseluottamuskin olisi kunnossa kisoihin lähdettäessä, koska omalla parhaalla tasollaan hypätessään molemmat kykenevät hyvinkin taistelemaan mitalista. Aikaisemmin kesällä ikäluokan ulkoratojen ME:n (461) hypännyt Lutkovskaya on tietysti aivan omalla tasollaan jos kisoihin tulee, mutta sen jälkeen onkin paljon tyhjää. Moser on tilaston kakkonen 441 tuloksella, mutta tilaston kolmonen on hypännyt vain 430. Tilaston nelonen on muuten yli vuoden suomalaisia nuorempi ruotsalainen Lisa Gunnarsson, joka on hypännyt 425. Ruotsalaisten systeemin mukaan hyppääjä ei kuitenkaan kisaa tänä kesänä näissä kisoissa eikä 17-vuotiaiden MM-kisoissa vaan EYOF:ssa.
Naisten moukarissa kärkikaksikko on heittänyt parhaimmillaan sinne 70 metrin tasolle, mutta niiden jälkeen taso putoaan huomattavasti ja kukaan muu ei ole heittänyt yli 65 metriä, joka antaa Tervolle ja kumppaneille hyvinkin saumoja taistella mitalista. Miesten puolella kärki on tasaisempi ja mitali epätodennäköisempi, mutta on Jaakkolallakin mahdollisuutensa jos huipputasollaan heittää. Ja onhan niitä mahdollisuuksia tietenkin muillakin jos vain pystyy ennätystään parantamaan. Naisten keihäässä joku 53 metriä voisi olla jo kovaa tavaraa, mutta reilun parin metrin ennätysparannusta siihen Perätalolta vaadittaisiin. Taika Nummi voisi myös olla potentiaalinen yllättäjä. Tuskin yltää ihan mitaleille, mutta ei välttämättä ole siitä myöskään kovinkaan kaukana. Viime vuonna kehittyi huikeasti, mutta tänä vuonna kisoja ei ole takana kuin yksi, niin on vaikea sanoa mahdollisuuksista.