Yleisurheiluvuosi 2011

  • 106 805
  • 533

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Joo, kyllä Ruuskanen näyttää aika varmalta nimeltä Daeguun. Vaikka oli vasta viides A-rajan ylittäjä, niin kaikki muut näyttävät painivan erilaisten ongelmien kanssa kun Ruuskasen käyrä on ollut nouseva viimeaikoina.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Kyllähän keihään tilanne on tässä vaiheessa kristallinkirkas. Ilman yllätyksiä Kalevan Kisoissa Pitkämäki, Mannio ja Ruuskanen lähtevät kisoihin. Ainoastaan jos Pitkämäki ei ole kunnossa, joudutaan miettimään Haataisen, Koski-Vähälän ja Etelätalon välillä. Yksi varmaan nimetään joka tapauksessa kotiin jääväksi varamieheksi.

Järvenpää nyt tietysti on heittäjä, joka voi Haataisen tavoin saada yksittäisen onnistumisen tälle kesälle. Valintapakan kova sekoittaminen vaatisi kuitenkin joko kaksi onnistumista tai poikkeuksellisen pitkän yksittäisen.

Aika pieneksi Daegun joukkue kyllä taitaa jäädä. 15 edustajaa on kiven takana.
 

TKH

Jäsen
Mainitaan muutamia kovia tuloksia sunnuntaina päättyneistä Venäjän mestaruuskisoissa.

Kisojen kovin tulos oli ehdottomasti Chicherovan 207 korkeudessa. Tulos on jossain määrin yllättävä kun ottaa huomioon, että Chicherova sai lapsen viime vuonna ja aloitti harjoittelun vasta alkuvuodesta. Chicherovan tulos on kaikkien aikojen kolmanneksi paras. Sairastelujen jälkeen paluuta tekevä Slesarenko (197) oli kisan kolmas. Slesarenkon pääsy Daeguun ei ole aivan varma, koska vain mestaruuskisojen kaksi parasta saavat suoraan lipun MM-kisoihin, mutta aika varma Slesarenkokin voi lipustaan olla.

Naisten puolella muita kovia tuloksia oli Kapachinskajan 49,35 nelosella, Antiukhin 53,75 nelosen aidoissa sekä koko mitalikolmikon ajat kasilla. Kasin kisan kaksi parasta painelivat alle 1:57 eikä kisan kolmonenkaan paljoa kärkikaksikolle jäänyt. Savinova vei kasin mestaruuden.

Naisten pituudessa käytiin kovatasoinen kisa, vaikka Klishina ei mestaruuskisoihin edes osallistunut. Kisan voitti entinen nelosen (49,49) ja kakkosen (22,67) juoksija Olga Zaitseva huipputuloksella 701. Erikoista on, että Zaitseva ei viime vuonna kilpaillut ollenkaan ja pituushyppyä nainen ei ollut edes hypännyt ennen tätä kautta. Tänä vuonna ensimmäisessä kisassa oli kuitenkin mennyt jo 671 ja mestaruuskisojen sarja oli huikea sisältäen mm. myös 696 ja 695 tulokset. Huippuhyppykin syntyi käytännössä nollatuulessa. Venäjä oli jo aikaisemmin antanut Klishinalle lipun Daeguun ja Venäjän kolmas edustaja MM-kisoissa on Kucherenko. MM-kisoista ulos jäivät mm. Balayeva (689), Nazarova (688), Kolchanova (684) ja Pidluzhnaja (683).

Miesten korkeudessa Dmitrik voitti ehkä hiukan yllättäen mestaruuden 236 tuloksella. Shustov otti toisen lipun Daeguun samalla tuloksella ja kisan vitosella Rybakovilla (230) oli jo ennestään vapaalippu kisoihin. Viimeinen paikka menee sitten joko mestaruuskisoissa kolmoseksi jääneelle Ukhoville (234) tai neloseksi jääneelle Silnoville (234). Miesten välille saatetaan järjestään jonkinlainen oma pudostuskisa, niin kuin tapahtui kaksi vuotta sitten. Joka tapauksessa yksi potentiaalinen MM-kisojen mestari putoaa jo Venäjän karsinnoissa.

Miesten kasin mestaruus meni odotetusti Borzalle, joka muutamia viikkoja sitten juoksi lupaavasti alle 1:44.

Lukyanenko vei miesten seipään mestaruuden 572 tuloksella ja nähdään siis myös Daegussa. Miehen paluu kunnon tuloksiin on ollut nopeaa, vaikka sairastelun takia taukoa tuli 1,5 vuotta.

Menkov oli pituuden finaalissa vasta kymmenes, mutta mies esiintynee varmastikin Daegussa, koska Venäjällä ei ole Menkovin lisäksi kuin yksi toinen A-rajan rikkoja.

Miesten kuulassa Maksim Sidorov pukkasi kunnon tuloksen 21,45 jolla entinen ennätys parani puolisen metriä. Alkukaudesta tasan 21 metriä työntänyt Lobynya jäi neljänneksi, mutta lienee silti aika vahvoilla Venäjän kolmanneksi edustajaksi MM-kisoihin.

Moukarissa Zagorniy jäi yllättäen vasta neljänneksi, mutta eiköhän mies MM-kisoissa heitä.
 

TKH

Jäsen
Heinäkuun alkupuolella käydyistä 17-vuotiaiden MM-kisoista voisi ohi mennen mainita muutamia tulevaisuuden huippuja.

Jacko Gill voitti odotetusti miesten kuulan ja ero kisan kakkoseenkin oli suunnilleen odotetun kaltainen - tasan 4 metriä. Moukarin voitti puolestaan unkarilainen Bence Pasztor, joka alkukaudesta rikkoi ikäluokan ME:n.

Naisten puolelta voisi mainita nelosen mestarin bahamalaisen Shaunae Millerin sekä kakkosta ja nelosta juoksevan kanukin Christian Brennanin, joka oli kummallakin matkalla kakkonen.

Kisoista voisi mainita myös sen seikan, että Jamaikan neljästä mestaruudesta kaksi tuli kenttälajeista - naisten pituudesta ja miesten kiekosta. Naisten pituuden voittaja oli mitaleilla myös korkeudessa.
 

TKH

Jäsen
Mainitaan nyt muutama voittaja myös 19-vuotiaiden EM-kisoista.

Ranskalainen Jimmy Vicaut voitti satasen kovalla ajalla (10,07) ja yli kolmen kymmenyksen erolla kisan kakkoseen. Myös nelosella nähtiin ylivoimainen voittaja kun unkarilainen Marcell Deak-Nagy (45,42) juoksi ainoana alle 46 sekunnin. Sirmais vei puolestaan odotetusti keihään mestaruuden 81,5 tuloksella.

Naisten puolelta voisi mainita vaikka sen, että Jodie Williams jatkoi kultasarjaansa voittamalla sekä satasen että kakkosen mestaruudet. Seiväshypyssä Angelica Bengtsson jatkoi mestaruusputkeaan ja korkeudessa Maria Kuchina otti omansa. Bianca Razor oli puolestaan ylivoimainen nelosella. Räsäsellä olisi ollut mahdollisuudet mitaleille jos olisi kisoihin osallistunut.

Suomi sai kisoista siis kaksi mitalia kun Neziri voitti satasen aidat ja Mäkelä oli kolmiloikassa toinen.
 

TKH

Jäsen
23-vuotiaiden EM-kisoista voisi mainita sen verran, että kisojen kaksi kovinta tulosta nähtiin hyppylajeissa. Kolmiloikassa ukrainalainen Sheryf El-Sheryf paranti kerralla ennätystään vaatimattomasti 80 senttiä loikkiessaan peräti 17,72. Viime vuodesta kehitystä on tapahtunut vaatimattamasti 1,3 metriä. Toinen huipputulos nähtiin naisten pituudessa, jossa Klishina hyppäsi 705. Pituus taisi kokonaisuudessaankin olla kaikkein tasokkain laji, koska miesten mestaruuden vienyt Menkov hyppäsi 808. Varsinkin pikamatkojen osalta voittoajat olivat kaikkea muuta kuin hyvät. Miesten satasella mestaruuteen riitti 10,45 ja naisten puolella 11,65.

Miesten keihäs oli tasoltaan aika mukava kun koko mitalikolmikko heitti yli 83 metriä ja kisojen mestari Till Wöschler heitti noin 84,5 metriä. Kisan kakkonen Fatih Avan heitti kaksi kertaa päälle 84 metriä, mutta hävisi mestaruuden parillakymmenellä sentillä. Lehtola heitti finaalissa ennätyksensä 78,50 joka riitti kuudenteen sijaan. Suomen ainoaksi mitaliksi jäi Sormusen pronssi naisten keihäässä.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ruuskanen taisi nakata itsensä kisakoneeseen tuolla Eliittikisojen yli 82m kaarellaan. Järvenpäällä ei kulje ollenkaan, Etelätalolla hakemista loukkaantumisen jälkeen, Koski-Vähälän paukut meni keihäskarnevaaleilla ja Haatainen hyvästä heitostaan (81m) huolimatta tuskin hätyyttelee A-rajaa.
Näin se suunnilleen on, mutta vähän turhia kärjistyksiä. Haatainen jo hätyytteli A-rajaa jääden siitä alle metrin. Koski-Vähälän paukut eivät varmaan mihinkään menneet, mutta saako enää toista huippuonnistumista? Ruuskanen ja Mannio vaikuttavat nousukuntoisilta, joen tänä kesänä tuskin kuitenkaan kovin vaikeaa valintatilannetta nähdään.

Mielenkiintoiset kisat tulossa tänään Joensuussa. Miesten pituus on ollut tänä vuonna paha pettymys. Joensuussa koko kotimaan kärki mukana, myös viime viikolla palannut Lax. Toivottavasti sää suosii ja nähdään kunnon tuloksia.
Kaikilla (Evilä, Ollikainen, Kivinen, Lax, Pimiä, Kilpi) pitäisi olla varaa parempaan.
 
Joensuun eliittikisat olivat varsin vaisut, sillä yhtään uutta MM-kisarajan rikkojaa ei löytynyt. Päivän parasta antia oli ehdottomasti Olli-Pekka Karjalaisen paluu moukaririnkiin, tulos 76,54 vaikuttaa varsin lupaavalta MM-finaalia ajatellen. Tuolla tuloksella todennäköisesti pääsisi MM-finaaliin. Muita positiisivia juttuja oli Åstrandin juoksu kakkosella, taakse jäi mm. USA:n tuleva arvokisaedustaja. Aika (21,01) jäi vaisuksi takakaarteessa puhaltaneen vastatuulen takia. Myös Karin Storbackan juoksu 1500 metrillä oli kansallisesti hyvää luokkaa. Oma ennätys parani jopa 9 sekuntia! Tulos laittaa Storbackan miettimään, mikä on tulevaisuudessa hänen päämatkansa.

Negatiivisia juttuja oli jälleen kerran miesten pituus. Evilän tulos 781 jää 30 senttiä MM-rajasta ja kisareissu alkaa näyttää tässä vaiheessa varsin epätodennäköiseltä. Myös keihäässä Antti Ruuskasen panos jäi vaisuksi, reipas 78 metrinen laittaa jällen valitsijoiden papereita uusiksi. 3000 esteissä Keskisalo ja Ukonmaanaho jäivät kauaksi sunnuntaisista ajoista, taisi olla liian lyhyt palautus kisojen välissä. Mutta Kalevan kisoissa ratkeaa MM-kisapaikat mm. miesten keihäässä, moukarissa sekä seipäässä, joten näiden lajien Suomen mestari on vahvoilla kisakoneeseen.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Mitäs se moukarin A-raja on, 77.5 metriä? Olisi kyllä erittäin hyvä jos Söderberg tai Karjalainen pystyisi tuon ylittämään. Söderberg ollut niin tasaisen varmassa 75 metrin kunnossa koko kesän ja Karjalainen taas teki lupaavan paluun rinkiin, joten olisi harmi jos toinen joutuisi jäämään rannalle. Ihmettelen kyllä ettei Söderberg ole saanut yhtään kunnon "piikkiä" sarjoihinsa. 74-75 on rutiinitulos, joten luulisi nappiheitolla saavan 3-4 metriä lisää.

Evilää tuskin nähdään tänä vuonna kisoissa rajan ollessa 810 eikä ole vielä edes kasimetristä rikki. Toki toivoa sopii että Kalevan kisoissa joku suomalainen ylittäisi tuon B-rajan, Ollikainenkin on kuitenkin 8 metriä hätyytellyt.

Ruuskaselta heikko keihäskisa, mutta uskon kuitenkin että savolaispoika menee kisoihin. Jos uusia A-rajan ylittäjiä ei tule niin kolmannesta paikasta käytännössä taistelevat Etelätalo ja Ruuskanen, ja vaikka Ruuskaselta tuli nyt väliin heikompi (78 metrin) kisa, niin Etelätalo on paiskonut noin 70-metrisiä sen yhden haamuheiton jälkeen. Kalevan kisat toki ratkaisee tämän, mutta se käytännössä vaatisi että Etelätalo voittaisi Ruuskasen, tai toinen parivaljakosta Haatainen/Järvenpää kiskaisisi reilusti päälle A-rajan.

Åstrand jatkoi vahvaa menoaan. Vaikka aika oli vähän heikompi, niin voitti kuitenkin kovia nimiä. Mielenkiintoista seurata kuinka pitkälle rahkeet riittävät Daegussa ja tuleeko uusi suomenennätys.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Negatiivisia juttuja oli jälleen kerran miesten pituus. Evilän tulos 781 jää 30 senttiä MM-rajasta ja kisareissu alkaa näyttää tässä vaiheessa varsin epätodennäköiseltä. Myös keihäässä Antti Ruuskasen panos jäi vaisuksi, reipas 78 metrinen laittaa jällen valitsijoiden papereita uusiksi. Mutta Kalevan kisoissa ratkeaa MM-kisapaikat mm. miesten keihäässä, moukarissa sekä seipäässä, joten näiden lajien Suomen mestari on vahvoilla kisakoneeseen.
Ruuskanen itse asiassa petrasi asemiaan entisestään vaisusta tuloksesta huolimatta, sillä Koski-Vähälä ja Etelätalo jäivät taakse. Eikö Evilällä ole edustusoikeus rikottuaan A-rajan viime kesänä?

Olipa todella vaisut kisat: OP harvoja valopilkkuja. Pituudessa Kivinen ja Pimiä jäivät pois ja muilta vaisut tulokset. Vaisua oli myös Ylen toiminta. Kenttälajeissa olisi mukava nähdä enemmän suorituksia suomalaisilta. Nyt näytettiin jatkuvasti suorituksia kaikilta sekundaulkomaisilta. Ymmärrän, että ratkaisevat suoritukset näytettään, mutta esim niiltä tummahipiäisiltä hyppääjiltä näytettiin kaikki 760 ylittäneet hypyt ja Laxia ei taidettu näyttää kertaakaan.
 

-RVL-

Jäsen
Niin hidas netti, että en tiedä löytyykö Youtubesta tai muualta videota Göteborgin -06 moukarifinaalista. Joten muistaako joku mitä luokkaa se OP:n muistaakseni viimeisellä kierroksella heitetty heitto oli? Sen muistan, että sillä olisi aivan varmasti jäänyt Tihon (jtn. 81 m) hopealle.

Ei kiinnosta jossittelu, yliastuttu mikä yliastuttu, vaikkakin niukasti. Kiinnostaa, että olisiko SE (83.30) mennyt uusiksi?

Jos vaan OP:n selkä kestää harjoittelua, niin varmasti olisi petrattavissa ainakin viime vuoden EM-kisojen kymmenes sija. Taso ei ole ollut hirvittävä maailmalla, mutta aika kaukana se silti on.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pengoin aikani kuluksi tätä Jatkoajan keskustelua kisojen ajalta ja ilmeisesti 82-83 metrinen oli se viimeinen yliastuttu. Näin arvioi useampikin nimimerkki. Eli ei SE:tä sentään olisi tullut, mutta EM-kultaa kuitenkin. Ja Tikhon on tietysti sen jälkeen kärynnyt, joten siitä saadaan yksi jossittelun aihe lisää. Karjalainen on kyllä kaikkiaan äärettömän kova suomalaisurheilija 2000-luvulta ja tekoihinsa nähden aliarvostettu. SE 83,30 on kova tulos ja vastaa keihäässä pitkälti yli 90 metrin heittoa, ehkä jopa Parviaisen SE:tä?
 
Ruuskaselta heikko keihäskisa, mutta uskon kuitenkin että savolaispoika menee kisoihin. Jos uusia A-rajan ylittäjiä ei tule niin kolmannesta paikasta käytännössä taistelevat Etelätalo ja Ruuskanen, ja vaikka Ruuskaselta tuli nyt väliin heikompi (78 metrin) kisa, niin Etelätalo on paiskonut noin 70-metrisiä sen yhden haamuheiton jälkeen. Kalevan kisat toki ratkaisee tämän, mutta se käytännössä vaatisi että Etelätalo voittaisi Ruuskasen, tai toinen parivaljakosta Haatainen/Järvenpää kiskaisisi reilusti päälle A-rajan.
Etelätaloa aika turha laskea mukaan taisteluun Daegun paikasta. Toipuu vasta tyräleikkauksesta ja melkein kuukauden verran tuli taukoa harjoittelusta, jonka aikana fysiikka laski merkittävästi. Näyttää myös edelleen varovan heittämistä, mitä Joensuun kisoissa heittoja katsoi. Mistään haamuheitosta ei kyllä kannata puhua tuon 84m heiton kohdalla. Mies oli silloin aivan eri kunnossa mitä nyt, ymmärrettävästä syystä.

Ruuskanen, Mannio ja Pitkämäki tällä hetkellä varmasti koneessa. Mutta jos joku Kalevan Kisoissa heittää yli 82m ja samalla voittaa Ruuskasen tai Mannion, on aika varmasti koneessa. Ruuskasella A-rajan ylityksiä tällä kaudella yksi ja Manniolla kaksi kappaletta, että hirveän tasaiseta suorittamisesta ei voi heidän kohdallaan puhua ja näin alkukauden näytöt ei paljon paina. Pitkämäellä A-rajan ylityksiä useampia ja edelliskausien näytöt painaa vaakakupissa, joten häntä tuskin tiputetaan yhdellä 82m ylityksellä, jos nyt jonkinnäköistä heittokuntoa osoittaa kilpailutauon jälkeen. Koski-Vähälä ja Haatainen vahvimmin tyrkyllä. Myöskään Järvenpäätä en laskisi ulos, hän on monesti venynyt Kalevan Kisoissa kauden parhaimpiin suorituksiin. Tänä vuona sekään ei välttämättä riitä.
Pengoin aikani kuluksi tätä Jatkoajan keskustelua kisojen ajalta ja ilmeisesti 82-83 metrinen oli se viimeinen yliastuttu. Näin arvioi useampikin nimimerkki. Eli ei SE:tä sentään olisi tullut, mutta EM-kultaa kuitenkin. Ja Tikhon on tietysti sen jälkeen kärynnyt, joten siitä saadaan yksi jossittelun aihe lisää. Karjalainen on kyllä kaikkiaan äärettömän kova suomalaisurheilija 2000-luvulta ja tekoihinsa nähden aliarvostettu. SE 83,30 on kova tulos ja vastaa keihäässä pitkälti yli 90 metrin heittoa, ehkä jopa Parviaisen SE:tä?
Karjalaisesta samaa mieltä. Kovat näytöt aikuistenkin tasolta ja junnuna käsittämätöntä dominointia. Karjalaisen maine suomalaisten silmissä kärsi aika pahasti ensimmäisten aikuisten arvokisojen epäonnistumisten myötä. Tuolloin vielä nuorena poikana ei pää kestänyt isojen kisojen painetta, mutta sittemmin O-P:sta kasvoi tasainen arvokisasuorittaja. Ei venymistä, mutta omalla hyvällä tasollaan ja hyviä sijoituksia on plakkarissa. Useassa arvokilpailussa Karjalaisen edeltä löytyi myöhemmin (ja aiemmin) kärähtäneitä urheilijoita. SE-heitto on kyllä todella kovaa kamaa. Ihan Parviaisen vastavan tasolle ei minun asteikolla yllä, mutta todella lähelle! Karjalaisen tulos taitaa olla maailmantilaston 14. ja Parviainen on 2. Tosin keihäässä mallin muutokset vääristää listoja. Silti Parviaisen heitto voidaan lukea viiden kärkeen, jos yritetään suhteuttaa muiden mallien heitot uuteen malliin. Edelle yltää minun silmissä vain Zelezny, Räty, Hohn ja Petranoff. Tällä mittarilla Parviainen Karjalaisen edelle.

Moneen vuoteenhan Karjalainen ei ole juurikaan treenannut, mikä kyllä näkyy olemuksessa ja heittämisessä. Silti lahjakas ja taitava urheilija pystyy kovaa tulosta tekemään edelleen.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Ei. Minna Nikkanen ja Osku Torro ovat päässeet kisakoneeseen loistavien hallituloksien johdosta, joten olisiko näin että tämän vuoden ekasta päivästä lähtien tehdyt tulokset ovat tilastokelpoisia myös MM-kisarajojen suhteen.

Taisi alkaa 1.10.2010 MM-kisojen osalta. Lontoon olympialaisiin puolestaan kelpaa 1.5.2011 jälkeen tehty tulos, eli käytännössä kaikki, jotka ovat rajan tehneet tänä vuonna, ovat samalla tehneet Lontoon olympiarajan. Pieniä eroja rajoissa tosin on.

Samaten Helsingin EM-kisoihin kelpaavat tämän kesän aikana tehdyt tulokset ja siellä rajat ovat luonnollisesti hieman alempana.
 

TKH

Jäsen
Timanttiliiga jatkuu tänään Tukholmassa ja luvassa pitäisi jälleen olla erittäin mielenkiintoinen iltapäivä. Poimintoina voisi mainita vaikka naisten seiväskisan, jossa Isinbajeva on mukana sekä miesten korkeuden, jossa on mukana koko maailman kärki. Mielenkiintoista nähdä vieläkö Silnov raivaa tiensä MM-kisoihin, kuten hän raivasi tiensä olympialaisiin kolme vuotta sitten. Venäjä on vuoden 2008 tapaan korkeusmiehet kisoihin jo valinnut, mutta Tukholman kisan voitto esim. tuloksella 238 voisi tilanteen vielä muuttaa.

Keihäässä mukana on mm. Thorkildsen, Makarov, De Zordo, Pitkämäki ja Haatainen. Haatainen kun heittäisi jonkun 83 metriä, niin Kalevan kisoihin ja MM-valintoihin saataisiin mukavasti lisää mielenkiintoa.

Yksi illan mielenkiintoisia lajeja on myös naisten kasi, jossa on mukana kymmenkunta tällä kaudella 1:58 ajan juossutta naista. Toistaiseksi varsin keskinkertaisia aikoja kasilla juosseelta Semenyalta voisi odotella jo kunnon aikaa.

Illan päätteeksi juostaan miesten kakkonen, jossa on mukana mm. Bolt ja loukkaantumisen jälkeen paluuta huippukuntoon tekevä Alonso Edward. Tätä nykyä Boltia ei voi oikein uhata kukaan muu kuin huippukuntoinen Edward ja on mielenkiintoista nähdä missä kunnossa Edward nykyään on.

Tukholman kisoihin osallistujat voi vilkaista ohesta.
Start list
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Keihäässä mukana on mm. Thorkildsen, Makarov, De Zordo, Pitkämäki ja Haatainen. Haatainen kun heittäisi jonkun 83 metriä, niin Kalevan kisoihin ja MM-valintoihin saataisiin mukavasti lisää mielenkiintoa.
Thorkildsen on ihan omaa luokkaansa tällä hetkellä. Tukholman kisassa rennon näköinen voittoheitto kantoi rapiat 88 metriä. Sen sijaan Pitkämäen kilpaileminen on edelleen tuskallista. Hän jäi yli 10 metriä norjalaisen parhaasta. Haatainen jäi vielä Pitkämäkeäkin huonommaksi. Näillä näkymin on turha odotella Suomen keihäsmitalia MM-kisoista.
 

TKH

Jäsen
Thorkildsen on ihan omaa luokkaansa tällä hetkellä. Tukholman kisassa rennon näköinen voittoheitto kantoi rapiat 88 metriä. Sen sijaan Pitkämäen kilpaileminen on edelleen tuskallista. Hän jäi yli 10 metriä norjalaisen parhaasta. Haatainen jäi vielä Pitkämäkeäkin huonommaksi. Näillä näkymin on turha odotella Suomen keihäsmitalia MM-kisoista.

Jep, norjalainen on omassa luokassaan. MM-kisoja ajatellen voisi kuitenkin mainita, että De Zordolla on rahkeita tosi pitkäänkin heittoon. Tänäänkin viimeinen heitto kantoi yllättävän pitkälle (84,5 m), vaikka keihäs tuli erittäin jyrkästi alas. Jos keihäs olisi lähtenyt parempaan asentoon, niin olisi mennyt aika kauaksi.

Ei ollut suomalaisten heittämisessä taaskaan kehumista. Oli aika lähellä, että Pitkämäki ei olisi selvinnyt edes kolmelle viimeiselle kierrokselle. Vaikea on uskoa, että Daegussa kukaan suomalaisista mitaleille heittäisi ja nykykunnossa jo selviytyminen finaaliin on hyvin kyseenalaista.
 

TKH

Jäsen
Mainitaan muutamia illan tuloksia.

Australian Mitchell Watt hyppäsi Australian ennätyksen 854. Myös Marokon Berrabah hyppäsi erittäin hyvin 840, tosin myötätuulessa.

Isinbajeva otti takaisin oman paikkansa seiväshypyn keulapaikalla hypättyään 476 ensimmäisellään. Isinbajevan itseluottamus ei ainakaan ole kärsinyt viime aikojen vastoinkäymisistä, koska aloituskorkeus oli nytkin 464, joka meni toisella yrityksellä melkoisen tuurin avustuksella.

Bolt voitti 1,2 metrin vastaiseen juostun kakkosen melkein puolen sekunnin erolla Edwardiin. Aika oli vastatuuli huomioiden oikein hyvä 20,03. Vastaavassa myötätuulessa olisi nähty kova aika.

Jamaikan nelosen menijä Jermaine Gonzales rupeaa vertymään MM-kisojen alla - 44,69. Jamaikan Kenia Sinclair oli puolestaan yllättävän suvereeni naisten kasilla. Mielenkiintoista seurata miten Sinclairin juoksu kulkee Daegussa. Semenya puolestaan oli kisassa aivan pihalla. Kolmas kova jamaikalainen tänään oli naisten nelosen aidat voittanut Kaliese Spencer, tosin Walkeria lukuunottamatta kisassa ei muita huippuja ollutkaan.
 

TKH

Jäsen
Lemaitre paranti ennätyksensä Ranskan mestaruuskisoissa jo lukemiin 9,92. Eilen miehen menoa tosin siivitti ihanneolosuhteen, lämmin keli ja +2,0 puhaltanut myötätuuli. Joka tapauksessa miehen pitäisi ilman muuta selvitä finaaliin Daegussa, eikä edes mitali olisi mahdotonta, joskin mitali satasella lienee epätodennäköinen. Boltin meno satasella ei ole minua edelleenkään vakuuttanut ja Powellilla olisi vielä kerran tie auki mestaruuteen jos vain saisi pidettyä hermonsa kurissa ja pystyisi juoksemaan finaalissa kuntonsa mukaisesti.

Toistaiseksi Lemaitre ei ole saanut itsestään parasta irti kakkosella, mutta kakkosella Lemaitrella on täydet mahdollisuudet olla mitaleilla. Lemaitren Kakkosen ennätys ei tällä kaudella ole parantunut, mutta miehen nykykunto mahdollistaisi 20 sekunnin alituksen hyvissä olosuhteissa. Kakkosella Boltia ei pysäytä kukaan, mutta Boltin jälkeen tulee aika tasainen 3-4 juoksijan rypäs, josta kaksi muuta mitalistia löytyy.
 

TKH

Jäsen
Kalevan kisat käydään siis ensi viikonloppuna Turussa ja kisoihin ilmoittautuneet voi halutessaan selata ohesta.
Kalevan kisojen 2011 osanottajat

Poimintana voisi mainita vaikka sen, että Arsi Harju on ainakin ilmoittautunut kuulakisaan. Potentiaalisia kaksoismestareita on useita mm. Åstrand, Sandells, Keskisalo, Räsäset, Storbacka, Lindgren ja Torro. Viime vuonna Sandra Erikssonista tuli kolmoismestari, mutta tänä vuonna vastaavaa tuskin nähdään, vaikka esim. Ella Räsänen on ainakin ilmoittautunut kaikille matkoille satasesta neloseen.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Mitä muuten Sandra Eriksonille kuuluu tätä nykyä, kun tällä kaudella aika hiljaista ollut naisen osalta, joku iso leikkaus ja siitä toipuminen? Ihmetyttää myös miten naisten keihäänheitto on junnanut suht paikallaan monta vuotta, ja 60 joka ei enää maailmalla kovin kova sana ole, kuin vaikkapa 10 vuotta sitten, ei ylity suomalaisilta mitenkään. Naisten heikko taso ylipäätänsä on kova huolenaihe, tosin lupaavia junnuja onneksi on tulossa, mutta ne pitää saada myös jalostumaan sinne kärkikamppailuun, Neziri on siinä mielessä hyvä poikkeus että asenne on kunnossa ja tavoitteet siellä missä pitääkin.

Miesten kohdalla harmittaa kun kuulassa ei ole ketään edes lähelläkään 20 metriä, ja edes sellaisilla työnnöillä ei taistella mitaleista. Tarvitaan niitä Harjun Sydneyn kaltaisia pukkaisuja, aikoinaan harmitti kun Arsi hävisi kuvasta kuin varkain, mutta hienoa jos mies saisi nyt kunnon comebackin.

Pitkämäki on kyllä myös mysteeri, pari kautta meni niin että 88-90 tuli joka kisassa, ja sitten vain romahdus. Monta kertaa olen kertonut epäilykseni Hannu Kankaan valmentajan taidoista, uskon että Teron heittämät pitkät kaaret ja mitalit olisivat tulleet joka tapauksessa kuin Kankaan nerokkaan valmennuksen ansiosta. Jotain uuttahan Tero kaipaa ja valmentajan vaihto voisi olla yksi ratkaisu. Myös se että ennen mies heitti 90 metrin kaaria ilman sitä rähmälleen menoa ihmetyttää, okei tuolla kaatumistyylilläkin pitkiä heittoja tuli, mutta Rätyhän taisi siitä mainita että tuo johtuu pahasta tekniikkavirheestä jos heiton jälkeen ollaan rähmällään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös