Yleisurheilun MM-kisat 2009 Berliini

  • 149 350
  • 906

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Boltin satasen ennätyksen rinnalle ei mielestäni tällä hetkellä voi nostaa mitään ja missään lajissa. Kyseessä on ehkä maailman kilpailluin urheilulaji. Kaikkia kiinnostaa kuka on maailman nopein ihminen.

Yleisurheilussa aikoinaan vastaavaa ylivoimaa esitti Paavo Nurmi v. 1924 Pariisissa voittamalla puolen tunnin sisällä 1500 ja 5000 metriä. Bob Beamonin 8.90 pituudessa v.1968 ja Jonathan Edwardsin 18,29 kolmiloikassa v.1995 olivat ällistyttäviä saavutuksia. Ja tietenkin Jesse Owens korjasi v.1936 Hitlerin nenän alla koko potin. Mutta sittenkin Bolt on näidenkin superstarojen rinnalla aivan käsittämätön urheilija.
 
Viimeksi muokattu:

Oiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, HIFK
luotan mittaajiin

Ihmetyttää tuo mittausporukan epäpätevyys. Tänään naisten kuulantyönnössä kiinalaisen yliastutun pitkän pökkäisyn mittaaja laittoi tikkunsa ihan vika paikkaan. Ainakin kuulan verran lyhyempi olisi tullut tulokseksi, mitä oikea mitta olisi ollut. Mittausporukan onneksi oli yliastuttu.

Suurin ongelma näissä on, että nykyisin televisioon halutaan kuvata esim kuulantyöntö kameralla, joka liikkuu kurjen nokassa kuulan lentovaiheen aikana. Tämän takia kamera ei ole samassa kohtaa sillä hetkellä kun kuula maahan iskeytyy ja sillä, kun tikku lyödään maahan. Kuulantyönnässä on otettu vielä tämä mielestäni älytön tapa, että kamera on maahantulohetkellä n. metri maanpinnasta. Tämä aiheuttaa television katsojille vaikutelman, että mitataan väärästä kohtaa. Lisäksi kameran kuva on kaksiulotteinen ja mittaajat näkevät kaiken kolmiulotteisena.

Mikäli vilppiä tehtäisiin, niin kilpailijoiden lisäksi katsomo on täynnä lajia ymmärtäviä asiantuntijoita (valmentajia ym.), jotka kyllä älähtäisivät asiasta. Niiltä katsomopaikoiltakin, jossa valmentajat istuvat, näkee todellisen tilanteen paremmin kuin televisiokuvasta.

Tähän pitää vielä valittaa, kun olen tälläisiä vanhan liiton miehiä, että yleisurheilu on nykyisin kuvaustavaltaan inhottavan hermostunutta ja kuvakulmilla kikkailua. Mitä järkeä on esimerkiksi estejuoksussa kamerassa vesiesteen jälkeen maanpinnassa, jonka linssi on vielä vesipisaroiden peitossa puolet ajasta.

No posistiivisena asiana on, että pituushyppylajien kamera on nyt ylempänä, kun sekin on joskus ollut siellä maanpinnassa.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Kaksi ensimmäistä kilpailupäivää takana.

Lauantain kohokohta oli tietenkin miesten kuulafinaali, johon ehkä hieman yllättäenkin pääsivät suunnilleen kaikki ennakkoonkin ajatellen parhaat. Majewskiin luotin kuin muuriin, mutta niin vain entinen "arvokisaepäonnistuja" Cantwell pukkasi hienosti yli 22 metriä ja korjasi potin. Joka tapauksessa huikea finaali, kun kuudennenkin tulos taisi olla 20.98. Olli-Pekka Karjalainen oli pettymys, vaikka suuria odotuksia en häneen laskenutkaan. Sandra Eriksson ja Minna Nikkanen eivät venyneet mitenkään erityisesti, mutta suoriutuvat tasoonsa nähden vähintään hyvin.

Eilisen kohokohta oli luonnollisesti 100 metrin finaali, joka oli kyllä huikea. Bolt on käsittämättömän kova juoksija ja nopeammilla radoilla (Zurich / Lausanne jne.) rahkeita voisi olla jopa 9.50 alitukseen. Tyson Gay juoksi myös historian kolmanneksi kovimman ajan, mutta jäi silti kauaksi Boltista. Powellin pää kesti tällä kertaa varsin hyvin finaalissa, mutta tällä kaudella hän ei ole vielä ollut alle 9.80 iskussa. Esteiden alkuerissä Jukka Keskisalo joutui armottoman kovaan erään, eikä juoksukaan oikein vakuuttanut. Hyvä kuitenkin, että finaalipaikka irtosi ja huomenna sitten nähdään, missä kunnossa Jukka on kauden tärkeimmällä hetkellä.

Tänä iltana nähdään, voittaako Stewart naisten satasen vai nouseeko USA:n Jeter korkeimmalle korokkeelle. Vai pystyykö Shelly Ann-Fraser olympiavoittajana haastamaan tuon kaksikon? Näidenkin takana tyrkyllä mitaleille ovat vielä Campbell-Brown sekä Lauryn Williams. Kovat välierät ja huikea finaali tulossa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Isinbajevalle kaikki kunnia, mutta hänen lajinsa on nuori ja harrastajia vähän, joten yksi lahjakkaampi voi olla vuosia täysin suvereeni. En oikein osaa arvostaa Isinbajevan ylivoimaa tämän takia. Hattu hänelle toki nostan kovista suorituksista, mutta veikkaan niiden olevan paperia 10 vuoden kuluttua, kun lajin harrastus kasvaa isommalle rintamalle ja uusia osaajia löytyy.

En ala kiistelemään kuka on valovoimaisin mutta totean sen että tuossa oli kyse valovoimaisuudesta ja sitä Isinbajeva todella on. Naisten seiväshyppy on lajina nuori mutta se ei poista sitä faktaa että Isinbajeva on yksi tämän hetken valovoimaisimmista yleisurheilijoista, varsinkin naisten puolella Jelena on se kasvo joka kiinnostaa ja vetää katsojia. Se Isinbajevasta, jonka suorituksia saammekin tänä iltana taas seurata - saa nähdä nähdäänkö tänään yritystä uudesta ME:stä, en usko sen syntymiseen mutta olisihan se hauska nähdä että sitä yritettäisiin. Karsinta oli Jelenan osalta lupauksia antava, sen verran ilmava se 455 ylitys oli.

Eilinen Boltin satanen ei ollut tästä maailmasta, huh huh että oli hurja juoksu ja kyllä se aika ja ylivoima sai taas haukkomaan henkeään. Gay yllätti ja siellä oli sittenkin piilossa se huippujuoksu, joka tosin jäi nyt Boltin rajojarikkovan ennätysjuoksun varjoon. On se Bolt hurja, upea urheilija jonka juoksuja on kyllä ilo saada seurata. Tuo juoksu antaa myös lupauksen odottaa jotain maagista myös 200 metrille, mitä se sitten ikinä onkaan sitä en edes uskalla arvata.

Myös naisten 7-ottelussa oli varsin hienoa nähdä saksalaisen Ösin ekana kaatuvan ja sitten aloittavan hurjan kirin takaisin ryhmään ja nappaavan hopeaa (kun tuo takaisin ryhmään kiriminen ei tuonut liikaa piimää pohkeisiin), kokonaisuudessaan tuo oli osoitus kovasta kilpailijanluonteesta ja itsensä ylittämisestä jollaista on aina hieno nähdä.
 
Viimeksi muokattu:

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
O-P:n karsiutuminen oli kyllä kova pettymys. Muutaman viime kauden tapaisilla arvokisasuorituksilla olisi ollut ihan täydet mahkut mitaliin, sillä moukarin kärjen taso on lähes romahtanut. Saattaa tosin olla, että Pars ja Kozmus innostuvat finaalissa ihan tosissaan heittämään.

Muista suomalaisista nuoret Eriksson ja Nikkanen suoriutuivat ihan kelpo tavalla. Nikkasella tosin eväät on jo sen 450:n ylittämiseen ja hieman sitä odottelinkin, mutta ihan vielä ei. Eriksson puolestaan jos oppisi paremmin lukemaan esteitä, niin ajasta saisi vielä paljon pois. Nyt ainakin radion mukaan meni jälleen sipsutteluksi juoksu. Keskisalon uskon juoksevan finaalissa ihan eri malliin. Ingberg, Söderberg, Heikkilä...heikko suoritus kaikilta.

Kisojen seuraaminen on olosuhteiden pakosta jäänyt aivan liian vähälle, mutta nyt tilanne onneksi muuttuu.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Boltin satasen ennätyksen rinnalle ei mielestäni tällä hetkellä voi nostaa mitään ja missään lajissa. Kyseessä on ehkä maailman kilpailluin urheilulaji. Kaikkia kiinnostaa kuka on maailman nopein ihminen.

Olen osittain samaa mieltä, Bolt on tällä hetkellä ylivoimainen 100m ja 200 m:llä mutta että kaikki lajit mukaan lukien on kuitenkin ehkä hieman liioiteltua. Otetaan huomioon että kaveri on vasta 22-vuotias eikä ole kovin montaa vuotta edes kilpaillut. Tulos on kyllä häikäisevän kova mutta kyllä yleisurheilussa on muitakin kovia aikoja. Aikaisemmin jo mainittiin naisten 100m ennätys, seitsenottelu ja on pakko pistää tähän vielä pari muutakin ennätystä jotka tuntuvat tällä hetkellä olevan jotain käsittämätöntä:

400 m, naiset: 47.60 Marita Koch (kauden kärki: 49.23)

kuulantyöntö, naiset: 22.63 Natalya Lisovskaya (KK:20.69)

kiekonheitto, naiset: 76.80 Gabriele Reinsch (KK:66.21)

Ja kyllä, tiedän että nämä ovat joko venäjän tai itäsaksan ns "doping"ohjelmasta mutta ennätys on ennätys.

Jos Bolt jatkaa vuosia eteenpäin samalla lailla dominoiden eikä toivon mukaan kärähdä liian voimakkaasta aamukaurapuurosta niin hänen nimi voidaan liittää samaan joukkoon Lewisin, Bubkan, Zelesnyn jne. kanssa.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Eriksson puolestaan jos oppisi paremmin lukemaan esteitä, niin ajasta saisi vielä paljon pois. Nyt ainakin radion mukaan meni jälleen sipsutteluksi juoksu. Keskisalon uskon juoksevan finaalissa ihan eri malliin. Ingberg, Söderberg, Heikkilä...heikko suoritus kaikilta.
Sandran esteille tulohan on ollut koko kauden karmivan huonolla tasolla. Hänen täytyisi ehdottomasti hioa juoksuaan teknisesti paremmaksi, sillä valkoihoisilla ei ole paljoa varaa antaa tasoitusta kestävyysmatkoilla. Teknisyydellä tarkoitan juuri esteille tuloa. Potentiaalia Erikssonissa kuitenkin on lähitulevaisuudessa.

Söderberg heitti ihan tasonsa mukaisesta ja häneltä finaaliin meno olisi vaatinut aivan täydellistä onnistumista. Ingberg heitti normaalin suorituksensa, mutta finaaliin ei olisi vaadittu paljoa pidempää kaarta. Heikkilä lähti hieman riskilläkin juoksemaan kovaa aikaa, mutta tällä kertaa se kostautui pahasti. Aika painui lopulta todella vaisuksi.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Käsittämättömän kova oli kyllä Usko Salaman suoritus satasella. Aika harvoin näkee tilannetta jossa ajan 9.71 juokseva juoksija näyttää melkeinpä vastaantulijalta satasella. Vaan Gayn hyvä juoksu onneksi pakotti nyt Boltinkin juoksemaan täysillä melkein loppuun saakka, tällä kertaa ei pystynyt 70 metrin jälkeen aloittamaan tuulettelua. On tuo Bolt kyllä niin ihme mies että en pitäisi 9.50 alitusta lainkaan ihmeenä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kyllähän Florence Griffit-Joynerin ennätysjuoksut on ihan samalla viivalla Boltin vastaavien kanssa. Lisäksi Jackie Joyner-Kerseen 7291 seitsenottelussa oli yhtälailla sykähdyttävä :)

Mutta kaksisatanen on nyt todella mielenkiintoinen kun Gay näytti olevan sivulajissaan 9.6 kunnossa. Pystynee 19.4 alitukseen hänkin...
Flo-Jon ennätykset voi laittaa ehkä samalle viivalle Jarmil Kratochvilovan juoksujen kanssa. Ihme, että jälkimmäisen pumppu pelaa yhä.

Boltin ylivoima äärimmäisen kovassa seurassa ylittää käsityskyvyn.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Bolt olisi pitänyt ottaa Suomen kanslaiseksi kaiken maailman Hämäläisten ja Kirwojen tilalle, kundista kun näki jo 16-vuotiaana, että tässä on tulossa supertähti. Tässä juhlittaisiin nyt sitten sekä viime vuoden suomalaisia olympiakultia, että nyt sitten vähintään yhtä MM-kultaa. Boltin sijaan saatiin yksi tupakoiva 10-ottelija, josta kukaan ei tiedä enää mitään ja paremmin tanssiparketeilla kun tartanilla menestynyt juoksija.

Tylsää olisi ainoastaan osallistujilla SM-kisoissa, kun Bolt voittaisi kaikki matkat 100-400m ja varmasti vielä pituudenkin mennen tullen, eli ainoastaan hopeasta käytäisiin taistelu.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Bolt olisi pitänyt ottaa Suomen kanslaiseksi kaiken maailman Hämäläisten ja Kirwojen tilalle...

...Boltin sijaan saatiin yksi tupakoiva 10-ottelija, josta kukaan ei tiedä enää mitään ja paremmin tanssiparketeilla kun tartanilla menestynyt juoksija.

Mä en ymmärrä tuota Hämäläisen dissausta. Kaveri kumminkin voitti suomen paidassa Ateenassa 1997 MM-hopeaa ja Budapestissa 1998 EM-hopeaa. Nuo on 10-ottelussa suomessa helvetin kova juttu. Turha yleistää, ettei kukaan tiedä mitään, jos sinä et tiedä. Se ettei miehestä mitään nykyään kuulu, niin voi johtua myös siitä, että on lopettanut lähes kymmenen vuotta sitten ja asuu nykyään saksassa.

Kirwasta olen taas samaa mieltä ja kaikista muista paitsi Eetusta.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Boltin satasen ennätyksen rinnalle ei mielestäni tällä hetkellä voi nostaa mitään ja missään lajissa. Kyseessä on ehkä maailman kilpailluin urheilulaji. Kaikkia kiinnostaa kuka on maailman nopein ihminen.

Nyt vedetään kyllä aikalailla mutkia suoriksi jos väitetään 100m maailman kilpailuimmaksi urheilulajiksi. Kiinnostaahan se maailmaa kuka on tämän pallon nopein ihminen mutta ei se sentään suosituin ole.

Sinällään mielenkiintoista kun Griffith-Joynerin ajat ja muidenkin lajien haamutuloksista sanotaan dopingin ja ddr-ajan tuotoksiksi, mutta tämä ei herätä kenessäkään mitää epäilyksiä. Jos tuon ajan tekisi USA:n, Venäjän tai Kiinan juoksija olisi joukkomestaus ja puheet paljon suurempia, nyt ajan tekee vain luonnonlapsi Jamaikalta joka hakamussuttelee yleisöä vielä ennen starttia!

Kunnia niin Boltille kuin näiden muidenkin haamutulosten tehneille urheilijoille, eikö se niin mene että syytön kunnes toisin todistetaan? Ja ilmeisesti he eivät ole silloin kärähtäneen kun IAAF on ajat kelpuuttanut.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ei Bolt vielä ole kaikkien aikojen yleisurheilija, mutta tätä tahtia rekordit kun saavat kyytiä niin ei siihen tosiaan kauan mene. Niin vaivattoman näköistä tuo hänen juoksunsa vieläpä ja kyllä tuosta eilisestäkin sprintistä olisi voinut kiristää vielä joitakin sadasosia. Pitää myös muistaa, että Berliinin alustahan ei ole nopea vaan jollain nopealla mondolla olisi voinut tulla vieläkin hurjempaa jälkeä.
Boltin mitat ja fyysiset ominaisuudet ovat kyllä pikajuoksuun kuin tehdyt. Pitkällä miehellä todella pitkä askel, mutta siltii pystyy juoksemaan hämmästyttävän vahvalla sekä tiheällä askel frekvenssillä tosi rennosti. Bolt on myös todistanut, että ei niitä pikajuoksuja sillä hauiksella voiteta, vaikka toki varmasti vahva juoksija onkin eli voimantuotto-ominaisuudet sitä myöten varmasti vahvat.

Tänään sitten ohjelmassa mm. miesten moukarin finaali, jossa toivon Parszin voittoa, vaikka Kozmus varmasti haastaakin unkarilaiseen kovaan taisteluun. Ziolkowski voi myös yllättää.
Naisten seipään finaali käydään myös ja Jelena ottaa varman voiton, vaikka ei ME:hen pääse nyt. Puolalaiset jakavat muut mitalit.
Jamaika vs. Jenkit taistelu jatkuu tänään sitten naisten satasella ja arvelen, että Jeter vie tuon matkan.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Sinällään mielenkiintoista kun Griffith-Joynerin ajat ja muidenkin lajien haamutuloksista sanotaan dopingin ja ddr-ajan tuotoksiksi, mutta tämä ei herätä kenessäkään mitää epäilyksiä. Jos tuon ajan tekisi USA:n, Venäjän tai Kiinan juoksija olisi joukkomestaus ja puheet paljon suurempia, nyt ajan tekee vain luonnonlapsi Jamaikalta joka hakamussuttelee yleisöä vielä ennen starttia!
Ennenvanhaan D:llä alkavat haamutulokset oli huomattavasti helpompi saada tilastokelpoisiksi kuin nykyään. En väitä nykyurheilua puhtaaksi. Mutta kyllä miehet ovat aika totaalisesti kadonneet naisurheilusta. Samalla tulokset ovat muuttuneet niin radikaalisti, että IIAF tekisi kunniakkaan teon heittämällä tietyt ennätykset romukoppaan.

Minusta on vain typerää ottaa Flo-Jo esimerkiksi, koska D-sana liitettiin niin vahvasti häneen jo elinaikanaan. Eikä syyttä. Sillähän oli munatkin.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Bolt olisi pitänyt ottaa Suomen kanslaiseksi kaiken maailman Hämäläisten ja Kirwojen tilalle, kundista kun näki jo 16-vuotiaana, että tässä on tulossa supertähti. Tässä juhlittaisiin nyt sitten sekä viime vuoden suomalaisia olympiakultia, että nyt sitten vähintään yhtä MM-kultaa.

Vuosi Suomessa ja Bolt juoksisi hikisesti alle 10 sekunnin. Kolmessa vuodessa mies olisi pudonnut pikajuoksukartalta täysin ja vetelisi Halmeen Topin kanssa bisseä Kallion pikkukuppiloissa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
En väitä nykyurheilua puhtaaksi. Mutta kyllä miehet ovat aika totaalisesti kadonneet naisurheilusta.

En minäkään mutta tämä seikka on kyllä aikalailla paikkaansapitävä. Onneksi ne pahimmat "suohirviöt" ei enää suuremmin ole säikäyttelemässä meitä yleisurheilua seuraavia herkkiä runopoikia.
 

Belenoss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Ottawa ja Real Madrid
Itse taas väitän että Berliinin mondo on todella nopea, miesten ja naisten satasen aikojen taso antaa tukea väitteelleni. Eilen naiset veteli puolivaloilla nollatuulissa alle 11...

Tänään mielenkiinto on ehdottomasti naisten satasella jossa Kerron Stewart lähtee selvänä suosikkina, kakkoseksi ehdolla Fraser, Baptiste, Jeter ja Cambell-Brown. Aileen Bailey voi yllättää.

Miesten kympillä on oikeastaan vain yksi suosikki, Bekelellä on vaikea vuosi meneillään eikä ole päässyt täysipainosesti treenaamaan. Bekele tosin ei ole vielä urallaan hävinnyt 10 000 metrin juoksussa enkä usko sen päivän olevan tänäänkään. On esittänyt hyvää kuntoa kesän kultasenliigan osakilpailuissa ja lähtee itseoikeutetusti selvänä suosikkina.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Noihin mittavirheisiin pitää sen verran itsekin kommentoida, että ei taida olla ensimmäinen kerta urheilussa kun televisio valehtelee liikerataa/vauhtia jne. Riippuu myös kuvakulmasta, mutta en väitä etteikö siellä virheitä tehtäisi ja pahimmillaan sellaisia, että ne ratkaisisivat mitaleja, ihminenhän siinä mittatikun varressa kyykkii. Se Sofinin tilanne oli jotenkin epäselvä ja tiedä sitten kuka siinä oli oikeassa, "onneksi" oli vasta karsintaan ja mieshän meni jatkoon kuitenkin. Katsomossa on kyllä sen verran tarkkaavaisia katsojia aina kiihkovalmentajista lähtien, että kyllä toistuvat toimitsijan virheet varmasti huomattaisiin.

Bekele kyllä lähtee suosikkina kympille ja luulen, että hyvin pitkälle vauhti on ns. "hölkkää" ja sen jälkee Bekele kiskaisee sen verran lujaa, ettei kukaan pysy vauhdissa ainakaan kovin pitkään. Niin monta kertaa nähty.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No niin. Mökiltä kotiuduttu ja aika yrittää antaa omaa panosta keskusteluun.

Eiköhän Boltin juoksusta ole jo sanottu lähes kaikki. Tuollainen aika alkaa olemaan jo käsityskyvyn ulkopuolella. Vaikka nyt tuntuu lähes mahdottomalta ajatella, että tuon ajan vielä joku päivä joku muu juoksija rikkoo niin mahdottomana en sitä pidä. Jos katsotaan 100 metrin MEn kehitystä vaikka viimeisen 15 vuoden aikana (Leroy Burrell: 9.85. vuonna 1994) niin se on ollut hurjaa. Toki nyt Boltin ansiosta, koska hän on siitä pystynyt hurjasti pois lohkaisemaan.

Mielenkiintoinen 200 metriä tulossa ja ainakin tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että vain siitä syystä pystyykö Bolt rikkomaan MEnsä ja kuinka isolla harppauksella. Ennen kisoja tuotakin matkaa odotettiin varmasti Bolt-Gay kaksinkamppailun takia, mutta vaikuttaa vahvasti siltä ettei Gay pysty lyömään kiilaa Boltin ja maaliviivan väliin.

Huomenna sitten koittaa itseni kannalta kisojen mielenkiintoisin päivä, kun Keskisalo juoksee finaalissa. Melko tiukille karsinta meni ja aika riskiä on ilmeisesti otettu, kun vasta viime viikon lopulla tultiin korkealta alas. Kuten jo aiemmin mainittu niin pari päivää saattaa usein olla ratkaiseva tuossa korkealta palautumisessa. Keskisalon kunto ei ole voinut kadota minnekään parissa viikossa, joten toivotaan, että tuo tietty riskinotto kannattaa ja alkueräjuoksu toimi hyvin paikkoja avaavana kenraalina. Vauhdista riippuen Jukalla mahdollisuudet SEn rikkomiseen ja sitä kautta mainiolle sijalle (kuuden joukkoon mielestäni). 3000 metrin esteet on siitä mielenkiintoinen matka, että arvokisoissa vauhti on usein hyvin nykivää. Siihen ei Keskisalon kannata lähteä mukaan vaan juosta omaa juoksua kuten hän itsekin on sanonut. Toki ryhmää ei saa liikaa päästää karkuun, mutta järki on pidettävä mukana juoksussa.

Nuo nimet joita tänne on listattu pettymyksiksi pitävät minun silmissäni melko lailla paikkansa. Nikkanen ja Eriksson olivat tasolla jota osattiin odottaa. Tulevaisuudessa sitten. Tosin Erikssonin pitää opetella tuo tekniikka josta täälläkin on aiemmin puhuttu. Hän saisi jo tällä hetkellä useita sekunteja pois ajasta, jos tuo esteen ylitys olisi edes "hyvä" tällä hetkellä se mielestäni on korkeintaan "välttävä".

Iltaa ja kisojen jatkumista odotellessa. -FNM-
 

TKH

Jäsen
Tyson Gay juoksi myös historian kolmanneksi kovimman ajan, mutta jäi silti kauaksi Boltista. Powellin pää kesti tällä kertaa varsin hyvin finaalissa, mutta tällä kaudella hän ei ole vielä ollut alle 9.80 iskussa.

Asafan pää kesti paremmin kuin kertaakaa aikaisemmin, juoksihan se kauden parhaan juoksunsa. Ei mennyt yhtään lukkoon vaikka ei päässyt yhtään Bolt:ia tai Gay:ta karkuun lähdössä. Luulen että Asafa on ottanut entistä enemmän mallia Boltin "toiminnasta" ennen lähtöä ja se on auttanut myös Powellia saamaan rentoja juoksuja. Mielenkiintoista nähdä mihinkä Powell pystyy jatkossa kun se pääsee taas 9,7 kuntoon.

Gay oli mielettömän hyvä, lähdöstä maaliin suorastaan täydellistä menoa. En olisi uskonut tuollaiseen juoksuun. Jatkossa nivusvaiva tunnetaan Gayn kohdalla sitten "nivusvaivana".
 

kovalev

Jäsen
Sinällään mielenkiintoista kun Griffith-Joynerin ajat ja muidenkin lajien haamutuloksista sanotaan dopingin ja ddr-ajan tuotoksiksi, mutta tämä ei herätä kenessäkään mitää epäilyksiä. Jos tuon ajan tekisi USA:n, Venäjän tai Kiinan juoksija olisi joukkomestaus ja puheet paljon suurempia, nyt ajan tekee vain luonnonlapsi Jamaikalta joka hakamussuttelee yleisöä vielä ennen starttia!
Kyllä täältä ainakin yksi löytyy, joka suhtautuu vähintäänkin skeptisesti tähän asiaan. Tai sanotaan että kaksijakoisesti, koska kyllähän noita juoksuja oikein odottaa, kun tietää taas kerran pääsevänsä todistamaan jotain uskomatonta. Samaan aikaan kuitenkin miettii koko ajan: Voiko kaveri todella olla puhdas?
Nyt puhutaan kuitenkin 100m:n maailmanennätyksestä, jota kaveri on parantanut - paljonko? Toistakymmentä sadasosaa vuodessa! Ja minusta kun tuo maaimanennätys parani jo ennen Boltia aika rivakkaa tahtia.
Bolt saattoi jo eilen pistää sellaisen tuloksen, jota kukaan muu kuin hän itse ei tule rikkomaan meidän elinaikanamme tai välttämättä koskaan. Se on aika hämmentävää.

Ja tuo on kyllä ihan totta, että hassut jamaikalaiset saavat varmaan vielä aika kauan juosta lempeän ymmärtäväisessä ilmapiirissä. Vasta ensimmäinen isompi käry laittaa kaikkien saavutukset suurennuslasin alle.

Tämän viestin tarkoitus ei ollut sanoa, että Bolt ei voi missään nimessä olla puhtain jauhoin leikissä. Mutta aivan yhtä käsittämättömältä tuntui aikoinaan Ben Johnsonin 9.79.

Haluan vielä kritisoida sitä, että nyt ne kaikki siellä lähtötelineissä luulevat olevansa niin saatanan hauskoja. Kuka mahtaa ensimmäisenä työntää peukalon kaverin arseen?
 

MoomBaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Ingberg heitti normaalin suorituksensa, mutta finaaliin ei olisi vaadittu paljoa pidempää kaarta..

Inbergin tekniikka oli kyllä niin kateissa ettei tuohon nyt voi kovin tyytyväinen olla, vaikka kauden tulostasoon suurinpiirtein ylsikin. Kaksi heittoa ihan väärään asentoon ja ainut hieman paremmin asentoon lähtenytki lipsahti kädestä siten ettei voimaa siihen saanut. perus hyvällä suorituksellakin ainakin 60 metriä olisi ylittynyt. Toki voi olla että Mikaelalla muutenkin esiintynyt nyt näitä tekniikkaongelmia mutta sen käsityksen sain ainakin itse, että vielä harjoitusheitot ennen kisaa lähtivät ihan hyvin. Pettymykseksi tuo siis on pakko laittaa, vaikken Mikaelalta toki ennen kisaa itsekään varmaa finaalipaikkaa odottanut.
 

TKH

Jäsen
Kattelin tuossa että MM-kisoissa on vain kerran voitettu naisten 400 metriä alle 49 sekunnin ajalla aikavälillä 1987-2007. Kyseisen tempun teki Ana Guevara 2003 jolloin voittoaika oli 48,9. Helsingin vuoden -83 kisoissa mentiin sitten vähän kovempaa, kun Jarmo paineli alle 48 sekunnin ja Kocembovakin paineli 48,6. 90-luvulla Marie-Jose Perec juoksi muutaman kerran 49 ja alaosia.

Tänä vuonna jo välierissä juostiin parhaimmillaan 49,5 jolla olisi voitettu monena vuotena mestaruus. Vain pari tyttöä selvisi finaaliin päälle 50 sekunnin ajalla. Mikäli Jamaikan tytöt, Venäjän tytöt, Montsho ja Ohuruogu palautuvat kovista välieristä hyvin ja painelevat finaalissa vähintään välierän vauhtia, niin saattaa Richards olla pakotettu jopa 49 sekunnin alitukseen tai ainakin aivan 49 sekunnin pintaan olevaan aikaan. Williamsille tai Krivoshapkalle 49 sekunnin pintaan tai jopa sen alle oleva aika on hyvin epätodennäköinen, mutta Richardsille se lienee mahdollinen. Tiistain kisasta saattaa tulla tason laajuudella mitattuna yksi MM-kisojen parhaimmista. Toivottavasti tulee.
 

Steven

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Calgary Flames, Liverpool FC
Luulen että Asafa on ottanut entistä enemmän mallia Boltin "toiminnasta" ennen lähtöä ja se on auttanut myös Powellia saamaan rentoja juoksuja.

Haluan vielä kritisoida sitä, että nyt ne kaikki siellä lähtötelineissä luulevat olevansa niin saatanan hauskoja. Kuka mahtaa ensimmäisenä työntää peukalon kaverin arseen?

Tämä on totta, ja todella ärsyttävää. Etenkin Asafa hommaili jotain hassuttelua, täysin päinvastaista mitä häneltä on aikaisemmin totuttu näkemään. No toki juoksukin kulki hänellä ihan mukavasti, mutta ehkä tuo johtuikin siitä että nyt häneltä ei kukaan odottanut juuri mitään. Mestari ja kakkonen olivat ennen juoksua jo miltei selviä, ja Asafan ei tarvinnut sortua taas paineiden alle.

Boltinkin temput alkavat pikkuhiljaa olla nähtyjä, mutta sen verran tuore kaveri kyseessä että vielä ei ole ärsytyskynnystä kokonaan ylitetty. Ei tuo juuri hymyilytäkään enää, kuten vielä Pekingissä.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Boltinkin temput alkavat pikkuhiljaa olla nähtyjä, mutta sen verran tuore kaveri kyseessä että vielä ei ole ärsytyskynnystä kokonaan ylitetty. Ei tuo juuri hymyilytäkään enää, kuten vielä Pekingissä.
Tuo on sitä perisuomalaista jurottamiskulttuuria, kun pitäisi vissiin olla siellä starttiviivalla otsasuonet pullistellen kovinkin tuohtuneena. Jospa vaikka onkin huomattu, että oikean rennolla asenteella itse suoritus on parempi, joten karmea stressailu siinä ennen starttia on jopa tietoisesti ja osaltaan siis valmennuksellisesti pyritty poistamaan, tai ainakin vähentämään optimaalisemmalle tasolle.

Minusta on aivan mahtavaa, että ne juoksijat ovat siellä rentoina. Urheilua ja siis sirkusta se kuitenkin vain perimmiltään on ja tosiaan tulokset voivat olla noin jopa parempiakin. Tuskin ainakaan huonompia. Mahtavia esimerkkejä junnuillekin näyttämään, että ei se niin vakavaa ole tuo urheilu, eikä elämä muutenkaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös