Yleisurheilu – liveseuranta

  • 1 019 948
  • 29 791

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kerrankin nähtiin arvokisoissa suoritus jonka minä olisin pystynyt lyömään.
Itse pystyisin useissa jopa kaikissa lajeissa sellaiseen suoritukseen mitä kisoissa monesti nähdään. Seipäässä pystyisin helposti tekemään kolme läpijuoksua. Pituus, kolmiloikka, kuula, kiekko, moukari ja keihäs menisi helposti kolmella yliastutulla. Korkeudessa pystyisin varmasti pudottamaan kolme kertaa. Juoksuissa voisin taata, että alkuerät olisivat minulle riittävät. Maratonin ja kävelyn pystyisin pomminvarmasti keskeyttämään. Missä minun urheilija-apuraha ja kisamatka on, sitä mää kysyn.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Ja huomenna ennen finaalia kaikille keihäspojille Pebantteenia tai jotain muuta salavaa. Kyllä se sillä lähtee.

En ihmettelis kyllä toisaalta, jos Helander olisi soittanut Rädylle ennen karsintaa, että miten sen parhaan saa irti. Seppo sitten sutkauttanut pienessä maistissa, että hiero palleihin kipuvoidetta, niin hänkin aina teki.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola & Ruudut, Ässien sylkykupit
No just joo.. Enemmän se antaisi aihetta treenata jos kisoihin pääsi vasta kun olisi mahiksia pärjätä siellä, eikä vain pelkälle lomamatkalle...
Toista se oli 1970 luvulla...
Lainaan nyt tätä viestiä, mutta tarkoitus on tuupata tämä ulos kuitenkin yleisellä tasolla. Laitan tämän siksi liveseurantaan, koska täällä se keskustelu "turismista" usein velloo.

Koittakaa nyt muistaa millaisilla marginaaleilla Suomessa yleisurheillaan. Urheilija juoksee oravanpyörässä: pärjätäkseen kansainvälisillä kentillä edes välttävästi, sinun pitää harjoitella kokopäiväisesti. Voidaksesi harjoitella kokopäiväisesti, tarvitset rahaa jota et saa työtä tekemällä, koska aikaa ei ole. Saadaksesi rahaa, sinun pitää hankkia tukijoita/sponsoreita. Saadaksesi tukijoita/sponsoreita, sinun pitää menestyä jollakin tavalla saadaksesi näkyvyyttä. Ja tässä kohtaa siirrytään takaisin oravanpyörän alkuun.

Ei siis ole ihme, jos tältä ympyrältä haetaan oikoreittejä. Joskus oikoreitti on kielletyt aineet. Suomessa yleisurheilu on sangen puhdasta touhua, etten sanoisi pyhäkoulutasoa. Tämän lisäksi meillä on harrastajamassa erittäin pieni ja rahaa liikkuu varsin vähän. Nämä kansainväliset kilpailut ovat erinomainen näyttöpaikka ja areena tuoda itseään esiin, sekä näkyvyyttä tukijoille.

Sitten se paljon puhuttu pistesija. Se on erinomainen suoritus. Katsokaa kuinka paljon urheilijoita näissäkin kilpailuissa jää vaille finaalipaikkoja, pistesijoja ja suomalaisten taakse. Ja sitten miettikää, että 99.9% kaikista tosissaan kilpayleisurheilevista ei koskaan pääse yksiinkään arvokisoihin ja heidän päätähtäimensä ovat kotimaittensa kisoissa. Pistesija arvokisoissa on erinomainen suoritus. Tietysti se on niille urheilijoille aina pettymys, kenellä rahkeet riittävät absoluuttiselle huipulle.
 
Viimeksi muokattu:

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Luuleeko jengi oikeasti ettei nyt alisuorittaneet yritä kunnolla tai eivät ole tosissaan kisaamassa? Tai keräävät vain apurahoja? Kyllä jokainen treenaa satoja ja tuhansia tunteja tullakseen paremmaksi niillä resursseilla mitä on.

Eiköhän se ole jo aika monen "entisen lupauksen" uratarinasta nähty, että Suomessa on enemmän liikaa yrittäneitä kuin niitä, jotka eivät ole yrittäneet kunnolla. Siis näissä, jotka kv-tasoa kolkuttelevat.

Vähän nyt tartun lillukanvarsiin laatuviestissä, mutta tuntimääriä saat kyllä hilata reippaasti ylös. :)

EDIT: Vielä nimim. @Raid76 erinomaiseen viestiin lisäys - realistisesti saavutettavissa olevat korkean tason kilpailut ovat todella merkittävässä osassa siihen, että urheilun harrastajasta ylipäätään tulee ammattiurheilija. Jos kehityspolkua ei ole tarjolla niin kuka tahansa alkaa tehdä jotain muuta eikä motivoidu jostain hemmetin tuulimyllyjä vastaan taistelusta. Monellehan niin käy ihan normitöissäkin, että jos huomaa etenemismahdollisuuksissa tulleen umpikuja vastaan, niin sitten ruvetaan katselemaan muuta.
 
Viimeksi muokattu:
Seppo, Seppo, Seppo...
Kuumageeli eli ”linimentti” kirveltää aikansa, minkä myös Räty tietää.

– Linimentti polttelee ja saattaa vaikuttaa hetkellisesti mieskuntoon, mutta kepin lentämiseen sillä ei ole vaikutusta. Heittäminen lähtee aina miehestä itsestään – kuten toki mieskuntokin, Räty tokaisi hymähdellen.
Hän itse karsiutui Stuttgartin EM-kisojen karsinnoissa 1986, samoin Stuttgartin MM-kisoissa 1993. Jälkimmäisen pettymyksen jälkeen Räty tuhahti legendaarisesti, että ”Saksa on paska maa”.

– No, paskahan se oli, hän tokaisee nyt naurahtaen.

 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Yleisurheilussa ei oikein pysty lähettelemään täysiä turisteja. Ovat kuitenkin noin kolmen parhaan suomalaisen joukossa tuloksissa.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola & Ruudut, Ässien sylkykupit
Näin vasta nyt Helanderin heiton. Sehän meni lähestulkoon läpi ja silti vajaa 85. Hurjasti on kyllä basillia kädessä tällä hetkellä.

Antti Sainio 49.91!!! :O

SE19, Suomen kaikkien aikojen 9., U20 maailmantilaston 3., U20 Euroopan ka 18.
Nyt on kyllä noteeraamisen arvoinen siivu. Alle kakskymppisenä alle 50sek aidoissa. Huhheijaa.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Mitäs tuolle Norjan Roothille kävi ottelun seipäässä kun jätti sen kesken eikä tullut enää keihäänheittoon?

Erm ratkaisi keihään viimeisellään kyllä koko ottelun voiton heittämällä ennätyksensä. Skotheim ottanee hopean.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Näin vasta nyt Helanderin heiton. Sehän meni lähestulkoon läpi ja silti vajaa 85. Hurjasti on kyllä basillia kädessä tällä hetkellä.

Näin on. Aika hyvin näki, kun täältä asti katseli. Olemme Oliverin kanssa hommanneet lisää lihasmassaa, jotta olkapää kestää heittämistä, Pitkämäki kommentoi.


Hallitseva ME-mies Zelezny valmensi Pitkämäkeä viime vuosikymmenen alussa.


PITKÄMÄKI ei ollut varauksettoman innoissaan suojattinsa karsintalaakista vaan kuvaili sitä varman päälle -heitoksi.


– Hän syöksyi tuen läpi perään ja sai keihään hyvään asentoon. Kasinelonen menee tällä hetkellä aika varmasti, mutta finaaliin pitää lisää iskua tukipuolelta, jos meinaa kirkkaimmasta mitalista otella.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Julkinen ruoskinta mainittu.

Oon toki elänyt itsekin tuota tarinaa miten päätöspäivän, useimmiten sunnuntain, keihäsmitali on kirkastanut - kaiken. En silti ajatellut, että vielä 2024 Petra Manner lataa noilla vankkureilla.

Omaan makuun nää kisat on antanut orastavaa...toiveikkuutta. Nuoret tai hyvässä iässä olevat juoksijat on nakutellu kovia aikoja ja pistesijoja. Kosonen ei piikkiä, mutta ok sijotus.

Toki tuota kisajoukkueen kokoa ja kriteerejä voi jatkossa tarkastella. Mutta ei se iso kuva lopulta oo siitäkään kiinni sattuuko vaihtelevin valmistautumis-haastein kisoihin saapuneet vanhat mestari Wilma tai Topi ottamaan mitalin vai ei.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
2 miljoonaa katsoi eilen Ylen lähetystä toivoen suomalaismenestystä. Suurin osa glory hunttereita, minä mukaan lukien.
Olin varmaan sitten kaukaa viisas, kun valitsin ihan muuta tekemistä loppuillaksi jo iltapäivällä.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Mitäs tämä on kun saksalainen on seitsemäntenä tässä nauhoitteessa niin turha sijoitus, eikös siellä arvosteta pistesijoja?
 
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, ManU, BM, RM, PuhtiPois
Yleisurheilussa suomalaisia kilpailee koko maassa jonkin kokoinen joukko ja näissä kisoissa edustusjoukkue on harvinaisen suuri - johtuen rankingista ja ehkä venäläisten poissaolosta ja tulevista olympialaisista.
Kuitenkin osallistujista ani harva on ammattilaisia ja tienaa urheilusta edes jotain elääkseen. Antaa jokaisen yrittää edes tämän kerran. Paljonko kaikkien reissu maksoi Urheiluliitolle? Paljonko olisi maksanut jättämällä pari ulos? Loukkaantuneena yrittäminen on ehkä kyseenalaista, kun ei mihinkään pysty. Monikohan meistä palstalaisista jaksaisi tai kehtaisi edes yrittää, kun paskaa sataa niskaan tehtaan takuulla - nimellä ja nimimerkillä?!
Kunnia kilpailijoille.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
YLE Areenassa ei omaa lähetystä korkeushyppyyn. Kysyn, et mix ei
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös