Yleisradio Oy – YLE

  • 738 901
  • 5 722

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä miten tuo podcast liittyy tosi-tv ilmiöön. Toki on aina mahdollista että sekin on väärin tuotettu ja vie koko Yle Areenan tilan kuten Pillupäiväkirjat tekivät television puolella. Tai ainakin kun keskustelua seuraa tuntuu siltä ettei juuri mitään muuta sieltä tulekaan. Joo saa Yleä kritisoida mutta lähtökohtana se että jotkut muut kuin ammattilaiset päättävät mitä ohjelmaa Yle tuottaa tuntuisi vielä typerämmältä. Siis mentäisiinkö huutoäänestyksellä, kansanedustajat päättäisivät ohjelmakartan sisällön jne. kun ilmeisesti mielestäsi ammattilaisiin ei voi luottaa verorahojen kanssa.

Tämähän oli ihan puhdas ja varsin pöhkö olkiukko. Tietenkin siellä pitää olla ammattilaiset puikoissa mutta näiden ammattilaisten painotuksia ja insentiivejä on syytä myös kriittisesti arvioida.

Ihan naurettava ajatus myös, että Ylen "lifestyle"-tyyppiset sisällöt niin audion kuin tv:n puolella eivät olisi mistään muusta pois. Kyse ei myöskään ole pelkästään yksittäisten tuotantojen kustannuksista vaan siitä, että ylläpidetään rakennetta hömppäviihteen (josta siis ei ole minkäänlaista pulaa kaupallisellakaan puolella) tuottamisesta, ostamisesta ja näyttämisestä. Miksi näin pitäisi olla sen sijaan että nuokin varat käytettäisiin laadukkaaseen kulttuuri-, ajankohtais- ja tiedetoimitukseen/-tuotantoon?

On koominen ilmiö, että samat ihmiset jotka paasaavat kaupallisen median surkeutta ja tyhjänpäiväistä viihteellisyyttä vastaan, ovat viimeiseen asti puolustamassa samaa sontaa kun se vain kääritään Yle-paperiin. Varmaan jos Yle alkaa näyttää temppareita niin siitäkin valittaminen olisi jotain huutoäänestystä, persuilua ja ties mitä niuhotusta jolla vapaa tiedonvälitys ja suomalainen kulttuuri ajetaan alas.

Ja edelleen, olen Ylen palveluiden suurkuluttaja ja missään nimessä en kannata mitään Ylen alasajamista tai vastaavaa. Verovaroin rahoitetun Ylen tulee kuitenkin minun mielestäni keskittyä kohtalaisen suppeisiin ydintehtäviinsä ja hoitaa ne tinkimättä ilman turhaa rönsyilyä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Sinänsä tästä nyt ihmetellystä podcastista tietämättä muuta kuin mitä tässä ketjussa on kirjoitettu, mutta vaikuttaisi tuo olevan aika eri kulmalla kuin jotkut "tempparit" jne. ja ilmeisesti sisältää jopa jonkunlaista ajatusta ihmissuhdetaitojen kehittämisestä ja tunnekyvyistä.

Tästä tuli mieleen että onko Ylellä ylipäätään varsinaista tosi-tv:tä ohjelmistossaan nyt tai edes aiemmin? Sohvaperunat nyt varmaan lähimpänä, mutta siitäkin puuttuu se uhrien (tai siis osallistujien) nöyryytys ja henkinen väkivalta, jolla nuo ohjelmat tyypillisesti draamansa luovat. Sitten erilaisia ja todella monipuolisia ohjelmia joissa seurataan erilaisten ihmisten touhuja mukana, mutta nekin taitavat olla enemmän dokumentteja kuin mitään realityä (kun saattavat sisältää jopa todellisesti tapahtuvia asioita).

edit. Niin ja joku podcast taitaa olla vielä niitä kohuttuja pillupäiväkirjojakin edullisempi tuottaa. Päiväkirjoilla budjetti taisi olla joitain kymppitonneja.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tämähän oli ihan puhdas ja varsin pöhkö olkiukko
Ei sen pöhkömpi kuin sinunkaan luomasi jossa tulkitsit toisen väittäneen että ammattilaiset ovat aina oikeassa eikä heitä voi kritisoida. Jos kysymys on siitä onko Ylen joku ohjelma "tarpeellinen" tai ei niin varmaan sinäkin uskoisit enemmän ammattilaisten näkemyksiin kuin siihen mitä joku random kirjoittelija keskustelupalstalla sanoo ilmeisesti ilman että on edes lukenut ohjelmatietoja tai kuunnellut kyseistä ohjelmaa.
Verovaroin rahoitetun Ylen tulee kuitenkin minun mielestäni keskittyä kohtalaisen suppeisiin ydintehtäviinsä ja hoitaa ne tinkimättä ilman turhaa rönsyilyä.
Kuuluuko UMK näihin vai eikö senkin voisi laittaa Maikkarille tai Neloselle? Perusteluna se että mitkään musiikkikilpailut eivät mielestäni kuulu julkiselle puolelle ja se musiikki on myös yleensä minusta huonoa. Vai mitä ne suppeat ydintehtävät ovat joista ei pidä rönsyillä?
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Marja Kihlströmin podcast "Exät A:sta Ö:hön" saattaa kiinnostaa monenlaisia kuuntelijoita, erityisesti heitä, jotka ovat kiinnostuneita ihmissuhteista, seksuaalisuudesta ja itsensä kehittämisestä. Podcastin aiheet, kuten vanhojen suhteiden läpikäynti ja niistä oppiminen, voivat puhutella kuulijoita, jotka ovat itse kokeneet eroja tai haluavat ymmärtää ihmissuhteiden dynamiikkaa paremmin.
En tiedä miten tuo podcast liittyy tosi-tv ilmiöön.
Olin jo tarttumassa näihin kahteen viestiin, mutta @BigRedCat ehti putsata pöydän. Jatkan nyt silti, koska muutama pointti jäi vielä käymättä läpi.

Kyllä minä ymmärrän ilman Randall Flaggin kertomista, että minkälaista yleisöä Marja Kihlströmin podcastilla tavoitellaan. Voin myös paljastaa sen, että itsekin näitä seksuaalisuutta käsitteleviä podeja ja muita sisältöjä seuraan kiinnostuneena. Mutta se ei poista sitä asiaa, että miksi kaikista kotimaamme medioista juuri Ylen täytyy tätä esitellä.

Seksuaalineuvojat ja seksuaalisuutta käsitteleviä sisällöntuottajia on tällä hetkellä liikkeellä enemmän kuin koskaan. Aihetta käsitellään tosi paljon ja kaikkialla. Kolikon kääntöpuolella materiaalipaljous tarkoittaa sitä, että todella iso siivu aihetta käsittelevästä sisällöstä on ihan ehtaa kuraa. Etenkin podcastien puolella monet höpöttelevät niitä näitä tajunnanvirtaa nauhalle ilman mitään suunnitelmallisuutta. Ilmeisesti tällainen puolivillainenkin sisältö menee kuulijalle läpi näinä päivinä, mikä on surullinen juttu. Mutta jos sisältöä on jo muutenkin paljon, miksi Ylen pitää laittaa lusikka tähän soppaan?

Erityisesti Ylen kohdalla ihmettelen sitä, miten olemme ajautuneet siihen tilanteeseen, että mediatalon sisältöä tuottaa läpeensä kaupalliset hahmot ja brändit. Marja Kihlström on vaikuttaja siinä missä muutkin vaikuttajat tänä päivänä. Kaupallisia yhteistöitä tehdään säännöllisesti ja Kihlströmillä on oma verkkokauppa täynnä erilaisia tuotteita. On 21 päivän seksihaastetta, on Parisuhteen bootcampia. Miksi nämä samat naamat pääsevät Ylelle mainostamaan omia tuotteitaan? Miksi vaikuttajille vieläpä maksetaan siitä, että he pääsevät Yleisradion kanaville loppujen lopuksi vain mainostamaan omia bisneksiään? Kaikki tietävät sen, miksi UPM:n henkilöstö ei pääse Ylelle tekemään omaa "Metsän monimuotoisuuden ABC"-podcastia, mutta sitten näiltä vaikuttajilta sama on ihan ok. Marja Kihlström on periaatteessa tuotemerkki siinä missä joku yrityksin, vaikka ihmisestä puhutaankin. On aika helkkarin hyvä diili Kihlstömille tuo podcast, mutta hän ei ole tässä veneessä yksin.

Se on jotenkin hassua, että nykyään mediaa haukutaan oikealta ja vasemmalta. Valtaosa kritiikistä on täysin aiheellista, mutta Yleä halutaan kuitenkin ohjata täysin samaan suuntaan. Mikä logiikka?

Nykyisessä mediakentässä on hirveästi aihealueita, joille löytyy kysyntää, mutta joita ei voida tehdä joko resurssien puutteen tai kaupallisten intressien vuoksi. Lähdetään nyt liikkeelle vaikkapa MOT:n tai Kuningaskuluttajan tyyppisestä ohjelmasta. MOT on pysynyt Ylellä ja se on hienoa. Kuningaskuluttajaa jäin kaipaamaan kun se aikoinaan lopetettiin. Sanomat, Alma Mediat ja MTV:t eivät kykene moista tekemään, eikä heidän kaupallisena mediana oikeastaan edes kannatakaan. Pidemmän päälle tuollaiset ohjelmat todennäköisesti vaikeuttavat yhtiön yhteistyökumppanillisia ja kaupallisia intressejä.

Näissä Ylen vaikuttajapodcasteissa on ihan sama setti kuin jossain rallin tai NHL:n näyttämisessä. Se, että niille jaksoille löytyisi paljon yleisöä, ei ole vielä syy sille, että kaikista kanavista juuri Ylen tulisi sitä näyttää. Kaupalliset kanavat voivat ihan hyvin näyttää nuo, Ylen ei kuulu tuohon puuttua.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästä tuli mieleen että onko Ylellä ylipäätään varsinaista tosi-tv:tä ohjelmistossaan nyt tai edes aiemmin?

Ainakin "Sinkut paljaana" on Ylen oman taksonomian mukaan kategoriassa reality. Tageina "reality, lifestyle, hyväntuulinen, koskettava". Niin ikään Tallilla "on vauhdikas realitysarja elämästä hevosten kanssa", rahdinmetsästäjät, au pairit, Savo life, Poronuoret, Paksut pariskunnat, Deittaavat daamit... Lisätään joukon jatkoksi Suuri hääkisa, jossa kilpaillaan "ultimate wedding planner" -tittelistä.

Ei varmastikaan nämä kaikki ole täyttä roskaa ja osalle on varmaan paikkansa Ylen ohjelmistossa. Mutta summaa kyllä keskustelun tason, että ihan tosissaan ihmetellään onko ylellä edes tosi-tv:tä ohjelmistossa. No, tietysti "varsinainen" voidaan määritellä aina sopivalla tavalla mutta nämä kaikki löytyvät tällä hetkellä Ylen tosi-tv-tarjonnasta.

Ymmärrän mitä haet henkisen väkivallan puuttumisella ja olen pääosin samaa mieltä, mutta tuossa on myös hieman totuutta venyttävän pullantuoksuinen kuva Ylestä. Vastahan au pairien osalta oli iso kiusaamiskohu jossa kiusattu nimenomaan syytti Yleä siitä että lopputulos on päästetty eetteriin asti:


– Mun on vaikea ymmärtää, miten ohjelma, joka keskittyy kiusaamiseen on mennyt läpi Yleltä vuonna 2024, kirjoittaa Myy Instagramissa.

– Tilanteen rumuus on kuitenkin näkynyt myös tekijöille ja jälkikäteen tuntuu julmalle, miten ohjelmaa markkinoidaan ”lämminhenkisenä” hyvänmielen ohjelmana, kun sisältö on tällaista, Myy kirjoittaa.



edit: Ja hupsista vaan, Au paireista on ollut kohua jo 2021 kun siitä Big Brotherin ja Temptation Islandin tapaan oli löytynyt hämäryyksiä käytännöissä:


Au pairit oli mukana juttusarjassa, jossa Yle paljasti tosi-tv-osallistujien ja tuotantoyhtiöiden välisiä kyseenalaisia sopimuksia ja käytäntöjä.

Au paireja syytettiin siitä, että osallistujia on päätynyt perheisiin, joissa lapsia on kohdeltu väkivaltaisesti. Lisäksi Yle kertoi, että tuotantoyhtiö on hankkinut osallistujille alkoholia, vaikka he olivat paikallisen lain mukaan alaikäisiä.

Kaksi muuta jutussa esiin nostettua realitytuotantoa ovat Big Brother ja Temptation Island Suomi. Uutinen on viikon suurimpia puheenaiheita.



Mutta toisille tässäkään ei toki ole mitään nähtävää, kuultavaa tai varsinkaan kritisoitavaa.
 
Viimeksi muokattu:

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Tästä tuli mieleen että onko Ylellä ylipäätään varsinaista tosi-tv:tä ohjelmistossaan nyt tai edes aiemmin? Sohvaperunat nyt varmaan lähimpänä, mutta siitäkin puuttuu se uhrien (tai siis osallistujien) nöyryytys ja henkinen väkivalta, jolla nuo ohjelmat tyypillisesti draamansa luovat. Sitten erilaisia ja todella monipuolisia ohjelmia joissa seurataan erilaisten ihmisten touhuja mukana, mutta nekin taitavat olla enemmän dokumentteja kuin mitään realityä (kun saattavat sisältää jopa todellisesti tapahtuvia asioita).
Onhan Ylellä tosi-tv:tä eli realityä varsin kattavasti, aivan kuten kaikilla muillakin kanavilla. Ylen oman näkemyksen mukaan reality-ohjelmiksi laskettavat tv-sarjat löytää täältä ja linkin takaa niitä löytyy peräti 137 kpl. Osa toki jo loppuneita, mutta kyllä näitä on viimeisen 15 vuoden aikana riittänyt


Ns. kiusaamisviihdettä Ylen kanavilla on muita kanavia vähemmän, mutta kyllä sitäkin on kuitenkin ollut. Au Pairit, Sinkut paljaana ja Satuhäät nyt kolme ensimmäiseksi mieleen juolahtanutta nyt mainitakseni.

Edit: ja Yle Areenasta poistunut Satuhäät paljasti sen, että linkin takana olevat 137 reality-sarjaa ovat siis vain tällä erää katsottavissa olevia sarjoja. Tuohon lukemaan ei sisälly ne realityt, jotka on joskus kuvattu, mutta niitä ei voi enää syystä tai toisesta katsoa. Ylen tuottamien realityjen määrä on siis tuotakin suurempi.

Edit2: Niin ja kyseessähän on pelkkä kotimainen reality. Ulkomailta ostetuttuja sarjoja ei tuossa ole ensimmäistäkään.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kiitokset tarkennuksista @BigRedCat @JYP#44 , tosiaan oma mielikuvani siitä mitä menee tosi-tv:n alle käsittää lähinnä ne tempparit ja olisi silti pitänyt muistaa tuo Au pairit, josta muistan kyllä nousseen kohuja (eikä ihme, kun siitä on pätkiä nähnyt ja hommassa aivan selvästi mehustellaan draamalla ja myös osallisten hölmöillä ratkaisuilla jne). Ja tokihan ne todellisuutta kuvaavat, tai ainakin semmoiseksi väitetyt seurantadokkarimaisetkin ovat tosi-tv:tä, ja esimerkiksi tykkäämässäni Pilsnerraggarna -sarjassa voisi halutessaan nähdä p-maalaisen nuorison touhut vähintään junttimaisina, joskaan sarja (kuten myöskään esimerkiksi tuo rahtareista kertova, eikä ilmeisesti myöskään niistä isänmaallisista nuorista naisista kertonut) ei millään lailla osoittele tai tuomitse, eikä tunnu tietoisesti sitä semmoiseksi leikanneen.

Mietin olisiko Satuhäät lähtenyt listalta kun sarja on ilmeisesti siirtynyt kaupalliselle ohjelmatalolle (ainakin Unelmahäät on niin identtinen kopio formaatista ettei uskoisi olevan oma erillinen taideteos), mutta toisaalta samoin muualle siirtyneen Latelan ensimmäiset kaudet näyttää Areenassa olevan. Realityn määritelmä kyllä hämmentää kun listaa vilkaisi, esimerkiksi Vikin ja Köpin matkailuohjelmaa en olisi semmoiseksi mieltänyt ikipäivänä.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Mietin olisiko Satuhäät lähtenyt listalta kun sarja on ilmeisesti siirtynyt kaupalliselle ohjelmatalolle (ainakin Unelmahäät on niin identtinen kopio formaatista ettei uskoisi olevan oma erillinen taideteos), mutta toisaalta samoin muualle siirtyneen Latelan ensimmäiset kaudet näyttää Areenassa olevan. Realityn määritelmä kyllä hämmentää kun listaa vilkaisi, esimerkiksi Vikin ja Köpin matkailuohjelmaa en olisi semmoiseksi mieltänyt ikipäivänä.
Juuri Latelasta johtuen tuossa listalla vaikuttaa olevan aktiivisena Areenassa olevat sarjat. Latela on yhä Ylellä katsottavissa, Satuhäät ei. Saatat tämän jo tietääkin, mutta sanotaan silti, että nuo kaksi sarjaahan ovat hyvin lähellä toisiaan, koska niitä on tehnyt sama tuotantoyhtiö. Molemmat sarjoista siirtyivät Yleltä Discoverylle/TV5:lle, suunnilleen samoihin aikoihin. Toki Filmaattiset pudotettiin Latelasta pois TV5-siirron alussa.

Käsittääkseni Filmaattisilla meni Ylen kanssa sukset meni jokseenkin ristiin, kun etenkin Latelassa ei voitu tehdä tuotesijoittelua, mikä taas teki ohjelmanteosta aika kannattamatonta. Satuhäiden osalta taisi kyseessä olla ihan vain ohjelmakierrätys. Latelahan on lähtenyt ihan laukalle uudella kanavalla, etenkin Huttunen tähdittää jo niin montaa sarjaa, ettei niitä kaikkia jaksa katsoa ja laatukin on selvästi heikentynyt.

Ei nyt liittynyt enää Yleen kuin löyhästi, mutta painetaan silti viesti liveksi.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Juuri Latelasta johtuen tuossa listalla vaikuttaa olevan aktiivisena Areenassa olevat sarjat. Latela on yhä Ylellä katsottavissa, Satuhäät ei. Saatat tämän jo tietääkin, mutta sanotaan silti, että nuo kaksi sarjaahan ovat hyvin lähellä toisiaan, koska niitä on tehnyt sama tuotantoyhtiö. Molemmat sarjoista siirtyivät Yleltä Discoverylle/TV5:lle, suunnilleen samoihin aikoihin. Toki Filmaattiset pudotettiin Latelasta pois TV5-siirron alussa.

Käsittääkseni Filmaattisilla meni Ylen kanssa sukset meni jokseenkin ristiin, kun etenkin Latelassa ei voitu tehdä tuotesijoittelua, mikä taas teki ohjelmanteosta aika kannattamatonta. Satuhäiden osalta taisi kyseessä olla ihan vain ohjelmakierrätys. Latelahan on lähtenyt ihan laukalle uudella kanavalla, etenkin Huttunen tähdittää jo niin montaa sarjaa, ettei niitä kaikkia jaksa katsoa ja laatukin on selvästi heikentynyt.

Ei nyt liittynyt enää Yleen kuin löyhästi, mutta painetaan silti viesti liveksi.
Latelan ja Satuhäiden tuottaja Juha-Pekka Ristmeri on ehtinyt puuhailla muutakin. Hänen hienoin projekti on ehdotomasti Sadan vuoden talo. Jos kyseinen projekti ei ole tuttu niin vahva katselusuositus. Löytyy vielä Yle Areenasta.

 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Latelan ja Satuhäiden tuottaja Juha-Pekka Ristmeri on ehtinyt puuhailla muutakin. Hänen hienoin projekti on ehdotomasti Sadan vuoden talo. Jos kyseinen projekti ei ole tuttu niin vahva katselusuositus. Löytyy vielä Yle Areenasta.

Kyllä! Yksi kotimaisen realityn parhaita sarjoja koskaan!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: zet

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Juuri näin! Tälläistä hahmoa olisi ollut hankala myöskään käsikirjoittaa.

Ristmeri on myös blogissaan avannut tätä Dalen toimintaa ->
Naureskellen muistan kiistelyä, jota käytiin Dalen ja apumies Jarmon välillä kiukaan asennuksessa. Lämmöt nousivat pelkästään katsoessa ilman kiuastakin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: zet

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainakin "Sinkut paljaana" on Ylen oman taksonomian mukaan kategoriassa reality. Tageina "reality, lifestyle, hyväntuulinen, koskettava". Niin ikään Tallilla "on vauhdikas realitysarja elämästä hevosten kanssa", rahdinmetsästäjät, au pairit, Savo life, Poronuoret, Paksut pariskunnat, Deittaavat daamit... Lisätään joukon jatkoksi Suuri hääkisa, jossa kilpaillaan "ultimate wedding planner" -tittelistä.

Ei varmastikaan nämä kaikki ole täyttä roskaa ja osalle on varmaan paikkansa Ylen ohjelmistossa. Mutta summaa kyllä keskustelun tason, että ihan tosissaan ihmetellään onko ylellä edes tosi-tv:tä ohjelmistossa. No, tietysti "varsinainen" voidaan määritellä aina sopivalla tavalla mutta nämä kaikki löytyvät tällä hetkellä Ylen tosi-tv-tarjonnasta.

Ymmärrän mitä haet henkisen väkivallan puuttumisella ja olen pääosin samaa mieltä, mutta tuossa on myös hieman totuutta venyttävän pullantuoksuinen kuva Ylestä. Vastahan au pairien osalta oli iso kiusaamiskohu jossa kiusattu nimenomaan syytti Yleä siitä että lopputulos on päästetty eetteriin asti:


– Mun on vaikea ymmärtää, miten ohjelma, joka keskittyy kiusaamiseen on mennyt läpi Yleltä vuonna 2024, kirjoittaa Myy Instagramissa.

– Tilanteen rumuus on kuitenkin näkynyt myös tekijöille ja jälkikäteen tuntuu julmalle, miten ohjelmaa markkinoidaan ”lämminhenkisenä” hyvänmielen ohjelmana, kun sisältö on tällaista, Myy kirjoittaa.



edit: Ja hupsista vaan, Au paireista on ollut kohua jo 2021 kun siitä Big Brotherin ja Temptation Islandin tapaan oli löytynyt hämäryyksiä käytännöissä:


Au pairit oli mukana juttusarjassa, jossa Yle paljasti tosi-tv-osallistujien ja tuotantoyhtiöiden välisiä kyseenalaisia sopimuksia ja käytäntöjä.

Au paireja syytettiin siitä, että osallistujia on päätynyt perheisiin, joissa lapsia on kohdeltu väkivaltaisesti. Lisäksi Yle kertoi, että tuotantoyhtiö on hankkinut osallistujille alkoholia, vaikka he olivat paikallisen lain mukaan alaikäisiä.

Kaksi muuta jutussa esiin nostettua realitytuotantoa ovat Big Brother ja Temptation Island Suomi. Uutinen on viikon suurimpia puheenaiheita.



Mutta toisille tässäkään ei toki ole mitään nähtävää, kuultavaa tai varsinkaan kritisoitavaa.

Lisätään tähän listaan ”Sointu ja tyrkyt” joka jälleen yksi reality Ylellä. Ei voi ymmärtää. Ja samalla saa lukea huhuja (toivottavasti virheellisiä) paikallistoimitusten leikkauksista…


Ylellähän oli yhdessä vaiheessa aivan upea konsepti jollainen aidosti puuttui kaupalliselta markkinalta: Radio josta tulee vain puhetta. Oli erinomaista monipuolista kulttuuri- ja asiaohjelmaa enemmän ja vähemmän ryppyotsaisesti tehtynä. Urheiluakin. No, ”ammattilaiset” sitten jostain täysin käsittämättömästä syystä ensin pilasivat Yle Puheen laittamalla sinne musiikkia ja ylipäätään viihteellistämällä sisältöä, ja lopulta lakkauttivat koko kanavan.

Mutta varmaan tälle tyrkkysarjallekin löytyy puolustajansa.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä puolustajista, mutta ihan pomminvarmasti löytyy katsojansa.

Varmasti. Kuten löytyy temppareille, big brothereille, love islandeille ja nacci tranbergeille. Onko niidenkin paikka potentiaalisesti Ylellä? Minusta ei. Mitä itse olet mieltä?
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Varmasti. Kuten löytyy temppareille, big brothereille, love islandeille ja nacci tranbergeille. Onko niidenkin paikka potentiaalisesti Ylellä? Minusta ei. Mitä itse olet mieltä?
Kai siinä on sitä suomalaista kulttuuriperintöä, jota täytyy vaalia ja kuuluu siten Ylen ydintehtäviin.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos kysymästä! Minun mielestäni Ylen tehtävä on tehdä sisältöjä mahdollisimman laajalle joukolle suomalaisia, ja siinä mielessä tällainen "hömppä" sopii Ylelle nähdäkseni oikein hyvin, kunhan pysyy volyymiltaan kohtuudessa.

Kiitos rehdistä vastauksesta! Olen täysin eri mieltä mutta on kiinnostavaa kuulla näitä eriäviä näkemyksiä. Hieman ehkä tulee mieleen mainitsemani ilmiö jossa kaupallisia kanavia haukutaan paskaviihteestä joka muuttuukin hyväksi ja tarpeelliseksi kun se kääräistään Yle-paperiin. Toki en tiedä mitä sinä ajattelet näistä maikkareiden ja muiden realityista joten en tuota yleistä koskemaan juuri sinua.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hieman ehkä tulee mieleen mainitsemani ilmiö jossa kaupallisia kanavia haukutaan paskaviihteestä joka muuttuukin hyväksi ja tarpeelliseksi kun se kääräistään Yle-paperiin.
Kaupallisten ongelma ei ole niinkään se, mitä ohjelmistossa on, vaan se, mitä siellä ei ole. Ylen viihde + asia on parempi kuin kaupallisten pelkkä viihde ilman asiaa.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaupallisten ongelma ei ole niinkään se, mitä ohjelmistossa on, vaan se, mitä siellä ei ole. Ylen viihde + asia on parempi kuin kaupallisten pelkkä viihde ilman asiaa.

Toki, mutta jos se Ylen viihde on ok olla sama kuin kaupallisten viihde, eikö olisi tehokkaampaa jättää Ylelle vain asia?
 

Rexa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä Tyrkyt-ohjelma on kyllä tärkeämpää verovarojen käyttöä kuin panostukset lastensuojeluun, vanhustenhoitoon tai muihin verovaroin rahoitettuihin toimintoihin. Jatkakaa keskustelua.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämä Tyrkyt-ohjelma on kyllä tärkeämpää verovarojen käyttöä kuin panostukset lastensuojeluun, vanhustenhoitoon tai muihin verovaroin rahoitettuihin toimintoihin. Jatkakaa keskustelua.
Taisit tässä hienovaraisesti käyttää retorisena tehokeinona sellaista klassista switcheroota kuin sarkasmi, joten lähden nyt rohkeasti olettamaan että olet päinvastaista mieltä.

Kukaan tuskin väittää, että television hömppäviihde on lastensuojelua tai vanhustenhoitoa tärkeämpää. Mutta mites vaikka Ylellä näytettävä urheilu? Päteekö tämä perustelu myös ampumahiihdon, hiihdon ja yleisurheilun mm-kisoihin ja maailmancupeihin? Tai vaikka luonto-ohjelmiin, mites Peltsin luontosarjat tai Avara Luonto? Entäpä muu tv-viihde, kuten Elämäni Biisi tai Hengaillaan?

Se on mielestäni ihan pätevä näkemys, että Ylen pitäisi keskittyä ainoastaan uutis- ja ajankohtaistoimintaan. En ole siitä samaa mieltä, mutta kuitenkin. Mutta sen ulkopuolella homma menee vähän cherry-pickingiksi, jos lähdetään esittämään vahvoja mielipiteitä siitä miksi X:n ei pitäisi kuulua Ylen ohjelmistoon mutta Y:n pitää.

Toki on sitten heitäkin hölmöjä (uskallan tässä nyt kutsua heitä hölmöiksi) joiden mielestä Yle pitäisi lakkauttaa kokonaan (myös uutis- ja ajankohtaistoiminnan osalta) mutta ehkemme mene nyt siihen.

E. Itse jos saisin päättää, niin Ylellä keskitettäisiin kaikki paukut uutis- ja ajankohtaisohjelmiin, urheiluun ja lastenohjelmiin. Viimeiset jäljelle jäävät pennoset voisi ohjata Elämäni Biisiin, siinä on laadukas musiikkiviihdeohjelma. Mutta tiedostan myös, että jos minun päätöksen mukaan mentäisiin niin aika iso osa kansasta olisi melkoisen käärmeissään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös