Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 283 857
  • 28 700

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Poliisit kertovat tehtävistä vastaanottokeskuksista – ”Vastassa usein aggressiivinen väkijoukko” - Kotimaa - Ilta-Sanomat
(Linkki IS:n sivuille)

"Keskuksissa on atleettista nuorta miestä, jotka eivät tunnu välittävän mitään meidän maamme tavoista tms. Me vääräuskoiset emme ole mitään…sen partiot olivat mm. viime yövuorossa huomanneet kun menneet häiriökeikalle (pakolaiset tappelivat keskenään), jossa porukka ei reagoinut poliisin tuloon millään tapaa. Poliisi oli ollut ilmaa, ja kun poliisi oli jättänyt ulko-oven auki muita partioita varten, niin oli joku pakolainen laittanut oven kiinni yrittäen lukita osan poliiseista ulos. Outoa toimintaa."

"Poliisi menee paikalle usein hoitamaan yksittäistä tehtävää, esim. pahoinpitelyä. Vastassa on usein suuri, meluisa ja aggressiivinen väkijoukko, jolloin tehtävä muuttuu joukkojenhallinnaksi. Ollut tilanteita, että yksittäinen poliisimies on joutunut väkijoukon ympäröimäksi."
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuo on vain sitä anarkiaa mitä kantasuomalaiset anarkistitkin Suomeen haluavat.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Ylläoleva kirjoitukseni sivuutettiin käytännössä ilman keskustelua. Haluaisinkin nyt kysyä uudestaan, että onko olemassa dataa miten vastaanottokeskukset vaikuttavat lähikiinteistöjen arvoon?

Ei varmaan vielä tässä vaiheessa ole ellei joku pidä kirjaa. Kuitenkin olettaa voisi että arvoa on tippunu ja hyvin. Ainaskin kun itse olen kämppiä ostanu niin "rauhallisesta ja lapsiperhe idyylistä" on saanut maksaa ekstraa.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei varmaan vielä tässä vaiheessa ole ellei joku pidä kirjaa.

Varmasti tässä vaiheessa ei vielä tiedetä äskettäin perustettujen vastaanottokeskusten lähialueiden arvojen muutoksesta. Mutta onhan niitä vastaanottokeskuksia ollut jo aikaisemminkin, vaikkei niin tiheässä kuin nykyään. Luulisi että vanhojen vastaanottokeskusten vaikutusten perusteella voitaisiin tehdä jotain johtopäätöksiä.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Älä nyt tule tänne vesittämään hyvää tarinaa uusnatsien suorittamista murhapoltoista Suomessa!

Näinhän se toki meni Ruotsissakin, että kun näitä murhapolttoja lähdettiin tarkemmin tutkimaan, niin syttymissyyt olivatkin varsin tavanomaisia, mm. asiakkaan tupakointi sängyssä.
Kun äskettäin Raumalla syttyi palo tulevassa VOK-rakennuksessa, ei tietysti aamulla viranomaiset voineet varmistaa syttymissyytä. Iltapäivällä kerrottiin, että poliisi epäilee tuhopolttoa. Silti jotkut ehtivät heti saman tien Facebookissa tuomitsemaan "saatanan idiooteiksi" vain sillä oletuksella että kyseessä oli VOK ja juuri ennen Niinisalossa oli vastaava tilanne. Kun menin huomauttamaan FB-ssa, että miksi leimakirves heiluu vaikka syttymissyy on ei ole varma, sain itse paskaa niskaan. Nyt tässä tuoreimmassa jutussa juuri nähtiin että ei tarvitse olla äärioikeiston natsisika joka kylvää tuhoa, vaan palo aiheutui ilman tahallisuutta.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ylläoleva kirjoitukseni sivuutettiin käytännössä ilman keskustelua. Haluaisinkin nyt kysyä uudestaan, että onko olemassa dataa miten vastaanottokeskukset vaikuttavat lähikiinteistöjen arvoon?

Ai meillä Suomessa dataa kiintestöjen arvoihin kun vaellus alkoi vasta megatasoiseati tämän vuoden puolella? Seuraa tämän vuoden tapahtumia ja tilastoiita kiinteistöjen arvoista muutaman vuoden kuluttua uudeleen.
 

cornix

Jäsen
Säynätsalon tapauksesta ei nosteta syytettä.

Syyttäjä: Alaikäisiä vastaan ei nosteta raiskaussyytettä Säynätsalossa - Keski-Suomi - Keskisuomalainen
Raiskauksesta epäiltyjä alaikäisiä turvapaikanhakijoita vastaan ei nosteta syytettä Säynätsalossa. Syyttäjän mukaan ei ole raiskauksesta ei ole riittävää näyttöä.

Lisäksi kahdesta epäillystä toisen arveltiin syyllistyneen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Syyttäjä kuitenkin katsoo, ettei osapuolten iässä sekä henkisessä ja ruumiillisessa kypsyydessä ole suurta eroa.

Kahden alaikäisen henkilön epäiltiin syyllistyneen kahden eri alaikäisen henkilön raiskaukseen 25. lokakuuta. Toisen epäillyn arveltiin lisäksi syyllistyneen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Älä nyt tule tänne vesittämään hyvää hyvää tarinaa turvapaikanhakijoiden suorittamista raiskauksista Suomessa!

Näinhän se on toki meni Ruotsissakin, että kun näitä raiskauksia lähdettiin tarkemmin tutkimaan, niin illan tapahtumat olivatkin varsin erilaisia ja raiskaussyytettä on käytetty mm kostotarkoitukseen.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mikä julkinen toiminto nyt Suomessa ei laske alueen arvoa? Vanhainkoti, terveyskeskus, vammaisten hoitolaitos, omalle jälkikasvulle väärän asteen oppilaitos tjsp.. Paskaa kaikki, pois meidän Nimbystä eli kyse lienee lähinnä siitä miten suuresta haitasta puhutaan. Tämä siis maassa, jossa muutaman suurimman kaupungin keskustojen ulkopuolella "rauhallinen ja lapsiystävällinen idylli" on juuri se mitä pääasiassa haetaan, tarkoittaen käytännössä sitä savimaalle Prisman takaiseen metsikköön rakennutettua pakettitaloa, joka on riittävän kaukana kaikesta ja mitään ei saisi koskaan rakentaa lähimmän kolmen kilometrin sisään, paitsi tietty koulutaksipysäkin ja neuvolan (<- joka muutetaan ensin päiväkodiksi, sitten alakouluksi ja niin edelleen...). Eli tottakai vastaanottokeskukset vaikuttavat negatiivisesti lähikiinteistöjen arvoon, ainakin hetkellisesti, mitä ihmeellistä siinä on? Tuskin kuitenkaan läheskään kaikki noista tulevat toimimaan vuosikausia.

Edit: Tuohon viimeiseen kohtaan verraten, niin nythän voisi olla jopa ns. ostajan markkinat (no toki monessa paikassa ovat nytkin, mutta jopa korostetusti), koska se vanhainkoti/nuorten työpaja/tai muu helvetin esikartano tullee jämähtämään alueella paljon pysyvämmin.
 
Viimeksi muokattu:

Jeffrey

Jäsen
Älä nyt tule tänne vesittämään hyvää hyvää tarinaa turvapaikanhakijoiden suorittamista raiskauksista Suomessa!

Näinhän se on toki meni Ruotsissakin, että kun näitä raiskauksia lähdettiin tarkemmin tutkimaan, niin illan tapahtumat olivatkin varsin erilaisia ja raiskaussyytettä on käytetty mm kostotarkoitukseen.

Tämähän on valitettavan yleinen asia raiskauksissa sekä meillä että maailmalla. Keksitään tarinoita, ja sitten vaikka tarina olisikin tosi, niin millä sä sen todistaisit?

Silti, en ole täysin vakuuttunut ymmärretäänko siellä vasemmistossa sitä, että "ei ole riittävää näyttöä" ei tarkoita sitä, etteikö tapahtumaa olisi tapahtunut. Enkä ole ihan vakuuttunut siitäkään, että uskotaanko siellä vasemmalla jos tapahtuman X todistetaan tapahtuneen tapahtumasta B, eikä tapahtumasta A niinkuin vasemmisto toivoi, vai kehitelläänkö edelleen salaliittoteorioita?

Vastahan sitä vasemmisto on väittänyt kuinka suomalainen mies raiskaa huomattavasti useammin, näyttö vain ei riitä tuomitsemaan. Nyt kun kyseessä onkin oikean värinen ihminen, niin riittämätön näyttö kertoo heille sen, että asianomistaja oli natsisika.

Olette te vain herttaista porukkaa.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mikä julkinen toiminto nyt Suomessa ei laske alueen arvoa? Vanhainkoti, terveyskeskus, vammaisten hoitolaitos, omalle jälkikasvulle väärän asteen oppilaitos tjsp.. Paskaa kaikki, pois meidän Nimbystä eli kyse lienee lähinnä siitä miten suuresta haitasta puhutaan.

Tämä juuri kiinnostaisi, että kuinka suuresta arvonalenemisesta puhutaan. Peilaan tätä kiinteistön arvon muutosta lähinnä omiin mieltymyksiini, eli mietin että mikä vaikuttaisi omiin ostopäätöksiini. Tunnusta olevani ylpeä nimby kun kyse tulee muun muassa tuulivoimaloihin, VOKeihin ja huumeluoliin. Esimerkiksi vammaisten hoitolaitosta en osaisi vastustaa, kun sellaisen olemassaoloon en juuri antaisi painoa ostopäätöstä tehdessäni.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Petteri Orpo sen taas eilenkin sanoi. On syytä epäillä, että 2/3 näistä turvapaikanhakijoista ei ole oikean avun tarpeessa. Onneksi meillä on varaa, aikaa ja turvallisuutta pitää nämä kaikki täällä pyörimässä tuon 1/3 osan takia.
Toisaalta jos jotain positiivista hakee, niin ehkä näistä se 2/3 ja paskin aines saadaan joskus vittuunkin täältä. Ehkä.

Ehkä saadaan, ehkä ei. Mutta entäs jos paikan päällä tiedetään asiat paremmin? Mitä jos paikan päällä oleva suurähettiläs sanoo, että 100 % on elintasopakolaisia? Kova väite mutta kuka kumoaa:

Sieltä eivät suinkaan tule ne köyhät ja heikoimmat, vaan pikemmin osa hyvin koulutettua keskiluokkaa. Tämä on vakava ongelma Afganistanille, koska hehän kärsivät aivovuodosta. Toimittajan tähdentäessä, että kyse on siis elintasopakolaisista, totesi suurlähettiläs vain: Nimenomaan.

”Nyt sanottiin ääneen se, mikä pakolaiskriisissä on vialla” | Uusi Suomi
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Näinhän se on toki meni Ruotsissakin, että kun näitä raiskauksia lähdettiin tarkemmin tutkimaan, niin illan tapahtumat olivatkin varsin erilaisia ja raiskaussyytettä on käytetty mm kostotarkoitukseen.
Tässä oppi kaikille puskaraiskareille:
Raiskatkaa kahdestaan puskassa, siten saatte 2vs1 tilanteen todistelussa. Kantasuomalaisille taitaa vaan "järkevyyskynnys" ylittyä. Haluaa tehdä sen normaalisti yksin ja veri(kiima) ei ole niin kuumaa, että pakkasessa välttämättä edes peli soi.
Harmittaa vaan Suomalaisten puolesta se, että paperit on aika tarkat eikä voi lapsista kiinnostuneena valehdella ikäänsä n. 15 vuotta.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Pari joukkueellista hyviä jalkapalloilijoita voisi tulla minun puolestani, ihan sama mistä. Nämä "matkanjärjestäjät" eli nuo venematkoja myyvät ovat kyllä lahjakkaasti kusseet silmään näitä nuoria miehiä. Nuo ihmissalakuljettajat pitäisi metsästää viimeiseen mieheen.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Varmasti tässä vaiheessa ei vielä tiedetä äskettäin perustettujen vastaanottokeskusten lähialueiden arvojen muutoksesta. Mutta onhan niitä vastaanottokeskuksia ollut jo aikaisemminkin, vaikkei niin tiheässä kuin nykyään. Luulisi että vanhojen vastaanottokeskusten vaikutusten perusteella voitaisiin tehdä jotain johtopäätöksiä.

Vanhat keskukset olleet sen verran vähällä käytöllä ja niissä niin vähän porukkaa että tuskin niin älyttömästi on seutuun vaikuttanut. Nämä nykyiset on taas ku pieni pala bagdadia olisi naapurissa. Eiköhän suuri osa asuntoa ostavista koittaa välttää tällä hetkellä näitä parhaansa mukaan. Näin minä ainakin tekisin.. Omassa kaupungissa tilanne kerrankin positiivinen kuitenki tilanne toistaiseksi hyvä sillä kaupunki on päästänyt kaikki tyhjillään olevat isot rakennuksensa asumiskelvottomaan kuntoon joten vokkille eivät ole tiloja löytäneet. Yritystä on kyllä ollu..
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Nämä "matkanjärjestäjät" eli nuo venematkoja myyvät ovat kyllä lahjakkaasti kusseet silmään näitä nuoria miehiä. Nuo ihmissalakuljettajat pitäisi metsästää viimeiseen mieheen.

Ja nyt sitten avautui tämäkin asia? Hieman jäljessä (muutama vuosi) mutta perässä tullaan. Vai tuliko asia uutena ja yllätyksenä? En niin tiedä kun en ole öyhöttänyt asiasta palstalla.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ja nyt sitten avautui tämäkin asia? Hieman jäljessä (muutama vuosi) mutta perässä tullaan. Vai tuliko asia uutena ja yllätyksenä? En niin tiedä kun en ole öyhöttänyt asiasta palstalla.

Mikäs nyt on mielen pahoittanut? Kyllä tästä kirjoitettu on tosiaan pitkin vuotta mutta mitään konkreettista noiden kuriin saamiseksi ei ole tehty. Tuossa alkusyksystä julkaistiin aiheesta kirjakin, Kuoleman matkatoimisto - Andrea Di Nicola, Giampaolo Musumeci - kirja(9789518845785) | Adlibris-verkkokirjakauppa
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Niinpä. Asioiden toistelua ja öyhöttämistä. Wanha juttu mutta ah, niin tätä päivää. Toiset ei vaan halua uskoa tätä öyhöttämistä. Kaikki kritiitti on pahasta ja natsia ja fasismia. Herätkää tähän päivään tai jatkakaa suloisia päiväunia. Aivan sama.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Kannattaa katsoa illan A-studio, siellä turvapaikanhakijat puhuvat suomalaisista naisista. On sitten mistä keskustella.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä helvettiä tuo juontaja hiillostaa tuota Packalenia?

"Mistä tiedät että vastaanottokeskuksissa on ollut ongelmia? Missä niistä on ollut ongelmia?

Lueppa arvon toimittaja uutisia, niin ehkä huomaat. Ainiin niitä taitaakin olla vähän vähemmän uutisoitu siellä yle.fi sivustolla.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Juttu on Pasi Peiposen toimittama, joten enpä tiedä kannattaako sitä katsoa. Peiponen on Ylen ajankohtaistoimituksen heikoin lenkki.

Kannattaa ilman muuta, saadaan jutun juurta tännekin. Nuo nahkahousut Päivärinnan yllä ovat jotain jolle ei löydy sanoja.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä helvettiä tuo juontaja hiillostaa tuota Packalenia?

Naureskelin samaa. Toisaalta onhan se Päivärinnan duunia kyseenalaistaa ja kysellä tarvittaessa tarkennuksia, mutta tuolla jankkaamisella asettaa itsensä naurunalaiseksi.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Ei tuo Packaleninkaan ulosanti ole kovin kummoista. Ihan yhtä tyhjän kanssa keskustelu kaiken kaikkiaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös