Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 272 542
  • 28 700

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Tämä kaveri säästi valtiolta kymmeniä miljoonia kun pääsi kansainvälisiin uutisiin.

Toivottavasti samassa rytäkässä ei bilehileiden lisäksi menetetty ihan oikeasti potentiaalisia maahanmuuttajia.

Laittomat maahantunkeutumiset on yleensä maailman historiassa ratkaistu väkivallalla.

Tuo "laiton maahantunkeutuminen" on tässä tapauksessa tulkintakysymys. Sanotaanko vaikka niin, että kaikkien henkilöiden saapuminen ei mene by the book.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitä jos itse hakisi Nigeriasta kristityn perheen Boko Haramin kalifaatista pois siitä paskasta omaan kämppään ja elättäisi omalla kustannuksella niitä jotka ovat oikeasti avun tarpeessa. Englannin alkeet osaa ainakin joku perheestä, ja ruokapöydässä kelpaa sama sapuska mitä itsekin syödään. Ei vaan taitaisi onnistua kun heillä ei olisi tuhansia euroja omaa rahaa matkaan. Itse joutuisi rajalla koppiin ihmissalakuljetuksesta.
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
MUTTA, jos menet heittelemään kiviä ikkunoista, polttopulloja tulijoiden majapaikkaan, sytytät ilotulitusraketteja kohdistaen ne linja-autoa päin, pynttäydyt rasistisen ja väkivaltaisen järjestön kaapuun (rohkeasti kasvosi peittäen)...kohdistat nämä teot joukkoon, jossa on myös naisia lapsineen, pieniä lapsia etc.,

Hmm... tarkoitatko lapsilla näitä parrakkaita 17-vuotiaita "lapsia"?

No mutta jos nyt ihan vakavasti puhutaan niin kaikenlainen väkivalta ja rasismi on kuvottavaa. En hyväksy tuollaista käytöstä, mutta ymmärrän kyllä miksi ihmisillä alkaa keittää yli ja miksi tällaiset tapaukset tulevat vain lisääntymään.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
En hyväksy tuollaista käytöstä, mutta ymmärrän kyllä miksi ihmisillä alkaa keittää yli .
Onkohan uusi versio ikivanhasta hokemasta "en ole rasisti, mutta ymmärrän jne " se , että "en hyväksy ulkomaalaisiin kohdistuvaa väkivaltaa, mutta ymmärrän jne". Ollaan näköjään siirrytty ulkomaalaisvihamielisyydessä aste agressiivisenpaan suuntaan.
 

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tätä ketjua kun lukee, mitä ei pitäis edes tehdä, niin ei voi kuin ihmetellä miten vihaista, rasistista, tyhmää porukkaa tänne kirjoittelee. Kuten joku aiemmin kirjoitti, asiallinen kritisointi turvapaikanhakijoita kohtaan on ihan ok, mutta tässä ketjussa esiintyy todella paljon todella typerää ja sivistymätöntä "huutelua" ja muka isänmaallista Suomen suojelua.
Ilmeisesti tämäkin ketju on otanta suomalaisista, ja onneksi kuitenkin vain pieni osa ihmisistä on tuota roskasakkia, jotka näkevät Suomeen tulevissa turvapaikan hakijoissa ainoastaan uhkia, kuluja, turvattomuutta ym.

Suomessa asiat on kaikesta huolimatta helvetin hyvin, ja meistä aika harva voi samaistua tai edes kuvitella sitä, mitä nuo pakolaiset joutuvat maassaan kokemaan. Tottakai joukossa on huijareita, ja ne pitää pystyä karsimaan pois hakijoiden joukosta ja lähettämään takaisin omaan kotimaahansa.
En pysty millään vaan käsittämään tuota vihaa ihmisiä kohtaan, mitä tässäkin ketjussa tuodaan ilmi. Jos tänne tulleista pakolaisista joku täällä tekee tulevaisuudessa rikoksia, se on väärin ja tuomittavaa, mutta ei nyt helvetti voi olettaa, että kaikki ovat jotain kiihkouskovaisia ja jotain hulluja rikollisia. Aivan samanlaisia ihmisiä he ovat kuin ketkä tahansa muutkin, älkää nyt helvetti vihatko ihmisiä noin paljon.

Oksettavaa tämä "isänmaallisuus", mitä tietyt vähemmistöt mielenosoituksissa ja täällä tuovat esille.
 

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän kyse ole siitä että rajan yli tulee hyväosaisia nuoria miehiä, eikä pakolaisleireillä hädässä olevia kaiken menettäneitä ihmisiä.

Mistä ihmeestä kukaan tietää, ketkä heistä on hyväosaisia. Joo, miehiä ovat ja nuoria, mutta sekö tekee sen, että he eivät saisi lähteä maastaan pois sitä hirvitystä mitä siellä mahdollisesti joutuvat kokemaan?
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Ja siksikö sinusta heitä kohtaan pitää kohdistaa väkivaltaa?
Onko sinulla kenties jotain kaksoisstandardeja, vai miksi jaksat nyt ilakoida ja messuta näistä yksittäistapauksissa? Eikö se enää olekaan väärin tehdä yleistyksiä?
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Entä minkälaisesta kulttuurista ovat mielestäsi nämä polttopullon heittelijät, lasten ja naisten tulitteilla uhkailijat, SPR:n työntekijöiden kivittäjät, koulun ikkunoiden rikkojat ja oven polttajat? Onko se normaalia persuja äänestävän leijonariipusväen illanviettokulttuuria?

Poista yhtälöstä pakolaisvieraat, ja esitä kysymys uudelleen.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Voi olla, mutta nyt ei ollutkaan kysymys muslimeista vaan irakilaisista. Kannattaa kaiken kiihkon keskellä lukea ja yrittää vielä sisäistää mistä puhutaan.

LOL, no tuleeko Suomeen muslimeja vai irakilaisia?
 

Eniten minua pelottaa se, että osalla näistä turvapaikanhakijoista on oikeasti pahoja traumoja, joita ei pystytä Suomen resursseilla hoitamaan. Nyt täytyisi pitää kaikki mahdolliset kriisikokoukset, jotta henkilökuntaa ja psykiatreja riittää niille, joilla on erittäin pahoja kokemuksia sota-alueilta.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Muslimeita asuu muuallakin kuin Irakissa. Nigerian syntyvyys taitaa olla yli viiden. Argumentaatiovirhe, taas kerran.

Nyt puhutaan Suomeen tulevista, itse sekoitat taas ihan muuhun.
Et edes halua keskustella, eivät muutkaan suvakit, joten -> väkivalta.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Maahanmuuttovirasto paljasti lukuja Ylellä: Näin paljon vastaanottokeskusten turvapaikanhakijat voivat maksaa veronmaksajille - Kotimaa - Ilta-Sanomat
Ihan hyvä, että tällaisia laskelmia tehdään jo valtakunnan medioissa, mutta ei se kyllä haittaisi vaikka ne tehtäisiin oikeiden lukujen kanssa.

Yksi suuri virhe tuossa jutussa joka pisti silmään, oli veronmaksajien määrä 4 500 000 henkeä. Mistähän toimittaja on tuollaisen luvun repäissyt? Todellisuudessa veronmaksajien määrä, siis ne jotka oikeasti valtion kassaan rahaa tuo, on huomattavasti pienempi määrä. Tuosta 4 500 000 veronmaksajasta pitää vähentää julkisen sektorin työntekijöiden määrä, sillä vaikka he veroa maksavatkin,niin käytännössä valtio noiden veronmaksajien kohdalla siirtää kuitenkin vain rahaa oikeasta taskusta vasempaan taskuun. Netistä löysin sellaisen luvun (en tiedä pitääkö se kuinka tarkkaan paikkaansa) kuin 1 600 000 veronmaksajaa, jotka työskentelisivät yksityisellä puolella ja jotka itse asiassa kaiken tämän lystin maksaa. Ja maksaa siinä sivussa myös kaiken tuon julkisen sektorin työntekijöiden palkatkin. No toki veroja maksaa myös yritykset mutta kuitenkin. On siis täysin harhaan johtavaa uutisointia, että muka 4 500 000 veronmaksajaa kustantaa pakolaisten ylöspidon, kun todellinen luku on vain luokkaa 1/3 tuosta luvusta.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
On siis täysin harhaan johtavaa uutisointia, että muka 4 500 000 veronmaksajaa kustantaa pakolaisten ylöspidon, kun todellinen luku on vain luokkaa 1/3 tuosta luvusta.
Jos lääkäri työskentelee viikot terveyskeskuksessa ja viikonloput yksityisellä terveysasemalla niin mielestäsi ainoastaan tuo yksityisellä terveysasemalla tehtävä työ on yhteiskunnan kannalta (verotuksellisesti) hyödyllistä. Silloinhan kaikki terveyskeskukset kannattaisi yksityistää ja yhteiskunnan (valtio ja kunnat) oikeat verotulot kasvaisivat ja taloutemme lähtisi huimaan laukkaan. Siis sinun logiikkasi mukaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt puhutaan Suomeen tulevista, itse sekoitat taas ihan muuhun.
Et edes halua keskustella, eivät muutkaan suvakit, joten -> väkivalta.

Ei, nyt keskusteltiin siitä, kuinka monta lasta Suomeen saapuvilla irakilaisilla keskimäärin on. Tilastojen mukaan irakilainen nainen synnyttää keskimäärin 3,58 lasta ja kun huomioidaan lapsikuolleisuus, niin se kolme lasta per perhe on varmasti aika lähellä. Sinä taas joko osaamattomuuttasi tai tahallasi sekotat keskusteluun kaikki muslimit. Jatkoajan keskustelupalstalle kannattaisi lanseerata ihan oma argumentaatiovirhe, ad homen klose.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Anteeksi tyhmä ja perehtymätön kysymykseni, mutta miksei näitä turvapaikanhakijoita hätämajoiteta aktiivisiin varuskuntiin ja laitettaisiin varusmiehet lomille ja vaikka silloin tällöin metsäleirille? Kaikki ruoka, pyykki, harrastus ym palvelut olisi turvapaikanhakijoille valmiina ja kustannuksia ei juuri syntyisi. Valmiita paikkoja olisi jotain 20000? Varusmiehet saisi päivärahan, ja menettely olisi tietysti vapaaehtoinen, eli pakko ei olisi tuvasta kotiin lähteä vaan voisi jäädä tupaan auttamaan kotoutumisessa ikään kuin ryhmänjohtajana.
Tällainen vaihtoehto on varmaan ollut esillä, mikä estää? Ei tarttis mitään homekouluja tms pahennusta aiheuttavia tiloja ottaa käyttöön.

Veikkaisin, että tuo uskonto hieman hidastuttaa, vai mitä se koraani kehottaa tekemään vääräuskoisille?
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Hmm... tarkoitatko lapsilla näitä parrakkaita 17-vuotiaita "lapsia"?

.

Typerä kommentti...Esim. siinä linja-autossa oli pääasiassa lapsiperheitä ja näissä majoitustiloissa on lapsia MYÖS mukana. Näkevät kun isänmaalliset ja rohkeat suomimiehet heittelevät heitä ja heidän perheitään kivillä. Ehkä he tarjoavat tässä suomalaista "kristillisiin arvoihin" perustuvaa lähimmäisen rakkautta...
Tämä sun kommentti on tyypillinen yleistävä nolla-kommentti. Hyvä, että sentään tuomitsit rasismin ja nähdyn toiminnan viestin jatkossa.

---------------------------

Tietysti tässä maahanmuuttokysymyksessä pitää olla kontrolli tulijoista. Miettiä mitkä on meidän resurssit A) väli/hätämajoitukseen ja B) maahan jäävien saamiseksi kiinni tähän yhteiskuntaan kielen opiskelun yms. kautta. Yhteiskunnan "ulkopuolelle" jääminen luo ongelmia.
Onko maahan tulevissa mukana sellaisia joilla ei ole suurta mielenkiintoa ottaa kiinni yhteiskunnalta tarjottuun kotoutus palveluun ja kiertävät maasta maahan ja ns. elintasopakolaisia ja näitä "parrakkaita 17-vuotiaita lapsia" ja jotka eivät tarvitse turvapaikkaa?
Varmasti on, mutta tällainen niputtaminen, että kaikki luo ongelmia ja kaikki on elintasopakolaisia ja ne vie meidän työt ja rahat ja asunnot ja naiset ja tuovat väkivaltaa ja raiskaa kaikki yms. on melko laput silmillä kulkemista. Tämän "maahanmuutonvastustaminen" termin varjolla tuodaan julki aivan puhdasta rasismia ja sen motorisoimana rasismisia tekoja.
Tämä on todella laaja kysymys eikä näitä maahantulevia ihmisiä voi niputtaa yhdeksi joukoksi.
Tietysti kontrolli pitää olla ja oikein mitoitetut resurssit.
 
Viimeksi muokattu:

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onkohan uusi versio ikivanhasta hokemasta "en ole rasisti, mutta ymmärrän jne " se , että "en hyväksy ulkomaalaisiin kohdistuvaa väkivaltaa, mutta ymmärrän jne". Ollaan näköjään siirrytty ulkomaalaisvihamielisyydessä aste agressiivisenpaan suuntaan.

Eikö se ymmärtäminen ole tässä kaiken ydin. Siis kun opitaan ymmärtämään että miksi kaveri heittää polttopullon, niin asiaan voidaan yrittää tehdä muutos niin ettei niitä heittelijöitä tule enemmän. Sama toimii toisinkin päin, kun yritetään vähän ymmärtää miksi muslimit käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät, niin heitä on silloin helpompi opastaa länsimaisille tavoille.

Esimerkiksi kun aikuinen Muhammed haluaa naida 10-vuotiaan, niin koitetaan ymmärtää että hän ei näe siinä itse välttämättä mitään väärää koska se on Allahin tahto. Se että sivistynyt ihminen tulee sanomaan että lapsen naiminen on väärin, luultavasti vaan suututtaa Muhammedia. Mutta mikäli Muhammedille saadaan opetettua että Allah on satuolento ja Koraani on sepitettä, niin hän voi alkaa ajatella omilla aivoillaan ja muodostaa terveen moraalikäsityksen.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
He ovat tyystin eri kulttuurista. Eivät kunnioita ja käyttäytyvät eri lailla. Tämä johtuu hyvin pitkälti siitä, että Suomi on täynnä suhteellisuudentajuttomia lampaita, jotka kyllä määkivät aikansa.

Erikoista, että nimimerkki, joka paasaa raamatun ja Jumalan totuudesta ja kieltää esim. evoluution, puhuu muiden suhteellisuudentajuttomuudesta...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös