Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 281 333
  • 28 700

Rankkari

Jäsen
Per vuosi, on ehdottomasti liikaa. En kuitenkaan osaa sanoa tarkkaa rajaa. Osaatko sinä?

0-1000 / vuosi. Nolla jos kyse on tänne itse tulijoista. Ja toinen luku, eli 1000 mikäli kyse on ihmisistä, jotka on noudettu kotimaansa alueelta/lähettyviltä leireistä ym..

Voit toki ottaa kotiisi muutaman, mikäli koet sen tärkeäksi asiaksi.

Aikaisemmista pakolaisista 35-40% ei 10 vuoden Suomessaolon jälkeen ole työelämässä. Nykyisissä prosentti voi olla huonompi.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän tässä nykyisessä siirtolais/pakolaisaallossa on aika paljon vastenmielisiä piirteitä. Ensimmäinen avuntarjoaja ei kelpaa (Unkari, Kreikka, Turkki ym.), kun ilmeisesti tukisummat eivät ole riittäviä ja halutaan paremman elintason maihin. Nyt ei ilmeisesti monikulttuurisuuskehityksessä vuosikymmeniä Suomea edellä olevat maat kuten Tanska ja Ruotsikaan kelpaa, koska Suomessa asiat käsitellään nopeammin (onko näin?) ja perheenyhdistäminenkin on kuulemma helpompaa. Joku noista haastatelluista kehtasi mainita jopa Tanskan puolitetut tukisummat syyksi haluun lähteä Ruotsiin tai Suomeen. Nämä Euroopan halki matkaavat eivät todellakaan ole niitä eniten apua tarvitsevia. Apu pitäisi viedä niille leireille Syyriaan, Libanoniin, Jordaniaan ym. jossa ovat perheet ja pienet lapset. Sieltä voisi myös valita eniten apua tarvitsevat ja tuoda heidät sitten Suomeen ja muualla Eurooppaan. Minua vituttaa niiden oikeasti apua tarvitsevien leireillä viruvien puolesta kun nämä reppureissaavat parikymppiset shoppailevat maiden välillä etsien suotuisimpia suhdanteita.

Pari sivua sitten oli listattuna näitä hyväksymisprosentteja ja ainakin niiden perusteella Suomella on huomattavasti matalampi kynnys hyväksyä turvapaikkahakemuksia mm. Irakista. Vaikea kuvitella etteikö tuollainen asia olisi lähtöpäässä tiedossa ja sen takia varmasti tänne pyritään. Viidakkorumpu pärisee ja someaikana tieto leviää nopeasti tällaisissa asioissa. Tavallaan Suomi ja muut Pohjois-Euroopan maat maksavat nyt kovaa hintaa "sivistyksestään", täällä kun on ollut tapana kohdella ihmisiä asiallisesti taustasta riippumatta. Jossain Balkanilla tai Itä-Euroopassa ei välttämättä ihan niin asiallisesti. Sinne ei haluta jäädä vaikka varmasti sieltä saisi sen katon päänsä päälle, ruokaa ja ennen kaikkea sitä turvaa aseellisilta konflikteilta. Siitähän tässä pitäisi olla kyse eikä mistään pysyvästä siirtolaisuudesta. Emme me maailman eriarvoisuutta ja kärsimystä lopeta rahtaamalla näitä nuoria miehiä Eurooppaan.

Kaiken huipuksi EU on osoittautunut täysin munattomaksi yhteisöksi tällaisen siirtolaisaallon edessä. Ilmeisesti mailla ei ole enää minkäänlaista rajavartiointia ja viranomaisten linjana on antaa ihmisten mennä miten huvittaa. EU-maiden ensisijainen tehtävä on turvata omien kansalaistensa elämä, ei mahdollistaa hallitsematonta siirtolaisuutta Lähi-Idästä ja Afrikasta. Jos tätä aaltoa ei pysäytetä ajoissa ja laiteta rajavalvontaa kuntoon, ei tälle aallolle näy ikinä loppua. Kaikki nämä "Refugees Welcome" viestit vain yllyttävät ihmisiä tarttumaan tähän mahdollisuuteen (vaikka en sinänsä epäile näiden ihmisten hyväntahtoisuutta), mutta pitäisi pystyä näkemään iso kuva ilmiön taustalla. Unkari on sentään edes yrittänyt pitää kiinni EU:n säännöistä ja jonkinlaisesta järjestyksestä, mutta samaan aikaan länsipolitiikot sanovat että tänne vain, kyllä me autetaan. Schengenin nojalla sitten mahdollisestaan ihmisten vaellus Euroopan halki minne haluavat ja turvapaikkahakemus jätetään jonnekin napapiirin rajalle, vaikka turvaa on todellisuudessa ollut siinä välissä ainakin tusinassa maassa. Ja kaikesta tästä rikollisjärjestöt keräävät hyvät summat eikä EU tee mitään ilmiön kitkemiseksi. Vituttaa tämä EU:n maailmansyleily ja munattomuus omien etujensa ajamisessa. Suomenkin talous on kohta vuosikymmenen junnannut paikallaan ja nyt pitäisi jatkossa ottaa vielä 30 000 siirtolaista vuosittain + perheenyhdistämiset päälle.

Suomessa vielä homman absurdius korostuu, kun puhutaan säälivään sävyyn Syyrian pakolaisista, vaikka suurin osa maahan pyrkiviä on irakilaisia ja somaleita. Valtamedia on hurahtanut täysin tähän säälikampanjaan eikä kykene tai uskalla tutkia ilmiötä kriittisesti. Ei tällä pitäisi olla mitään tekemistä minkään monikulttuurisuuden tukemisen kanssa vaan pitäisi pystyä tarjoamaan faktoja kansalle ja kertoa asiat asioina. Tämä siirtolaisaalto on oikeasti ongelmallinen ilmiö jolla saattaa olla merkittäviä vaikutuksia suomalaiseen yhteiskuntaan, eikä sitä pidä lakaista maton alle jonkun mystisen rasisminpelon takia. Nykyisellään tämä on jopa sairas ilmiö jossa yhdistyy ihmissalakuljetus sekä vastaanottajamaiden viranomaisten kusettaminen. Kyllä Suomen minunkin mielestäni kuuluu auttaa, mutta apu on kohdistettava Syyriaan ja sen naapurimaihin. Suomen ja muiden EU-maiden pitäisi nyt myös palauttaa järjestys ulkorajoilleen ja tarpeen vaatiessa myös sisärajoilleen. Tämä ihmissalakuljetus on saatava loppumaan ja ainoa keino siihen on rajavalvonnan tehostaminen. Sinne on saatava jämäkkä viesti, että ei kannata yrittää. EU:n ei pidä hirttäytyä vanhoihin toimintatapoihin, jos ne eivät enää ole riittäviä.
 

Ruotsissa ei ole mitään vikaa. Jos tuo uutinen pitää paikkansa (mitä hieman epäilen), on minusta ilmeistä, että nuo ihmiset ovat olleet liikkellä vajavaisin tiedoin. Heille pitäisi iskeä käteen Miika Nousiaisen teos Vadelmavenepakolainen. Silloin heillä olisi paremmat eväät pohtia sitä, onko mitään järkeä pyrkiä Suomen kaltaiseen junttimaahan, kun sen länsipuolella sijaitsee maanpäällinen paratiisi.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ilmeisesti Suomessa viranomaiset pitävät Irakia vaarallisempana maana kuin Ruotsissa, minkä takia näitä irakilaisia matkaa Ruotsin läpi Suomeen. Toinen syy on varmasti se, että Suomeen saapuu joka tapauksessa vähemmän turvapaikanhakijoita, mikä tarkoittaa lyhyempiä käsittelyaikoja (näin ainakin oletetaan). Tiedä sitten pitääkö tuo paikkaansa, kun Suomen vastaanottojärjestelmä on paljon vaatimattomampi kuin Ruotsin.

Tuo vaarallisuusmääritelmä lienee kunkin maan itse päätettävissä, joten avaimet tähän irakilaisten aallon hillitsemiseen lienee täysin Suomen omissa käsissä. Jos Ruotsi pitää isoa osaa Irakia turvallisena niin en näe mitään syytä miksi Suomi ei voisi tehdä samoin. Tällä hetkellä ilmeisesti esim. Bagdadin alue on Ruotsin mukaan turvallinen, Suomen mukaan taas ei.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ilmeisesti Suomessa viranomaiset pitävät Irakia vaarallisempana maana kuin Ruotsissa, minkä takia näitä irakilaisia matkaa Ruotsin läpi Suomeen. Toinen syy on varmasti se, että Suomeen saapuu joka tapauksessa vähemmän turvapaikanhakijoita, mikä tarkoittaa lyhyempiä käsittelyaikoja (näin ainakin oletetaan).
Tai sitten se syy löytyy tästä YLE:n sivun uutisesta. En hirveesti ole tähän keskusteluun viitsinyt osallistua mutta muistin tän uutisen kun eräs tuntemani työtön joutuu tällä hetkellä sinnitemään noin 600 eurolla kuukaudessa. Ruotsissa siis pakolainen saa 760 euroa käteen kun Suomessa 1140 euroa kuukaudessa ja Norjassa 1400 euroa. Joten noi pakolaiset jotka uhkasivat hypätä laivalta mereen koska halusivat ehdottomasti Norjaan taikka Suomeen taisivat vaan olla suuremman avustuksen perässä. Sen verran eilen rupesi YLE:n uutisia katsellassa vituttaa kun siinä käsiteltiin tätä aihetta että miksi pakolaisille ei Ruotsi kelpaa ja tää seikka "unohdettiin" mainita. Noita pakolaisia on tulossa sen verran paljon että Suomen on matchattava Ruotsin poliitiikata avustuksen ja palautuskäytäntöjen suhteen.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Malliesimerkki median vääristelystä maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä. Ensin ministeri mäntylä puhuu turvapaikanhakijoiden vuosikustannuksista Suomessa ja sen jälkeen hs vetää tilaston kaikkien maahanmuuttajien nettovaikutuksista oecd -maissa. Iloisesti vedetään siis 17-vuotiaat irakilaiset bodarit ja saksalaiset insinöörit sekaisin kun aletaan puhumaan kustannuksista.
Sosiaalisessa mediassa on linkitetty viime viikkoina tätä kuvakavalkaadia jossa kyseenalaistetaan Hesarin tulkinta koko OECD:n tutkimuksesta.

OECD:n maahanmuuttoraportti

Tuon mukaan Hesari katsoi taulukkoa jossa oli eriteltynä maahanmuuton taloudelliset vaikutukset ilman kustannuksia (0.16) ja kustannusten kanssa (-0.13). Hesari oli tuon mukaan ottanut pelkät tulot, muttei menoja ja mainostanut tuota lukua jutuissaan

Raportti: Maahanmuutto hyödyttää julkista taloutta - Maahanmuutto - Kotimaa - Helsingin Sanomat

"Suomen julkinen sektori jäi maahanmuutosta plussalle summalla, joka vastaa 0,16 prosenttia bruttokansantuotteesta."
 
Jos nyt tulvivat turvapaikan hakijat olisivat 80-prosenttisesti nuoria naisia, jokainen sinkkumies ja moni naimisissakin oleva ottaisi kotiinsa mamun ilomielin.
Toisaalta tässä tapauksessa ryhävalas-feministit olisivat jo sulkeneet rajat.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos nyt tulvivat turvapaikan hakaijat olisivat 80-prosenttisesti nuoria naisia, jokainen sinkkumies ja moni naimisissakin oleva ottaisi kotiinsa mamun ilomielin.
Toisaalta tässä tapauksessa ryhävalas-feministit olisivat jo sulkeneet rajat.
Ding Ding kello soi, kun osutaan ytimeen. Sopivasti tänään Iltalehdessä vähän aiheesta sivuava uutinen.
Naiset kyllästyivät turvapaikanhakijoiden nostattamaan vihaan

"- Pyörät ovat jo kovassa käytössä. Naisten ja lasten vaatteet toimitamme toisiin vastaanottokeskuksiin, niitä ei ainakaan toistaiseksi tarvita täällä Harjavallassa. Nyt olisi tarvetta miesten kengille ja talvitakeille, selvittää Kuusisto.

Satalinnan sairaalassa asuu tällä hetkellä sata miestä. Pääosa miehistä on Irakista ja Somaliasta. SPR:n vastaanottokeskusta on ylläpidetty ensimmäiset toimintaviikot vapaaehtoisvoimin."

Harjavallan sinkkutilanne ns. räjähti käsiin! Nyt olisi paikallisille sinkkunaisille kyytiä tarjolla.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Noilla luvuilla saataisiin jo ehkä Suomesta jalkapalloyhteiskunta ja Huuhkajat kisoihin.

Irak, Somalia ja Afganistanhan ovat Suomeakin huonompia jalkapallomaita joilla ei mitään asiaa kisoihin ole myöskään, vaikka asukasmäärä on kaikissa suurempi, joten näistä maista tulevat pakolaiset eivät maajoukkuettamme kisoihin hoida.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Yleensä en MV-lehteä jaksa lukea, mutta kaveri jakoi linkin jossa oli sama klippi kuin MTV3:n uutisissa, mutta pidempänä. Siinä sitten Irakilainen sanoi, että joo jatketaan Tanskasta Suomeen/Ruotsiin jossa saa paremmin massia käteen. Tanskahan on todella rauhaton ja sotaisa paikka, josta on hyvä päästä turvaan tänne Suomeen, joten tuohan ei ole elintasosurffailua ja rahan perässä juoksemista.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Yleensä en MV-lehteä jaksa lukea, mutta kaveri jakoi linkin jossa oli sama klippi kuin MTV3:n uutisissa, mutta pidempänä. Siinä sitten Irakilainen sanoi, että joo jatketaan Tanskasta Suomeen/Ruotsiin jossa saa paremmin massia käteen. Tanskahan on todella rauhaton ja sotaisa paikka, josta on hyvä päästä turvaan tänne Suomeen, joten tuohan ei ole elintasosurffailua ja rahan perässä juoksemista.
Linkitetäänpä varmuuden vuoksi MV-lehden nettisivut ja huomautettakoon vertailun vuoksi, että esim. YLE oli eilen ainoassa invaasiota käsitelleessä jutussaan huolissaan siitä, miten maahantulijoiden tukiin kaavaillut leikkaukset ovat "oikeusoppineiden mukaan perustuslain vastaisia" (sic).

Suomen hallitus julkisti toissapäivänä "maahanmuuttopoliittiset toimenpiteet", jotka invaasion edessä "voidaan ottaa keinovalikoimaan" kansallisella, kansainvälisellä ja EU-tasolla. Toimenpiteiden joukossa on mm. maininta Schengen-alueen rajatarkastusten väliaikaisesta palauttamisesta ja laivaliikenteen asiakirjatarkastusten yhdenmukaistamisesta lentoliikenteen kanssa:

"Laivayhtiöiden tulee tarkistaa lipunmyynnin yhteydessä Suomen maahantuloon tarvittavat asiakirjat samaan tapaan kuin lentoliikenteessä.

Aktiiviseen keinovalikoimaan otetaan Schengenin sisärajatarkastukset, mukaan lukien väliaikaiset pistotarkastukset.

Tiedottamalla viestitään lähtömaihin Suomen mahdollisista maahanmuuttopolitiikan muutoksista."


Ilmeisesti kyseessä oli kuitenkin pelkkä silmänkääntötemppu kuollein kirjaimin, sillä mitään aikataulua ei mainittu missään, ja laittomat rajanylitykset sen kuin kiihtyvät.
 
Viimeksi muokattu:

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Puolitoista kuukautta liian myöhään, enkä usko ennen kuin Saksa todella ryhtyy toimenpiteisiin.

Suomessa ainoa toimenpide on ollut seitsensivuinen "maahanmuuttopoliittiset toimenpiteet" -kirjoitelma, ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajan Minna "@avijohtaja" Karhusen maanpuolustuskurssin avajaisilla suorittama ulostulo, jossa hän kertoi suomalaisten olevan pahin turvallisuusuhka invaasiotilanteessa: Nämä suomalaiset ovat "suurin riski" – viranomaiselta varoitus turvapaikkakriisissä | Helsingin Uutiset

Helsingin Uutisten lukijat syyllistyvät joukolla rasistiseen vihapuheeseen, sillä he julkeavat olla eri mieltä "avijohtajan" kanssa. Raakalaismaiset fasistit.
 

Liitteet

  • hki_uut1109.png
    hki_uut1109.png
    11,2 KB · kertaa luettu: 339
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Irak, Somalia ja Afganistanhan ovat Suomeakin huonompia jalkapallomaita joilla ei mitään asiaa kisoihin ole myöskään, vaikka asukasmäärä on kaikissa suurempi, joten näistä maista tulevat pakolaiset eivät maajoukkuettamme kisoihin hoida.
No siinä meni sekin sauma. Sitten voidaan sulkea rajat ihan huoleti.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Turvapaikanhakijoiden määrä räjähti tänään Torniossa: ”Voi sanoa, että täällä on nyt kaaos” - Kotimaa - Ilta-Sanomat
Iltasanomat "Valtaosa näyttää olevan miehiä, mutta mukana on selvästi myös lapsiperheitä, kertoo Torniossa oleva IS:n avustaja Hannele Lamusuo."
Nyt on oikein juttu kuvien kera, mutta lapsiperheet puuttuvat kuvista. Nykyisellä median tarmolla myydä meille turvapaikanhakijoita lapsilla luulisi , että edes yksi lapsi olisi sattunut myös osumaan kuviin. Turha luulo
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Turvapaikanhakijoiden määrä räjähti tänään Torniossa: ”Voi sanoa, että täällä on nyt kaaos” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nyt on oikein juttu kuvien kera, mutta lapsiperheet puuttuvat kuvista. Nykyisellä median tarmolla myydä meille turvapaikanhakijoita lapsilla luulisi , että edes yksi lapsi olisi sattunut myös osumaan kuviin. Turha luulo
YLE ja HS jatkavat edelleen sieniretkeilyään. Muualla mediassa näyttää vihapuheryhmäkuri murtuvan.

Pelkästään Tornioon saapuu siis tällä hetkellä päivittäin täysin vieraasta valtiosta, vieraasta kulttuuripiiristä, kv-sopimusten vastaisesti satoja taustoiltaan täysin tuntemattomia siirtolaista, joilla ei ole mitään henkilöllisyystodistuksia. Onko tilanne hallinnassa?
 
Viimeksi muokattu:

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Turvapaikanhakijoiden määrä räjähti tänään Torniossa: ”Voi sanoa, että täällä on nyt kaaos” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nyt on oikein juttu kuvien kera, mutta lapsiperheet puuttuvat kuvista. Nykyisellä median tarmolla myydä meille turvapaikanhakijoita lapsilla luulisi , että edes yksi lapsi olisi sattunut myös osumaan kuviin. Turha luulo

Nyt alkaisi olla kiire palauttaa sisärajatarkastukset Schengen -alueelle. Alkaa näyttää siltä, että arviot 30 000 Suomeen tulijasta ovat lahjakkaasti alakanttiin.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Missähän vaiheessa pakolaisella on ollut valtaa päättää mihin hän menee? Nyt ne munat pitäisi kasvattaa ja sanoa suoraan, että sinä menet tonne tai lähdet takaisin. Ei helvetti sentään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös