kukaan luvaton ei katsele sieltä ohjelmia jonkun luvallisen tunnuksilla tai vastaavilla on minulle hämärän peitossa, mutta ilmeisesti joku hyvä systeemi siihen on kehitetty.
Tuskin tuota pystyy niin hyvin valvomaan. Ideana on vain kai se, että saadaan ihmiset helpommin maksamaan lupamaksunsa kun kokevat, että saavat tuon Areenan kautta myös samalla paremmin vastinetta maksulle.
Kuinkakohan paljon vähemmän säästöä olisi tulut, jos YLE Exrasta olisi tehty kanava, jolta tulee ainoastaan suoria lähetyksiä esim. urheilukilpailuista ja muulloin ei mitään?
Itse luulin Extran olevan sellainen kanava. En juuri tiennyt, mitä muita ohjelmia sieltä tulee. Sitten yllätyin kuinka paljon kanavalla on työntekijöitä. No se pitäisi tehdä niin, että niitä lähetyksiä, mitä ei pystytä omalla normaaliporukalla hoitamaan niin otetaan sitten ostopalvelut. Selostajinakin voitaisiin käyttää freelancereita. Kyllä digiajalla pitäisi olla kapasiteettia siihen, että voi olla sellainen kanava, mistä ei tule koko ajan ohjelmaa.
Minun mielestäni urheilun suurtapahtumia varten tarvutaan YLE Extran kaltainen kanava, joka mahdollistaa suorat lähetykset loppuun asti sotkematta muiden ohjelmien aikatauluja.
Nimenomaan. Jungner tosin oli nyt aamuteeveessä kertomassa, että TV1 ottaa tuon Extran ohjelmapaikan, jolla se näytetään vanhalla tekstitystekniikalla. Kun muutamalla idiootilla on digiboksien kanssa tekstitysongelmia niin nyt pitää sitten kai näyttää ykkösen ohjelmia kahdelta kanavalta.
Muistan lukeneeni jostain että YLE:n budjetista jotain 15-20% menee ruotsinkieliseen tuotantoon, ja tämä kaikki 5,5%:lle kansalaisia. Toki voimmehan mekin noita FST:n ohjelmia katsella että kaikillehan ne siinä mielessä tehty on mutta silti tuossa on minusta pieni epäsuhta. On aika perseestä että YLE:llä on noin pienelle väestönosalle mm. kaksi radiokanavaa.
Mielestäni kieli on vain väline. Voidaan miettiä kuinka paljon teeveetarjonnasta on englanninkielistä, mutta toisaalta ketä kiinnostaa. FST tekee hyvää ohjelmaa kuten Sportmagazinet ja vastaavat ja se on sitten ihan se ja sama, että kuinka monta prosenttia on ruotsinkielisiä, kun ohjelmissa on tekstitykset. Nykyäänhän on kaikenlisäksi niin, että on paljon kaksikielisiä perheitä, joiden lapset on merkattu suomenkielisiksi ja paljon sellaisia, joiden suvuissa on tavallaan muututtu vuosikymmenten varrella virallisesti suomenkielisiksi, vaikka identiteetti olisikin ainakin jossain määrin suomenruotsalainen.
Lisäksi kuten aiemminkin sanoin niin FST5 kanavalla on kyllä mahdollista kehittyä omantyyliseksi kanavakseen, joka ei ole pelkästään ruotsinkielinen. Osa urheilulajeistakin voisi olla heillä. Käsipallo, purjehdus ja vastaavat, jotka ovat erityisesti rannikon lajeja, voisivat Ylen sisällä siirtyä kokonaan FST:n hoitoon.
Radio Extrem on hyvä radiokanava. Se on ainoa Ylen kanavista, mitä joskus tulee kuunneltua. Sen sijaan Vegaa ei ikinä. Siinä on sama juttu kuin Ylen ykkösessä. Jos haluan kuulla, mitä kerrotaan virallisessa lehdessä niin voin lukea sen monotonisesti itsekin. Radion on tarkoitus olla hieman viihteellisempi.
Jos säästöjä haetaan niin hakisin niitä aluetoimituksista. En tiedä onko sellainen maakuntakoneisto enää lainkaan nykyaikaa.