Yle Extra loppuu

  • 19 041
  • 90

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
korostaa Canal Digitalin toimitusjohtaja Jyri Timonen.

Timonen ehdottaa, että Yle voisi laittaa ohjelmansa maksukortin taakse ja kortille vaikka nimellisen hinnan.

- Näin kanavat näkisivät ne jotka niistä ovat kiinnostuneet, Canal Digitalin johtaja huomauttaa. "[/i]

Hyvä idea muuten, mutta ylen talous ei missään nimessä kestäisi tuollaista ratkaisua. Muutenhan tuo olisi hienoa. Jätät maksamatta paskasta ja sitten vaikka olympialaisten tai muiden arvokisojen aikaan lunastaisit kortin, jolla voisit rauhassa katsella haluamasi ohjelmat. Kisojen jälkeen lopetat kanavan tilaamisen siksi aikaa, että sieltä taas tulee jotain järkevää. Kuluttajan kannalta ihanteellinen ratkaisu, mutta koska kyseessä on yleisradio, ei tämä ikinä tulisi toimimaan.

Niin minkä takia tv-luvan vastineena ei jo nykypäivänä saa YLE-korttia, joka takaa kanavien näkyvyyden. Ei se YLEn tuloja kyllä mitenkään tiputtaisi, jos nykyisin ilmaiseksi katsovat eivät jatkossakaan maksaisi mitään, mutta eivät myöskään näkisi mitään. Ellei sitten korttijärjestelmän käyttöönotto olisi tuhottoman kallista.

Ja tokihan lyhin aika miksi kortin voi ottaa, olisi todennäköisesti enemmän kuin kaksi viikkoa. Eikös Canal+-tilaajakin sitoudu uutena tilaajana vuodeksi?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
TV-lupasysteemi tuskin kestää pitkään näitä tekniikan muutoksia. Ongelma on siinä miten sitten löytää hyvä korvaava järjestelmä. Olennaista on että jatkossakin olisi itsenäinen, yksityisestä voitontavoittelusta riippumaton vahva yleisradioyhtiö - mutta YLE:n ei pidä todellakaan kilpailla pahimman roskan tuottamisessa, sen hoitaa yksityinen sektori todella lahjakkaasti, mutta näin pienillä markkinoilla laatua ja yhteiskuntakriittisyyttä ei ohjelmistoon synny ilman julkisen sektorin panostusta. Vaikeaksi yhtälön tekee se, että näiden vakavien laatuohjielmien ja laatuviihteen lisäksi tarvitaan jonkinlainen määrä laajan katsojakunnankin ohjelmia. Ei välttämättä ole helppoa vetää rajaa, mutta väärässä paikassa se tällä hetkellä ainakin on.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuolloinhan ei tarvitsisi maksaa TV-lupaa? Jos oletetaan että laitteessa ei ole erillistä viritintä, vaan signaali tulee verkkojohtoa pitkin.

Kyllä vain tarvitsisi jos on kysymys samasta materiaalista mitä televisiosta tulee vrt. kännykkätv (DVB-H). Jakelukanavalla ei ole väliä jos tavara on samaa.

Ilman lupia saa katsoa netistä esim. tallennettuja tv-ohjelmia* vrt. kaveri pistää ohjelman talteen omalla laitteistolla ja toimittaa sen sinulle. Siirtotapa voi olla mikä hyvänsä kunhan se ei ole suora, käytännössä siis kun ohjelma on loppunut, sen voi antaa kaverille.

IPTV:n käytöllä ei siis välty tv-luvan maksamiselta. Tosin kuka tuota voi valvoa, kun tällaisiakin on tarjolla. Saunalahden ja Elisan laajakaistoille + Wippiesin kautta. Lisätietoja. Tuon kanssa voi tarkastajan vaikka kutsua kahville ja saisi penkoa kaikki paikat eikä löytäisi virittimiä.


* puhutaan nyt laillisista kuten Ylen Areena, MTV3:n NettiTV, Nelosen vastaava. Mutta ei kyllä amerikan serkun tallenteitakaan varten tarvitse tv-lupaa.


Yle poliittisine hallintoneuvostoineen on kyllä pahemman kerran tuuliajolla. Poukkoilevia päätöksiä ja takinkääntöjä. Jämäkkyyttä kaipaisi johtoon. On siellä toki oikeitakin asiota (Areena & arkisto) tehty mutta kyllä ne kaikki hukkuu tämän negatiivisen julkisuuden alle.
 
Viimeksi muokattu:

Koke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Philadelphia Flyers
Vaikeaksi yhtälön tekee se, että näiden vakavien laatuohjielmien ja laatuviihteen lisäksi tarvitaan jonkinlainen määrä laajan katsojakunnankin ohjelmia. Ei välttämättä ole helppoa vetää rajaa, mutta väärässä paikassa se tällä hetkellä ainakin on.
Onko se mielestäsi liiaksi laatuohjelmien vai roskan puolella? Itse olisin valmis siihen, että Yle vähentäisi huomattavasti amerikkalaisten sarjojen ja ehkä jopa tiettyjen urheilulähetysten oikeuksiin käytettäviä varoja. Silloin jäisi enemmän rahaa siihen ohjelmistoon mitä mikään kaupallinen kanava ei suostu tarjoamaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Onko se mielestäsi liiaksi laatuohjelmien vai roskan puolella? Itse olisin valmis siihen, että Yle vähentäisi huomattavasti amerikkalaisten sarjojen ja ehkä jopa tiettyjen urheilulähetysten oikeuksiin käytettäviä varoja. Silloin jäisi enemmän rahaa siihen ohjelmistoon mitä mikään kaupallinen kanava ei suostu tarjoamaan.

Joo, roskan puolella ehdottomasti ollaan liikaa. Siellä on iso joukko ohjelmia, joita yleisradioyhtiön ei olisi mitään järkeä lähettää. Suurin osa ulkomaista tuotantoa, mutta on joukossa kotimaistakin sekundaa.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Jaa-å.
Että nyt kävi näin. Minkähän verran muuten nuo 5% kielivähemmistön edustajat osallistuivat säästötalkoisiin? Olisi se ollut aivan kauheaa työskennellä suomenkielisten uutistoimittajien kanssa. Aivan kauheeta!

Hyvä Jungner! Suomenkielinen toppatakki- ja tuulipukukansa kyykkyyn - so fucking what.

Eikähän muuteta loputkin Ylen kanavat ruotsinkielisiksi säästösyihin vedoten. Siinä sitä olisi J.V. Snellman-vainajalla ihmettelemistä. Fennomaanit - missä pelaa?

Taidanpa irtisano tästä hyvästä tv-lupani.
Pidä Hi**er jugen... öh, Jungner tunkkisi (Ylesi)...
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Jungnerin touhu alkaa päivä päivältä, uutinen uutiselta saamaan entistä koomisempia tuulia alleen. Kyllä meidän kansallisella Yleisradiollamme on sitten niin työhönsä paneutunut ja ammattitaitoinen johtaja. Ei voi kuin ihmetellä tollaista tyhmyyttä ja varsinkin missä asemassa sitä ilmenee.

Olikohan Mikaelin tarkoituksena hivenen keventää ilmapiiriä? Mies melkein onnistui siinä ;)

No kun kerran suomenruotsalaiset ovat tyytyväisiä niin silloinhan kaikki ovat tyytyväisiä.

Nyt ei ole vaikea arvata mitä mies sanoo/sanoisi avioeron tai potkujen kohdatessa ;)
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Kenelle Radio Peili on suunnattu? Se olisi mielestäni joutanut lopetettavaksi selkeästi ennen Q:ta ja Extraa.
Mä kuuntelen tuota. Miksi? Koska sieltä ei tule mainoksia eikä paskaa musaa. Musaahan ei tule ollenkaan mutta parempi sekin kuin radiosoittokama yleensä.

Extra oli ainut Ylen kanava jota katsoin säännöllisesti, joten irtisanonpa helmikuun lopussa tv-lupani ja heitän digiboksin kuuseen. Katonpa DVD:ltä sitten ihan mitä ikinä mielin. Maksellaan sitten kun voi vapaasti valita mitä haluaa katsoa ja maksaa ainoastaan siitä.
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
Tässä se ero, YLE Extra lopetetaan että tehdään säästöjä, mutta sitten säästöjä ei tarvikkaan tehdä muista paljon pahemmista raharei'istä, niin ja miksikö, koska...

http://www.yle.fi/tekstitv/txt/P108_01.html

Mitenköhän RUOTSALAISEN kunnan hölmö päätös liittyy asiaan mitenkään?

Onhan Extran lopettaminen perseestä, mutta se, että Ruotsissa joltain pikkuvirkamieheltä palaa hihat, kun luulee alaisten puhuvan pahaa hänestä kielellä, jota hän ei osaa, ei varmaan ole maamme kielivähemmistön, Ylen tai edes Junkersin (sd) vika.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Vaikka kyseessä olikin varmasti sarkastinen huomautus linkittämisestä aktiiviseen materiaaliin, niin muille kerrottakoon eilen samalla sivulla olleen uutisen, missä kerrottiin että suunniteltu toimintojen yhdistäminen suomen- ja ruotsinkielisten uutisten osalta pistettiin jäihin. Kuulemma voi säästää rahaa muutenkin.

Sikäli nykyinen uutinen kyllä sopii myös aiheeseen, koska olisi varsin hauska nähdä jonkun yrittävän samanlaista kieltoa Suomessa, tosin ruotsin kielen osalta...
 

scholl

Jäsen
Jungner katuu Iltalehdessä kielenkäyttöään:
- Se mitä minä tässä kritisoin, arvoisa Extra-porukka, on tämmöinen ihmeellinen pullamössötappiomieliala. Kanava lähti, so fucking what, Ylen toimitusjohtaja sanoi talon sisäisessä tiedotustilaisuudessa toissa viikon keskiviikkona.

Nyt Jungner katuu sanavalintojaan.

- Siinä tapahtui tuplaepäonnistuminen. Ensinnäkin siinä sananvaihdossa ei ollut tarkoitus masentaa, vaan pyrkimykseni oli valaa uutta henkeä. Näissä hemmetin vaikeissa säästöissä tavoite on ollut se, että henkilöstö pysyy, häämatkaltaan tavoitettu Jungner kertoo Iltalehdelle.

- Toinen moka oli se, että kun puhuin Ylen nuorempien edustajien kanssa, yritykseni heittäytyä nuorison kielenkäyttöön epäonnistui. Ehkä minulla alkaa olla vähän liikaa ikää tuohon genreen

Mietin, että onko niin, että Jungner olettaa nuorten olevan välinpitämättömiä. Eli siis nuorten kielenkäyttö olisi hänen mielestään "mitä väliä"-henkistä. Vai meinaako hän nyt jälkikäteen niin, että tässä on samanlainen juttu kuin N-sanan kanssa eli vain asianomaiset itse saavat sitä käyttää. Hän ei ole nuorisoa niin ei saa sanoa "so fucking what". Hän ehkä kuvittelee, että se on vain sellainen välimerkki tuo lausahdus, mikä kuulostaa siistiltä kun nuoret sitä viljelevät.
 

dohf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tästä löytyy jotain. En tiedä onko ihan sitä tietoa mita hait? Tosin nämä kanavaosuudetkin näyttää olevan vielä viimevuodelta.

http://www.finnpanel.fi/tulokset/tv.html
Tuolta sivulta kausittaisista tuloksista näkyy tämän vuoden syys-lokakuun (osin) kanavakohtaisia katsottuja minuuttimääriä. Oletan, että tavoitteena oli vertailla Ylen eri kanavien katsojalukuja, mutta nämä katsotut minuutitkin lienevät suuntaa-antavia. Esim. yli 10-vuotiaat katsojat katsoivat seuraavasti Ylen kanavia (keskimäärin minuuttia/pv)
Yle TV1: 40 min/pv
Yle TV2: 24 min/pv
Yle yht. 70 min/pv

Tuosta voi näppärästi laskea että Teema, Extra ja FST5 ovat napanneet yhteensä kuutisen minuuttia päivässä keskimääräiseltä katsojalta. Noistakin Teema on katsotuin ja Extra ja FST5 suhteellisen tasoissa (samoilta sivuilta löytyvien tavoittavuuslukujen mukaan), jolloin niiden osuudet ovat ehkä
Teema: ~3 min/pv
Extra: ~1,5 min/pv
FST5: ~1,5 min/pv

Tavoitettavuustaulukoiden mukaan Extra on suositumpi kuin FST5 10-44 -vuotiaiden ryhmässä ja FST5 hieman suositumpi yli 45-vuotiaiden keskuudessa. TV1 ja TV2 ovatkin sitten aivan eri sarjassa katsojaluvuilla mitattuna.

Minun nähdäkseni Extra on yllättävänkin hyvin tavoittanut katsojia, vaikka ohjelmisto on aika vajaata ja nykyisessä muodossaankin se on toiminut vasta syksystä alkaen. Suomenkielinen nuorisohan tässä jää häviölle.
 

Myrkky

Jäsen
Tuosta aiemmin linkitetystä Taloussanomien uutisesta: "Eräs Ylen työntekijä kuvailee talon ilmapiiriä ”DDR:läiseksi”. "

Tämä on aika huvittava kommentti Ylen työntekijältä laitoksesta, johon töihin päästäkseen piti olla "puoluekirja taskussa" 70-luvulla ehkä nykyäänkin.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
FST:n Spotlight, eli vähän MOT:n vastine spekuloi, ilmeisesti YLEn säästötoimien innoittamana verkko-operaattori Digitasta kohta klo 21 alkavassa ohjelmassa.

http://svenska.yle.fi/spotlight/ ja Areenasta varmaan katseltavissa myöhemmin.

Vähän ohjelmasta:

Hyvät naurut. Kiitos KURT! (käykää itse areenalta katsomassa, vihje: sunnuntaiaamu).

PS. Hanki lautanen jos muuten ei näy (senhän sai 50 eurolla kun asui katveessa.) Eikä se digi digi olisi edes vaatinut niin järeitä investointeja kuin teit. Luultavasti näkymättömyyskin olisi kunnon antennilla, sen sijoituksella ja vahvistimella korjattavissa ja kunnon johdot vielä päälle.



Extrasta: joulupäivänä DD 5.1 -äänet ilmassa!
http://www.yle.fi/eurovision/main.php?id=4859


edit: Parempi ohjelma Ylestä on menossa oleva A-Plus. Karhuvaaralta hyviä kommentteja.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
edit: Parempi ohjelma Ylestä on menossa oleva A-Plus. Karhuvaaralta hyviä kommentteja.

Jeps. En tiedä oliko tämä YLE:n kaveri ihan vakavissaan tuolla vai oliko tuo joku inside-vitsi... tragikoomista esim. kommentti "saamme suoran palautteen tv-lupamaksujen kautta". Mitenköhän se olisi mahdollista, kun kaikki jotka tahtovat mitä vain tv-kanavaa katsoa joutuvat sen luvan hankkimaan. Vaikka YLE:ltä ei katsoisi yhtään mitään...
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat ja muut jotka eivät voita
Kannattaa maksaa tv-maksu. Siihen tarvitaan lompakko paksu. Jos et maksa tv-maksua, et tarvitse myöskään lompakkoa paksua...joten kannattaa maksaa tv-maksu
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Vähän ohjelmasta:

Hyvät naurut. Kiitos KURT! (käykää itse areenalta katsomassa, vihje: sunnuntaiaamu).

Mittä vittua nyt, Kurre! Tekniikka on hallussa kyllä. Ajassa 12:20 alkaa Kurren tykitys RF-tekniikan perusteista. Mutta pitäähän FST:n ohjelmassa ruotsia puhuva asiantuntija olla kehissä, puhui mitä puhui. Vähemmistön asialla. Muuten ohjelma oli ihan asiallinen, toimilupakuvioita ja vastuita avattiin ihan selkokielisesti, eikä mitään syyttelymeininkiä ollut, liekö sitten haettu.

Odotin jotain korrelaatiota noihin säästötoimiin, että lähettäminen olisi kallista jne. HMV-asemassa olevan Digitan hinnastothan ovat julkisia ja heidän webisivuiltaan ladattavissa. Nopeasti laskettuna koko kanavanipun lähettäminen maksaa vuodessa n. 2,7 Euroa per kansalainen (5 000 000 asukkaalla). YLEllä A-muxissa 5 kanavaa ja nippu radiokanavia, joten joku YLE1 n. 50 snt/vuosi/kansalainen. Halpaa on.

Kurreen vielä sen verran, että tehoa nostamalla varmaan Kurrenkin probleemot poistuisivat, jos olisi lupa lähetellä, kuten ohjelmassa mainittiin. Kai riittäisi keskelle maata yksi jättilähetin, ja siihen kunnon tehot. Lähimaastossa ei tarvitsisi sitten ruokaa lämmitellä ja muuta mukavaa. Sen sijaan Kurren ongelma lienee tuo toinen ohjelmassa mainittu asia, eli Turun DVB-T-antennit ovat alempana kuin analogiset antennit, jolloin peittoalue samalla teholla on pienempi. Se miksi aamulla Kurren telkku näkyy, johtuu jostain ilmankosteudesta tms. muusta mystisestä syystä. Kun ollaan peittoalueen äärirajoilla, niin tuollaiset höpöhöpöjutut ovat kriittisiä (etenemisolosuhteet, kanavapaikka/taajuus jne.). Analogisessa signaalissa kuva vaihtelisi paskan ja aika paskan välillä sekunnin sykleissä, eikä sitä huomaisi. Digitaalisessa seurakset ovat sitten fataalimmat. Kaikkihan tämän toki tietää.

Digiboksiketjuainesta viimeinen kappale, mutta menkööt.
 

Habs16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Itse katkaisen TV-maksun heti tämän juuri maksetun kupongin jälkeen.

Katkaise samantien niin saat jopa rahaa takaisin. Itse tein silleen jokunen vuosi sitten ja ostin x-boxin niillä rahoilla tilalle. En ole katunut päivääkään ja hyvin vielä telkkari näkyy...
 

scholl

Jäsen
Mietin sellaista juttua, jos Yle hakee säästöjä niin miksei TV- ja radion urheilutoimituksia voisi yhdistää? Lähes kaikilla on nykyään tv, joten miksi esim. futismatseja pitää ylipäätänsä Ylellä radioida ja jos radioidaan niin kuitenkin sen verran pienelle yleisölle, joten voisi ihan hyvin laittaa saman selostuksen tulemaan radioon, mikä on telkkarissa. Eli lähettää EM-kisoihin ensi kesänä Jarmo Lehtisen ja Tuomas Virkkusen selostajiksi.

Urheiluradioonkin voisi mennä lukemaan urheilu-uutiset sama jannu, joka lukee ne ko. iltana Urheiluruudussa.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Mietin sellaista juttua, jos Yle hakee säästöjä niin miksei TV- ja radion urheilutoimituksia voisi yhdistää?
Ne on yhdistetty jo muutama vuosi sitten: http://www.yle.fi/urheilu/etusivu/yleurheilu.html Toinen urheilutoimitus Ylellä on ruotsinkielinen urheilutoimitus. Pertti Tapola ja Jussi Eskola selostavat toista talvea ampuma- ja maastohiihtoa ja Lehtinen selostaa jalkapalloa sekä TV:ssä että radiossa. Radiosta suoria lähetyksiä tulee vähän ja yhtäaikaisia tv-lähetysten kanssa ovat lähinnä oletettavasti suurta, tv:n ääreen pääsemätöntä, yleisöä kiinnostavat tapahtumat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös