Pari eri "sisääntuloaikaa" auttaisi myös pienentämään luokkakokoja, jos ekaluokkalaisista vaikkapa 1A ja 1B tulisivat aamutunneille kouluun ja 1C sekä 1D aloittaisivat omat tuntinsa vaikkapa klo 12. Suuren osan päivästä pärjättäisiin kuitenkin samoilla opettajilla, ehkä pari tuntiopettajaa vaadittaisiin, jotta opettajille jäisi aikaa myös tuntien valmisteluun.
Miten ihmeessä näin pienennetään luokkakokoja? Jos on neljä luokkaa, niin ihan sama milloin ne kouluun tulevat, yhtä paljon niitä on kuitenkin. Vai etkö huomannut, että 2 + 2 = 4?
Ja ihan syvältä on, ettei (ainakaan aikuiset) kykene heräämään aamulla riittävän ajoissa. Töiden ja koulun alkaminen kahdeksalta on erittäin sopiva aika. Minä herään n. 5.30, ehdin lukea lehdet (tiedättekö, ne paperiset tuotteet, jotka aamuyöllä jaetaan laatikoihin tai postiluukkuihin), juoda kahvit, hoitaa aamutoimet ja hätäilemättä ehdin työpaikalle puoli kahdeksaan. Siellä täysin rauhassa valmistautua päivän töihin, jopa hoitaa yhteydenottoja ja sitten kasilta aktiivityöhön. Klo 14 tai 15 duunit ohi, vähän säätöä, ja kohti arkielämää. Aikaa itselle ja muille, jos siltä tuntuu, sellaiset 7 tuntia, nukkumaan n. 22 ja päivä pulkassa.
Tosin ei minun tarvikaan päivittää jotain facebookia, tai pelata fantsuja taistelupelejä yötä myöten. Sehän on alaikäisten itsenäistymisriitti valvoa öisin, kun ollaan niin isoa ja suurta.