Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trump

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Cobol, 09.11.2016 klo 10.25.

 1. Morgoth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus: Jostakin syystä tuli mieleen Kekkosen puhe missä lie hänen loppuaikoinaan. Onkohan Trumpilla kaiken muun lisäksi alkamassa jo joku muistisairaus? Eiköhän tätä menoa vielä jatku vuoteen 2024 asti, joten ei hätää tai jos terveys pettää niin Ivanka Trumpista tulee varmaan jo presidenttikin kesken kaiken.
   
 2. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Onko seuraavien vaalien jälkeen varapressana tytär vai vävy?
   
 3. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Lainaus:
  Jos/kun tupla-uuno toimii niin se voi olla vaikka puoliksi syöty aamupala.
   
 4. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
 5. Byvajet Jäsen

  Lainaus: Suurvaltojen presidentit harvemmin kirjoittavat puheensa itse, eivät ainakaan itsenäisesti.

  Harkittua markkinointia.

  Kun Trump on päässyt valtaan absurdiudella, miksi hän ei käyttäisi samoja keinoja jatkossakin? Aina kun Twitter laulaa Trumpin typeryyttä, kannatuspohja vahvistuu.

  Trump on yksinkertaista esittävä ja typeryyksiä puhuva kohujulkkis, se on hänen roolinsa. Pienempi nimi kävelee kadulla ilman rintsikoita voidakseen sitten valittaa lehtien sivuilla. Trump puhuu tahallaan typeryyksiä, jotta huomio pysyisi hänessä.

  Ei Trumpilla kuitenkaan ole tietä edessä asiapoliitikkona. Voittavaa pelitapaa ei kannata muuttaa vähän ennen vaaleja.
   
 6. stunt cock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, HPK
  Lentokenttä sekoiluun liittyen kenellä tahansa saattaa käydä sekaannuksia miljoonayleisölle puheita pidettäessä. Uskoisin, että kokeneitakin esiintyjiä jännittävät miljoona yleisön saavuttavat esiintymiset. Liian suurta numeroa virheestä on turha tehdä. On liian helppoa leimata Trumpin ja Bush kaltaiset johtajat, joiden mielipiteet osasta asioista tuntuvat täysin käsittämättömiltä tyhmiksi.
   
 7. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Lainaus:
  Miksi me edelleen luullaan että se Trumpin typeryys olisi joku rooli jota se vetää ja ettäkö se puhuisi tahallaan typeryyksiä? Jos vetää jotain roolia koko elämänsä niin voidaanko sanoa ettei kyseessä ole rooli?

  Voittavaa pelitapaa ei kannata muuttaa "vähän" ennen vaaleja mutta Trump on ajanut uudelleenvalintakampanjaa ekasta pressapäivästä lähtien joten aikaa olisi ollut muutoksille mutta kun ei ole muuta annettavaa kuin typeryyksien laukominen.

  Mitä eroa on HPV:llä ja HIV:llä?

  Jos Trumpin kannatus vahvistuu typerien twiittien avulla niin kansalla on kansansa näköinen presidentti.
   
  nahkis ja vilpertti tykkäävät tästä.
 8. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Lainaus:
  Television aikana, ehkä jo radionkin välityksellä, ovat useat USAn presidentit esiintyneet miljoonayleisölle eikä kukaan käsittääkseni ole pystynyt hyppäämään riman ali näin tohelosti. Vaikuttamaan sivistymättömältä tavalla, joka olisi käsikirjoitettu kiihottamaan äänestäjiä heidän typeryydellään.
  Ei, minä en usko että mikään vaaleihin suuntaava kampanja uskaltaisi ottaa tämänkaltaisen täyn käyttöön: USAn, maailman, lentämisen historian tajuttomuus vaalivalttina???

  Trumpin esikunnan täytyy olla fatipäitä, tai sitten Isäntä päästöilee omasta päästään.

  George Bush nuorempi vaikuttaa vuosien saatossa yhä fiksummalta mieheltä, olen anteeksipyynnön hänelle velkaa. Paitsi että..
   
  jalperi tykkää tästä.
 9. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Sain kunnian olla paikan päällä juhlimassa USA:n itsenäisyyttä. Se oli kerta kaikkiaan upea tapahtuma! Ihmiset olivat onnellisia ja armeijan koneet tekivät taitavia kaarroksia.

  Trumpin puhetta ylistettiin myös. Hänhän keskittyi puhumaan siitä, miten hieno maa USA on. Trump ei käytännössä kehunut itseään ollenkaan (vaikkakin syytä siihen on nyt enemmän kuin koskaan).

  Kesäkuussa Trump rikkoi nimittäin jälleen ennätyksiä.

  - Nonfarm payrolls rose 224,000 in June, well above market expectations of 165,000, according to the Labor Department.
  - The unemployment rate edged higher to 3.7% but was still near 50-year lows.
  - Wage growth was 3.1% year over year, one-tenth of a point below market expectations.

  Tuo teleprompterin hajoaminen on aina ikävä juttu. Sen sai huomata myös President Obama aika tarkalleen 3 vuotta sitten.

  If if if if if if if if if...
   
  Viimeksi muokattu: 06.07.2019 klo 13.04
 10. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Mä olen pidempään veikkannut että Trumpilla on lukihäiriö. Trumpin useat kirjotusvirheet ja huono koulumenestys on myös vihjeitä tästä. Veikkaan että siinä teleprompterissa on lukenut "ports" eli satamat jonne ne laivat tulee. Kun Trump on lukenut tekstiä niin aivot on taas tehnyt pienen kepposen ja Trump on vain toistanut sen mitä luuli lukeneensa.
   
  arvee tykkää tästä.
 11. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  nahkis ja Jurvanen tykkäävät tästä.
 12. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Eikö edes sade haitannut?
   
 13. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Lainaus:
  Niin on. Ja teleprompterin käyttö ylipäätään on myös aika nolo juttu.

  Donald J. Trump on Twitter
   
  jalperi tykkää tästä.
 14. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Kyllähän Trump kritisoi jatkuvasti itseäänkin: 35,000+ Tweets, No Self Awareness

  (Linkki subredditiin - ja jollei tämä heti ollut ennalta arvattavaa, niin ei tietenkään tietoisesti. Lähinnä, mitä hyvänsä Trump tekeekin, niin löytyy vastaava Trump-twiitti joka kritisoi mitä nyt tällä kertaa tehdäänkään)
   
 15. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Voihan tuolla lukihäiriökin olla, muiden lisäksi. Minä olen kuitenkin sitä mieltä että käärmeöljykauppias ei ole penaalin terävimpiä kyniä. Häneltä kysyttiin viikko sitten mitä mieltä hän on Putinin haastattelussa esittämästä mielipiteestä "western liberalism is obsolete." Don the Con alkoi höpöttämään länsirannikon kaupunkien kuten San Fransiscon ja Los Angelesin liberaaleista.
  Tucker Carlson ihmetteli haastattelussa miten Tokio ja Osaka ovat niin siistejä verratuna moniin amerikkalaiskaupunkeihin. Tähän Don the Con töräytti että ilmiö alkoi kaksi vuotta sitten, kaupunkien epäsiisteys siis. En tiedä missä rinnakkaistodellisuudessa hemmo elää mutta kotikaupungissaan on jo kymmeniä vuosia ollut mm. rottin kanssa suuria ongelmia.
   
 16. Kilgore Trout Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Brittien suurlähettiläs Yhdysvalloissa, Kim Darroch, on kuvaillut raportissaan Trumpia ja hänen hallintoaan ainutlaatuisen toimintahäiriöiseksi ja osaamattomaksi. Raportti ennustelee, että Trump saattaa päätyä lopulta häpäistyksi.

  Kovaa tekstiä suurlähettiläältä, jos vuodettu muistio pitää paikkansa.

  Guardianissa on asiasta lisää: Donald Trump 'inept' and 'dysfunctional', UK ambassador to US says
   
 17. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Don the Con’in hyvä ystävä ja kaikella tapaa Great Guy Jeffrey Epstein on nyt sitten pidätetty, syynä ”sex trafficking of minors”... Kyseessä siis heebo joka aikanaan sai puhuttua itselleen plea dealin tyypiltä, jonka Donny otti ministerikseen (Acosta) yms.

  Ei ihme, että Donny Twintteri lauloi paskaa NY’n suuntaan koko viikon!
   
 18. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Donald Trump wants to be a dictator. It’s not enough just to laugh at him | Jonathan Freedland

  Guardianissa myös hyvä kirjoitus Trumpin diktaattori-pyrkimyksistä. Pointti on, että tyhmälle ja kyvyttömälle Trumpille nauraminen on vienyt huomion vakavammalta asialta. Trump on tehnyt kaiken kuten wanna-be diktaattori, mutta ihmiset eivät huomaa tätä koska tulee USA:sta ja puhuu englantia. Jos puheet dubattaisiin italiaksi ja näytettäisiin mustavalkoisena, niin tajuaisimme että Mussolinihan se siinä. Osin myös USA:n demokratia perinne on niin vahva, että se on toistaiseksi saanut Trumpin pidettyä osittain aisoissa.

  Viimeisin esimerkki diktaattoritaipumuksista oli, kun Trump järjesti sotilasparaatin kunniakseen USA:n itsenäisyyspäivänä. Trump luo viholliskuvia, jotka mahdollistavat jopa vihollislasten erottamisen vanhemmistaan ja pitämisen helvetillisissä oloissa häkeissä. Hän rakentaa perinnöllistä dynastiaa tyttärensä kautta. Käyttää valta-asemaa kahmiakseen itselleen omaisuutta. Trump ihailee toisia diktaattoreita, Putinia jopa fanipoikamaisesti. Hän on ilmaissut halunsa olla elinikäinen johtaja, ja vihjannut ettei tulisi hyväksymään häviötä vaaleissa. On uhannut poliittisia vihollisiaan vankilalla. Trump taivuttaa totuutta mielensä mukaan, valehdellen jopa mitättömistä asioista valtansa osoituksena. Hänen kannattajansa uskovat jopa vääriksi moneen kertaan todistetut asiat. Vapaata lehdistöä hän todella vihaa, ja kun ei ole pystynyt niitä suoraan sensuroimaan, on pyrkinyt iskemään rahoituspuoleen. Myös Trumpin suhtautuminen oikeusjärjestelmään on hyvin diktaattorimainen.
   
  arvee, macnevis & Salama15 tykkäävät tästä.
 19. ndal88a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooVee, Tampere
  Lainaus:
  Tama on ollut kylla kerta kaikkiaan outo juttu, pieni tuomio aikanaan ja dokumenttien salaaminen. Onneksi Miami Herald aloitti asian tutkinnan ja dokumenteista on tehty julkisia ja nyt ilmeisesti uusi pidatys. Sita en tieda voidaanko tasta uusi tuomio antaa, mutta muille osallistujille voi tulla sanomista, ml. Clintonin Billy.
  Veikkaisin etta rahalla hoidetaan uhrit hiljaisiksi.

  JOL
   
  Salama15 tykkää tästä.
 20. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Hyvä, jos muistio on tahallaan vuodettu. Jää briteistä hieman positiivisempi kuva brexit-väännön päälle. Mitä muistion sisältöön tulee, se on kaikkien Trumpin haluamien ministeri- ja lähipiirin vaihdosten jälkeen kohtuullisen osuva. On kuvottavaa ajatella, että Trump johtaa USA:ta olkoonkin, että hänellä ja varsinkin aiemmalla taustatiimillään on ollut myös myönteisiä vaikutuksia. Trumpin tahaton tai tahallinen öykkärimäinen sivistymättömyys on jotain sellaista, mitä USA:n johtajalta ei odottaisi.
   
 21. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Vai onko tuo viimeisin esimerkki. Kuitenkin tuon jälkeen taisi vielä tulla ilmoitus siitä, että hallinto jatkaa taisteluaan saadakseen väestönlaskentaan kansallisuuteen liittyvän kysymyksen, jonka korkein oikeus sieltä kielsi. Hallintohan jo kertaalleen taisi hyväksyä päätöksen, mutta Trump ei ja niin jatketaan taistelua asiasta. Ja tämä siinä mielessä tosiaan merkittävä, että se on taistelua korkeinta oikeutta vastaan.
   
 22. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Lainaus:
  Käsittääkseni kyseessä juurikin syytökset eri rikoksesta (joka tietty liittyy samoihin asioihin)? Clintonin lisäksi ruuvipenkki odottanee Alan Dershowitzia ja itse Käärmeöljykauppiasta, mielenkiinnolla odotellaan... Ja jos se nyt on jollekin epäselvää niin lasten panemiseen liittyvissä syytöksissä meikäläisellä ei ole puoluekantaa, rankin mahdollinen tuomio niskaan vaan prkl!
   
 23. ndal88a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooVee, Tampere
  Lainaus:
  Korkein oikeus odottaa lisatietoja hallinnolta, mutta hyva esimerkki siita kuinka se oikeus toimii, konservatiivisilla tuomareilla enemmisto mutta silti aanestetaan konservatiivista hallintoa vastaan.

  JOL
   
 24. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Scott Adamsin analyysi Trumpin airports/teleprompter -mokasta lienee viikon hauskin juttu? En nauranut aivan yhtä paljon kuin Scott, mutta täytyy myöntää, että nauroin aika paljon kuitenkin.

  Huumori. Sitä pitää olla. Se jos me kadotetaan niin sit me ollaan pulassa.
   
 25. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Eikö määräaika ollut perjantaina?