Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 409 439
  • 22 739

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vaikken Putinin kannattaja olekaan, niin voisin kuvitella että meteliä syntyisi, jos Putin kertoisi jollekin eurooppalaiselle maalle, kuka olisi mahtava pääministeri sille.

Kovin on lyhyt muisti. Meteliähän siitä syntyi. Ja ruumiita ja pakotteita, kun Putin kertoi eurooppalaiselle maalle, kuka sitä saa johtaa.

Lisäksi Putin vei osan ja valtasi toisen osan vastoin Venäjän allekirjoittamia sopimuksia.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Mutku ryyppää se Hakkarainenkin...

Aika kivassa nannassa näytti Jean-Claude olevan. Tuosta vaan puuttui enää, että olisi kouraissut Merkeliä perseestä oikein kunnolla....
Juncker oli auto-onnettomuudessa 1989, josta on aiheutunut selkävamma, eikä hänellä ole enää tasapaino kunnossa. Oli koomassakin kaksi viikkoa tuon jälkeen.

Ei siis sellaisessa koomassa kuin Hakkarainen.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Enpä tiedä mitä tästä idiotiasta sanoisi - sitä odottaisi joltain suljetun maan diktaattorilta ja kaikkein viimeisimpänä USA:n presidentiltä.
USA valitsi vapaissa vaaleissa wannabe diktaattorin. Ennen kaikkea tämä oli suuri yllätys amerikkalaisten äänestäjien taholta.

Mulle tuli mieleen, sekoittiko Trump Saksan Suomeen.
Ei. Se vain valehteli faktat paremmin konseptiin sopiviksi.

mutta Don the Con vaati tilalle ”hätäkokouksen” NATO’n rahoituksesta
Läski ensin taikoi kriisin ihan itse ja sitten sankarillisesti ratkaisi sen. Ja kaikki oli jo ennalta selvää, sillä 2% tavoite on hyväksytty aikaisemmin. Bonuksena yksi pieni askel NATOn hajottamisen suuntaan. (Tässä toki koko muu USA:n hallinto potkii vastaan.)

UK pääministerin se yritti heittää rekan alle. No, nyt kaikki tietää, että USA:n pressan käyntipyyntöä ei kannata hyväksyä...
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Nyt kun Trump on kiertänyt maailmaa ja käynyt vittuilemassa liittolaisilleen, niin odotan kyllä todella ruskeakielistä kohtaamista Putlerin kanssa. Hyi vittu mikä ukko.
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Känniä nähnytkään. On aika monta sairautta, mitkä aiheuttaa tiettyjä juttuja. Kävely, huippaus ja pystyssä pysyminen on suht vaikeaa ihan ilman alkoholiakin parissa taudissa. On nähty ja on koettu. Ja aina lepo ei ole paras lääke siihen ja kohtaus voi iskeä yllättäen.
Jännä, Jeltsinillä oli ihan sama tauti. Mitenkäs sattuikin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Trump kiisti kritisoineensa pääministeri Mayta The Sunin haastattelussa: ”Valeuutisia” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tää ei edes välitä omasta uskottavuudestaan. No, tarkoituksena on ensin keikuttaa venettä ja toiveissa, että läntinen yhteistyö uppoaisi. Sitten palaillaan perinteisimmille linjoille -tod näk avustajien painostuksen takia- ja valehdellan fakenewsiä.

On muitakin, jotka luovat omaa keinotodellisuuttaan, mutta ne on yleensä johdonmukaisia. Kuten paksu poika ja kalannaama (Putin). DT liikkuu omissa sfääreissään ja maailma on kuin kaleidoskooppi.
 

BaronFIN

Jäsen
Oli muuten järkyttävä pressitilaisuus Mayn kanssa. Ei voi olla, että noin huonolla ulosannilla ja muutamilla yksinkertaisilla lauseilla varustettu (seitkyt)nelivuotias johtaa Yhdysvaltojen diplomaattisuhteita. Tosin oma nelivuotiaanikin kykenee monimutkaisempiin lauserakenteisiin kuin tämä. Meni vielä pressissäkin ylistämään Johnsonia parhaimpana pääministerinä Britannialle ja paikkaili perään, että May on myös pätevä, suorastaan loistava.

Fake News!

Varmaan tekee Putlerin kanssa vielä isomman diilin kuin Molotov-Rippentop aikoinaan. Onhan mies isojen diilien perään.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Bob Mueller laittanut 12 ryssää lisää syytteeseen, Manafortin oikeudenkäyntiä odotellessa...
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
DOJ Indicts 12 Russian Intel Officers For 2016 Election Hack | Andrea Mitchell | MSNBC - YouTube

Tässä Rosensteinin tiedotustilaisuus asian tiimoilta. Silmukka kiristyy mukavasti näin Summitin alla.
Kysymys kuuluu, miksi Mueller näkee vaivaa syyttää USA’ssa tyyppejä, joita ei ...ttu ikinä saada syytteeseen?

Noh, sieltä on tod. näk. tulossa ”shit load of” syytteitä tyypeille jotka ovat olleet näiden tyyppien kanssa yhteyksissä herran vuonna 2016?
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Silmukka kiristyy mukavasti näin Summitin alla.
Heh. Olisi hauska nähdä maanantaina kun kesken Helsingin tiedotustilaisuuden salaisen palvelun agentit "vaihtaa puolta" ja lyövät diilimiehen rautoihin ja lennättävät Air Force Onella käräjätupaan Washingtoniin.
 

Laama

Jäsen
Heh. Olisi hauska nähdä maanantaina kun kesken Helsingin tiedotustilaisuuden salaisen palvelun agentit "vaihtaa puolta" ja lyövät diilimiehen rautoihin ja lennättävät Air Force Onella käräjätupaan Washingtoniin.

Ei taida toimivalta riittää millään virkamiehellä pidättää oman maansa ulkopuolella, mutta ainahan Trumppi voisi hakea Suomesta turvapaikkaa. Kotimaassa poliittinen noitajahti käynnissä, ilman mitään konkreettisia todisteita tietysti, niin eiköhän jonkinlaiset turvapaikan vaatimukset täyty.
 
Tosin oma nelivuotiaanikin kykenee monimutkaisempiin lauserakenteisiin kuin tämä.

Ihan varmasti joo. Kannattaisikohan pistää muksu suoraan lukioon viisivuotiaana, sillä peruskoulu tulee olemaan silkkaa ajanhukkaa.

Silmukka kiristyy mukavasti näin Summitin alla.

Heh. Olisi hauska nähdä maanantaina kun kesken Helsingin tiedotustilaisuuden salaisen palvelun agentit "vaihtaa puolta" ja lyövät diilimiehen rautoihin ja lennättävät Air Force Onella käräjätupaan Washingtoniin.

Eiköhän Rumpin ressakaudelle tule loppu ensi viikolla. Tai sitä seuraavalla. Tai jos ei silloin, niin ihan varpisti Trump saa lähteä viimeistään elokuussa.

PAFilla tarjolla kerroin 3,50 sille, että Trump ei säily virassaan tammikuuhun 2021 asti. Silmukka kiristyy mukavasti.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
PAFilla tarjolla kerroin 3,50 sille, että Trump ei säily virassaan tammikuuhun 2021 asti. Silmukka kiristyy mukavasti.

Toivoahan aina voi. Minusta realistisinta olisi odottaa demokraateille selvää enemmistöä edustajainhuoneeseen marraskuussa (senaatin enemmistö on valitettavasti tässä syklissä lähes mahdoton tavoite), mikä halvaannuttaisi Trumpin hallinnon toiminnan loppukaudeksi, minkä jälkeen suurvoitto 2020 vaaleissa ja mahdollisimman perusteellinen siivous Trumpin hallinnon saastasta. Tämä lienee se optimi, mutta valitettavan kaukana vielä toteutumisesta.

Sehän nyt on huomattava, että vaikka taloudella menee hyvin niin menee hyvin kuten aiemminkin eli lähinnä paremmin suurituloisille ja suuryhtiöille, jotka myös hyötyivät ylivoimaisesti eniten Trumpin hallinnon suurimmasta konkreettisesta saavutuksesta tähän asti eli jättimäisistä veronleikkauksista. Suu voi käydä, mutta eliitit porskuttavat myös tämän "populistin" johdolla. Toki sitten korkeimman oikeuden myötä voi aborteille ja homoille käydä vähän entistä huonommin eli jotain tulee punaniskoillekin - tosin nämä samat tuomarit myös rakastavat suuryhtiöiden vapautta säätelystä ja oikeutta rahoittaa poliittista prosessia kuten haluavat.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
......Eiköhän Rumpin ressakaudelle tule loppu ensi viikolla. Tai sitä seuraavalla. Tai jos ei silloin, niin ihan varpisti Trump saa lähteä viimeistään elokuussa.....Silmukka kiristyy mukavasti.

@Kirjoittelija; suosittelen perehtymistä USA:n lähihistoriaan (hrat Nixon & Clinton, W.). Istuvaa presidenttiä ei saa syytteeseen eikä myöskään ns. Impeachement-prosessi mene läpi niin kauan kuin senaatissa on GOP-enemmistö. Ohessa WP ja Wikipedia-huttua syytteeseen asettamiseen ja Impeachementiin liittyen.

- The Washington Post

Impeachment - Wikipedia
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos lähivuosikymmenten talouspoliltiikkaa katsotaan, Trumpin aikana rikkaat ovat USA:ssa jatkaneet rikastumistaan. Clintonin ja Obaman kausiin ja harjoitettuun talouspolitiikkaan perehtyneet tietävät, että tämä ei ole mitään uutta. Päinvastoin, Trump nousi oikeastaan valtaan juuri siksi, että Wall Streetin rikkaat pääsivät kuin koira veräjästä luomistaan ongelmista samaan aikaan, kun moni amerikkalainen menetti kotinsa.

Ja jos joku vielä kuvittelee, että Trump saadaan oikeuteen vastaamaan jostain kielletystä suhteessa Venäjään, pettyy pahasti. Mitään ei ole edelleenkään osoittamassa Trumpiin. Avustajia voidaan uhrata vaikka kuinka, mutta tuleva senaatin kokoonpano + korkeimman oikeuden kokoonpano pitää huolen siitä, että Trumpia ei syytteeseen saada silloinkaan, kun joku toinen kokoonpano sellaista voisi harkita.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jos lähivuosikymmenten talouspoliltiikkaa katsotaan, Trumpin aikana rikkaat ovat USA:ssa jatkaneet rikastumistaan. Clintonin ja Obaman kausiin ja harjoitettuun talouspolitiikkaan perehtyneet tietävät, että tämä ei ole mitään uutta.

Merkittävin talouspoliittinen ero lienee vain noissa jättimäisissä veronleikkauksissa, mitkä kohdistuvat hyvätuloisiin ja suuryhtiöihin, demokraatit eivät tälläiseen ole ryhtyneet. Jos verohelpotuksia on demokraateilta tullut, ne on kohdistettu pääosin keskiluokalle ja jonkin verran myös pienituloisille. Mutta USA:n talouden päälinjat, hyvin vapaa toimintaympäristö ja suuri vaikutusvalta Wall Streetille ja suuryhtiöille ja erittäin heikko ay-liike ja matala verotusaste, ovat pysyneet samoina, on sitten kumpi tahansa pääpuolue ollut vallassa. Obaman suuri ponnistus, terveydenhuoltouudistus, oli hyvin konservatiivinen esitys - muistaakseni alunperin Nixonin esittämä ja Heritage-säätiön muotoilema, ja sitäkin ovat nykyrepublikaanit raadelleet lähes jonain stalinistisena kommunismina. Ja yksittäisistä asioista Obaman 2009-2010 -elvytyspakettia eivät republikaanit olisi koskaan esittäneet. Mutta tosiaan, kauhean suuria erot eivät ole.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Arhinmäellä syynä sammumiseen oli uniapnea.

Voi siinä syynä olla sekin, että Venäjän etujen ajaminen ja samalla pyrkimys jonkinlaiseen demokratiaan lännessä on mielipuolisen vaikeaa sovittaa yhteen. Ryyppäämällä onnistuu paremmin. Viittaan tällä Arhimäen uuteen lausuntoon:

Ulkoasiainvaliokunnan jäsen, Paavo Arhinmäki (vas.) sanoi, että Donald Trumpin lausunnot jälleen kerran eivät ihan kestäneet tarkempaa tarkastelua energiapolitiikan osalta. Suomessa on Arhinmäen mukaan totuttu ajattelemaan, että Euroopan ja Venäjän taloudellinen kytkeminen yhteen olisi pikemminkin positiivinen asia ja että olisi yhteisiä tavoitteita sen suhteen

Trumpin puheet Nato-kokouksessa hämmästyttävät kansanedustajia – Ulkoasiainvaliokunnan Salolainen: Eurooppa on kahden tulen välissä | Yle Uutiset | yle.fi

Hieman olen huolissani siitä, että tällaiset desantin puheet Euroopan kytkemisestä Venäjään eivät herätä oikeastaan missään reaktioita. Muuta kuin sen, että Trumpia paheksutaan voimakkaasti hänen tuotua esille ongelman. Olkoon Trumpin luvut kuinka hatusta tahansa, Saksan ja Euroopan kytkeminen yhteen Venäjän kanssa on jo ajatustasolla vaarallista.

Silti vaikkapa Suomessa kukaan ei tyrmää Arhinmäen väitteitä siitä, että Euroopan ja Venäjän kytkeminen yhteen erittäin strategisessa asiassa energian osalta olisi positiivinen asia. Trump saa sen sijaan jatkuvaa vittuilua, kun otti asian (tosin karrikoidusti ja väärin luvuin) esille.

Merkittävin talouspoliittinen ero lienee vain noissa jättimäisissä veronleikkauksissa, mitkä kohdistuvat hyvätuloisiin ja suuryhtiöihin, demokraatit eivät tälläiseen ole ryhtyneet. Jos verohelpotuksia on demokraateilta tullut, ne on kohdistettu pääosin keskiluokalle ja jonkin verran myös pienituloisille. Mutta USA:n talouden päälinjat, hyvin vapaa toimintaympäristö ja suuri vaikutusvalta Wall Streetille ja suuryhtiöille ja erittäin heikko ay-liike ja matala verotusaste, ovat pysyneet samoina, on sitten kumpi tahansa pääpuolue ollut vallassa.

Totta. Pitää myös huomioida konteksti sen suhteen, että vuosien myötä mm. Euroopassa yritysverokantaa on laskettu. USA:ssa se oli ennen uudistusta 35 prosenttia ja putosi lopullisena päätöksenä 21 prosenttiin (vaikka 20 oli esitys).

Obaman suuri ponnistus, terveydenhuoltouudistus, oli hyvin konservatiivinen esitys - muistaakseni alunperin Nixonin esittämä ja Heritage-säätiön muotoilema, ja sitäkin ovat nykyrepublikaanit raadelleet lähes jonain stalinistisena kommunismina. Ja yksittäisistä asioista Obaman 2009-2010 -elvytyspakettia eivät republikaanit olisi koskaan esittäneet. Mutta tosiaan, kauhean suuria erot eivät ole.

Republikaaneista osa kannattaa tavalla tai toisella Obaman terveydenhuoltouudistusta vähintääkin siten, että jotain on saatava tilalle, jos siitä kokonaan luovutaan. Päävastustus on tullut kaiketi sen pohjalta, että Obamacare on liian kallis.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
"Brittiläinen kirjailija Edward Lucas pelkää, että Trump antaa Helsingissä Venäjälle samanlaisia lupauksia ohi muiden valtioiden kuin hän antoi Pohjois-Korean Kim Jong-unille taannoin Singaporessa. Lucas on Economist-lehden entinen pitkäaikainen kirjeenvaihtaja, joka on keskittynyt Itä-Euroopan maihin. Pelkään, että hän voi sanoa Yhdysvaltain tunnustavan Krimin liittämisen Venäjään, jos saa vastineeksi Venäjältä apua Syyriassa. Ukrainan turvallisuus ei kuitenkaan ole asia, jonka herra Trump voi antaa pois, Lucas sanoo.

Lucasia huolestuttaa myös se, että Trump saattaa luvata lopettavansa sotaharjoitukset Baltian ja Itämeren alueella.  Me tarvitsemme niitä harjoituksia harjoitellaksemme puolustustamme. Venäjällä on jatkuvasti aggressiivisia sotaharjoituksia, esimerkiksi muutama päivä sitten tapahtunut maihinnousuharjoitus Suursaaressa oli hälyttävä ja siitä on syytä olla huolissaan, Lucas sanoo".


Hyvä näkemys ja samat on pelot minullakin. Se mistä pidän Lucasissa myös, on hänen seuraava näkemyksensä:

"Lucasin mielestä Trump on kuitenkin oikeassa esimerkiksi siinä, että Saksa on liian riippuvainen Venäjästä ja että Euroopan maat eivät käytä tarpeeksi rahaa puolustukseen".

Brittiasiantuntija: Trump voi tunnustaa Helsingissä Krimin liittämisen, jos saa vastineeksi Putinilta apua Syyriassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kunpa lucaseja löytyisi vähitellen myös EU-maiden poliittisesta johdosta ja aivan erityisesti Saksasta ja Suomesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös