Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 414 849
  • 22 739

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Pitäisköhän ketjua nostella taas. Yle kertoo, että jenkkien ydinase hefe kieltäytyisi noudattamasta laitonta ydinaseiskua, jos presidentiltä käsky sellaiseen tulisi. Toisaalta kiinnostaisi tietää myös, että mikä on laiton ydinisku? Eli missä vaiheessa isku on "laillinen" ja milloin "laiton". Täytyy myös sanoa, että kaiken muun toilailunsa lisäksi presidentti Trump on kyllä tullut "taivaanlahjana" naton vastustajille, vaikkakin mahdollisimman huonoon maailmanpoliittiseen aikaan, meinaa itelläki meinasi jo selkäranka antaa periksi sen vuosikymmeniä jatkuneen natorummutuksen ympärillä. Nyt kuitenkin vajaassa vuodessa Trump on täydellisesti romuttanut kaiken sen, mitä tässä on vuosikymmenten aikana rakennettu ja on käynyt täysin selväksi, ettei Natoon voida 100% varmuudella kaikissa tilanteissa luottaa, vaan tuo luottamus on katkolla aina neljän vuoden välein. Puolan tie ei aikaisemminkaan ollut meidän tie, eikä sen pidä sitä nytkään olla.
 

Morgoth

Jäsen
Toisaalta kiinnostaisi tietää myös, että mikä on laiton ydinisku? Eli missä vaiheessa isku on "laillinen" ja milloin "laiton".

Kenties tarkoittaa, että Trump omatoimisesti käyttäisi niitä keskustelematta kongressin (virallisestihan sodan voi julistaa vain kongressi). Onhan vähän outoa, jos presidentti voi ainakin teoriassa laukaista kaikki USAn ydinaseet omasta päätöksestään. Mikäli USA joutuisi itse ensin ydinhyökkäyksen kohteeksi niin siinä on mielestäni ihan perusteltua jättää presidentille valinta millä tavalla siihen vastataan, koska aikaa ei ole edes kutsua kongressia koolle.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Toisaalta kiinnostaisi tietää myös, että mikä on laiton ydinisku? Eli missä vaiheessa isku on "laillinen" ja milloin "laiton".

USA:lla on tietääkseni varsin tarkka ohjeistus siitä, milloin ydinaseiden käyttökynnys ylitetään. Kun kynnys ylittyy, kyse on laillisesta ydiniskusta, jos presidentti sellaisen määrää.
 
Donald J. Trump on taas edustanut Japanin matkallaan....

Trumphan mokasi Japanissa aika rajusti myös pääministerin kanssa kaloja ruokkiessaan, kun hän heitti fisuille koko laatikollisen ruokaa kerralla. CNN raportoi:
Veronica Rocha Twitterissä: "President Trump feeds fish with PM Shinzo Abe in Japan, then pours the entire box of food into the koi pond. https://t.co/CQjGGf5k0J"
Trump feeds fish, then winds up pouring entire box of food into koi pond - CNNPolitics
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
DT(t) mittakaavalla tuo kalanruokinta ei ansaitse edes tulla mainituksi. Minkäs sille voi, että kukaan ei ole kertonut akvarioista mitään koskaan
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Yleisön pyynnöstä: Läski! Sama musiikin keinoin: Ne Luumäet - "Läski" presidentiksi - YouTube

Flynn's lawyers no longer sharing information with Trump's legal team - CNNPolitics
"Flynn is preparing to plead guilty in Special Counsel Robert Mueller's investigation"
Ameriikan läskin tulevaisuus näyttää taas pätkän lyhemmältä ja vastaavasti kaikkien muiden paremmalta. Eikös olekin hyvä juttu mustahukka?
Kuule kun mun elämäni ei keikahda yhtään mihinkään suuntaan, vaikka siellä olisi millanen taneli johdossa. Se ei yksin saa sellasta tuhoa aikaan että tää maapallo ihan just kohta poksahtaisi, tai pysty syytään sellasta määrää rahaa mihinkään viherhömpötyksiin että se täällä negatiivisesti näkyisi. Että ihan jatka vaan vapaasti valitsemallasi tiellä. Katsos kun mulle toi Trump on yksi presidentti muiden tuon maan pösilö pressojen jatkoksi, tosin tähän asti kaikessa vähän viihdyttävämpi kuin aiemmat.

Eniten viihdettä tarjoaa miten se on päässyt niin monen ihon alle.
 

BaronFIN

Jäsen
Onhan tämä provoa? Linkkaamassasi twitterissä oli muuten kuvausraajamaton pätkä tuosta kala-gatesta ja siinä Japanin pääministeri teki edellä ihan samat temput. Hohhoijaa.

Itse olen demokraatti ja äitini pesunkestävä Amreica First -republikaani ja meillä politiikka kuuluu kiellettyihin aiheisiin silloin kun tavataan, mutta tämä oli kyllä rimanalitus kauhistelijoilta.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Tää meni aika hienosti tänään. Trump-faniryhmä linkitti sarkastisesti jonkun kalansyöttöuutisen johon anti-trump-ryhmä vaan totesi että pisara meressä ja ei mitään uutisointia. Sitten trump-faniryhmä naureskeli miten tähän uutiseen ylireagoitiin taas jatkoajassa.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Tää meni aika hienosti tänään. Trump-faniryhmä linkitti sarkastisesti jonkun kalansyöttöuutisen johon anti-trump-ryhmä vaan totesi että pisara meressä ja ei mitään uutisointia. Sitten trump-faniryhmä naureskeli miten tähän uutiseen ylireagoitiin taas jatkoajassa.
Tällä palstalla ei väittelyyn tarvita kuin yksi osapuoli. Käyttäisin raportointinappia jos uskoisin siitä olevan tämän nimimerkin tapauksessa mitään hyötyä.

Hauska ote Twitteristä: Toimittaja kirjoittaa Trumpin tavasta "rage-twiitata" mustille vaikuttajille korostaakseen vastakkainasettelua. Donald Trump vastaa tähän yhden rivin capslock-iskulauseella. En tiiä. Jotenkin sitä toivoisi enemmän.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onhan se virhe keskittyä mihinkään kalojen ruokintaan tai aurinkoon tuijottamiseen, kun puikoissa on objektiivisesti huonoin presidentti kautta aikojen, jonka oikeistakin kupruista riittäisi raportoitavaa vuosiksi. Vaikka nyt tuosta rasistien ja Putinin nuoleskelusta, diktaattorimaisesta halusta estää oikeusprosesseja ja heittää poliittiset vastustajat vankilaan, epäpresidentillisestä twitter-kahjoilusta ja siitä, että edistää epätieteellistä maailmankuvaa uskomalla ilmastonmuutoksen kieltäviä hörhöjä, ja antaa sen vielä vaikuttaa poliittisiin päätöksiinsä näin vaarantaen meidän kaikkien tulevaisuutemme. Jos noista vaikka aluksi.

Kalojen ruokinnasta olen sitä mieltä, että siihen Trumpista olisi. Ja paljon, koska se on Läski.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Osaatko sinä kertoa, että jos asiassa ei ollut mitään uutisoitavaa, miksi CNN uutisoi siitä?

Enpä tiedä. Olisko siellä amatöörejä töissä + vasemmalle kallellaan oleva media joka yrittää tehdä joka kärpäsestä härkäsen mitä Trumpiin tulee.

Ei mielestäni tarpeellista kun Trump tekee niitä härkäsiä ihan itse ja järkyttävät määrät.

CNN toimii Dufvan filosofialla. "Ei tarvitse olla erinoimainen tai edes hyvä, kunhan olet parempi kuin vastapuoli" ja Trump-leirin mediaan verrattuna cnn on virheetön.
Ilman tätä vertausta se on ala-arvoista.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Minä luotan CNN:ään. CNN välittää oikeita uutisia. Se ei ole mikään fake news niinku Fox ja Breitbart. Jos CNN sanoo, että Trump ruokki kaloja väärin, kyllä siihen kannattaa uskoa. Miksi ne muka valehtelisivat? Asiasta raportoivat myös Guardian ja Independent.
Ei jumalauta että sä olet säälittävä. CNN:n uutisesta lainaus, olennainen osa boldattu jotta sinäkin sen löydät:

"As an aide clapped loudly, Abe and Trump tossed spoonfuls of fish food into the pond. Then, with a look of enjoyment, Trump quickly poured his entire box of food into the pond.
The move got Trump some laughs, and a smile from Abe, who actually appeared to dump out his box of food ahead of Trump."

En tiedä onko uutista muutettu jälkeenpäin, mutta jos on niin näinhän medioilla on tapana toimia jos alunperin ovat tehneet virheen.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Miksi CNN, Guardian ja Independent valehtilisivat tällaisesta asiasta? Kaikki järkevät ja maltilliset ihmisethän tietävät, että CNN ja MSNBC ovat niitä oikeita ja kunnollisia uutiskanavia.

Tajuatko mikä tuossa kirjoittamassasi on vialla? Valitset oman mielesi mukaan "oikeat" ja "väärät" lähteet ottamatta kantaa itse sisällön oikeellisuuteen. Eli preferoit jotain tiettyä kanavaa ilman lähdekritiikkiä, koska "CNN:n uutiset ovat aina oikein". Kaikkeen täytyy pystyä suhtautumaan tarvittaessa skeptisesti, oli sen levittäjä kuka tahansa. Samoin se että jos joku juttu on vaikka Foxilla, ei tee siitä automaattisesti feikkiä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tajuatko mikä tuossa kirjoittamassasi on vialla? Valitset oman mielesi mukaan "oikeat" ja "väärät" lähteet ottamatta kantaa itse sisällön oikeellisuuteen.
Ei tuossa mitään ole vialla jos tietää kirjoittelijan tyylin. Sarkasmi edellä mennään vahvasti.
 
En tiedä onko uutista muutettu jälkeenpäin

Niin, kukapa tietää? Lukeehan siinä toki heti journalistin nimen jälkeen "Updated 1737 GMT (0137 HKT) November 6, 2017".

mutta jos on niin näinhän medioilla on tapana toimia jos alunperin ovat tehneet virheen.

Juuri näin. Hyvä että voimme seurata Trumpin touhuja myös tuollaisista oikeista ja luotettavista tiedotusvälineistä. Tässä vielä CNN:n journalismia Twitteristä videomuodossa:
CNN Twitterissä: "Trump joined his Japanese counterpart Shinzo Abe in feeding fish, emptying the whole box of food into a koi pond https://t.co/Aho7J2YUru https://t.co/dPB9xwKNOB"

Ja tässä New York Timesin toimittajan versio tapahtuneesta:
Julie Davis Twitterissä: "Per pool, Trump & Abe were each feeding koi in a pond spoonfuls of fish food. Then this happened: https://t.co/1eI8IbA8hc"
 
Viimeksi muokattu:

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Niin, kukapa tietää? Lukeehan siinä toki heti journalistin nimen jälkeen "Updated 1737 GMT (0137 HKT) November 6, 2017".
Jep, lukee että sitä on päivitetty. Sitä siinä ei lue, onko tuon kyseessä olleen asian suhteen muutettu. Kuten @ernestipotsi osuvasti toisessa ketjussa totesi, niin sille on syynsä että nimimerkkisi ei ole Luetunymmärtäjä. Pilkunviilaaja se kyllä voisi olla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös