Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 412 433
  • 22 739

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Jotenkin kyllä amerikkalaiset on sekaisin pinnan alla. Ei voi ymmärtää tuota trumpismin suosiota rebujen keskuudessa. Tuolla on muuten kuitenkin ihan päteviäkin ehdokkaita, kuten vaikkapa Pence ja Haley. DeSantis on kuitenkin myös melko perinteinen konservatiivisen siiven rebu - ainakin Trumpia salonkikelpoisempi.

Kun sitten vielä demokraattien yksi ehdokkaista (Kennedy jr.) on avoimesti ns. antiestablishment, Nato-vastainen ja Venäjä-mielinen sekä flirttailut aiemmin avoimesti mm. qanonistien kanssa.

Mitä vittua USA!?

Trumpin kauden perintö on kuitenkin se, että lukuisat konservatiivien pitkäaikaiset tavoitteet toteutuivat. Hän nimitti konservatiivisen enemmistön korkeimpaan oikeuteen, jonka johdosta esim. Roe v Wade ja ”positiivinen” syrjintä yliopistovalinnoissa kumottiin, maahanmuuttoa ja rajavalvontaa kiristettiin, Jerusalem tunnustettiin Israelin pääkaupungiksi, ja veroja ja sääntelyä kevennettiin historiallisesti. Trumpin sirkus hyväksytään, sillä hän on saanut konservatiivien tavoitteita täytettyä.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Tässä vähän referoituna uusimmista käänteistä Trumpin Mar-A-Lago -dokumenttikeississä:





Mukana toki sekä vähän omaa puffausta että sponsorointia, mutta sellainen on tuubi. En silti asiasisällön puolesta mene kiistämään, jamppa ihan osaa asiansa. Nyt vain odotellaan mitä eri oikeusasteet sanoo. Mutta kuten laulettiin aikanaan, "laki on kaikille sama, vain tuomiot vaihtelevat".
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Saas nähdä suostuuko Ukraina rauhaan Venäjän kanssa ennen kuin Trumpista tulee jälleen pressa, Trump kun voi vetää tuen pois nopeasti. Venäjä voi vallata lisää alueita Ukrainasta jos vastarinta hiipuu.
No tuon harkinnan aika olisi vasta joulukuussa 2024. Jos Trump olisi sattunut pärjäämään marraskuun vaaleissa, ja ennen tammikuun 2025 virkaanastujaisia.

Mutta luulen että ne painaisi vain menemään. Siihen mennessä lienee jonkinlaiset asevarastot kertyneet Ukrainalle, ja eurooppalaiset maat varmaan jatkaisi toimittamista vaikka USA vetäytyisi aseavusta.

Venäjä voi myös olla puolentoista vuoden päässä jo aika vaikeassa tilanteessa jos sota tähän malliin menee ja pakotteet jatkuu. Trump mahdollinen voitto voi tulla liian myöhään heidän kannaltaan.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat

On kyllä surullista luettavaa toi lista. Kaksi ekaa on näitä maga-kahjoja. Kolmosena on mies joka ei uskalla sanoa mitään pahaa miehestä joka lähetti väkijoukon lynkaamaan hänet.

Muistan että vuonna 2016 oli vielä joitakin rebulikaaneja jotka jopa vaikutti fiksuilta. Nyt ne kaikki on ilmeisesti savustettu puolueesta ulos. Suoraan sanoen pelkään sitä tilanetta kun maga sakki pääsee täyteen valtaan. Sen verran kahjoa ja häikälemätöntä sakkia on kyseessä. Sitten jos vielä Trump on vallassa niin aika diktatoori meininki tuolla alkaa. Sitten ne poliittiset ajojahdit oikeasti alkaa ja kyllä Trump käyttää sitten hauista että saa omaa omaisuutaan kasvatettua. Trump ja Putin samaan aikaan vallassa on ihan helvetin pelottava ajatus.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tää olisikin mielenkiintoinen käänne tossa Georgian vaalivilppi tapauksessa.


Lindsey Graham nyt varmaan joutuu kanssa syytettyjen penkille.

Ja tossa Floridan dokumenttitapauksessa taas kaksi Trumpin alaista sai syyteen. Ilmeisesti siellä muut asiasta tietoisest työntekijät on sitten suostunut todistamaan kun eivät ole saaneet syytteitä. Yleisesti tota dokumenttien piilottelu casea Trumppia vastaan pidetään aika vahvana. Todistusaineistoa on ja syyte on ilmeisesti todella hyvin kirjoitettu. Mutta siellä on kuitenkin Trumpin nimeämä tuomari valvomassa asiaa ja USA:n oikeusjärjestelmä on mitä on, joten eipä se nyt yllätys olisi jos Trump tästäkin asiasta selviää.

Mutta kun nää oikeudenkäynnit alkaa niin uskon että se kuilu ja kahtiajako USA:ssa vaan syvenee. Ei yllätäs jos se eskaloituis sitten levottomuuksiin. Jos Trump tuomitaan niin maga sakki raivoaa. Jos ei tuomita niin sitten demokraatit raivoaa. Joten lopputulos tulee olemaan että jotkut tossa maassa tulee raviomaan.


Vaalivilppiväite oli Trumpin presidenttikauden räikein ja vaarallisin vale. Se, että niin moni rebu lähti hommaan mukaan on pelottavaa. Täysin syyttömien vaalivirkailijoiden elämät ovat menneet pilalle ja voi vain kuvitella, ettei niihin hommiin ole enää helppo löytää tekijöitä. Paitsi tietenkin molempien puolien fanaatikkoja.

Edelleen vaikea ymmärtää, että niin moni lähti tämän narsistisen hölmön kelkkaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ne oli jo 4 vuotta samaan aikaan vallassa.
Joka myös oli aika karua aikaa mm. transatlanttisille suhteille, ja pidän hyvin mahdollisena, että tuolloin lyötiin viimeinen sinetti sille, että Putin kuvitteli voivansa Ukrainassa tehdä mitä huvittaa. Juu, on siellä valkoisessa talossa sitten niitä aikuisiakin, mutta mieluummin saisi itse pressakin olla sellainen.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Muistan että vuonna 2016 oli vielä joitakin rebulikaaneja jotka jopa vaikutti fiksuilta. Nyt ne kaikki on ilmeisesti savustettu puolueesta ulos.

Jotkut suoraselkäiset on ajettu puolueesta ulos tai täysin paitsioon, kuten esimerkiksi Liz Cheney.

Suurin osa aiemmin Trumpia vastustaneita on kuitenkin opportunisteja, jotka nyt tukevat Trumpia, jotta säilyttävät tai parantavat omia asemiaan valtahierarkiassa. Säälittäviä reppanoita.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jotenkin kyllä amerikkalaiset on sekaisin pinnan alla. Ei voi ymmärtää tuota trumpismin suosiota rebujen keskuudessa. Tuolla on muuten kuitenkin ihan päteviäkin ehdokkaita, kuten vaikkapa Pence ja Haley. DeSantis on kuitenkin myös melko perinteinen konservatiivisen siiven rebu - ainakin Trumpia salonkikelpoisempi.
Mike Pence on siis hullu fundamentalisti, jonka merkittävin saavutus oli se, että hän kannatti lakien noudattamista presidentinvaalien jälkeen. Nikki Haley vaikuttaa yleisesti suhteellisen järkevältä ihmiseltä, vaikka sieltäkin löytyy erilaisia lepakonpaskahulluja mielipiteitä.

Ron DeSantis on lähinnä Trump lite ja hänen alaisuudessaan Floridalaisista kouluista on poistettu "sopimattomia" kirjoja, asetettu voimaan laki jonka mukaan syrjinnästä ei saa puhua kouluissa, kuinka orjuudesta oli jopa hyötyä orjille (In July 2023, Florida's new education curriculum for middle schools, which included content on how "slaves developed skills which, in some instances, could be applied for their personal benefit", came under bipartisan criticism.), aikonut estää homoseksuaalisuudesta tai transsukupuolisuudesta opettamisen 12. luokkaan saakka eli noin ikään 17-18 asti. Samoin sitten kannattaa kuolemantuomion laajentamista yhä useammista rikoksista, aseita pitäisi saada myytyä enemmän, abortit kieltää jne.

 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Siirretty tänne sopivampaan ketjuun tuolta Ukrainan sota-ketjusta:

En kyllä tiedä miten Trump pääsisi takaisin valtaan, kun hänellä on vastustusta miltei kaikkialla. Toki hän on suosikki republikaanien ehdokkaaksi, mutta ei Trump enää ole se sama tyyppi kuin 2016. Noh, toki kaikki on mahdollista, mutta Biden kaikesta höperöydestään huolimatta on vakaampi henkilö kuin Trump, joka alkaa tuntumaan väsyneeltä.
Ei pitänyt päästä myöskään vuonna 2016. Eikä pitänyt olla tulevissa republikaanien esivaaleissa mitään jakoa, koska DeSantis.

Todellakin meille olisi parasta, että Trumpia ei valita uudestaan. On kuitenkin todella naiivia mielestäni lähteä puhumaan yhtään mitään siihen suuntaan, että Trumpilla ei muka olisi mahdollisuuksia tulla uudestaan presidentiksi. Aivan takuulla on.

Tätä mieltä asiasta on CNN

Minusta on jotenkin hämmästyttävää, että nuo Trumpin 4 vuotta presidenttinä eivät vieläkään joillekin ihmisille opettaneet hänestä tai USA:sta oikein mitään.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minulla oli tilaisuus jutella tänä kesänä pidempään newyorkilaisen, poliittisesti aktiivisen henkilön kanssa. Hän piti DeSantisia vaarallisempana tyyppinä kuin Trumpia. Trumpin metkut jo tiedetään, ja häntä vastaan ihmiset innostuvat äänestämään, mutta DeSantis ei samalla tavalla herätä vastustajissa intohimoja.
Muitakin perusteluita DeSantisia vastaan hänellä oli, esimerkiksi ne mitä tässäkin ketjussa on jo mainittu Floridan osalta.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Eikä pitänyt olla tulevissa republikaanien esivaaleissa mitään jakoa, koska DeSantis.
Eihän kukaan asioista perillä oleva ihminen ole voinut tuollaista väittää? Nythän esivaaleja ei ole edes käyty, niin en vielä alkaisi sanomaan, että Trump on miltei varma presidentti toiselle kaudelle. Vaikka Trumpilla on vahva kannatus niin häntä vihataan jopa enemmän. Toki erilainen ratfuckery on ollut republikaanien parissa suosittua ja erilaisten äänestämistä vaikeuttavien lakien säätäminen. Niillä voi olla vaikutusta, mutta Trumpin voiton pitäminen jotenkin itsestäänaselvyytenä on absurdia.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Niillä voi olla vaikutusta, mutta Trumpin voiton pitäminen jotenkin itsestäänaselvyytenä on absurdia.
Kuten pystymme hyvin viesteistäni todentamaan, niin en minä missään kohtaa ole näin sanonutkaan, että Trumpin valinta presidentiksi olisi itsestään selvää.

Mutta se meidän on tunnustettava, että aito riski siihen on olemassa. Kaiken muun väittäminen on suurta typeryyttä.

Tuo paskaläjä voi saada aivan katastrofaalisia asioita aikaan, ja vaikka täysin dementoitunut Joe Biden olisi ihan milloin tahansa parempi presidentti, kuin tuo täystuho.
 
Kuten pystymme hyvin viesteistäni todentamaan, niin en minä missään kohtaa ole näin sanonutkaan, että Trumpin valinta presidentiksi olisi itsestään selvää.

Mutta se meidän on tunnustettava, että aito riski siihen on olemassa. Kaiken muun väittäminen on suurta typeryyttä.

Tuo paskaläjä voi saada aivan katastrofaalisia asioita aikaan, ja vaikka täysin dementoitunut Joe Biden olisi ihan milloin tahansa parempi presidentti, kuin tuo täystuho.
Itse pidän jopa todennäköisenä Trumpin valintaa. Hänellä on se oma vahva joukkonsa ja todennäköisesti lopulta koko republikaanien tuki. Biden taas alkaa olla todella vanha (toki myös Trump) ja nuo hänen höperöinnit leviää somessa laajasti, joten varmasti moni etenkin liikkuva äänestäjä jättää häntä äänestämättä.

On kyllä erikoista ettei tuon kokoisesta maasta löydy parempia ehdokkaita. Saapa nähdä mihin tuo maan sisäinen tilanne seuraavan kymmenen vuoden aikana kehittyy.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Itse pidän jopa todennäköisenä Trumpin valintaa. Hänellä on se oma vahva joukkonsa ja todennäköisesti lopulta koko republikaanien tuki. Biden taas alkaa olla todella vanha (toki myös Trump) ja nuo hänen höperöinnit leviää somessa laajasti, joten varmasti moni etenkin liikkuva äänestäjä jättää häntä äänestämättä.
Ja äänestää sitten ihan tolkuissaan metsän haravoinnista ja pesunesteen suoneen tykittämisestä puhuvaa? Mutta juu, itsekin uskon Trumpin mahdollisuuksiin, ei sillä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
The Washington Post kirjoitti:
A grand jury indicted former president Donald Trump Tuesday for a raft of alleged crimes in his brazen efforts to overturn the results of the 2020 election — the latest legal and political aftershock stemming from the riot at the U.S. Capitol two and a half years ago.

The four-count, 45-page indictment accuses Trump of three distinct conspiracies, and charges that he conspired to defraud the U.S., conspired to obstruct an official proceeding, and conspired against people’s rights.

 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
USA:ssa oli eilen iso päivä. Trump, Giuliani ja 5 muuta sai sitten syyteen salaliitosta Yhdysvaltain hallinnon pettämiseksi. Kovasti puhutaan siitä kuinka merkittävä tapahtuma tää on USA:n historiassa kun nyt Trump saa syyteen asioista joita hän teki kun oli presidentti. Mutta kuinka itse demokratia oli uhattuna USA:ssa silloisen istuvan presidentin toimien takia. Ja siitä että kuinka tämä oikeudenkäynti on USA:n historian merkittävin ja osoittaa että kukaan ei ole lain yläpuolella.






Ilmeisesti Mike Pence tulee olemaan tähtitodistaja tulevassa oikeudenäkäynnissä.


 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Ja siitä että kuinka tämä oikeudenkäynti on USA:n historian merkittävin ja osoittaa että kukaan ei ole lain yläpuolella.

Jos Trump selviää näistä syytteistä, niin USA:n oikeusjärjestelmä on läpimätä. Ei voi käsittää miten tämä kaveri kaikkien näiden käänteiden jälkeen voi kampanjoida ja mahdollisesti tulla valituksi taas presidentiksi 2024...

Oksettava hahmo kaikinpuolin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jos Trump selviää näistä syytteistä, niin USA:n oikeusjärjestelmä on läpimätä.
Toisin kuin siellä Floridassa niin ainakin tässä jutussa on tuomarina ihan pätevä henkilö.


Mutta kiirettä pitää. Trump tulee kampanjoimaan henkensä edestä että pääsis sitten armahtamaan itsensä näistä syytteistä. Ilmeisesti Trumpin vaalikamppisrahoitusta käytetään lakimiesten maksuun. Kustannukset varmaan tulee olemaan aika kivat kun Trumpin pitää omien lisäksi varmaan maksaa muiden syytettyje lakimiehet kanssa että pysyvät samassa veneessä eikä tee diilejä syyttäjän kanssa.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Trump on tällä haavaa syytemagneetti. En ole laskenut, mutta syytteitä lienee jo parikymmentä.

USA:n, maailman mahtavimman demokratian, presidentinvalinta saa yhä yhä absurdimpia piirteitä. Voisiko kongressi säätää lain, jonka mukaan presidentinvirkaan liittyy ikärajoitus? Henkilö, joka täyttää 80 kautensa aikana, ei voi tulla valituksi.

Uhkakuvissa tuleva presidentti saattaa hoitaa tointansa vankilasta käsin. Tämä nostaa presidentin työn aivan uudelle tasolla. Pitäisikö rakentaa sitä varten uusi vankila vai tyydyttäisiinkö kotiarestiin? Ulkomaanvierailut, kuten tapaamiset Kim-rakkaan kanssa tulevat hyvin vaikeiksi. Nämä ovat kysymyksiä, joita joudutaan Valloissa jo pohtimaan. Sillä Trump aikoo tosissaan presidentiksi syytteistä ja tuomioista huolimatta.

Vaan ei mene hyvin toisellakaan puolella. Bidenin tapaamisia ja vierailuaikoja on jo nyt jouduttu vähentämään iän vuoksi. Mutta tälläkään tyypillä ei näytä olevan aikomusta luovuttaa. Joten pohdittavaksi tulee kysymys, voiko presidentin virkaa hoitaa vuodeosastolla? FDR hoiti tehtäviään pyörätuolissa, mutta pää pelasi hyvin. Mitäpä jos Bidenin henkiset kyvyt heikkenevät liikaa, mikä on täsmälleen se piste, josta ei ole paluuta? Dementiatesti?

Jos taas vaalit päätyvät ratkaisemattomaksi, voisi tulla kyseeseen kummankin hepun eristäminen omaan kuplaansa. Toinen huutelee vankilasta, toinen vanhainkodista määräyksiään. Kun on kaksi paavia, valitaan kolmas, puhtaalta pöydältä.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Jaa'a, saapa nähdä. Trumphan asetettiin aikanaan jo virkasyytteeseen samasta asiasta hetki ennenkuin hän joutui luopumaan presidenttiydestä. Eipä tuosta syytteestä mitään ihmeellistä lopulta seurannut, seuraisiko nyt sitten kaksi ja puoli vuotta myöhemmin tästä rikossyytteestä? En usko, ennenkuin näen. Niin monta kertaa miestä on yritetty tuloksetta saada nalkkiin, että usko on mennyt. Eiköhän tämäkin vain vahvista hänen pohjakannatustaan rebujen keskuudessa. Kuvaavaa on, että esivaalien "päävastus" DeSantis jo ryntäsi messiaansa puolustukseen Twitterissä. Ehkäpä siellä on herätty todellisuuteen, ja alettu siirtämään tähtäimiä presidenttiyden suhteen jo seuraaviin vaaleihin.
 

BaronFIN

Jäsen
Tässä on ilmeisesti rakennettu syyte varsin vahvan näytön ja todistusaineiston pohjalta. Siksi kaksi vuotta. Kaksi vuotta sitten näyttö ja haastattelut olisivat olleet varmaan varsin pintapuolisia ja ’rigged’.

Tämä on valitettavasti läpinäkyvän ja riippumattoman oikeuslaitoksen hinta. Mutta jos demokratian käsite ja koko yhteiskunta rakentuu enemmistön diktatuuriin, niin onhan tämä vähän ’witch hunt’.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös