Yhdistetty

  • 24 897
  • 123

Toppeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Pelicans
Ei taida olla yhdistetylle omaa ketjua, joten luodaan semmoinen kun suomalaisetkin saattaa tässä menestyä.
 

Toppeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Pelicans
Yhdistetty vaikuttaa potentiaaliselta mitalilajilta olympialaisissa. Moni nuorista vaikuttaa kehittyneen isoin harppauksin. Hirvonen taitaa olla paremmassa kunnossa kun viime kaudella, joka oli läpimurtokausi kansainväliselle tasolle. Mäkiaho on kehittynyt huimasti ja voi taistella kymppisijoituksista kv-tasolla. Mutrukin esitti lupaavaa vauhtia sunnuntaina, jos vaan saa vakiinnutettua hyppynsä hyvälle tasolle. Herola on ainut, joka näyttäisi jauhavan samalla tasolla vuodesta toiseen. Olen odottanut jo pari vuotta, että alkaisi vakiinnuttamaan tasonsa ihan top 3 -tasolla maailmancupissa, mutta nyt näyttääkin siltä, että nuoremmat menee ohi. Toki kun on nähnyt vasta yhden kisan, niin ei tästä vielä hirmu pitkälle meneviä johtopäätöksiä voi vetää. Herolalle kuitenkin toivoisin menestystä ja toivottavasti saa hypyn toimimaan, kun hiihto on jo riittävällä tasolla. Manninen on mielenkiintoinen kaveri. Vieläkö vertyy kovaan hiihtokuntoon. Ei varmaan pysty enää dominoimaan hiihdossa kuten huippuvuosina, joten mäestä tarvittaisi apuja.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Hirvonen pääsi yllättämään komealla kakkostilallaan. Ajattelin mäen jälkeen jotain vitospaikkaa, mutta Eeropa voitti rydzekit ja schmidit loppukahinoissa. Kehitystä on siis tapahtunut paitsi Hirvosella myös Mutrulla (hiihto-osuuden seitsemäs) ja Mäkiaholla, joka sivusi uransa parasta sijoitusta. Herolan alku on ollut hieman tasapaksu, tosin viimekin kaudella Herola alkoi päästä todelliseen kuntoon siinä tammikuun tietämillä. Joukkuemitali Pyeongchangissa ei ole mikään mahdottomuus, mutta vielä ei parane liikaa spekuloida sillä, koska vasta kaksi kisaa on ehditty käydä.

Watabelta hyvä suoritus. Lähti kärjessä napakasti liikkeelle, eikä antanut muille mahdollisuutta ottaa häntä kiinni. Aika lähellä Wataben uran parasta kisaa, tai ainakaan itse en muista häneltä noin suvereenia esitystä.
 

Toppeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Pelicans
Hirvoselta kyllä mahtava hiihto. Ensin Rydzek kiinni ja sitten hieno loppukiri. Vaikuttaa lupaavalta ja parasta tässä on se, että lähes koko Suomen joukkue koostuu nuorista, joilla parhaat vuodet on todennäköisesti vielä edessä.
 
Hirvonen on kyllä todella kova tällä kaudella. Taktisesti todella kypsä, eikä lähde turhaan kärkeen kuluttamaan energiaa, kuten suomalaiset (jos pystyvät) yleensä. Hyppy sujuu myös hyvin ja top 10 hypyillä taistelee podiumista. Mäkiaholta uran paras kisa ja 10. sija. Herola nousi melkein 20 sijaa hiihto-osuudella. Toivottavasti Herola löytää jostain 5 metriä lisää hyppyihin.
 

TrafficIsland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hieno kisa Hirvoselta jälleen Rukalla, ja myös Mäkiaho yllätti todella positiivisesti. Hannu Mannisen comeback sen sijaan alkaa muistuttaa erään toisen menestyneen konkarin nykyisiä touhuja.

Kauden alla puhuttiin joukkuemitalista olympiakisoissa, mutta ekojen kisojen perusteella näyttäisi siltä, että yksilökisasta mitali on huomattavasti todennäköisempi. En ole varma, onko pariviesti vielä olympiakisojen ohjelmassa, mutta mikäli on, niin siinäkin voisi olla ihan realistinen mitalisauma kaksikolla Hirvonen-Mäkiaho tai vaihtoehtoisesti Hirvonen-Herola, mikäli Herola saa hyppynsä edes hiukan parempaan kuntoon.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Lillehammerissa Suomi oli siis joukkuekisan nelonen häviten "pronssin" loppusuoralla Ranskan vanhalle herralle Lamy Chapuisille. Tuossa kisassa Suomi hyppäsi suht omalle tasolleen ollen kuudes mäen jälkeen. Hiihtovauhti riittää taisteluun pronssista Itävaltaa, Ranskaa ja Japania vastaan. Sama taistelu lienee luvassa myös olympiakisoissa, koska Norja ja Saksa ovat Suomelle liian kovia. Suomen kannalta on silloin syytä toivoa, että mäen jälkeen ei itse olla liian kaukana tuosta pronssiletkasta tai ettei esim. Ranska tai Itävalta pääse hyötymään liikaa Norjan tai Saksan peesistä. Kyllä tuossa joukkuekisassakin tulee mitali olemaan tiukassa ja koska olen pessimisti, niin en usko että lätkään ylletään. Suomi on heikko mäessä ja Suomen kaverit roikkuvat kovassa vauhdissa, mutta eivät saa jätetyksi oikein ketään ainakaan 5 km:lla. Hirvosen loppukiriin luotin Lillehammerissa, mutta oli aika huolestuttavaa, että Lamy Chappuis noin keskeneräisenä hoiteli Hirvosen. Toki Hirvosella oli aika raskas jalka yksilökisassakin.

Enkä oikein jaksa uskoa yksilömitaliinkaan. On aivan selvä, että Saksan kaverit Rydzek ja Frenzel etunenässä tulevat olemaan parempia kauden edetessä. Siihen lisäksi norjalaiset ja Watabe, niin vaikeaa on. Mitaliin vaaditaan kyllä superonnistumista mäessä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Suomen asemia olympialaisissa heikentää se, että joukkuekisa siellä hypätään suurmäestä, kun nyt Lillehammerissa tai viime kauden MM-kisoissa joukkuekisa käytiin normaalimäestä. Lähtökohtaisesti siis erot parempiin hyppyjoukkueisiin ovat Koreassa suuremmat hiihto-osuudelle lähdettäessä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ei ollut tosiaankaan enää niin loistokasta menoa Hirvoselta kuin Rukalta. Siitähän mies itse tosin varoitteli (vai oliko joku toimittaja), että Rukalla hänellä on kaikin puolin kotikenttäetu. Herola sen sijaan hiihti yksilökisassa napsakasti, mutta hyppy ei vaan riitä ja etenkin alastulot ovat kamalaa katsottavaa.

Mitaleita en Suomelta yhdistetyssä odota, mutten toki poissuljekaan sitä, koska yksilökisoissa on liian monta kovaa edellä ja joukkueyhdistetyssä Suomi on noin viidenneksi kovin. Onneksi Suomella on jalkeilla "tulevaisuuden joukkue tänään", eli ne kaikkein suurimmat tavoitteet siintävät muutaman vuoden päässä. Menestys Koreassa olisi enemmänkin erittäin toivottu plussa kuin odotusarvo.

Norjalaiset ovat petranneet valtavasti viime kaudesta. Andersen johtaa maailmancupia, Graabak on jälleen oppinut hyppäämään, Schmid pärjää molemmilla osa-alueilla ja Riiber hyppää edelleen hurjia siivuja. Siihen vielä päälle Moan ja Kokslienkin (jota tosin ei Korean joukkuekisassa tulla missään tapauksessa näkemään), niin Norjahan puolustaa joukkueyhdistetyn kultaansa ihan tosissaan.
 
Oliko mäkiosuus tuulinen vai hyppäsivätkö Herola ja Hirvonen noin huonosti (30 ja 32. mäkiosuuden jälkeen)? No nousivat hyvin hiihto-osuudella, mutta ei noilta sijoilta palkintopallille nousta Koreassa tai missään muuallakaan.
 

Toppeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Pelicans
Itsekään en tuota mäkikisaa nähnyt. Itsekin vähän huolissaan katsoin tuota mäkikisan tulosluetteloa. Toivottavasti kyse oli huonoista olosuhteista, mutta pahoin pelkään, että hyppy ei ole kulkenut kenelläkään.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Oliko mäkiosuus tuulinen vai hyppäsivätkö Herola ja Hirvonen noin huonosti (30 ja 32. mäkiosuuden jälkeen)? No nousivat hyvin hiihto-osuudella, mutta ei noilta sijoilta palkintopallille nousta Koreassa tai missään muuallakaan.

Kompensaatiopisteiden perusteella Hirvosella oli mäkiosuuden paskin tuulirako, mutta Herolalla vaikutti olevan ihan ok olosuhde.

Olihan tuo mäkiosuus suomalaisilta melkoinen pannukakku siihen nähden, että koekierroksella Herola, Hirvonen ja Mäkiaho olivat kaikki kymmenen parhaan joukossa. Väistämättä joutuu pohtimaan sitä, kuinka paljon annetaan tasoitusta hyppypuvuissa, kun niin vahvasti tuo trendi tuntuu olevan, että suomalaisten hyppysuoritukset suhteessa muihin ovat harjoituksissa ja koekierroksilla niin usein paremmat kuin itse kilpailussa.
 
Hirvonen tänään kolmas vain 1,5 sekuntia kärjestä. Herola 9. ja Manninen hienosti 22. Mäkihyppyosuus peruttiin, jolloin otettiin käyttöön aiemmin hypätty varakilpailu.

Manninen alkaa vissiin löytää hiihtoaan, kun nousi 20 sijaa hiihdossa. Myös Herola nousi 26. sijalta aina kymmenen joukkoon.
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Onko yhdistetyssä lajina jotakin pielessä? Lopputuloksen kannalta on jokseenkin sama pääsetkö hiihtoladulle kärjessä 20-30 sekunnin erolla muihin vaiko 20-30 sekuntia kärkeä perässä. Lisäksi merkityksellistä on se, kenen kanssa pääse hiihto-osuudelle tai ketkä lähtevät sinua läheltä. Mäkihypyssä ei voi juuri kuin hävitä, ei voittaa. Lisäksi hiihdossa on hyvä jos olet hyvä roikkumaan muiden mukana & vahva loppukirissä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Tänään Hirvonen sai kyllä hyvityksen eiliselle epäonnelleen tuulten kanssa. Varakilpailu tarjosi hänelle paitsi pienen eron kärkeen, myös Riesslen ja Schmidin selät, joiden avulla oli helppoa ottaa Graabak-Riiber - duo kiinni. Suksi näytti myös toimivan Hirvosella erinomaisesti, joten sieltäkin suunnasta tuli apuja.

Näin ne tilanteet muuttuvat. Alkukauden pahin pettymys Riessle olikin yht'äkkiä Ramsaun viikonlopun paras urheilija. Toki Riessle on ennenkin pärjännyt hyvin nimenomaan Ramsaussa, eli sikäli ei mistään yllätyksestä voida puhua. Saksan tilanne on muutenkin joukkuekisan kannalta ihan mielenkiintoinen, koska tällä hetkellä nuori Vinzenz Geiger on ajamassa ohi kokeneesta Kircheisenista. Eri asia kuitenkin on, uskaltaako valmennus korvata Kircheisenia Geigerilla, onhan Björn kaiken nähnyt ja peräti neljä joukkuemitalia olympialaisissa voittanut urheilija.

En ymmärrä, miksei yhdistetyn kilpailuvalikoimaa voitaisi hieman päivittää. Ihan mielenkiintoisia kilpailut nytkin ovat, en sitä sano, mutta kun se on aina sitä samaa yhtä mäkikierrosta ja sen perään kymppiä. Ainakin maailmancupiin voisi palauttaa yhteislähtökilpailun, joka suosisi vaihteeksi kovia hyppääjiä. Normaalimatkaakin näkisi mielellään pitkästä aikaa.

2021 MM-kisoissa ohjelma voisi olla vaikka:

Normaalimatka (kaksi kierrosta normaalimäkeä + 15km)
Suurmäki+10km
Joukkuekilpailu normaalimäestä + 4X5km
Parikilpailu suurmäestä

Eli käytännössä normaalimatka korvaisi nykyisen normaalimäen yhdistetyn. Ei luulisi olevan mahdotonta toteuttaa.
 
Joo ei ole kovin helppoa lähteä yksin 30 sekuntia muita edellä, kun takana tulevat ovat lähes aina ryppäässä ja saavat peesihyödyt ja alamäkihyödyt. Jos kaiken lisäksi tuulee kovaa ja sataa lunta, niin ladunauraajan paikka ei taida olla paras mahdollinen. Melkein kannattavampaa päästää muut suosiolla kiinni kuin olla yksin tuulenhalkojana.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toisaalta kyllähän tässä esim rukalla vastikään Watabe voitti jo mäessä. Asiaan kuitenkin vaikuttaa myös se että kilpailijoissa on isoja eroja: osa on kovia hyppääjiä ja osa kovia hiihtäjiä. Tietysti voisihan sitä miettiä että jos hiihto olisi väliaikalähtönä ja laskettaisiin hiihtoaika ja hypyn etumatka yhteen mutta melkein väittäisin että se lisäisi hyvien hiihtäjien etua. Toisaalta jos hyppää kärkeen ja on kova hiihtäjä niin sehän olisi sitten se voitto mäessä.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Olihan tuo mäkiosuus suomalaisilta melkoinen pannukakku siihen nähden, että koekierroksella Herola, Hirvonen ja Mäkiaho olivat kaikki kymmenen parhaan joukossa. Väistämättä joutuu pohtimaan sitä, kuinka paljon annetaan tasoitusta hyppypuvuissa, kun niin vahvasti tuo trendi tuntuu olevan, että suomalaisten hyppysuoritukset suhteessa muihin ovat harjoituksissa ja koekierroksilla niin usein paremmat kuin itse kilpailussa.

Tämä on erittäin tärkeä huomio. Oma näkemykseni on, että välinepuolella Suomi antaa sekä mäkihypyssä että yhdistetyssä valtavasti tasoitusta isoille maille. Eikä puhuta mistään metrin parin vaikutuksista, vaan huomattavasti isommista asioista. Ei tämä sitä poista, etteikö varsinkin erikoismiesten mäkihypyssä oltaisi muutenkin kärkeä perässä tai etteikö yh:n miehilläkin olisi ongelmia esimerkiksi tekniikassa, mutta iso ongelma tämä välinepuolen heikkous on.

Onhan sekin hauskaa, kun usein ihmetellään, miten vaikkapa saksalaiset yh:n miehet "syttyvät" vasta varsinaisessa kilpailussa, kun ovat harjoituksissa olleet ihan ynnä muut -osastoa. Vaikka kokeneiden urheilijoiden osalta tässä voi joku pieni osuustotuus olla, lienee melko iso merkitys sillä, että saavat kisaan käyttöön viimeiseen asti viritetyt hyppypuvut + muun välineistön. Myös Norjan hiihtohirmut hyppäävät kulmikkaalla tekniikallaan aika ajoin hämmentävän pitkälle, varsinkin jos pääsevät hyödyntämään pukujaan maksimaalisesti pienessä vastatuulessa.
 
Yhdistetty on mielestäni yksi hienoimmista talvilajeista, mutta harmittavan vähän se kerää katsojia monin paikoin. Varsinkin mäkihyppyosuuksilla paikalla tuntuu olevan enemmän toimitsijoita ja toimittajia kuin katsojia. Jos alppihiihto tai ampumahiihto kilpaillaan samanaikaisesti yhdistetyn kanssa, niin yhdistettyä näkee vain jälkilähetyksinä, ainakin tv:n puolella. Eurosport ei edes voi laittaa yhdistettyä Eurosport 2 kanavalle, vaan näyttää sen jossain välissä pari tuntia myöhässä ykkösen puolelta. Olisi kiva nähdä katsojalukuja Keski-Euroopasta, jotenkin tuntuu, että yhdistetty kerää reilusti vähiten katsojia, kun kerran sen voi aina siirtää syrjään muiden lajien tieltä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Yhdistettykin on saatu takaisin joulutauolta Val di Fiemmen kisojen myötä. Norjalaisten viikonloppu tämä oli, kun Graabak voitti perjantaina ja maailmancupin kärkimies Schmid tänään. Lisäksi maa oli parikisan kolmas lauantaina.

Suomalaisittain jäi jossiteltavaa. Hirvosella oli loistavan mäkiosuuden jälkeen perjantaina huonompi hiihtopäivä, eikä voittotaisteluun ollut asiaa. Tänään kakkossija olisi ollut aivan ulottuvilla, mutta hän jäi pussiin loppusuoralle tultaessa eikä pystynyt ulosmittamaan loistavaa kiriään palkintopallin arvoisesti. Parikisassa Hirvoselta hajosi tekniikka lopussa ja Moan kiitti vieden Norjan kolmanneksi. Sijat 8-4 (parikisa)-5 eivät missään nimessä ole huonoja, mutta kahdessa näistä olisi ollut saumat parempaankin.

Herola hylättiin tänään. Harmi, sillä hän olisi päässyt ihan kohtuuasemista liikkeelle. Toisaalta paljon enemmän mahtaa vituttaa Norjan Espen Andersenia, joka kärsi myöskin pukuhylkäyksen mäkiosuuden kakkospaikalta. Mäkiaho kisasi pirteästi, ja Manninenkin pääsi pisteille. Hannun hiihto paranee koko ajan, vielä kun paranisi hyppykin, niin asetelmat kohti olympialaisten joukkuekisaa näyttäisivät paremmilta.

Muista maista sen verran, että Itävallan Lukas Klapfer on tehnyt väkevän paluun huipulle. Hän oli jo Ramsaun jälkimmäisessä kisassa kymmenes, mutta Fiemmessä molemmat henkilökohtaiset kisat päättyivät palkintosijoille. Itävallan joukkue kaipaa tällaista suorittamista, sillä oikeaa johtotähteä (no joo, Gruber on maailmanmestari Falunista) heillä ei olekaan ollut sitten Felix Gottwaldin. Ehkäpä Klapferista olisi vastaamaan huutoon.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Tuli sitten Ranskan maailmancupissa Suomelle ensimmäinen joukkuepodiumpaikka yli kymmeneen vuoteen, kun Suomi sivakoi Norjan ja Saksan perässä kolmanneksi. Isossa kuvassa hieno homma! Erityisen ilahduttavaa on ollut Herolan hypyn löytyminen. Hänen hiihtovauhdeillaan se tietää aina taistelua kärkipään sijoista. Saa nähdä, miten hyppy siirtyy muihin mäkiin.

Mietinnän paikka on sen sijaan Eero Hirvosen ankkurointi. On nyt kaksi kertaa hävinnyt tällä kaudella ankkuriosuudella aika keskinkertaisille vastuksille, ensin keskenkuntoiselle Lamy Chappuisille ja nyt Saksan Vinzenz Geigerille. Toisaalta parempaakaan ei taida olla tarjolla. Hannu Manninen voisi olla, jos pääsisi oikein kovaan hiihtokuntoon ja sen lisäksi mäessäkin kumpua pidemmälle.

Mutta siis, hieno askel Suomen yhdistetylle. Voi olla, että parin vuoden päästä nämä suoritukset alkavat olla ihan arkipäivää.

Täytyy vielä sanoa, että tänäänhän Suomea ja Norjaa lukuun ottamatta muut maat hieman alisuorittivat mäessä. Varsinkin Japani, mutta myös Saksa ja Ranskakin ainakin hieman. Itävalta oli alunperin muistaakseni toinen mäessä, mutta Denifl'n hylkäyksen jälkeen peli oli menetetty. Olympialaisissa Suomen asetelmat tuskin tulevat olemaan mäen jälkeen näin hyvät, vaikka tietysti Herolan hyppykunnon nouseminen nostattaa odotuksia tässäkin suhteessa.
 

Salama44

Jäsen
Hävetkää selostajat ja asiantuntijat kun väititte että Itävalta on lyöty Lahden parisprintissä. Odottaisi vähän asiatuntemusta.

Pitäisi oppia jo myös muistamaan että Lahdessa suomalaiset horjuvat ja kaatuvat aina loppulaskussa tai viimeisessä kaarteessa. Pojat eivät ole vielä kasvaneet voittajiksi.
 
Suomen podiumsuoritukset jatkuvat, mutta ei kestä Herolan kantti voittoon. Voitto oli parisprintissä mahdollista, mutta kaatuminen omaan virheeseen vei mahdollisuudet. Ennen viimeistä kierrosta selostaja vannoi Suomen ja Norjan taistelevan mestaruudesta, kun Itävallan ykkösjoukkue oli jo 10 sekuntia jäljessä....mutta niin vain Gruber tuli 10 sekunnin takamatkalta ja vei koko potin. Grüber 35v ja Denifl 37v, olivat parempia kuin muut. Tiettävästi kaikkein vanhin parisprinttivoittoparivaljakko.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän tuossa itsekin yllättyi kisaa katsoessa, kun yhtäkkiä oli Itävallan mies muutaman metrin päässä. Kova suoritus, joskin ylivoimaisesti luistavalla suksella peesailu auttoi varmaan kivasti säästämään voimia tuohon ankkuriosuuden rynnistykseen.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Pari kertaa Suomi on ollut lähellä parisprintin kolmossijaa, ja nyt se sitten tuli kotikentällä. Herolan kaatumiseen Suomi ei nähdäkseni hävinnyt mitään, koska hän on kireissä kehno. Sen sijaan Herolan onnistuminen mäessä antoi Suomelle mahdollisuuden taistella podiumeista. Hirvoselta pirteänoloista hiihtämistä, ja hyppykin oli ihan kelpo veto kehnoihin tuuliin.

Ensi vuonnahan parisprintti kilpaillaan MM-kisoissa, ja siitä on muodostumassa Suomen pääkilpailu Seefeldin karkeloihin, jos Herola ja Hirvonen säilyttävät tasonsa myös ensi kaudelle.

Huiman ankkuriosuuden hiihtänyt Gruber on tehnyt komean paluun yhdistetyn huipulle loukkaantumisen jälkeen. Ensimmäiset kisat olivat vielä vähän hakemista, mutta loistavana arvokisaajana tunnettu Gruber löysi kuntonsa Koreassa ja näyttää nyt jatkavan hyvällä tasolla. Voi vaikka voittaa huomisen kilpailun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös