World Wrestling Entertainment – WWE

  • 434 213
  • 2 506

Kafrom

Jäsen
Kyllähän tuon Rumblen kohokohtia olivat Sashan return ja AJ:n debyytti. En ole ikinä ollut näin peloissani, että creative pilaa jonkun painijan. Stylesiä ei vaan yksinkertaisesti saa kusta, sen verran kovan luokan stara kyseessä - ja aivan omassa luokassaan kehässä. Toivottavasti kasuaalit tykästyvät mieheen.
 

Ralph

Jäsen
Olen viime päivinä katsellut DailyMotionin sivuilta kokonaisina Royal Rumble -matseja 2000-luvulta. Se on ihmetyttänyt aina, että kun sääntöjen mukaan molempien jalkojen pitää koskea maahan pudotaksesi, kukaan ei ikinä yritäkkän hyödyntää sitä. Usein nähdään, kun joku roikkuu käsillä köysien varassa ja yrittää olla kokskematta maahan. Eikö roikkumisen sijaan olisi helpompaa laittaa toinen jalka maahan ja ponnistaa sitä kautta ylös? Tuota ei tee koskaan kukaan, vaikka on täysin laillista.

Tietysti jos joku heittää voimalla tyypin alas, ei kannata yhdellä jalalla leikkiä alastulossa, kun yksi jalka ei kestä ja paskaksihan se menisi. Mutta tuollaisissa roikkumistilanteissa toisen jalan hyödyntäminen on järkevämpää, kuin se turha leikkiminen köysissä.

Köysistä roikkumisesta tuli myös mieleen, että siinäpä vasta olisi, jos joku voittajaksi suunniteltu vahingossa putoaisi alas tuollaisessa tilanteessa. Vaikka köysi on vahvaa tekoa, kyllä siitä on ihan mahdollista vahingossa menettää ote ja sitten pitää WWE:n ottaa varasuunnitelma käyttöön voittajan suhteen.

Selostajista tuli mieleen, että lähes aina kun joku mörökölli tyyliin Mark Henry, Big Daddy V / Viscera (R.I.P), Kane tai The Great Khali saapuu lauteille, selostajat ihmettelevät, kuka saa ison miehen köysien yli. No samat tyypit ja samalla tavalla, kuin aikaisempinakin vuosina. Henrykyn oli ollut varmaan viitenä vuotena putkeen mukana ja silti oltiin ihmeissään, miten Henry saadaan köysien yli. Aika turhaa tuollainen saman toistelu ja turha ihmettely. Ja Michael Cole viime kuun Royal Rumblessa muuten näytti, että hän tietää etukäteen ketkä tulee milläkin numerolla. Heti kun musiikki pärähti soimaan, muutaman kerran Cole osasi välittömästi kertoa kyseisen ottelijan historiat aikaisemmista Royal Rumble -otteluista. Tietysti heillä on paperilla kaikkien ottelijoiden tietoja, mutta kun Cole osasi sekunnissa kertoa niitä, ei millään voinut ehtiä tarkistaa vaan oli etukäteen ottanut muistiin.

Ja kun erityisesti Edgen palatessa loukkaantumisen jäljiltä vuonna 2010 numerolla 29 ja John Cenan tehdessä samoin kaksi vuotta aiemmin numerolla 30, yleisö oli aivan villinä. Fantasioinkin jo, että jos Chicagossa järjestettäisiin esimerkiksi ensi tai sitä seuraavana vuonna Royal Rumble ja CM Punk tekisi yllätyspaluun numerolla 30, kuinka yleisö silloin räjähtäisi. Eihän CM Punk oli jenkkikansan suosituin ottelija, mutta uskoisin, että hänen suosionsa kotikaupungissaan Chicagossa on suurempi kuin kellään muulla missään toisessa yksittäisessä kaupungissa.

Mainittakoon vielä nykytilanteesta, että ensi viikon sunnuntaina järjestetään Fastlane ja luvassa on Dean Ambrosen, Roman Reignsin ja Brock Lesnarin kolmiottelu paikastaWrestlemaniaan ottelemaan mestari Triple H:ta vastaan. Lesnar on ennakkosuosikki, mutta toisaalta tästä voisi alkaa myös Ambrosen voittokulku. Ensin isosta matsista Reigns ja Lesnar nurin, jonka jälkeen Wrestlemaniassa mestaruusvyö haltuun. Ja tämän voittokulun tulisi katkaisemaan kukas muu kuin Seth Rollins palatessaan loukkaantumisestaan. Tämä Fastlane järjestetään muuten Ohiossa, Ambrosen kotiosavaltiossa.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Mainittakoon vielä nykytilanteesta, että ensi viikon sunnuntaina järjestetään Fastlane ja luvassa on Dean Ambrosen, Roman Reignsin ja Brock Lesnarin kolmiottelu paikastaWrestlemaniaan ottelemaan mestari Triple H:ta vastaan. Lesnar on ennakkosuosikki, mutta toisaalta tästä voisi alkaa myös Ambrosen voittokulku. Ensin isosta matsista Reigns ja Lesnar nurin, jonka jälkeen Wrestlemaniassa mestaruusvyö haltuun. Ja tämän voittokulun tulisi katkaisemaan kukas muu kuin Seth Rollins palatessaan loukkaantumisestaan. Tämä Fastlane järjestetään muuten Ohiossa, Ambrosen kotiosavaltiossa.
Reignshän tuon vie, valitettavasti. Pomminvarmasti Wrestlemaniassa tullaan näkemään Gamen ja Reignsin välienselvittely, jonka WWE:n pakkosyöttämä Reigns tulee todennäköisesti voittamaan.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Täällä on aika vähän huomioitu sitä surullista seikkaa että Bryan Danielsonin/American Dragonin/Daniel Bryanin lyhyt, mutta sitäkin loisteliaampi ura loppui useiden aivotärähdysten jälkiseuraamuksiin. Harmillinen homma Danielsonin kannalta, kun oli viimein voittanut pienikokoisuutensa aiheuttamat ennakkoluulot ja noussut Wrestling-maailman kiistattomalle huipulle. Myöskin WWE:n seuraamisen kannalta tämä on huono asia, koska nyt muutaman vuoden välein on menetetty 2 kiinnostavinta painijaa jotka WWE on pystynyt huipulle nostamaan.
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Tervehdys,

Teki mieli kirjoitella "läskipainista" muutama sananen sen jälkeen, kun sain hankittua tuon WWE:n tarjoaman erinomaisen Network-palvelun. Nyky-WWE (siitä hetken kuluttua lisää) ei juurikaan koveta ja koko PG Era on itselleni ollut pitkälti naulojen syömistä. Networkin kautta olen kuitenkin päässyt virittelemään muistoja Suomen kulta-ajoista 2000-luvun alusta, ja sen myötä palasivat nuo vanhat muistot siinä määrin mieleen, että oli pakko päästä purkamaan sitä näppäimistölle.

Oma historiani amerikkalaisen showpainin osalta alkoi jo 80-luvun puolella. Varhaisimmat muistot vievät minut Eurosport-kanavan äärelle ja taisipa olla jonkinlainen koostelähetys joko Wrestlemaniasta tai muusta vastaavasta show'sta. Itkuhan siinä pienellä pojalla tuli, kun oma suosikki Ultimate Warrior sai tuolista selkään ja Hoganin Hulkki korjasi potin kotiin. Mieleen jäivät myös Road Warriorit, Jake The Snake Roberts, Randy Savage, Ted DiBiase ja se kakkosnelosen kanssa heilunut partajätkä (Duggan).

Seuraava kosketus lajiin tuli kuitenkin maalle muuton ja muiden intressien esiinnousun myötä vasta armeija-aikoina 2000-luvun alussa. TV-tuvassa tuli katseltua tylsinä illan hetkinä koostelähetyksiä Smackdownista ja sen myötä nousi into etsiä tietoa sotkun tietokoneella WWF:n silloisesta nykytilasta. Stone Cold Austin, The Rock, Kane, Undertaker... Suhteellisen viileitä hahmoja jo pelkän nuhaisen nettiyhteyden kautta tutustuttuani.

Säännöllisen seuraamisen aloin Invaasio-tarinan aikoihin, WCW:n (minulle täysi tuntemattomuus, vain Sting oli jäänyt mieleen sarjakuvalehtien mainossivuilta) jo oltua käytännössä kuopattu. Armeijasta vapauduttuani ryhdyin seuraamaan TV:n kautta Smackdownia ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Chris Jericho nousi omaksi ykkössuosikikseni välittömästi ylimielisellä asenteellaan ja viihdyttävällä kehätyöskentelyllään. Harmillisesti hänet "draftattiin" WWE:n lippulaiva RAW'hon, joten jouduin jatkossa latailemaan jaksoja ja otteluita nuhaisen DC++:n kautta.

Aika nopeasti kävi ilmi, että RAW oli ns. täyttä paskaa. Triple H omi ohjelma-ajasta noin puolet, haudaten paljon kiinnostavampia painijoita yksi toisensa jälkeen. RVD sai tuta vihan ensin, heti perään Kanen suoli huuhdeltiin huolella Katie Vick peräruiskeella ja tämän jälkeen kummallekaan WCW-tähdelle, Steinerille tai Goldbergille ei annettu mahdollisuutta. Toki näin jälkikäteen ajateltuna molemmat olivat erittäin yksipuolisia jönssejä, joista ei varmasti olisi laatumestareiksi ollutkaan.

Samaan aikaan rosterin muu taso oli sanalla sanoen ohut ja talenttia käytettiin väärin (mm. Jericho haista vittu roolissa, RVD samoin ja päihdeongelmista kärsinyttä Jeff Hardya ei haluista huolimatta kyetty pitkään aikaan työntämään main eventiin), jonka lisäksi Eric Bischoffin ympärille rakennetut juonikuviot olivat sensaatiohakuisuudessaan surkuhupaisan ja myötähäpeän välimaastossa. Kaiken kaikkiaan RAW ei missään vaiheessa saa minua innostumaan "vähää alusta". Sinällään oiva stable Evoluutio ei tuota kokonaisuutta pelastanut, vaikka Randy Ortonin pushia Main Event tasolle seurasinkin mielenkiinnolla. Ja olihan se Ric Flair parhaimmillaan aivan helvetin viihdyttävä vielä vanhana pappanakin.

Smackdown sen sijaan kukoisti ja sen myötä kukoisti myös fanitukseni showpainia kohtaan, vaikka Smackdownissakin tehtiin virheitä, kuten esimerkiksi Big Shown push mestariksi (miksi heelmestareille tungetaan suorat housut ja pikkutakki vaikka väkisin päälle, vaikka se generoi vain huonoa hiittiä? [Lue: HHH, Big Show, JBL, Del Rio, Batistakin taisi olla), Great Khali Main Eventissä, JBL, Del Rio ja Batistan siirto Smackdowniin.

SD!:ssä tehtiin hommia kuitenkin painituote edellä, ja erinomaiset painijat kuten Angle, Benoit ja Eddie muodostivat rosterin selkärangan. Lisäksi Edge, Rey Mysterio muiden muassa pystyivät 4+ tähden matseihin oikeiden parien kanssa JA Smackdownissa oli juuri 2002-2003 loistava story line Tag Team Mestaruuksista. Katsoin juuri No Mercyn, jossa Angle/Benoit kaksikko otti mittaa Rey/Edge tuplasta, ja olipa muuten huikea matsi! 5 tähtiä heittämällä.

Jerichon lisäksi omat suosikkini olivat nimenomaan Angle ja Eddie, jotka painitaitojensa ja kehäpsykologiansa lisäksi olivat erinomaisia mikissä. Molemmat olivat myös todella hauskoja halutessaan, samoin kuin äärimmäisen intensiivisiä pahalla tuulella ollessaan.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja Benoitin sekä Eddien kuolemien jälkeen WWE lähti huonoon suuntaan. Myös Angle lähti toiseen firmaan hommiin, ja kun talenttipooli kapeni, lähti Vince viemään tuotetta toiseen suuntaan. Monet pitävät Attitude Eraa parhaimpana aikakautena, mutta omassa mielessäni Ruthless Aggression ja erityisesti Smackdown brändi painipainotuksineen edusti sitä parasta showpainia kautta aikojen.

Henkilökohtaisesti minulla ei ole ollut esim. John Cenaa vastaan mitään ja pidän häntä aivan huippuluokan esiintyjänä. Ongelma on ollut enemmänkin siinä, ettei Vince ole halunnut kuunnella vuosiin sitä mitä yleisö tahtoo, vaan on jääräpäisesti toteuttanut omaa visiotaan. Se on johtanut mm. Cenan pakkosyöttämiseen, yleisönsuosikkien pitämiseen ME-tason alapuolella tai vain ajoittain johtavassa asemassa, sekä viimeisempänä PG Eran myötä tuotteen vesittäminen.

Ymmärrän jopa tarpeen siirtyä kohti lapsi- ja naisystävällisempää linjaa katsojakunnan laajentamiseksi. Muutenkin ajat ovat erilaiset ja poliittinen korrektius on saavuttanut jo myös WWE:n (vrt. 2000-luvun alun Hot Lesbian Action yms. tarinat). Silti Vince voisi saada homman toimimaan, jos hän vaan kunnioittaisi enemmän niitä periaatteita, joita yleisö jatkuvasti signaloi hänelle. Mutta ei, Roman Reigns kekkuloi pakkosyötöllä mestaruuskuvioissa, Triple H työskentelee 2 matsia vuodessa, mutta on silti mestari tasaisin väliajoin, painitaidoiltaan erinomaisia painijoita syrjitään ulkonäöltään sopivaan muottiin kuuluvien kustannuksella. Tästä hyvä esimerkki CM Punk, joka sai paiskia perse ruvella saadakseen edes sen mitä hänelle annettiin. Ja lopulta mies kyllästyi bisnekseen.

CM Punkin lähdön ja Bryan Danielssonin uran loppumisen myötä WWE:n tarjonnassa on jäätävä aukko. Vanhat pierut eivät yksinkertaisesti enää jaksa, ja megatähtien tilalle ei ole osattu rakentaa uusia tähtiä. Muutama potentiaalinen nimi lafkasta edelleen löytyy, näistä itselleni ehkä suurimpana nyt loukkaantuneena oleva Seth Rollins. NXT on myös hyvä brändi, ja sieltä voisi toivoa Finn Balorin ja Sami Zaynin saavan pushia tulevan Wrestemanian jälkeen. Hyviä midcardin äijiä WWE:stä löytyy todella paljon, mutta löytyykö riittävästi potentiaalia tai toisaalta luovalta osastolta taitoa nostaa näitä jätkiä Main Event tasolle? Ja antaako Vince siihen vihreää valoa? Dean Ambrose, Kevin Owens (paremmin brändättynä), AJ Styles (muutama hyvä vuosi jäljellä) ja edellä mainitut NXT:n kaverit ovat omalla listallani potentiaalisia supertähtiä. Mahdollisesti myös Reigns oikein myytynä ja Bray Wyatt voivat jonkinlaista melua aiheuttaa, mutta molemmilla on rajoituksensa. Zigglerin voi vielä nostaa jonkinlaiseksi nimeksi, mutta muuten roster ei koveta. Lesnarin ja paluuta tekevän Cenan varaan voi pari vuotta rakentaa, mutta aika pian näiden kavereiden pitäisi toden teolla alkaa tekemään nuoremmista jätkistä tähtiä.

Yksi suuri ongelma WWE:llä on RAW'n 3-tuntinen kesto, joka on aivan liian pitkä pätkä. Ohjelma on aika lailla filleriä fillerin perään ja tuota pitkää aikaa ei edes käytetä kovinkaan usein hyväksi esim. pitkien, laadukkaiden matsien tarjoamiseksi yleisölle. Rosterissa ei myöskään ole tarpeeksi leveyttä tällaiseen kestoon, 2 tuntia sen sijaan tarjoaisi paremmat edellytykset kompaktimpaan tarinankuljetukseen. Ok, useampi naama saa tällä hetkellä ruutuaikaa kuin aiemmin, mutta jos sitä ruutuaikaa ei osata lainkaan käyttää hyväksi jää hyöty saamatta.

Mainittakoon kuitenkin erikseen ehkä WWE:n toimivin tuote, naisten showpaini, joka on varsinkin NXT:n puolella käytännössä kiinnostavinta kamaa tällä hetkellä. WWE:n puolellakin muutama hyvä tyyppi jo on ja NXT:stä tulee monta tyttöä lisää piakkoin. Ennen näille tuli vain naurettua ja kelailtua alta pois, mutta tätä nykyä nämä tytöt kertovat miltei parhaat tarinat kehässä toistensa kanssa!

Wrestlemania tulee varmasti taas seurattua, mutta näihin spekulaatioihin voi palata tarkemmin parin viikon kuluttua.

Toivon mukaan paremmat ajat ovat edessä. Vieläkin muistelen kaiholla niitä aikoja, kun Smackdown Tour täytti Jaffa-areenan miltei täyteen. Ja tunnelmaa riitti omia suosikkeja katsellessa. Oli Lesnaria, Undertakeria, Cenaa, Edgeä, Mysteriota, Eddietä ja Anglea... Internetsin puolella oli forumsodat eri palstojen välillä ja WWE tarjosi erinomaista WWE Fantasy formaattiaan, josta itsekin tuli parit palkinnot kotitettua.

Palaillaan!
 
Viimeksi muokattu:

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
@JWill Erittäin mielenkiintoinen kirjoitus WWF/WWE:n historiasta sinun silmin. Seurasin show-painia enemmän 80-luvulla aikaa jopa ennen Eurosportia. Muistaakseni Sky-kanava lähetti Saturday Night Main Eventtiä ja ainakin Wrestlemania ja Survivor Series näkyivät myös.

Sitten vasta 2000-luvun alussa aloin katsomaan myös RAW:ta ja SD:ta. En nykyisin katso yleensä muuta kuin ppv:t.
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Saattoi hyvinkin olla Sky, jota itsekin katselin. Muistan, että Skylta tuli aamuisin aina piirrettyjä, mm. Inspector Gadget ja Transformers. Ehkäpä sieltä sitten nämä painilähetyksetkin tuli bongattua.

Päivitetäänpä tähän sitten hieman tuota Wrestlemania 32 ottelulistaa:

Triple H (C) vs. Roman Reigns

Brock Lesnar vs. Dean Ambrose

Undertaker vs. Shane McMahon

Näistä matseista sen verran, että HHH kohtaa Dean Ambrosen Roadblock nimisessä erikoisshow'ssa 12.3., jolloin panoksena on mestaruus. Tässä on täydellinen esimerkki tilanteesta, jossa yleisö on tehnyt selväksi A) etteivät he tule pitämään Roman Reignsiä facena missään olosuhteissa tulevassa mestaruusmatsissa B) Dean Ambrose is over as fuck facena. Tämä ilmeni siten, että HHH:ta kannustettiin tämän hakatessaan heelmäisesti Reignsin sairaalakuntoon. Kun taas Ambrosen ottaessa mittaa HHH:sta, tehtiin Hunterista saman tien heel tuossa kohtaamisessa. Jos Vince haluaisi klassisen face vs. heel matsin, niin titteli siirrettäisiin vielä Ambroselle tai tuotaisiin hänet jotenkin kuvioon mukaan. Näin tuskin käy, mutta ainakin Roadblock tarjoaa mahdollisuuden sekoittaa tuota tällä hetkellä viturallaan olevaa kuviota. Yksi asia on varma - Reignsistä ei saa facea yleisön silmissä tekemälläkään.

Jos kuvioon tulisi muutoksia, voisi Lesnar jatkaa aluilla ollutta feudilaan Wyattien kanssa, sikäli mikäli hän pullahtaa yllä olevasta kuviosta ulos.

Näiden matsien lisäksi luvassa on ainakin Andre The Giant Memorial Battle Royal, naisten mestaruusmatsi jossa mukana vähintään Charlotte ja Sasha Banks, mahdollisesti New Day vs. League Of Nations sekä Kevin Owens puolustamassa IC-titteliä tikapuu yms. gimmick matsissa. Ketään legendaa ei ole vielä vedetty matsitouhuihin mukaan, joten kieltämättä card on "hieman" valju. Tosin tyhjästä on paha nyjästä, jos ei osaa rakentaa hahmoja shown vaatimalle tasolle.
 

Kafrom

Jäsen
Näistä matseista sen verran, että HHH kohtaa Dean Ambrosen Roadblock nimisessä erikoisshow'ssa 12.3., jolloin panoksena on mestaruus.
Veikkaisin, että tulee olemaan loistava Network Special, itse olen ainakin pitänyt näistä aiemmista. Nyt on Toronton crowd, löytyy NXT Tag Championship matsia ja Ambrose vs HHH.
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Road To Wrestlemania:

Missä mennään ennen viikonlopun Roadblockia ja kohti Wrestlemaniaa edetessä?

Roadblockissa Triple H ottaa mittaa Dean Ambrosesta. Samaan aikaan Tripsun vastustaja Wrestlemaniassa, Roman Reigns, on ollut sivussa 2 viikkoa. Story line oli HHH:lta turpaan saaminen, mutta todellisuudessahan mies kävi nenäleikkauksessa. Ambrose vs. Triple H on hyvä veto ottaen huomioon heidän Rumblesta rakennetun stoorin, mutta onhan tuo Reignsin piilotteleminen vuoden suurimman tapahtuman alla aika surullista. Toki tuohon vielä ehditään runi rakentamaan, mutta sankaria hänestä ei saada tehtyä millään ilveellä.

Toiveet ovat korkealla sen osalta, että tittelikuviota saataisiin Roadblockissa sekoitettua jollain tapaa, mutta eihän siinä niin todennäköisesti tule käymään niin. Ambrose pitää kuviota lämpimänä lihaksikkaalle veljekselleen.

Brock Lessu kohtaa Roadblockissa Bray Wyattin. Joku voisi toivoa tästä Wyattien triumphia, joka saisi tuon kuvioista pariksi viikoksi poistetun Lesnar-Ambrose feudin lopullisesti maton alle. Mutta tässäkin totuus taitaa olla se, että Bray syötetään Lesnarille ja heidän parin viime kuukauden vääntäminen saadaan sillä kuitattua pois.

Shane O-Mac ja Vince jatkoivat omaa taistoaan maanantain RAW'ssa. Shanesta maalataan "WWE:n pelastajaa", joka palauttaa uskottavuuden tuotteeseen ja antaa fanien äänen kuulua. Noh, näinhän ei ole WWE:n historiassa pidempään toteutettu kuin Ruthless Aggression Eran Smackdownissa muutaman vuoden ajan. Muuten GM:t ovat aina olleet pitkässä juoksussa antagonisteja. Olisihan se hienoa, jos oikeasti tilannetta ohjailtaisiin isolla kädellä eri suuntaan Shanen toimiessa keulakuvana, mutta enemmän vaikuttaa taas Vincen vittuilulta kohti internets-faneja ja yleisöä ylipäätään. Jotenkin tuntuu, ettei tuosta Iso Paha Susi vs. Altavastaaja kuviosta olla siirtymässä mihinkään. Ja pyyhittäisiinkö Authority kartalta pois Shanen tieltä? Aina voi toivoa, mutta kovin korkeita odotuksia tälle ei kannata ladata.

Uutena matsina Wrestlemaniaan lienee tulossa AJ Styles vs. Chris Jericho. Maanantain RAW'ssa Jericho kääntyi heeliksi ja hakkasi Stylesin maanrakoon heidän tag team matsinsa jälkimainingeissa. Ihan solid matsi Wrestlemanian korttiin, toivottavasti miehet saavat sen 20 minuuttia aikaa rakentaa kunnon paininäytös.

Sami Zayn nostettiin myös Wrestlemanian kuvioihin hänen käydessä Kevin Owensin kimppuun. En tiedä onko tuosta tulossa 1v1 feudi vai osa isompaa kokonaisuutta, mutta hyvä valinta kuitenkin.

NXT:n jätkistä Finn Baloria varmaan säästellään Wrestlemanian jälkeiseen aikaan, todennäköisesti aika pian saa mahdollisuutensa ylhäällä. Nevillen ja Balorin matsi viime viikon NXT:ssä oli aika asiallinen, tosin Balorin no sellaus spotit olivat hieman hohhoijaa osastoa.

Roadblockia odotellessa!
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Hyvää Wrestlemania-viikonloppua kaikille!

Tässä kirjoituksessa käyn läpi ensin mietteeni NXT Takeover Dallasin matseista, jonka jälkeen heitän ennakot Wrestlemanian matseista. Pitkää pukkaa, mutta mikäs tässä on kirjoitellessa WWE Hall Of Fame 2016 pyöriessä taustalla.

Spoilereita siis näin ensialkuun!

NXT Dallas Takeover

The Revival vs. American Alpha Tag Team Mestaruusmatsi

Tämä oli kauttaaltaan paljon parempaa tagmättöä mitä päärosteri on pystynyt tarjoamaan aikoihin. Jonkin verran liikaa käsilukkoilua alkuun, joka ollut varsinkin American Alphan synti mitä matseja katsellut. Joka tapauksessa päästyään vauhtiin nelikko esitteli todella innovatiivista ja hyvin rytmitettyä tagmättöä. Pari botchia mahtui sekaan ja hieman jäin kaipaamaan The Revivalilta enemmän hyökkäystoimintaa. Molemmat tiimit vahvistaisivat jo nyt päärosteria ja eiköhän sieltä vuoden sisällä molemmat siirrykin ylös. American Alphan jätkillä sellaista Charlie Haas & Shelton Benjaminen potentiaalia vähintäänkin, mahdollisesti jossain vaiheessa yksilötasolla jopa mahkut parempiinkin suorituksiin. Sen verran solideja jätkiä molemmat. Toivotaan kuitenkin pitkää runia tag-divarissa.

Arvio: ***+

Austin Aries vs. Baron Corbin

Indiesuuruus Ariesin debyytti "Company Man" Corbinia vastaan. Aries on kannuksensa muualla ansainnut, mutta hankala nähdä häntä WWE:n tyylisessä ympäristössä aivan kärjessä. Toki, jos siellä päätetään toden teolla lähteä indiemeiningin suuntaan ja ulkonäköstandardeja muutetaan huomattavasti. NXT:ssä varmasti hyvä lisä nostamaan nuorempaa talenttia ylöspäin.

Corbinin lookista pidän, vaikkakaan painitaidoista en aivan täyttä kuvaa ole vielä saanut. Lopetusliikkeet ovat ainakin kohdallaan, hyvää settiä niissä. Mies vaatinee vielä maustamista sellaisen vuoden verran, mutta roolia vähintäänkin vahvana keskikortin miehenä löytynee jossain vaiheessa päärosterin puoleltakin.

Itse matsi oli aika hidastempoinen kohtaaminen, ei mitenkään ihmeellistä ottaen huomioon paikka cardissa + pieni mies vs. jättiläinen asetelma. Feudi jatkunee vielä tästä eteenpäinkin.

Arvio: **½

Shinsuke Nakamura vs. Sami Zayn

Tässä matsissa ja näissä painijoissa riittääkin perkaamista! Katsoin matsin eilen ja en muista koska olisin ollut yhtä pähkinöinä painiottelusta. Pitäisi katsoa tämä muutaman viikon päästä uudelleen ja tsekata perään Angle vs. Benoit Rumble 03 ja Angle vs. Lesnar Maniasta ja ehkä HBK vs. Taker Manista, jonka jälkeen uskaltaisi lunastaa parhaaksi wrestling matchiksi kautta aikojen. Mutta voin sanoa, että eilen tuntui siltä matsin loputtua!

En ole tutustunut japanilaiseen painiin enkä Nakamuraan kovinkaan läheisesti, mutta osasin odottaa hyvää ottelua tietämäni perusteella. Se mitä ringissä tapahtui oli kuitenkin valtava järkytys, ja Sami Zaynkin näyttää tämän ottelun jälkeen silmissäni paljon entistä uskottavammalta tekijältä. Kaiken kaikkiaan miehet tarjosivat jotain uutta WWE Universumille. Ottelun, jossa heitettiin romukoppaan suurin osa painin jo kliseiksi käyneistä sekvenseisstä ja liikkeistä, tilalle miksattiin MMA-pohjaista tykitteliä, loistavalla rytmillä ja liikkeiden myynnillä tuotettua viihdettä innovatiivisuutta unohtamatta. Tästä huolimatta kaikki tämä tehtiin persoonallisesti ja viihdepainin lainalaisuuksia kunnioittaen. Tätä toivoisi painin jatkossa olevan entistä enemmän. Kliseet pois siivottua, kamppailupohjaista ja kekseliästä painia parhaimmillaan. Onneksi WWE on ottanut siipien alle porukkaa, jolla on potentiaalia siihen.

Arvio: Helppo *****

Mitä tulee itse pääesiintyjiin, tässä ajatuksia heistä...

Sami Zayn: En ole ollut mikään suuri fani tälle "Underground Underdog" gimmickille. Daniel Bryan oli virallisesti indiepiirien underdogi ja nyt WWE tuntuu puoliväkisin tekevän Zaynista sitä. Painitaidoista homma ei ole ollut kiinni, en vaan jotenkin ole nähnyt kaverin karismaa. Tämä matsi auttoi todella paljon avaamaan Zaynin vahvuuksia ja nostamaan hänen arvoaan WWE:n puolella jatkossa. RAW'ssa Zaynin vastaanotto ei ole ollut mikään erityisen kiimainen, mutta eiköhän kaveri saada sielläkin rakennettua suosituksi hahmoksi NXT:n tapaan. Kunhan se ei tapahtuisi Authority-jöötillä ja väkisin kurkusta syöttämällä.

Shinsuke Nakamura: Ensin miinukset - 1) En näe, että Shinsuken koreilu saa isoa yleisöä Amerikassa syömään hänen kädestään. Näyttää liian hintiltä vrt. HBK. Kaveri on myös naamasta susiruma, joten hankala nähdä tuota diivailua toimivan faceroolissa. Heelinä hankala saada toimimaan, koska WWE tuntuu pitävän heelejä pelkureina ja Nakamuran painipotentiaalista menee sellaisessa roolissa valtava hukkaan. Onko mies valmis tekemään twiikkauksia gimmickiin ja miten ne toimivat on toinen juttu.

2) Ei taida Shinsuke puhua englantia vähää alusta, joten pieni pelko on myös Kenzo Suzukin kohtalosta. Miten pärjäät WWE:ssä, jos et pysty leikkaamaan promoja?

Plussat - 1) Valtava kehäkarisma ja painitaidot. NXT:ssä ainakin tulee dominoimaan ja kuolaan jo mahdollisuuksista päärosterin puolilla, jos sinne asti joskus ehtii. 2) Jos WWE:n tavoite on kosiskella aasialaisyleisöä niin tämän parempaa korttia siihen ei ole. Toivotaan, että homma saadaan toimimaan ja Shinsuke dominoi RAW'ta mahdollisimman pian. Tavalla tai toisella.

Bailey vs. Asuka

Viimeistään tämä matsi todistaa mielestäni sen, että naisten paini on kärjen osalta täysin vertailtavissa miesten painiin. Ja sillä samalla arvoasteikolla annan tälle matsille ***½

Bailey siirtynee päärosteriin ja Asuka tulee jossain vaiheessa perässä. Sen jälkeen päärosterin puolelta löytyykin jo 5 todella kovan luokan naispainijaa.

Finn Balor vs. Samoa Joe

Joidenkin mielestä Samoa Joen loukkaantuminen ja WWE:n politiikka veren kanssa pilasi tätä matsia, mutta mielestäni se toi aitoutta mukaan. Ne, jotka vaivaantuivat stopeista elävätä vanhassa ajassa. Ymmärrän WWE:tä ja ymmärrän urheilullisesta näkökulmasta asiaa myös. Kyllä kreikkalaisroomalaisessa yms. kamppailulajeissa laitetaan haavat kuntoon joko erätauoilla tai kesken matsin.

Selvästikään Joella ja Balorilla ei ole parhaat kemiat keskenään, mutta matsi oli aggressiivinen ja varsinkin Joe näytti todella hyvältä.

Arvio: ***½

Balorin toivoisi siirtyvän pikapikaa main rosterin puolelle ja Samoa Joe, jos hänellä katsotaan olevan tulevaisuutta WWE:ssä, voisi myöskin sinne lähteä. Balor + Bullet Clubin jätkät ovat Main Event tasoa, Joen roolin kanssa voi olla hieman enemmän haasteita. Jotenkin sellainen kutina, että yleisö osta häntä heelinä ja badass facena katto on hieman matalalla Joelle. Ja myönnettävä on myös se, että onhan kaveri aika halvan näköinen. Shortsipyjamat, finninen naama ja kauhea läski - edes painitaidot ja intensiteetti eivät välttämättä kompensoi sitä. Jos saadaan läpi monsteriheelinä toimii, muuten ei ehkä niinkään.

Kaiken kaikkiaan erinomainen show, parempi kuin yksikään WWE:n päärosterin PPV.
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Ja sitten Wrestlemania ennakointia:

Team B.A.D. (Naomi & Tamina & Summer Rae & Lana & Emma) vs. Team Bellas/Total Divas

Ei kiinnostaa.

Kalisto vs. Ryback

US Title on raiskattu, ei kiinnosta tämäkään. Ryback varmaan voittaa.

The Dudleys vs. The Usos

Molempien tarina Tag Team divarin kärjessä on toivottavasti ohitse.

New Day vs. League Of Nations

New Dayta yritetään vääntää facetiimiksi, joka lienee hyvä ratkaisu. LoN tuntuu lähinnä midcard pahisten pakastimelta, jossa heitä pidetään tallessa toistaiseksi. En näe kenellekään näistä isompaa tulevaisuutta WWE:ssä enää mitä tulee isompiin kuvioihin. Merkityksetön ottelu molempien tiimien kannalta.

IC Title match: Kevin Owens vs. Dolph Ziggler vs. Sami Zayn vs. The Miz vs. Stardust vs. Zack Ryder vs. Sin Cara in a seven-way ladder
match


Tästä tulee varmasti hyvä spottifesti. Harmillisesti useampi ottelija on HMV-osastoa, jolle ei tästä erityismatsista tule minkäänlaista pushia. Sin Cara, Stardust, The Miz ja todennäköisesti myös Ziggler ottavat riskit, mutta eivät saa siitä palkintoa. Owens ja Zayn ovat tulevaisuuden nimiä ja heitä tällä matsilla pystytään rakentamaan. Zigglerillä olisi tietenkin potentiaalia, mutta eiköhän Dolphin kohtalo ole jatkossakin olla pelkkä glorifioitu jobberi.

Divas Title match: Charlotte vs. Becky Lynch vs. Sasha Banks

Nyt on naisilla paikka todistaa ISOSTI, että ovat vakavasti otettavia painijoita. Uskon täysin, että pystyvät siihen. Toivottavasti Charlotte jatkaisi mestarina ja Bailey tulisi uutena haastajana kuvioon. Sasha Banks voi silti viedä, eikä olisi huono ratkaisu sekään.

A.J. Styles (2) vs. Chris Jericho (1) in Match #4 of their recent series

Jericho kääntyi tähän matsiin full blown heeliksi. Uskon, että Mania-ympäristössä ja n. 20 minuuttia saadessaan miehet voivat värkätä sen 4½ tähden matsin. Ennakoin itse Jerichon voittoa ja viidettä matsia tähän sarjaan. Jos Stylesille kuitenkin kaavaillaan jotain isompaa haastetta heti lähitulevaisuudessa, niin decisive voitto käy myös. Jericholle tällä ei tokikaan ole mitään merkitystä, koska ura on periaatteessa taputeltu ja käy vain ajoittain uppaamassa muuta talenttia.

Brock Lesnar vs. Dean Ambrose in a No Holds Barred Street Fight


Tästä matsista minulla on aika vahvat näkemykset, koska periaatteessa vain Ambrosella on tässä matsissa voitettavaa. Mielestäni kummallakaan ei ole mitään hävittävää, mutta vain Ambrose voi hyötyä voitosta. Jos Lesnar voittaa, on hän edelleen BEAST BROCCCCCKKKK LESSSSSNERRRR jne. Jos Lesnar häviää, sen voi kuitata brutaalilla asematsilla ja mennä eteenpäin. Ambrose on Mr Teflon, joten häviö ei satuta häntä mitenkään. Mutta voitto sen sijaan nostaisi todella paljon ja kuten Roadblock sekä yleisön reaktiot muutenkin ovat osoittaneet, haluavat fanit Ambrosesta ison tähden.

Tuskin mikään mestariteos tulossa ja kun verikin taitaa olla pannassa, niin odotellaan 3-4 tähden väliin sijoittuvaa hyvää gimmickmatsia.

The Undertaker vs. Shane McMahon in a Hell in a Cell match. If Shane wins, then he gains control of Raw and it’s Taker’s last WrestleMania match

Kuten stipulaatioista näkee, niin luvassa on todella isojen panosten matsi - jos Shane voittaa. Jotenkin toivoisi tätä, koska Shanen voitto tarkoittaisi 1) Isoa Wrestlemania hetkeä (Taker eläkkeelle Wrestlemanista, !HUOM! ei koko WWE:stä) sekä 2) Isoa muutosta WWE suuntaan Shanen ottaessa tuotteen haltuun Authoritylta. Takerin voitto taas ei tuo mitään pöytään.

Toisaalta olisi aika nihkeää lopettaa Takerin ura tappioon Shane McMahonilla ja se tarkoittaisi myös ihan helvetinmoista interference kavalkaadia. Plussapuoli siinä on toki se, että kuka/ketkä tahansa tuon häiritsemisen tekisivät, saisivat siitä todennäköisesti hyvää pushia (Bullet Clubin pojat??!!?!).

WWE World Title match: Triple H vs. Roman Reigns

Ei oikein napostele tämä. Jos HHH jatkaa mestarina -> tylsää paskaa. Jos Reignsistä leivotaan superface mestari -> ei kiinnosta latiakaan. Ehkä toivoisin Reignsin mestaruutta ja välitöntä kääntymistä heeliksi tulevassa RAW'ssa. Mielenkiintoista nähdä miten WWE bookkaa tämän, niin paljon jöötiä Reigns on saanut niskaan Wrestlemanian alla yleisöltä. Koomistahan se olisi, jos mestaruusmatsissa vedetään perinteistä babyface kaavaa, jonka päälle yleisö paskantaisi ja hurraisi heeliä epätoivoisesti näyttelevää Tripsua. Toivottavasti matsi ei päätä iltaa, antaisin sen kunnian Shane vs. Takerille.

Jännityksellä odottamaan ensi yön spektaakkelia, vaikka mikään paras mahdollinen card ei olekaan. Toivotaan uutta suuntaa WWE:lle isolla kädellä!
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Pitäisin mahdollisena The Undertakerin uran viimeistä ottelua WWE:ssä vasta Survivor Seriesissä, jossa Deadman teki ensiesiintymisensä. Vastustajana voisi olla hyvinkin John Cena, jota huhujen mukaan kaavailtiin Wrestlemaniaan, mutta loukkaantuminen esti sen.

Palaakohan Seth Rollins WWE:n vyön perään ja muuttaako WWE Triple H:n uskollisen miehen Triple H:ta vastaan?
 
Itse entisenä vakituisena katsojana (90-luvulla ja 2000-luvun alussa) seuraan nykyään vain harvakseltaan ja tietenkin Wrestlemania on yksi spektaakkeleista. En ole kaikista juonikuvioista perillä, mutta sen verran taustatietoa on, että tiedetään missä mennään. Otteluista ei nyt niinkään painillisesti kiinnosta kuin AJ Stylesin ja Jerichon mittelö, mutta sekin on ikävä kyllä kymmenisen vuotta liian myöhässä.

Titteliottelu todellakin kaipaa jotakin "wow"-momenttia ja sellainen täytyykin tulla, etenkin jos se on todella illan viimeinen tanssipari. Yllätyksiä odotellessa, sillä siinähän se vapaapainin suola on, varsinkin tänään kun card on noinkin heikko. Eiköhän sieltä ainakin joku perinteinen Dwayne Johnson saavu viihdyttämään yleisöä.
 

Oakley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punanutut
Toivon mukaan Tripsu pysyy mestarina, Rollinsin kanssa tulee vielä hyvät väännöt. Eiköhän Maniassa nähdä Rock ja Austin, kerran Texasissa ollaan. Voisiko Takerille tulla toinen tappio Maniassa? En usko. Muutaman tunnin päästä pyörähtää itse show.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Mietinkin että kai jatkiksessa on showpainillekin oma ketjunsa ja löytyihän tämä. Muksuna tuli subtvltä katseltua lauantai-iltaisin smackdownia ja olihan se silloin hauskaa. Vieläkin tulee toisinaan näitä isoja tapahtumia katsottua ihan huvikseen, viikottaiseen seuraamiseen ei enää ole aikaa kun ei niin kiinnosta, suurin osa noista nykypainijoista on aivan perseestä.
Viime kesänä pääsin näkemään Minneapolisissa monday night rawin livenä just ennen Summerslamia ja olihan tuo ihan älyttömän huikea kokemus, varsinkin kun Lesnar on paikallisia. Takerin kelkassa olen itse täysin, ihan huikeaa oli kun kuoleman kellot kumahtivat, valot lähti pois ja yleisö meni ns "apeshit crazyksi". Lisäkuriositeettina kaverin kaverit olivat pcp-päissään ja luulivat olevansa television sisällä tai jotain. Hauska reissu ja kokemus silti (ihan siis muista syistä olin jenkeissä ja tuli vaan käytyä läpällä kun yksi kamu siellä on ihan painihullu).

Wrestlemaniasta tosissaan tuo Takerin matsi on ainut joka kiinnostaa enempi, toki HHH on kiva nähdä taas kehissä. Toivottavasti pistää Reignssiä pataan. Romanissa ei edes varsinaisesti olisi mitään vikaa painijana tai muutenkaan mutta kun Vince & kumpp ovat päättäneet väkisin tehdä niin eihän siitä tule lasta eikä paskaakaan. Muutenkin tuntuu että tuo juoni on täysin hukassa ollut jo vuosia.
 
Aika keskinkertainen/huonohko Wrestlemania, mutta olihan siellä hyviäkin hetkiä. Kaikki ottelut enemmän tai vähemmän mitäänsanomattomia, poislukien naisten ottelu, joka varasti kyllä painillisesti shown. O'Macin bump oli hienoa katseltavaa, ja toki odotettu sellainen, koska eihän tuolla ottelulla oikeasti ollut muuta annettavaa.
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Jep, todella huono Wrestlemania ja WWE on päärosterinsa osalta todellisessa paskasuossa. Pitää laittaa harkintaan WWE Networkin cancellaatio. NXT ainoa mikä pitää kiinni tilauksessa.

Ladder IC Title Match:

Plussat:

- Sami Zayn vs. Kewin Owens feudi sai tästä potkua
- Pari kohtalaista spottia

Miinukset:

- Zack Ryder mestarina täysi turhake. Laskee IC Tittelin arvoa, todennäköisesti jobbaa sen pikaisesti jollekin toiselle painijalle.
- Matsina huonohko. Parhaissa tikapuumatseissa rytmitetään hommaa paremmin ja useamman painijan koordinaatio tulee peliin. Tässä oli periaatteessa aina 2 jätkää kehässä, joista toinen lensi vittuun ja uusi tilalle.

Arvio: **-

Jericho vs. Styles:

+ Loppusekvenssi eli viimeiset minuutit olivat ok.
+ Oikea voittaja

- Tekninen matsi kyllä, mutta todella hidastempoinen ja katkonainen. Juuri tällaisesta liikkeiden ylimyynnistä pitäisi päästä eroon WWE:ssä. En tarkoita, ettei liikkeitä myydä, mutta nyt matsi ei missään vaiheessa (edes lopussa) päässyt kolmannelle vaihteelle.

Arvio: **½

LoN vs. New Day:

Olisi voinut olla perusmatsi RAW'sta. Ottelun jälkeen kehään tulleet legendat olivat kyllä vanhenneet HBK:ta lukuunottamatta todella paljon. Michaels näytti vielä siltä kuin voisi kohtalaisen matsin otellakin.

Womens Triple Threat:

Kuten povasin, tämä matsi oli erittäin hyvä. Sinällään surullista, että naisten ottelu on illan paras PAINIottelu. Mutta sitä se tätä nykyä vaan on.

Arvio: ***½

Undertaker vs. Shane O'Mac:

Shanen ottama bumppi itsessään oli neljän tähden arvoinen. Muutenhan matsi ei sitä kyllä ollut mitenkään ja jotenkin naurettavaa Shanen hengaaminen toe-to-toe Undertakerin kanssa. Lopputulos toki täyttä jöötiä, eli sama Authority meininki jatkuu tästä viikosta eteenpäin.

Arvio: ****-

Andre The Giant Battle Royal:

Hyvä puoli oli Corbinin voitto, joskos nousisi sen myötä päärosteriin?

Shaq myös viihdyttävä elementti. Muuten arvio DUD.

The Rock vs. Wyatts:

Jee The Rock ja John Cena hautasivat Wyattit totaalisesti. Olipas mahtava Wrestlemania Moment. Itse matsi tietenkin -5 tähteä.

Triple H vs. Roman Reigns:

Tässä matsissa ei ollut mitään hyvää. Todella metodinen, hidastempoinen ja väsyttävä ottelu, jolla oli pituutta naurettavan paljon sisältöön nähden. Meinasin lopettaa katsomisen siinä vaiheessa kun Tripsu lypsi käsilukosta ottelun loppupuolella 5 minuuttia lisäaikaa. Ei kunnon nearfalleja, ei oikeastaan mitään hyvää sanottavaa. Yleisö teki myös näkökantansa selväksi.

Arvio: *

Jeps, kiitos tästä WWE.

Edit:

Brock Lesnar vs. Dean Ambrose:

Asematsiksi todella huono, lopetuksen näki myös sadan vuoden päähän. Ambrose ei oikeastaan saanut mitään sisään ennen matsia esiintuomistaan uhkista ja juonista. Pari kertaa veteli tuolilla ja kendostikillä, sen jälkeen nukkumatti 1,2,3.

Arvio: **
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Main event oli pirun iso pettymys. Vähän sekavahkot fiilikset jäi tämän vuoden maniasta.
Shanen stuntti oli komia. Linkki youtubeen

Ensimmäistä kertaa vuosiin en katsellut vähääkään mitään streamia yöllä ja luettuani spoilerit totesin että oikea ratkaisu, oikeastaan vain Styles/Jerichoa en arvannut meneväksi Jericholle. Koko main event-mestaruuskuvio on ollut niin uskomatonta paskaa kun WWE pakkosyöttää tuota The Rockin serkuksi kutsutta karismatyhjiötä kaikille katsojille, vaikka on jo selvää että mies ei ainakaan nykyisellään kelpaa suurelle yleisölle. Harmillista sinänsä Reignsin kannalta että tämä ei pohjimmiltaan ole hänen syytään, vaan ilmeisesti Vince ja HHH näkivät miehessä uudet kasvot WWE:lle(sekä kaikille Make-a-wish säätiöille joiden avulla WWE tekee PR:ää), varsinkin kun Cenan kroppa alkaa osoittaa että ei enää kestä tahtia. WWE:n itsensä kannalta oli harmillista että sillä oli hallussaan kaksi todella loistavasti yleisöön menevää tähteä jotka se menetti epäonnen ja firman oman tyhmyyden vuoksi.

Shanen spotin varmasti tiesivät kaikki tulevan, onhan hänellä aikamoinen historia tuossa korkealta putoamisessa/hyppimisessä, mutta sellainen yksityiskohta että HIAC on nykyään selkeästi korkeampi kuin Foleyn lentäessä sen päältä selostuspöytään, tekee tuosta arvostettavan tempun tuon ikäiselle miehelle, jolle ei varsinaisesti ole mitään rahallistakaan pakkoa riskeerata kroppaansa(tietenkin tuo oli vastaanoton kannalta paremmin valmisteltu kuin Foleyn).
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Oli joo vähän mitäänsanomaton mania lukuunottamatta tota Shanon loikkimista. Naisten matsi oli tosissaan yllättävän viihdyttävä.
Melkein eniten otti pannuun toi selostajien pakonomainen #wrestlemaniamoment hokeminen. Tässä koko showssa oli tasan yksi juttu mikä jäi mieleen ja se oli tuo kammo loikka, joka sekin oli aika odotettavissa.
HHH ja RR matsi oli kyllä paskimpia päämatseja ehkä koskaan. Tuo Rock plus Cena kombo oli kanssa täyttä kuraa.
Nyt on kyllä niin päin persettä johdettu lafka että en ihmettelisi jos hiljalleen menisi konkkaankin. Tuo Shanen mukaantuleminen voisi olla ihan kova juttu, vähän uutta meininkiä. Vince saisi muutenkin vähän antaa vastuuta muillekin kun ei selvästi itse enää ole ihan kartalla.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Shane on kova jätkä. Tää lafka tarvii sitä vanhaa kunnon meininkiä. Balls to the wall ja sitä rataa.

Mietin sitä Shanen loikkaa että mitähän itse tuumailisi siellä häkin päällä. Vaatii hieman palleja.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Kyllä oli aika tuubaa Wrestlemania. Kohokohtana oli Shanen hypyn lisäksi odotetusti naisten triple threat-tittelimatsi, vaikka Charlotte voittikin. Hienoa myös että WWE tuli vihdoin 2000-luvulle ja lakkasi kutsumasta naisia Divoiksi ja samalla lähti tuo ruma vyö vaihtoon.
Nykyiset mestarit kyllä pitää pistää mahdollisimman nopeasti vaihtoon. Roman Reignsia Vince ei valitettavasti vaihda mihinkään ennen kuin Seth ja Cena palaavat. RAW:ssa yleisö kyllä kertoi selvästi mielipiteensä miehen painitaidoista ja väkisin tyrkyttämisestä, mutta eihän Vince heitä kuuntele.
Charlottesta sen sijaan toivottavasti päästää pian eroon, kun tarjolla on useampikin häntä parempi painija/myyvämpi nimi(Sasha, Paige, Becky). Kun vielä se kaikkein kovin eli Bayley menetti vyön NXT:ssä ja on mitä todennäköisemmin tulossa päärosteriin, niin oddsit on hyvät että päästään pian Flairin-likasta eroon.
 

Thombson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Paska Wrestlemania. Main event uskomatonta paskaa. Hbk ja Shanen bumb olivat ainoat positiiviset asiat. Sanoinko jo että main event oli paska? Snoop Dog Hall of fameen? Jee.

Vincen kannattais luopua johtotehtävistä ja eläköityä, samalla voisi HHH:n ottaa mukaan. Dean Ambrosille voisi antaa isompaa pushia. Muuten nää uudet kaverit on karismaltaan nollia. No ehkä Wyatt on poikkeus. Missä on uusi Rock, Cena, Austin...? Onko Nxt:ssä jotain potentiaalisia painijoita?
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Vincen kannattais luopua johtotehtävistä ja eläköityä, samalla voisi HHH:n ottaa mukaan. Dean Ambrosille voisi antaa isompaa pushia. Muuten nää uudet kaverit on karismaltaan nollia. No ehkä Wyatt on poikkeus. Missä on uusi Rock, Cena, Austin...? Onko Nxt:ssä jotain potentiaalisia painijoita?

Minulla on jonkin verran toivoa sille, että Triple H voisi pääjehuna olla jopa Vinceä huomattavasti parempi. NXT on kuitenkin aika pitkälti hänen tuotostaan ja siellä tehdään hyviä asioita.

NXT:stä kuitenkin Ambrose, Rollins, Owens ja Zaynkin ovat ponnistaneet. Ok, näistä kavereista monet ovat kannuksensa ansainneet jo ennen NXT:iä, mutta silti WWE on sinne osannut poimia hyviä nimiä.

Nythän Wrestlemanian jälkeisessä RAW'ssa debyyttinsä tekivät Enzo & Cass, Baron Corbin sekä Apollo Crews. Hieman lohdutonta ehkä siinä mielessä, että Enzo & Cass ovat perinteinen "pitkä ja pätkä" kaksikko, Corbin sekä Crews taas isokokoisia lihasmonstereita. En heitä avain kuumimpina prospekteina pidä, mutta kyllä nämäkin tyypit monta Fandangon kaltaista turhaketta päihittävät. Ai niin, Vaudevillains debytoi Smackdownissa. Sekin parempi kuin Ascension, samaa tasoa Usosin kanssa.

NXT:stä kannattaa odottaa erityisesti Finn Balorin saapumista main rosteriin. Hänelle ehkä laitetaan kavereiksi Japanin liigoista tutut Bullet Clubin jampat Doc Gallows, Karl Anderson sekä viikonloppuna Zaynin kanssa 5 tähden matsin vetänyt Shinsuke Nakamura, jolle maksetaan huhujen mukaan main event tason palkkaa. Tag-puolella Gable ja Jordan ovat todella erinomaisia painijoita, joilla voisi jossain vaiheessa olla yksilötähden potentiaaliakin. Samoa Joe alkaa olla jo aikamoisen kokenut kehäkettu, mutta ehkä hänelläkin voisi olla annettavaa päärosterissa. Kaiken kaikkiaan näiden nimien noustessa kantaviksi voimiksi Triple H:n valtaantulon myötä, voitaisiin odottaa painituotteen olevan hyvissä käsissä.

Se, onko ketään uutta Rockia, Austinia tai Cenaa juuri nyt näköpiirissä on kokonaan toinen juttu. Mielestäni Daniel Bryanin menestys ennen loukkaantumista kertoi, että yleisölle voi käydä hieman epätyypillisempikin hahmo ykkösvetonaulaksi. Itse en ketään pelastajaa näe juuri tällä hetkellä horisontissa. Omaan silmään Seth Rollins on parasta mitä firmalla on leivissään juuri nyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös