World Wrestling Entertainment – WWE

  • 434 202
  • 2 506

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Hurraus on hyvästä, mutta joskus Benoit olisi voinut "pettää" faninsa, ei se olisi ollut hirveetä. Silleen Eddien tapaan vähän pahistellut, tai Edgen.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Et taida tietää mitä tweener tarkoittaa. Tai mikä Benoitin gimmick oli. Edge vasta olikin face aina, tosta kiiltokuvapojasta ei saanut heeliä hakkaamallakaan.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Nyt täytyy sanoa, että jäät omasta mielestäni paljosta paitsi. En tiedä oletko antanut ,NXT:lle edes mahdollisuutta, mutta mikäli et; anna ihmeessä. Ei yltiö sekavia juonikuvioita, loogista bookkausta, parempia otteluita, elävämpi yleisö, Show mukavan kompakti, ei liian pitkä. Ainoa asia, jonka voisi laskea miinuksesksi on, etteivät kaikki hahmot ole niin "valmiita".
Tuo valmis-juttu siinä on vähän minkä takia ei ole kiinnostanut, vielä ainakaan. Aloitin WWEn katsomisen tossa kun kuulin, että Sting on tullut TNAsta WWEhen. Viimeksi sitä ennen katsoin kunnolla joskus kun Benoit oli vielä hengissä. Välillä seurannut satunnaisesti Punkin ym. otteita tai kun Rock on käynyt vierailee, mutta Christianin mestaruus"kauden" kuseminen sai pitämään taas taukoa. TNAta tulee Anglen, Hardyjen ja muiden tuttujen takia katsottua välillä, ja se vasta sekasin onkin, mutta matsit on ihan hyviä ja ohjelma lyhyt. Ehkä NXT kiinnostais ennemmän jos sielä ois joku muu vanha stara kuin joku Rhyno tai Billy Gunn. Joo ja vähän huono syy, mutta on se pitemmän tauon jälkeen outo aloittaa joidenkin "noubejen" seuraaminen nollista. Ensin tuli mietittyä mitä helevettiä SmackDownille on tapahtunut tällä aikaa kun etes oon suunnitellu NXTn katsomista.
 

Kafrom

Jäsen
Kyllähän tuolla NXT:n rosterissa on "vanhoja staroja", ei tosin WWE:stä. James Storm ja Samoa Joe näin esimerkkeinä. Nousevista löytyy sitten Baloria, joka tosin on paininut koko pitkän ikänsä. Chad Gable, Jason Jordan sekä Apollo Crews tulevat tekemään vielä ison vaikutuksen suurempaan yleisöön, kunhan heidän aikansa RAWin puolella koittaa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Edge vasta olikin face aina, tosta kiiltokuvapojasta ei saanut heeliä hakkaamallakaan.
Täh? Nyt on kyllä pakko olla eri mieltä. Edgehän oli loistava niin heelinä kuin facena. Rated-R-Superstar oli yksi WWE:n hienoimpia gimmickejä, ja parastahan siinä oli että se syntyi puoliksi vahingossa Edgen siviilielämän touhujen takia (kävi polkaisemassa Litaa, joka oli Matt Hardyn muija). Lisäksi myöhemmin tuohon Rated-R touhuun lisättiin kaikkea muutakin pientä sekopäisyyttä, niin kyllähän siitä saatiin hyvä kokonaisuus. Sellainen niljakas heel, huomattavasti parempi versio esim. Rollinsista, joka hänkin on hyvä.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Täh? Nyt on kyllä pakko olla eri mieltä. Edgehän oli loistava niin heelinä kuin facena. Rated-R-Superstar oli yksi WWE:n hienoimpia gimmickejä...

Eli varsin perinteinen tweener, josta yleisö piti oli hän "heel" tai "face". Attitude Eran Stone Cold sitä paitsi keksi jo tuon ns R-ratedin aikaa sitten, jolloin tweenerit alko yleistyä. Häntä rakasti yleisö, tai rakastaa vieläkin, vaikka hän olisi ollut heel.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Eli varsin perinteinen tweener, josta yleisö piti oli hän "heel" tai "face".
En nyt tiedä mitä yrität sanoa, koska kyllähän Edge sai heelinä ollessaan juuri oikeanlaiset reaktiot, eli miehelle buuattiin. Ja nimenomaan oikeasta syystä, eli häntä "rakastettiin vihata". Toki on sitten sellaisiakin tyyppejä joille buuataan siksi että hahmo on ihan perseestä, mutta se nyt ei pidemmän päälle ole hyvä juttu.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Mä tahtosin nyt kuulla mikä on tweener. Omin sanoin. Saa selittää myös muita termejä.

PS: juuri tuo Edgessä oli mahtavaa, kaveri tosiaan osasi toimia yleisön kanssa.
 

cornix

Jäsen
Mua on näissä aina naurattanut kun joka tyypillä on joku erikoisisku jolla saa vastustajan kuin vastustajan kanveesiin. Yleensä se on vielä joku ihan paska ja epäkäytännöllinen liike. Varsinkin joku Triple H:n Pedigree tälläinen, on niitä muitakin. Katsoin näitä kun Suomessa telkkarista tuli, ihan viihdyttävää sinänsä.
 

RDivis

Jäsen
Mä tahtosin nyt kuulla mikä on tweener. Omin sanoin. Saa selittää myös muita termejä.
En tiedä käytetäänkö tweeneriä kovinkaan laajasti. Tuntuu, ettei siihen enää törmää missään. Mutta mä tulkitsen kyseessä olevan face, joka liikkuu harmaalla alueella, tehden erittäinkin heelmäisiä temppuja. Eddie ja Stone Cold ehkä tutuimmat esimerkit.

Myös Heel vs. Heel ottelussa, kotikaupungissaan painiva heel voi olosuhteiden sanelemana olla facen kaltainen otteissaan, koska "kotiyleisö". Ei tuokaan virallinen kuvaus ole ja saattaa sisältää omia väärinkäsityksiä
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Benoitin "unohtaminen" WWE:n puolelta on inhottavaa. Benoitista on hyvä dokumentti olemassa, missä isänsä on äänessä ja Vinceä kovistellaan aika kiitettävästi.
Täh? Että murhaajaa pitäisi muistella. Syystä ovat Benoitin pyyhkineet historiasta.

Seth Rollinsin polvi hajonnu...

Uutinen WWE:n sivuilla.
Voi nyt hemmetti, jos tämän johdosta tekemällä tehdystä pökkelä Reignsistä tulee mestari. Samalla meni romukoppaan odotettu Sethin ja TripleH:n riitautuminen. Tämän voisi nyt vielä pelastaa siten, että Reigns kääntyisi nyt heeliksi ja hyppäisi Authorityn kelkkaan mestaruuden himossa. Tämän jälkeen Royal Rumblessa nähtäisiin rematch Lesnaria vastaan, jonka Lesnar veisi. Royal Rumblen puolestaan veisi Cena, joka nousisi Wrestlemaniassa Flairin ohi mestaruuksissa eeppisessä Cena vs. Lesnar rematchissa. Seth puolestaan palaisi sairastuvalta facena hänet hylännyttä Authoritya vastaan ja Ambrose vielä hyppäisi Sethin kelkkaan.

No joo ei ihan tuosta vaan, mutta tuohonki vois heittää omasta mielestä jonkun Zigglerin ihan hyvin välillä tilalle. On hyvä kehässä, mikissä ja värikäs/pienikokoinen, niin lapset voi hurrata.
Oletko tosissasi? Zigglerin säälittävästä Mötley Crue/Hollywood-bimbo hahmosta nyt ei saa tekemälläkään firman kasvoja ja lasten suosikkia, eikä todellakaan ole hyvä mikissä
Cenaa on paha lähteä korvaamaan, kun tähtiä ei ole menneiden vuosien tapaan. Cenan lisäksi miehissä kiinnostavia ja karismaattia hahmoja ovat vain toinen veteraani Orton, Rollins, Wyatt family, huikea New Day ja pätkätyöläiset Taker ja Lesnar.
Näitten jälkeen on jos jonkin näköistä karismatonta kaveria, kuten esim. ilmeisesti Bull Mentulasta ammentanut steroidi Ryback tai tämä uusi säälittävä hahmon kyhäelmä Tyler Breeze selfie-tikkunsa kanssa. Wyattin veli Bo Dallas toki hahmona hauska, mutta eihän mies painia osaa. Paljon hehkutetulla Cesarolla on puolestaan painiminen hallussa, mutta ei omaa karismaa.
Naisissa sentään tilanne on valoisampi, vaikka mestarina onkin sukulaissuhteilla(jos isä ei olisi Flair, tuolla ulkonäöllä ei ikinä pääsisi Divaksi) karismaton naisversio Bull Mentulasta. Suosikkini Paigen kanssa ollaan toimittu hienosti, kun hänestä ollaan tekemässä heeliä, ja toivottavasti nousee mestariksi Survivor Seriesissä.
Sasha Banksiakin ollaan vihdoin erottamassa tuosta tekemällä tehdystä BAD-ryhmästä ja odotan innolla Sashan nousua parrasvaloihin. Muu BAD-ryhmä onkin sitten aika turhaa, eikä ulkonäkö todellakaan riitä Divaksi. Samoin Nattien olisi jo aika siirtyä eläkkeelle.
Bellan-sisarukset ovat hyvä kaksikko, mutta painitaidottoman Foxyn voisi heittää jo pihalle. Becky Lynchin pelkään jäävän Ambrosen tapaan sidekickiksi Charlottelle, vaikka potentiaalia olisi Ambrosen tapaan ryhmänjohtajaa enemmän. NXT:ssä odottaa puolestaan vielä vuoroaan lupaava Bailey.
Ja yllättäen painitaidoton Eva Marie oli taas loukkaannuttanut jonkun. Minkä ihmeen takia Vince yrittää tehdä Evasta väkisin seuraavaa mestaria, kun nainen ei osaa painia eikä häntä kiinnosta painiminen vaan julkisuus, ja fanit buuaavat tämän pihalle tästä syystä. Hyvässä lykyssä Marie vain loukkaannuttaisi jonkun oikeista tähdistä. Pelkkä ulkonäkö ei riitä, varsinkin kun WWE:ssä on paljon kuumempia Divoja(Paige, Nikki), jotka osaavat painiakin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
En tiedä käytetäänkö tweeneriä kovinkaan laajasti. Tuntuu, ettei siihen enää törmää missään. Mutta mä tulkitsen kyseessä olevan face, joka liikkuu harmaalla alueella, tehden erittäinkin heelmäisiä temppuja. Eddie ja Stone Cold ehkä tutuimmat esimerkit.
Ei, vaan tweener on juurikin sellainen joka ei ole heel eikä face. Vähän sellainen "outolintu" ja yksinäinen susi, joka pistää porukkaa nippuun sen enempää välittämättä siitä kuka on vastassa. Eddie ja Stone Cold kuitenkin oli pääasiassa yleisön suosikkeja vaikka välillä vähän huijasivatkin, Eddiellähän se oli ihan puhtaasti osa hahmoa.

Tokihan tweener on vähän ongelmallinen hahmo siinä mielessä, että mikäli yleisö alkaa hurraamaan/buuaamaan tällaiselle hahmolle, niin kyseessä ei enää ole tweener vaan face tai heel.

Täh? Että murhaajaa pitäisi muistella. Syystä ovat Benoitin pyyhkineet historiasta.
Ei nyt sillä että Benoitille pitäisi mitään erillistä kunniagalleriaa tuonne WWE:n sivuille laittaa, mutta olihan se yhdessä vaiheessa WWE:n kannalta vähän noloa kun yrittivät kokonaan pyyhkiä miestä pois koko firman historiasta. Benoit oli jossain vaiheessa pyyhitty kokonaan pois esim. niiltä listoilta missä vanhoja mestareita luetellaan. Lisäksi WWE Networkissa ei ole mainittuna Benoitia mikäli jossain ottelussa esiintyy. Onhan tämä nyt sinänsä todella typerä ratkaisu, koska ei miestä saada historiasta pyyhittyä pois vaikka mitä tekisi. Sen toki ymmärtää ettei nykyään miehen nimeä lähetyksissä mainita, mutta onhan tuo sensuuri mennyt jo vähän naurettavan puolelle.
 

RDivis

Jäsen
Toimivaa firman top Facea ei tosiaankaan ole helppo rakentaa, tuosta noin vain. Etenkään, kun WWE ei ole pystynyt tai välttämättä edes halunnut miettiä tulevaa Kiinnostaa kovasti nähdä, mihin Sami Zaynin potentiaali riittää tähän rakoon. Taitoa kehässä löytyy kyllä, mutta mikä on hänen karismansa todellinen mitta. NXT:n smarkki yleisö totta kai syö hänen kädestään, koska El Generico, jee. Olisi siis mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu, kun hänet heitetään päärosterin puolelle. Mulle Zayn on jäänyt todella vaisuksi ja hänen über face-maailmanmatkaaja gimmickinsä ei toimi. Päärosteriin nostettaessa on pakko laimentaa asteen, kaksi, muutoin hänestä tulee huumorihahmo.

Tällä hetkellähän Zayn taitaa olla vielä loukkaantuneena.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Let's go Cena... Cena sucks... Let's go Cena... Cena sucks...

Hyvin yleinen chant, tweenermäinen. Yleisö tietää mitä ne haluaa.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Täh? Että murhaajaa pitäisi muistella. Syystä ovat Benoitin pyyhkineet historiasta.

Tuossa jo vastattiinkin tähän, mutta täydennän vielä, että WWE oli paljolti vastuussa siitä että Benoitista tuli mikä tuli. Kannattaa katsoa se dokumentti. Ja ylipäänsä historiasta ei kannata pyyhkiä mitään, en tiedä kuuluuko se yläasteen lukion historian kurssiin, mutta sen voi ihan muutenkin älytä sen ikäinen, jolle on munankarvatkin kasvaneet. "Forgiven but not forgotten" on ihan hyvä juttu.

Vittu että täytyy tällasia asioita selittää. Alkeita.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Ehkä irvokkainta oli se, että ennen kuin WWE oppi Benoitin murhanneensa perheensä, niin ehdittiin jo pitää perinteinen muistotilaisuus Raw:ssa, jossa miestä kunnioitettiin.

Mitä tulee WWE:n vastuuseen, niin he ovat ottaneet sitä runsaasti imagoa kohottavan, painijoita sekä lapsia säästävän pg-eran myötä, virheistään oppineina. Edes bleidaamista ei sallita, saati sitten tuolilla lyömistä päähän, vaikka kumpaakin jossain määrin nähdään improvisoivien painijoiden tekeminä. Lisäksi painijoiden terveyttä tarkkaillaan suuresti, eikä suuria riskejä enää oteta. Kyyninen voisi sanoa, että tämä tehdään vain pisnesmielessä, sillä laji on kuitenkin todella raaka ja säälimätön, eikä työtä useinkaan palkita.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Oletko tosissasi? Zigglerin säälittävästä Mötley Crue/Hollywood-bimbo hahmosta nyt ei saa tekemälläkään firman kasvoja ja lasten suosikkia, eikä todellakaan ole hyvä mikissä
No vuoden verran mitä kohta tätä paskaa WWE Universe $ 9.99-aikakautta kattonut niin sen perusteella nakkasin Zigglerin, sen ja Ortonin tunnarin alkaessa soimaan on tuntunut eniten fanit olevan innoissaan faceista. En sit tiedä tarkemmin. Ja sitä myös, että jos joku firman kasvot pitää olla muka niin sitä voisi vaihdella. Varmaa oisit sanonut Cenasta vuonna 2003(?) saman, mutta "vitun räppäri"-tyyliin. Ja se vasta tällä hetkellä paska onkin mikissä, tsori vaan, mutta esim. Rollins pitäessä hyvää "You're the villain, John"-promoa, Cena tulee vetään laimeet "These people deserves.." lässynlää "Champ is heeereee!" Mä näin tän jo sillon kun Undertaker ajo vielä prätkällä. Enkä siis vihaa Cenaa tai mitään, mä en vaan välitä siitä, mikä on pahempaa. No onneksi nuo ja muut Divojen (vittu mikä nimi) loputtomat tagteam-revolutionit voi skipata niin Rawista tulee alle tunnin annos wrestlin.. sports entertaimentia viikossa.
 

RDivis

Jäsen
No onneksi nuo ja muut Divojen (vittu mikä nimi) loputtomat tagteam-revolutionit voi skipata niin Rawista tulee alle tunnin annos wrestlin.. sports entertaimentia viikossa.
No juu, Diva jutut voi skipata, mutta esiin on puskemassa todella loistavaa talentia ihan kehätaitojenkin puolesta. Minusta Divat; vanhahtava WWE:n käsitys naisisten roolista alalla vs. tämä uusi porukka, on syytä jo lähtökohtaisesti erottaa toisistaan. Sara Del Reyn opetuslapset NXT:stä ovat the real deal. Multa löytyy tästä ketjusta postaus, jossa noita käydään vähän enempi läpi. Asukan voisi lisätä tuohon joukkoon, on ehkä tuon koko poppoon taitavin. Mitä ei Sasha Banks-guyna ole välttämättä helppo myöntää. ;) Asukaa ei olla vielä päärosterissa nähty, mutta aivan varmasti vielä nähdään.

Itelläkin oli erittäin isot ennakkoluulot naisten matseja kohtaan, kun tuota schaibaa katellut, poislukien kaksikko Lita-Trish Stratus. Vuonna 2015 Banks & co NXT:n puolella osoittivat mulle, että rohkeasti bookkaamalla näistä naisista saadaan todella paljon irti. Ihan Main Event tason kamaa kehässä. Itseasiassa Bayley vs. Banks matsit NXT TakeOvereista ovat helposti mulle MOTY-kandidaatteja. Ja Banks yhtä iso syy laittaa RAW pyörimään, kuin Owens, vaikka kärsiikin Diva's Revolution kuvion rajoitteista juuri nyt.

Ja tosiaan selvennetään nyt omia sanomisia sen verran, että toki päärosterin puolella heistä puhutaan Divoina, mutta minusta koko Diva-käsite pitäisi heittää romukoppaan, viekää tuo nykyinen Diva.mestaruus helvettiin ja tuokaa WWE Women's Championship takaisin...not gonna happen niin kauan, kuin Vince elää. [/rant]
 

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Let's go Cena... Cena sucks... Let's go Cena... Cena sucks...

Hyvin yleinen chant, tweenermäinen. Yleisö tietää mitä ne haluaa.
Kuitenkin chantista huolimatta on Cena ollut puhdasverinen babyface.

Tweener on kyllä hyvinkin harvinainen termi. Ainoa tapa miten tuo voidaan yhdistää painijaan X, on oikeastaan uran alkutaipaleella. Riippuen tietysti täysin toteutuksesta. Lievänä esimerkkinä vaikkapa Ryback debyytin aikoihin oli jollain tasolla tweener. Jätkä tuli joka viikko kehään myllyttämään mitäänsanomattomia jobbereita vailla sen kummempaa merkitystä.

Tietyt painijat tietty tekevät heti ensiesiintymisessä selväksi suuntansa. Rybackin kanssa annettiin odottaa päätöstä.
 

Ralph

Jäsen
Huomenna sitten otellaan mestaruusvyöstä. Eli vuorossa on Survivor Series, jonka alkuun kohtaavat Roman Reigns ja Alberto Del Rio sekä Kevin Owens ja Dean Ambrose. Näiden kahden matsin voittajat päättävät illan mestaruusotteluun, joka on toivottavasti ja todennäköisesti Reigns vastaan Ambrose. Ja toivottavasti vyön nappaa Ambrose.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Survivor Series 2015 on myös Undertakerin 25 v juhlatapahtuma. Brothers of Destruction kohtaa 2 vs 4 ottelussa The Wyatt Familyn. Toivon, että Undertaker ja Kane voittavat, eikä saga jatku pitemmälle.

Olin lukevani jostain, että Reigns kääntyy heeliksi
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Brothers of Destruction kohtaa 2 vs 4 ottelussa The Wyatt Familyn.

Kyllä tuo BoD vs Wyattit on 2 vs 2, jollei jotain muutoksia tule sitten viime tinkaan tai kesken matsin. On kyllä totaalisen pöljä idea bookata tuollainen tavallinen tagteam-matsi, kun olisi ollut valittavana perinteinen survivor series elimination -matsi 5 vs 5. Vielä pöljemmän tuosta ratkaisusta tekee sellainen huhu, että WWE sisällyttää kuin sisällyttääkin cardiin tommosen 5 vs 5 -matsin, mutta osanottajia ei tiedetä edes päivää ennen tapahtumaa. Niin kova buildi sillä matsilla, että kiinnostaa ihan vitusti.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Kyllä tuo BoD vs Wyattit on 2 vs 2, jollei jotain muutoksia tule sitten viime tinkaan tai kesken matsin. On kyllä totaalisen pöljä idea bookata tuollainen tavallinen tagteam-matsi, kun olisi ollut valittavana perinteinen survivor series elimination -matsi 5 vs 5. Vielä pöljemmän tuosta ratkaisusta tekee sellainen huhu, että WWE sisällyttää kuin sisällyttääkin cardiin tommosen 5 vs 5 -matsin, mutta osanottajia ei tiedetä edes päivää ennen tapahtumaa. Niin kova buildi sillä matsilla, että kiinnostaa ihan vitusti.

Varmaan joku Stardust, Barrett, Sheamus ja Ascension vs. Neville ja kaverit jossain pre-showssa. Jes. Kaikkien aikojen Survivor Series.
 

RDivis

Jäsen
SurSer:iä on mitä ilmeisimmin uhkailtu terroriteon kohteena, mutta WWE on ilmoittanut tapahtuman vietävän normaalisti läpi. Turvatoimia kuitenkin kiristetään entisestään.

Mitä itse tapahtumaan tulee; Veikkaan, että Reigns vie. Kääntyy heeliksi ja lähtee Tripsun kelkkaan Authority-mieheksi. Ja kääntyy nimenomaaan Ambrosea vastaan. Ainoa jolla Romanin hahmoon saadaan edes jotakin. Ihan vitun tylsästi bookattu tää turnaus, vaikka monet matsit sinällään ollu ihan jees.
 

Ralph

Jäsen
Mitä itse tapahtumaan tulee; Veikkaan, että Reigns vie. Kääntyy heeliksi ja lähtee Tripsun kelkkaan Authority-mieheksi. Ja kääntyy nimenomaaan Ambrosea vastaan. Ainoa jolla Romanin hahmoon saadaan edes jotakin.
Nimenomaan toisinpäin. Eli Ambrose vie Reignsin nokan edestä vyön, jonka jälkeen katkerana Reigns kääntyy heeliksi ja Ambrosia vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös