World Cup 2016: Yhdysvallat

  • 36 193
  • 103
Tila
Viestiketju on suljettu.

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Onko? Muistan kun Vancouverin olympialaisten aikaan puhuttiin että "nämä kisat tulevat ehkä vielä liian aikaisin tälle joukkueelle" ja odoteltiin että Sotshissa tuo runko olisi parhaimmillaan. Noh, ei ollut ja Vancouverin kisoistakin on jo pian seitsemän vuotta ja niiden kisojen nuoret miehet on jo kolmenkympin tuntumassa.

Minusta Usa:n joukkue oli materiaaliltaan parempi molemmissa olympialaisissa vrt. nyt, mutta tuossa Licon kommentissa taidettiin viitata tulossa oleviin huippulupauksiin. Jenkit kärsivät ilman muuta Kanadaa enemmän tästä Team Na - virityksestä.

Kuten toisaalla totesin, uskomattoman heikko peli Jenkeiltä, joista tuli mieleen joku 90 - luvun Nhl:n keskitason joukkue. Tortorellaa on turhankin helppo syytellä, mutta kyllä tuo valmentajan piikkiin menee ennen kaikkea, WC96´on näihin skaboihin vähän heikko referenssi.
 

Ralph

Jäsen
Ei ole helppoa, sillä jos Euroopan jengi kaataa Tshekin, on Yhdysvalloilla Kanadaa vastaan pakkovoitto edessä. Näyttää vahvasti siltä, että Yhdysvaltojen kisat on ohi kahdessa pelissä ja kolmas on muodollisuus tshekkien kanssa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Minusta jenkkien materiaali ei estä isoakaan menestystä, vaikkei nyt Kanadan tasolla lähimainkaan ollakaan. Tulee mieleen, että kannattaisiko penkin taakse palkata joku muu kuin Amerikan paskansyöjä Tortorella. Tosin ajattelin kyllä itsekin, että voi olla hyväkin turnausvalmentaja.
 

Ralph

Jäsen
Yhdysvalloilla oli jo valmiiksi selvästi parempi rosteri kuin Euroopan jengillä, joten ei se nyt pelaajavalinnoista jää kiinni, jos ei vaan pelaa paremmin. Lisäksi Phil Kessel on loukkaantuneena ja Cam Fowlerilla ei ole mitään asiaa joukkueeseen.

Kevin Shattenkirkin veikkaan jääneen rannalle, koska joukkueeseen tahdottiin selvästi kahteen suuntaan laatukiekkoa pelaavia puolustajia. Enkä tiedä miten sekä Bobby Ryan, Tyler Johnson ja Kyle Okposo olisi saatu kaikki mukaan. Kyle Palmierin tilalle ehkä, mutta kuka muu pois? Brandon Dubinsky hoitaa aivan eri tonttia, vaikka on kiekollisesti jäljessä. Justin Faulkin olisin toki ottanut itsekin.

Jos Palmerin tilalla katsomossa olisi istunut Ryan ja Dubinskyn tilalla nelosessa olisi ollut T.Johnson, niin olisiko eilen kaatunut Euroopan jengi? Tuskin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jos Palmerin tilalla katsomossa olisi istunut Ryan ja Dubinskyn tilalla nelosessa olisi ollut T.Johnson, niin olisiko eilen kaatunut Euroopan jengi? Tuskin.

Niinpä. Täysin marginaalisia vaihtoja ja omasta mielestä jengi voisi olla noiden jälkeen jopa huonompi. Palmieri tykitti 30 maalia ja Bobby Ryanin viimeisen neljän kauden paras noteeraus on 23 maalia. Miksi siis valita 4 vuotta vanhempi pelaaja ohi kovemmalla tasolla pelaavan, nousevan ja monipuolisen, Palmierin?

Eiköhän USA:n ongelmat ole jossain muualla kuin rosterissa ja valinnoissa.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ketjut harjoituksissa:
JVR, Pavelski, Oshie.
Abdelkader, Stepan, Kane.
Parise, Kesler, Wheeler.
Pacioretty, Dubinsky, Palmieri.
Backes.
 

Kasakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tuto
Valittu pelaajamateriaali tähän turnaukseen ei ole paras mahdollinen, mutta vielä enemmän menestystä estää valmennus/johto :/
Kane tarvitsee kunnon ketjukaverit ja miksi Pacioretty Dubin ja Palmierin kanssa nelosessa?

Parise-Kesler-Kane (Kesler tekee tilaa, Kane pelinrakentaja, Parise maalintekijä)
Pac-Pavelski-Oshie
JVR-Stephan-Wheeler
Dubinsky-Backes-Palmieri

Abdelkader ollut niin huono, että pitäisi lähettää DHL:llä pois koko pohjois-amerikasta .. Ja jos J.Johnson on vielä tänään kokoonpanossa, niin terve..
Kyllä näkisin, että T.Johnson olisi selvästi parempi (nopeampi ja taitavampi, molemmat pehmeitä) kuin Stephan, Okposo toisi samat elementit kuin Abdelkader tai Dubinsky, mutta päälle osaa pelata ja tehdä tulosta. Kessel on tietenkin parempi kuin Oshie, JVR tai jopa Wheeler, mutta taitaa olla käsivamma mikä esti kisat. Kreider myöskin nopeampana pelaajana menisi paremmin 4 kentän laiturina kuin Abdelkader tai Dubinsky.

Pakeista Shattenkirk, Faulk ja Yandle <-> E.Johnson, J.Johnson, Niskanen. Pakkivalinnat olisivat olleet ok 90-luvulla, mutta tätä päivää ei ole, että kokoonpanossa ainoastaan Suter (+Big Buff?) tuo kärkipään kiekollista osaamista.

Maalivahtivalinnat on osa-alue josta voi olla samaa mieltä. Toivottavasti Bishopkin saa pelata jonkun ottelun.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
USA:n joukkuehan on kasattu nimenomaan Canadan kukistamiseen mikä selkeyttää noita pelaaja valintoja. Dubinsky tuotu Crosbya vastaan ja muut nämä kaverit tuo kokoa ja vääntöä. Tänään se sitten nähdään oliko oikea vai väärä taktiikka kun tiimillä on selkä seinää vasten. Kessel pitäisi kyllä ehdottomasti olla mukana vaikka tuon sysipaskasti esiintyneen Palmierin tilalla. En myöskään ymmärrä miksi Buffy ei pelannut ensimmäisessä pelissä. Oli helvetin hyvä voitokkaassa Kanada ottelussa,sitten taisi huilata(tästä en ole varma) ja viimeisessä harkassa pelasi hyökkääjänä. Enkä myöskään allekirjoita tuota Backesin penkittämistä tämän yön kohtaamiseen.
En ole noin paskaa USA:n esitystä nähnyt kuin Eurooppaa vastaan ensimmäisessä pelissä. McDonitsi oli ihan hemmetin huono(taas) ja kuuluu kaiken lisäksi inhokkeihin. Pakko sietää vaan näissä peleissä kun yleensä olen USA:n puolella vauhdikkaan pelin myötä, josta ei kyllä näkynyt merkkejä ensimmäisessä pelissä. Toivottavasti yöllä nähdään 200 taklausta ja maalin edustalla hurjia vääntöjä niin ettei tarvitse häpeän myötä lähteä laulukuoroon.
 

Ralph

Jäsen
Kessel pitäisi kyllä ehdottomasti olla mukana vaikka tuon sysipaskasti esiintyneen Palmierin tilalla.
En usko, että loukkaantuneena olevalla Kesselillä on hirveästi käyttöä tässä joukkueessa. Toki jos häntä halutaan Palmierin paikalle eli katsomoon, niin silloin ei haittaa vaikka olisi molemmat jalatkin paketissa. Mutta kokoonpanossa loukkaantuneella Kesselillä ei ole käyttöä.
 

Steeger#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kovalchuk, Zinovyev, Morozov, Zherdev & Versteeg
Samat ajatukset. Mutta sinä jaksoit kirjoittaa sen. Myös tuosta Kanesta sen verran että Chicagossa Quenneville sanoo, että mene ja ratkaise peli kun taas Tortorella pitää Kane jonkun "laatikon" sisällä ja näyttää siltä että näin Kanen peli tukahtuu, koska Kanen pitäisi saada vähän eri vapauksia, mutta Tortorella tunnetaan siitä että hän vihaa kaukalotaikureita. Ja itse ottaisin mielummin Cam Fowlerin kuin Keith Yandelin koska molemmat loistavia hyökkäyspäässä mutta puolustus päässä Fowler on ihan OK ja Yandle aika sysipaska ja se tiputti hänet 2010, 2014 ja nyt 2016 World Cupista


Ilmeisesti ei kovin montaa Anaheimin peliä ole viime vuosina tullut katsottua?
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Dubinsky katsomossa Kanadaa vastaan. Palmieri sisään. Pakeista samoin Jack Johnson poppareilla ja Big Buff mukana. Vaikka Torts sanoo mitä tahansa, niin herää kysymys että miksi hän penkittää kaksi oman joukkueensa pelaajaa....

Tortorella scratches notorious Crosby agitator Dubinsky - Article - TSN

Hohoo, onko tämä sitten se klassinen change of plans. Yhen pelin perusteella painetaan paniikki nappulaa ja tehdään koko valmennuksen alkuperäinen visio naurunalaiseksi. Jack Johnsonin valinta on kyllä alunperinki kohtalaisen kyseenalainen. Ei mennä orkesterin soittaessa pohjaan vaan pahasti panikoiden.
 

ipaz

Jäsen
[QUOTE="Ni$pekt15, post: 6653107, member: 106048"Jack Johnsonin valinta on kyllä alunperinki kohtalaisen kyseenalainen.[/QUOTE]

Vähän samaa mieltä. Siellä olis ollut mm. Yandle, Shattenkirk, Leddy, Faulk ja Goligoski. En seurannut aikanaan tuon joukkueen valintaa enkä perusteluita, mutta joo, olisi ollut parempiakin vaihtoehtoja saatavilla.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Kolme tolppaa ja kavennus kolmanteen erään jäi ainoaksi positiiviseksi asiaksi yön ottelusta. Toki johtivat ottelua mutta 12s kaksi maalia Kanadalle käänsi ottelun aika nopeasti. Buffy ja E.Johnson olivat vaikeuksissa omassa päässä useampaan otteeseen. Ensimmäisessä Duchesnen maalissa Buffy päästi liian iisisti kaverin positioon maalin kulmalle ja toisessa Paciorettyn paska purku yllätti molemmat housut kintuissa matkalla hyökkäämään. Taisi olla Kanadalla skoutattuna heikkoudet kun selostajien mukaan olivat prässin asettuessa huudelleet Johnsonin olevan kentällä.Coloradon matseja harvaksetaan nähneenä ei ole mielikuvaa kaverista, että onko omassa päässä hankalaa kiekon kanssa. Kentälle nostettu Palmieri pelasi 8minuuttia -1 saldolla. Enstaina sitten paremmalla menestyksellä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Erik Johnsonin urakehityksestä näkee kaiken olennaisen katsomalla ensin Vancouverin finaalin vuodelta 2010 ja sen jälkeen viimeöisen pelin. Kuusi vuotta sitten Johnson kyllä selvisi Kanadan aggressiivisesta karvauksesta ihan eri tavalla kuin nyt.
 

Ralph

Jäsen
Erik Johnsonin urakehityksestä näkee kaiken olennaisen katsomalla ensin Vancouverin finaalin vuodelta 2010 ja sen jälkeen viimeöisen pelin. Kuusi vuotta sitten Johnson kyllä selvisi Kanadan aggressiivisesta karvauksesta ihan eri tavalla kuin nyt.
Mielenkiintoista, sillä hän on viimeiset kolme vuotta kehittynyt hurjasti. Ero siihen, millainen Johnson puolusti Avalanchessa keväällä 2013 kuin 2016 on erittäin suuri. Ja positiivisessa mielessä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Mielenkiintoista, sillä hän on viimeiset kolme vuotta kehittynyt hurjasti. Ero siihen, millainen Johnson puolusti Avalanchessa keväällä 2013 kuin 2016 on erittäin suuri. Ja positiivisessa mielessä.

Oma pointti lähinnä siinä, että Vancouverin finaali oli huikean kovatempoinen peli, jossa askissa oli vain huippuja. Silloin Johnson oli jenkkien ykkösparin puolustaja ja pelasi hyvin. Viime yönä askissa oli lähes yhtä paljon tähtiä mutta ei pelitempo ollut 2010 finaalin tasolla. Johnson oli silti ongelmissa.

NHL:ssä mies on eittämättä ykkösparin puolustaja hyvässä joukkueessa, mutta jotain paketista on tippunut pois matkalla, kun näissä best of the best -turnauksissa taso ei enää riitä. En tiedä mitä, kun se polvivammakin oli ollut jo ennen Vancouverin kisoja.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Oma pointti lähinnä siinä, että Vancouverin finaali oli huikean kovatempoinen peli, jossa askissa oli vain huippuja. Silloin Johnson oli jenkkien ykkösparin puolustaja ja pelasi hyvin. Viime yönä askissa oli lähes yhtä paljon tähtiä mutta ei pelitempo ollut 2010 finaalin tasolla. Johnson oli silti ongelmissa.
Erik Johnson ei pelannut Vancouverissa USA:n ykköspakiparissa, vaan ykköspari oli Ryan Suter ja Brian Rafalski. Finaalissa EJ:n peliaika oli 19.47, Rafalskilla 27.48 ja Suterilla 31.31.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Melkoinen farssi Jenkkien turnaus. Tälleen jälkeenpäin ihmetyttää eniten puolustuksen valinnat. Jenkit kärsivät hyökkäyksen osalta paljon PA:n junnujoukkueesta ja tavallaan ymmärtää, että hyökkäyksen identiteettiä myös valinnoilla muokattiin duunarisuuntaan. Kova takakarva ei kestä vapaamatkustajia. Puolustuksessa ei sen sijaan ollut mitään syytä valita rosteriin puukäsiä. Sinne olisi löytynyt kilpailukykyinen kattaus kiekollista osaamistakin.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Erik Johnson ei pelannut Vancouverissa USA:n ykköspakiparissa, vaan ykköspari oli Ryan Suter ja Brian Rafalski. Finaalissa EJ:n peliaika oli 19.47, Rafalskilla 27.48 ja Suterilla 31.31.

Täytyy katsoa tuo peli uudestaan. Ei vain Johnsonin esityksen takia, vaan ennen kaikkea sen takia, oliko peli todella niin kovatempoinen ja tasoinen kuin muistan. Olen pitänyt vuoden 2010 finaalia modernin ajan klassikkona, jossa materiaalin laatu ja pelin tempo yhdistyivät tavalla, johon ei sen jälkeen ole päästy. Voi olla, että aika on osittain kullannut muistot.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
USA on yleensä ollut meikäläisen kakkossuosikki Suomen jälkeen varsinkin isoissa kisoissa, joten harmittaa kyllä tämä jenkkien mahalasku. Toisaalta naurattaa entisestään nämä USA Hockeyn valmentajavalinnat, seniili- Ron Wilsonin pestistä junnumaajoukkueessa lähtien. Jengi täyteen selänpesijöitä ja sitten jonkinlaiseksi Crosbyn päällystakiksi suunniteltu Dubinsky poppareilla Kanadaa vastaan. Makes sense. Kaikki kunnia myöskin Justin Abdelkaderille, joka on varmasti hieno roolipelaaja, mutta onko hänen paikkansa oikeasti USAn tasoisessa ryhmässä parhaiden turnauksessa? Etenkin kun Phil Kessel (ilmeisesti twiittinsä perusteella) makailee kotisohvalla koiransa kanssa.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Täytyy katsoa tuo peli uudestaan. Ei vain Johnsonin esityksen takia, vaan ennen kaikkea sen takia, oliko peli todella niin kovatempoinen ja tasoinen kuin muistan. Olen pitänyt vuoden 2010 finaalia modernin ajan klassikkona, jossa materiaalin laatu ja pelin tempo yhdistyivät tavalla, johon ei sen jälkeen ole päästy. Voi olla, että aika on osittain kullannut muistot.
En usko, että muistot ovat liiaksi kultaantuneet. En itsekään ole tuota nyt enää muutamaan vuoteen katsonut, mutta varmaan kolme, neljä kertaa kuitenkin. Panokset ja draaman kaari huomioiden aikalailla laadullisesti paras jääkiekko-ottelu jonka olen kahdenkymmenen vuoden aikana nähnyt.

Vancouver oli todella kova turnaus kyllä muutenkin, joskaan Suomi ei tietysti ollut parhaimmillaan. Finaalin ohella mieleen on jäänyt ennenkaikkea Kanada - Venäjä välierä, jossa Kanada pelasi avauserässä kenties parhaan yksittäisen erän jota olen todistanut. Venäjä oli tuolloin erittäin vahva, ja oli voittanut kovat Kanadan jengit MM-finaaleissa 08 ja 09. Kanada puolestaan oli voittanut viimeksi MM-kisoissa 07, ja edellisestä olympiakullasta oli kahdeksan vuotta aikaa, lisäksi alla oli farssi Torinon olympialaisista ja niskassa kotiyleisön paineet. Tuosta odotettiin aivan superklassikkoa vanhojen CCCP - Kanada taistojen tapaan, ja tuolloiset voimasuhteet huomioiden Venäjä oli varmaan monien papereissa jopa ennakkosuosikki. Lopputulema oli Kanadan suorittama täydellinen nöyryytys ensimmäisen kaksikymppisen aikana. Sanoisin, että tuossa ottelussa nähtiin kansainvälisillä kentillä ensiaskeleet tästä nykyäänkin dominoivasta kurinalaisesta, hirvittävästä vauhtikiekosta, jota Kanada ja P-Amerikan jonnet tässäkin turnauksessa pelaavat. Vancouverista lähtien Kanadan ylivoima on vain kasvanut, ja tällä hetkellä Ruotsi taitaa olla ainoa, joka pystyy edes yksittäisissä otteluissa haastamaan.

Välierän ohella alkusarjan Kanada - USA ottelu oli huikea näytös. Kanadan viimeisten minuuttien myllytys oli aivan valtaisa, mutta Ryan Millerin uskomattomat otteet pitivät USA:n voitossa, ja viimeisillä sekunneilla Callahan (?) teki upean taistelumaalin tyhjiin. Tuon ottelun huippuhetkiä en valitettavasti ole onnistunut sittemmin löytämään.

Sotshista ei sitten kummoisia muistoja jäänytkään. Kanada oli jo huomattavan ylivoimainen, ja isolla kentällä heidän otteluistaan muodostui tiukoista loppulukemista huolimatta varsin tylsiä. USA-välierä oli ehkä lähimpänä klassikkoa, ja totta puhuen sekin pysyi tiukkana vain Quickin huippupelin ansiosta.

Tämän vuoden kisoissakaan ei ole vielä juurikaan klassikkoja nähty, kovimmat kamppailut ovat toki vasta edessä. P-Amerikka - Venäjä oli toki sellainen ottelu, joka varmaan jää pidemmäksi aikaa mieleen.

Sorry off-topicista, toki sivuaa USA:ta sen verran, että hämmästyttävästi ovat tippuneet Kanadan kyydistä. Vahvat otteet junnukisoissa ja toimiva nuoriso-ohjelma antoivat vielä esim. Vancouverin aikaan odottaa, että kamppailu kärjessä pikemminkin tiivistyy 2020-lukua kohti. Toki täytyy myöntää, että jenkkejä tuo jonnejoukkue on verottanut aika kovasti.
 

Isäntä

Jäsen
Kanada - Venäjä välierä
Pilkunviilausta, mutta kyseessä oli puolivälierä. Tämähän johtui osaltaan siitä, että Kanadan peli yskähteli alkulohkossa kun USA-tappion lisäksi voitto Sveitsistä irtosi vasta rl-kisasta. Näin Kanada joutui hakemaan vauhtia ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta, neljän parhaan (USA, Ruotsi, Venäjä, Suomi) jatkaessa suoraan puolivälieriin. Pudotuspeleissä Kanadalle ei sitten pysäyttäjää löytynyt, vaikka tuo ennakkoon finaaliksi kaavailtu Venäjän kohtaaminen nähtiin jo puolivälierässä. Ja sehän oli huima näytös, kuten totesit.

Vaikka Suomi ei ollut parhaimmillaan ja vaikka se USA-välierän avauserä tullaan aina muistamaan, niin silti Suomi sen pronssin sieltä kuitenkin raapi. Siihen toki vaikutti myös Kanadan alkulohkokonttaamisesta aiheutunut suosiollinen kaavio.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös