Winnipeg Jets 2023–2024

  • 14 362
  • 64

Kuuhinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Winnipeg Jets
Pitää jokunen ajatus itsekin kirjoitella tänne tovin hiljaiselon jälkeen.

Vaikka nyt taas vähän parempaan suuntaan ollaankin menossa ja esimerkiksi Vilardi on osoittautunut aivan pirun hyväksi vahvistukseksi ja Sean Monahan vaikuttaisi myös hyvälle kaappaukselle, on tuo puolustuspeli ihan hirveän näköistä. Morrissey ja DeMelo ovat ainoat oikeasti NHL-tasoiset puolustajat tuossa rosterissa ja noistakin toinen on aika heikko puolustussuuntaan, mutta noilla hyökkäystehoilla annettakoon tämä anteeksi.

Mutta olihan viime yön pelissä taas paljon sydämentykytyksiä, kun pakkiparina Samberg ja saatanan Logan Stanley. Onneksi tuota Stanleya on näkynyt tällä kaudella harvoin, mutta ei ole Jetsissä ollut yhtä hidasta ja hyödytöntä puolustajaa sitten Jim Kyten aikojen. Kiekolla ei osaa tehdä yhtään mitään, kuten viime yön Blackhawksin avausmaali taas vaihteeksi osoitti ja parilla potkaisulla oli Hawksin Blackwellillä jo lähes puolen kentän läpiajo. Jos jotain myönteistä tuosta pitäisi etsiä, ei sentään höntyile jatkuvasti väärään paikkaan kuten Brenden Dillon ja jätä lähes joka jeesuksen vaihdossa vähintään yhtä vastustajan äijää vapaaksi oman maalin eteen. Tai yritä oman maalin takaa jotain omat taidot ylittävää avausta, mikä päätyy useimmiten ensimmäisen vastustajan lapaan, kuten Neal Pionk.

Vaikka alkukaudesta kritisoin Hellebuyckin massiivista sopimusta, on kaveri tälläkin kaudella pitänyt joukkueen puolustusta pystyssä lähes yksinään, kun edestä ei ole paljon apuja tulossa. Vielähän tässä on tovi siirtotakarajaan, joten jospa noista hasardeista edes yksi saataisiin kaupattua jonnekin muualle.

E: korjattu Dillonin etunimen kirjoitusasu
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Mikäs juttu tää on? Facessa tuli vastaan, et Winnipeg tarttis uudelleen sijoituksen ?!?!?!

Linkki nettiin on tässä
 

Bianconeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Juventus
Mikäs juttu tää on? Facessa tuli vastaan, et Winnipeg tarttis uudelleen sijoituksen ?!?!?!

Linkki nettiin on tässä

Gary on huolissaan melko dramaattisestikin tippuneista yleisölukemista. Alla Sportsnetin juttu jossa avattu ainakin noita lukuja tarkemmin. Kuten jutusta käy ilmi ei Jets päihitä kuin Arizonan yleisökeskiarvossa joka nyt pitääkin päihittää kun hallin kapasiteetti on sen 4600.

 
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Oulun Kärpät
Bettman huolissaan tippuneista yleisömääristä Winnipegissa mutta ei Arizonan tilanteesta, mutta ilmeisesti Arizonassa hallin täyttöaste parempi (vai onko?) ja se ratkaisee....
Arizona on Bettmanin lempilapsi. Vaikka kuinka menisi perseelleen niin silitetään päätä. Mielestäni olisi uskomatonta JOS Jets joutuisi jälleen jättämään Winnipegin kun taas Arizonalla ei ole edes oikeaa areenaa. Ja vaikka saisivatkin uuden areenan niin milloin se valmistuu? 2027?
Olisko mahdollista tai järkevää käydä kauppaa Perfettistä ?
Mielestäni ei kannata juuri tällä hetkellä. On nyt ollut todella vaisu jonkin aikaa mutta on niin nuori kaveri että ei kannata kaupata tällaisen slumpin takia. Älykäs ja hyvä pelinrakentaja.
 

Kuuhinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Winnipeg Jets
Arizona on Bettmanin lempilapsi. Vaikka kuinka menisi perseelleen niin silitetään päätä. Mielestäni olisi uskomatonta JOS Jets joutuisi jälleen jättämään Winnipegin kun taas Arizonalla ei ole edes oikeaa areenaa. Ja vaikka saisivatkin uuden areenan niin milloin se valmistuu? 2027?

Tuo Arizonan ikuinen paapominen on kyllä täysin älytöntä ja sairasta. Kohta 30 vuotta on tuolle kirppusirkukselle annettu mahdollisuuksia ja nyt pelataan ECHL-tason hallissa yliopistojoukkueen ehdoilla. On kuin jotain jääkiekon This is Spinal Tapia katsoisi. Ja samalla tuumitaan laajennusjoukkueita kahdelle epäonnistuneelle markkinalle (Kansas City ja Atlanta), joista toinen on jo söhlännyt tiehensä KAKSI NHL-joukkuetta.

Mutta kyllähän nuo lippujen hinnat ovat aivan älyttömiä. SeatGeekin mukaan Jetsin ottelulippu maksaa keskimäärin 166 dollaria (halvimmat toki vain reilut 20 dollaria, jos kiinnostaa katsella peliä kiikareilla katon rajasta). Vaikka Winnipegin metropolialueella onkin lähes 850 000 asukasta, valtaosalle ihmisiä 166 dollaria on perkeleen iso raha. Ja tulotaso vain laskee, kun lähdetään enemmän Manitoban maaseudulle. Jos itse asuisin Winnipegissä tai lähialueilla, nykyisillä tuloillani kärsisin käydä Jetsin pelissä ehkä kerran kahdessa vuodessa. Siis yksin, siihen vielä perhe mukaan niin jäisi ehkä once-in-a-lifetime -kokemukseksi.

Ja vaikka kuinka NHL jaksaa inistä vuodesta toiseen, ettei jatkuvasti nouseva palkkakatto muka vaikuta paljonkaan lippujen hintoihin, mikä muu niitä nostaa koko ajan? Tuo ikuisesti kasvava ahneus vielä koituu yksi päivä monen joukkueen kohtaloksi, mark my words.

Menee nyt aiheen vierestä, mutta kyllä muutama vuosi sitten sieppasi ja urakalla, kun kävin Torontossa Hockey Hall of Famessa. Siellä näki paljon sinne "aateloituja" legendaarisia nimiä, mm. Ken Dryden, Jean Beliveau, Gretzky, Mario ym. Ja Gary Bettman. Siis saatana oikeasti, Bettman? Kanadalaisen jääkiekon pahin vihollinen ansaitsee paikan HHOF:ssa? Sama kuin Putin valittaisiin johonkin Peace Hall of Fameen.
 

Eki25

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Toffolin lisäksi tosiaan myös Colin Miller Jetsiin. Hyvät hankinnat hyvään hintaan ja joukkue on tätä myötä valmis pitkään kevääseen. Toffoli on melko puhdas snaipperi, mutta hyvä sellainen. Jalkavia pelaajia olisin ehkä kaivannut hyökkäykseen, mutta toisaalta Toffolilla on yhteistä historiaa sekä Monahanin että Iafallon kanssa. Leveyttä joka tapauksessa pitäisi riittää neljään ketjuun saakka.

Miller myös hyvä vahvistus puolustukseen. Hyvä laukaus ja jämäkät tilastot, joten varmasti hyvä lisä Jetsiin. Stanley huonolla liikkeellä nyt kahdeksatena pakkihierarkiassa, joka on hyvä asia.
 
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Oulun Kärpät
Pitkän huonomman jakson jälkeen Jets on näyttänyt piristymisen merkkejä pleijareiden lähestyessä. Avauskierroksella vastaan asettunee hyvin todennäköisesti Colorado. Tästä tulee varmasti huikea 6-7 pelin sarja. Kevättä kohti!
 

LosToblos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets
Viime pelissä maukasta ironiaa, kun juuri ennen peliä Viaplayn asiantuntijat lyttäsivät Jetsin lähes kaikilla mittareilla, sen minkä Coloradon ja McKinnonin fanitukseltaan ehtivät. Tämän jälkeen toinen studiokavereista vielä myönsi, että "en mä oo kovin montaa Winnipegin peliä nähny tällä kaudella". Loppu olikin sitten historiaa: koko Coloradon jengille kiikarit, veskari vaihtoon ekassa erässä ja loppulukemat 7-0.
 
Viimeksi muokattu:

Eki25

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Runkosarjan viimeisessä kamppailussa Brad Lambert teki hienon debyytin. Ensimmäinen piste tuli jo ensimmäisessä erässä, jalka liikkui ja syötöt osuivat lapaan. Valtavalla yhden ottelun otannalla veikkaan, että pelaa ensi kaudella täyden kauden ylhäällä.

Su-ma yönä alkaa Whiteout Avseja vastaan. Colorado on kova joukkue, mutta luottavaisin mielin silti pleijareihin. Maalivahtipelissä ja hyökkäyksen laajuudessa ollaan edellä. Coloradolla kovemmat yksilöt, mutta Rantanen ainakin saanut tärskyjä ja pelikunto on hieman arvoitus.
 
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Oulun Kärpät
Kausi päättyi melkoiseen antikliimaksiin. Todella surkea esitys. Enpä muista milloin viimeksi on näin paljon suututtanut jääkiekon seuraaminen. Joka pelissä meni 5 tai enemmän omiin. Onko tästä rungosta voittamaan mitään?
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kausi päättyi melkoiseen antikliimaksiin. Todella surkea esitys. Enpä muista milloin viimeksi on näin paljon suututtanut jääkiekon seuraaminen. Joka pelissä meni 5 tai enemmän omiin. Onko tästä rungosta voittamaan mitään?
Kyllähän tuon hyökkäyksen pitäisi riittää. Ongelmana on puolustus, joka vaatisi vahvistusta. Eikä esim. Heinola tuohon ole varmaan mikään vastaus. Jostain pitäisi saada naurattua tällaisia hanifineja schmidtien ja pionkien sijaan.

Ehlers vaelteli aikalailla yössä, samoin Niederreiter, Iafallo ja kumppanit ovat kyllä olleet koko kevään vaisuja tehojen puolesta. Monahan oli hyvä haku, ihan samaa ei voi sanoa Toffolista.

Tuossa on kuitenkin nyt vielä sellainen tilanne, että pari seuraava kautta pitäisi yrittää painaa all-in.

Ensi kauden jälkeen Ehlersin, Vilardin, Appletonin, Iafallon sekä yllä mainittujen pakkien sopimukset päättyvät. Hyökkäys ei ole välttämättä ongelma edelleenkään, koska siellä on Perfetti, Lambert ym. paikkaamassa, vaikka noista muutama lähtisikin. Tietty Toffoli ja Monahan ovat UFA jo nyt.

Puolustus onkin kinkkisempi. Dillonin ja DeMelon sopimukset loppuvat tähän kauteen. Heinola varmasti nousee ensi kaudella ylös paikkaamaan toista, mutta tuohon pitäis saada vahvistusta, koska omat varaukset Stanley ja Samberg eivät ole mitään ykköskorin puolustajia. Eikä varmaan Heinolakaan.

Räjäytys varmaan tapahtuu parin kauden päästä ja Jetsillä voi kestää siitä toipua. Kaupunki ei ole houkutteleva noin yleisesti (varsinkin jos ei keikuta korkealla runkosarjassa) haalia pelaajia muualta, joten homma pitäisi lähteä omista varauksista, jossa Jets onkin onnistunut 2013 lähtien verrattain hyvin. Koko runko on Scheifelen, Hellebuyckin, Morrisseyn, Lowryn, Ehlersin ja Connorin ympärillä, sen lisäksi vielä Heinola, Perfetti, Lambert ja muut alempien kenttien omat varaukset ovat olleet kohtuullisen hyviä rooleissaan.

Mutta vähän on jäänyt piippuun, eikä joukkue ole playoffseissa enää näyttänyt yhtä hyvältä kuin keväällä 2018.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös