Winnipeg Jets 2019–2020

  • 166 502
  • 466
I

Ice-Cold

Olen itsekin yllättynyt miten hyvin pisteitä on tarttunut mukaan kun pakisto heikkeni niin paljon viime kauteen verrattuna. Hellebuyck pelaa uransa parasta peliä tällä hetkellä. Jets on kauden ensimmäisiä pelejä lukuunottamatta ollut kaikissa muissa peleissä mukana voitosta taistelussa ja hyvin on tarttunut voittoja. Ylivoima on ainut ns. heikkous mitä löytyy mutta jospa se parantuisi tosta, Pate varmaan parantaa tuota laukaisuprosenttia jonkun verran kauden edetessä joten sieltä tulee muutamia maaleja lisää ylivoimalla.

edit. muita onnistujia voisi lisätä eli Tanskan jätkä vetää kans uran parasta peliä, aivan eri jätkä viime kauden koohottajaan verrattuna joka kaatui joka koohottaen luistellen tilanteessa ja laukoi minne sattuu. Myös Pionk on hyvin sopinut joukkueeseen.

Tuo pakiston kädettömyys näkyy pakkien tekemissä maaleissa kyllä joita ei juuri ole mutta eipä tuo haittaa jos tuloksenteko jatkuu.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jatkoaikakin kun teki tuon artikkelin Laineesta, niin mielenkiintoiseksi muodostui tuo laukaisuprosentti.


Tasakentin kun en huomannut siinä mitään ihmeellistä muutosta tähän kauteen, Laineella se on nyt tuon 44 maalin kauden, 2017-18 tasolla. Viime kausi oli vähän heikompi. Suurin pudotus kokonaislaukaisuprosentissa tulee täysin ylivoimamaalien puutteesta.

Ja kun se ylivoima sakkaa pahasti. Samat 4 hyökkiä sitä pyörittää kuin viime kaudellakin, MUTTA, kaikkien rakastama Dustin Byfuglien puuttuu. Ja vaikka Byfuglien puuttui jo aiemminkin, niin Trouba/Myers olivat ihan hyviä varamiehiä hetkellisesti. Sellaistakaan siellä ei nyt ole. Pitkän ajan tilastoissa Byfuglien kantaa silti hyviin keskiarvoihin ihan pelkästään omilla ansioillaan.

Aivan käsittämätön on vaikutus. YV:n taso on tippunut kolmasosalla siitä, mitä se aiemmin oli.

Tästä esim vertailuun kausien 2017-18 + 2018-19 kausien Goals/60 ylivoimalla:


Byfuglien 10.72
Laine 10.01
Scheifele 9.96
Wheeler 9.94
(Perreault 9.73)
Connor 8.73
----------------
Myers 8.05
Trouba 7.67

Ja jos katsotaan tämän 2019-20 kauden tilastoja:

Wheeler 6.95
Laine 6.21
Pionk 6.12
(Roslovic 5.82)
Connor 5.73
Scheifele 5.57
---------------------
Morrissey 5.42

Itse en katso viisikkojen osalta YV:llä mitään muita lukuja kuin sitä, että mitenkä maaleja syntyy per peliaika. Laukausmäärät kertoo huonommin YV:n tasosta, koska vähemmän ja laadukkaammin voi olla joskus paremmin kuin kovemmalla volyymilla heikompia paikkoja. Tulos ratkaisee. Joko teet maaleja tai sitten et tee.

Mutta siis tuo tämänkautinen tehokkuus on ollut ykkös-miehistöllä Laine-Scheifele-Wheeler-Connor-Pionk/Morrissey viisikolla noin 6 maalin keskiarvo per YV-maalia per 60 minuuttia.

Byfuglienin kanssa aiemmilla kausilla se oli samalla ykkösviisikolla, mutta eri viivamiehellä noin 10 maalia per 60 minuttia.

40% tehosta puuttuu. Aika hieno esimerkki siitä, miten paljon merkitsee oikeasti hyvä ylivoiman viivamies. Samat muut äijät siellä, mutta eri viivamies.

Wheelerillä vähemmän syöttösuuntia, ihmetellään "mikä viestä vaivaa", vähemmän oikeata laukaisu-uhkaa, vastustajille helpompi pelata Shcheifele ja Laine pois (näkyy molempien maalimäärissä YV:llä) kun viivasta ei ole uhkaa, eikä viivamiehen ovelat syötöt pyörityksien aikana napsu siihen malliin, miten ne napsui Buffin lavasta lähtiessä.

Jets on osoittanut kyllä kovaa tasoa ja muuttunut aika paljon vähemmän ylivoimastaan riippuvaiseksi. Tiedä vaikka olisi hyvä asia kevään suhteen. Veikkasin aiemmin, etteivät pääse pleijareihin pakiston tasonpudotuksen takia, mutta enpä enää samaa lähtisi ennustamaan.
 
Viimeksi muokattu:

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti

Veljkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, WPGJ, CBJ, Leijonat, #18, #44, #29
Kyllä Wheelerin oma taso on osin vaikuttanut Jetsin ylivoiman heikkouteen. Jos pitäisi ottaa joka kerta huikkaa, kun äijä sössii kiekon liiallisen leipomisen seurauksena ja toisinaan aika kriittisellä hetkellä otteluun nähden, niin kova olis känni. Epävarmuutta hieman havaittavissa.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Samalla tavallahan se Wheeler aloitti ykkösketjussa Scheifelen viereen pultattuna tälläkin kaudella, ja tippui kakkoseen vasta pakon edessä, kun Little meni rikki. Ja pelasi vielä todella surkeasti siinä.
 
Viimeksi muokattu:

Jnnkvst

Jäsen
Byfuglien tuolta kun puuttu, niin voisivat tuota ylivoimaa kokeilla ihan vaikka viidellä hyökkääjällä. Laine/Scheifele viivalle/B-pisteelle + Connor, Ehlers ja Wheeler mestoilleen. Buffan tuoma viivapelote tuolta pahasti uupuu tällä hetkellä. Onhan tuo toki riski omaan päähän, mutta Laine nyt on jopa turhankin tunnollisesti pelannut puolustavaa peliä viimeaikoina, että eipä tuo Byfuglienista paljon eroaisi, vaikka puolustaja YV:stä uupuisikin.
 
I

Ice-Cold

Pari erää kun peliä katseli tänään niin oli kahden keskinkertaisen joukkueen pupeltamista, Chicago laittoi paikoista maalit. Kumpikaan näistä ei tällä pelillä voita kovia joukkueita. Pate syötti kerran hyvin Connorille mutta muuten ehkä vähän oli juoni hukassa, ei toki tehnyt virheitä mutta jotenkin ei pääse laukaisupaikoille oikein lainkaan. En tajua myöskään tuota Laineen peluutusta ylivoimallan keskellä, miksi se ei ole laukojan paikalla. Liekköhän sillä jotain vammaa kädessä tms.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
jotenkin ei pääse laukaisupaikoille oikein lainkaan. En tajua myöskään tuota Laineen peluutusta ylivoimallan keskellä, miksi se ei ole laukojan paikalla. Liekköhän sillä jotain vammaa kädessä tms.


– Aika paljon vastustajat kuitenkin kunnioittavat laukastani. Tiedossa on, että voin laittaa kiekkoa liikenteeseen aika hanakasti. Silloin usein muut unohtuu ja sitä kautta niitä syöttöpisteitä on alkanut tulla. Jos parikin äijää yrittää blokata mun laukausta, jossakin on joku vapaana, Laine järkeilee.

Tätähän se lähinnä on. Scheifele painaa nyt ne maalit muualta, kun Laine on suurin laukaisu-uhka.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Mitäs mieltä viime yön Connorin toisen maalin syöttäjästä?
Missä kohtaa Scheifele koskee kiekkoon ennen maalia?
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Vähän kyllä Pate fanina nakertaa, kun ketjukaverit hukkaa sen tarjoamat paikat ja tekee sitten itsekseen pisteet. Scheifele ei omalla paskaperse fleguilullaan mitään 4p peliä ansainnut.

No, tulipahan ainakin voitto : - )
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Joona Luoto siirretty farmiin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pakisto harvenee vaihteeksi..

Saattaa olla vahvistuksiakin tulossa...

I think Dustin Byfuglien’s coming back

This one is just the general vibe I get from the conversations I’ve had with people around the Jets. The talk has morphed from question marks about what’s really going on here a couple months ago to mapping out a conceivable timeline that could see Byfuglien back on NHL ice at some point in the not-too-distant future. (February?)

Byfuglien is a huge guy who’s played 14 seasons in the NHL playing a physical brand of hockey. He’s played 935 games over those years and won the Stanley Cup. He wasn’t healthy toward the end of last season. All of that, that’s a lot.

That he’s taken extended time off, that he’s gotten surgery to get things right, that he’s sniffing around the fringes of a return just makes it feel inevitable to me. I’m sure he wanted some time and he’s eager to get back, to get paid and to play again. I bet it happens.

Justin Bournen ajatuksia The Athleticista.

Onhan sieltä Justin Williamskin tekemässä paluuta Carolinaan, joten saa nähdä miten yleinen tästä veteraanin huilaamasta syksystä alkaa NHL:ssä tulla.
 

Wire

Jäsen
Nyt alkaa Jetsillä taas homma näyttämään samalta kuin vuosi sitten vuoden vaihteen jälkeen. Polttoaine loppuu ja kuokkaan tulee illasta toiseen. Nyt last 10 peliä 3-7
 

Voittaja

Jäsen
Tuli eilen pari erää katseltua ja vaikka pieneltä ruudulta katselinkin niin Nikun pelaaminen näytti aika hyvälta. Kyllä se esimerkiksi tuota Bitettoa parempi on aika selkeästikin, toki niin lähes kaikki muutkin NHL pakitkin ehkä Boweytä lukuunottamatta noista vakiopakeista joita olen nähnyt ja joihin kiinnittänyt huomion.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Omiin silmiin Niku oli huono. Törmäili omiin, kiekon menetyksiä ja näiden seurauksena peli pyöri omissa. Siellä ei vääntö riitä niin hyödytön kaveri just nyt takatukkineen. Yrittäähän se jalalla kuskata mutta ei ole erityisen nopeakaan. Ura Euroopassa tarjolla.
Ainakaan eka erä ei mairitellut Nikua, liekö sitten paransi pelin edetessä. Tuntui, että teki joka kerta väärän valinnan kiekon kanssa. Paitsi kerran hyökkäyspäässä, kun harhautti kärkikarvaajan veks. Eli kyllä se NHL-taso siellä omien vahvuuksien kautta löytyy.

Peliaikaakin lopulta yli 20 min ja omiin ei mennyt yhtään, joten ei se ihan huonosti ollut kuitenkaan. Kyllä tuolla Jetsin pakistossa paljon turhempiakin ukkoja pyörii.

Mistä päästään Jetsin hyökkäykseen/viisikkopeliin - edelleen ekan erän perusteella näytti siltä, että hyökkääjät kärkkyvät keskialueella ja pakit koittavat hoitaa kiekon sinne. Takakarvausta hyökkääjiltä ei liikene (yhtä Sählehrsin poikkeusta lukuunottamatta).
 

BaronFIN

Jäsen
Peli kun ei kehity niin se ei kehity. Paul Maurice on uransa aikana yhdet potkut saanut, alkaako kohta olla aihetta toisille?

1-7 on aika karua kieltä missä pelillisesti mennään.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Peli kun ei kehity niin se ei kehity. Paul Maurice on uransa aikana yhdet potkut saanut, alkaako kohta olla aihetta toisille?

1-7 on aika karua kieltä missä pelillisesti mennään.

En ole koskaan pitänyt Paul Mauricea valmennuksellisesti minään ruudinkeksijänä. Osaa valmentaa vuodesta toiseen joukkueen pelaamaan vanhan liiton NHL peruslätkää rautalankamallilla, josta mielestäni puuttuu kaikki mielikuvitus hyökkäyspelistä. Omasta päästä lähdetään useimmiten ihan vaan yksinkertaisilla pakki><pakki > laituri avauksilla ja/tai keskushyökkääjän/laiturin hauilla/kuljetuksilla. Avaukset pidetään mahdollisimman simppeleinä, mutta ne ovat hitaita ja eivät osaa poistaa vastustajan kärkikarvaajia, jonka vuoksi vastustajat ehtivät ryhmittyä sillä aikaa puolustukseen, jonka jälkeen yleensä ei jää muita vaihtoehtoja kuin lätkäistä kiekko vastustajan päätyyn ja yrittää siellä voittaa kaksinkamppailuilla tilaa sekä siten paikkoja. No, sehän ei ole koskaan helpointa puuhaa ja parhain tapa luoda maalipaikkoja omalle joukkueelle.

Toisaalta Maurice tykkää, että puolustus on jämerä, mutta tällä kaudella hänellä ei ole ollut siihen yksinkertaisesti enää työkaluja, jolloin vastustaja on päässyt vyöryttämään omassa päässä paljon helpommin eikä Hellebuyck sentään ole ihme kumiukko, vaikka onkin torjunut hyvin. Kaiken kaikkiaan Mauricen pelisabluuna on helvetin junnaava yksinkertaisine avauksineen ja hyökkäyspään mielikuvituksettomine ratkaisuineen, joka käytännössä vie joukkueelta pelihuumorin ja on vastustajan monipuolisen osaavimmille valmentajille sekä pelaajille helppoa heinää. Tätä todistaa myös se, että Winnipegin ylivoima operoi sekin aika perusmallilla, joka ei ole toiminut tällä kaudella kovin tehokkaasti.

Maurice osaa kyllä kehittää yksittäisiä pelaajia, mutta jotenkin tulee fiilis, että koko joukkueen pelin kehittäminen on hänelle liian iso haaste ja hän ei valmennuksellisesti kykene ylittämään koskaan kynnystä Stanleyn kannuun saakka. Ennen tätä kautta kaksi edellistä pelikautta olivat Mauricen ikkuna Stanley Cupiin, mutta se ikkuna on nyt kiinni ja eväät siihen pelaajamateriaalin sekä hänen oman osaamisensa/innostamisensa osalta ovat käytetty loppuun. Siksi Winnipeg seurana ja pelaajat tarvitsevat uusia valmennuksellisia näkökulmia.

Ei varmaan ole syytä antaa Mauricelle potkuja kauden aikana, mutta jos sopimus päättyy tähän kauteen, niin jatkoa ei ole tiedossa (en jaksanut tarkistaa sopimustilannetta), mutta muuten tiedossa potkut heti kauden jälkeen. Winnipegissä on jälleenrakennuksen aika, mutta ei ole helppoa löytää siihen juuri oikeaa kunnianhimoista valmentajaa talven tuuliseen ja kylmään "pikkukaupunkiin".
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Maurice ei varmaan syyttömyyttään ole NHL historian most loses in regular season -tilaston valmentajien ykkösnimi.
Ja Barry Trotzilla on toiseksi eniten tappioita. Al Arbour ja Scotty Bowman ovat sijoilla 3 ja 4 eniten tappioita keränneissä. Kyllähän se, että Maurice saa vielä töitä kertoo aika paljon hänestä. Surkeimmat valmentajat eivät yleensä pääse paljoa kokeilemaan.
 

BaronFIN

Jäsen
Toisaalta tässä pätee myös NHL.n sisäsiittoisuus. It’s not what you know, it’s who you know.

Maailma olisi pullollaan toinen toistaan parempia valmentajia, mutta NHL:ään kelpaa vuodesta toiseen ne samat naamat leikkimään tuolileikki vaikka pöytään ei olisi laittaa mitään todellisia meriittejä osaamisesta. Tässä kohtaa joku seura voisi ihan riskilläkin hakea uusia tuulahduksia valmennuspuolelta kääntämällä katseen Eurooppaan.
 

BaronFIN

Jäsen
Voi voi... Onhan tuolla loukkaantumisia, mutta nyt pelataan kalliita viikkoja playoffeja ajatellen ja jengi kirjaimellisesti taapertaa.... Mauricen ulostaminen ei taida olla vaihtoehto kesken kautta, mutta kauden jälkeen viimeistään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös