Jatkoaikakin kun teki tuon artikkelin Laineesta, niin mielenkiintoiseksi muodostui tuo laukaisuprosentti.
Viaplayn ja Viasatin NHL-studio otti kiinni Patrik Laineen alkukauteen. Suomalaishyökkääjä ei ole vielä päässyt mässäilemään maaleilla, mutta studion asiantuntijoiden mukaan kokonaisvaltaisessa pelaamisessa on nähty selkeä muutos oikeaan suuntaan.
www.jatkoaika.com
Tasakentin kun en huomannut siinä mitään ihmeellistä muutosta tähän kauteen, Laineella se on nyt tuon 44 maalin kauden, 2017-18 tasolla. Viime kausi oli vähän heikompi. Suurin pudotus kokonaislaukaisuprosentissa tulee täysin ylivoimamaalien puutteesta.
Ja kun se ylivoima sakkaa pahasti. Samat 4 hyökkiä sitä pyörittää kuin viime kaudellakin, MUTTA, kaikkien rakastama
Dustin Byfuglien puuttuu. Ja vaikka Byfuglien puuttui jo aiemminkin, niin Trouba/Myers olivat ihan hyviä varamiehiä hetkellisesti. Sellaistakaan siellä ei nyt ole. Pitkän ajan tilastoissa Byfuglien kantaa silti hyviin keskiarvoihin ihan pelkästään omilla ansioillaan.
Aivan käsittämätön on vaikutus.
YV:n taso on tippunut kolmasosalla siitä, mitä se aiemmin oli.
Tästä esim vertailuun kausien 2017-18 + 2018-19 kausien Goals/60 ylivoimalla:
Byfuglien 10.72
Laine 10.01
Scheifele 9.96
Wheeler 9.94
(Perreault 9.73)
Connor 8.73
----------------
Myers 8.05
Trouba 7.67
Ja jos katsotaan tämän 2019-20 kauden tilastoja:
Wheeler 6.95
Laine 6.21
Pionk 6.12
(Roslovic 5.82)
Connor 5.73
Scheifele 5.57
---------------------
Morrissey 5.42
Itse en katso viisikkojen osalta YV:llä mitään muita lukuja kuin sitä, että mitenkä maaleja syntyy per peliaika. Laukausmäärät kertoo huonommin YV:n tasosta, koska vähemmän ja laadukkaammin voi olla joskus paremmin kuin kovemmalla volyymilla heikompia paikkoja. Tulos ratkaisee. Joko teet maaleja tai sitten et tee.
Mutta siis tuo tämänkautinen tehokkuus on ollut ykkös-miehistöllä Laine-Scheifele-Wheeler-Connor-Pionk/Morrissey viisikolla noin 6 maalin keskiarvo per YV-maalia per 60 minuuttia.
Byfuglienin kanssa aiemmilla kausilla se oli samalla ykkösviisikolla, mutta eri viivamiehellä noin 10 maalia per 60 minuttia.
40% tehosta puuttuu. Aika hieno esimerkki siitä, miten paljon merkitsee oikeasti hyvä ylivoiman viivamies. Samat muut äijät siellä, mutta eri viivamies.
Wheelerillä vähemmän syöttösuuntia, ihmetellään "mikä viestä vaivaa", vähemmän oikeata laukaisu-uhkaa, vastustajille helpompi pelata Shcheifele ja Laine pois (näkyy molempien maalimäärissä YV:llä) kun viivasta ei ole uhkaa, eikä viivamiehen ovelat syötöt pyörityksien aikana napsu siihen malliin, miten ne napsui Buffin lavasta lähtiessä.
Jets on osoittanut kyllä kovaa tasoa ja muuttunut aika paljon vähemmän ylivoimastaan riippuvaiseksi. Tiedä vaikka olisi hyvä asia kevään suhteen. Veikkasin aiemmin, etteivät pääse pleijareihin pakiston tasonpudotuksen takia, mutta enpä enää samaa lähtisi ennustamaan.