Ilmoitukset

Koska huomautuksemme ja neuvomme eivät parantaneet nimimerkki juhis82:n viestien tasoa, hän selailee jatkossa palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. 

Nimimerkki heavylutaa18 saa myös parin viikon palstatauon keskityttyään asian sijasta nimimerkille kuittailuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Johnny B. Goode on kirjoittanut jatkuvasti viestejä, jotka ovat enemmän tai vähemmän mauttomia. Nimimerkin heikon kokonaistuotannon vuoksi tuomaristo on päättänyt laittaa hänet viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Puhelinnumeroiden jakaminen luvatta ei ole palstallamme sallittua. Se rikkoo käyttäjän anonymiteettia ja on muutenkin hyvien tapojen ja netiketin vastaista. Näin ollen nimimerkki -Ville- on asetettu kahden viikon pelikieltoon ja hänen Jokerit-osioon kirjoittamansa viestinsä on muokattu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki SlabaQ:n kovin tutulta tuntunut performanssi oli vähintäänkin täysin turhaa trollausta. Hänen kohdallaan asiantuntijaraati oli yksimielisesti sitä mieltä, että hän saa jatkossa kirjoittaa jossain muualla.

Nimimerkki FASlapsi saa seuraavat kaksi viikkoa aikaa tuumia, missä hyvän maun rajat kulkevat. Jääkiekon MM-kisojen otteluseurannassa olleet jutut Breivikistä ja muslimeista eivät ainakaan hyvän maun rajojen sisäpuolelle mahdu.

Sulje ilmoitus

Winnipeg Jets (2.) – Vegas Golden Knights (1.), Lännen konferenssifinaalit

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Amerikanihme, 12.05.2018 klo 00.37.

 1. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Niin kauan, kuin MAF jatkaa jeesus-modessa ja Lainen tolpparalli jatkuu, on melko lailla se ja sama, mitä Jetsien leirissä kehitellään. Pelataan kuitenkin jo konferenssifinaaleita ja marginaalit alkaa olla aika pieniä. Ei ole olemassa sellaista taikareseptiä, jolla homma pelkästä omasta aloitteesta kääntyy.
   
 2. Eduuz21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Itse en lähtisi rikkomaan tämän hetken kuuminta tutkaparia Wheeler-Scheifele. Mielestäni Tanev näytti ihan hyvältä Stastnyn ja Laineen kanssa ja Little-Perreault-Roslovic sai paljon pyörityksiä sekä maalipaikkoja hyökkäysalueella. Kyle Connor on viime peleissä sortunut ratkaiseviin virheisiin, mutta sopii ykkösen kolmanneksi lenkiksi erittäin hyvin ja alusti näyttävästi Scheifelen toisen maalin.

  Pelin katsoneena voin todeta, että se kaatui heikkoon viimeistelyyn, huonoon tuuriin maalipaikoissa ja Fleuryn unelmapeliin. Puolustuspäässä henkilökohtaiset virheet näkyivät raa'asti tulostaululla, kun Vegasin vikkelät hyökkääjät hyödynsivät koomailut. Kentälliset näyttivät oikein hyviltä ja pirteiltä, vaikka ei voittoa tullutkaan.

  Kolmas erä oli upeaa peliä koko joukkueelta ja siitä kun jatketaan tehokkaammalla viimeistelyllä, ovat voiton avaimet käsissä.
   
 3. Sniper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timo Suden kääntölämäri
  Jokin tuossa Winnipegin pelissä on silti hieman ahdistavaa katsella noin työteliästä joukkuetta vastaan kuin Knights on. Joukkueen karvauspeli maalin takaa esimerkiksi on välillä semmoista venyvää spagettia, että jos riisto tapahtuukin vasta keskialueella, niin hyökkääjä joutuu odottamaan kärkikarvaajan paluuta viivan päällä pitkään ja se tappaa pelinopeutta. Samaa vähän omista lähdöissä, että etäisyydet kasvaa helposti ja pakin avaukset menee helposti roiskaisuiksi.
   
 4. Amerikanihme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
  Väärin voitettu. Jotenkin oli "off" tuo Vegasin peli koko matsin ajan. Alussa nyt mentiin vielä humussa ja saatiin se 1-0, ja sitten 2-0 tuli vastustajan virheestä. Mutta ei oikein koko pelissä nähty sellaista Vegasin tavaramerkki-peliä, armotonta karvausta, jatkuvaa periksiantamatonta hyökkäystä ja taistelua ja yritystä. Kolmas erä oli täysi katastrofi jossa kaikki Vegasin pelaajat paitsi Fleury lopettivat pelaamisen ja vain katselivat ja odottivat Winnipegin tekevän maaleja. Ei näin. Jos samalla otteella jatketaan, niin kyllä True North tästä jatkopaikan itselleen kairaa.

  Ei voi kuin ihailla tuota Mark "Lash-Dash" Scheifelen maalintekoa (kehitin tuon "lash-dash" nimen kaverin pitkistä ja kauniista silmäripsistä ja tavasta yhtäkkiä ilmaantua maalintekopaikalle laittamaan kiekko verkkoon). Piti ruveta oikein tarkastamaan yhden kauden playoffs maaliennätystä, ja siellähän Kurri jakaa sen 19 maalilla. Scheifele enää viiden maalin päässä! Tällä vauhdilla tuo ennätys menee nurin parissa kolmessa pelissä.
  P.S. Jaaha, tästä olikin jo juttua tuolla NHL:n tilastokummajaiset-ketjussa
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2018 klo 20.38
 5. Amerikanihme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
  Tästä neljännestä pelistä jäi lähinnä mieleen Big Buffin kohellukset ja Sbisan jatkuva sählääminen omassa päässä. Koko ajan saa olla sydän kurkussa, kun Sbisa on kentällä. Tämä tosin on tuttua jo miehen Ducks-ajoilta.

  Vegas on yhden voiton päässä Stanley Cupin finaaleista!!! Tätä voisi hehkuttaa useampikin tässä ketjussa ja tällä palstalla. Ehkä monet eivät usko näkemäänsä. Kyllä tässä finaaleihin on mahdollisuus, kunhan Vegasin pojat vaan muistavat tehdä työtä koko ajan, karvata, luistella ja laittaa kiekkoa ylöspäin. Aina kun näin tekevät, niin joukkueella ei ole hädän päivää.
   
 6. cheap_shot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
  @Amerikanihme

  En ihan käyttäisi sanontaa "ei hädän päivää", kyllä Vegasin voittokulku riippuu erittäin paljon MAFin vireestä, jos jatkaa samalla tavalla niin voipi olla, että Vegasissa nostellaan pyttyä kauden lopuksi.
   
 7. /dev/null Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jarno Pikkarainen
  Onhan tää tautisen hienoa! Only steers and queers at Winnipeg.
   
 8. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Näinhän siinä on käynyt. Huh.
   
 9. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Olipa kyllä huikee peli taas. En vain voi käsittää miten tuo VGS maali pysyy puhtaana vaikka vihu takoo vulkaanista kumia uskomattomalla paineella ajoittain kohti maalia. Alkaa väkisinkin epäilyttämään onko joku noitatohtori noitunut Fleuryn maalin, ea sportsin koodaaja laittanut no goals allowed pätkän peliin tai joku myynyt sielunsa pirulle jatkopaikan vuoksi.
  Äsköisen sanottuani annettakoon tunnustusta puolustuksen uhrauksile ja käsittämättömän hyvällä tasolla pelaavalle maalivahdille. Hyökkäyskin iskee ajoittain harppuunan lailla ja tehokkaasti kiekkoa pistävät maaliin. Kuten yön ottelussa jossa Jets painoin ihan yhtäpäätä ja sitten Buffy sutii kiekosta ohi niin eiköhän varmaan koko erän toisesta hyökkäyksestä tullut voittomaali 7 minuuttia ennen loppua Hellenbuyckin avustuksella.

  Ekassa maalissa ylivoimalla näkisin enemmän Scheifelen syypääksi osumaan,vaikka Mäkinen teilas uffyn tilanteesta. Buffy nousee miestä seuraten ja taisi olla jopa toinen VGS kaveri samassa spotissa, jolloin #55 otti pakin paikan, mutta jostain syystä lähti syöksymään kohti kiekkoa vaikka siellä oli puolustaja jo pitämässä miestä ja Karlssonilla iisi työ tykittää tyhjiin. Toisessa maalissa molari kusee tilanteen täysin ja maalivahdin alueelta Nosek vie tiimin taas johtoon, toki Myers olisi voinut jäädä pitämään kulma/edustan paremmin. Kolmas maali lerppu rupeli ylös joka pitäisi ottaa vaikka ihan hyvästä sektorista laukaus tulikin.
  Vastaavasti toisessa päässä aivan karmaiseva määrä paikkoja ja työtä tehtävä maalin eteen. Maurice kyllä kuormitti yöllä liikaakin Buffya ja kumppaneita, mutta kaipa se oli all in ottelu ja sillä joko voitetaan tai hävitään. Auttaisi kyllä Jetsiä melkolailla jos joku alemman tason ukkeli tekisi maalin jossain vaiheessa....

  Edit: piti tarkistaa eka maali ja kyllä Buffy lähtee väärän miehen perään katsellessaan kiekkoa samalla kun Karlsson kääntyy kohti maalia ja siellä oli tosiaan edustalla yksi ukko merkattuna kun kiekollinen syöksy kohti maalia ja Karlsson jää yksin eli Buffyn moka!!
   
 10. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Ei lähtenyt Mauricekaan, ja samalla tavalla tuli turpaan.

  Aika staattinen valmentaja. Tämän pelin esityksellä esim. Copp ei pitäisi kuulua kokoonpanoon (vrt. Armian huilaaminen). Ja edelleenkin ketjujen syöttöpelit ovat hukassa. Ketjuvaihdokset ovat pieni tapa herätellä joukkuetta, nyt niitä ei ole käytänössä nähty ollenkaan. Toki yhden Jopen takaisin roudaus ei sarjaa pelasta, mutta vahvat mielipiteet on Pomolla suosikkipelaajistaan.

  Ja kävi seuraavassa pelissä miten kävi, en ihan katkaisupeliin saakka olisi odottanut.
  Ja täysin @psychodad kanssa samaa mieltä siitä, että noita olisi ollut runkkarissa aikaa kokeilla.

  Toisille riittää huikea parannus viime kaudesta konferenssifinaaleihin, toisille ei. Scheifele-Wheeler-Bufflin kolmikolla ollaan päästy tähän saakka, ja maksimit on mitattu tästä ryhmästä näillä peluutuksilla ulos. Toivottavasti ensi kaudella peluutus ja kentälliset näyttävät joltain muulta.

  SC- finaaleihin kun ei näytä olevan asiaa.
   
 11. Chris Sharma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
  Kyllä oli maalivahdeissa huikea ero. Sekä toinen että kolmas Vegasin maali Hellebuyckin piikiin.
  Petelta todella hyvä matsi mutta ei näytä riittävän vaikka Winnipeg hallitsee. Marc-Andre Fleury seisoo päällään ja vähän enemmänkin tällä hetkellä.
   
 12. Jäkishöntsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jokipojat
  Lainaus:
  Ei voi olla kuin samaa mieltä, sillä ilman Fleurya VGK ei olisi näin pitkällä. Varsinainen jumalmoodi päällä kaveri on pelannut playoffseissa. VGK:n kenttäpelaajat ovat sen verran tehokkaita, että joukkue voittaa pienemmälläkin maalimäärällä kun vastustajalla menee pääsääntöisesti sormi suuhun Fleuryn kanssa.

  En ole seurannut paljoakaan VGK:n pelejä, mutta se on yksi kaikkien aikojen paukuista, jos joukkue voittaa laajennusjoukkueena jo 1. kaudellaan Stanley Cupin. Uskoisin, että tämän kauden jälkeen voittaminen on vaikeampaa kun muut joukkueet ottavat VGK:n lopulta tosissaan ja löytävät myös taktiset keinot pelata tuloksellisesti joukkuetta vastaan.

  Mutta oikeastaan mestaruuden soisi VGK:llle Vegasin ampumatapauksen, joukkueen nopean pelitavan, yhtenäisyyden ja onnistuneen valmentajan/valmennuksen takia. Samalla se tuulettaisi NHL:n vakiintuneita kuvioita sekä pelillisesti että muutenkin henkisesti. Tarina on uskomattoman hieno, jos joukkue menee tappiin saakka.

  Uskoisin, että ainoa kanto kaskessa VGK:n mestaruudelle on Tampa Bay, jonka bandwagonissa tässä ollaan Nashvillen tippumisen jälkeen (sitä vain miettii edelleen, että mitä, jos maalivahdit olisivat olleet päittäin, Nashvillellä Fleury ja VGK:lla Rinne). Tampalla on aseet VGK:n lyömiseen, sillä pelitapa on jopa nopeampi kuin VGK:lla ja Vasilevski on myös erittäin hyvä maalivahti, vaikka ei ihan yhtä hyvä kuin mitä Fleury on. Toisaalta Tampa osaa tarpeen mukaan puolustaa tiukasti ja joukkueen pelaajilla on runsaasti kokemusta loppuottelusarjasta, jota VGK:lla ei ole. Ja myös uskoisin Jon Cooperin valmentajana pystyvän taktisesti pelaamaan paremmin kuin Mauricen, joka vaikuttaa aika jäyhältä jätkältä pelin sisäisiin nopeisiin taktisiin tai pelaajmuutoksiin nähden.

  Nyt ei ole muuta toiveissa kuin, että Tampa lyö Washingtonin ja päästään loppuotteluissa näkemään huikean vauhdikasta, mutta tarvittaessa myös kovaa taitokiekkoa.
   
 13. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Ei näytä WPG vaan pystyvän pelaamaan tarvittavan jämäkkää ja kliinistä kiekkoa tässä vaiheessa, isoja virheitä ja koheltamista mihin Vegas iskee surutta. Kuten ketjussa on sanottu, myös maalivahdeissa on ollut järkyttävän suuri ero. Hauskaa että se kovin kanto kaskessa Nashville oli kuitenkin kovastikin sopiva Winnipegille, samanlaista kohellusta pelasivat lähes koko sarjan. Vegasin tekemistä kun katsoo, niin ei ole tosiaan ihme että kyykyttivät mm. Kingsit mennen tullen. Pasinen kuikka on Kanadan soihdunkantajilla nyt.
   
 14. lainelaser Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL, Leijonat
  Lainaus:
  No tullaan pyynnöstä hehkuttamaan: VGK on voiton päässä Finaalista!!! Ei olisi kyllä kukaan uskonut, aivan käsittämätöntä tarinaa kirjoitetaan.
   
 15. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Kaikki kunnia Vegasille aivan huikea tarina, mutta itse en syty joukkueelle en sitten yhtään (edes Marc-André Fleury ei tee minusta Vegasin symppaajaa tms) ja tästä syystä toivon Winnipegin sarjan kääntävän. Jets ei myöskään lukeudu omalla sympatialistallani kovin korkealle, mutta Jetsin joukkue on vain mielestäni paljon mielenkiintoisempi kuin mitä Vegasin. Yhden Vegasin matsin olen tainnut katsoa tänä keväänä kokonaan (toki olen sitten katsonut koosteet ja joitain osia peleistä), mutta jotenkin vain ei uppoa itseeni tuo (kai se on se nimien tähtiloiste mikä puuttuu joukkueesta), joukkue pelaa kyllä huikeassa flow-tilassa ja ei anna missään kentän osa-alueella yhtään periksi ja sitten MAF on maalilla kuin jumalasta seuraava.

  Käsittämätön tarina kyllä...
   
 16. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Huomenna pääsee itsekin todistamaan joko Jetsin kotivoittoa tai kauden päättymistä kun ottelu alkaa jo klo 22 Suomen aikaa. Wild-sarjasta näin yhden matsin, samoin Preds-sarjasta. Konferenssifinaaleita en ole vielä nähnyt yhtäkään. Go Jets Go.
   
 17. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Ei viitti tuolla trollin pilaamassa Laine-ketjussa enempää tuumailla Jetsin ongelmia, koska ne ongelmat eivät ole Laineen peluutuksessa eikä ketjukavereissa. Ongelma on joukkueen henkisessä tilassa. Eka voitto tuli vissiin liian helpolla, sen jälkeen Jets antoi avaimet ihan suosiolla Vegasille ja tanssii täysin vastustajan pillin tahtiin. VGK teki sen mitä pitikin, rikkoi vastustajan pelin ja alkoi pelata vahvuuksillaan, Jetsin pahemmin reagoimatta. Sama lääke tepsii toisinkin päin, kunhan PoMo hoksaa jutun juonen. Yksi peli aikaa hoksata.
   
 18. Amerikanihme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
  Lainaus:
  No ei ole mielestäni hädän päivää niin kauan kuin tuolla kuvailemallani tyylillä pelaavat, koska vastustaja ei tuolloin pääse edes pyörittämään peliä Vegasin puolustusalueella, puhumattakaan maalintekopaikoista. Mutta kun lopetetaan työnteko, niin silloin ollaan vaikeuksissa. Pätee tietenkin kaikkiin joukkueisiin, mutta erityisesti Vegasiin, jossa vakiintuneita NHL-tähtiä on vähemmän.
   
 19. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Mielestäsi peluutuksella esim. ei ole mitään vaikutusta joukkueen henkiseen tilaan?
   
 20. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Lainaus:
  Mistä päätellen Winnipegin henkinen tila on jotenkin kriittisen huonolla tolalla, mikäli oikein ymmärrän viestisi vihjauksen?

  Eikö Vegas (ja erityisesti Fleury) voi nyt yksinkertaisesti saada krediittiä hyvyydestään/paremmuudestaan?
   
 21. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Paaaljon tärkeämpää on oikea taktiikka ja sen noudattaminen, kunhan ei tee marjamäkiä. Sitä en ole ainakaan itse havainnut. Jetsin pitää saada VGK pois mukavuusalueeltaan (nopeat vastahyökkäykset), koska pelkkään omaan hyökkäyspeliin luottaminen vaatii MAF’n sulamisen. Minä en ole taktinen velho, mutta PoMon pitäisi näyttää nyt osaamisensa. Älä jää jumiin tuohon pd:n peluutuslässyttämiseen. Täydellistä sekundäärisillä argumenteilla spekulointia.
   
 22. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Kysymykseni liittyi @Leon viestiin #42.
   
 23. Kaitsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raimo Summanen ja antipatiat
  Winnipegille on nyt käymässä samoin kuin Nashvillelle kävi heitä vastaan. Maalivahtipeli on epävarmempaa kuin vastustajalla ja alaketjuista ei tule tukea tuloksen tekemiseen. Ehlersin, Littlen ja Perreaultin pitäisi nyt nousta esiin. Hellebuyckin pitäisi myös koota itsensä. Suorat laukaukset ilman maskia eivät saisi mennä sisään ja muutama "gamesaverkin" pitäisi ottaa.

  Miten enemmän Winnipegin pelejä kaudelle katsoneet ovat nähneet; kuvittelenko, vai onko Laineelta hävinnyt aavistus terävyyttä laukauksestaan ja mailankäsittelysta 1vs.1 tilanteissa? Tällä tarkoitan sitä, että onko laukaus nyt aavistuksen epätarkempi ja kyky haastaa/mennä ohi vastustajasta kiekon kanssa hieman heikompi. Samalla totean, että mielestäni Laine on kuitenkin pelaajana nyt kokonaisvaltaisempi, mutta onko samalla lähtenyt yksi napsu pois huipputaidosta.
   
 24. KupittaanVelho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boston Bruins
  Lainaus:
  Mahtavaa että ottelua pääsee seuraamaan jo klo 22 Suomen aikaa! Varmasti hyvä ottelu tulossa. Veikkaisin että ensimmäisen maalin merkitys korostuu. Jos Jets saa hyvän höögän päälle heti alussa ja edes yhden kiekon Fleuryn taakse niin uskon että kaventavat ottelusarjan.

  Näköjään sekä täällä että Laineen ketjussa on jälleen nostettu esiin tuo Scheifelen ja Laineen yhdistäminen. Minusta tuota olisi ehdottomasti kannattanut yrittää runkosarjan aikana. Tällä hetkellä en näe tuossa mitään järkeä. Kuten joku jo mainitsi niin tekopaikkoja luodaan enemmän kuin vastustaja tällä kokoonpanolla. Maalivahtipelin takia Jets on tällä hetkellä takaa-ajajan asemassa. Tällä hetkellä Helle lahjoittaa ne kaksi helppoa per ottelu ja Fleury taas pitää kiekot pois verkkojen perukoilta maagisilla heittäytymisiään samalla kun tolpat kolisee.
   
 25. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Niin, olen tosiaan katsonut Pegsin peleistä Laineen aikakaudella huonoimmillaan n. 10-20 peliä koosteena, n. 40 pelistä Laineen ja Armian vaihdot, sekä erikoistilanteet, ja loput reilu sata vaihto vaihdolta. Em. ovat arvioita, päiväkirjaa en ole noista pitänyt.
  Mauricen peluutus ei ole ikinä auennut, joista tietysti osa liittyy päivittäiseen tekemiseen harjoituksissa ja varmaan pukukoppiin liittyviin asioihin.

  En mielestäni ole jäänyt kiinni kenenkään lässyttämiseen, vaikka esittämänsä tilastot tukevatkin osin näkemääni. Koska en ole väittelemässä täällä kuka on ketäkin parempi, sanon vain, että:
  Aika usein kai pohjois-amerikkalaisessa kiekossa tehdään ketjumuutoksia pelin sisälläkin, jos ei kulje. Mielestäni viimeisessä kolmessa pelissä ei ole kulkenut. Mitä muutoksia on tehty? Ei mitään. Ykköselläkin aika harvoin. Toki olisin halunnut nähdä näitä kokeiluja jo runkkarissa, ja voikin olla että on jo myöhäistä.

  Jotenkin tuntuu, että täällä moni on sitä mieltä, että tämä riittää Winnipegille, varsinkin viime kauden menestykseen verrattuna. Ite olen sitä mieltä, että jo viime kaudella olisi ollut mahdollisuudet edetä jatkopeleihin.