Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Westerlundin comeback 2013–2014

  • 39 624
  • 94

Wire

Jäsen
Kukkoset, Pesoset ja Pihlstömit ym varmat on tullut korvista ulos jo pari vuotta eli on mielenkiintoista päästä taas seuraamaan oikeaa kilpailua kisapaikoista.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kukkoset, Pesoset ja Pihlstömit ym varmat on tullut korvista ulos jo pari vuotta eli on mielenkiintoista päästä taas seuraamaan oikeaa kilpailua kisapaikoista.

Itse luulisin, että Pihlström on varmuudella mukana myös ensi keväänä MM-kisoissa, pienet mahdollisuudet hänellä on myös olympialaisiin. Pesonen on myös hyvin vahvoilla vuoden päästä MM-joukkueeseen, ellei änärijätkiä nyt oikein tulvimalla ala kisajoukkueeseen tulla, mihin en usko alkuunkaan. Kukkosen tilanne on sikäli mielenkiintoinen, että mies on ollut niin Westerlundin kuin Jalosenkin luottomies maajoukkueessa. Molempien miesten valmennuskaudella Kukkonen on pelannut kaikki arvokisat Leijonissa. En tosin jaksa uskoa, että hänellä enää olympialaisiin on asiaa, mutta eiköhän mies ensi kevään MM-kisoissa vielä nelosparissa mene.

Ylipäätään luulen, että Westerlundin pelaajavalinnat eivät kovinkaan merkittävästi tule eroamaan Jalosen valinnoista. Ainakin viime sesongilla Erkka oli vielä Jalostakin varovaisempi valinnoissaan. Nuoria ei valittu edes EHT:lle ja pakkivalinnoissa kiekollista taitoa ei hirveästi arvostettu. Esimerkiksi Janne Niskala jätettiin valitsematta 2007 MM-kisoihin, vaikka mies oli kyseisellä kaudella takonut Elitserienin puolustajien piste-ennätyksen.
 

heskey #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, NyR 95-99
Kukkoset, Pesoset ja Pihlstömit ym varmat on tullut korvista ulos jo pari vuotta eli on mielenkiintoista päästä taas seuraamaan oikeaa kilpailua kisapaikoista.

Sitten perusteluja tälle.

Myönnän että kuuluin jossain vaiheessa itsekin Pihlströmin anti-faneihin, mutta kun on katsonut hänen peliään tarkemmin kultavuodesta eteenpäin niin onhan se ollut hyvää katsottavaa. Sählääminen ja päätön ryntäily on vähentynyt. Pelaaja taklaa kovaa ja luisteluvoima on maailmanluokkaa. Aivan ihanteellinen roolipelaaja alempiin ketjuihin.
Minä ainakin pidän näkemästäni ja voisin ottaa hänet vetämään tuota roolia vaikka olympiakaukaloon, jos taso on tätä mitä se nyt on ollut pari viime kautta.
Pesonenkin pelannut hyvät kisat, paljolti mahdollisesti Kontiola-Aaltosen ansiosta. Eipä Kukkonenkaan mitenkään huono ole ollut. Ei sitä ihan ketä tahansa valita maajoukkueen kapteeniksi.
 

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
Kuulinko oikein että seuraava vuosi mennään sitten kolmikolla Erkka, Marjamäki ja Hannu Virta?

Mikäli näin on, niin onkohan suomen seuraava pitkäaikainen valmentaja sitten Lauri Marjamäki?
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kuulinko oikein että seuraava vuosi mennään sitten kolmikolla Erkka, Marjamäki ja Hannu Virta?

Mikäli näin on, niin onkohan suomen seuraava pitkäaikainen valmentaja sitten Lauri Marjamäki?

Toivottavasti ei näin pitkäaikainen, kuin Jalosen pesti. Kolme vuotta on ihan maksimi päävalmentajalle.
 
Vaikka Olympialaiset ovatkin Westerlundin kauden ykkösjuttu, niin ensi kevään MM-kisoista lienee paikallaan mainita, että Suomi saa samaan lohkoonsa Venäjän, Sveitsin, USA:n, Saksan, Latvian, Valko-Venäjän ja Kazakstanin. Näihin kisoihin peilaten sanoisin, että kasassa on varsin kova lohko kun mukana on näiden kisojen neljästä parhaasta kolme plus Venäjä. Toisaalta taas pienemmät maat ovat toisen lohkon vastaavia heikompia.

Sotshissahan Suomen lohkossa pelaavat Kanada, Norja ja Itävalta.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Kuulinko oikein että seuraava vuosi mennään sitten kolmikolla Erkka, Marjamäki ja Hannu Virta?

Mikäli näin on, niin onkohan suomen seuraava pitkäaikainen valmentaja sitten Lauri Marjamäki?

Minulla olisi heittää oma vaihtoehtoni tähän keskusteluun, mutta en ole läheskään varma lähtisikö hän Kalen lastentarhaan hommiin.. varsinkaan kun juuri äsken voitti Sveitsin mestaruuden Bernin peräsimessä ja teki uuden 2015 asti ulottuvan sopimuksen seuransa kanssa. - Antti Törmänen.

Mies on kovassa huudossa tällä hetkellä keski-euroopan jääkiekkopiireissä ja en ihmettelisi vaikka miestä kaavailtaisiin Sveitsin uudeksi päävalmentajaksi jatkossa.. Muistaakseni jostain jutusta luin, että oli Saksassakin viimeksi lomaillessaan joutunut antamaan jatkuvasti nimikirjoituksia & että hänen menestyksensä Bernin puikoissa oli selvästi huomioitu sielläkin. Antti Törmänen & Lauri Marjamäki olisivat mielestäni oikea parivaljakko Suomen maajoukkueen ruoriin Erkan jälkeen ja eikös näillä janttereilla ole myös yhteinen historiakin Bluesin kovassa junnuvalmennuksessa?
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Antti Törmänen & Lauri Marjamäki olisivat mielestäni oikea parivaljakko Suomen maajoukkueen ruoriin Erkan jälkeen ja eikös näillä janttereilla ole myös yhteinen historiakin Bluesin kovassa junnuvalmennuksessa?

Ei ihan, vaan Törmänen tuli Marjamäen paikalle, kun Late siirtyi edustusjoukkueen valmennukseen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mua vähän pelottaa, ettei vaan tule Sotshin joukkueesta mitkään Suomen ikämiesten veteraani-joukkue.

Toivottavasti mukana on kaikki mahdollinen nuori potentiaali, mitä irti saadaan.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Erkka Westerlund kommentoi maajoukkueasioita tuoreessa YLEn haastattelussa.

Kannattaa lukea Erkan mietteet maajoukkueen lähitulevaisuudesta kokonaan, tässä pari tärppiä koskien Sotshin joukkuetta:
Westerlundin ensimmäinen iso haaste ensi kaudella on Sotshin olympiakisat. Vaikka Suomi oli päättyneissä MM-kisoissa kokemattomalla joukkueella, nytkin Helsingissä ja Tukholmassa nähdystä ryhmästä nähtäneen useita pelaajia ensi talven olympiakisoissa.

- Kyllä siinä on yllättävän paljon. Sotshin joukkueen muodostuminen tällä hetkellä on aika avoin, ja siinä on paljon mahdollisuuksia. Myös näillä pelaajilla, jotka nyt pelasivat kisoissa hyvin, loppujen lopuksi aika monella on mahdollisuudet Sotshin koneeseen.

Tästä voi jokainen päätellä, ketkä pelaajat Erkan mielestä pelasivat hyvin ja kenellä on mahdollisuuksia olympiakisoihin. Varmaa paikkaa ei tietysti kenelläkään ole, mutta ihme olisi, jos esimerkiksi Kontiolalle ei paikkaa järjestyisi.

NHL:ssä ei ole valtavaa määrää suomalaispelaajia, ja heistäkin valtaosa alkaa olla jo vanhoja.

- Siihen haasteeseen tässä tartutaan. Olympiakisojen vaatimus on taas ihan eri kuin MM-kisoissa. Voi olla, että tämä on sellainen kolmen sukupolven joukkue jo Sotshissa, Westerlund huomautti.

- Toivottavasti siellä on mahdollisimman paljon uusia ja nälkäisiä yrittäjiä ja sopivassa määrin saamme vielä kokeneita pelaajia mukaan. Kyllä me Suomesta yhden hyvän joukkueen pystymme saamaan jalkeille.

Pelkkää pappajoukkuetta ei Erkka ole siis kasaamassa, mutta puheet kolmesta sukupolvesta viittaisivat vähän siihen, että joukkueeseen otetaan iäkkäämpiä konkareita (Selänne ja Saku Koivu toivottavasti), Mikko Koivun sukupolvea ja sitten jotain vähän nuorempia/tuoreempia tapauksia.

Ihan hyviä näkemyksiä Erkalla oli maajoukkueen kehityksestä ja mies on nyt päässyt rauhassa seuraamaan pelaajia ja pelejä. Toivottavasti se poikisi Sotshiin sellaisen joukkueen, jolla pelit lähtisivät heti rullaamaan ja mielellään vielä sen jälkeen Valko-Venäjällekin iskukykyisen tiimin. Jälkimmäiseen turnaukseen voisi kokeilla nuorempaakin sukupolvea, toivottavasti esim. Armiat, Barkovit, Ristolaiset yms. olisivat silloin valmiimpia.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Tiki-studiossa Esa Tikkanen pohtii myös valmentajakysymystä Erkan jälkeen. Samoilla linjoilla oli näköjään kanssani Marjamäen & Törmäsen kohdalla, Tiki otti myös esille Rautakorven nimen..ehkä menisi apuvalmentajana maajoukkueessa omasta mielestäni. Marjamäki & Törmänen olisivat loistava kaksikko leijonissa ja Kivi sitten apureineen nuoremmissa. Nämä ovat niitä valmentajanimiä, joiden mieluiten näkisin valmentavan näitä nuorempia tulevia leijonapelaajia myös miesten maajoukkueessa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Westerlund avaa näkemyksiään lisää tuoreessa Hesarin haastattelussa.

Olympiavalmennukseen Westerlund aikoo ottaa uuden linjauksen. Linjaus on sama, jonka hän haluaa leviävän kaikkeen suomalaiseen urheiluun.

Keskeistä on urheilijan oma tunne-elämä, motivaatio, halu sitoutua, itseluottamus, ihmissuhdetaidot ja vastuullisuus.

"Ei tehdä valmennuksessa asioita, joita on aina ennen tehty. Haluan kysyä pelaajilta, mitä meidän pitäisi tehdä. Mitä vaatii, että voitamme olympiakultaa", Westerlund kysyy.

"NHL-pelaajien mielipidettä ei voi ohittaa. Julmasti sanottuna valmentaja on pahin este urheilijan kehittymiselle. Tärkeintä on keskustelu pelaajan kanssa, miten hän voi onnistua parhaiten. Lajin valmentaminen on toissijaista, vaikkei sitä voi kokonaan unohtaa."

Westerlund viittaa tässä Alpo Suhoseen, joka puhui yksilöllisestä valmentamisesta jo 20–30 vuotta sitten.

Westerlund haluaa pelaajien mielipiteet ja itsenäisen kehittymisen keskiöön eikä halua estää kehitystä tai tunkea väkisin pelaajia formaattiin, joka ei pelaajille sovi. Kuulostaa hyvältä suuntaukselta - eikä sovi tosiaan unohtaa, että Suomessa jostain syystä paljon parjattu mestarivalmentaja Alpo Suhonen on samoja asioita nostanut esiin jo vuosikymmeniä sitten.

Suomessa silti päädyttiin orjalliseen joukkuepelaamiseen ja "pelikirjojen" ylikorostamiseen, joka yhdistettynä Kaikki pelaa -ideologiaan tuotti sellaisia pelaajavuosikertoja, joiden joukosta ei noussut oikein ollenkaan omatoimisesti ja oman linjansa mukaan toimivia tähtiä. Nöyrän kuuliaisia joukkuepelaajia ja alempien kenttien jyriä kylläkin. Tämän etuna on ollut tiivis joukkuepelaaminen nimettömälläkin porukalla, mutta sen haittana on ollut, ettei ratkaisijoita ja tähtisuorittajia ole kovin paljoa ollut.

Westerlund mainitsee jutussaan myös, että Sotshiin hän kelpuuttaisi 7-8 pelaajaa nyt päättyneistä MM-kisoista, kesällä kutsutaan Vierumäen leirille noin 50 pelaajaa olympiaprojektia varten ja että varsinainen joukkue ei sitten leireile, vaan kokoontuu suoraan olympialaisiin.

Tärkeimpänä etappina Westerlund pitää pelaajien valintaa, sen jälkeen joukkueen hitsaantumista yhteen ja pelaajien välistä kemiaa. Tästä voisi myös ennakoida, että ennestään tutut pelaajaparit tai jopa kentälliset saavat olympialaisissa etusijan sen sijaan, että täysin toisilleen tuntemattomat pelaajat nakataan yhteen. Mikko Koivu ja Tuomo Ruutu ovat hyvä esimerkki tämänkaltaisesta taisteluparista.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Luottoni Erkkaan kasvoi roppakaupalla heti, kun hän soitti Nummelinille.
Loistava veto Erkalta! Kuten varmasti huomattiin tämän kevään kisoissa, Suomi tarvitsee juuri Nummelinin tyyppisiä pakkeja. Toivon totisesti, että Petu pelaa hyvän kauden Lukossa, ja hänet nähdään Sotshissa.

Ihan näin btw, onko kenelläkään tietoa miksi Jalosen Jukka ei huolinut Petua suurempiin peleihin sitten vuoden 2010 MM-kisojen?

Anyway, kiitos Erkka!
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Toivottavasti mukana on kaikki mahdollinen nuori potentiaali, mitä irti saadaan.

Minä en ymmärrä tällaista ajattelutapaa varsinkaan olympialaisista puhuttaessa, kun motivaatio-ongelmia tuskin kenelläkään on. Olympiajengissä täytyy olla mukana kaikki mahdollinen potentiaali, tulipa se sitten nuoressa tai vähän vanhemmassa kropassa. Vrt. Teemu Selänne tuo joukkueeseen enemmän kuin Veli-Matti Savinainen, vaikka viimeksimainittu on 31 vuotta nuorempi.

Varsinkin Suomessa tätä täytyy painottaa, koska meillä on nuorten pelaajien kohdalla ollut useiden vuosien verran jonkinlainen musta aukko imemässä sitä lahjakkuutta. Onneksi viimevuosina tilanne on sentään kohentunut, paljonkin.

Kuten varmasti huomattiin tämän kevään kisoissa, Suomi tarvitsee juuri Nummelinin tyyppisiä pakkeja.

Tarve "Nummelinin kaltaiselle pakille" vähenee oleellisesti, mikäli Pitkänen, Timonen, Salo ja Vatanen ovat kisojen aikaan terveenä. Nummelin tuo lisäarvoa ainoastaan ylivoimaan ja mikäli sieltä ei paikkaa löydy, ei häntä missään nimessä kannata ottaa mihinkään peruspakin rooliin.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Westerlund haluaa pelaajien mielipiteet ja itsenäisen kehittymisen keskiöön eikä halua estää kehitystä tai tunkea väkisin pelaajia formaattiin, joka ei pelaajille sovi. Kuulostaa hyvältä suuntaukselta - eikä sovi tosiaan unohtaa, että Suomessa jostain syystä paljon parjattu mestarivalmentaja Alpo Suhonen on samoja asioita nostanut esiin jo vuosikymmeniä sitten.

Pystyykö noista jutuista tietämään edes auttavalla tavalla mitä tarkoitetaan. Uskooko joku että Westerlund valitsee pelitavan NHL-pelaajien huutoäänestyksellä?

Voidaanhan siellä keskustella ja kysellä milipiteitä vaikka kuinka mutta toinen asia on sitten se että mikä vaikutus tällä on. Pitää kai ottaa huomioon että NHL pelaajilla voi olla erilaisia mielipiteitä pelistä, jos yksi haluaa yhtä ja toinen toista niin jonkun mielipide on heitettävä romukoppaan, kenen mielipide sitten merkitsee mitenkin paljon, sekin on mielenkiintoinen kysymys. Mielestäni Westerlund pistää pelaajatkin aika eriskummalliseen asemaan kun ikään kuin laittaa heidät vastuuseen pelitavasta, kuuluuko tälläinen vastuu pelaajille?

Vaikea tietenkään tietää mitä peliä Westerlund pelaa. Onhan sekin aika erikoinen väittämä että valmentaja on pahin este urheilijan kehitykselle.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Enkä kyllä ymmärrä mistä on nyt keksitty (tai ainakin tälläisen mielikuvan esimerkiksi Westerlund antaa) että jotenkin olisi toisiaan poissulkevaa antaa yksilöllistä valmennusta ja silti valmentaa myös peliä. En ymmärrä miksei näitä keskusteluja ynnä muita voi pelaajien kanssa käydä ja silti valmentaa tiettyä pelitapaa. Fakta on se että ei sitä pelikirjaa voi kuitenkaan viime kädessä huutoäänestyksellä valita.

Kyllähän joku Phil Jackson esimerkiksi on tehnyt kumpaakin, hänellä on ollut kirjava joukku persoonia joukkueissaan, Jordan, Rodman, Pippen, Kobe, Shaq jne. Hän on varmasti käynyt pelaajien kanssa paljon keskusteluja, tietenkin joidenkin enemmän kuin toisten, hänellähän oli tapana valita pelaajille kirjoja luottevaksi, siis yksilöllisesti, ei kaikille samaa kirjaa, mutta silti hänen jokkueensa aina ovat pelanneet tarkalla kolmiohyökkäyspelikirjalla ja muutenkin strukturoitua peliä. Kyllä lajiakin on valmennettu ja lajin valentaminen on varmasti ollut tärkeässä roolissa eikä mikään toissijainen asia kuten Westerlund väittää.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jostain syystä? Oletko kuunnellut sen horinoita? Suhoselle ei ole tärkeää olla tiettyä mieltä, pelkästään eri mieltä kuin muut. Mitä se sitten milloinkin sattuu olemaan.

Olen kuunnellut horinoita, niissä on pääsääntöisesti ollut paljonkin järkeä. Vaatii siviilirohkeutta olla asioista eri mieltä ja kertoa oma erilainen näkemyksensä silloin kun yleinen konsensus on toista mieltä. Alpo ei ole koskaan ollut stereotyyppinen purkkaa jauhava lätkäjätkä tai johonkin pelikirjan viivelähtöihin luottava systeemifanaatikko.

Ehkä siksi Suhonen olikin ensimmäinen eurooppalaissyntyinen NHL-päävalmentaja 50 vuoteen, ja ehkä siksi Suhosella oli aikoinaan munaa lähettää valmentamansa MM-joukkueen pelaajia kotimatkalle alkoholinkäytön ja viihteelle vaihtamisen takia. Suomellahan oli vanhana traditiona dokata arvoturnauksissa, olivathan amatööripelaajat sentään päässeet oikein ulkomaille, ja ulkomaillahan pitää juoda viinaa. Pikku hiljaa meni tämäkin asia perille, ja niitä arvokisamitaleita alkoi tulla, kun enää ei seisty kolmannen erän ratkaisupelissä krapulaisen oloisena ja väsyneinä kun joku Masken Karlsson kävi hakkaamassa pari maalia sisään.

Ihmisiä vain vituttaa se, että Alpo on tehnyt elämässään muutakin kuten vetänyt Pori Jazzia, johtanut Turun kaupunginteatteria ynnä muuta. Ja on vieläpä ex-vasuri ja nykyisin Vihreiden ehdokkaana eikä traditionaalisesti kokoomuslainen kuten kiekkovaikuttajat pääsääntöisesti aina Jutilaa myöten.

Ikinä en vasemmistoa tai vihreitä äänestäisi, en myöskään Suhosta, mutta hänen poliittiset kantansa eivät sitä faktaa poista, että kansainvälisesti hän on yksi menestyneimmistä suomalaisvalmentajista kahdella Sveitsin mestaruudellaan ja NHL-päävalmentajuudellaan.

Sekä Suhonen että Westerlund ovat tajunneet sen, että vaikka tietty pelisapluuna on oltava olemassa, niin urheilijat ovat kuitenkin yksilöitä ja huippu-urheilijoiden omia lähtökohtia on voitava kuunnella. Ei se liene mitään sattumaa, että esimerkiksi OJ kieltäytyi kaikista maajoukkuetehtävistä lopullisen oloisesti, mutta heti kun Erkka rimpautti puhelun, niin mieli on alkanut jo muuttua. Westerlund toteutti tätä urheilijoiden vahvuuksiin nojautuvaa valmennustaktiikkaa jo Torinossa, jossa hän piti homman mahdollisimman yksinkertaisena, antoi pelaajien pelata ja vastasi itse ensisijaisesti siitä, että oikeat pelaajat pelaavat oikeissa ketjuissa.

Westerlund on aivan oikeassa siinä, että valmentaja voi olla pahin este urheilijan kehitykselle. On lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka eri pelaajia on väkisin yritetty pusertaa tiettyyn formaattiin tai heitä on estetty pelaamasta omilla vahvuuksillaan. Tärkeintä on ollut joku abstrakti pelikirja, josta luovuus on karsittu pois. Moni pelaaja on noussut kukoistukseensa, kun on ensin päässyt muualle ja pois vääränlaisen valmentajan alaisuudesta. Valmentaja on ollut tällöin pelaajan kehityksen kannalta este.

Sama tilanne näkyy esimerkiksi suomalaispakkien tilanteessa, sillä luovia ja kiekon kanssa rohkeita pakkeja on nykyisin harvassa, sen sijaan "kiekko päätyyn ja kaikki perään"-peruspakkeja vailla kykyä nousta sen korkeammalle on liikaakin. Yhdessä vaiheessa kun erityisesti korostettiin virheiden välttämistä sen sijaan, että pelaajien olisi annettu kokeilla jotain muutakin. Tai sitten on noudatettu (esimerkiksi nuorisovalmennuksessa) Kaikki Pelaa -ideologiaa, jossa parhaimpien pelaajien kehitys on tyssännyt, kun peliaikaa on jaettu sosialidemokraattisesti.

Kuten Erkka Westerlund sanoi, niin monesti valmentaja on pelaajan kehityksen pahin este. Hyvä valmentaja tukee pelaajan kehitystä, saa tämän itse ymmärtämään omia vahvuuksiaan ja ammattiurheilun vaatimuksia tai vähimmillään ei ainakaan ole pelaajan kehityksen esteenä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Pystyykö noista jutuista tietämään edes auttavalla tavalla mitä tarkoitetaan. Uskooko joku että Westerlund valitsee pelitavan NHL-pelaajien huutoäänestyksellä?

Nähdäkseni tässä on kyse Erkan kohdalla taas tällaisesta politikoimisesta, jonka hän kyllä osaa mestarillisesti. Erkka antaa ymmärtää olevansa tässä kohtaa joku pelaajien valmentaja, jolla hän voittaa suurimmat starat puolelleen, vaikka todellisuudessa lienee selvää, että hän ei ole ollenkaan aidosti kiinnostunut Saku Koivun tai Teemu Selänteen mielipiteestä siitä, miten viivelähtö kannattaa optimaalisesti organisoida tai että milloin kannattaa luopua kiekosta keskialueella kiekon palauttamisen sijaan. Tähän asiaan Jalonen nähdäkseni hieman kompastui eli hän ei ollut edes olevinaan kiinnostunut superstarojen mielipiteestä pelitavan suhteen, joka sitten ärsytti herkkähipiäisiä änäritähtiämme. Todellisuudessa Erkka ja Jukka ovat molemmat koutseja, jotka pitävät kiinni omista pelikirjoistaan pilkun tarkasti kiinni, mutta Westerlund tosiaan hallitsee tuon superpelaajien miellyttämisen ehkä sitten Jalosta paremmin.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Luottoni Erkkaan kasvoi roppakaupalla heti, kun hän soitti Nummelinille.
Loistava veto Erkalta! Kuten varmasti huomattiin tämän kevään kisoissa, Suomi tarvitsee juuri Nummelinin tyyppisiä pakkeja. Toivon totisesti, että Petu pelaa hyvän kauden Lukossa, ja hänet nähdään Sotshissa.

Ihan näin btw, onko kenelläkään tietoa miksi Jalosen Jukka ei huolinut Petua suurempiin peleihin sitten vuoden 2010 MM-kisojen?

Oletko muuten pohtinut ollenkaan sitä, että minkä takia Nummelin ei saanut tällä kaudella juuri ollenkaan peliaikaa Luganossa? Miksi ihmeessä Ilkka Heikkinen, jota kukaan ei ole ehdottanut olympiajoukkueeseen, oli pakkihierarkiassa Petua selkeästi edellä? Tuskin se Luganon valmentaja nyt ihan kiusallaan Petun kaltaista seuralegendaa katsomossa piti, vaan eiköhän kyse ollut siitä, että hän yksinkertaisesti piti Nummelinia heikompana puolustajana kuin vaikkapa sitä Ilkka Heikkistä. Ja jotenkin vaikeaa nähdä, että Ilkka Heikkistä heikompi puolustaja olisi sellainen pakki, jota Suomen olympiajoukkue kaipaa.

Käsitykseni mukaan Nummelin olisi päässyt sekä 2011 että 2012 MM-leiritykseen, mutta kieltäytyi näinä vuosina loukkaantumisiin vedoten. Nummelin jäi myös pois kaudella 2010-2011 Karjala-turnauksesta ja kaudella 2011-2012 Tukholman EHT-turnauksesta joko vammoihin tai seurajoukkuerasituksiin vedoten. Nyt miestä ei enää kelpuutettu mukaan ja syy lienee se, että äijä ei saanut peliaikaa enää edes omassa seurajoukkueessaan.
 

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pystyykö noista jutuista tietämään edes auttavalla tavalla mitä tarkoitetaan. Uskooko joku että Westerlund valitsee pelitavan NHL-pelaajien huutoäänestyksellä?

Voidaanhan siellä keskustella ja kysellä milipiteitä vaikka kuinka mutta toinen asia on sitten se että mikä vaikutus tällä on. Pitää kai ottaa huomioon että NHL pelaajilla voi olla erilaisia mielipiteitä pelistä, jos yksi haluaa yhtä ja toinen toista niin jonkun mielipide on heitettävä romukoppaan, kenen mielipide sitten merkitsee mitenkin paljon, sekin on mielenkiintoinen kysymys. Mielestäni Westerlund pistää pelaajatkin aika eriskummalliseen asemaan kun ikään kuin laittaa heidät vastuuseen pelitavasta, kuuluuko tälläinen vastuu pelaajille?

Vaikea tietenkään tietää mitä peliä Westerlund pelaa. Onhan sekin aika erikoinen väittämä että valmentaja on pahin este urheilijan kehitykselle.

Eiköhän tuo tarkoita yksinkertaisuudessaan sitä, että Westerlund valitsee ensin parhaan mahdollisen joukkueen ja rakentaa pelitavan sen ympärille. Jalonen taas teki päinvastoin kun hänellä oli hallussaan The Pelikirja ja pelaajavalinnat tehtiin sen mukaisesti ja syötettiin valituille pelaajille tätä masterplania.

Menestyksen avain huipputasolla (NHL, olympialaiset) on juurikin se, että koutsi saa käsissään olevan materiaalin pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja hyvällä hengellä. NY Rangers ei voittanut Tortorellan aikana mitään, kun Rick Nashin piti olla maalin edessä blokkaamassa vastustajan kuteja ja toisaalta taas Ovechkin teki Bruce Boudreaun tultua Capitalsin puikkoihin ennätykselliset 65 maalia kun pelitapa rakennettiin siten, että Ovechkin on jatkuvasti maalipaikoilla. (Näihin vertauksiin nyt ei kannata sen kummemmin tarttua, tiedän että Boudreaun joukkue on aina sulanut playoffeissa ja Tortorella on voittanut Stanley Cupin.)

Jukka Jalosen systeemit toimii Norjaa, Italiaa ja Saksaa vastaan, mutta esim. Vancouverissa 2010 Suomi voitti ainoastaan yhden jääkiekon suurmaan, Tshekin (vai voiko Tsehkkiä edes laskea), vaikka Vancouverin pronssi tuntuu olevan monille kovin iso juttu. Jalosen aikaisissa turnauksissa voittoprosentti suurmaita vastaan on reippaasti alle 50. Uskon Westerlundin vahvuuden piilevän juuri näissä otteluissa.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Jukka Jalosen systeemit toimii Norjaa, Italiaa ja Saksaa vastaan, mutta esim. Vancouverissa 2010 Suomi voitti ainoastaan yhden jääkiekon suurmaan, Tshekin (vai voiko Tsehkkiä edes laskea), vaikka Vancouverin pronssi tuntuu olevan monille kovin iso juttu. Jalosen aikaisissa turnauksissa voittoprosentti suurmaita vastaan on reippaasti alle 50. Uskon Westerlundin vahvuuden piilevän juuri näissä otteluissa.

Kyllähän Tsekki Vancouverissa oli vähintään Suomen tasoinen ja sen lisäksi on syytä muistaa että Slovakian silloinen joukkue oli kärjen osalta huomaavasti Suomea tasokkaampi ja Slovakia oli yksi turnauksen parhaita joukkueita voittaen alkusarjassa Venäjän, puolivälierässä Ruotsin ja jääden vain muutaman sentin päähän tasoitusmaalista välierässä Kanadaa vastaan. Suomi siis voitti kaksi suurmaata Vancouverissa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Kuten Erkka Westerlund sanoi, niin monesti valmentaja on pelaajan kehityksen pahin este. Hyvä valmentaja tukee pelaajan kehitystä, saa tämän itse ymmärtämään omia vahvuuksiaan ja ammattiurheilun vaatimuksia tai vähimmillään ei ainakaan ole pelaajan kehityksen esteenä.

No onhan tuo nyt aivan höpöjuttua, sitä paitsi Westerlund ei edes sano että monesti vaan tekee ihan kategorisen toteamuksen että näin on. Muutenkin jos näin olisi niin miksi siellä pitää mitään keskustella, jäisi itse kotiin ja antaisi Jutilan joukkueenjohtajan hoitaa hommat käytännön asioiden kanssa.

No joo, eihän tätä nyt voi kukaan edes lähellekään tosissaan ottaa koska kyseessä ei voi olla muuta kuin jonkun tason sumutus, en kyllä osaa sanoa mihin pyritään.

Jos nyt lähdetään huipulla olleita, tai ei tarvitse edes huipulla olleita mutta kilpailutasolla kilpailleita, urheilijoita haastattelemaan niin tuskin kovin moni voi sanoa että olisivat perempiin tuloksiin päässeet ilman valmennusta omilla neuvoillaan alusta loppuun. Tietenkin voi olla huonoja valmentajia, tai joku urheilija ei tule jonkun tietyn valmentajan kanssa toimeen syystä tai toisesta, tai jotain muita ongelmia, mutta tälläisen tilanteen yleistäminen kaikkiin valmennussuhteisiin on aivan höpöä.

Toki erilaisin mielipiteitä on, olen tällä viikolla lukenut Rolf Haikkolan kirjaa Lasse Virenin Menestyksen Portaat ja siinä hän kirjoittaa että Kalevi Tuominen vihasi kun henkilökohtaiset valmentajat tulivat kisoihin (tuskin hänkään tosin koko valmentajuutta piti esteenä urheilijalle). Haikkola taas piti tärkeänä että valmentaja on paikalla kisoissa, tuskin Virenkään piti Haikkolaa ainakaan kehityksen esteenä.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Suurin ero Sotshissa tulee siitä, että nyt sekä halutaan että saadaan parhaat mukaan. On vaikea keksiä toista maata ja maajoukkuetta, jossa tämä nähdään edes jollain sivuraiteen sivuraiteella lähtökohtaiseksi ongelmaksi. Westerlund operoi sekä omien että vastustajien pelaajien suhteen ihan eri tasolla kuin MM-kisoissa - etenkään näissä viimeisimmissä.
Noin yleisemmin tämä(kin) päävalmentaja tekee tasan niin kuin häntä huvittaa, valitsee ja kuuntelee ketä itse haluaa, ja antaa sellaisia lausuntoja jotka ovat hänelle oikeita. Jos se on joidenkin persekärpästen mielestä epistä ja "sumutusta", tervemenoa vaan entistä syvemmälle sivuraiteelle (ja sehän todellinen ongelma onkin).
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
HIFK vs HPK
  • 1.95
  • 4.15
  • 3.35
K-Espoo vs Ässät
  • 2.36
  • 4.15
  • 2.82
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös