Washington Capitals 2022–2023 – muutosten aikoja

  • 87 528
  • 428

Pääseekö Capitals pudotuspeleihin?

  • Kyllä

    Ääniä: 39 35,5%
  • Ei

    Ääniä: 71 64,5%

  • Äänestäjiä
    110

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Härkäviikkoja ei meillä vietetä. Pelissä on vielä joulutauon jälkeen se vissi itsevarmuus. Sinällään ei tehdä mitään niin merkittävää mutta hyvin riittää näinkin. Nostona tällä kertaa Eller joka on monen muiden tapaan parantanut viime viikkoina. Ei se enää ole samalla tasolla kuin joskus mutta rouhii ja vie kiekkoja.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Olipas vakuuttava esitys. Rangersille ei annettu mitään palaa ja vain Shesterkin piti pystyssä sen aikaa kun pystyi. Team effort, Caps näytti kyllä hyvältä joukkueelta taas.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Mitä vittua, ollaan Metrossa kolmantena ja idässä viidentenä??

Toki hiukan enemmän pelejä kuin muilla haastajilla.

Vaikka Sammy ja Vitek ovat pelanneet uusissa joukkueissaan hyvin, niin kyllä lämmittää, että Kuemper ja Lindgren ovat tällä hetkellä meidän kassarit. Rangers-selostuksen mukaan meidän tandemi on liigassa ainut, jossa molemmilla on vähintään 9 voittoa. Kaksi tasaista veskaria, joista kumpaakaan ei hävetä heittää uuniin!
 

Ferris

Jäsen
Vaikka Sammy ja Vitek ovat pelanneet uusissa joukkueissaan hyvin, niin kyllä lämmittää, että Kuemper ja Lindgren ovat tällä hetkellä meidän kassarit. Rangers-selostuksen mukaan meidän tandemi on liigassa ainut, jossa molemmilla on vähintään 9 voittoa. Kaksi tasaista veskaria, joista kumpaakaan ei hävetä heittää uuniin!

Kyllä ja etenkin Lindgrenin tarina on hieno. Yliopistouran jälkeen vuosikaudet AHL:ssä farmimolarina ja lopulta seitsemännelle ammattilaiskaudelle sopimus ja paikka ylhäällä 29-vuotiaana. Ja miten hienosti onkaan pelannut.
 

JuiWSH

Jäsen
Sen verran mitä Lindgrenin otteita ehtinyt seurata tällä kaudella, niin on kyllä aivan käsittämätön löytö! Todella itsevarman ja rauhallisen oloinen kassari.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Jeppjepp, näinkin voidaan ilmeisesti sitten jatkoajalla hävitä. Tuli alkukauden vanhat huonot ajat mieleen. Muutenkin haluttoman oloista pelailua - toivotaan että ei tästä lähde alamäki loistavan joulukuun jälkeen.

Minä olen muuten pitkään kuvitellut että Locker on kaikista maailman lätkäkommentaattoreista se jolla on pahin puheripuli - mutta kyllä Ika Lehkonen on nyt nuorten MM-kisoissa osoittanut olevansa pahempi.
Jotain sentääs.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Sens tuli hyvällä liikkeellä ja paineella peliin ja Caps olikin hiukan jopa pulassa korkean karvauksen takia. Mut silleen, vähä näennäisesti ja ehkä myös koska semmoinen kliinisyys Capsilta oman pään kiekollisesta pelistä puuttui tällä kertaa. Kuemper torjui hyvin ja isosta laukaisumäärästä huolimatta ne huippuluokan tekopaikat pysyi aika vähissä.

Peliin nähden lisäpinna oikeutetusti vieraille, mut hyvä että jotain saatiin tästäkin. Kaikkii ei voi kuitenkaan voittaa, nyt vaan uutta voittoputkea sitten käyntiin.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals




Mestaruuskevään ”omalla tavallaan” yksi tärkeimmistä palasista päättää pelaajauransa. DSP:n ura polki vähän paikallaan ennen siirtymistä Capseihin ja eihän tuo runkosarjassa meilläkään väläytellyt sen enempää. Playoffeissa mies nousi tärkeillä hetkillä esiin ja teki tärkeitä maaleja etunenässä tuo huikea maali ratkaisevassa pelissä Vegasia vastaan.

Kiitos DSP!



 

Lapa7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Espoo,Detroit,Liverpool,Mercedes,Toyota
Eilen sain vihdoin Capitals paidan jonka ostin Aasiasta. Kesti toimitus melkein 2 kuukautta.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Tätä kirjotellessa Caps paukuttaa yhä lisää löylyä kiukaaseen mut josko sitä raaskii jotain rustata jo hiukan ennen summeria niin pääsee joskus nukkumaankin :)

Vuosi on kiva päättää voittoon. Tai oikeestaan alottaa voitolla. Miten tää ny sit lasketaankaan. Ei ehkä ihan sitä parasta Capsia toisaalta vaikka taululla rumat numerot komeilee, mutta toisaalta voiko sitä syyttää et hetkittäin vähän meinaa näyttää lepposalta pipolätkältä kun peli on ekan parin minsan jälkeen 2-0 ja sen jälkeenkin kaikki tuntuu vaan tänään onnistuvan. Ja sitä kautta Charliellekin vielä hyvä peli monella hyvällä torjunnalla.

Caps oli jäätävän tehokas tänään. Osittain johtuen siitä että pomput ja taito osui yhteen, ja osittain ehkä tuosta Canadiensin viiden rookien puolustuksesta, jota kyllä rokotettiin virheistä rujosti. Nuoren joukkueen oppirahoja ja ohipelejä.

Hyvää uutta vuotta Caps-palstalle! Joukkue tarjos kivan ilotulituksen ainakin.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Hattutemppuilu ja yhdeksän kaappia olkoon hyvä aloitus tälle vuodelle. Vastus todella kehno, mutta esim. verrattuna parin kuukauden takaiseen Arizona-tussutteluun kotona, tästä jäi aika hyvä maku.

Fehervarylta comeback. Wilson ehkä pian jo takaisin, samoin Oshie. Rupeaa näyttämään hyvältä. Pitikin mennä puhumaan jostain Bedard-tankkauksesta jonkin aikaa sitten. Keskitytään sittenkin playoff-paikan metsästykseen, meillä on kilpailukykyinen joukkue taas kerran, sitten kuitenkin.

Ovie muuten kahdeksantena pistepörssissä, 37-vuotiaana, kaksi pistettä Crosbyn edellä. Ihan kohta mennään Teukka Salamista ohi kaikkien aikojen pörssissä sijalle 16. Jaa.

Hyvää uutta vuotta kaikille, kivaa kannattaa Capitalsia!
 

Ferris

Jäsen
Oli aikamoinen maali-iloittelu. Siellä yrittää hyökkääjät epätoivoisesti pitää kiinni pelipaikoistaan Oshien, Wilsonin ja Bäckströmin paluun lähestyessä. Toivottavasti ei käy niin, että hyvä vire katoaa kun pistetään pari kylmää ukkoa kokoonpanoon hakemaan pelituntumaa. Voisivat käydä Hersheyn kautta mieluummin. Juu tiedän, ei tule tapahtumaan.

Veikka Gustafsson on kyllä tappavassa vireessä, seitsemän pelin pisteputki ja yhteensä tehot 6+7 sinä aikana.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Gustafsson pakko nostaa esille. Noussut ihan kärkipuolustajaksi tällä hetkellä. Huikeita suorituksia nähty nyt illasta toiseen. Todellinen löytö minimisopparilla!
Silti sanottava, että kyllähän tuo hyötyy ihan valtavasti Carlsonin poissaolosta, kun saa selkeän johtavan hyökkäävän pakin viitan itselleen. Tietenkään mitään mieheltä itseltä pois ottamatta!

Kaikki eivät välttämättä tienneet, mutta Gus on pelannut 17 maalin ja 60 pisteen kauden ihan pari vuotta sitten, joten sinänsä tehoilu ei tule yllätyksenä. Nyt olisi matkalla siihen noin 50 pisteeseen, mikä olisi kyllä käsittämätön apu, mutta uskon tahdin hiukan hiipuvan, mikäli Carlson palaa lähiaikoina.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Athleticin mukaan seuraavia uutisia sairastuvalta,

Wilson ja Oshie lähellä. Wilson saattaa pelata jo ens viikolla ja Oshiekin periaatteessa valmis mutta otetaan varman päälle kun peli kulkee nyt muutenkin hyvin. Onhan se vähän riski heittää tähän kohtaan samalla kertaa useampi ”kylmä” ukko rosteriin kun nykynipusta on viimesen kuukauden peliesitysten perusteella vaikea ketään edes tiputtaa.

Backy myös lähellä ja olis jo voinut muuten kaukaloon ehtiäkin, mutta nappas sitten kaiken päälle vielä koronan joulun välipäivinä. Eli se seuraavaks alta pois ja jos nyt ei enempää takaiskuja tule niin toipumisaikaarvio viikosta kahteen.

Carlson sivussa pitkään. Kuukausia, ei viikkoja. Tämä kyllä kova kolaus, jos muuten hyviä uutisia.

Brown ja Hagelin statukselle ”long shot” tän kauden ajotuksiin.

Eli mielenkiintoista nähdä miten rosteri nyt elää kun käytännössä sairastuvalta on palaamassa ihan täys top6-ketju hyökkäykseen ja reilu 20 milliä cappia, ja samaan aikaan pakistosta tippuu pitkäks aikaa ykkösheppa ja kasimilliä. Lähdetäänkö peräti vahvistamaan puolustusta ”hokitreidillä” ruuhkaantuneen hyökkäyksen varjolla? Ja kesken voitokkaan vireen? Kuka hyökeistä tippuu rosterista, halvat ja hyvin pelanneet Milano ja Protas? Hathaway? Eller?
 
Viimeksi muokattu:

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Snively/Aube-Kubel nyt jäävät ainakin varmasti ulos, todennäköisesti myös Protas. Wilsonia voisi ajaa neloskentässä sisään ensimmäisissä peleissä. Laituriosasto hoituisi siis todennäköisesti tuolla tavalla.

Sentteripuolella onkin kysymysmerkki isompi. Tietty uusiakin vammoja varmasti tulee, joten sinänsä kysymykset tuppaavat ratkeamaan itsestään. Jos kaikki kuitenkin pysyvät kasassa, niin loogisin tiputus olisi Eller, vaikka hyvin on viime aikoina vetänytkin. Bäckströmin pelikunto on myös hyvin iso kysymysmerkki. Voi hyvin olla, ettei hommasta tule enää koskaan yhtään mitään. Mielestäni tosi yllättävää, että on toipumassa näin nopeasti takaisin.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Mitenkäs Capitals -fanit näette Protasin tulevaisuuden? Onko minkä tason pelaaja NHL:ssä?

Tekee jonkin pituisen uran NHLssä bottom6 rooleissa.

Etuna koko, monipuolisuus ja peliäly. Heikkouksena että selkeitä vahvuuksia ei löydy. Ja isoks mieheks ehkä vähän kiltti.

Upside jos keksii hiukan röyhkeyttä ja kehittyy joka osa-alueella vielä hiukan on olla pätevä middle-six jätkä joka hoitaa hommansa molempiin päihin. Downside taas jos kehitystä ei tapahdu että jää vähän välimallin roolipelaajaksi joka muutaman vuoden tahkoamisen jälkeen tippuu nuorempien alta pois ja unohtuu euroliigoihin.

Eli aihiota on, mutta ei vielä valmis tuote nykyrooliaan isompaan. Mut siinä nykyroolissaan kuitenkin jo nyt ihan pätevä kaveri. Tasainen suorittaja.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Run n' gun kiekkoa Buffaloa vastaan, oli ehkä hiukan odotettavissakin. Lopulta päädyttiin kuitenkin pelaamaan Tage Thompsonia vastaan, eikä pystytty hoitamaan, vaikka olisi ehkä pitänyt.

Piste tuntuu hyvältä, jos ottaa huomioon loppuminuuttien jäähyhölmöilyt muuten hyvin siistissä pelissä, mutta toisaalta jatkoajalla sankaroitiin taas oikein urakalla. Satunnaisia jatkoaikavoittoja siellä täällä, mutta edelleen jatketaan hyvin huonona OT-joukkueena, joka onnistuu löytämään jatkoajoilla kiintoisia tapoja hävitä. Hienojen alivoimatappojen jälkeen olisi ehkä odottanut vähän toista ratkaisua, mutta minkäs teet. Puolestani jatkoajalla voitaisiin vaikka seisoa viisi minuuttia maalin takana, kun ollaan pilkuilla kuitenkin yleensä paljon parempia.

Ovielta monsteripeli, jääkiekkomaailman seuratuin ja vihatuin lukema näyttää nyt osuvaa numerosarjaa 808. Krediittiä myös pareille Orlov-Jensen ja Gustafsson-TVR, kun taas Fehervary-Irwin joutuivat pyörimään pääosin omissa. Protas on kyllä 90% varmasti se tippuja tuosta, kunhan Wilson palaa. Milanoa ei voi yksinkertaisesti tiputtaa, eikä oikein muita vaihtoehtoja taida edes olla. Hathaway mmmhhh, mutta toisaalta on niin iso roolipelaaja vrt. Protas, että uskoisin ratkaisun olevan helppo.

Kuemperilta vaihteeksi myös yksi heikompi, noin 2,5 maalia yli odottaman pääsi livahtamaan sisään. Toisaalta Thompsonin mieletön laukaisukyky tasoittaa tuota tilastoa.

Caps oli sekä toisen että kolmannen erän selkeästi parempi joukkue, mutta piste tuli nyt tölväistyä Buffaloon. Se sinne suotakoon tällä kertaa.

Edit: Lisätäänpä nyt vielä, että hitusen ärsyttää, että se jätkä, joka hankkii omat 5-3 alivoimalle aivan ottelun loppuhetkillä on saman tien jatkoajalla kentällä, kun vaihdetaan kolme-kolmoseen. Ja tietenkin voi ottaa lopulta myös ratkaisumaalin piikkiinsä.

Nuorilta kavereilta odotetaan vastuullisuutta, mutta yhden virheen tullessa istutaan saman tien penkin päässä loppupeli, kun Eller saa painaa niin paljon kuin lystää jatkoajat mukaan lukien. Älkää ymmärtäkö väärin, rakastan Elleriä ja kaikkea sitä mitä on on Capitalsissa saavuttanut, mutta kyllähän Larsin tulisi olla selkeä tiputus tuosta, jos Bäckström on oikeasti pelikunnossa. On vain nyt se heikko lenkki. Mutta joo, eiköhän Milano tai Strome lähde katsomoon, ja Eller siirretään ykkösen laitaan tai jtn.

No niin, kiitos.
 
Viimeksi muokattu:

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Juu Caps oli ehkä hiukan "niskan päällä", mutta Tage näytti miksi on kauden puheenaihe. Jännä nähdä nouseeko Thompson hiukan puskista isojen nimien joukkoon jäädäkseen, vai onko enempi ChrisKreider-tyylinen kausi. Mut kyllä irtoo kuti komeesti, putki kulkee ja kaikki onnistuu.

Elleriltä paska peli juu, tai ainakin ne kaksi näkyvintä virhettä osui hälle. Mut veteraanit saa semmoisen välillä anteeks. Kai se on ihan ymmärettävää, pitkän päälle tasaisuus on valmentajalle rakas ominaisuus.

Tuskin meillä jengi niin ehjänä pysyy että Milanon tarvii enää satunnaista hajapeliä enempää istua. Strome nyt ei katsomoon lähde tosta enää millään Ellerin tieltä. Protasin farmikomennus on selvä homma, hälle huonoa pullaa kun on ainoa joka pääsee waivereitten läpi suorilta. Mut toisaalta myös vaikka on sen ruutunsa hoitanut, niin on ehkä kuitenkin myös pelillisesti helpoin pudotettava. NAK ja Snively on jo niin hyvin päässeet muutenkin poppareitten makuun että niiden elämään ei suuremmin vaikuta just tällä hetkellä vaik sieltä tulis Crosby ja McDavid lisäyksinä rosteriin.

Varmaan vielä tällä viikolla ei Bäcks kaukaloon hyppää, ja Wilsonillakin varmaan siinä ja siinä että pelaisko yhden viikonlopun "3 peliä 4 päivään" runnusta. Ehkä Oshien kanssa ottavat jonkun läpsystä vaihtoon lepopelin ainakin päittäin. Mut sit varmaan tossa viikon päästä vois olla koko orkesteri kasassa hyökkäyksen osalta!

Ovie-Strome-Sheary
Sonni/MaJo-Kuznetsov-Wilson
Mantha-Backstrom-Oshie
MaJo/Eller-Dowd-WhatisLove

On siinä kolmosketjussa ainakin... noh... nimeä.

Buffalolle hassattu pinna oli lievä kirpaisu kyllä, kun ne penteleet on myös tappelussa willin gortin pleijaireista. Ja tietty ne oman divarin muut jengit kairas taas törkeimmän mahdollisen pistesaldon yön peleistä kun sekä Islanders, Rangers ja Pantteritkin haki täydet potit omistaan.

Viikonlopulta tarvis sitten haalia niitä ihania "pakkovoittoja" kun häntäjengejä tulee vastaan ovissa ja ikkunoissa. To-yö CBJ, pe-yö NSH, Su-24 CBJ ja ens viikolle kaks kertaa Flyers. Jotenkin semmonen pelko et näihin hukataan enemmän pisteitä ku kuuluisi...
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Elleriltä paska peli juu, tai ainakin ne kaksi näkyvintä virhettä osui hälle. Mut veteraanit saa semmoisen välillä anteeks. Kai se on ihan ymmärettävää, pitkän päälle tasaisuus on valmentajalle rakas ominaisuus.

Tuskin meillä jengi niin ehjänä pysyy että Milanon tarvii enää satunnaista hajapeliä enempää istua. Strome nyt ei katsomoon lähde tosta enää millään Ellerin tieltä. Protasin farmikomennus on selvä homma, hälle huonoa pullaa kun on ainoa joka pääsee waivereitten läpi suorilta. Mut toisaalta myös vaikka on sen ruutunsa hoitanut, niin on ehkä kuitenkin myös pelillisesti helpoin pudotettava. NAK ja Snively on jo niin hyvin päässeet muutenkin poppareitten makuun että niiden elämään ei suuremmin vaikuta just tällä hetkellä vaik sieltä tulis Crosby ja McDavid lisäyksinä rosteriin.
Juu, tietenkin veteraanit saavat mokia anteeksi jos taso säilyy muuten. Sählääpä tuo Oviekin puolustuspäässä aika ajoin jotain ihan omiaan, mutta pystyy korvaamaan sen sitten muulla osaamisellaan. Ellerissä ei oikein tällä hetkellä ole mitään tiettyä, mikä erottaisi sen muista. En tarkoita, että pitäisi paiskoa 50 maalia kaudessa, mutta esim:

- Oshie on rankkarispesialisti ja YV:n erikoismies
- Strome täyttää peliälyllään Bäckströmin aukkoa
- Hathaway taklaa ja vittuilee vastustajille joka tilanteessa ja luo kaaosta
- Milano pystyy tuomaan taidollaan etua pienessä tilassa ja läpiajoissa

Jne, jne...

Ehkä nykynipusta Manthan voisi nostaa samaan kastiin Ellerin kanssa: molemmat kyllä ovat siellä täyttämässä rooliaan, mutta jäävät hiukan väliinputoajiksi, kun eivät pelaa ylivoimaa eivätkä loista erityisesti oikeastaan missään.

Mutta.

Mantha on kuitenkin jopa hiukan yllättäen joukkueen neljänneksi tehokkain pelaaja tasakentällisin. Lisäksi Ellerin jäähysuhde tasakentällisin on selkeästi joukkueen heikoin, kun hän on 12 minuuttia plussalla verrattuna hankkimiinsa jäähyihin. Vastapäässä esim. Dowdilla (joka voisi mielestäni helposti kipparoida kolmoskenttääkin) lukema on joukkueen paras, -10. Jos katsotaan kaikkia pelitilanteita, ero kasvaa entisestään: Eller + 18, Dowd -14.

Dowd on myös laukausten peiton suhteen paljon hyödyllisempi verrattuna Elleriin, mikä kuuluu olennaisesti kolmos-neloskentän työnkuvaan. Eller myös luo hyökkääjistä vähiten maaliodottamaa yhtä 60-minuuttista kohden.

Yritän tuoda esiin, että vaikka periaatteessa näyttää siltä, että Eller pelaa tasaisella ok-tasolla kolmosen keskellä, ei hänen suorittamisensa jäällä tuo oikeastaan mitään lisäarvoa sekä silmätestin että datan perusteella tällä hetkellä verrattuna muihin, vaikka itsekin taisin sunnuntaina häntä hiukan kehaista. Taisi olla uudenvuoden unihiekat vielä silmissä. Täten Ellerin tulisi olla aivan no-brainer tiputus, mikäli kaikki tervehtyvät pian kuntoon eikä uusia vammoja tule. Tietty voi olla, että Eller on Lavioletten silmissä ihan saatanan hyvä jätkä, jolloin katsomoon joutuisi luultavasti Milano tai Mantha, mutta tällöin Lavi tekisi mielestäni ihan selkeän virheen.

Stromen heitin tuohon edelliseen viestiin läpällä suutuspäissäni :D ei tietenkään ole joutumassa katsomoon.

Mielenkiintoista keskustelua kuitenkin, saa nähdä mihin asentoon tähdet asettuvat seuraavien päivien aikana. Ja edelleen rakastan Lars Elleriä, mutta tällä hetkellä ei ole sitä mitä kaivataan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös