Washington Capitals 2022–2023 – muutosten aikoja

 • 55 528
 • 296

Pääseekö Capitals pudotuspeleihin?

 • Kyllä

  Ääniä: 39 41,1%
 • Ei

  Ääniä: 56 58,9%

 • Äänestäjiä
  95

Ferris

Jäsen
Uumoilisin että se syy miks Vanecek oli kysytympi tapaus on se sama mistä me täällä väännetään. Samsonov on se kysymysmerkki ja Vanecekista tietää mitä saa. Kukaan ei oikeen osaa sanoa mitä Sammy on nyt, ja mitä se on kolmen vuoden päästä. Onko siitä nyt/koskaan kunnon ykköshäkkäriksi? Millanen päivä sillä on huomenna, normipäivä vai spiraalia? Onko sitä mitään järkeä roikuttaa selkeänä kakkosena jos/kun ei ole ykköseksi? Tyytyykö vetämään uransa tandem häkkärinä? Mitä tästä kaikesta malttaa maksaa? Lisäksi venäjän passikin voi jossain määrin tällä hetkellä vaikuttaa.

Vanecek on siitä helppo, että se on profiililtaan sopiva kaveri joko 1B-optioksi tai toisaalta menee myös ”yhtenä sarjan parhaista” kakkosveskareista. Thats it. Ei tarvi keksiä pyörää uudelleen. Ja kai silläkin vielä pikkusen varaa vois olla kasvaakin.

Vähän riippuu kuka sieltä nyt tulee, et kumman oisin ite ennemmin pitänyt. Kuemperin tai Gibsonin tai Campbellin (ns selkeä ykkönen) taakse Vanecek ois ollut ”järkevämpi” vaihtoehto. Toisaalta Varlamov vois olla vuoden parin ajan ihan sopiva mentori Samsonoville. Tai joku ”vanhempi” ns 1A-häkkäri tyyliin Reimer, Allen, sms niin ehkä siinä tapauksessa voidaan mitata vielä hetki sitä Samsonovin potentiaalia tandemilla.

Mut tosiaan BMn jutuista mulle jäi epäilys et kesän jälkeen voi olla ettei ole kumpaakaan. Oudot ”lausunnot” oli BMltä. et luottoa kumpaankaan ei ollut mut treidattiin nyt se kumpi edes jonnekin kelpas - tyylisesti. Voi toki olla et oli kesäterässä ja Sammy on turvassa, mut harvemmin on BMltä tommosia kevytmielisiä heittoja nähty.

Hyvin haisteltu, toki vielä mahdollista että ovat sopineet tekevänsä sopparin huokeammalla.


 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Huhhuh. Pidän jokseenkin kummallisena ratkaisuna, jos Samsonov nyt kävelee ilmaiseksi pois. Voiko oikeasti olla niin, ettei kaverilla ole juuri vaihtoarvoa laisinkaan eikä kukaan ollut kiinnostunut? Tai sitten Capitals halusi enemmän, mitä kukaan uskalsi tarjota. Jätetään takaportti nyt vielä auki, jos tekeekin diilin.

Kuemperin pitäisi vissiin olla melko varma kortti tässä vaiheessa, ainakin jos Friedmanin yms. puheita on uskominen. Myös E. Kanen nimi noussut myös jälleen mukaan keskusteluihin. Lisäksi en oikeasti enää yllättyisi, jos Malkin saapuisi Washingtoniin. Ihan vain näpäytyksenä Penguisin front officelle.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
No nyt ne lausunnot ymmärtää paremmin, vaan aika ylläri tämä vaihtoehto itellekin. Et _yhtään_ mitään ei samsonovista saatu treidillä, aika hurja. Mut pakko se on uskoa et kyllä sitä yritettiin joka kivi kääntää. Ja kylhän tuo Capitalsin perustelema ratkaisu pätee varmaan treidiehdokkaidenkin osalta, reipas kolme milliä on aika iso raha kakkoshäkkärille.

Kyllä nyt itekin alan pitää Kuemperia melkosen selkeänä. Sillehän periaatteessa kakkosena vois mennä vaikka Fucale, josta vastaavasti front office on tykännyt kovin ja ensikaste viime kaudella sujui vaihtelevan semijees. Ja Stevenson saa sitä kautta tilaa sitten AHLn puolella, varmasti sille on täytynyt jotain vastuukorttia heilutella et ”meille” tuli kun useampikin jengi sitä kosiskeli.

Pieni harmitus että ykköskierroksen varaus lipui hudiksi, mutta toisaalta hyvät fiilikset et front officella ainakin näyttäis nyt olevan selkeä suunnitelma ja uskallus toimia sen mukaan vaikka pieni imagotappio otettaisiin. Samsonov voi vielä breikata jossain muualla, mutta meillä tie oli kyllä jo kuljettu. Tarpeeks kauan mentiin ”ehkä ens vuonna” mantralla, tarpeeks monta kertaa sammy oli aina saikulla tai huono kun sitä maalivahtia olis tarvittu.

En usko et tulis halvemmalla takasin. Eiköhän sekin osaa rivien välistä lukea kuinka paljon luottoa löytyy, ja myös vähän semmonen fiilis et BM oli ainakin jo ihan valmis operaatio Samsonoviin.
 
Viimeksi muokattu:

JuiWSH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Kuemper ei sinällään oo mikään ongelma pelaajana, mutta en haluaisi häntä sidottavan Capseihin kovalla hinnalla kuudeksi vuodeksi kuten joku huhu kertoi. Etenkään jos tarkoitus on edelleen kehittää Samsonovista ykkösveskaa. Mieluummin joku huokeampia vaihtoehto jakamaan pelivastuuta tasaisemmin, tulkoon sitten ufana tai varausvuorokaupalla.

Edelleen oon sitä mieltä että väärä veskari kaupattiin pois. Kuten tonne Devils-puolelle kirjoitin niin Vanecek tulee olemaan seuraava Siegenthaler.
Tämä on se mitä itsekin mietin. Kuemper tulee mitä todennäköisimmin selvästi ylihintaisella lapulla mestaruushypen vanavedessä. Rahaa, jota Capitalsin ei olisi varaa tuhlata. Ennemmin näkisin jotain pelimerkkien siirtelyä Anaheimin suuntaan Gibsonista. En nimittäin näe että Kuemper signaisi merkittävästi alle tuon 6,4 miljoonan, kun taas Gibson on meritoitunut ja itsensä todistanut maalivahti. Mutta voi toki olla että olen väärässä ja GMBM scoutteineen on varmoja siitä, että Darcy on täydellinen fitti tähän rosteriin.

In other news, seuraan kyllä mielenkiinnolla mitä muuta free agenzystä haetaan ja siirrelläänkö jotakin muita palasia ulospäin. Malkinia on ilmeisesti hiukan Capsiin huhuttukin, joten tulee olemaan mielenkiintoinen fa-sesonki tulossa. Voi olla että saadaan @Walkin ille vielä enemmän syitä tulla tähän ketjuun kertomaan mietteitään ;)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Tampereen Ilves

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Tämä on se mitä itsekin mietin. Kuemper tulee mitä todennäköisimmin selvästi ylihintaisella lapulla mestaruushypen vanavedessä. Rahaa, jota Capitalsin ei olisi varaa tuhlata. Ennemmin näkisin jotain pelimerkkien siirtelyä Anaheimin suuntaan Gibsonista. En nimittäin näe että Kuemper signaisi merkittävästi alle tuon 6,4 miljoonan, kun taas Gibson on meritoitunut ja itsensä todistanut maalivahti. Mutta voi toki olla että olen väärässä ja GMBM scoutteineen on varmoja siitä, että Darcy on täydellinen fitti tähän rosteriin.

In other news, seuraan kyllä mielenkiinnolla mitä muuta free agenzystä haetaan ja siirrelläänkö jotakin muita palasia ulospäin. Malkinia on ilmeisesti hiukan Capsiin huhuttukin, joten tulee olemaan mielenkiintoinen fa-sesonki tulossa. Voi olla että saadaan @Walkin ille vielä enemmän syitä tulla tähän ketjuun kertomaan mietteitään ;) Mutta rehellisesti kyllähän tässä hiukan asioita miettii. Tietyllä tapaa sääli jos joukkueen imago lähtee sukeltamaan, varsinkin kun organisaation takana on (ainakin omien tietojeni perusteella) yksi tämän liigan parhaita ja hyväntahtoisimpia omistajia.

Kuemperin tilastot/esitykset viimeiseltä muutamalta vuodelta on Gibsonin vastaavia paremmat. Vaikka itekin edelleen miellän Gibsonin huippuveskariksi, niin hälymerkkejä on jonkun verran hänen kohdallaan - enemmän kuin Kuemperin jonka ainoa miinus tällä hetkellä että ei ollut ihan huippuvedossa voittaessaan mestaruuden.

Kyllä mä näistä nyt oon ennemmin Kuemper-veneessä jos cap hit on n sama, kun Gibsonista pitäis maksaa kova hinta. 1st + ja ehkä vielä +.

Tänään se ikkuna aukee. Oon ihmeissäni jos viimeistään kympin aikaan illalla ei ole Kuemper Capsien mies, sen verran vahvaa huutelua sen osalta on ollut.

Friedman arvaili Mikheyevia myös meille, mutta pliis ei! Tavallaan unproven laitahyökkääjä jonka huhutaan pyytävän likemmäs viiden millin pahvia. Mut profiililtaan kyllä pelottavasti sen tyylinen joka ”meidän” toimistolla voi olla korostettu keltasella tussilla listalta. Hänet skippaisin ja käyttäisin ne ”assetit” gibsonin sijaan ennemmin vaikka sinne Milleriin tai PatKaneen, tms. kunnon top6 hakuun.

Eniveis, jos/kun Kuemper meille tulee ja hintalappu on arvaillun kutosen tuntumiin, niin free agencyyn jää silti ihan kivasti rahaa, mikäli sitä halutaan/uskalletaan käyttää (case ltir). Eikös capin saa ylittää 10%? Se jättäis semmosen 10 milliä vielä pyöriteltävää, kun Backs, willy ja hagelin hyppää sitten ltrille cap hitteineen. En usko että koko Backyn 9 milliä hakataan uusiin, mut varmaan joku 4-5 milliä siitä laitetaan kiertoon - sen verran että jollain Eller treidillä tms päästään sitten cap compliantiksi jos Backstrom sitten sattuukin vielä kuntoutumaan. Eli joku 5-8 milliä vois olla fa/trade-pelissä Kuemperin jälkeen.? Pitkästä aikaa varsin mielenkiintoinen fa-viikonloppu Capseille.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Jonkin verran huhuissa pyörineet Evander Kane sekä Geno Malkin menivät nyt ainakin ohi. Malkin taisi toki pitkälle olla fantasiaa, mutta Kanen tiimoilla kiinnostus oli kovaa jo treiditakarajalla. Ehkä tuo on lopulta ihan hyvä, että molemmat eri syistä hiukan mediaherkän taustan omaavat pelaajat jäivät tuttuihin seuroihinsa, eivätkä pääkaupunkiin saapuneet...

Mikheyeville täältä kanssa skippiä. Ihan kova luistelija ja kulttipelaaja, mutta voisi tosiaan pysyä poissa. Ja vaikka GMBM kuinka vakuutteli, että Bäckströmiä halutaan odottaa takaisin eikä hänen aukkoaan suotta paikata, niin uskon Capitalsin ainakin kyselevän Kadrin hintalappua. Todennäköisesti se kuitenkin nousee liian tuntuvaksi.

Kuemperille ehdottomasti max. 4 vuotta ja 6 miltsiä. Kaikki reilusti tuon yli kuulostaisi kyllä liian suurelta, vaikka mestariveska onkin. Tietty pakko sille on sen verran iso lappu käteen lyödä, että se varmasti saapuu. Muuten ollaan oikeasti aika isossa kusessa. Allenit sun muut nyt olisivat ihan naurettavia hakuja ykkösveskarin ruutuun.
 

JuiWSH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Jos Kuemper sieltä naarataan, niin mielellään jopa löisin tässä tilanteessa mahdollisimman pitkän ja samalla caphitiltään mahdollisimman matalan sopparin. Kaikista tärkeintä olisi saada nyt näille tuleville 1-4 kaudelle mahdollisimman halpa kassari.

Malkin ja Kane tosiaan jatkavat toisaalla. Nyt toivoisin kyllä jotain hakua tähän jonkun Kadrin, Trocheckin tai Millerin osalta, ehkä jopa Giroux. Lähtökohtaisesti hakisin sentteriä laitahyökkääjien sijaan. Viimeiseen kymmeneen vuoteen ei ole taudettu voittaa yhtäkään mestaruutta ilman 2-3 laadukasta sentteriä, joten yhdistelmä Kuznetsov + Eller kärkiketjujen keskelle ei herätä hirveän suuria riemunkiljahduksia. Toki voidaan myös toivoa CMM + Lapierren nousua parrasvaloihin.
 

Ferris

Jäsen
Kerätääs tähän vähän Caps-sidonnaisia siirtoja:

- Samsonov Torontoon vuoden paperilla hintaan 1.8 milliä
- Schultz Seattleen 2 v sopparilla, 3 milliä vuosi
- Copley Los Angelesiin vuoden sopparilla, 825k

+ Darcy Kuemper, 5 vuotta 5.25 millillä per kausi
+ Charlie Lindgren, 3 vuotta 1.1 millillä per kausi
+ Erik Gustafsson, 1 vuosi 800k

Jatkot:
Irwin, 1v 750k
 
Viimeksi muokattu:

JuiWSH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Kuemper tuli yllättävän hyvällä sopparilla. Pelkäsin että sieltä naarataan selvästi kovemmalla caphitillä uutta kassaria.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Oikein hyvä sopimus Kuemperille. 4v x $6M oli oma maksimi, joten tämä asettuu hyvin siihen välimaastoon. Kuemper veti oikein hyvillä tilastoilla pari kautta Arizonassa ja nyt voitti Stanley Cupin ykkösveskarina. Parempaa ei markkinalla olisi ollut tarjolla, joten kelpaa hyvin.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Kakkosveskariksi valikoitui Charlie Lindgren St. Louisista. Soppari mallia 3v, $1,1M AAV. Ollut jo pidempään liigassa, mutta sahannut NHL:n ja AHL:n väliä. NHL:ssä kokemusta vain 29 peliä kelpo tilastoilla. Antaa kaverin näyttää, sen isompaa havaintoa ei hänestä itsellä ole.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Jep. Eli molarit on selvillä. Kuemperin diili oli parempi mitä pelättiin! N millin ja vuoden verran. Olen tyytyväinen.

Kakkoseks kisailemaan siis Lindgren ja Fucale. Lindgren sai suoran kolmivuotisen mikä aika jännä, mut toisaalta ton sopparin nyt hautaa tai treidaa ilman ihmeempiä kikkailuja. Ei oikeen mielipidettä tästä.

Syvyyttä pakistoon Irwinin jatkon ja Erik Gustafssonin muodossa. Taisin jossain vaiheessa tuota Gustafssonia meille arvaillakin? Vaikutti kovin BM-tyyliseltä kokeilulta, kempny-jensen-tvr jatkoksi. Näistä nyt ei mitään johtopäätöksiä enempiä. Alexeyeev on pitkään vielä sivussa ja Johansenin tasoa ei ole kunnolla testattu, niin reservissä tarvii olla ukkoja. En ihmettelis vaikka vielä yks pakki puskis lisääkin - mut ehkä sit myöhemmin treidin kautta.

Sit ois vielä se iso pommi mitä ootellaan… top6seen pitää joku löytää kun sieltä kaks ukkoa on pitkään sivussa ja loputkin on joko pappa-iässä tai loukkaantumisherkkiä tai molempia. Mut se pommi ei välttämättä tuu tänään. Saa nähä oliko tässä tän päivän anti vai vieläkö kehitellään.

Vähän tässä hikeä pukkaa kun pitkälti kaikki kovat nimet on matkalla itään.
 

Ferris

Jäsen
Jep. Eli molarit on selvillä. Kuemperin diili oli parempi mitä pelättiin! N millin ja vuoden verran. Olen tyytyväinen.

Kakkoseks kisailemaan siis Lindgren ja Fucale. Lindgren sai suoran kolmivuotisen mikä aika jännä, mut toisaalta ton sopparin nyt hautaa tai treidaa ilman ihmeempiä kikkailuja. Ei oikeen mielipidettä tästä.

Syvyyttä pakistoon Irwinin jatkon ja Erik Gustafssonin muodossa. Taisin jossain vaiheessa tuota Gustafssonia meille arvaillakin? Vaikutti kovin BM-tyyliseltä kokeilulta, kempny-jensen-tvr jatkoksi. Näistä nyt ei mitään johtopäätöksiä enempiä. Alexeyeev on pitkään vielä sivussa ja Johansenin tasoa ei ole kunnolla testattu, niin reservissä tarvii olla ukkoja. En ihmettelis vaikka vielä yks pakki puskis lisääkin - mut ehkä sit myöhemmin treidin kautta.

Sit ois vielä se iso pommi mitä ootellaan… top6seen pitää joku löytää kun sieltä kaks ukkoa on pitkään sivussa ja loputkin on joko pappa-iässä tai loukkaantumisherkkiä tai molempia. Mut se pommi ei välttämättä tuu tänään. Saa nähä oliko tässä tän päivän anti vai vieläkö kehitellään.

Vähän tässä hikeä pukkaa kun pitkälti kaikki kovat nimet on matkalla itään.

Halvalla tuli toi Gustafsson, 800k.

Veikkaan, että tän päivän hankinnat oli siinä kun Mac ilmoitti puhuvansa toimittajille puolen yön maissa.
 

Ferris

Jäsen
Sit ois vielä se iso pommi mitä ootellaan… top6seen pitää joku löytää kun sieltä kaks ukkoa on pitkään sivussa ja loputkin on joko pappa-iässä tai loukkaantumisherkkiä tai molempia. Mut se pommi ei välttämättä tuu tänään. Saa nähä oliko tässä tän päivän anti vai vieläkö kehitellään.

Vähän tässä hikeä pukkaa kun pitkälti kaikki kovat nimet on matkalla itään.

Tää se pommi taitaa olla?


Borgströmin soppari on nhl-minimi, farmissa 400k.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
MoJolle myös vuoden jatkot eli yhteenvetona avauspäivän tulos:

Kuemper 5v/$5,25M AAV
Lindgren 3v/$1,1M AAV
Johansson 1v/$1,1M AAV
Gustafsson 1v/$0,8M AAV
Brown <-> 2nd 2024, Brownilla sopparia jäljellä 1v/$3,6M AAV
Borgström 1v/$0,75M AAV (ei vahvistettu vielä)
Irwin 1v/$0,75M AAV (tätäkään ei taida olla vielä vahvistettu)

Lisäksi Larsson, Samsonov ja Schultz jättivät virallisesti joukkueen. Unohtuiko joku?

Solidi avauspäivä. Kaikki sopimukset mielestäni hyviä eikä yhtään erityisen kauhistuttavaa lappua osu silmään. Vielä hyökkäysosasto ehkä kaipaisi Brownin lisäksi uutta kovaa vahvistusta, mutta tämä liike ei välttämättä tapahdu kuin vasta kauden alkaessa jos silloinkaan. Tällä hetkellä cap-tila on täynnä.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Tää se pommi taitaa olla?


Borgströmin soppari on nhl-minimi, farmissa 400k.

Brown ei ollut omilla watch-listoilla ja aika hyvin sai BM taas pimitettyä treidin arvaajilta. Kuitenkin profiililtaan ihan yks sopivia palasia mitä tarvitaan, top9 hyökkääjä joka osaa puolustaa ja tekee jonkinlaista tuhoa toisessakin päässä. Hyvä alivoimalla. Lähtökohtaisesti siis sijaistaa Wilsonia tämän olleessa saikulla. Ideaalitilanteessa olis kunnon contenderissa ehkä se kolmosketjun laatupelaaja. Mut kykenee kyllä tuohon complimentary top6-pelaaja rooliin myös. Ihan hyvä haku BMltä.

Kiva nähdä että Sens faneja vähän harmittaa että saivat ”vain 2ndin”, ja kehuvat kaveria kovin. Tykätty pelaaja siellä päässä.

MaJon jatko suht odotettu lopulta. Se oli ihan hyvä pleijareissa ja runkkarin vikat pelit. Sopimuksen saa myös haudattua tarvittaessa joten miksi ei. Vähän sora-ääniä tähän tullut että ”vie junnujen näyttöpaikat”, mut kyllä se edelleen niin on että Caps on vanha joukkue jossa tulee jonkun verran poissaoloja ja tavoitteena on kuitenkin yhä voittaa SC, syvyyttä tarvitaan. Ja ne näyttöpaikat ja peliaika tulee ansaita, kampata joku vanhempi tieltä pois.

Mut et oliko tää se pommi? Katotaan. Kyllä sinne vielä se yks Miller mahtuis. Preseason-capin osalta tilaa taitais olla tasan ton Millerin sopparin verran jos hiukan kikkaillaan…

Ukkoja kuitenkin alkaa olee sen verran paljon kasassa et voi hyvin olla että näillä kausi voi alkaakin ja se ”isompi” muuvi saa odottaa jonkun matkaa kauteen vielä lisätietoja Backyn toipumisen suhteen.

Ovechkin-Kuznetsov-Johansson
Mantha-Eller-Oshie
Sheary-CMM-Brown
Leason/Fjallby-Dowd-Hathaway

Fehervary-Carlson
Orlov-Jensen
Gustafsson-TvR
Johansen/Irwin

Kuemper
Lindgren/Fucale

Kuemper >> Samsonov
Lindgren <> Vanecek
Gustafsson <> Schultz
Borgstrom ? Larsson

Wilson LTIR - Brown
Backstrom LTIR - ??

Yleisesti capin osalta siis nyt ollaan jo hiukan reilu Hagelinin ltirn verran yli ”sallitun”. Isossa kuvassa Backstromin ja Wilsonin verran vielä tilaa (mut tästä tosin siis vain viitisen milliä pre-seasonille kun ltir ei vielä aktiivinen). Eli jos tahtotilaa ja rohkeutta löytyy niin kyllä siellä pelimerkkejä on.

Se pommi kuitenkin ehkä et Caps värväsi suomalaisen!!! En kyllä usko et peliäkään Caps-paidassa pelaa, niin sekaisin ei maailmankirjat voi olla.
 
Viimeksi muokattu:

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Olin juuri tulossa päivittelemään maailmankirjojen sekaisuutta kun suomalaiselle diili. Mutta kuten TylerDG viisaasti toteaa niin odotetaan nyt että oikeasti pelaa ensin. MaJoon en syty vieläkään vaikka paransikin peliä kun vähän tottui menoon. Jääkö Eller vai lähteekö jonnekin vaihdossa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös