Mainos

Washington Capitals 2013–2014

  • 210 563
  • 665

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Jaah. Junnusarjat alkaa P-ameriikoissa olemaan runkosarjan osalta läpsytelty, tai ainakin suurinpiirtein joten tuli hiukan tilasto-scouttailtua Caps-junnujen pörssijuhlaa.

Tässä nyt muillekin taas vähän tehopinnoja esiin, jos jotakuta kiinnostaa.

Andre Burakovsky OHL 57 41+46=87
Riley Barber NCHC 36 19+24=43
Brian Pinho USHL 51 20+24=44
Chandler Stephenson WHL 69 30+59=89
Zach Sanford USHL 46 16+16=32
Travis Boyd Big-10 36 9+18=27

Madison Bowey WHL 72 21+39=60 (+44 , 93 min jäähyjä)
Chrstian Djoos Elits. 47 1+12=13
Garrett Haar WHL 61 7+38=45
Tyler Lewington WHL 68 7+31=38
Jaynen Rissling WHL 54 8+29=37 (105 min jäähyjä)
Blake Heinrich USHL 38 7+8=15 (115 min jäähyjä)

Tässä nyt ne ehkä mielenkiintoisimmat nimet.

Oma suosikkini, ilkeä ja isokokoinen, viime draftin kakkoskierroksella numerolla 53 varattu Madison Bowey on kerännyt koko kauden todella kovaa hehkutusta osakseen.

Kelowna Rocketsista on tullut paljon loistavia NHL-pakkeja vuosien varrella, mutta Bowey pisti uusiksi Rocketsien ennätyksen puolustajan yhden kauden maaleissa. Taakse jäivät mm. Shea Weber, Tyler Myers ja moni muu Kelownasta maailmalle ponnahtanut huippunimi. Bowey on 18-vuotiaana joukkueensa kapteeni ja johtaja-ominaisuuksista onkin paljon jaksettu jakaa kiitosta myöskin.

Peliäkään en ole nähnyt, mutta raporttien perusteella en olisi mitenkään erityisen hämmästynyt, josko Bowey haastaisi training campilla tosissaan paikkaa Capseista jo ensi kaudelle.. Ehkä kuitenkin hiukan aikaista sille, mutta parin vuoden päästä tästä kaverista kuullaan varmasti.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Ei kai me nyt taas mennä playoffeihin jollain loppuviikkojen rykäisyllä, ja sitten lähdetä ensimmäisellä kierroksella ulos? Eihän tuolla pelillä voi mennä pitkälle, jos vastustaja laukoo selkeästi enemmän, ja sitten 2/3 maaleista tulee ylivoimalla. Saatika se, että maalivahdilta vaaditaan vähintään 95 torjuntaprosenttia, että tämä joukkue voi edes voittaa ottelun.

Voisihan tätäkin välillä testata. Tulee täysin päinvastaisia keväitäkin viime vuosilta mieleen, kuten muuan Montreal-sarja. Tehokas YV ja veskapeli voivat jo yksinään johtaa pitkälle, nyt taitaa vaan olla se kausi kun joukkue ei pääse pleijareihin laisinkaan ja AO kurvailee tyytyväisenä MM-jäillä alusta saakka.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Pudottu jo toiselle sivulle, joten pientä Kalifornian reissun päivitystä.

Anaheim kaatui hienosti 3-2 ja Kingseiltäkin nipistettiin pinna. Enemmänkin oli tarjolla Losista, mutta ei kelvannut ja samalla kaikki päävihut voittivat omansa joten tuo piste ei lopulta paljoa lämmittänyt.

Kuznetsov jatkaa PPG-tahdissa ja teki vielä Capsien ainoan rankkari-läpsyttelyissäkin.

Taistelu jatkuu lauantai yöllä Sharkseja vastaan. Ristiriitaisissa tunnelmissa. 18,2 prosenttiyksikköä on tilastoniilojen arvio Capsien poffeihin yltämisen todennäköisyydestä.
 

Stoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Oulun Kärpät ja FC Barcelona
Uusi Caps-fani ilmoittautuu. Vuosia on tullut jo keskustelupalstaa luettua, mutta vasta loppuviikosta päätin hakea kirjoitusoikeutta, joka minulle myönnettiin.

Aamuyöstä tuli katseltua sivusilmällä tuota vierasottelua San Josea vastaan. Itselleni ei tuosta ottelusta jäänyt mieleen juuri mitään. Kuznetsov oli jälleen melko pirteä tapaus ja jälleen onnistui voittomaalikilpailussa. Lisäksi Chris Brown onnistui tekemään uransa ensimmäisen NHL-maalin, vaikka kyseinen maali nyt olikin hieman erikoinen. Se kaikista tärkein pudotuspelien kannalta eli voitto sieltä tuli kuin tulikin pisimmän kaavan kautta.

Itse henkilökohtaisesti edelleen uskon Capsin mahdollisuuksiin mennä seitsemättä kertaa putkeen pudotuspeleihin. Olenko uskomuksieni kanssa yksin vai uskotteko te muutkin Caps-fanit pudotuspelipaikkaan yhä edelleen?
 

Phinor

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Itse henkilökohtaisesti edelleen uskon Capsin mahdollisuuksiin mennä seitsemättä kertaa putkeen pudotuspeleihin. Olenko uskomuksieni kanssa yksin vai uskotteko te muutkin Caps-fanit pudotuspelipaikkaan yhä edelleen?

En ole oikein missään vaiheessa edes ajattelut, etteikö Capitals pääsisi playoffeihin. Jotenkin selvyys, että playoffeissa ollaan esityksistä riippumatta. Sen sijaan playoffeihin pääsy tuntuu turhalta, kun näkee ettei joukkue ole oikeasti kannujahdissa mukana ja seuraava mahdollisuus on taas/vasta ensi vuonna, kun näkee mikä joukkue silloin on kasassa. Tai lähinnä onko hankittu puolustusta vieläkään.
 

JuiWSH

Jäsen
Itse henkilökohtaisesti edelleen uskon Capsin mahdollisuuksiin mennä seitsemättä kertaa putkeen pudotuspeleihin. Olenko uskomuksieni kanssa yksin vai uskotteko te muutkin Caps-fanit pudotuspelipaikkaan yhä edelleen?

Siis Capitalshan ei ole kaukana pudotuspelipaikasta, joten mahdollisuus pleijareihin on. Mutta omat kommenttini tässä ketjussa ovat käsitelleet juuri sitä mitä Phinor tuossa totesikin; playoffeihin pääsy tuntuu turhalta.

Itse näen asian niin, että Caps voi päästä pudotuspeleihin. Mutta, niin oudolta kuin se saattaa kuulostaakin (ja myönnän, minustakin tuntu tyhmältä sanoa tätä omasta suosikkijoukkueesta), en tahdo tätä joukkuetta siellä playoffeissa nähdä. Capitals on ollut niin ailahteleva, ponneton, läpeensä umpisurkea ja kaikinpuolin heikosti menestynyt joukkue koko kauden; näillä esityksillä vaan on turha mennä mihinkään pudotuspeleihin, koska lähtö tulee ensimmäisellä kierroksella. Viime kausikin oli jotakuinkin samaa, mutta playoffs-paikka saatiin juuri ja juuri loppukauden hyvän rypistyksen ja erittäin heikon divisioonan ansiosta. Playoffien tarkoitus on taistella Stanley Cupista, mutta nykyisellä pelillisellä tasolla Capitals ei siitä taistele.

Koko organisaatio nyt vaan tarvitsee sen pienen herättelyn, jotta Ted Leonsiskin tajuaa, ettei McPhee voi enää jatkaa. Kuten jo aiemmin Ferrisin linkkaamassa artikkelissakin (Jatkoajan keskustelupalsta - Yksittäisen viestin lukeminen - Washington Capitals 2013–2014) todettiin, on Capitalsin taso laskenut vuosi vuodelta kauden 2009-2010 jälkeen. Kaikki vaan menee perseelleen, ja tuntuu siltä, etteivät Oates ja GMGM ole edes samalla aaltopituudella, jonka seurauksena rosteriin tupsahtelee Eratteja kalliine soppareineen, jotka Oates nakkaa 4. ketjuun.
 

kake619

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps, scholl
Itse henkilökohtaisesti edelleen uskon Capsin mahdollisuuksiin mennä seitsemättä kertaa putkeen pudotuspeleihin. Olenko uskomuksieni kanssa yksin vai uskotteko te muutkin Caps-fanit pudotuspelipaikkaan yhä edelleen?

Minäkin voin jo sieluni silmin nähdä, kuinka Caps räpiköi pleijareihin, tippuu ensimmäisellä kierroksella 4-1 otteluvoitoin ja ensi kaudella jatketaan samaa tuubaa GMGM:n johdolla. Onko tämä sitten miten hyvä ja toivottava asia onkin toinen juttu.

Tuntuu että tässä on jo muutaman vuoden ajan reagoitu ongelmiin ja "ongelmiin" joko 1-2 kautta myöhässä, tai sitten jätetty kokonaan reagoimatta. Tämä on se asia mihin toivoisi muutosta. Se nyt vaan ei voi olla mahdollista ettei ammattilainen huomaisi olemassa olevia puutoksia jos joka ainoa edes muutaman pelin joukkueelta nähnyt "pekkaperuskannattajakin" nämä näkee. Tuo toinen vaihtoehto, että tämä ammattilainenkin nämä huomaa, muttei niille mitään tee, ei ole ainakaan yhtään tätä ensimmäistä parempi.

Kyllä, kuulun myös niihin kannattajiin jotka toivovat muutoksia organisaatiossa, vaikka sitten sen näennäisen menestyksen kustannuksella.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Vogel kertoo Twitterissä, että Grabovski on ollut tänään jäällä joukkueen mukana. Terveystilanne on siis paranemaan päin ja mies saatetaan vielä nähdä tällä kaudella joukkueen mukana.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Taas kerran melkoinen nitro-peli.

Kahden erän jälkeen 3-1 ja homma mukavasti omissa käsissä, mutta sitten 13 minuuttiin kolme maalia omiin ja Kings 3-4 johtoon. Lopussa kuitenkin av-maalilla tasoihin. Kuznetsovin uran eka.

Tällä kertaa taas tappion vuoro rankuilta, Kuz ja Fehr ryssivät omansa ja Kings teki molemmista. 6 pinnaa näistä neljästä Kali-pelistä oli kova rypistys kuitenkin ja taistelu poff-paikasta sai ihan uutta ryhtiä.

Grabovskin paluu ei tapahtunut ainakaan vielä.

Eli tällä hetkellä nuo kaksi wildcard paikkaa on jaossa neljälle tasapisteissä olevalle ;

Toronto 74 GP
Detroit 72 GP
Columbus 72 GP (johtaa 1-0 Dallasia vastaan, kun tuo peli jatkuu siitä mihin jäi)
Washington 73 GP

Torontolla (6 tappiota putkeen) viime aikoina ollut kurssi vahvasti alaspäin, muuten suht tasaisissa merkeissä kuntopuntarit. Philly ja Rangers lienevät jo kuivilla, vaikkei ero suuri olekaan. Takaakaan ei pitäisi enää uusia nousta haastamaan.

Capsien loppuohjelma ;

29.3 Boston
30.3 @ Nashville
1.4 Dallas
4.4 @ New Jersey
5.4 @ Islanders
8.4 @ St. Louis
10.4 @ Carolina
11.4 Chicago
13.4 Tampa Bay

Eli pari päivää huilia ja sen jälkeen 16 päivään 9 peliä. Yhtään noista tasapisteissä olevista ei kohdata.

Itse en jaksa tällä hetkellä murehtia McPheen ja Oatesin tulevaisuutta. Uskon sinisilmäisesti, ettei jatkosopimukset riipu wildcard spotista ja neljästä playoff-pelistä, vaan kauden jälkeen istutaan alas ja katsotaan isompaa kuvaa (ellei sitä ole jo tehty). Nuo DL-treidit eivät oikeastaan suuntaa ratkaisulle tarjonneet, tai tavallaan tukivat molempia vaihtoehtoja tulkintatavasta riippuen. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta siis.

Täällä siis edelleen toivotaan ja uskotaan Capsien taistelevan tiensä poffeihin ja haastavan Bostonin (tai Pittsburghin?) kovaan sarjaan. Kyllä se playoff-kiekko aina sytyttää ja sitä varten tää koko sirkus pyörii.
 
Viimeksi muokattu:

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Tylysti 0-5 turpaan Dallasilta ja viimeisen kolmen saldo 1p. Aika vähissähän se usko nyt sitten pleijaripaikkaan on tässä vaiheessa, viitisen peliä tarttis viimeisestä kuudesta hoitaa.

Toivottavasti nyt sitten se odotettu liike tapahtuu ja McPheen aikakausi Capseissa sinetöityy tähän tulokseen. Samalla oven avauksella saisi myös Oates lähteä. Tällä kaudella Capitalsin peli tasakentällisin on ollut täysin sekaisin (vieläpä laskevalla käyrällä) ja ollaan eletty tähän asti pelkän yv-pelin turvin. Kun viime kauttakaan ei voi menestykseksi sanoa, niin kyllä näytöt on melkoista kuraa.

Dallasia vastaanhan Oates esitti taas todellisen velhon näkemyksiä ketjujen suhteen. Ovie-Beagle tutka on ilmeisesti toiminut niin hyvin, että sitä ei hajoteta edes Grabovskin palattua. Beagle vaan siirretty laitaan ja esim nelonen aloitti muodossa Wilson-Brown-Kuznetsov. Capitalsin puolustuksessa on tällä kaudella käynyt heilumassa vaatimattomat 14 yrittäjää, sentään siinä tilastossa ollaan NHL:n kärjessä (yhdessä Edmontonin kanssa). Missään vaiheessahan puolustuspeli ei ole toiminut alkuunkaan, mutta Oatesille tärkeintä onkin ne kätisyydet.

Pikkuhiljaa siis katseet kohti kesän draftia ja ensi kauden joukkueen rakentamista. Kuka sen rakentaa onkin se mielenkiintoisin kysymys tällä hetkellä.
 
Viimeksi muokattu:

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Kylläpä se usko pudotuspeleihin loppui tähän peliin ja useisiin spontaaneihin oksennusreaktioihin. Ensi kaudella uudestaan.
 

Lombardi18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Washington Capitals, Manchester United
Koko teksti

Joo tosiaan hieno suoritus yöllä taas Capseleilta. Kyllähän se näkee, että tuossa joukkueessa ei ole yhtään joukkuehenkeä tai taistelua jäljellä. Johtuuko tuo sitten pelaajien kyllätymisestä valmennukseen tai johtoportaseen? Vai yksinkertaisesti siitä, että tuo joukkue on täynnä alistuneita häviäjiä? Kyllä kapteenia myöten. Hienoa duunia taas 8lta tuossa Dallasin neljännessä maalissa, liukuu keskialueella kun Whitney polkee ohi ja järjestää tyhjän maalin kaverille. Ainakin minun puolestani voisi "kapteeni" istua loppukauden viltissä, vituttaa jokaisen pelin jälkeen nähdä sama tilanne uudestaan ja uudestaan.

Nuo Oatesin ketjukoostumukset on kyllä huutonaurua aiheuttavia. Beagle (jolla ei pitäisi olla mitään asiaa 4. kenttää ylemmäs NHL-joukkueessa) paahtaa menemään 1. kentässä, kun taas Kuznetsov ja Wilson pelaavat 4. kentässä, käyvät kentällä pyörimässä ilman kiekkoa sen <10min pelissä ja juovat penkillä dexalia. En saatana ymmärrä.

Toivottavasti Oates ja GMGM ei ole enää joukkueen palkkalistoilla kun Draft koittaa. Mahdolliset pleijarit ei jaksa jännittää, koska siellä tämä kyseinen joukkue ei voita paras seitsemästä-sarjassa mitään joukkuetta NHL:stä.

Pyyhe kehiin, viimeinen sammuttaa valot.
 

Phinor

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Samalla oven avauksella saisi myös Oates lähteä.

En muista onko koskaan kukaan valmentaja ärsyttänyt yhtä paljon, kuin tämän kauden Oates. Turha tästä sen enempää avautua kun muut ovat tätä jo avanneet moneen kertaan, mutta hyvinhän se kiteytyy noihin kätisyyksiin, peluutuksiin ja ketjukokoonpanoihin.

Ei kyllä oikeasti harmita yhtään Capitalsin playoffeista tippuminen. Ensi kesä on taas toivoa täynnä ja tuuletus pitää aloittaa johtoportaasta. Helppo kuitenkin veikata, että mitään ei tapahdu. Pari kolmosketjun hyökkääjä ja yksi kutospakki lienevät ensi kesän muutokset. Tietty sieltä rosterista voi pari halpaa ja hyvää hyökkääjää siirtää muualle, että saa nuo uudet "vahvistukset" mahtumaan ketjuihin.
 

JuiWSH

Jäsen
Täällä onkin summattu aika pitkälti juuri ne samat asiat joista itse olin tulossa kirjoittelemaan, ja olen itseasiassa kirjoitellut pitkin loppukautta. Sinänsä ihan mukava nähdä muidenkin jakavan samanlaisia mielipiteitä tämänhetkisestä joukkueesta.

Kuten olen sanonut jo moneen otteeseen: en halua nähdä tätä joukkuetta playoffeissa. Sinne on aivan turha mennä räpeltämään, koska (kuten Lombardi jo hyvin summasikin) tämän kauden Capitals ei voita yhtäkään NHL-joukkuetta best of seven -sarjassa. Ei edes Buffaloa tai Edmontonia.

Toisin kuin Phinor, uskon (ja toivon) McPheen saavan vihdoinkin potkut. Leonsis tuskin tykkää siitä jos tämä joukkue, josta piti tulla vuosia NHL:n kärkikastiin kuuluva seura, ei tee muuta kuin rypee pohjamudissa ja nyt vihdoinkin missaa vielä playoffit. Viime vuoden trade deadline ja tämä kaikki GMGM:n räpiköinti on vaikuttanut epätoivoisen toimitusjohtajan viimeisiltä toivonrippeiltä pitää työpaikkansa. McPheestä olen kuitenkin avautunut jo niin moneen otteeseen, että eiköhän tämä riitä tällä kertaa.

Oatesistakin olen puhunut jo useampaan otteeseen: pakkomielteet kätisyyksissä, outoakin oudommat ketjukoostumukset, paska tasaviisikkopeli jne. Voihan Oatesia puolustella sillä, että joukkue on huono, mutta kyllä tuolla hyökkäysmateriaalilla pitäisi vähän enemmän saada tasaviisikoilla aikaan. Olkoot puolustajat kuinka huonoja tahansa, se ei tarkoita sitä, että hyökkäyskin on totaalisen saamatonta 5v5-pelissä. Koko joukkue elää puhtaasti ylivoimasta ja näyttää tällä hetkellä siltä, että sen tiedostavat myös pelaajat; joukkueen "supertähtiä" ei voisi kiinnostaa paskan vertaa tehdä töitä tasaviisikoilla, mutta YV:llä pelaaminen tuntuu maistuvan. Oates ei vain ole NHL-tason päävalmentaja.

Sitten meidän kapteenista... Siis mitä vittua on oikein tapahtunut? Mies ei ole ikinä ollut mikään puolustava tähti, mutta tällä kaudella ei vaikuta mikään kiinnostavan YV:tä lukuunottamatta. Yli 9 miljoonaa palkkaa, ja mies vaan liukuu pitkin jäätä selkä suorana, niin omaan kuin vastustajankin päätyyn. Monta kertaa tällä kaudella Ovechkin on ylipäätään yrittänyt haastaa vastustajan pakkeja? Tai yrittänyt taistella kiekon kanssa alueella? Tai hakenut aktiivisesti avointa vetopaikkaa? Tai ajanut ahnaasti maalille muulla kuin ylivoimalla? Eipä ole hirveästi näkynyt. Olen itse Ovechkin-fani, mutta tälläisillä esityksillä vaihtaisin mielelläni Ovechkinin ja 1st round pickin Steven Stamkosiin. Ehkä olisin valmis antamaan jotain muutakin kylkiäisinä. Kuten Lombardi jo sanoikin, joukkue on täynnä alistuneita häviäjiä, kapteeni mukaan lukien. Miten tuollaisella kipparilla voi olettaa voittavansa yhtään mitään?

Edit: Pitänee korjata yksi seikka: Ovechkin haastoi Dallasin Goligoskia. Mutta ehkä ymmärsitte pointin: Ovechkin ei haasta vastustajia enään yhtä nälkäisesti kuin ennen. Ihan hyvä ettei hakata päätä seinään ja haasteta 10 kertaa, jos kiekko hävitään niistä 9 kertaa, mutta jos yrittäisi edes kerran tai pari. Se tietynlainen nälkä tuntuu puuttuvan.
 
Viimeksi muokattu:
Sitten meidän kapteenista... Siis mitä vittua on oikein tapahtunut? Mies ei ole ikinä ollut mikään puolustava tähti, mutta tällä kaudella ei vaikuta mikään kiinnostavan YV:tä lukuunottamatta. Yli 9 miljoonaa palkkaa, ja mies vaan liukuu pitkin jäätä selkä suorana, niin omaan kuin vastustajankin päätyyn. Monta kertaa tällä kaudella Ovechkin on ylipäätään yrittänyt haastaa vastustajan pakkeja? Tai yrittänyt taistella kiekon kanssa alueella? Tai hakenut aktiivisesti avointa vetopaikkaa? Tai ajanut ahnaasti maalille muulla kuin ylivoimalla? Eipä ole hirveästi näkynyt. Olen itse Ovechkin-fani, mutta tälläisillä esityksillä vaihtaisin mielelläni Ovechkinin ja 1st round pickin Steven Stamkosiin. Ehkä olisin valmis antamaan jotain muutakin kylkiäisinä. Kuten Lombardi jo sanoikin, joukkue on täynnä alistuneita häviäjiä, kapteeni mukaan lukien. Miten tuollaisella kipparilla voi olettaa voittavansa yhtään mitään?

Tämä on kyllä totta. Jos tuo nykyinen tapa on ainoa tapa hyödyntää Ovechkinia, niin silloin Ovechkinin pitäisi laittaa kolmos/neloskenttään. Ylivoimalla voi peluutta niin paljon kuin vain jaksaa, koska tuo laukaus on aivan jäätävä. Tasakentällisin enemmän haittaa omalle joukkueelle.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sitten meidän kapteenista... Siis mitä vittua on oikein tapahtunut? Mies ei ole ikinä ollut mikään puolustava tähti, mutta tällä kaudella ei vaikuta mikään kiinnostavan YV:tä lukuunottamatta. Yli 9 miljoonaa palkkaa, ja mies vaan liukuu pitkin jäätä selkä suorana, niin omaan kuin vastustajankin päätyyn. Monta kertaa tällä kaudella Ovechkin on ylipäätään yrittänyt haastaa vastustajan pakkeja? Tai yrittänyt taistella kiekon kanssa alueella? Tai hakenut aktiivisesti avointa vetopaikkaa? Tai ajanut ahnaasti maalille muulla kuin ylivoimalla? Eipä ole hirveästi näkynyt. Olen itse Ovechkin-fani, mutta tälläisillä esityksillä vaihtaisin mielelläni Ovechkinin ja 1st round pickin Steven Stamkosiin. Ehkä olisin valmis antamaan jotain muutakin kylkiäisinä. Kuten Lombardi jo sanoikin, joukkue on täynnä alistuneita häviäjiä, kapteeni mukaan lukien. Miten tuollaisella kipparilla voi olettaa voittavansa yhtään mitään?

Voisikohan Ovechkinia yrittää herätellä ottamalla mieheltä "C" merkin pois rinnasta? Miten Ovechkin tähän reagoisi niin sitä en tiedä, mutta voisihan tuo herättää miehen itsensäkin? Jos tuokaan ei auta niin treidiä sitten kokeilemaan vaan? Boldattu kohta ja oma vastaus siihen: Ei mitenkään.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Voisikohan Ovechkinia yrittää herätellä ottamalla mieheltä "C" merkin pois rinnasta? Miten Ovechkin tähän reagoisi niin sitä en tiedä, mutta voisihan tuo herättää miehen itsensäkin? Jos tuokaan ei auta niin treidiä sitten kokeilemaan vaan? Boldattu kohta ja oma vastaus siihen: Ei mitenkään.
Tuskin C:n poistaminen mitään ratkaisee kun asenne on nuin pahasti mätääntynyt. Penkin taakse auktoriteetti jonka eteen Ovechkin saadaan paiskimaan töitä eikä niin, että ainoa koutsin homma on tehdä Ovie tyytyväiseksi niin jotain saattaisi tapahtua. Pois mukavuusalueelta kuten Hunter teki, sillon Ovie pelasi jopa ihan kohtuullista puolustuspeliäkin. Viimeisillä minuuteilla johtoa puolusti pelaajat kuten Ward ja Chimera. Verrattaen tehotonta peli oli silloin, mutta olipa se meno täysin toisenlaista silloin joka osa-alueella.
 

JuiWSH

Jäsen
Voisikohan Ovechkinia yrittää herätellä ottamalla mieheltä "C" merkin pois rinnasta? Miten Ovechkin tähän reagoisi niin sitä en tiedä, mutta voisihan tuo herättää miehen itsensäkin? Jos tuokaan ei auta niin treidiä sitten kokeilemaan vaan? Boldattu kohta ja oma vastaus siihen: Ei mitenkään.

Tuskin C:n poistaminen mitään ratkaisee kun asenne on nuin pahasti mätääntynyt. Penkin taakse auktoriteetti jonka eteen Ovechkin saadaan paiskimaan töitä eikä niin, että ainoa koutsin homma on tehdä Ovie tyytyväiseksi niin jotain saattaisi tapahtua. Pois mukavuusalueelta kuten Hunter teki, sillon Ovie pelasi jopa ihan kohtuullista puolustuspeliäkin. Viimeisillä minuuteilla johtoa puolusti pelaajat kuten Ward ja Chimera. Verrattaen tehotonta peli oli silloin, mutta olipa se meno täysin toisenlaista silloin joka osa-alueella.

En tiedä vaikuttaisiko C:n poisottaminen itse Ovechkiniin, mutta jos Washingtoniin tuotaisiin joku oikeasti kapteenimateriaalia oleva kaveri (Callahan, Brown jne), jolle lyötäisiin C rintaan, voisi se muuttaa muun joukkueen asennoitumista.

Itse AO:n asennemuutokseen vaaditaan kunnon auktoriteettivalmentaja, kuten Dale Hunter. "Jos ei kiinnosta niin ei tarvitse pelata".

Järkyttäväähän tässä on se, että Ovie pelasi vielä muutama vuosi sitten ihan hyvällä tasolla ja teki oikeasti töitä. Surkea menestys pudotuspeleissä oli useimmiten muun joukkueen kuin itse 8:n syytä. Ei tämä ollut (ainakaan mitä itse muistan) tälläistä Boudreaun aikakaudella, eikä ollut kyllä Hunterinkaan. Oatesin saavuttua DC:hen on joukkueen toimintaperiaate muuttunut mestaruustaistelusta uuteen ajattelumalliin, joka toimii nimellä "Aleksanteri haluaa maaleja", ja joukkue pelaa enemmän Ovien pisteistä kuin voitosta.

On kyllä muutenkin huvittavaa, kun miettii tuota NHL:n tilastojen tuijottelua. Ovechkin onnistui kirjauttamaan 78 ottelussa tehot 38+27=65 kaudella 2011-2012, osallistuen myös paljon puolustuspään pelaamiseen. Aiemmalla kaudella Boudreau muutti pelitaktiikkaansa puolustavammaksi kuin aiemmin, jolloin Ovie kirjautti 79 ottelussa tehot 32+53=85. Näitä kahta kautta kuvailtiin "floppeina" ja mietittiin onko Aleksanteri Suuri historiaa. Nyt Ovechkin on takonut selkä suorana tehot 80+48 Adam Oatesin aikakaudella, jolla mies on pelannut 120 ottelussa. Ovechkinia ylistetään kuinka hän on hyvä maalintekijä, samaan aikaan kun hän on ollut viimeiset kaksi kautta varmaankin NHL:n yksisuuntaisin pelaaja.

Kumpi näistä kahden kauden ajanjaksoista onkaan oikeasti se floppi?
 

JuiWSH

Jäsen
Ovechkinin upea puolustusesitys, nyt myös asiantuntijoiden anyliiseillä varustettuna:
Alex Ovechkins XBOX controller disconnected again? - April 2, 2014 (HD) - YouTube

Pelaahan tuossa Grabokin todella laiskasti, mutta kyllähän tuo Ovien piikkiin menee. Niin laiskaa ja halutonta pelaamista... Huh huh... Summaa aika hyvin miehen, sekä koko joukkueen, tämän kauden esitykset.

Totean nyt tähän vielä varmuudeksi, että en pidä Ovechkinia syyllisenä Capitalsin paskuuteen. Mielestäni mies on pelannut huonosti (siis verrattuna siihen mitä häneltä sopii odottaa) koko kauden, vaikka tehot puhuvat toista. En siis kuulu tähän fanilaumaan, jotka syyttävät kaikesta joukkueen kapteenia; se ongelma on koko joukkueessa.

Yksinkertaisesti joukkue ei pärjää, koska koko joukkue pelaa surkeasti. Ovechkinillakin on paljon parannettavaa, koska nykyinen taso ei riitä, mutta joukkueen huonoudesta on turha syyttää häntä.

Ensi kesän muutoslistaan voisi siis lisätä uuden GM:n, koutsin ja puollustustaitoisten pakkien lisäksi myös kapteenin, sekä koko joukkueen, asennemuutoksen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
En tiedä vaikuttaisiko C:n poisottaminen itse Ovechkiniin, mutta jos Washingtoniin tuotaisiin joku oikeasti kapteenimateriaalia oleva kaveri (Callahan, Brown jne), jolle lyötäisiin C rintaan, voisi se muuttaa muun joukkueen asennoitumista.

Ovetshkin on kuulunut koko uransa ajan omiin suosikkipelaajiin, mutta aika järkyttävää touhuahan tuo on tällä hetkellä kentällä. Miestä ei kiinnosta mikään, jos sekään.Eihän tuolla tavalla pelaava pelaaja voi olla joukkueen kapteeni... Itse tulee seurattu vähän koko NHL:ää, joten hirveän tarkasti en jokaista joukkuetta tunne. Eli mitä mieltä Capsia paremmin tuntevat, kuka olisi paras vaihtoehto uudeksi kapteeniksi nykyisestä joukkueesta, Brouwer? Vaiko pelkillä varakapteeneilla, kunnes uusi kapteeni ottaa roolia / saapuu tai Ovie ottaa itseään niskasta kiiinni?
 

JuiWSH

Jäsen
Ovetshkin on kuulunut koko uransa ajan omiin suosikkipelaajiin, mutta aika järkyttävää touhuahan tuo on tällä hetkellä kentällä. Miestä ei kiinnosta mikään, jos sekään.Eihän tuolla tavalla pelaava pelaaja voi olla joukkueen kapteeni... Itse tulee seurattu vähän koko NHL:ää, joten hirveän tarkasti en jokaista joukkuetta tunne. Eli mitä mieltä Capsia paremmin tuntevat, kuka olisi paras vaihtoehto uudeksi kapteeniksi nykyisestä joukkueesta, Brouwer? Vaiko pelkillä varakapteeneilla, kunnes uusi kapteeni ottaa roolia / saapuu tai Ovie ottaa itseään niskasta kiiinni?

Capitalsilta puuttuu tällä hetkellä se THE captain-hahmo kokonaan joukkueesta. Onhan siellä Brooks Laich ja Troy Brouwer (kuten jo mainitsitkin). Itse en nyt kuitenkaan tiedä kuinka mielelläni antaisin kapteeniuden Brouwerille, joka ei ole pelillisesti hääppöinen, mutta laukoo omia mielipiteitään Seministä ja muista pelaajista julkisuuteen, sekä lypsää joukkueelta kaiken mahdollisen rahan tuolla ylikalliilla sopparillaan. Laich taas on jatkuvasti sairastuvalla ja pelitaidoiltaan kastia "ei niin hyvä". Miehen ylikallis (katos katos, mites näitä löytyykin) sopimus on pakko ostaa ulos ensi kesänä, eli ei todellakaan C:tä hänellekään.

Jos nyt lähdetään miettimään kauden 2004-2005 lockoutin jälkeisiä Stanley Cupin voittaneita joukkueita ja heidään kapteeneitaan, on lista seuraavanlainen:
2006 - Carolina Hurricanes - Rob Brind'Amour
2007 - Anaheim Ducks - Scott Niedermayer
2008 - Detroit Red Wings - Nicklas Lidstrom
2009 - Pittsburgh Penguins - Sidney Crosby
2010 - Chicago Blackhawks - Jonathan Toews
2011 - Boston Bruins - Zdeno Chara
2012 - Los Angeles Kings - Dustin Brown
2013 - Chicago Blackhawks - Jonathan Toews

Itse koen välillä kapteenin merkityksen olevan yliarvostettu. Tarkoitan siis sitä, että lähdetään puhumaan kuinka kapteeni ei ole koskaan vienyt joukkuetta mestaruuteen tai kuinka kapteeni on epäonnistunut, koska joukkue ei pärjää jne. NHL:stä löytyy monia huippupelaajia jotka pelaavat molempiin suuntiin, mutta joukkue ei vain pärjää.

Mutta nyt takaisin aiheeseen. Tuota listaa kun katsoo, niin kapteeneissa on aika paljon yhtäläisyyksiä. Brind'Amourista en tiedä, koska en kyseisestä kaverista muista mitään, mutta muissa mestaruusjoukkeissa kipparina on ollut joko top-2 pakki, tai kärkiketjun hyökkääjä, joka pelaa myös puolustussuuntaan. Brownhan taisi pelata mestaruuskaudella kakkosketjussa(?), mutta miehen voi luokitella sekä ykkös-, että kakkosketjun pelaajaksi.
 

JuiWSH

Jäsen
Mihinköhän osoitteeseen niitä rantapalloja voisi lähettää?

Capitals siis hävisi vajaamiehitetylle Devilsille 2-1 ja samalla Devils meni Capitalsista pisteissä ohi. Kausi alkaa pikkuhiljaa olemaan ihan virallisesti paketissa. Kyllä olivat Laughlin ja Beninatikin vaisun oloisia selostamossa ja pettymys paistoi ainakin Kuznetsovin ja Wilsonin naamalta. Sääliksi käy näitä kahta junnuakin (ja muutamaa muutakin pelaajaa), kun ovat näin paskasti manageroituun ja johdettuun seuraan päätyneet.

Elikkäs Detroit voitti oman ottelunsa, mutta Columbus hävisi. Tällä hetkellä pistepörssi näyttää seuraavanlaiselta:

Detroit 77GP - 88P (ROW32)
Columbus 77GP - 85P (ROW 34)
Toronto 78GP - 84P (ROW 29)
New Jersey 77GP - 82P (ROW 33)
Washington 77GP - 81P (ROW 25)

Kaikille niille jotka jännittävät joko Capitalsin putoamisen tai playoffeihin pääsemisen puolesta:
Capitalsilla on 5 peliä jäljellä, joten Caps voisi kivuta maksimissaan 91 pisteeseen. Eli Detroitille riittää, että se saa 3 pistettä tai Washington menettää 3 pistettä, tai mitä vain siltä väliltä. Columbuksen kohdalla riittää, että Bluejackets saa 6 pistettä tai Capitals menettää 6 pistettä, tai jotakin siltä väliltä. Tähän sitten lisätään se, että Toronto on pelannut yhden pelin enemmän, mutta johtaa 3 pisteellä. Eli vaikka Caps voittaisi seuraavan pelin, on Toronto pisteen verran edellä. New Jersey johtaa Capitalsia pisteellä tasapeleissä.

Huomioikaa myös se, että Capitalsin ROW (regulation and overtime wins=voitot varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla, eli siis poislukien rankkarivoitot) on alhaisin noista joukkueista. Jos joukkueet ovat tasapisteissä, katsotaan seuraavaksi ROW-tilastoa. Muilla joukkueilla (poislukien Toronto) tuo ROW-lukema on kuitenkin sen verran suuri, ettei Capitals pysty sitä saavuttamaan 5 pelissä, eli toisinsanoen tasapisteissäkin Caps häviäisi jokaiselle noista joukkueista, paitsi Torontolle. Torontollakin on kuitenkin 4 ROW-voittoa enemmän, joten 2 lisää riittää takaamaan Torontollekin pääsyn playoffeihin, jos päätyisivät Capitalsin kanssa tasapisteisiin viimeiselle wild card-paikalle.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Mutta nyt takaisin aiheeseen. Tuota listaa kun katsoo, niin kapteeneissa on aika paljon yhtäläisyyksiä. Brind'Amourista en tiedä, koska en kyseisestä kaverista muista mitään, mutta muissa mestaruusjoukkeissa kipparina on ollut joko top-2 pakki, tai kärkiketjun hyökkääjä, joka pelaa myös puolustussuuntaan. Brownhan taisi pelata mestaruuskaudella kakkosketjussa(?), mutta miehen voi luokitella sekä ykkös-, että kakkosketjun pelaajaksi.

Rod Brind'Amour oli aivan loistava kapteeni ainakin omien muistikuvieni mukaan. Tuolla kaudella teki tehojakin 78 ottelussa 70 kappaletta ja playoffeissa 25 peliin 12+6, joten ei jäänyt siitäkään kiinni. Brind'Amourissa parasta oli kuitenkin herran treenimotivaatio, joka oli ihan off-the-charts. Loistava kapteeni.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Rod Brind'Amour oli aivan loistava kapteeni ainakin omien muistikuvieni mukaan. Tuolla kaudella teki tehojakin 78 ottelussa 70 kappaletta ja playoffeissa 25 peliin 12+6, joten ei jäänyt siitäkään kiinni. Brind'Amourissa parasta oli kuitenkin herran treenimotivaatio, joka oli ihan off-the-charts. Loistava kapteeni.

Tätä voisi vielä täydentää omien muistikuvieni mukaan sillä, että tuo treenimotivaatiohan oli ilmentymä kaverin erittäin kovasta vaatimustasosta. Häntähän luonnehdittiin jopa jossain määrin vakavamieliseksi ja jopa hieman tosikkomaiseksi. Kuitenkin tuollainen luonne yhdistettynä esimerkilliseen toimintaan myös jäällä takasi hänelle kovan auktoriteetin, minkä vuoksi joukkueessa luonnollisesti oli kova vaatimustaso ja kynnys laiskottelulle oli eritäin korkea.

edit. Lisätään vielä se, että vaikka mies ei itseään luonnehtinut kahdensuunnan pelaajana, voitti hän kuitenkin myös Selken kaksi kertaa urallaan. Eli oli myös pätevä pelaaja omassa päässä. Lisätään nyt vielä tällainen youtube-video, jossa hyvin tulee ilmi tämä äijän kova treenimoraali: Rod Brindamour training - YouTube
 
Viimeksi muokattu:

JuiWSH

Jäsen
Tätä voisi vielä täydentää omien muistikuvieni mukaan sillä, että tuo treenimotivaatiohan oli ilmentymä kaverin erittäin kovasta vaatimustasosta. Häntähän luonnehdittiin jopa jossain määrin vakavamieliseksi ja jopa hieman tosikkomaiseksi. Kuitenkin tuollainen luonne yhdistettynä esimerkilliseen toimintaan myös jäällä takasi hänelle kovan auktoriteetin, minkä vuoksi joukkueessa luonnollisesti oli kova vaatimustaso ja kynnys laiskottelulle oli eritäin korkea.

edit. Lisätään vielä se, että vaikka mies ei itseään luonnehtinut kahdensuunnan pelaajana, voitti hän kuitenkin myös Selken kaksi kertaa urallaan. Eli oli myös pätevä pelaaja omassa päässä. Lisätään nyt vielä tällainen youtube-video, jossa hyvin tulee ilmi tämä äijän kova treenimoraali: Rod Brindamour training - YouTube

Eli kaveri voidaankin sitten lisätä hyvin tuohon listaan. Kauden 04-05 lockoutin jälkeen Stanley Cupin voittaneiden joukkueiden kapteeneista varmaankin vähiten sitä kapteeniasennetta on ollut Sidney Crosbylla. Eiköhän tuo kerro jo paljon. Lista siis täyttyy puhtaasti top-2 pakeista ja top-3 hyökkääjistä, joista jokainen omaa sen pätevyyden myös omaan päähän, sekä työetiikan.


Ensi kesän UFA-listalta pistävät silmään nimet Ryan Callahan ja Dan Boyle. Sääli vaan, että yleensä UFA-markkinat menevät huutokaupaksi. Boylella tosin on ikää jo sen verran, ettei pystyisi kauaa joukkuetta kipparoimaan, enkä tiedä miehen luonteesta tai nykyisestä tasosta niin hirveästi. Sen sijaan Callahan voisi olle erinomainen lisäys rosteriin. Ihan pelkästään rivimiehenäkin, ja vielä enemmän kapteenina. Sääli vaan, että tuskin on tulossa Washingtoniin, saatika halvalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös