Washington Capitals (1.) – Pittsburgh Penguins (2.), Metropolitan 2. kierros

  • 53 863
  • 252

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
En tiedä mikä tai kuka siihen osui mutta "upper body injury" kyseessä.
Ja Carlssonin tilanne epäselvä myös Guentzelin loppuhetkien taklauksesta johtuen. Status selvinnee myöhemmin tänään.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Bäckström loukkasi kätensä ensimmäisessä erässä alivoimalla blokatessaan vedon. En nyt muista oliko se Malkinin vai Schultzin veto. Pelasi kyllä sen jälkeen vielä, mutta jossain vaiheessa jätti pelin kesken. Ei kuitenkaan tuon blokkauksen lisäksi osunut silmään tilannetta jossa mitään muuta olisi sattunut.

Guentzelilta ainoan saatavilla olevan kuvakulman perusteella hyvä taklaus lopussa. Ei ryntää, ei hyppää, ei edes ponnista ylöspäin kohdistaakseen taklaukseen voimaa ylös, kädet ovat tuon kuvakulman perusteella vartalossa kiinni ja kontakti tulee Carlsonia rintaan. Tyylipuhdas taklaus, ainoan kuvakulman perusteella. Päät siinä taisivat taklauksen yhteydessä hieman kolahtaa yhteen, vähän kuten Ovechkinilla ja Dumoulinilla ensimmäisessä ottelussa. Carlson oli ottelun jälkeen antamassa lehdistölle kommentteja, joten Trotzin puheilla siitä että on aivotärähdyksen vuoksi tarkastelussa ei ole juurikaan katetta, tai sitten siellä on todella huonosti hoidettu tilanne. Aivotärähdyksen vuoksi tarkastelussa olevat pelaajat kun eivät pelin jälkeen jakele kommentteja lehdistölle.

Penguins on aina matkoillaan Stanley Cupiin tehnyt vähintään yhdessä sarjassa nousun takaa-ajoasemasta otteluvoitoissa sarjavoittoon saakka, joten tälläinen tilanne on aina vääjäämätön jossain vaiheessa. Se on nyt hyvä hoidella alta pois tässä vaiheessa, jälleen Capsia vastaan kuten neljä kertaa aiemmista mestaruuksista ('91, '92, '09 ja '16). Joukkue on kahtena edellisenä vuonna pelannut aina paremmin mitä suuremmat panokset ovat olleet kyseessä ja nyt on tosi kyseessä. Odotankin joukkueelta sitä samaa tänä vuonna. Nyt ensin sarja tasoihin ja sitten jälleen seiskapeliin Washingtoniin. Niistä on hyviä kokemuksia ja samalla kaavalla vaan jälleen.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Olipas turhauttava peli. Sitä saatiin mitä tilattiin; pelillisesti sarjan paras peli pingviineiltä, 4. ketju teki heti alkuun maaliin ja ylipäätään esim. Brassard ja Kessel oli parempia kuin aiemmin. Vastapainona sitten karmeita hölmöilyjä, jotka maksoivat pelin voiton.

Valitettavasti Caps on huomattavasti parempi joukkue vierasjäällä. Uskonkin, että jos 6. pelistä selviää, niin sitten ollaan lähellä Pens-voittoa. Varsinkin kun Caps on joutunut peluuttamaan aika kapeasti, ja jossain vaiheessa se tulee maksamaan. Eritoten jos Bäcks on pelikyvytön/täysin puolikuntoinen.

Vaikeaa, muttei mahdotonta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mitä tarkoittaa Murrayn "tasollaan"? Olen nähnyt tämän toistuvasti. Tuo on nähdäkseni ollut Murrayn koko kauden taso. Eikä se nyt edellisilläkään kausilla niin poikkeuksellisen hyvä ole ollut. Aiemmissa playoffeissa ollut vahva, mutta ei mitään päälläseisomista. Antanut mahdollisuuksia joukkueelle voittoon useimpina iltoina. Tuntuu, että vähän jäänyt oletus, että Murrayn normaali taso olisi sama kuin se parhaimmillaan ollut. Toki tätä tapahtuu maalivahdeilla paljon. Joko muistetaan se paras mahdollinen taso (Price) tai sitten se huonoin (Niemi).

No onhan Murray viime keväät ollut kiistatta paljon parempi kuin nyt tänä keväänä. Siinä olet oikeassa, että Murrayn taso on koko kauden ajan heitellyt todella paljon ihan pelienkin sisällä. Nyt kiekot pomppii ja saa todellakin pelätä ihan jokaista vetoa, että lurpsahtaako sisään, aiempina vuosina tätä ei ole käynyt ja pysyn vieläkin sanojeni takana, että yhteenkään toiseen maalivahtiin en miestä vaihtaisi vaikka nyt pelaa selkeästi heikompaa kevättä (ja kautta). Uskon vielä, että ensi kaudella nähdään sitä tuttua Murraya kunhan pysyisi vain kasassa kun noita loukkaantumisia on ollut turhan paljon jo nyt.

Olihan noi pari viime kevättä ja kautta aika poikkeukselliset, että joukkueessa oli MAF:n ja Murrayn tasoiset maalivahdit. Onko Murrayn vaikeampi pelata nyt kun tietää olevansa täysin selkeä nro 1 ja takana ei ole MAF:n turvaa? Sen mielestäni aika näyttää, jo nyt ei voida mielestäni tämmöistä johtopäätöstä vetää.

Caps on hyvä, on joka kevät ollut, mutta kyllä Pens noilla henkilökohtaisilla järjettömillä virheillä itselleen kuoppaa kaivaa, näitä sarjoja voittaakseen on vältettävä virheitä viimeiseen asti, nyt niitä tulee tämän tästä ja voittaminen on tietenkin äärimmäisen vaikeaa tällöin. Virheet pois, helpommin sanottu kuin tehty.
 

Schadowan

Jäsen
Pens oli pelillisesti parempi ensimmäistä kertaa tässä sarjassa ja sen takia fiilis on Game6 lähtiessä luottavainen. Kotiyleisö+Pens selkä seinää vasten, hyvä siitä tulee.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Oli kyllä ihan itseaiheutettu tappio, ei vaan voi mokailla Letangin toteuttamalla tavalla. Yhden lahjoitti Olli ja nyt Letang toisen että kyllähän kuten moni jo totesi, voi ihan suoraan osoittaa syylliseksi tappioihin nämä kaksi sankaria. Cole olisi ollut hyvä lisä tähän nykyiseen pakkikalustoon, miestä on tullut ikävä tänä keväänä.
Jotenkin on sellainen fiilis että Letangin parhaat ajat loppui siihen pitkään poissaoloon eikä enää tule olemaan kuin hetkittäin vanhalla parhaalla tasollaan. Siksipä voisi olla oikea aika laittaa mies kiertoon tämän kauden jälkeen kun hänestä voi vielä saada jopa käypää vastinetta. Schultz-Dumoulin on jatkossa hyvä ykköspari ja heidän taakse sitten voi rakentaa rauhassa.

Sääli oli tappio koska Pens johti 2 erän jälkeen ja peli oli täysin voitettavissa.

Uskon toki yhä että seuraava hoidetaan kotona kun pakko on mutta tuon saakelin sähläämisen pitää nyt loppua!
Moni ukko jo paransi tahtia joten ilman näitä mokia on hyvät saumat laittaa sarja tasoihin ja samalla siirtää kaikki paineet jälleen Caps-leirin puolelle.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Käsittämätöntä touhua Ruthefordilta olla vahvismatta puolustusta viime vuoden tapaan. Päinvastoin luovuttiin top4-pakki Colesta vaikka koko kauden ajan pakisto on ollut akilleenkantapää. Nyt sitten siellä Ruhwedelin ja Oleksiakin kaltaiset tusina jannut sekoilee pelistä toiseen ja Määttä on hävinnyt pari peliä (viivalla sekoilu ja tyhjän maalin tuhlaus).
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Ruhwedel on ollut puolustuksen ehdottomia valopilkkuja. Hyviä ratkaisuja paineen alla omissa, hyviä ratkaisuja ylivoimahyökkäyksiä puolustaessaan ja hyvää puurtamista muutenkin. Jos pakistosta joku pitäisi tikun nokkaan nostaa niin ei minulla ole muita nimiä laittaa kuin Letang, jonka komailut maksoivat Game 5:sen - ei suinkaan Määtän missattu mahdollisuus. Kaikki muut ovat suoriutuneet odotuksien mukaisesti tai paremmin. Myös Määttä. Kannattaa huomioida, että se voittomaali, minkä kaikki on highlightseista katsoneet mahdollistui sillä, että Wilson kamppasi Määtän. Muuten tilanne olisi vielä ollut pelastettavissa, vaikka Määttä siinä hasardisyötön antoikin.
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Ihan vaan muistutuksena, ettei nyt vaan vahingossakaan faktat pääsis unohtumaan fanileireissä:

Ted Starkey Twitterissä: "Washington has not advanced to the third round/conference final in any of the four major sports (NFL, MLB, NBA, NHL) since May 15, 1998, when Capitals defeated Ottawa."

Jatketaanko samalla tutulla perinteellä vai olisiko maailman kirjat niin sekasin, että vuosijuhlan innoittamana tää kevät meniskin erilailla?

Itse en tajua noita twiittejä enkä Washington Postin juttujen me ollaan hävitty tää-asennetta. Vaikuttaa ihan varmasti yleisöön ja mahdolliseen kotietuun jos game 7:aan mennään.

Mikä on muuten Backströmin tilanne? Mistään en ole löytänyt infoa.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Juu oon taas kerran onnistanut unohtamaan kaikki viime kausien synkkyydet ja uppoutumaan kevään kiekkoon. lapsenomainen usko omien puolesta, että ehkä tänä vuonna kuitenkin on meidän vuoro (..päästä kolmannelle kierrokselle) on taas jostain onnistuttu kaivamaan esiin. Pettymyksen määrä maksimoitu onnistuneesti taas kerran, Washington Capitals, ei mitään uutta..

Tampan fanithan siellä arpoo jo mikä lännen tiimeistä tulee finaaleissa vastaan, mutta meidän tän kauden minimestaruus olisi nyt tarjoiltu lautaselle jo tänä yönä.

Vaan en silti hetkeäkään usko että tää vielä tänä yönä katkeis. Game 7 Pensiä vastaan oli taattu jo ennen kauden alkua ja koko tämä 93 ottelun pätkä on päivä päivältä yhä varmemmin siihen suuntaan edennyt. Kun juupas/eipäs Backstrom joko ei pelaa tai pelaa yhdellä kädellä, ja Wilson vielä kärsii viimeisiään niin ei tähän matsiin ole muuta suosikkia kuin selkä seinää vasten pelaava tuplamestari.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Onhan se selvä että Pingviinit tulevat taistelemaan kun ovat selkä seinää vasten. Eivät juuri harrasta paineen alla sulamista.
Eli seiskapeliin uskon minäkin, ikävä kyllä.
 

Väkkärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Kalpa
Lähtökohtaisesti Pingut lähtee suosikkina illan peliin. Kuitenkin muutamia omia näkemyksiä miksi Capitals voisi voiton napata.

Holtby pelaa hurjalla tasolla edelleen ja samalla Murray jatkaa epävarmoja otteita, jota sopii epäillä. Suurempi asia mitä ei vielä mielestäni ihan täysin ole pystytty hyödyntämään on Pingujen pakit ja tarkemmin vielä oikea aikainen paineistaminen ja sitä kautta riistoja jotka rakennetaan paremmin maalipaikoiksi.

Molemmilla yv toimii joten sanomattakin selvää ettei jäähypenkiltä voiteta ottelua, joten toivottavasti tuomarit ei vihellä ainakaan kotiinpäin :)

5vs5 pelissä ei riitä että pimentää Crosbyn ketjun, sillä uskon Malkinilta löytyvän vielä enemmän vaarallisuutta offensiivisesti. Siinäpä sitä on pähkinää purtavaksi meidän senttereille vitjoineen.

Ketjuista en tiedä mutta toivottavasti Vrana jatkaa venäläisten kanssa.
Eller voisi tehdä voittomaalin tähän paikkaan!

Hyvä siitä tulee ja ei tällä kertaa seiskapeliin, kiitos!
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Backstrom (upper body) will be a game-time decision for Monday's Game 6 clash with Pittsburgh, Tom Gulitti of NHL.com reports.
Spin:
Backstrom was originally expected to play according to coach Barry Trotz, who appears to have taken a step back in regards to the center's availability. If the Swede is unable to suit up, Travis Boyd is slated to fill in for him. The 29-year-old Backstrom has tallied five points in this series, so replacing him will be no easy task for Boyd.
Carlsonista ei mitään mainintaa ja ilmeisesti pelaa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Mahtaa kyllä olla armoton pudotus taas todellisuuteen jos Pens nyt tämän matsin hoitaa kun on taas toiveet herätelty henkiin. Organisaation tulevaisuuden kannalta ois kyllä aika tärkeetä nyt se voitto hoitaa ja valaa uskoa myös tulevaisuuteen ilman tätä isoa painolastia.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Bäckström ei jäällä lämmittelyssä. Lähteenä Pensin radio.

Jos hän ei tosiaankaan pelaa, on tilanne rehellinen: jos et kykene kotona voittamaan ykkössentteritöntä Capsia, loma saakin kutsua.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllähän tuosta pitäisi pystyä nyt hyöty repimään se on ihan selvä, mutta kyllä Capsilla on ihan samat mahdollisuudet voittaa kuin Pensillä oli ilman Malkinia (tai viime vuonna game 4 ilman Crosbya ja Letangia), yksittäinen ottelu kuitenkin vain kyseessä.
 

JuiWSH

Jäsen
KIROUS ON PÄÄTTYNYT!

Huh huh mikä sarja... Ja mikä lopetus. Katsotaan jos tästä sarjasta ehtii ja jaksaa vielä vetää jotain analyysiä myöhemmin, nyt hengästyttää liikaa.

Ps. Crosbyn kiekonmenetyksestä vastahyökkäys josta tuli ratkaisumaali: saadaanko tästä kuulla joka paikassa seuraavat kaksi viikkoa ja parit gifit päälle?
 

P3ksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Hyvä vaan, että se maali tuli Crosbyn menetyksestä niin ei tarvise muita heitellä junan alle siitä. Crosby oli sentään tasollaan näissä pudotuspeleissä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eipä yllättänyt kenen välistä Kutz painoi läpi, Letangin ja Dumoulinin tietenkin! Letang oli aivan sysipaska läpi sarjan (ja kauden) ja loppu oli hieno kruunu tälle. Capsille onnittelut, olitte parempia. Tsemppiä jatkoon en teille toivota kun sitä en toivo, mutta parempi joukkue meni jatkoon ehdottomasti. Tuplamestarit saavat pitkästä aikaa vähän lomaa ja ensi kaudella freesimpänä takaisin, raskaat kaudet näkyivät kyllä joukkueen otteissa siitä ei yli pääse.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Se oli sitten siinä kausi Penguinsin osalta kun Capitals vei kuudennen ottelun jatkoajalla 1-2 lukemin.

Penguinsilta todella heikko peli läpi ottelun. Toki se oli sitten Capitalsin hyvyyttä. Pelasivat erinomaisen vieraspelin, pelasivat keskialueen tiiviisti ja puolustivat hyvin. Penguins ei saanut kunnon painetta aikaiseksi oikein missään vaiheessa ottelua ja laadukkaat maalipaikat voi laskea yhden käden sormilla. Toki jatkoajalla sitten kiekko kävi tolpassa Kuhnhacklin toimesta eli lähellä oli ettei tuollakin pelillä oltaisi voitettu. Mutta ei tällä kertaa. Capitals oli tänään parempi ja ansaitsi voittonsa.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Hieno sarja, josta parempi eteni jälleen jatkoon. Johan noita pudotuspelisarjojen voittoja oli Penguinsilla kertynyt 9 putkeen, joten välillä on taas muisteltava, että miltä se tappio maistuukaan. Ei vain tarvittavaa viimeistä puristusta löytynyt Penguinsilta tällä kertaa, sellaista jota kahtena edellisenä keväänä nähtiin.
 

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Mä en löydä sanoja. Kusta on juotu kohtalaisen monta kevättä kun pelit ovat loppuneet yleensä näillä main. Katkerimpana ehkä Rangers-sarja parin vuoden takaa ja tokihan nämä Pens-sarjatkin ovat olleet vaikeita paloja. TÄnään kuitenkin kirous päättyi. Kiitos Pensille taas kerran erittäin kovasta vastuksesta!
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Tasainen sarja ja Capitals onnistui lopultakin, ensimmäistä kertaa Ovechkinin aikakaudella kellistämään Penguins-mörkönsä. Onnea siitä täysin ansaitusti, parempi joukkue jatkoon. Onnittelut myös palstaveljille @Setit ja @Ferris - eiköhän tämä nollaa viimeisen vajaan kymmenen vuoden palstakärsimykset.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös