Vitutusketju

  • 1 124 623
  • 8 557

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Vituttaa! Nyt totuuden etsintää: onko värilasit vaan uskotelleet itselleni että JYPin rosteri olisi jotenkin erityisen hyvä ja todellisuudessa sitten aika ajanut ohitse jo monesta JYP ikonista? Vai mikä mättää? En osta mitään puheita siitä että Merikivi tarvitsee aikaa pelin kuntoon saamiseksi koska on uusi päävalmentaja. Sillä logiikalla jokainen joukkue rämpisi aina alkukaudet joilla on uusi valmentaja. Tämä on samaa kusenkeltaista kuraa kuin Virtasen aikana. Joukkue ottaa tasalta ja puolelta pataan koko ajan. Jos ei kurssi käänny nyt per heti, niin joutaa Merikivi takaisin sinne mistä tulikin, ja hommataan johtaja koppiin joka laittaa nuo kermaperseet kuriin ja pelaamaan!
(Siinä sivussa voisi uusia pakistoa)
Tapolan eka kausi tapparassa alkoi samalla tavalla. Samoin Ahon eka Jyppivuosi. Loppu hyvin kaikki hyvin.
 

koutsikaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No huh huh, Micke Saari tänään Lappeenrannassa loukkien vuoksi nelosen sentterinä!!! Onkohan mies yleensä koskaan JYPissä sentterinä pelannut...?
Oliskohan potentiaalisen lahjakkaalle KANNISEN HENKALLE ollut nyt käyttöä???!!! Minä vaan kysyn...
Ja onkohan koskaan 4.-ketju (Kolehmainen-Saari-Tamminen) näyttänyt paperilla yhtä onnettomalta?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Veltsun aikoinahan hyökkäyspelaaminen usein tyrehtyi siihen, että pakin (tai sentterin) avaava syöttö omalta p-alueelta tai viivalta tuli laitaan seisovilla jaloilla olevalle pelaajalle. Oma tulkinta tästä oli se, että hyökkäyspäähän viisikko hajosi, koska ajoitukset eivät olleet kohdallaan. Tämä oli sitä hybridikiekkoa, jossa hyökkäys pelasi enemmän pystysuunnankiekkoa (laitojen kautta) kun taas pakit lähti enemmän viiveellä.

Veltsun aikaan ongelma avaamisessa oli sama, kuin Sportilla eilen Ilvestä vastaan. Tuo laitaan avaaminen periaatteessa on seifti tapa avata, se mikä puuttui JYPiltä ja eilen Sportilta on lähituki avauksessa. Sen pitäisi mennä niin, että kun seisova pelaaja kulmassa saa kiekon, niin vieressä helpon syötön päässä on liikkeessä oleva oma pelaaja kohti keskialuetta ja edistävälle syötölle olisi kaksi selkeää mahdollisuutta, joko laidan kautta eteen liikkeeseen, tai pikku siirrolla vieressä liikkeessä olevalle haltuun. Jos sitä lähitukea ei ole, laidassa seisoskeleva laituri on helppo riisto vastustajalle ja vaikka pelaaja tuossa voittaisikin kaksinkamppailunsa, siitä ei voi saada aikaan mitään peliä edistävää, vaan roiskaisun keskialueelle ja hallinnan menetyksen. Veltsulla oli (oman ymmärrykseni mukaan) vielä joku fetissi keskialueen ylittämisestä sitä pelaamatta, jolloin seuraavat seisoskelijat oli vastustajan sinisellä. Eikä nekään tietenkään seisovilta mitään organisoitua ehtineet rakentamaan, ainoastaan dumppaamaan päätyyn ja kulmapainiksi. Viime kaudella Lehterän Saipa näytti oikeen klassisesti, kuinka moinen pelataan tylsäksi ilman että tulee edes hiki.

Tämän hetken ongelma JYP avauspelissä on mun silmiin oikeastaan paljolti sama, mikä mätti Virtasen aikaankin. Kiekottomien tarjonta liikkeeseen. Kun mennään tuommoisella hidastetun elokuvan kaavalla seisovalle ukolle syötellen umpikujaanhan se johtaa, oli takana sitten mikä tahansa ajatus avaamisesta. Siksipä tapa avata on taktisesti vähän toisarvoinen asia, sillä avattiinpa niin tai näin, aina se edellyttää kiekottomien liikkeen onnistuakseen jollakin tavalla. JYPin kohdalla asia nousee vielä merkityksessään, kun jalalla ja kiekollisella taidolla rosteri ei ihan kärkipäätä ole. Tempo on silloin mahdollista luoda nimenomaan kiekottomien tarjonnasta liikkeeseen, eli se kiekollisuus luodaan kiekottomalla pelaamisella.

Sinänsä kovin suurta muutosta taktisesti ei pakkien aktiivisuus tai ns. paikaton pelaaminen tuo, koska sen viisikon vastuut ei muutu mihinkään pelin millään osa - alueella, se helpottaa paikallisten ylivoimien luomista ja vanhanaikaisen merkkauspelin murtamista. No, nykyään tätä toteuttaa kaksi kolmesta liigajoukkueesta, joten ei sillä mitään suurempaa taktista etua saa muita vastaan.

Nykyään, niin puolustus - kuin hyökkäyspelikin kulminoituu siihen, miten pelaat keskialueen ja sen avain on kiekoton pelaaminen, tai voisiko sanoa kiekoton liikkuva tukipelaaminen. Ideaalissa tilanteessa siinä on aina helpon siirtosyötön päässä liikkeessä oleva oma pelaaja ja aina, kun luopuu kiekosta on välittömästi antamassa tarjontaa kiekolliselle. Tämä ei ole tietenkään helppoa toteuttaa, mutta ei se mitään rakettitiedettäkään ole, tärkeintä on luoda kiekollinen jatkumo viisikolla vaikka murto ei suoralla yrityksellä toteudukaan.

Puolustussuuntaan toimivin ja helpoin tapa olisi tukkia keskialue (trappi 2.0), josta, jossa suljetaan mahdollisimman tehokkaasti kaikki syöttötaskut ja pidetään oma sininen tiiviinä ja jos vastustaja saa murron, pienellä kulutuksella viisikko tukkii maalinedustan ja ohjaavat pelaajat sulkevat syöttö- ja vetosuunnat omalla alueella. Tätä näkee jo aika monella joukkueella sapluunana liigassa ja se toimii, koska ilman mitään dominointia materiaalissa saa minimoitua maalipaikat vastustajalta

Mitä sitten Merikivi kumppaneineen on rakentelemassa, on jäänyt ainakin itselle täysin hämäräksi, kun näyttää, että välillä mennään jotain luomukiekkoa (jotkut puhuu vaistokiekosta), eikä kuitenkaan olla kartalla lainkaan viisikon vastuusta. Itse asiassa tuollainen mainio luomukiekkojoukkue on tuo Banska Bytrice(?), joka kohdattiin chl peleissä. Siinä joukkue meni nimenomaan vaistolla ja jokainen viisikosta reagoi yhden reagointiin, näin viisikko oli koko ajan ehjä ja tilanteenvaihtopeli sähäkkää ja tehokasta.

Nää nyt äkkiseltään omina näkemyksinä.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sieltähän se perus sulaminen taas tuli. Ei sillä että oltais ansaittu pistettäkään. Hirveän näköistä selviytymistaistelua, vastustajan veskarilla kolmessa erässä kokonaista 11 torjuntaa.

Eniten vituttaa kun en aivan ehtinyt 0-2 tilanteessa lyödä live vedonlyönnistä tasuria kiinni.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Paska joukkue, paska valmentaja. 1 piste tällä viikolla. Nyt joku valmentaja joka saa tän joukkueen pelaamaan.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei ole johtoasemassa minkäänlaista luottoa joukkueeseen. Ihmeellistä peruuttelua taas koko kolmas erä ja tiesihän sen, että ei siinä hyvin käy.

Ja vielä kaupanpäälle vituttaa, että jatkoajalla hävittiin, vaikka sitä hallittiin hyvin ja paikkoja oli ratkoa ottelu JYPille.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Hyvä matsi, mutta tulos jäi piippuun kiitos henkilökohtaisten virheiden.
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Oliskohan se työharjoittelija Merikivellä nyt tässä.. VMP. Kolmas erä taas uskomatonta seisoskelua ja maalin edessä odottelua. Onko oikeasti kuntopohja tätä tasoa? Joku herätys tähän joukkuseen. Ihan sama mikä.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Kuinka paljon näitä sulamisia on tullut viimeseen 2kauteen? Ohan tämä jo aika hyvä vitsi.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Immonenkin tuntuu olevan nykyyän kentällä vaan kun omissa soi.

Voutilainenkin punnittiin taas tänään. Ei kestä pää ja ihmettelen suuresti miksi Laurikainen ei pelannut tänään
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olipa yllättävä 3. erä... vanhaa tuttua peruuttelua ja kiekko ränniin, toki sitä se oli pitkälti koko pelin JYPiltä.

Täytyy kyllä hieman vitutuksissaan ihmetellä mitä joukkue on tehnyt koko kesän. Itse en mikään analyytikko ole, mutta peli näyttää juuri siltä edelleen kuin siellä ei olisi Virtasen jälkeen kukaan ollut valmentamassa.
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Ai että vitutti istua katsomossa kun tiesi mitä tulee tapahtumaan loppupelin aikana. Minkä vitun takia tän pitää olla niin vaikeeta?

Ja niin, lihapiirakat Kisapuistossa on kyllä paskaa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voutilainenkin punnittiin taas tänään. Ei kestä pää ja ihmettelen suuresti miksi Laurikainen ei pelannut tänään
Ymmärrän että vituttaa, mutta en ymmärrä yhtään, että Voutilaista pitää tämän matsin osalta dissata. Pelasi todella hyvän matsin ja käytännössä hänen ansiostaan saatiin edes tuo yksi piste.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Ehkä eka erä oli ajoittain hyvää, mutta pelin taso laski ottelun loppua kohti, jatkoilla sitten kävi ansaitusti. Alkaa tuo sääliviivakin olla kohta tiukassa.
Toinen erä oli paras JYP erä ja kolmaskin täysin hallussa, mutta SaiPa teki kavennus maalin nukahduksen jälkeen ja tasoituksessa yksi JYP puolustaja ei halua ottaa kiekkoa päädystä ja jälkitilanteesta tasoitus.

Jatkoaika täysin JYP merkkinen mutta Tomasekin ylioptimistinen syöttö ja SaiPan 2v1 hyökkäys ja maali...
 

Jarzki

Jäsen
JYPillä ei mitään hätää kahdessa ensimmäisessä erässä, pelattiin fiksua vieraskiekkoa. Toki siinä toisen erän lopulla kaveri saa luistella keskipisteestä alkaen kiekon kanssa JYPin seisoskelevien pakkien välistä läpiajoon ja kavennus.

Mikä siinä on, että kun aina ollaan muutenkin vastustajan paineen alla omassa päässä täysin kusessa niin vielä tahallaan kaivetaan verta nenästä yrittämällä jotain hienoja syöttökuvoita ja jätön jättöjä omassa päässä, luonnollisesti johtaen kiekon menetykseen. Toistui kolmannessa erässä aika helvetin monta kertaa, toki muunkin pelin aikana. Sitten seisoskellaan viimeiset 5 minuutia aivan käsittämättömän passiivisesti ja odotetaan, että kaveri iskee. Noh, iskihän se.

Sitten jatkoajalla Tomasek yrittää jotain hienointa ikinä missään-syöttöä, 2-1 hyökkäys omiin ja yllättäen maali. Vittu mitä paskaa. Omilla idioottimaisilla toimilla käännettiin täysin hanskassa ollut peli tappioksi. Hienoa.
 

pkettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Florida Panthers
Vituttaa tuo puhe, että tärkeimmät pelit pelataan keväällä ja sitä kohti kehitytään ikään kuin playoffs-paikka olisi itsestäänselvyys. Tärkeätä on kehittyä, mutta samalla pitäisi voittaa otteluita edes joskus. Tällä menolla ei paikkaa playoffseihin tule edes säälistä.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Ymmärrän että vituttaa, mutta en ymmärrä yhtään, että Voutilaista pitää tämän matsin osalta dissata. Pelasi todella hyvän matsin ja käytännössä hänen ansiostaan saatiin edes tuo yksi piste.
No en sanoisi näinkään oli täysin pihalla kiekollisesti ja tämä meinasi oikeastaan kolme kertaa kostautua. Muutenhan peli oli JYPin hallinnassa vaikka SaiPa näennäisesti hallitsi, mutta kuten sanottua nuo 3henk.koht virhettä tämän sitten käänsi vaikka muuten oli todella hyvä vieraspeli, jos katsoo tuloksen taakse.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Toinen erä oli paras JYP erä ja kolmaskin täysin hallussa, mutta SaiPa teki kavennus maalin nukahduksen jälkeen ja tasoituksessa yksi JYP puolustaja ei halua ottaa kiekkoa päädystä ja jälkitilanteesta tasoitus.

Jatkoaika täysin JYP merkkinen mutta Tomasekin ylioptimistinen syöttö ja SaiPan 2v1 hyökkäys ja maali...
Mä näin kyllä vain SaiPan hyökkäävän kolmannessa erässä, jatkoilla oltiin kyllä kiekossa hyvin, mutta se ei aina riitä. Ihmetyttää nämä kolmansien erien sulamiset, tai ei oikeastaan, kun katsoo kuinka peruutellaan veskarin syliin, ja roiskitaan kiekkoa mihin sattuu.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No en sanoisi näinkään oli täysin pihalla kiekollisesti ja tämä meinasi oikeastaan kolme kertaa kostautua. Muutenhan peli oli JYPin hallinnassa vaikka SaiPa näennäisesti hallitsi, mutta kuten sanottua nuo 3henk.koht virhettä tämän sitten käänsi vaikka muuten oli todella hyvä vieraspeli, jos katsoo tuloksen taakse.
Nyt täytyy sanoa, että nämä tilanteet menivät ilmeisesti täysin ohi allekirjoittaneelta. Seurasin koko matsin kyllä, mutta en ollut liimautuneena sohvalle ja ajoittain seuraaminen oli vain kuuntelemista. Näin yhden tilanteen, jossa Voutilaisen ratkaisu kiekon kanssa maalin takana ei ollut paras mahdollinen, mutta ei siitäkään mitään vaarallista lopulta syntynyt.

Voutilaisen piikkiin ei mene yksikään maaleista, joten on hieman erikoista lähteä ihmeemmin häntä syyllistämään tästä tappiosta.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mä näin kyllä vain SaiPan hyökkäävän kolmannessa erässä, jatkoilla oltiin kyllä kiekossa hyvin, mutta se ei aina riitä. Ihmetyttää nämä kolmansien erien sulamiset, tai ei oikeastaan, kun katsoo kuinka peruutellaan veskarin syliin, ja roiskitaan kiekkoa mihin sattuu.
Jatkoilla oltiin kiekossa hyvin ja oli kaksi erittäin hyvää maalipaikkaa. SaiPalla oli yksi paikka ja tekivät siitä, JYPillä kaksi paikkaa joista ei tehty. Eli ei se nyt pelkkää kiekossa kiinni olemista ollut, vaan saatiin jotain aikaiseksikin.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toinen erä oli paras JYP erä ja kolmaskin täysin hallussa, mutta SaiPa teki kavennus maalin nukahduksen jälkeen ja tasoituksessa yksi JYP puolustaja ei halua ottaa kiekkoa päädystä ja jälkitilanteesta tasoitus.

Kolmas erä täysin yhtä päätä. JYP ei tehnyt kentällä muuta kuin epätoivoista selviytymistaistelua, eli kiekkoa ränniin ja hyökkäyspelistä ei tietoakaan. Mä en nähnyt tuossa erässä juuri mitään hyvää.

Voutilaista nyt vähiten on syyttäminen. Valoja päälle.
 

Huikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp Jyväskylä, Detroit Red Wings, Tre Kronor
Enemmän vituttaisi jos Veltsu olisi penkin takana. Merikivi kaivannee apua. Eiköhän sitä kohta palkata.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kolmas erä täysin yhtä päätä. JYP ei tehnyt kentällä muuta kuin epätoivoista selviytymistaistelua, eli kiekkoa ränniin ja hyökkäyspelistä ei tietoakaan. Mä en nähnyt tuossa erässä juuri mitään hyvää.

Voutilaista nyt vähiten on syyttäminen. Valoja päälle.
Tämä. Kolmannessa erässä oltiin täysin vastaantulijoita. Eikä siinä ollut ainakaan pelkästään kyse siitä, että olisi voimat loppuneet, vaan kyllä tuo peruuttelu vaikutti erittäin systemaattiselta ja tarkoitetulta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös