Vitutusketju

  • 1 125 680
  • 8 557

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Nyt en täysin ymmärtänyt, sillä oletin tuon oman kirjoitukseni ottaneen huomioon realiteetit. Edelleen olen sitä mieltä, että Jypin tulevaisuus on tällä hetkellä täysin Herra Seppäsen hyväntekeväisyyden varassa.

Ja edelleen voi kysyä että mikä järki näin veitsenterällä elävän organisaation on työntää rahaa ernon perseeseen. Eli kyse on juuri tuosta realiteettien mahdollisimman laadukkaasta hyötykäytöstä. Tähän yhtälöön ei saa kuulua Marko Virtanen tai Kari Tyni nykyisessä roolissaan.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
[Koko teksti]

Amen. En oikein ymmärrä logiikkaa hylätä koko seura sen takia, ettei tykkää sen johdosta. Omistajia lukuun ottamatta on kyse "vain" seuralla töissä olevista ihmisistä. Ne vaihtuvat joka tapauksessa jossain vaiheessa. Ei minullekaan Tyni tai Virtanen oikein maistu, moneen kertaan jauhetuista syistä. En myöskään tykkäisi, jos Ilkka Pikkarainen tai joku muu inhokki-pelaaja tulisi JYPiin.

Monella muulla seuralla saattaa olla varaa siihen, että katsojat äänestävät jaloillaan; hallit ja talousalueet ovat isompia. Ehkä vielä kiekkohullumpi kaupunki ja isommat sponsorit. JYPillä ei siihen varaa ole, varsinkaan viime kauden monsteritappioiden jälkeen. Ja tältä kaudelta on tulossa varmasti lisää.

Itseäkin vituttaa tuo pelitavan sekavuus ja otteiden hirveä vaihtelu. Eroa pelien (ja jopa erien) välillä voi olla kuin yöllä ja päivällä. Silti tulee mieleen jonkun Kärppä-fanin tänne JYP-puolelle kertoma kylmä totuus: "ette kai olettaneet, että JYPin kokoisella taloudella/hallilla tehdään jatkuvasti kärjessä oleva joukkue?". Se ei onnistunut edes Kärpiltä tai Hifkiltä, eikä se onnistunut Jokereiden vuosi toisensa jälkeen kasatuilta ostojoukkueiltakaan. JYPillä on viime vuosina mennyt käytännössä kaikki putkeen. Onnistuneet paluumuuttajat, onnistuneet idän kaupat jne. OK, viime kausi oli sillä rosterilla pettymys. Niin oli varmasti Kärpillekin muutama edellinen kausi, kun jopa säälien kautta lähdettiin yrittämään. Eikä sielläkään heikko rosteri ollut.

JYP on pärjännyt em. syiden lisäksi erittäin onnistuneella ja hyvin tehdyllä, pitkäjänteisellä työllä. Se ei ole tällä ja viime kaudella enää onnistunut niin hyvin, vaikka varmasti on samaa yritetty. Jälkiviisaus on helppoa. Kuka olisi Virtasen tilalle pitänyt palkata, että olisi mennyt paremmin? Jokerit konttasi jopa säälien ulkopuolelle useampaan otteeseen suhteessa vahvemmalla rosterilla, TPS:n kolmesta katastrofikaudesta puhumattakaan. Nyt on totuttu menemään neljän sakkiin joka vuosi ja faneille se on alkanut tuntua normaalilta. Sitä temppua yrittää joka vuosi aivan tosissaan 13 muutakin joukkuetta. Aina voi tehdä jotain paremmin, mutta minusta on utopistista olettaa, että kaikki tehdään koko ajan paremmin, kuin kaikki muut.

Vituttaa tämä rosoinen alamäki täälläkin. Lauantaina päikkärit voitti SaiPa-pelin seuraamisen, vaikka pelissä oli tärkeät pisteet. Eikä tätäkään kautta ole vielä pelattu. Tää o hokia.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Nämä kaksi vuotta on menty perse edellä puuhun. Organisaation olisi tullut jo ensimmäisen kauden jälkeen myöntää virheensä ja sanoa Virtaselle hei hei. Edelleenkään en ymmärrä miksi tehokas ja toimiva pelitapa on vaihdettu nykyiseen. Peli oli viihdyttävää ja voittoja tuli!
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Jälkiviisaus on helppoa. Kuka olisi Virtasen tilalle pitänyt palkata, että olisi mennyt paremmin? Jokerit konttasi jopa säälien ulkopuolelle useampaan otteeseen suhteessa vahvemmalla rosterilla, TPS:n kolmesta katastrofikaudesta puhumattakaan. Nyt on totuttu menemään neljän sakkiin joka vuosi ja faneille se on alkanut tuntua normaalilta. Sitä temppua yrittää joka vuosi aivan tosissaan 13 muutakin joukkuetta. Aina voi tehdä jotain paremmin, mutta minusta on utopistista olettaa, että kaikki tehdään koko ajan paremmin, kuin kaikki muut.

Niin enemmän olen tässä kuitenkin jukiapinan kanssa samoilla linjoilla. Minä en todellakaan ymmärrä seurajohdon valintoja sekä virheiden myöntämättömyyttä, ainut mikä menee on se että Virtasen sopimuksen purussa toki vaikuttaa raha. Se mitä ajoin oli juurikin se että sössimisistä huolimatta Tyni, Virtanen tai edes Seppänen ei ole itsessään JYP. Sitä on suurempi kokonaisuus perinteineen mille en halua näiden mestareiden seurauksena kuoliniskua, enkä varsinkaan sen seurauksena että me, yleisö päätämme ryhtyä äänestämään jaloillaan. Organisaation ihmisiin emme voi vaikuttaa mutta sen talouteen voimme. Olisi surullista jos näiden herrojen takia koko JYP romutettaisiin koska kansa päätti äänestää jaloilla. Siihenhän ei lähdetä, eihän?
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Jälkiviisaus on helppoa. Kuka olisi Virtasen tilalle pitänyt palkata, että olisi mennyt paremmin? Jokerit konttasi jopa säälien ulkopuolelle useampaan otteeseen suhteessa vahvemmalla rosterilla, TPS:n kolmesta katastrofikaudesta puhumattakaan. Nyt on totuttu menemään neljän sakkiin joka vuosi ja faneille se on alkanut tuntua normaalilta. Sitä temppua yrittää joka vuosi aivan tosissaan 13 muutakin joukkuetta. Aina voi tehdä jotain paremmin, mutta minusta on utopistista olettaa, että kaikki tehdään koko ajan paremmin, kuin kaikki muut.
Jälkiviisaus on todellakin helppoa, mutta sanotaan nyt kuitenkin se että Virtasen tilalle olisi pitänyt palkata joku meritoitunut valmentaja jolla olisi ollut ainakin paremmat mahdollisuuden myydä uusi pelitapa pelaajille ja vieläpä opettaa se heille. Voi toki olla ettei meritoitunut valmentaja olisi suostunut peluuttamaan taktiikkaa jonka seurajohto on määrittänyt eikä hän itse.

Jälkiviisautta tämäkin, mutta mulla oli faktaa jo silloin kun Seppänen tuli JYPin pääomistajaksi että TPS elää yli varojensa. Silloinen JYPin toimitusjohtaja Hassisen kanssa keskusteltiin säästökuurista ja liigan sulkemisesta. Silloin hän sitä ihmetteli miksei TPS karsi kulujaan. Siellä on myös maksettu siitä silloisen seurajohdon ylimielisyydestä helvetin kovaa hintaa. JYP nyt karsii kulujaan, mutta ehkä ei olisi tarve karsia niin paljon jos seurajohto olisi joko valinnut kokeneemman päävalmentajan Virtasen sijaan tai olisi jo Virtasen ensimmäisen kauden aikana myöntänyt virheensä julkisesti ja etsinyt sen kokeneemman päävalmentajan korjaamaan JYP-laivan kurssi ajoissa.

Edelleenkään menestyksen puute ei ole se miksi kritiikki on niin kovaa. Se johtuu siitä että seurajohto ei myönnä virheitään, pelityylin puutos aiheuttaa sekavuutta ja tunteen puuttumista pelistä jolloin se ei ole yleisöön menevää ja siitä että seurajohdon suusta on päässyt sammakoita median suuntaan tai median kautta kannattajien suuntaan. Toki se menestys olisi mukavaa, sitä en kiellä, mutta kritiikin syyt ovat todellakin muualla.

Ei välttämättä tarvitse olla paras mutta täytyy aina yrittää parhaansa. Nyt se ei selkeästi JYPin kohdalla ole sitä parasta mihin seura tai joukkue pystyy.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Jyväskylässä katsojamäärän vähenemä on ollut muita kärkisijoista pelaavia paikkakuntia suurempi - sitä ei taida kukaan kiistää. Ja Virtasen ajan pelityyli on siihen iso syy.

Varovasti arvioidenkin 10 000 - 15 000 euroa per peli jää siksi kertymättä kassaan ( lipputulot ja oheismyynti). Eli Perrinin palkka ja/tai Virtasen sopimuksen olisi jo sillä katettu, että joukkue pelaisi yleisöystävällistä kiekkoa hyvällä asenteella.

Nyt sen sijaan Perrin on lähdössä ja Virtanen jatkamassa. Ja pyörä pyörii taloudellisesti ja toiminnallisesti koko ajan tavallaan väärään suuntaa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jyväskylässä katsojamäärän vähenemä on ollut muita kärkisijoista pelaavia paikkakuntia suurempi - sitä ei taida kukaan kiistää. Ja Virtasen ajan pelityyli on siihen iso syy.
Virtanen on kyllä tähän iso syy, mutta itse pelityyli on vain osa Virtasen vaikutusta yleisömääriin. Eihän tuossa pelityylissä ole suurta vikaa kun se toimii, eikä JYPin pelityyli ollut viihdyttävintä mestaruuskausillakaan. Kyse on siitä, että jostain syystä Virtanen ei saa joukkuetta pelaamaan täydellä potentiaalillaan kuin harvoin, eikä Virtanen myöskään osaa reagoida pelitapahtumiin käytännössä lainkaan. Hän on myös täysin kykenemätön herättelemään joukkuetta huonon alun jälkeen.

Kyse on lähinnä tuloksista, joihin Virtasen kädenjälki päävalmentajana on johtanut. Ja tähän päälle Kari Tyni on tehnyt kaiken mahdollisen karkottaakseen maksavat asiakkaat ja sponsorit JYPiltä pois.
 

Handyy

Jäsen
Organisaation ihmisiin emme voi vaikuttaa mutta sen talouteen voimme. Olisi surullista jos näiden herrojen takia koko JYP romutettaisiin koska kansa päätti äänestää jaloilla. Siihenhän ei lähdetä, eihän?
Organisaation ihmisiin voimme tällä hetkellä vaikuttaa enää talouden kautta. Pallo on siinä vaiheessa näillä organisaation ihmisillä jotka vastaavat tehdyistä päätöksistä, ymmärtävätkö siirtyä syrjään uuden tulevaisuuden mahdollisuudelle, vai pitävätkö itseään seuran tulevaisuutta suurempina. Lähinnä tämä tietysti koskettaa Tyniä, koska Virtanen on ei ole vastuullinen seurasta eikä sen tulevaisuudesta.

Aina voi syyllistää faneja jotka eivät suostu enää kantamaan euroja seuralle. Mutta jos seuran perusarvot ovat muuttuneet sellaiseksi, ettei niitä enää voi tunnistaa omakseen, en näe silloin mitään järkeä syytää rahaa tällaiseen toimintaan. Seura ei ole enää se seura, jota olen alkanut kannattamaan. JYP, Tyni etunenässä olisi saattanut saada tämän kelkan käännettyä olemalla avoin ja keskusteleva, mutta valitsi päinvastaisen tien. Niin maksavan yleisön kuin maksavien sponsorienkin osalta. Tulos on kaikkien nähtävillä.

En tiedä, onko "suureksi seuraksi" nouseminen ollut se, mikä JYPin on ajanut tähän tilanteeseen. Mutta jos oli, niin mielummin vaihtaisin mestaruudet pois ja kannattaisin rehellistä, vaikkakin tuloksellisesti vaatimattomampaa seuraa. Kaikki oma tekeminen on viime vuosina nähty niin erinomaisiksi ja kaikki merkitykselliset roolit täytetään kerta toisensa jälkeen talon sisältä, edes katsomatta vaihtoehtoja ulkopuolelta.

Viimeinen symbolinen niitti omaan arkkuuni oli nähdä Luoman suoristavan selkänsä ja lopettavan täysin luistelun ollessaan Tapparan pelaajan perässä läpiajotilanteessa. Siihen loppui minulta pelien katsominen tältä kaudelta, koska sama mies oli suurin piirtein seuraavassa vaihdossa taas jäällä. Miksei suoristaisi selkäänsä elintärkeissä tilanteissa, kun enempää ei vaadita ja ensi kauden sopimusta vartenkaan ei tarvitse pelata.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sarjasijoitus on ihan hyvä, odotusten mukainen. Isossa kuvassa tilanne vaikuttaa kuitenkin helkkarin paljon huolestuttavammalta...

Iso kysymysmerkki on edelleen, miksi piti heittää vanha, jo jonkinansteiseksi JYP-identiteetiksi muodostunut pelitapa _täysin_ roskakoriin? Mikä on tämä hieno sana "pelikirjasto", onko se tuottanut vielä ensimmäistäkään selkeää, toimivaa pelitapaa? Ennen vastustajia vitutti kun JYP tuli kylään. Ennen vitutti kun Jyväskylässä kotijoukkue painoi ensiminuutit täydellä höyryllä päälle. Nyt ei paineta. Ei oo taklauksia, ei oo tunnetta (pl. joku Markus Hännikäinen). Omalla maalilla maakupaikka on tarjolla korkeintaan Lahenmiikalle.

Ei tuo ripulipaska vaan yksinkertasesti houkuttele lähtemään hallille tarpeeks lujasti. Totta on että siellä ei oo Pihlströmit, Pesoset ja kumppanit enää dominoimassa, mutta kun tässä hommassa on paljon muutakin kun ne nimet selässä. Tähän vielä päälle Tynin toilailut niin sotku on valmis.
 
Viimeksi muokattu:

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Aina voi syyllistää faneja jotka eivät suostu enää kantamaan euroja seuralle. Mutta jos seuran perusarvot ovat muuttuneet sellaiseksi, ettei niitä enää voi tunnistaa omakseen, en näe silloin mitään järkeä syytää rahaa tällaiseen toimintaan. Seura ei ole enää se seura, jota olen alkanut kannattamaan. JYP, Tyni etunenässä olisi saattanut saada tämän kelkan käännettyä olemalla avoin ja keskusteleva, mutta valitsi päinvastaisen tien. Niin maksavan yleisön kuin maksavien sponsorienkin osalta. Tulos on kaikkien nähtävillä.

En minä siltikään olisi valmis hautaamaan omaa seuraa yksittäisen ihmisen takia, joka nykyiset perusarvot on antanut. Ei Tyni ikuisuutta toimarina ole, jatkaja tulee joskus se on selvä. Eikö olisi viisain pitää siihen asti JYP liigaseurana, jos tällä jatkajalla olisi vaikkapa paremmat perusarvot annettavanaan. Tapoja mielenilmaisuun on useita, mutta kyllä se kotiin jääminen olisi viimeinen, se mikä laittaa pisteen koko leikille. Aivan varmasti toimistolla tiedetään muutenkin mitä mieltä yleisesti heistä ollaan. Minä en ole valmis luovuttamaan sössivän seurajohdon takia.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
En minä siltikään olisi valmis hautaamaan omaa seuraa yksittäisen ihmisen takia, joka nykyiset perusarvot on antanut. Ei Tyni ikuisuutta toimarina ole, jatkaja tulee joskus se on selvä. Eikö olisi viisain pitää siihen asti JYP liigaseurana, jos tällä jatkajalla olisi vaikkapa paremmat perusarvot annettavanaan. Tapoja mielenilmaisuun on useita, mutta kyllä se kotiin jääminen olisi viimeinen, se mikä laittaa pisteen koko leikille. Aivan varmasti toimistolla tiedetään muutenkin mitä mieltä yleisesti heistä ollaan. Minä en ole valmis luovuttamaan sössivän seurajohdon takia.
Tuskinpa täällä kukaan on seuraan kokonaan hylkäämässä, ainakaan vielä. Olen havaitsevani sellaisen "viimeisen mahdollisuuden antamisen" -mentaliteetin. Kysymys: Mikä sattuu henkisesti toimitusjohtajaan yhtä paljon kuin fyysinen kova potku sukukalleuksiin? Vastaus kysymykseen: Iso persenetto toiseen kertaan putkeen eikä näkymiä paremmasta. Miten suunnan voi yrittää kääntää? Strateginen muutos kokonaisvaltaisesti ja ymmärrys siitä että yhteistyökumppaneilta tulee karkeasti 50% rahaa sisään ja toinen 50% tulee maksavalta yleisöltä (jos asiat hoitaa hyvin).

Joten, miten tästä eteenpäin? Virtaselle potkut, sillä on selvää ettei Virtanen saa luottamusta maksavalta yleisöltä. Tämän jälkeen mediassa avoin tunnustus tehdyistä virheistä (ei siis avointa kirjettä) ja anteeksipyyntö kannattajilta. Uusi valmentaja on sellainen nimi jonka tavallinen kaduntallaajakin tunnistaa. Ei se nimi pelkästään valmennustaitoja ja sosiaalisia taitoja tuo mutta jos on nimeä, on varmasti noita muitakin. Tästä päästäänkin seuraavaan kohtaan. Päävalmentaja päättää millä tavalla JYP pelaa, ei seurajohto. Jokainen pysyköön omalla tontillaan. Lopuksi, ottelutapahtuman parantaminen alkaen mediakuution käytössä (vähemmän mainoksia, enemmän hidastuksia erien aikana). Mainoksia voi laittaa pyörimään enemmän erätaukojen aikana.

Jos tälläisiä muutoksia tapahtuu kesän aikana, Tyni voi jopa pelastaa oman työpaikkansa ja maksava yleisö voi palata katsomoon suurena massana.
 

-Junnu-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Iltalehti uutisoi että Perrin pelaisi ensi kaudella TPS-paidassa. Kevyttä maanantai vitutusta taas pukkaa.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Iltalehti uutisoi että Perrin pelaisi ensi kaudella TPS-paidassa. Kevyttä maanantai vitutusta taas pukkaa.
Tämä oli kyllä aika iso uutispommi. Ja silti pahaa oloa meinaa pukata.

Jotenkin outoa ajatella Perrin TPS:ssä.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Perkeleen perkele sanon minä.

Saatana.

Turkuun.

Perkele.
 

EMS78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä oli kyllä aika iso uutispommi. Ja silti pahaa oloa meinaa pukata.

Jotenkin outoa ajatella Perrin TPS:ssä.

Ite en pidä Iltalehteä vakavasti otettavana lähteenä, joten ennen kuin asianomaiset ilmoittaa Perrinin uuden seuran, tää on vaan huhu. Voi olla että Perrin Tepsiin menee. Jos menee niin...en mä tiiä. Mulle se nyt on oikeestaan yks ja sama missä kukakin pelaa, jos ei pelaa JYPissä. Noille kun ei kannattajana voi mitään.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Normi maanantai.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Saturnuksen kokoinen lampaanperse JYP:lle! Raha oli pelkkä tekosyy! Ja saa muuten alkaa kuulumaan ihan helvetin hyvä syy siihen että Perrin pelaa viimeisen/set vuoden Turussa!
Mitä helvettiä täällä tapahtuu???
 

jyppimies-82

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Perrin.
Huhuhan tää on, mutta hyvin todennäköinen.
Jos mä olisin Eki, mä tekisin jokaisessa jäljellä olevassa ottelussa ainakin kolme pistettä ja ensi kaudella 60 pistettä, joista Jyppiä vastaan 10. Se olisi ihan oikein.
KalPa on toinen. Tänään voittamalla nousisi Jypin ohi.
 

Pauli

Jäsen
Saturnuksen kokoinen lampaanperse JYP:lle! Raha oli pelkkä tekosyy! Ja saa muuten alkaa kuulumaan ihan helvetin hyvä syy siihen että Perrin pelaa viimeisen/set vuoden Turussa!
Mitä helvettiä täällä tapahtuu???

Millä helvetin tavalla raha on vain tekosyy. Ihan varmasti ois jyp tehnyt sopimuksen Perrinin kanssa jatkosta jos rahaa ois. Sopimusta tehdessä oli minulla ainakin kuva että Perrin lopettaa sen jälkeen. Jyp oli varannut siihen rahat mutta ei hekään varmaan tätä arvanneet. Ja sitten onko 40-v pelaaja 300 000 euron arvoinen. Mistä helvetistä kaivaa se kolmesataa tuhatta plus kaikki muut kulut työntekijästä. Etenkin kun aika pitkälti on sopimukset tehty ens vuodelle eikä tässä vaiheessa varmaan löydy enään niin paljoa rahaa yhteen pelaajaan.
 
Mistähän toi arvailu 300 000 € palkasta on lähtöisin. Lehtitietojen mukaan Ekin palkka vain hivenen yli 200 000€
 

Pauli

Jäsen
Jyväskylässä katsojamäärän vähenemä on ollut muita kärkisijoista pelaavia paikkakuntia suurempi - sitä ei taida kukaan kiistää. Ja Virtasen ajan pelityyli on siihen iso syy.

Varovasti arvioidenkin 10 000 - 15 000 euroa per peli jää siksi kertymättä kassaan ( lipputulot ja oheismyynti). Eli Perrinin palkka ja/tai Virtasen sopimuksen olisi jo sillä katettu, että joukkue pelaisi yleisöystävällistä kiekkoa hyvällä asenteella.

Nyt sen sijaan Perrin on lähdössä ja Virtanen jatkamassa. Ja pyörä pyörii taloudellisesti ja toiminnallisesti koko ajan tavallaan väärään suuntaa.

Minä ainakin kiistän. Mutta voin olla väärässä. Tapparalla on tainnut vähentyä enemmän samoin bluesilla. Ja molemmat pelaa kärkisijoista. Ja mielestäni yksi iso syy keskiarvon vähenemiseen on jokerit. Khl ottaa sijaa Suomessa koska liigan taso tippuu kokoajan. Joukkueita on liikaa ja nyt vielä jokrut pelaa kovempaa sarjaa Suomessa. Mistä muuten näkee liigajoukkueiden yleisökeskiarvot edellis kausilta?
 

Pauli

Jäsen
Saatan olla väärässä mutta kokoajan on ollut puhe tälläkin palstalla lähes 300 000 eurosta. Ja jos tuo 212000 on verottajan tietoja niin siinä ei näy kaikki tulot. Mutta tuokin on jo todella iso raha jypille. Ja lähestulkoon kaikille liigaseuroille.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös