Virtaselle kenkää!

  • 315 616
  • 1 587

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näitä väärä vaihto-jäähyjä on tullut yllättävän paljon tällä kaudella.
Muistaakseni: Turunen peluuttaa hyökkääjiä, joista eilen Hotakainen ja Suomela hyppäsivät yhtä aikaa jäälle vääräksi vaihdoksi. Siekkinen peluuttaa puolustajia.
Muutama väärä vaihto on tullut vaihtavan pelaajan liian innokkaasta peliin osallistumisesta (mm Turkulainen).
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Ihan hyvin perusteltu, joskin lopputulemasta (Veltsua ei vaihdeta) olen eri mieltä. Mutta haluan puuttua tähän:

Valmentajanvaihdos ei hyödyttäisi mitään vaan sotkisi joukkueen peliä prosessin herkässä vaiheessa ainoastaan enemmän.

Monessa viestissä puhutaan tästä prosessista. Mikä se Veltsun prosessi on? Miksi se on "herkässä vaiheessa" ? Avaa tätä minulle. Nyt mennään Virtasen komennossa neljättä kautta. Alkaako tämän prosessin tulos joskus näkyä?

Ja miksi valmentajan vaihtaminen on niin helvetin dramaattinen asia että ilmeisesti koko organisaatio romahtaa sen takia, jos Veltsun prosessi keskeytetään? TPS tiedotti vähän aikaa sitten, että Selin ei jatka valmentajana kauden jälkeen. Ihan hyvin pelasivat silti eilen. Sama koskee vaikkapa KalPaa.

Kauniissa kielikuvissa voitaisiin arvioida, että Veltsun prosessi on kuin hieno tammitynnyri, jossa kypsytetään maukasta viiniä, ja jos tynnyri avataan ennen aikojaan, tuloksena on vain haisevaa muhjua. Mutta ongelma on siinä, että kun tynnyri onkin läpinäkyvä, nähdään että viinin sijaan tynnyrissä onkin haisevaa muhjua jo valmiiksi. Jos se pidetään tynnyrissä loppuun asti, se haisee entistä pahemmalle.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Joukkueessa on kiekollista taitoa ihan riittävästi kiekolliseen pelitapaan, mutta jotta kiekollinen pelitapa toimisi niin sen pitää olla selvä kaikille pelaajille, ja sitä se ei JYPissä tällä hetkellä ole, eikä oikein missään vaiheessa Virtasen aikakaudella ole otteista päätellen ollut.

Monta on tulevaa harmaata hiusta ja tulisi mahdollisen uudenkin valkun kanssa, mikäli mielessään tätä harhaa kuljettelee. Syltty kun on nimenomaan siinä, ettei joukkueen taitotaso riitä toteuttämään kiekollista pelitapaa. Syöttöjen laatu, vastaanoton kehnous jne. nuo kaikki ovat seurausta, kun yritetään kiekollista pelitapaa vajavaisin taidoin. Pakko on toisaalta myös yrittää, ilman kun ei pärjää enää edes liigassa, saati vaativimmassa ympäristöissä. Toinen hymyä aiheuttava ajatusharha on muka pärjääminen liikkuvaa ja kiekollisesti taitavaa joukkuetta vastaan "painavilla" taklauksilla. Tuhoon tumittu koko ajatus. JYP on tällä kaudella otteillansa säälijoukkue, ei piiruakaan parempi, mieluummin huonompi, joten epärealistiset odottelut tuloksesta kannattaa unohtaa ja antaa poikien pelata. Joukkueessa tuntuu olevan tällä kertaa vähän liikaa märkäkorvia ja seassa jokunen papparainen jäähdyttelemässä, rakenne ei osunut ihan nappiin siis. Mitä kannattaisi tehdä, jos kautta jotenkin haluaisi pelastaa, ei parane valmentajaa vaihtamalla, vaan kylmästi myyntiin nämä jotka muualle tuntuvat kelpaavan, esim. Vaakanainen ja tilalle pelimiestä, kokenutta ja valmista sellaista. Voi olla, ettei kuulu JYPin suunnitelmiin, joten välikautta vietellään.

Kannattaisi miettiä, onko JYP pysynyt kyydissä valmennuksellisesti jo vähän kauempaa, kuin liigan valkusta, kun syöttö - ja laukaisutaitoista pelaajaa ei oikein tahdo edustukseen nousta, verraten muiden liigajoukkueiden kykyyn tuottaa nyky vaateisiin soveltuvaa pelaaja - ainesta. Ongelmat on mielestäni syvällisempiä, kuin mitä täällä maalaillaan ja ratkaisutkin toisia, kuin yhden valkun vaihto. Vaikka voin mainiosti hyväksyä uuden naaman ensi kaudelle, ei siinä mitään, niin tälle kaudelle se olisi housuun kusemista pakkasella, yhdelläkään valkulla kun ei taikasauvaa ole valmiina asioiden muuttamiseen. Kauheaa toki oli katsella eilistä tekemisen teeskentelyä, eikä peruste tähän astisesta tuloksesta oikein kestä, kun tuota osaamattomuutta joutuu katselemaan pelistä toiseen. Sen nyt voisi Virtanenkin käydä sanomassa, ettei kannata joka kerta avata Tuppuraiselle oman sinisen alle laitaan, ei se siitä koskaan seisovin jalon nykykiekossa voi mihinkään päästä, toisaalata vaistopelaaminen hiukan pelastaisi tuota osaamattomuutta, mutta kun on syksyn seuraillut väärien valintojen katkeamatonta nauhaa, ei oikein uskalla moisesta apua löytyvän tällä joukkueella. No, tämä kausi kärvistellään välikausitakki päällä, vaikka kuinka pakkanen paukkuisi ja haaveillaan paremmasta, ei tuo ainutkertaista ole millekään joukkueelle, jonkun täytyy olla huonoin.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kauniissa kielikuvissa voitaisiin arvioida, että Veltsun prosessi on kuin hieno tammitynnyri, jossa kypsytetään maukasta viiniä, ja jos tynnyri avataan ennen aikojaan, tuloksena on vain haisevaa muhjua. Mutta ongelma on siinä, että kun tynnyri onkin läpinäkyvä, nähdään että viinin sijaan tynnyrissä onkin haisevaa muhjua jo valmiiksi. Jos se pidetään tynnyrissä loppuun asti, se haisee entistä pahemmalle.
Minä en tuota kielikuvaasi osta tässä yhteydessä. Puhumme kuitenkin ihmisten toiminnasta. Kyseessä on siten prosessi jossa avainasemassa ovat huomattavasti monimutkaisemmat sosiologiset ja psykologiset perusteet, kuin viinin käymisprosessin bakteerien toimintaperiaatteet, jotka ovat varsin helposti ennustettavissa ja hallittavissa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Toinen hymyä aiheuttava ajatusharha on muka pärjääminen liikkuvaa ja kiekollisesti taitavaa joukkuetta vastaan "painavilla" taklauksilla. Tuhoon tumittu koko ajatus.
Jos tuo taktikkaa on aikaisemmin toiminut niin miksei se voi myös nykyisin toimia? Millä perusteella se on tuhoon tuomittu ajatus? Pystytkö perustelemaan väitettäsi?

Taklaava pelityyli toimi hyvin ensimmäisenä mestaruuskautena. Silloin mm. finaalisarjassa oli kiekollisesti taitava joukkue jonka JYP pystyi kovalla taklauspelillä, hyvällä sijoittumisella, hyvällä maalivahtipelillä ja loistavalla suunnanmuutospelillä voittamaan puhtaasti. Taklauspeli oli vain yksi osa sitä kokonaisuutta mutta sillä hyvin tylsytettiin vastustajan kiekollinen peli.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Monta on tulevaa harmaata hiusta ja tulisi mahdollisen uudenkin valkun kanssa, mikäli mielessään tätä harhaa kuljettelee.
...
No, tämä kausi kärvistellään välikausitakki päällä, vaikka kuinka pakkanen paukkuisi ja haaveillaan paremmasta, ei tuo ainutkertaista ole millekään joukkueelle, jonkun täytyy olla huonoin.
Harvinaisen hyvä kannanotto, vaikken ihan kaikesta yhtä mieltä olisikaan.
Marjamäen maajoukkueen pelissä on vähän samoja ongelmia kuin JYPillä nyt.

Taitotaso on sitä luokkaa, ettei vastustajan tarvitse erityistarkkailla ketään missään kentällisessä. Se helpottaa aika lailla puolustuspelaamista, varsinkaan kun tilaa tekeviä rymistelijöitäkään ei ole. Ai niin TOP4 materiaali, sillä Jukureilla ja Ilveksellä taitaa olla paperilla heikompi materiaali.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ai niin TOP4 materiaali, sillä Jukureilla ja Ilveksellä taitaa olla paperilla heikompi materiaali.
Eli sinusta JYPillä on Liigan kolmanneksi heikoin materiaali?

Lukitaan siis minardi-selitys - halvalla valmentajalla ja halvalla joukkueella ei vaan voi pärjätä tätä paremmin.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jos tuo taktikkaa on aikaisemmin toiminut niin miksei se voi myös nykyisin toimia? Millä perusteella se on tuhoon tuomittu ajatus? Pystytkö perustelemaan väitettäsi?

Peli on nopeutunut ja kehittynyt mainitsemistasi ajoista myös liigassa, lienet pannut merkille. Nykyään pitää päästä paineistuksesta nopeilla syötöillä ja liikkeeseen pois, ihan kuten tepsi eilen toheloinneistaan huolimatta ja moni muukin liigajengi syksyn aikana. Pelin tempon nopeutuessa koko ajan mihinkään vanhan liiton "taklataan ne päädystä ulos" taktiikoihin on aivan turha luottaa. Pelin nopeutuminen edellyttää syöttötaidon ja syötön vastaanoton paranemista jatkuvassa liikkeessä ja täydessä vauhdissa, siksi myös perinteinen pystysuunnan kiekkokin on menneen talven lumia, mikäli menestyä halutaan. Uusi ei asia itselle ole, mutta tänäisessä hesarissa sattumoisin Pohjataan artikkelissa kohti kiihtyvää nopeutta asiaa usean liigavalmentajan suulla: Tomek Valtonen, Jussi Tapola, Antti Pennanen ja Pekka Virta ainakin avaavat omilla näkemyksillään asiaa. Ongelmahan on siis koko suomi - kiekon yhteinen, vaikka tällä hetkellä näyttäisi räikeimmin vaivaavan liigajoukkueista JYPiä (minun mielestäni). Mitä isompi tempo, sitä varmemmin syötöt roiskitaan harakoille tai niitä ei olla valmiina ottamaan vastaan, saati kehittämään niistä mitään pelillistä jatkumoa, joka nykykiekossa on välttämättömyys. Siitä voi tietenkin keskustella, tarkoittaako kiekollisempi peli kiekon suvereenia pelillistä hallintaa vai ei, mutta vallan väline se väistämättä on. Yhä tärkeämmäksi kovemman temmon myötä tulee kuitenkin kiekottomien liike ja pelikäsitys, eli kyky ajatella ennakoivasti. Tätä pidän nykykiekossa kiekollisen pelin ehtona. Tähän nojaten JYP ei ole kiekollisesti lahjakas joukkue todistusaineiston valossa, eikä niin muodoin sen enempää kuin keskikastissa muutamien yksilöiden varassa roikkuva entinen suuruus. Puheet top 4 rosterista kalskahtavat surkealta vitsiltä, kun katsoo osaamista, millä laatikossa taktiikkaa toteutetaan. Mielestäni Virtasen pelikirja on moderni, pelaajat eivät vaan siihen ole riittävän hyviä.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Jos mitään ei tehdä, niin kohta ei katsomossa ole edes 3000 katsojaa. Aina voidaan nostaa esiin se, että kevät ratkaisee ja sinne Virtanen saa joukkueen iskuun. Mutta tässä on nyt menossa kolmas kausi putkeen, jolla runkosarjan ajan katsomo on todella tyhjä - loppuunmyytyjä pelejä ei ole. Ja niitä ei tulekaan, kun tunne ja asenne kaukalosta puuttuu. Ja tässä itse näen Virtasen suurimman ongelman. Joukkue ei pelaa yleisölle, se ei viihdytä kuin toveittain. Ja se taas näkyy yleisömäärissä.

Itselläkin alkaa olla joskus mielessä pelipäivänä, että jaksaako sinne hallille lähteä. Ja en minä voittoja vain kaipaa, vaan hyvää peliä. Siksi itse en pahaksi laittaisi, vaikka jotain muutoksia valmennukseen saataisiin. Se lienee aika selvä, että Virtanen ei parasta joukkueesta saa irti - eikä ole saanut millään kaudella. Pudotuspelejä en sillä tavoin mieti, koska niissä joka jannu syttyy pelaamaan - oli siellä pelin takana kuka tahansa. Ja niinhän JYPkin on viime kaudet tehnyt
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Peli on nopeutunut ja kehittynyt mainitsemistasi ajoista myös liigassa, lienet pannut merkille. Nykyään pitää päästä paineistuksesta nopeilla syötöillä ja liikkeeseen pois, ihan kuten tepsi eilen toheloinneistaan huolimatta ja moni muukin liigajengi syksyn aikana. Pelin tempon nopeutuessa koko ajan mihinkään vanhan liiton "taklataan ne päädystä ulos" taktiikoihin on aivan turha luottaa. Pelin nopeutuminen edellyttää syöttötaidon ja syötön vastaanoton paranemista jatkuvassa liikkeessä ja täydessä vauhdissa, siksi myös perinteinen pystysuunnan kiekkokin on menneen talven lumia, mikäli menestyä halutaan.
Mikä pysäyttää liikkeen? Este tai seinä. Se pitäisi kiertää mutta jos taklaus osuu kohteeseen, liike pysähtyy ja kiekko vaihtaa "omistajaa". Tietysti se vaatii oikeat ajoitukset mutta minä väitän että taklaamalla voidaan tälläiset nopeat kiekkokontrollijoukkueet päihittää. Kun riittävästi taklaa, sitä alkaa kuka tahansa vähän varomaan ja se saa taas aikaan temmon hidastumista joka sopisi taas tuollaiselle JYPin nykyiselle joukkueelle paremmin. Mielestäni ei JYPin kannattaisi mennä tuolla materiaalilla vastustajan temmon mukaisesti vaan pakottaa vastustaja pelaamaan JYPin haluamalla temmolla. Osuvat taklaukset olisivat yksi täsmälääke tuon tavoitteen saavuttamiseen. Ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen. Riittää että ajoitukset ovat kohdillaan. Siinä olisi ihan riittävästi työsarkaa kuitenkin koska ajoitukset ovat olleet niin pahasti pielessä. Ja kuten sanoit, ennakointia tämäkin pelityyli vaatii.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
minä väitän että taklaamalla voidaan tälläiset nopeat kiekkokontrollijoukkueet päihittää.

Minä taas väitän, että pelkkää unelmointia, koska mitään järjellistä jatkuvuutta ei tuollaisessa pelityylissä ole, jos taas on, pelataan nykykiekkoa, jossa se jatkumo on koko viisikon kalkuloimana. Minusta moinen haikailu good old hokiin on jonninjoutavaa ajan haaskausta, kun katsot niitä maailman mittakaavalla huippujoukkueita, ei niistä yksikään kaatuisi mihinkään taklaajiin vailla kykyä nopeaan ja organisoituun kiekon siirtelyyn koko viisikon voimalla ja siihen avain on koko viisikon jatkuva liike ja pelivalmius. Nykyään kaikki joukkueet on fyysisiä ja pystyvät olemaan pelkäämättä ja vastaamaan tarjottuun fyysisyyteen, moinen väittämä pätee ehkä jossain junnupeleissä ja suomessa alasarjoissa, ei ammattilaiskiekossa. Avain asia nykypelissä ja jonkin sortin ongelma suomen pelaajatuotannossa on henkilökohtainen taitotaso kyetä hyvään syöttöpeliin ja syötön vastaanottoon maksimi tempossa ja tästä nyky JYP/maajoukkue on ollut hyvänä esimerkkinä. Olen ymmärtänyt Virtasen ajattelun kiekosta olevan pelaavuus, jossa jokainen kenttä kykenisi nykyopein pelaamaan, se korttitalo kaatuu, jos yksikin viisikosta ei siihen kykene, vaikka muut sitä 100% noudattavaisivatkin. Olen syksyn myötä pannut merkille, että juuri tässä on se JYPin pelin akilleen kantapää, joku ei kykene tekemään ruutaan vaaditusti ja ongelmat kertautuvat, myös kyvyttömyys luoda hyökkäyspelaamista avauksista lähtien juontaa osaamattomuudesta pelata kiekottomana ja lukea peliä eteenpäin. Kiteytän, JYP tällä kaudella on liikaa papparaisten ja kehittyvien nuorukaisten temmellyskenttä ja huolimatta siitä, kuinka kartalla Virtanen on nykykiekon vaateesta, ei hänellä ole faktisesti palikoita joilla operoida riittävällä tasolla, jotta mistään kärkipään sijoituksista voisi edes unelmoida.

Tästä sitten asiasta viidenteen, vaikka vielä jonkin aikaa sitten on olisi voinut tätä kuvitella mielipiteenäni kirjoittavan, yhä vahvemmjin koen, että Virta olisi kaappaamisen arvoinen ketku, mikäli valkkua vaihdetaan, ei pelkästään liigajoukkueen kannalta, vaan kehittämään ominaisuuksia koko juniorikaartille, sillä menneeseen ei aika valu ja nykykiekossa vaaditaan lähtökohtana syöttö - vastaanottotaito jatkuvassa maksimiliikkeessä. Näitä ominaisuuksia Virta olisi mitä osuvin kehittämään. Samalla siis sohaisen tuohon valkkukeskusteluun tällä siinä mielessä, että JYP valkun pitää olla laajemmin orientoitunut myös pelaajien kehittämiseen junnuissa ja mestiksessä, verrattuna perinteiseen liigavalkkuun, joiden pelaajien eteenpäin vienti vastuut on paljon rajatummat. Tämä voisi myös olla oikeanlaiselle valmentajalle se tekijä, jolla valintansa työpaikastaan tekee, päästä vaikuttamaan tulevaan pelaajasukupolveen isolla vaikutuksella ja aitiopaikalla.
 

Hukkaviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Syltty kun on nimenomaan siinä, ettei joukkueen taitotaso riitä toteuttämään kiekollista pelitapaa.

Mä en koe että esimerkiksi Tapparalla olisi taidollisesti kovinkaan paljon parempi joukkue kuin JYPillä, ja silti Tappara pystyy pelaamaan suhteellisen monipuolista ja hyvää kiekollista peliä. Ja tämä taas johtuu minun mielestä siitä, että Tapparassa jokainen pelaaja on perillä mihin/miten hänen kuuluu liikkua jne, ja miten muut viisikossa liikkuvat/tekevät, jolloin kiekollinen peli nopeutuu ja sen laatu paranee, kun voi syöttää "sokkonakin", kun tietää suurinpiirtein missä muut pelaajat on. Ja taas kun liikutaan viisikkona ja ennalta sovitusti, niin ei tarvi hakea mitään poikkikentän syöttöjä koko ajan, vaan päästään lyhyillä ja helpoilla syötöillä eteenpäin, jolloin syöttöjen/syötön vastaanoton laatu pysyy paremmalla tasolla. Tuossa minun mielestä on se suurin ongelma JYPillä tällä hetkellä, eli pelaajat ei ole "samalla sivulla" siinä miten/mihin pitäisi liikkua, jolloin ei ole niitä helppoja syöttöpaikkoja tarjolla vaan joudutaan roiskimaan kiekkoa vaan eteenpäin tai hakemaan jotain poikki kentän syöttöjä. Ja se on taas valmennuksen tehtävä saada pelitapa niin selkeäksi, että kaikki on tietoisia miten missäkin tilanteessa pelataan.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tuossa minun mielestä on se suurin ongelma JYPillä tällä hetkellä, eli pelaajat ei ole "samalla sivulla" siinä miten/mihin pitäisi liikkua, jolloin ei ole niitä helppoja syöttöpaikkoja tarjolla vaan joudutaan roiskimaan kiekkoa vaan eteenpäin tai hakemaan jotain poikki kentän syöttöjä. Ja se on taas valmennuksen tehtävä saada pelitapa niin selkeäksi, että kaikki on tietoisia miten missäkin tilanteessa pelataan.

Tappara ei ole todellakaan materiaaliaaliltaan ylivertainen tässä liigassa, erot kuitenkin tulevat esiin siellä rivimiestasolla, kun joukkueen pelaajien taitotaso riittää antamaan sen perussyötön lapaan ja ottamaan sen vastaan ja heillä on valmis ajatus siitä mitä sillä kiekolla tehdä, samalla kun kiekottomat osaa liikkua ja liikkeellä luoda lisää mahdollisuuksia pelin etenemiselle. Liigassa ja yleensä koko suomessa ollaan kuitenkin yksilotasossa, joka mahdollistaa pelin luomisen jääty kokolailla jälkeen muusta maailmasta. Valmennus ei voi sille asialle yhtään mitään, jos joku/jotkut viisikossa eivät kykene taktiikoita noudattamaan, kyse ei ole keskity/pelaa paremmin kyllä se siitä asetelmasta, vaan pelaajilta kerta kaikkiaan puuttuvat ne valmiudet toteuttaa nykykiekon vaatimuksia. Mikäli olet nyky JYP peliin kiinnittänyt huomiota, niinkuin sanot, olet varmaankin huomioinut, että kenttä kuin kenttä, peli kuin peli, joku kentästä aina tönöttää paikoillaan, tai jos avaava pelaaja antaa järkevän syötön, ei vastaanottaja joko ole pelivalmis tai ei kykene saamaan helppoa syöttöä haltuunsa. Virtasta kritisoisin avauspelaamisen puutteellisuudesta, vaikka se osin juuri näistä osaamattomuuksista johtuukin. Liigaa kun olen katsellut laajemminkin hitaat lähdöt pois lukien avaus omasta päästä lähtee joko suoraan keskustan kautta, tai laidan kautta keskustaan lähdöllä ja yksi aina varmistaa. JYP ei kykene edes tähän nykytilassaan, vaan seiftinä availlaan laitoihin seisovalle pelaajalle, joka on kiinni ja syöttösuunnat poispelattuna jo ennen puolustussinistä, eikä keskikaistaan tule tarjontaa, varmistuksesta puhumattakaan. Ei Virtasen ideologia ole mielestäni tämä, mutta tähän se tyssää, kun ei osata syöttää liikkeeseen, eikä kyetä vastaanottamaan liikkeessä: siksi minua on naurattanut puhe kiekollisemmasta JYPistä ja top4 materiaaleista. Ymmärrän hyvin, että suurin osa suolaa valmentajaa, mutta ongelma juontuu jo paljon kauempaa ja koskee nimenomaan rivipelaajan taitotasoa, ei niinkään sitä ns. kärkiosaamista. Tässä mielestäni syntyy se ero esim. Tapparan ja JYPin välillä, JYP viisikot eivät ole riittävän taitavia verrattuna edes liigan keskitasoon. Olen myös näkemäni perusteella tästäkin erimieltä kanssasi, jopa nykyJYPin pelaamisessa syntyy ns. helppoja syöttöpaikkoja riittävästi, mutta jos niitä ei kyetä vastaanottamaan, saati tekemään jatkumoa, koko helppo syöttö muuttuu samantekeväksi, siinä vaiheessa ollaan jo kaivamassa kiekkoa omista, tai ottamassa jäähyä, kun ei keritä mukaan vastustajan pelaamiseen. Koskaan ei muuten voi olla pelaajilla tiedossa, miten missäkin tilanteessa pelataan, vaan se on pelaajan älyttävä itse, kuinka toimia tilanteissa, jotka oikeasti ovat käsikirjoittamattomia ja yllättäviä, taktiikat koskee sitten isoja pelitavallisia asioita joita pyritään toteuttamaan, mutta joihin hirttäytyminenkin on osaamattomuutta. Taito pelata voittaa aina.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Taklaava pelityyli toimi hyvin ensimmäisenä mestaruuskautena. Silloin mm. finaalisarjassa oli kiekollisesti taitava joukkue jonka JYP pystyi kovalla taklauspelillä, hyvällä sijoittumisella, hyvällä maalivahtipelillä ja loistavalla suunnanmuutospelillä voittamaan puhtaasti. Taklauspeli oli vain yksi osa sitä kokonaisuutta mutta sillä hyvin tylsytettiin vastustajan kiekollinen peli.

Miettii vaikka toissakauden Blues pudotuspelisarjaa jossa joukkue oli todella fyysinen ja heitti miehiä seinille, samalla kaudella taidettiin viedä Kärppiäkin vastaan sarja seitsemänteen otteluun. Toki ylipäätänsä pudotuspeleissä peli on yhtäkkiä muuttunut todella fyysisesti ja homma lähtenyt toimimaan. Samoja elementtejä pitäisi saada enemmän runkosarjaan myös. Kuitenkin Kolemainen, Pihlman, salmio, Hotakainen kaikki sopii tämän tyyliseen pelityyliin paremmin. Lisäksi sitä on tuttunut Hytöset ja kumppanit pelaamaan vuosien varrella.

Mutta ei siinä edelleen tämänkauden osalta näkisin ettei ole mitään järkeä sekoittaa pakkaa ja alkaa vielä maksamaan toiselle valmentajalle palkkaa. Järkevää toki olisi ilmoittaa että ensikaudella Virtanen ei jatka.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Minä en tuota kielikuvaasi osta tässä yhteydessä. Puhumme kuitenkin ihmisten toiminnasta. Kyseessä on siten prosessi jossa avainasemassa ovat huomattavasti monimutkaisemmat sosiologiset ja psykologiset perusteet, kuin viinin käymisprosessin bakteerien toimintaperiaatteet, jotka ovat varsin helposti ennustettavissa ja hallittavissa.

Sinä edustatkin noin yleisesti sitä osastoa joka ei aseta valmennukselle tai organisaatiolle mitään vastuuta. Pahimmat negajengiläisetkin ovat pahoitelleet liiallista Virtaseen ja JYPiin kohdistunutta negailua. Teikäläiset sen sijaan jatkavat tuota ylimielisyystrippiään. Halli tuuletukseen jos fanit kritisoivat. Toisaalta teikäläiset vain seuraavat midas-Seppäsen auraamaa latua. JYP teki 13-14 kaudella yli puoli miljoonaa tappiota ja siihen sivuun menestysvuosien surkeimman urheilullisen tuloksen. Suoraselkäisen vastuullisuuden sijaan päätettiin ulista iltapaskassa kun on niin kovin negatiivinen ilmasto ja posijengi säesti omilla foorumeillaan.

Pointti siis siinä että ainaisen seliselin ja romantisoinnin voisi jättää vähemmälle. Se ei ylettömän negailun ohella palvele ketään.

Mainitaan lopuksi että Virtanen on ensi syksynä ollut koutsina JYPissä yhtä kauan kuin Dufva. Risto toi menestystä ovista ja ikkunoista, mutta monoa tuli kun tie oli kuljettu loppuun. Jännä nähdä onko Virtasella loputon tie.
 
Viimeksi muokattu:

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
JYPin materiaali on tässä sarjassa ihan kärkipäätä ja kyllä siten myös nopealla pystysuunnalla pitäisi pärjätä, mutta en usko että sillä saataisiin mestaruutta enään nyky liigassa, kiekko on kuitenkin kehittynyt. Toinen huvittava ajatus on yhä kiekossa pyörivä ajatus, että kiekollista pelitapaa toteuttaakseen pitäisi olla lähtökohtaisesti kovempi materiaali kuin vastustajilla. Vaikka oikeasti se on juuri päinvastoin.

Oikeastihan niin kiekossa kuin jalkapallossa, pelivälineen hallintaan perustava pelitapa on hyvä valinta siksi, että se peittää taitovajeita yms. Ultrakiekollista pelitapaa kannattaa juuri käyttää sellaisien joukkueiden joilla on taitovajetta, kun kiekko on itsellä niin se ei ole vastustajalla. Itse kiekonhallintaan perustava pelitapa ei vaadi pelaajilta lähtökohtaisesti mitään muuta kuin perussyöttäjä ja niiden toistoja, todella yksinkertaista.

En tosin myöskään lähden siihen, että JYPin kannataisi ultrakiekollista pelitapaa itselleen ajaa, koska JYPillä ei ole mitään niin suurta taitovajetta joukkueessa, paras olisikin hybridikiekko, mistä Veltsukin puhunut. Ongelma tuntuu olevan siinä, ettei Veltsu osaa tuota hybridikiekon ajatustaan myydä tai valmentaa joukkueelle. Tero Lehterä olisi mielestäni tuohon hommaan ehkäpä paras vaihtoehto tällä hetkellä, Tuomas Tuokkola sitten sen jälkeen.

Veltsun ajatukset on ehkä kauniita ja olen itsekin päässyt face to face muutaman kerran Virtasen kanssa juttelemaan, mutta kun valmentaja ei saa ajatustaan pelaajille myytyä tai osaa sitä valmentaa, niin kauniilla ajutuksista ei ole mitään hyötyä.
 
Viimeksi muokattu:

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sinä edustatkin..
.. Teikäläiset sen sijaan jatkavat tuota ylimielisyystrippiään. ..
Mitä kummaa, mistähän nyt pyryttää. Päättelen viestisi mouhoavasta sävystä, että olet kanssani eri mieltä. Tarkoitatko siis, että mielestäsi bakteerien toiminta ja ihmisten toiminta ovat suoraan rinnastettavissa kyseisellä yksinkertaistavalla kielikuvalla, jota en suostu ostamaan?
 
Viimeksi muokattu:

low prospect

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, support KooKoo & Jokerit
Juku-vitun-rit on kolmantena liigassa. 8 pistettä enemmän keränneenä. Valmentajana muuten täysin uudistunut RD.
Markolle nyt kenkä persaukkoon ja uutta ukkoa sisään. Eihän tästä tule yhtikäs mittään.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juku-vitun-rit on kolmantena liigassa. 8 pistettä enemmän keränneenä.
Olisin huolissani jos tilanne olisi sama helmikuussa, nyt en ole. Melkein kaikkein joukkueiden piste-erot ovat vielä pieniä tasaisessa sarjassa. Ainoastaan Lukon kannattajana epätoivo hiipisi jo puseroon ja pelihousujeni saumoista kuuluisi ritinää. Olen myös aidosti iloinen sarjanousijan onnistuneesta alkukaudesta ja eritoten meidän Topin nousujohteisesta kehityksestä alun vaikeuksien jälkeen.
 

Fironic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ducks, Kraken
Jonkun kerran olen männävuosina Virtasta puolustanut. Nyt toivotan puolestani hänelle tervemenoa. Eikös Ugandan pääsarjassa ollut joku päävalmentajan vakanssi avoinna?
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Tuo oli kyllä kaikista parasta että JYP sai tappioasemassa 3. erässä luotua kokonaista NELJÄ laukausta joista KAKSI Godla joutui torjumaan.

Keneltähän Veltsu tällä kertaa kyselee, miksi peli ei kulje?
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Miten olisi vaihtaa Akatemian ja Liiga Jypin valmentajia vähän aikaa päikseen? Voisi toimia herätyksenä koko porukalle. Taitaa sopimuksessa pykälät tehdä mahdottomaksi, mutta joku reagointi tähän kuraan pitäisi tulla. Vai pitäisikö tähän olla tyytyväinen?
 

Lord Maza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oli.
Tulkoon vittu vaikka viien viikon karenssi.. Virtane!! Lähe menee! Sut on nähty. Ammattikiekkoilijoille ei voi olla noin vaikeeta saada ns pelikirjaa "opetettua". Avauspelaaminen ei toimi, puolustuspelaaminen ei toimi. Mikään ei toimi. Paitsi selitysautomaatti.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt on aika lähellä, että kirjoitan tähän ketjuun muutakin kuin kärsivällistä tavaraa. Pohdin kaikki pelit nähneenä ihan vakavissani, onko Virtasen eväät syöty?

Vastausta en tiedä, mutta ei näinkään voi jatkua. Jotakin raskaansarjan liikettä tämä homma kaipaa. Pelaajia en kuitenkaan lähtisi hankimaan, koska rosteri on kova ja laaja näinkin. Näissä tapauksissa katseet kohdistuvat tietty penkin taakse ja tulee väkisinkin mieleen, pitäisikö "tammikuun pelaajahankinta" -rahat käyttää tänä vuonna uuteen koutsiin? Tulokset ja peli-ilme eivät tästä ainakaan paljoa voi heikentyä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös