Virtaselle kenkää!

  • 315 628
  • 1 587

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Totta toinen puoli. Mites sitten Karri Kivi? Nuorten maajoukkuevalmentajiahan on kautta historian kaapattu seuravalmentajiksi. Jopa leijonien edustusmiehistön valmentaja kaapattiin venäjälle seuravalmentajaksi (Jukka Jalonen).


Jos Karri Kivi olisi oikeasti realismia niin olen aika varma että tähän herraan on oltu yhteydessä. Hieman vaan on sellainen tuntu että jos KHL:n kelpaa paskansyöjät ja Jortikat niin eiköhän Kivellä olisi vientiä suuremmillekin liksoille. Kotimaassa kilpalijoita ei tosin ole koska päävalmentajapestit lienevät täytetty. Tämä on tällainen märkä päiväuni tosin. Toisaalta kiinnitin huomiota game sevenissä kuinka Kivi taas ylisti JYPin organisaatiota..varmaan vain halusin kuulla sen.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Jos Karri Kivi olisi oikeasti realismia niin olen aika varma että tähän herraan on oltu yhteydessä... Toisaalta kiinnitin huomiota game sevenissä kuinka Kivi taas ylisti JYPin organisaatiota..varmaan vain halusin kuulla sen.

Tähän kiinnitin itse huomiota myös ja olen kiinnittänyt tuohon Karrin tyyliin puhua JYPistä pitkin tätä koko kautta. Mies arvostaa JYPin organisaatiota ja on tehty hienoa työtä ja on hienot fanit ja pelaavat hyvää lätkää yms. Tähän perustuen en yhtään ihmettelisi, jos hyvän tarjouksen saatuaan tarttuisikin JYPin haaviin.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
No Karri Kivi on ihan toisesta ääripäästä. Nuori, nälkäinen ja menestyvä. Top-5 valmentaja imo tällä hetkellä. Jos olisin JYP fani, kusisin hunajaa jos Kivi tulisi valmentajaksi.

Niin se mainen kunnia vaihtelee. Ei siitä ole kuin puolitoista vuotta, kun Kiven ei kannattanut naamaansa Porissa ulkosalla näyttää, ettei olisi lähtenyt henki. Nyt puolitoista vuotta myöhemmin herraa pidetään Jumalaa ylempänä koko Suomessa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Karri Kivihän se olisi sellainen ihanteellinen valmentaja kun kuitenkin vasta vapautuneelle J. Jaloselle varmasti löytyy ottajia muualtakin Euroopasta. Kivellä ei varmaan kiinnostusta paljoa ole ulkomaille lähteä ainakaan tässä vaiheessa johtuen junnumaajoukkueen päävalmentajan tehtävistä. Eihän tuo kaksoisrooli mitenkään helppo tulisi olemaan mutta toisaalta RD hoiti senkin aikanaan JYPissä. Ei kuitenkaan ollut päävalmentaja silloin.

Mitä Virtaseen tulee, niin ULOS! UELOES!
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Mitä Virtaseen tulee, niin ULOS! UELOES!

Tätä kompattava ensimmäisen kerran kauden jälkeen.

Ihmeellistä kuulla ylipäätään yhtään missään että Virtanen olisi tämän kauden suorittanut hyvin. Varmasti yritti parhaansa, mutta tuo ei tee lopputuloksesta missään mielessä hyvää. Ellei sitten tavoite ole taantua keskikastiin ja sijoille ynnämuut. Tällöin jatkopahvia ehdottomasti.
 

Pauli

Jäsen
Ei Virtasen kausi täysin putkeen kyllä mennyt mutta tämä mustamaalaaminen ärsyttää. Vaikka sillä ei ole väliä tietenkään jos minua ärsyttää. Sama mitä hän teki se oli väärin. Mm. se että hän peluutti Tarkkia eikä Rajaniemeä maalissa loppukaudesta. Samia tietty turha syyllistää mutta kyllä Tarkki oli se kantava voima koko kauden ajan ja koko jypin paras pelaaja tällä kaudella. Sopimus on tehty hänen kanssaan kahdelle vuodelle ja mielestäni sitä pitää kunnioittaa kuitenkin näillä näytöillä. Jos kehitystä ei tapahdu niin optio vuotta ei käytetä vaan uutta valmentajaa kehiin.
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Sopimus on tehty hänen kanssaan kahdelle vuodelle ja mielestäni sitä pitää kunnioittaa kuitenkin näillä näytöillä. Jos kehitystä ei tapahdu niin optio vuotta ei käytetä vaan uutta valmentajaa kehiin.

Anteeksi mutta siis millä näytöillä? Voisitko antaa ihan konkreettisia esimerkkejä Virtasen tämän kauden näytöistä? Toki European Trophyn voitto oli ihan hieno juttu mutta jos nyt puhutaan itse liigakaudesta niin mitä ne näytöt nyt sitten olivat?
 

Pauli

Jäsen
European trophy on ehdottomasti yksi meriitti pitää sovittu sopimus voimassa. Ja myöskin se viides sija runkosarjassa ja tiukka playoff sarja saipaa vastaan. Tärkeimmässä, seitsemännessä pelissä jyp oli hyvä.

Eikä jypin puolustus ollut ihan niin hyvä kuin on annettu ymmärtää. Lisäksi sitä vaivasi loukkaantumiset pitkin kautta. Välivaara ei ollut täydessä kunnossa, Kalteva oli pois todella pitkään. Salcido oli floppi hankinta josta tietysti vastaa Virtanen.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
European trophy on ehdottomasti yksi meriitti pitää sovittu sopimus voimassa. Ja myöskin se viides sija runkosarjassa ja tiukka playoff sarja saipaa vastaan. Tärkeimmässä, seitsemännessä pelissä jyp oli hyvä.

Hyvin on Tynin propaganda uponnut, kun viides sija runkosarjassa on syy pitää Virtasen sopimus voimassa. Ja jos kahden maalin johdon hukkaus seitsemännessä pelissä on hyvän arvosanan arvoinen asia, niin se kertoo vähän samasta vaatimustasosta mitä valmennusjohdolla oli tällä kaudella.

Mitään virkaa ei ole toki myöskään sillä että puolet joukkueesta alisuorittaa, pelitapaa ei ole, valmentaja kyykyttää pelaajia ulos joukkueesta jne.

Olen edelleen sitä mieltä että JYPin valmennus ensi kaudeksi on jo tiedossa. Ja henk.koht toivon tämän kauden jälkeen että Marko Virtaselle sanotaan kiitos ja hei. Tule takaisin viiden vuoden päästä kun osaat valmentaa.

Jos JYP haluaa pysyä kärkikahinoissa ja houkuttelevana joukkueena pelaajille, Virtasen TET-jakso ei voi jatkua enää. Ei vaan voi.
 
Viimeksi muokattu:

Hiitonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei Virtasen kausi täysin putkeen kyllä mennyt mutta tämä mustamaalaaminen ärsyttää.

Komppailen tätä. En olisi kyllä vielä alkuviikosta uskonut että tulen Mr. Virtasta puolustelemaan.

Sitä ei voi kukaan kieltää etteikö tämän kauden tulos olisi pettymys. Itse asetin tavoitteeksi välierät. Meillä on vaan taidettu oppia Jyväskylässä liian hyvään.

Alatalon ensimmäisellä kaudella tulos oli kuudes, Dufvan ensimmäisen kauden tulos oli viides, Aholla mestaruus, Virtasella viides+ET mestaruus. Virtanen joutui aika äkkiarvaamattakin päävalmentajan paikalle Ahon lähdettyä tunnetuista syistä Espooseen. Monet huutelivat silloin Raatoa tänne valmentamaan, mutta nyt HIFKissä jäi tämä kausi kesken ja organisaatio sekaisin. Yritän tässä nyt sanoa sitä, että ei Virtanen huonoin valmentaja liigassa ole, siitä kertoo esimerkiksi KalPan,TPS:n HIFKin ja Jokereiden runkosarjasijoitukset.

Monet täällä puhuvat nyt Karri the Kiven puolesta, onko tälläkään valmentajalla muuta, kuin yksi suonenvetoKEVÄT ja nuorten mm-mestaruus? Mestaruusvuonnakin yksi tähtipelaaja sotki paletin niin sekaisin, että turpaan tuli yhtenänään ja mies ei uskaltanut Porin yössä yksin kävellä... Miten sopeutuisi Jyväskyläläisten diivailijoiden seuraan? Alkaako nimeltämainitsemattomat pelaajat taas pelata omaa pelikirjaa ja savustaa valmentajaa ulos?

Jossitella voi aina, mutta jos meillä olisi tällä kaudella pysynyt pakisto ehjänä jouluna (pahimmillaan vain 2 vakikokoonpanon miestä rosterissa) ja meillä olisi ollut kiekollisesti pätevä kakkossentteri (mestaruusvuosina Jakke+JP ja Perrin+JP) niin pelattaisiinko nyt välierissä? Parempi runkosarjasijoitus -> SaiPa ei kahdesti kotona JYPpiä voita.

Ettei kellekkään jää epäselväksi niin omastakin mielestänikin pelitapa oli hukassa koko kauden, tulokset ailahtelivat laidasta laitaan, turhia hankintoja (Ikonen), turhia ulostuksia (Abid). Tulokasvalmentajalle viides sija missä tahansa muussa joukkueessa olisi ok, mutta täällä se ei riitä. Riski on jatkaa Virtasella, mutta riski on ottaa valmentaja myös organisaation ulkopuolelta, toivottavasti toimistolla puntaroidaan riskien suhteita.

JYPin peli IDENTITEETTIIN kuuluu taklaukset ja taistelu ja jos niitä ei näy, ei jyväskyläläinen yleisö syty. Tässä Virtanen teki mielestäni suurimman virheen. Nytkin kun SaiPa sarjassa tuli tunne ja taistelu mukaan niin alkoi jatkoaikakirjoittelijankin toiveet paremmasta heräämään. Mikäli Virtanen jatkaa, on hän ensi kaudella vuoden kokeneempi ja sitämyötä parempi valmentaja. Riittääkö se?
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
On se perkele täälläkin lapsellista porukkaa. Aina mietin pitkään että ovatko jotkut tosissaan? Onko totta että täällä vaaditaan suu vaahdossa potkuja kun JYP sijoittui liigassa viidenneksi? Manchester United ei ole antanut potkuja Moyesille vaikka tulos on mitä on. Oletteko tosissanne?
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
On se perkele täälläkin lapsellista porukkaa. Aina mietin pitkään että ovatko jotkut tosissaan? Onko totta että täällä vaaditaan suu vaahdossa potkuja kun JYP sijoittui liigassa viidenneksi? Manchester United ei ole antanut potkuja Moyesille vaikka tulos on mitä on. Oletteko tosissanne?
PERKELE! Totta helvetissä ainakin minä olen tosissani. Kyse ei lopulta ole loppusijoituksesta, se on vaan tulos siitä isommasta asiasta eli pelitavan sekoittamisesta, pelaajien peluuttamista väärillä pelipaikoilla ja jotkut vielä väärissä rooleissa. Se on sitä että piti JUMALAUTA mennä sotkemaan JYPin peli-identiteetti ja mennä korjaamaan jotain mikä ei ollut rikki. Sen lisäksi nuo turhat koirankopitukset jne. Listaa voisi vielä jatkaa mutta eiköhän tuo tehty jo tarpeeksi selväksi.

Sanottakoon kuitenkin vielä se että jos tulos olisi ollut sama mutta nuo muut väittämät ei pitäisi paikkaansa ja JYP olisi pelannut samalla tavalla kuin Ahon aikana, tuskin vaatisin Virtaselle potkuja.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
On hyvä huomata, että liiga oli varsin epätasainen ja JYPin matka kahden kärkeen kasvoi todella isoksi. Jäätiin isoon tasaiseen keskikastiin, jossa jäätiin kahteen otteeseen SaiPaa(!) huonommaksi.
...ja JYP sijoittui sarjataulukossa paremmin kuin olisi "ansainnut" - peliesitysten perusteella. Tarkki oli suurin yksittäinen tekijä, miksi sarjasijoitus riitti suoraan playoffs-paikkaan.

Se on selvä, että iso pelitavallinen muutos ei käy helposti, eikä hetkessä. On olemassa mahdollisuus, että JYP osaa toteuttaa Virtasen piirtämää pelitapaa ensi kaudella menestyksekkäämmin. Tämä vaatii joukkueelta täyttä sitoutumista asiaan ja uskoa pelitapaan. Löytyykö sitä uskoa vielä vuoden taapertamisen jälkeen?
Johtavien pelaajien pitäisi ostaa Virtasen pelikirja ja toteuttaa sitä viimeistä piirtoa myöten. Jos johtavat pelaajat Perrin ja Tuppurainen eivät osaa toteuttaa pelikirjaa, on pelikirjaseikkailu epäonnistunut kokeilu. Blyton-vainaa saisi vain lisämateriaalia kirjaansa "Viisikko hukassa".

En ole optimistinen, että tämä asia muuttuisi ensi kaudella paremmaksi, jos Virtanen heiluu edelleen päävalmentajan natsoilla. Pelimäärä on ensi kaudella vielä tätäkin kautta isompi. Edessä on pitkä kesäloma ja kohta alkavat harjoituspelit. Ikävä kyllä se ensi kausikin alkaa pian: ilman pedagogista ihmelääkettä Virtasen yritys nuijia hänen pelitapansa joukkueen pelitavaksi vaikuttaa liian vaikealta pestiltä. Asiaa ei auta sekään, että A/B/C-junnut ja Akatemia pelaavat eri pelikirjalla kuin liiga. (Tämä on oma käsitykseni, saa korjata.)

Jos Seppänen on siunannut Virtasen pelikirjamission ja hän pääomistajana uskoo siihen, olisi parempi pitää huoli että tämä "suuri harppaus" ajetaan koko organisaationsa läpi. (Ideologian voisi painaa vaikkapa pieneksi musta-valko-punaiseksi kirjaksi.) Oli toteuttaja Virtanen tai kuka tahansa, näin sen pitäisi isossa kuvassa mennä.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Jo runkosarjan aikana lukeuduin itsekin niihin, jotka alkoivat täällä jatkoajalla toivoa muutosta valmennukseen. Olen kirjoittanut asiasta muutaman kerran - mutta mitenkään "suu vaahdossa", kuten opelix kirjoitti, ei täällä kukaan mielestäni jatkoajallakaan pääsääntöisesti ole potkuja ollut vaatimassa. Pikemminkin pelitapaan ja peli-ilmeeseen perusteluissaan nojaten ovat kannattajat toivoneet muutosta. Kirjoitan itse teemasta nyt vielä kerran

Pelitapa, jota viime kausi ajettiin sisään joukkueeseen, toimi hyvin hajanaisesti. Runkosarjan viides sija ei ollut yllätys, vaan se että kasassa olevalla joukkueella jäätiin viidenneksi. Ajoittain JYP pelasi hienoa lätkää, mutta juuri sekin osoitti sitä potentiaalia, mihin joukkue olisi voinut yltää, jos valmennus olisi saanut asiat toimimaan.

Mitkä ne Virtasen näkemykset jääkiekosta Jyväskylässä oikein ovat, jäivät epäselväksi. Parhaiten mieleen on jääneet tiivistykset "etiäppäin" ja "en tiiä" - ja niistä olen monien muiden tavoin jo aiemminkin tainnut kirjoittaa. Kuten Ilkka Kulmala Keskisuomalaisessa jo kirjoitti, niin syksyn puheliaasta tulokasvalmentajasta kehkeytyi melkoinen tuppisuu kauden mittaan.

Se on olennainen syy, miksi muutosta valmennukseen - joko miehen vaihdoksella tai muutoin - halutaan laajasti, kumpuaa siitä, että me katsojat haluamme nähdä mukavaa viihdyttävää peliä taklauksineen. Me haluamme nähdä pelaajien kasvoilla virnettä ja rohkeutta suorituksissa. Emme mailan puristusta ja kuulla koko ajan uutisia pelaajien penkityksistä - tai nähdä Abid -tyyppisiä ratkaisuja valmentajalta.

Myöskään ne huhut, joita useimmat meistä hallilta / hallilla ovat kuulleet, eivät normaalisti synny tyhjästä. Ja mitä tulee pelaajien floppaamiseen, niin esimerkiksi Salcido ei ollut mikään floppihankinta, vaan on SM-liigaan loistava pelaaja. Nyt ei miehestä vain saatu parasta irti. Käsittämätön oli myös Perrinin +/- saldo tai Tuppuraisen ja Ikosen tehottomuudet. Vastuuta ennen kaikkea on pelaajilla itsellään, mutta paljon joukkueen pelaamisessa kokonaisvaltaisesti on pielessä oltava, jos kovin moni potentiaalinen tähtipelaaja ei saa itsestään irti kuin pienen osan osaamisestaan. Case Myttystä ei taida ymmärtää kukaan. Ehkä ei edes M.Virtanen itse?

Toki nyt on muutama kuukausi aikaa laittaa pakettia kuntoon, eikä joukkuetta edes hirveästi tarvitsisi vahvistaa, jotta sillä voi ensi kaudella taistella mistä vain. Kaikkeen edellä esille nostamaani voi olla hyviä syitä, jotka osoittavat, ettei asioille vain voitu mitään. Ja ei niitä toki JYPin tarvitse kenellekään alkaa avaamaan.

Mutta jos mikään ei muutu, mitään ei viime kauden huhujen ja ihmetysten taustoista kerrota, niin ainakaan alkukaudesta on turha JYPin odotella loppuunmyytyjä halleja. Ja jos tilanne sellaisena jatkuu, niin kaiketi asialla on vaikutusta myös sponsoreihin, joiden edustajat muuten myös ovat siellä katsomossa ihmettelemässä menoa. Ja jos talous alkaa ontua, niin ketju on lohduton. Tähän astihan JYP on edennyt riemukulkua, nyt on haaste edessä ja selätettävänä. Ja sitten on vielä se vetovoimaisuus pelaajiin päin, jota tämä kausi ei myöskään sitten tainnut ruokkia - ja siinä päävalmentaja on keskiössä.

Kuudennessa pleijarissa kolme istumapaikkaa vierestäni oli tyhjänä, halli ei lähellekään loppuun myyty, kaksi hienoa peräkkäistä voittoa takana ja JYP pelannut hyvää sarjaa SaiPaa vastaan. Hallin väljyys ei kertonut siitä, että jyväskyläläisyleisöllä olisi maha täynnä menestystä. Se kertoi ennemmin siitä, että pitkän runkosarjan hajuton ja mauton JYP oli kyllästyttänyt osan yleisöstä ja niiden poisjääneiden uudelleen houkuttelu hallille ei ole helppoa - ei edes silloin näköjään kun ratkaisupeleissä oikeasti taistellaan ja pelataan hyvin.

Virtasen potkuja tai muuta selkeää muutosta eivät vaadi nuoret ja tietämättömät teinit, vaan asiaa pähkäilevät (heidän ohellaan) monet eri-ikäiset ja pitkään JYPpiä ja/tai jääkiekkoa muuten seuranneet jatkoajan kirjoittajat. Ja ei se pohdinta vain tänne palstalle jää. Omassa ystäväpiirissänikin on väkeä, joka ei enää oikeasti niitä pleijarikausikortteja hankkinut.

Loppuun saakka JYPille menestystä toivoin ja viidennessä pelissä Lappeenrannassa tuli oma äänikin huudettua viikoksi pois. Mutta hyvästä SaiPa sarjasta huolimatta nyt keväällä ratkotaan minusta paljon JYPin tulevaisuutta. Päävalmentaja merkitsee paljon. Nyt on joko päävalmentajan pelinäkemysten muututtava, tai tapojen saada pelaajat toteuttamaan pelityyliään muututtava - tai sitten päävalmentajan muututtava, eikö niin?

Kulunut kausi oli pettymys, hienosta Berliinin voitosta huolimatta. Nyt on reagoinnin aika viimein. Minusta olisi ollut jo runkosarjan kuluessa.
 

Hiitonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Case Myttystä ei taida ymmärtää kukaan. Ehkä ei edes M.Virtanen itse?

Osaako joku avata tätä casea? Vielä kesällä suunniteltiin useassakin rosterissa kakkosen keskelle ja ratkaisupeleissä Ikoset ym. laiturit ajaa yli ja ohi.

Tilastot tältä kaudelta:
Liiga JYP 26 ottlua 2+7=9
JYP-Akatemia 8 ottelua 2+9=11

Oliko siellä jotain vammaa vai Veltsun koirankoppi?
 

Pauli

Jäsen
Myöskään ne huhut, joita useimmat meistä hallilta / hallilla ovat kuulleet, eivät normaalisti synny tyhjästä. Ja mitä tulee pelaajien floppaamiseen, niin esimerkiksi Salcido ei ollut mikään floppihankinta, vaan on SM-liigaan loistava pelaaja. Nyt ei miehestä vain saatu parasta irti. Käsittämätön oli myös Perrinin +/- saldo tai Tuppuraisen ja Ikosen tehottomuudet. Vastuuta ennen kaikkea on pelaajilla itsellään, mutta paljon joukkueen pelaamisessa kokonaisvaltaisesti on pielessä oltava, jos kovin moni potentiaalinen tähtipelaaja ei saa itsestään irti kuin pienen osan osaamisestaan. Case Myttystä ei taida ymmärtää kukaan. Ehkä ei edes M.Virtanen itse?

Toki nyt on muutama kuukausi aikaa laittaa pakettia kuntoon, eikä joukkuetta edes hirveästi tarvitsisi vahvistaa, jotta sillä voi ensi kaudella taistella mistä vain. Kaikkeen edellä esille nostamaani voi olla hyviä syitä, jotka osoittavat, ettei asioille vain voitu mitään. Ja ei niitä toki JYPin tarvitse kenellekään alkaa avaamaan.

Mutta jos mikään ei muutu, mitään ei viime kauden huhujen ja ihmetysten taustoista kerrota, niin ainakaan alkukaudesta on turha JYPin odotella loppuunmyytyjä halleja. Ja jos tilanne sellaisena jatkuu, niin kaiketi asialla on vaikutusta myös sponsoreihin, joiden edustajat muuten myös ovat siellä katsomossa ihmettelemässä menoa. Ja jos talous alkaa ontua, niin ketju on lohduton. Tähän astihan JYP on edennyt riemukulkua, nyt on haaste edessä ja selätettävänä. Ja sitten on vielä se vetovoimaisuus pelaajiin päin, jota tämä kausi ei myöskään sitten tainnut ruokkia - ja siinä päävalmentaja on keskiössä.


Virtasen potkuja tai muuta selkeää muutosta eivät vaadi nuoret ja tietämättömät teinit, vaan asiaa pähkäilevät (heidän ohellaan) monet eri-ikäiset ja pitkään JYPpiä ja/tai jääkiekkoa muuten seuranneet jatkoajan kirjoittajat. Ja ei se pohdinta vain tänne palstalle jää. Omassa ystäväpiirissänikin on väkeä, joka ei enää oikeasti niitä pleijarikausikortteja hankkinut.

Loppuun saakka JYPille menestystä toivoin ja viidennessä pelissä Lappeenrannassa tuli oma äänikin huudettua viikoksi pois. Mutta hyvästä SaiPa sarjasta huolimatta nyt keväällä ratkotaan minusta paljon JYPin tulevaisuutta. Päävalmentaja merkitsee paljon. Nyt on joko päävalmentajan pelinäkemysten muututtava, tai tapojen saada pelaajat toteuttamaan pelityyliään muututtava - tai sitten päävalmentajan muututtava, eikö niin?

Kulunut kausi oli pettymys, hienosta Berliinin voitosta huolimatta. Nyt on reagoinnin aika viimein. Minusta olisi ollut jo runkosarjan kuluessa.

Salcidon pelaaminen omassa päässä oli minusta aika heikkoa pelkästään jo yks vastaan yks tilanteissa. Ja muutenkin omanpään pelaaminen. En pidä häntä itse ainakaan sen sortin vahvistuksena mitä tuolla palkalla pitää saada. Ja siihen omanpään pelaamiseen ei edes Virtasella ollut mitään tekemistä.

Joo toki ja varmasti Virtasenkin pitää ottaa opikseen ja niin koko valmennusjohdon. Puolustuspelaamisessa etenkin Laurilan jotta hommaa saadaan kehitettyä ja vietyä eteenpäin. Ja pelin on kehityttävä sitä en kiellä. Mutta sopimuksen mukaan Virtasella on aikaa vielä vuosi tehdä se. Nyt ei tulokasvalmentaja onnistunut kuin esim. viimekerralla. Mutta toinen vuosi kertoo jo enemmän kannattaako kolmannen vuoden optio ottaa käyttöön.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Mutta sopimuksen mukaan Virtasella on aikaa vielä vuosi tehdä se.

Jos JYP aikoo pitää seuran houkuttelevana pelaajille, jotka haluavat tulla tänne kehittymään, Virtasella ei ole vuotta aikaa soveltaa tuota pelitapaa - enää.

Maksimissaan joulutaukoon ensi syksynä, jos jatkaa. Toivottavasti ei jatka ja JYP julkistaa uuden päävalmentajan parin viikon sisällä.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Eli käytännössä jos homma ei mene eteenpäin niin seura ilmoittaa joulun jälkeen ettei optiota lunasteta.

Toivokaamme siis, että silloin ei ole vielä liian myöhäistä vakuuttaa sopimusneuvotteluissa pelaajille että JYPiin kannattaa tulla.
 

Kaulaote

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, kärkiveivi, VIP
En minäkään purnaa sijoituksesta, vaan tavasta jolla se tuli. Peli oli ihan sekaisin läpi kauden ja selkeästi Virtasen "kiilailukiekkoa" ei ostanut yleisö eikä pelaajat. En alun alkaenkaan ymmärtänyt miksi Virtasen piti lähteä korjaamaan toimivaa ja menestyvää pelitapaa. Paljon oli puhetta että pelitapa oli liian vaativa ja raskas, no jumalista ei niitä mestaruuksia ilman verta ja hikeä nostella. Onhan se tietysti kiva kiekotella ja läpsytellä, senhän mm.Kalpa osoitti kovin toimivaksi tällä kaudella.

Jos Virtanen on puikoissa vielä ensi kaudella uskon saman läpsyttelyn jatkuvan kuin tänä kautena ja silloin saadaan olla tyytyväisiä edes sääleihin pääsystä. M.Virtasta vastaan minullakaan ei ole mitään, päin vastoin, hieno JYP historia pelaajana. Mutta valmentajana ei vaan taida riittää. Ei jatkoon valmentaja M.Virtanen.
 

Musta87

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En alun alkaenkaan ymmärtänyt miksi Virtasen piti lähteä korjaamaan toimivaa ja menestyvää pelitapaa.
"Don't fix it if it ain't broken." sano jenkki. No, oliko JYPin pelitapa kauden 2012-13 jälkeen rikki vai ei? Sanoisin, että rikki oltiin. Ässät vei tuota ajokoira-/hurrikaanikiekkoa melkolailla pleijareissa ja sama oltiin nähty jo vuosia sitten Bluesia vastaan. Jotain piti tehdä.

Ongelma ei minusta alunperinkään ollut se, että pelitapaa lähdettiin muuttamaan, vaan se, miten se tehtiin. Liian(?) radikaali veivaus heti alkuun, josta sitten pikku hiljaa palailtiin takaisin lähtöpistettä kohti. Kuulostaa jotenkin sille, ettei valmennuksellakaan ollut lopulta luottoa omaan pelitapaansa. Ja se tässä eniten pelottaa M.Virtasen johtamassa JYPissä. Millä pelitavalla mennään ensi syksynä ja uskooko kukaan pelaajista enää tätä valmennuksen visiota tavasta jolla menestyä?
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
"Don't fix it if it ain't broken." sano jenkki. No, oliko JYPin pelitapa kauden 2012-13 jälkeen rikki vai ei? Sanoisin, että rikki oltiin. Ässät vei tuota ajokoira-/hurrikaanikiekkoa melkolailla pleijareissa ja sama oltiin nähty jo vuosia sitten Bluesia vastaan. Jotain piti tehdä.
Ei oltu rikki. Ässät nyt vei viime keväänä kaikkea mahdollista, ei pelkästään Jypiä välieräsarjassa.
Kausi 2012-13 on yksi Jypin liigahistorian parhaista kausista, varsinkin kun huomioi kauden loppua kohti todella kapeaksi käyneen materiaalin. Pistäisin rankingissa sijoille 5-6. Edelle mestaruuskaudet, ensimmäinen liigakausi, ensimmäinen mitalikausi ja kenties ensimmäinen pronssikausi.

Ennen tätä kautta pelatulla viiden kauden periodilla saavuttiin 2 mestaruutta + 2 pronssia + muutama runkosarjan voitto. Kirsikkana kakun päällä upea pelityyli. Jotain piti tehdä???

Halu muuttaa pelitapaa ei ollut valmentajan syy, mutta eipä Virtasesta ollut muutoksen tekijäksi. Sanoisinpa että nyt on se tilanne jossa 'jotain pitää tehdä'.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
"Don't fix it if it ain't broken." sano jenkki. No, oliko JYPin pelitapa kauden 2012-13 jälkeen rikki vai ei? Sanoisin, että rikki oltiin. Ässät vei tuota ajokoira-/hurrikaanikiekkoa melkolailla pleijareissa ja sama oltiin nähty jo vuosia sitten Bluesia vastaan. Jotain piti tehdä.

Ongelma ei minusta alunperinkään ollut se, että pelitapaa lähdettiin muuttamaan, vaan se, miten se tehtiin. Liian(?) radikaali veivaus heti alkuun, josta sitten pikku hiljaa palailtiin takaisin lähtöpistettä kohti. Kuulostaa jotenkin sille, ettei valmennuksellakaan ollut lopulta luottoa omaan pelitapaansa. Ja se tässä eniten pelottaa M.Virtasen johtamassa JYPissä. Millä pelitavalla mennään ensi syksynä ja uskooko kukaan pelaajista enää tätä valmennuksen visiota tavasta jolla menestyä?

Hyvä kirjoitus.

Minä olen jonkin verran eri mieltä siitä, että oliko pelitapa rikki vai ei. Minun mielestä se ei ollut, mutta siinä oli tietenkin aika monta riskinpaikkaa. Tuo pelitapa vaati materiaalilta paljon, sen laajuudelta ja tasolta. Niinpä avainmiesten loukkaantumiset ja pitkittyvät playoffs-sarjat söivät joka kevät JYPin lentoa. Pelitapa-asialla kenties haluttiin paikata tätä; pärjätä vähemmällä energialla. Joten - jos vanhalla pelitavalla olisi jatkettu kasvavan Eurooppa-pelikuormituksen kanssakin, olisi materiaalia pitänyt olla vielä enemmän. Ja toisaalta kun tuore valmentaja haluaa voittaa joka ilta, ei ehkä uskottu, että kärkimiehiä uskalletaan lepuuttaa. Ei muuten uskallettu nytkään. Kun noin iso pelitavallinen muutos tehdään, olisi voinut kuvitella että myös kokoonpanoa ravistellaan huolella ja nimenomaan kärkiäijien osalta. Silloin yleisö ja sidosryhmät olisivat hiljaisesti hyväksyneet yhden nihkeän kasvunkauden. Nyt joukkue säilyi ennallaan ja jopa vahvistui, mutta vain valmentaja osasi pelitavan (jos osasi). Tätä kokoonpanon ravistelua ei ole vieläkään tehty, kun kärkipelaajien sopimukset jatkuvat. Tällä rungolla on menestyttävä, se pystyy siihen oikealla pelitavalla.

Marko Virtanen on todella pahassa paikassa, jos jatkaa. Miten hän myy elokuussa joukkueelle pelitavan, jota lähdetään toteuttamaan? "Pelataan nyt tätä pelitapaa, joka heitettiin toimimattomana roskikseen kesken viime kauden". Ihan varmaan kaikki ostaa. Tai "Pelataan nyt tätä pelitapaa, jota tulin vuosi sitten muuttamaan". Helposti menee.

Ei maailmassa ole yhtä yksittäistä ainoaa voittavaa pelitapaa. Maailmassa on pelitapoja, joiden pitää sopia käytettävälle materiaalille, pelirytmiin, valmentajan osaamiseen, harjoitepankkiin ja seuraidentiteettiin. Paras symbioosi on pitkässä juoksussa vahvimmillaan.
 

Musta87

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voisin lainata edellisiä kirjoituksia oikeastaan kokonaan ja kommentoida osissa, mutta helpompi ehkä kirjoitella puhtaalta pohjalta.

Minusta pelitapa oli - jos ei kokonaan rikki - niin ainakin nykysuuntausten mukaisesti hieman säröllä. Hyökkäyspelin yksipuolisuus söi rutosti energiaa ja sai (jos muistatte) osakseen paljon kritiikkiä myös faneilta. Puskemista alivoimaisena jatkuvasti ylöspäin kritisoitiin paljon Ässiä ja myös 2011 Bluesia vastaan. Kiekkomaailman trendit näyttivät vuosi sitten sille, että kiekollista peliä on rytmitettävä monipuolisemmin jos haluaa kullasta kamppailla. Valmennus teki päätöksen pelitavan muutoksesta miettimättä sitä miten käytettävissä oleva materiaali pelitapaa tukee ja ennen kaikkea selkeästi vailla olemassa olevaa harjoitepankkia, jolla tuo pelitapa pitkän kauden aikana selkäytimeen runtataan. En ole pystynyt seuraamaan kauden aikana liigajoukkueen harjoittelua tarpeeksi tarkasti, mutta pelaaminen on minusta näyttänyt sille, ettei harjoittelu ole aina tukenut haluttua pelitapaa. Niin sekaisin siellä on pelaajat viisikon sisällä olleet.

Kuten Alvajärven Urho toteaa, nyt Virtanen tiimeineen on todella pahassa paikassa. Jos Veltsu jollain ilveellä saa tästä taiottua menestyvän kiekkojoukkueen, nostan hatun todella korkealle. Olettaen tietenkin, että saa ylipäänsä jatkaa vastuussa.

Omana loppupohdintana voisi todeta, että vuodessa on tapahtunut aika paljon muutoksia myös Suomen sisäisessä pelitapailmapiirissä, jos tällaista ärsyttävää sanaa voi käyttää. Peliä on nopeutettu tosi paljon aikaisemmasta ja ns. tilan voittamista korostettu. Sen pitäisi myös näkyä menestyvän joukkueen pelitavassa tulevalla kaudella. Se näkyy komeasti tällä kaudella mm. Saipan ja Kärppien pelissä.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Valmennus teki päätöksen pelitavan muutoksesta miettimättä sitä miten käytettävissä oleva materiaali pelitapaa tukee ja ennen kaikkea selkeästi vailla olemassa olevaa harjoitepankkia, jolla tuo pelitapa pitkän kauden aikana selkäytimeen runtataan. En ole pystynyt seuraamaan kauden aikana liigajoukkueen harjoittelua tarpeeksi tarkasti, mutta pelaaminen on minusta näyttänyt sille, ettei harjoittelu ole aina tukenut haluttua pelitapaa. Niin sekaisin siellä on pelaajat viisikon sisällä olleet.
Oletetaan että olen kanssasi samaa mieltä pelitavan uusimisen tarpeesta - oli sen syy sitten ajanmukaistaminen tai energian säästäminen. Näin yleisesti ottaen onko Marko Virtasen talven 2013 meriiteillä varustettu valmentaja järkivalinta uudistamaan Liigan sen hetken viime vuosien menestyineimmän joukkueen pelistrategiaa?

Hirveä hinku uudistua, mutta väärä joukkue ja väärä valmentaja. Vähän kuin AC/DC:tä pitäisi uudistaa konesaundeihin sen tylsän riffirokin sijaan ja uudistajaksi palkattaisiin Duon pikkutytöt. Ei Angus Young kuuntele nobodyjen visioita eikä sellaiseen suostu Eric Perrinkään.

Minusta Virtasella ei ole eväitä jatkaa uudistustyötään. Jos uudistamista halutaan jatkaa niin sen pitää viedä maaliin valmentaja jolla on näyttöjä vastaavista uudistusprojekteista. Toisaalta tämän kauden mahalaskun takia Virtasella ei ole oikein henkistä pääomaa edes palata Dufva-kiekkoon vanhoin opein. Joukkue voitti huutoäänestyksen valmentajaa vastaan pelitavasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös