Ville Peltoselle kenkää!

  • 424 815
  • 3 485

T.J.R

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Flyers
Menikö Ässillä pari päivää kun ilmoittivat, että Härkälä sai kenkää?

Eurooppalaisella huippuseuralla voi mennä pidempään koska kaikki kivet tulee kääntää tässä ja nyt sekä täytyy myös sitkeästi jumpata ennenkun Peltoselle annetaan välittömästi kenkää.

Muistan kristallinkirkkaasti mun ekan ajatuksen kun Peltonen kolme vuotta sitten nimitettiin koutsiksi. Se oli tähtiinkirjoitettu kohtalo, jossa itse Ville Peltonen johdattaa tämän seuran ainakin kerran mestaruuteen ja tullaan saamaan takaisin se tunne, mitä on olla IFK ja osa sitä. Muistan myös ennen kauden alkua ajatelleeni, että tällä rosterilla ei voi hävitä tai jos häviää, niin helppoa se ei tule olemaan.

Toivon samaa mitä joku jo kirjoittikin. Kun huomenna herään, haluan lukea The Tiedotteen jossa yhteisymmärryksessä on päätetty, että Villen sopimus on purettu.
 

waakneri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Kingit IFK ja Penguins, ManU
Siellä oikeen erätauolla ja vaihtoaitiossa selataan somea kun kerran oikein kesken pelin häiritään? Anna mun vittu kaikki kestää.
Somepaskaa tulee kaikille, miten IFK ja sen pelaajat olisi eri, ihan vitun huono kortti vetää edes yrittää tolla. Hävetkää.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HEIHEI Peltonen, SURKEA VALMENTAJA!! Hävettävä tulos tuolla pelaajanipulla. Ei ole enää mitään syytä, miksi pitäisi saada jatkaa!! Se 2-vuotinen jatkosopimus on MEGALUOKAN VIRHE!!!
No ainakin se on todettava, että ei ollut sitten (tämäkään) se kevään joukkue. Mutta ihan kiva nousu kuitenkin, saadakseen sitten kuitenkin hävitä lopulta.

Ylltäyn kovasti jos Ville ei pö...seiso, siellä vaihtoaitiossa edelleen kauden alussa, sillä oltiin sitkeitä, joten en siis pidätä hengitystä valentajan vaihdon suhteen. Muutenkin tähän ikään se kulkee jo vähän huonommin, ja voi loppua kokonaan, jos sen kanssa alkaa leikkimään.

Kun huomioidaan myös se tosiasia, että tähän kauteen laitetiin näemmä (HIFKn oman uuden neuvottelutaktiikan perusteella tulev(i/a)ksi kaudeksi/kausiksi) se kuuluisa all in, ja tulos on tässä, niin nyt sitten vaan katsellaan, että mitä sieltä lienee tulossa.

Pieni kutina tuohon All in ajatukseen liittyen on sekin, että liekö Salmelainen jatkamassa matkaa, joko vapaaehtoisesti, tai jopa seuran puolesta, vai miksi juuri tähän kohtaa oli olevinaan päätetty tehdä se The Joukkue, ja nyt sitten hyvinkin radikaali pudotus mahdollisesti budjettiin tulossa.

Nyt kun huhujen mukaan joukkue myös uudistuu todella paljon, ja käytännössä siis kaikkien ns "huippujen" poistuessa muualle, niin juuri nyt on usko koetuksella, että mihin suuntaan joukkuetta nyt sitten ollaan rakentamassa, sillä kupletin juoni (tässä vaiheessa onneksi vielä puheissa) alkaa olemaan melos sekavaa.
Jos siis balanssi sekä ennakointi ovat menneett jo tähän asti penkin alle, niin ei ainakaan suoraan uskalla odottaa parempaa olevan luvassa.

Pettymys tähän viimeiseen rutistukseen, jossa ei aiemmin nähdystä "sitkeydestä" (YÖK) saatu mukaan, kuin muisto ja pieni hajunpoikanen, sillä se aidosti sitkeä ja kova joukkue olisi tässä kohtaa käyttänyt sen edgen, ja hoitanut homman kotiin, mutta henkinen selkäranka ei sittenkään ihan ihmeeseen riittänyt. Se toki oli mielessä jo aiemminkin, sillä IFK:n kohdalla hyvin harvoin venytään mihinkään positiivisiin ennätyksiin, ja ainoa joka aidosti tulee mieleen on vain se vuoden -83 ihme.

Nyt oli paikka siityä tuohon harvaan joukkoon, joka kykenee kokoamaan itsensä ja menemään jatkoon sielät kuilun partaalta. Toisin päin olisi IFK:n kohdalla paljon todennäköisempi vaihtoehto, sillä jokin negatiivinen viba tuntuu joukkueen tekemisen ytimeen iskenyt. Mutta toki siitä taas on se ilo, että se jättää nyt, aina ja iänkaikkisesti mahdollisuuden mennä sen taakse kertoilemaan, miksi homma kusi, ja otella sitten sitä vastuuta menestymättömyydestä.
Minäkin, joka tuntella nämä elän, ehdin jo mielessäni latautumaan siihen, että nyt se IFK menee uudelle urallle, ja tulee sieltä vaikeuksista kuitnekin sinne mestaruuteen, kun kerran pelaajatkin nyt vasta kertomansa mukaan syttyvät pelaamaan, ja runkosarjassa ensisijaisesti keskitytään lähinnä tulemaan paikalle, sekä tekemään juuri ja juuri sen verran työtä, että päästään edes siihen vaiheeseen, jossa sitten sytytään.

Eli tosiaankin se oma tunne kasvoi jo sellaiseen mittaan, että oli valmis kestämään sen paskan väylän, jolla tähän oltiin tultu, jos nyt sitten kuitenkin mennään sinne päätyyn asti. No ei menty, ja nyt se kauden mittainen -tai paremminkin jo liki sen kolmen vuoden mittainen- vitutus palasi, ja ns "isolla kädellä", eikä enää jaksaisi katsella seuraaviakin kausia tätä sitkeyttä, sekä sen pelitavaan hiotumista onttoihin kalloihin sellaisella tavalla, että sitä olisi vaihteeksi ilo katsella, ja että luottamus peliin olisi edes lähtökohtaisesti tasolla, jossa voisi olettaa IFK:n tulevan voittajana ulos peleistä.

Nyt tästä kaudesta jää käteen vain kaikki se, että ei paikattu kun olisi pitänyt, taas oli kuivat ajat, jotakin meni taas päin helvettiä pelaajien vaömistamisesaa kauteen -koska loukkaantumiset, Suomen paskimmista lehdistötilaisuuksista saatanan sitkeyksineen sekä laadukkaine arkineen ja hyvistä jutuista joita meillä on tässä menossa, mutta ihan ennenkaikkea näihin junnuihin liittyvistä pelaajasekoiluista.

Yksikertaistettuna. Koko kausi lopulta allekirjoitti jälleen yhdellä uudella tavalla sitä keskinkertaisuuden suurta luuppia, johon IFK on jäänyt näemmä nyt ikiajaksi pyrörimään, ja aivan helvetin sitkeästikin vielä. Se on siellä kuin se paska Junttilan tuvan seinässä.

No nyt sitten vaan odotellaan, että millaista joukkuetta se IFK:n uusi neuvottelutaktinen neronleimaus ensi kaudelle on tuottamassa. Alkuun voisi vähän jo vitsailla silläkin, että ensi kaudella sen keski-ikä on jo lähempänä seniorikiekkoilun, ja satta olla että pelataan kahdessa sarjassa. Liigassa, sekä samaan aikaan jossakin ikäryhminen SM-sarjassa, jossa tavoitellaan sitä ikämiesten mestaruutta.

Eli tulevalla budjetilla saanee kyllä vielä vähän tällä kaudella nähtyä hitaamman joukkueen varmaankin aikaiseksi, joten ensi kaudella lienee siis kuin katseltaisiin hidastettua kuvaa, ja jos sen oikeasti hidastaa, niin ehtii käymään kympin lenkillä, paskalla sekä lähipubissa muutamalla pitkällä (ei välttämättä tässä järjestyksessä), ennen kuin hidastus ottelutapahtumasta on saavuttanut kliimaksinsa.

Pääasia kuitenkin kaikille lienee, että se turbulenssi on päättynyt, ja että hitaa...siis hiljaa hyvä tulee, joten ollaan taas ensi kaudellakin mestareita.

Nyt on tosiaankin tyhjä olo, sillä ehti jo alkaa elämään sen mahdollisen mestaruuden siintäessä sittenkin siellä horisontissa, mutta sitten ajettiinkin perkele sille ainoalle karille koko pirun meressä, ja katseltiin vaan sen mestaruuden katoamista silmistä niiden sen sijaan täyttyessä vedestä, kun menäänkin sinne pinnan alle kuin tunkion sotaalukset konsanaan mustalla merellä. Mielikin on taas myös musta, ja kuhu sen sijaan iski mieleen, että tätäkö sitten taas lisää ensi kaudella, ja sitäkin seuraavalla. No, ainkain sitekä pitää olla, jos meinaa nekin kaudet jaksaa.

Tiivistetään vielä homma nyt siihen, että kutistuvan budjetin, sekä ikuisuus hallin lisäksi pitäisi nyt tulla muutoksia myös sinne valmennukseen sekä mahdollisesti jopa siihen urheilujohtoon, joka ei ilman sitä ei ikinä vamistuvaa hallia, saa aikaiseksi muutosta kohti sitä eurooppalaista suurseuraa realisoitumaan, joten se osa projektista sekä prosesseista lienee jo syytä haudata kannattajienkin toimesta, ja toivottaa vihdoin avosylin tervetulleeksi se iänkaikkinen keskinkertaisuuden tiivistymä joka HIFK nimellä tunnetaan, sekä sen myötä tyytyä kohtaalonsa rukoilla sen puolesta, että nykyisen tavoitteen mukaisesta mestaruudesta kerran vuosikymmenessä siirrytäänkin uuteen aikaan, jossa tuota tavoitetta lasketaan kerran vuosisadassa tapahtuvaksi.

Kunhan vaan ollaan kuitenkin sitkeitä ja elellään laadukkaassa arjessa, eikä suotta rasituta runkosarjan aikana, sillä sellainen ei HIFKssa pelaavia kiinnostele. Sellainen on maaliasten heiniä, kuten vaikkapa sen Tapparan.
Kiitos siis kaikille tästäkin kaudesta, ja mukaa oikein pitkää kesälomaa kaikille pelaajillekin. Se tulee ihan ansiosta, joten toivottavasti siitä nautitaan nyt myös koko rahan edestä, sillä sitä nyt ainkain siihen lomaan on ihan mukavasti satsattu sitä pätäkkää.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä Ville voisi sitten sanoa?

"Taktisesti olen aika paska valmentaja, ja joukkuekin tuntuu olevan kipsissä. Kopissa vituttaa, mutta onneksi mulla on parin vuoden jatko taskussa".

En minä eilisen pelin perusteella vielä HIFKn fanina tuulettaisi, mutta mahdollisuus on edelleen olemassa.
No olisi ainakin rehellistä puhetta, joka voisi olla vaihteeksi virkistävääkin. Ja voisi myös todeta joukkueen kapteenin tapaan, että ei oikein nää runkosarjat nappaa, ja yritellän sitten syttyä poffeissa, mutta ihan varmoja ei olla siitäkään.
 

Marleau

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun seuraa todellista huippu-urheilua, niin kyllä siellä vaan seurat vaihtavat sitä valmentajaa silloin, jos se menestys ei ole joukkueelle riittävää resursseihin ja valmentajalle koottuun pelaajamateriaaliin nähden. Eli siellä ei katsota todellakaan montaa kautta sitä, jos kärkikahinoihin veikattu joukkue alisuorittaa jo useana kautena putkeen ja joutuu taistelemaan jostain vitos-kutospaikan jämäsijoista ja jää lopulta sitten jälleen kerran ilman mitalia kyseisen valmentajan aikakaudella.

Eli Peltosen jatkosopimukselle ei siis näin ollen pitäisi olla yhtään mitään järkisyytä, koska nyt nämä syyt vaikuttavat vain ja ainoastaan siltä hyväveli-seuran kaverikerholta, jolla taas ei ole mitään tekemistä sen todellisen huippu-urheilun kanssa.

Toivon siis todella sitä, että nyt tässä ihan lähipäivien aikana IFK ilmoittaisi siitä Peltosen irtisanomisesta johonkin syyhyn vedoten, oli se sitten ihan mikä tahansa.

Jos Ville vielä pitää itseään jonkinlaisena seuraikonina tässä seurassa, niin sitä suuremmalla syyllä hänen pitäisi tajuta erota jo itse virastaan ihan jo sen takia, kun hän ei ole onnistunut kyseisessä pestissään fanien toivomalla tavalla. Me fanit kuitenkin maksamme myös sen hänenkin palkkansa kausikorttien, lippujen, fanikrääsän ja kaiken muun sälän ohessa. Joten nyt siis IFK ryhtiä tähän toimintaan!
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno mies ja legenda. Eikä mitään syytä sortua ala-arvoiseen nimittelyyn mitä niin moni pieneksi itsensä tekevä fani täällä tekee. Varmasti teki parhaansa.

Mutta nyt on riittävän kauan katsottu tätä touhua. Peli ei ole mennyt ainakaan eteenpäin. Jatkosopimus oli karmaiseva virhe ja alun alkaen vaikea käsittää. Kalliiksi tulee, mutta eihän tässä ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin Peltosella monoa ja kaikkea hyvää jatkoon.
No ei kenenkään kohdalla tietenkään pitäisi sortua alatyyliseen nimittelyyn (no, paitsi venäjän johdon, joiden kohdalla ei ole olemaas taropeeksi alatyylisiä ilmaisuita), mutta on hyvä muistaa kuitenkin se, että valmentaja Ville Pletosta ei pidä sotkea pelaaja Ville Peltoseen. Molemmat nyt legendoita varmastikin, mutta valitettavan eri syistä johtuen.
Ei siis ole mitään syytä säästellä valmentaa Ville Peltosta arvostelulta, vaikka tosiaankaan ei nyt kauhean alatyylisä nimityksiä siis tarvitsekaan käyttää. Mutta faktan voinee todeta, että tähän tilanteessen jossa seuraan tuli, yhdistettynä seuran tavoitteisiin ja höpinöihin niistä, on kyllä ollut pääosin valitettavan surkea valmentaja kokonaisuutta tarkastellen.
 

Marleau

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No ei kenenkään kohdalla tietenkään pitäisi sortua alatyyliseen nimittelyyn (no, paitsi venäjän johdon, joiden kohdalla ei ole olemaas taropeeksi alatyylisiä ilmaisuita), mutta on hyvä muistaa kuitenkin se, että valmentaja Ville Pletosta ei pidä sotkea pelaaja Ville Peltoseen. Molemmat nyt legendoita varmastikin, mutta valitettavan eri syistä johtuen.
Ei siis ole mitään syytä säästellä valmentaa Ville Peltosta arvostelulta, vaikka tosiaankaan ei nyt kauhean alatyylisä nimityksiä siis tarvitsekaan käyttää. Mutta faktan voinee todeta, että tähän tilanteessen jossa seuraan tuli, yhdistettynä seuran tavoitteisiin ja höpinöihin niistä, on kyllä ollut pääosin valitettavan surkea valmentaja kokonaisuutta tarkastellen.

Joo ei saa sentään mihinkään työtään alatyyliseen nimittelyyn syyllistyä Peltosen tai muunkaan pelaajan/valmentajan kohdalla, se on ihan totta.

Kuten on myös se, että sitä Venäjän sotarikollisjoukkoa saa kyllä solvata ihan millä tahansa nimityksillä, kuten olen itsekin aina tehnyt tuolla reaalimaailmassa heistä puhuessani. Tällä palstalla en ole ihan niin rankasti viitsinyt sentään heistä sanoa, koska muuten lähtisi todennäköisesti kirjoitusoikeudet pois tai tulisi ainakin bannia joksikin aikaa.
 

Parthicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos HIFK:ssa on jonkinlainen tulosvastuu, Peltosen urakka on tässä. Hänellä oli kolme kautta peräkkäin materiaali, jolla olisi aivan minimissään pitänyt mennä edes finaaleihin ainakin kerran. HIFK ei ollut kertaakaan edes lähellä. Puhumattakaan siitä, miltä pelin olisi kuulunut tuolla materiaalilla näyttää.

Ei tule mieleen ketään toista valmentajaa HIFK:n historiasta, joka olisi saanut noin paljon aikaa sekä tuollaiset työkalut käteen ja olisi jäänyt noin paljon vajaaksi lopputuloksessa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En osaa ottaa kantaa siihen, miten ja kuinka IFK:ta häirittiin kesken tämän pudotuspelisarjan, mutta eiväthän nämä fanien vaatimukset nyt kuitenkaan ihan hirveästi poikenneet siitä, mikä kulttuuri kiekossa on ollut jo kauan.

Playoffeissa se on vähän tämän leikin nimi, että sitä painetta tulee organisaatioiden henkilöihin sieltä ulkopuolelta. Tavallaan vähän ihmettelen Niemelän ja Peltolan ulostuloa lehdistötilaisuudessa, koska meillähän on tuolla kokonainen kentällinen, jos nyt ei kaksi, valmentajaa, jotka pyrkivät luomaan ylimääräistä hälinää pelien ympärille.

Katsokaapas, mikä se meininki on Ilveksessä ja Pennasen ympärillä, kun sarja alkoi kaartua KalPan eduksi. Ja sitten Tommi Niemelä, joka viime kaudella suunnilleen kutsui finaalissa organisaationsa kanssa kohujulkkiksen provosoimaan vastustajan maalivahtia, niin onhan se aika kornia settiä sitten vuosi myöhemmin käyttää puheenvuoroa, kun vastustajan koutsille on vaadittu potkuja kesken sarjan.

Meillä on syntynyt tänne Suomeen kulttuuri, jossa valmentajat saavat heitellä tuolla tuomareita bussin alle, mutta jos perustellustikin jotain valmentajaa lähdetään kesken sarjan kritisoimaan, niin ollaan porukassa puolustamassa ja huolestumassa, kun jääkiekkoon kuuluu painetta. Totta ihmeessä jääkiekkoon kuuluu painetta ja totta ihmeessä playoffeissa tulee häiriötä ja painetta fanien päädystä. Joskus jopa suomalainen puuhastelumedia syötetään mukaan siihen paineen antamiseen.

Esimerkkejä vuosien varrella Tapparan näkökulmasta: Tappara ratkoo Kärppiä vastaan Plihalin ryntäyksellä pelin. Selvä tuomarivirhe, jonka seurauksena sarjan tuomarit laitettiin vaihtoon ja mediassa vaadittiin suunnilleen Tapparan sulkemista sarjasta. Painetta tuli niin paljon, että Tapparan koko peli meni sekaisin eikä siitä enää edes toivuttu. Vastaavaa painetta tuli 2016, kun Tappara ratkoi yhden pelin kyseenalaisella maalilla. Paine jatkui koko sarjan ja mediassakin kirjoitettiin "katastrofia". KalPassa toimittaja 2017 luritteli, että Savinaisen mailan kärki osui selkään ja oli kuin veitsi olisi lävistänyt ja ei saa toimittajaa hakata *askaksi. Liigassa meni pasmat sekaisin ja annettiin jopa pelikieltoa tapahtumasta, jota ei edes oikeasti tapahtunut.

Enkä tullut tänne alleviivaileen näitä juttuja, vaan kertomaan sen tosiasian, että sitä painetta nyt vaan annetaan siellä playoffeissa aika surutta. Siitä saa osansa IFK ja Peltonen, mutta ihan yhtä lailla siitä saavat osansa Tappara ja Ilves. On vähän tekopyhää tulla sanomaan, ettei tämä kuulu tähän hommaan, kun niin syvästi se on kuulunut tähän jo kauan. Ja kun siellä painekattilassa taidetaan ne mestarit sitten kuitenkin tehdä.

IFK:n ja Peltosen saaman kritiikin juurisyy taitaa olla kuitenkin edelleen se, että menestys on valtavista satsauksista huolimatta hirmuisen vaatimatonta. Voikos sieltä kuitenkin IFK:n organisaation budjetilla ja kyvyllä miettiä siitä kulmasta, että pitäisi suorittaa vähän enemmän myös välillä? Seison edelleen sen takana, että Peltonen on saanut riittävän ajan ja nyt ei tulokset vaan riitä. Ja se on mielestäni ihan "normibisnes" tässä alassa.
 

Marleau

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos HIFK:ssa on jonkinlainen tulosvastuu, Peltosen urakka on tässä. Hänellä oli kolme kautta peräkkäin materiaali, jolla olisi aivan minimissään pitänyt mennä edes finaaleihin ainakin kerran. HIFK ei ollut kertaakaan edes lähellä. Puhumattakaan siitä, miltä pelin olisi kuulunut tuolla materiaalilla näyttää.

Ei tule mieleen ketään toista valmentajaa HIFK:n historiasta, joka olisi saanut noin paljon aikaa sekä tuollaiset työkalut käteen ja olisi jäänyt noin paljon vajaaksi lopputuloksessa.

Täysin samaa mieltä olen. Varsinkin tällä kaudella tämä jengi oli rakennettu niin finaalipelejä varten, kun oli hankittu Olympiavoittajaa, maailmanmestaria, viime kauden MVP:tä, nuoria lupauksia ja vaikka ketä muuta, mutta kun ei.

Tämä kausi perseiltiin käytännössä pilalle jo runkosarjassa, kun jämähdettiin sinne kutosen jämäsijalle, josta jouduttiin sitten runkosarjan kolmosta vastaan, joka olikin kaikista näistä joukkueista se meille hankalin vastustaja mitä vaan olla voi.

Naurettavaa kun tämä joukkue ei pystynyt edes taistelemaan siitä runkosarjan kakkos- tai edes kolmospaikasta, niin se jos mikä kertoo tämän jengin flopanneen ja pahasti.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mehän oltiin ihan finaalijengi. Yv oli hyvää koko kauden:

”Koko kausi rakennettiin niin, että olisimme puolustuksellisesti vahva joukkue. Teimme runkosarjassa tasakentällisin eniten maaleja ja puolustus toimi. Olimme Pelicansin kanssa vahvin päätypelijoukkue. Alivoima oli vahvaa ja ylivoima oli koko ajan ihan hyvällä tasolla. Pelillisesti kaikki palikat olivat ihan kohdillaan. ”Pelsu” oli nyt maalin verran parempi seitsemännessä pelissä. Kaikki pitää katsoa tietenkin rauhassa ja tehdä analyysit, mutta olemme ihan oikeilla jäljillä. Tänään ei vain ollut meidän pelimme, Peltonen summasi”
Kyllähän sen näinkin voisi sanoa. Ongelman vaan on siinä, että taas kerran menee joukkue uusiksi, ja taas siitä opetellaan koko kausi, ollaan sitkeitä, eletään laadukasta arkea, ollaan oikealla tiellä mutta lopulta hävitään kuitenkin, kun ei ihan riittänyt.
Sorry Ville, mutta ehkä tää kuitenkin olisi nyt ihan aika vaan päättää tältä erää, sillä sekin voisi olla oikea tie kuljettavaksi.
 

JakkeKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vieraisiin pöytiin huutelua tulee täältä suunnasta, saa käskee painua sinne mistä tulikin jos haluaa. Mutta kolmas kausi menossa ja 0-3 alkaa playoffit Pelicansia vastaan, ei vaan riitä. Aivan sama vaikka olis kuningas kuolematon kim jong Peltonen, niin nyt on aika pakata kamat. Ei voi ton tasonen seura jäädä tälläsiin tuloksiin. Kuten jo aiemmin sanoin niin tää on vaan ulkopuolinen mielipide, mutta myös lopulta fakta.
 

Sillisalaatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Vieraisiin pöytiin huutelua tulee täältä suunnasta, saa käskee painua sinne mistä tulikin jos haluaa. Mutta kolmas kausi menossa ja 0-3 alkaa playoffit Pelicansia vastaan, ei vaan riitä. Aivan sama vaikka olis kuningas kuolematon kim jong Peltonen, niin nyt on aika pakata kamat. Ei voi ton tasonen seura jäädä tälläsiin tuloksiin. Kuten jo aiemmin sanoin niin tää on vaan ulkopuolinen mielipide, mutta myös lopulta fakta.
Ei älä suotta pahoittele tälläsii lisää vaan, mitä enemmän tästä aiheesta keskustellaan sanomalehdistä, Facebook ryhmissä tai ties missä, sitä parempi ja sitä enemmän painetta IFK:n johdon suuntaan.
 

Marleau

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vieraisiin pöytiin huutelua tulee täältä suunnasta, saa käskee painua sinne mistä tulikin jos haluaa. Mutta kolmas kausi menossa ja 0-3 alkaa playoffit Pelicansia vastaan, ei vaan riitä. Aivan sama vaikka olis kuningas kuolematon kim jong Peltonen, niin nyt on aika pakata kamat. Ei voi ton tasonen seura jäädä tälläsiin tuloksiin. Kuten jo aiemmin sanoin niin tää on vaan ulkopuolinen mielipide, mutta myös lopulta fakta.

Ei tässä turhaan tartte sun anteeksi pyydellä, sillä ihan tottahan sä tässä just puhut. Kyllähän sen nyt huomaa jokainen vähänkin lätkää seuraava, että tämä meidän jengi on alisuorittanut tällä(kin) kaudella ihan helvetin pahasti jälleen kerran saman coachin alaisuudessa, jota seurajohtomme ei vaan raaski irtisanoa hänen seuralegendan statuksensa takia, ei vaikka joukkue putoaisi armo play offseissa tai jäisi jopa niidenkin ulkopuolelle.
 

zepHero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, HIFK & HK Tiigrid Tallinn
Odotin, puolustin, toivoin, petyin.

Siinäpä se sitten oli. Ville oli hieno pelaaja ja teki paljon pelaajana. Valmentajana on nyt nähty minunkin puolestani tarpeeksi. En usko, että oltaisiin enää näädille hävitty ja sitä kautta oltaisiin oltu finaaleissa, mutta ei päästy sinne asti ja HIFK'n kokoisessa seurassa se on tulos tai ulos (ainakin pitäisi olla näin pitkän projektin kanssa). Tulosta ei tullut. Puolestani VP voi nyt lunastaa sanansa ja irtisanoa sopimuksensa ilman korvausta yhteistuumin hallituksen kanssa. Salmelaisesta en tällä hetkellä osaa sanoa mitä pitäisi tehdä. Ehkä parempi nukkua yön yli vielä, ennen kun sanoo mitään? Villehän saattaa olla käärmeissään muutoin, jos liian aikaisin omia mielipiteitään laukoo. Ehkä odotankin, kunnes Salmelainen "projekti" loppuu? Fanien haukkuminen ei välttämättä ainakaan nosta kiinnostusta katsoa valmentajaa.

Olisikohan tämä kirjoitus kuulunut siihen nyt vituttaa osioon? Ehkä molempiin, joten jätän tämän nyt tällä erää tänne.

Mukavat kesälomat sitten vaan kaikille, myös Villelle. Toivottavasti kuitenkin sen loman jälkeen uusi porukka ottaa jengin haltuun ja rakennetaan jotain uutta tarinaa, mahdollisesti "prosenttilätkästä" eroavalla pelityylillä.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Ville Ville, äläpäs nyt etsi syytä muualta. Katso Kiben kanssa sinne kuuluisaan peiliin, siellä se vika oli.
Valmentajan pitäisi oppia ja kehittyä, oletko omasta mielestä ottanut virheistä oppia? Jos joudutaan kärsimään sinua vielä 2 vuotta niin laita joku muu kertomaan miten peli meni.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä Peltosen kannattaisi miettiä kriisiviestintää hieman tarkemmin. Varmasti pettymys on suuri ja tasainen sarjahan tuo oli, jatkoaikoja ja maalin pelejä. Nyt kävi näin. Voittamalla finaaliin olisi ollut hyvät mahdollisuudet.

Mutta isossa kuvassa Peltosen IFK on kriisissä, keskikastin kriisissä. Peltosen olisi kannattanut ihan työrauhansa kannalta myöntää se, että tulos on ollut surkea. Ei olisi oikeastaan muuta tarvinnut kuin sen, että tulos oli surkea ja nyt pitää käydä tarkkaan läpi miten viime vuosien suoritustaso muuttuu.

Jos runkosarjassa on aina kova taistelu suorasta pleijaripaikasta, niin se taso ei riitä. Pitäisi ottaa vähintään askel ylöspäin niin, että taistellaan kärkikolmikkopaikasta. Sitten tason pitäisi riittää siihen, että pleijareissa voitetaan sarja useammin kuin kerran neljästä. Peltosen puheista sai kuvan, että kärjistettynä pelillisesti kaikki toimi joko hyvin tai loistavasti(maalit tasakentällisin, alivoima, puolustaminen). Silti sijoitus oli kuudes runkosarjassa ja seitsemäs kokonaisuutena.

Onko tässä sitten mitään hänellä tehtävissä, että sijoitus olisi parempi? Tämä oli kuitenkin kolmas kausi samaa tasoa.

Olen nähnyt paremmin pelaavan IFK:n ja tunnistan sen. Pikkaraisen IFK on pelannut keväällä tappiosta huolimatta loistokiekkoa, ainakin silloin kun tiputtiin Kärpille. Samoin Törmäsen IFK parhaalla kaudellaan. Silloin ei oltu omissa heittelemässä kiekkoa lasin kautta ulos. Nyt peli oli pääosin sitä ja se on IFK:n peli"tapa". Jos viet peliä, etkä vain vastaanota, niin todennäköisesti pleijarisarjat voisivat olla niin, että voitettaisiinkin kolme neljästä.

Noh, se siitä. Kiekkokausi loppui ja pettymys oli oikeastaan suurin tuolla tammikuun tienoilla kun ymmärsi, ettei tämä peli ole mennyt eteenpäin eikä tule riittämään menestykseen. Itsekin olen niin monta vuosikymmentä katsonut kiekkoa ja IFK:ta, että kyllä sen vain tulosten takaakin näkee onko pakka kasassa vai ei. Nyt tuo kauden aikana ymmärrykseen mennyt pelin taso realisoitui. Selviytymiskiekko olisi silti voinut riittää finaleihin, mutta henkilökohtaisesti en pidä tuosta pelitavasta. Kritisoin sitä voitetun Lukko-sarjan jälkeen ja kritisoin nytkin.

Miksi IFK:n budjetilla pitää nojata tuollaiseen pelaamiseen vuodesta toiseen? Se ei ole ainoa tapa menestyä. Sen on moni mestarijoukkue näyttänyt, että kiekollinen peli pitää olla hyvää jos nykyään haluat pärjätä.

Haluan nähdä aktiivisen, liikkuvan ja tasaisen hyvin pelaavan IFK:n. Sitten on myös sattumalla osuutensa, että mikä loppusijoitus on. Se mestaruus voi ratketa yhteen väärään vaihtoonkin. Sen hyväksyn ja ymmärrän, että mestaruus vaatii myös suotuisia sattumia ja IFK:lla ne menevät yleensä vastaan.

Tiedän, että tulen vielä näkemään raikkaan ja voittavan IFK:n. Sitä en tiedä milloin se tapahtuu ja kestääkö sitä taas vain kauden tai kaksi. Epäilen kovasti nähdäänkö sitä Peltosen aikana ollenkaan. Jos Peltonen täällä valmentaa seuraavat kaksi kautta ja mahdollisesti siitä eteenpäin, niin eipä minulla ole mahdollisuuksia kuin vain toivoa, että hän pystyy IFK:n peliä kehittämään.
 
Viimeksi muokattu:

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tällaisella "häirintähärdellillä" minunkaan mielipidettäni totaalisesta fiaskosta kuitenkaan saa käännettyä.

Ei todellakaan. Varmasti viestit ovat oikeasti ottaneet päähän, mutta kyllä tässä on myös selittelyn makua. Peltosen analyysit kauden onnistumisista oli hämmentävää luettavaa. Av- ja yv- peli kuulemma erinomaista ja tehtiin eniten maaleja tasakentällisin. Entäs se tosiasia, että sitä ylivoimaa saatin pelata todella vähän verrattuna esim. Jukureihin ja muihin kärkijoukkueisiin.? Ja alivoimalla oltiin enemmän, kuin ylivoimalla. Ja päätypelissä oltiin ykkösiä. Oikeasti, päätypeli? Peltosen kanssa peli ei muutu miksikään, samaa luvassa ensi kaudella, kun selvästikin onnistuttiin niin hyvin.

Taitaa olla fiksuinta perua liigapakettikin. Ei tätä jaksa katsoa. Harvassa oli ne ottelut, jotka jaksoin katsoa alusta loppuun. Edes pudotuspeleissä tuota ei jaksanut katsoa. Tylsää kuin mikä, eikä edes osata voittaa.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No olisi ainakin rehellistä puhetta, joka voisi olla vaihteeksi virkistävääkin. Ja voisi myös todeta joukkueen kapteenin tapaan, että ei oikein nää runkosarjat nappaa, ja yritellän sitten syttyä poffeissa, mutta ihan varmoja ei olla siitäkään.

Huolestuttaa, että Lehterällä ja muilla ikämiehillä on ensi kauden kattavat sopimukset. Sama haluton palkkasoturiporukka jatkaa, mutta toisaalta se on se ja sama kuka siellä ollaan, ellei valmennusta vaihdeta. Mutta vaikka vaihdettaisi, niin aika vanhan ja raskajalkaisen porukan saa uusi valmentaja riesakseen.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Faneilla on täysi oikeus ottaa kantaa kannattamansa joukkueen asioihin. Faneilla on oikeus kritisoida pelaamista, pelaajia, valmennusta ja pelitapaa. Sitä fanit ovat tehneet jo vuosisatoja fudiksessa, koriksessa, lätkässä ja muissa joukkuelajeissa. On aika poikkeuksellista, että seura ja/tai valmentaja lähtee piiloutumaan epäonnistumistaan syyttämällä fanien - jotka koko toiminnan viime kädessä mahdollistavat - kritiikkiä ja/tai ulkoista painetta. Voisi perustellusti kysyä onko valmentaminen silloin ihan oikea paikka henkilölle jolle kritiikin vastaanottaminen on näin vaikeaa.

Valmentaminen jääkiekon pääsarjatasolla on Suomessa julkista työtä. Jos otat sen työn vastaan tulee samalla ymmärtää, että altistuu kritiikille, niin aiheelliselle kuin aiheettomalle. Se on osa työnkuvaa ja siihen on oltava valmis ja sitä löylyä tulee kestää. Jos sen antaa vaikuttaa itseensä ei ole joko valmis kyseiseen työhön tai kokonaiskuva valmentamisesta on väärä. Jos se taas menee niin ihon alle, että siitä pitää alkaa känisemään julkisesti ollaan jo menty rytinällä skutsiin. Silloin ei olla ihan perillä siitä, mistä fanien kritiikistä on kyse. Kyse on välittämisestä ja intohimosta, toisinaan jopa rakkaudesta. Se on ymmärrystä siitä, että logo on yksilöä tärkeämpi. Ja jos lähdet faneja syyllistämään niiden intohimosta ja välittämisestä saat kymmenen kertaa kymmenestä hopeaa kaulaasi.

Herkkänahkaisille, kritiikkikammoisille koutseille yksi vinkki. Laittakaa sinne valmentajakoppinne seinälle taulu jossa Juhani Tammisen slogan: "Pidä turpasi kiinni, keep your fucking mouth shut"
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös