Ville Peltonen – HIFK:n päävalmentaja

  • 606 769
  • 4 455

444

Jäsen
Kylhän se nokanki aikana otti kolmisen vuotta, ennenkuin kanisteri tuli ja silloinhan se eka kausi päättyi sääleissä TPS:ää vastaan, toka kausi puolivälierissä, erittäin turhauttavassa HPK sarjassa ja vasta kolmas kausi sitten meni päätyyn asti. Et siltä kannalta eihän tässä kannata vielä hosua, mutta toisaalta ei tässä kyllä millään malttais taas kolmea kautta odottaa, että homma lähtee toimimaan...
38 vuotta ja 2 mestaruutta. Edellisestä tulee vasta 11 vuotta täyteen, eli älä ainakaan pidätä hengitystäsi odotellessa.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se siitä saadaan kun palkataan valmennuskolmikko jolla yhteensä nollapeliä kokemusta liigajoukkueen valmentamisesta. Taas on projekti alussa ja uuden oppimisessa. Messias-Ville joukkoineen osoittautumassa tyhjäksi arvaksi niin kuin kaksikko Palola & Innala, joka on 2020-luvulle päivitetty versio Kivelä & Peltola kaksikosta. Kirottu on tämä joukkue ja Jalosillakin olisi kova työ murtaa se.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mastermind muuten kyttäilisi itsensä säälien toiseksi parhaaksi jatkoonmenijäksi ja pudottaisi ylivertaisella pelillä runkosarjan voittajan puolivälierässä vierasedulla ( ykkönen on heikoimmillaan tässä parissa)
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seuraava valmentaja pitää palkata 25 vuodeksi niin saadaan aikaa hoitaa hommat kuntoon. Raipe. Toistan työtön Raipe vei materiaalinsa hopealle. Ok. Voi olla että joku mastermind sen teki.
Ensin Case Pikkarainen:
Vaikka allekirjoittaneella oli usienkin vahvoja fiiliksiä sen suhteen, että tuleeko Piken pelistä koskaan mestaruustasoista, niin tässä vaiheessa alkaa tuntumaan että on suorastaan ikävä.
No itseasiassa halusin vain todeta, että se mistä kyllä opin Pikessä pitämään, oli juurikin tuo ulosanti, jossa ei turhia selitelty eikä silitelty. Itseasiassa lienee Törmäsen lisäksi paras valmentaja ulosanniltaan, josta annan kyllä isot propsit herran suuntaan.

Kaikesta viimekausista huolimattakin kuuluin itse kuitenkin ryhmään, jonka mielestä oli aika vaihtaa valmentajaa, joskin loppukauden esitysten valossa -jos se olisi mahdollista ollut- olisin ehkä voinut tarjota vielä sen yhden kauden jatkon, koska oli aivan pakko tunnustaa että koronasta johtuen emme koskaan saaneet tietää täytin sitä, mihin olisi rahkeet riittäneet optimaalisessa tilanteessa.

Itse olin kuitenkin hyvin utelias ja kiinnostunut näkemään meille vahvasti spekuloidun Jussi Ahokkaan IFK:n valmentajana, sillä kaverin ura kuitenkin on ollut koko ajan vähän kehittyvässä suunnassa, ja näyttöjä myös lyhyen aikavälin tuloksista tuntui olevan, kuin myös pitkälläkin jänteellä työskentelystä.
Tietenkään en voi sanoa, että Ahokas olisi ollut absoluuttisesti Pikeä parempi vaihtoehto, mutta yhtäkaikki hyvin kiinnostava vaihtoehto.

Äkillisesti tapahtui jotakin, jossa neuvottelut Ahokkasseen katkesivat tai katkaisitiin, josta tulee eittämättä mieleen jonkunn tahtotila saada "omalle pojalle" työpaikka, mutta tästä ei tietenkään ole koskaan saatavissa varmuutta oliko asia näin, vai miten asiat kulisseissa etenivät.
Yhtäkaikki, Ahokas ei tullut, mutta Ville tuli.

Totta kai tämä oli yksi asia, jonka toivottiin ennemmin tai myöhemmin toteutuvan. Unelmien liitto. Mikä olisikaan sen hienompaa, kuin että tuo oma poika Ville tulisi ja johdattaisi IFK:n suuruuteen. Sen hienompaa hetkeä ei kai kukaan fani voisi kuvitellekaan, kun vielä tuntee vähän tuota historiaa.

Päätös olis siis jossakin tehty, ja tämä liitto olikin toteutuva jo täksi kaudeksi, jkolloin fanien tehtäväksi jäi vain odottaa, että mitä VIlle tuo mukaan joukkueeseen. KUn vieläpä alkoi liikumaan huhua että Cory Murphy on tulossa niinikään pistämään puolustuksen kondikseen, alki nousemaan jo uskoa siihen, että jotakin suurta on nyt ilmassa.

Kun tähän kaikkeen yhdistettiin kaikenlainen hype, sekä Villen puheet joukkueelle, niin jokainen fani oli varmaankin jo kiimassa, että nyt IFK näyttää mistä se kana pissii. Hankinnatkin täksi kaudeksi edustivat parasta A-luokkaa, mitä oli kuviteltavissa, joten minkään ei pitänyt olla enää sen tiellä että IFK liki kävelee mestaruuteen.

Kuitenkin -ja sekin on rehellisesti todettava- jo ennen kautta spekuloitiin vahvastikin sitä, että tuleeko Villen aika liian nopeasti. Mietittiin sitä, että onko kaikenlainen puhe Villen "mikrovalmentamisesta" sitä, mikä sopisi liigaan, ja ostavatko pelaajat tuollaista liigassa.

Lisäksi oli tiedossa sekin, että liiga on eräs vaativimmista sarjoista maailmassa, mitä tulee sen taktisuuteen.

Eri valmentajat täällä liigassa toki lähestyvät peliä eri kautta, mutta yhtäkaikki, liki jokainen on taktisesti katsoen melko eliittiä verraten maailmalla liikkuviin valmentajiin, ja siksi ei tänne ulkomaaliasien valmentaja ole enää helppoa tulla, sillä todennäköisesti ei kykene tuomaan mukanaan yhtään mitään sellaista mitä ei täällä jo osattaisi paremmin.

Ikävä tietenkin, että keskimäärin täällä peli rakentuu tuon saatanallisen meidän pelin ympärille, sitä eri tavoilla varioiden.

IFK yrittää nyt -sinänsä hyvin kunnianhimoisesti- pelata pystysuunnan jääkiekkoa, mutta kylmä tosiasia liene ekuitenkin se, että siellä ei vaan vauhti ja taito kohtaa sittenkään sen toteuttamisen kanssa. Liian usein IFK:n pelinkääntäminen on hidasta, se tapahtuu usein seisoville jaloille tai tulee sellaisessa linjassa, että vaihtoehdoksi jää vaan nostella kiekkoa kulmiin ja alkaa kulmaralliin, joka taas ei ole sille oikealle pystysuunnan pelaamisella ollenkaan tavanomaista. Itseasiassa IFK ajaa itseään juurikin tuollaiseen "roiskimis peliin", jossa vastustajan ei tarvitse muuta kuin pitää maalinedusta kiinni hyvin ja oll avalmiina kääntämään peli, sillä IFK:n sijoittuminenkin on usein vääränlaista, joka johtaa totistuviin ylivoimahyökkäyksiin IFK:n päätyyyn.

Niin tai näin, niin nyt alkaa hiippaamaan todella pahasti mieleen, että juuri se on realisoitumassa, että Villellä ei olekaan valmiutta liigassa valmentamiseen, eikä täällä selvästikään riitä vain se IFK:n juurista hehkuttaminen, vaan pitäisi olla kättä pidempää taktisestikin. Fiiliksellä kun ei näitä pelejä vaan voiteta. Eikä ainakaan säännönmukaisesti.

Nyt olemme siis tilanteessa, jossa ei ole mahdollisuutta kuin odottaa ja katsella sekä toivoa, että se peli tästä kuitenkin lopulta uomiinsa pääsisi.
Tällä joukkueella kun pitäisi kyetä parempaan vaikka ilman valmentajaakin, joten sikälin en usko IFK:n häviävän jatkuvasti, mutta kyllä tästä helvetin pitkä kausi on tulossa jos ei pelitavallisesti paremmalle tasolle päästä ja äkkiä.

Ymmärrän että K Jalosta ei voida tänne palkata, sillä se olisi märkä rätti vastenVillen kasvoja ja veisi uskottavuuden joukkueenkin edessä, joten vaikea on nyt tältä istumalta sanoa, että mikä mahtaisi olla paras vaihtoehto, ja siksi ainoa tällä hetkellä on vain tuskan kera seurailla mitä tapahtuman pitää.

Pelottavaksi tilanteen tekee kuitenkin se, että tähän on sitouduttu kolmeksi kaudeksi, joten Villen on ihan pakko kasvaa valmentajana, tai olemme ns kusessa ja pahasti.

Piken pystysuunnan kiekko kun kaikesta huolimatta toimi paremmin kuin tämä Villen.

Kova on kuitenkin siis tilanne, sillä jos Ville otettiin liian aikaisin kehiin, niin tältäkin tuhkimotarinalta vietiin pohja, ja kenties ikiajoiksi. Ja juuri tämä lienee myös yksi syys sille, että Ville täällä valmentaa koko kolmen kauden ajan, vaikka tämä olisi samaa tuskaa jatkuvasti. Potkut Villelle nyt vaan olis niin kova ratkaisu ja todella nolo paikka, joka veisi uskottavuuden myös siltä jonka vastuulla on se, että Ville täällä nyt valmentaa.

Toivotaan sisi kovasti, että sieltä Villen peli ja valmennuskirjasta löytyy kuitenkin muutakin kuin kannet ja paljon puhetta. Ihan Villen itsensä vuoksi siis, mutta ehdottomasti myös IFK:n vuoksi.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks

pitää syöttää vastustajasta ohi?

Onhan siementä jos viitsi edes ajatella mitä Peltonen tuossa haki. Ja väitän hänen olevan siinä asiantuntija verrattuna tähän alustaan mitä tuolla kaukalossa pitää tehdä. Se vaan on nyt Peltosen saatava pelaajat suorittamaan sillä tasolla mitä haluaa kentällä nähdä.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
En olisi uskonut että näin surkeasti alkaa Peltosen aika IFK:ssa. Tiukka peli tänäänkin ja ei IFK ole yhtään matsia pystyyn hävinnyt, mutta kummallista miten hankalaa paria matsia lukuunottamatta on viimeistellä ja nyt jopa päästä edes kunnon paikoille. Toki molemmat puolusti tarkasti mutta kyllä IFK:n pitäisi saada haastamalla vastutajalle jäähyjä, saada yv toimimaan paremmin ja pelata fiksummin omaan päähän. Peltosen pitäisi saada myös Palolasta, Koivistoisesta, Paajasesta, Innalasta, Auvitusta, JS:stä, Hirvosesta ja Jääskästä enemmän irti.

Ei tämäkään matsi mennyt puolustuksen tai maalivahtien piikkiin vaan kaaduttiin siihen että ei tehdä maaleja paikoista eikä luoda riittävästi riittävän laadukkaita paikkoja. Onko joukkue sitten niin kipsissä vai onko pelitapa tai se mitä yritetään niin sekavaa, että se ei vain voi onnistua..?

Vituttaa seurata ja kannattaa IFK:ta kun tuntuu että korpivaellus jatkuu vuodesta toiseen. Vituttaa myös se, että ei ole luottoa että lopussa saataisiin tasoitusmaali, jos ollaan takaa-ajotilanteessa. Joukkue kamppailee hyvin ja on sitkeä, mutta peli ei vain toimi ja kulje kuten pitäisi tuolla materiaalilla.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
- Minkä ihmeen takia HIFK otti veskarin pois, kun haettiin tasoitusta? Jos joukkue päästää ylivoimalla maaleja omiin veskarinkin kanssa, miten ihmeessä niin ei kävisi ilman veskaria? Joo, ymmärrän, että normitilanteessa ratkaisu oli täysin oikea ja niin pitääkin tehdä, mutta nyt ei olla ylivoiman suhteen todellakaan missään normaalissa tilanteessa, vaan aivan oikeasti umpisurkeita, kun omissakin soi tämän tästä. Täysin turha riski ja varmasti lisää joukkueen takalukkoa entisestään.

- Miksi ottelun ratkaisuhetkillä Auvitu (joka ei näytä osaavan enää yhtään mitään) on kentällä ylivoimalla, eikä Kasper Kotkansalo? Kotkansalo osaa toimittaa kiekon maalille, joskus jopa maaliin asti, kun taas Auvitu ei nykyään onnistu missään.

- Miksi kaikki paikat pelataan Innalalle, vaikka ei osu just nyt mistään ja tämä luetaan vastustajan toimesta pois 100/100? Ei mene väkisin maaliin nämä.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Vetäkää nyt osa oikeasti happea. Pelin nimi on jääkiekko hyvin yksinkertainen laji itsessään.

Saa toki seurata miten haluaa ja vaikka tehdä analyysejä pappeista ja luomuista kuinka ne toimii.

Hyvin pitkälle on kysymys siitä millä intressillä ja fiiliksellä siellä askissa mennään ja kuka sen hurmion päälle saa. Voidaan miekkailla tässä se 60 peliä ja katsoa poffeissa, kuka sen hurmion päälle saa, koska näinhän se joka vuosi menee.

Saa toki analysoida kuinka sininen ylitetään ja siihen liittyviä ongelmia, sillä ei vain kovin paljon ole merkitystä keväällä.

Villeen löytyy luottoa siinä missä koko joukkueeseen. Kamoon punainen!
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vetäkää nyt osa oikeasti happea. Pelin nimi on jääkiekko hyvin yksinkertainen laji itsessään.

Saa toki seurata miten haluaa ja vaikka tehdä analyysejä pappeista ja luomuista kuinka ne toimii.

Hyvin pitkälle on kysymys siitä millä intressillä ja fiiliksellä siellä askissa mennään ja kuka sen hurmion päälle saa. Voidaan miekkailla tässä se 60 peliä ja katsoa poffeissa, kuka sen hurmion päälle saa, koska näinhän se joka vuosi menee.

Saa toki analysoida kuinka sininen ylitetään ja siihen liittyviä ongelmia, sillä ei vain kovin paljon ole merkitystä keväällä.

Villeen löytyy luottoa siinä missä koko joukkueeseen. Kamoon punainen!
Bullshit. Tottakai sillä on merkitystä keväällä. Keskimääräisesti se runkosarjamenestys ja pelin sen aikainen rakenne korreloi sen menestyksenkin kanssa. Toki on joskus silloin tällöin harvoja poikkeuksia, mutta äärimmäisen harvoin -jos koskaan- niitä poikkeuksia esittää IFK.
Mutta siis kyllä sillä pelitavalla ja valmennuksella nyt kuitenkin merkityksensä on, jonka huomaa -jos ei muuten- niin ainakin aina mömmömkisoissa, joissa Suomi muuttaa paskankin kullaksi, ja pääosin siksi että pelitapa (joskin kammottava sellainen) on aina kondiksessa.
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Koko kauden alun joukkue ei ole lainkaan ollut Peltosen hallinnassa.
- otteluita hävitään viime minuuttien turhiin jäähyihin hyökkäyspäässä tai sitten Karjalaisen aivopieruihin kolata vastustaja
- kapteeni surffailee paitsiossa, eikä millään viitsi sieltä pois tulla
- 4 alivoimamaalia viimeisimmissä otteluissa
- laukauksen tai edes kiekon pitämisen kanssa on suuria vaikeuksia ylivoimalla
- jos se laukaus sitten saadaan aikaiseksi, niin se on kevyt ja helppo torjua
- selkä kentälle päin surffataan hyökkäyspäässä pitkin laitoja
- Teräväinen on saatu täysin pois tolaltaan
- viime pudotuspelien MVP ei enää näytä siltä
- Roni Hirvonen teki juuri äskettäin Suomen paidassa kahdeksassa ottelussa pisteet 9+2
- Ketjut ovat tyyliä "kaikki munat samaan koriin", eikä esim. pelintekijä, maalintekijä, puolustavampi hyökkääjä
- kaikki "taito" yhteen ketjuun
- junnut yhteen ketjuun
- nelosketjuun kaikki puolustavammat hyökkääjät
- Dyk on aivan sekaisin, kun ei ketjussa kukaan tee peliä
- mikä on esim. Jääskän rooli, kun ei maalin edessä mitään tapahdu? Luttinen olisi ollut noista paikoista jatkuvasti kädet kohti kattoa

Kuinka kauan nakkeja voi pitää pakkasessa, etteivät ne siellä mene pilalle?
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Saa toki seurata miten haluaa ja vaikka tehdä analyysejä pappeista ja luomuista kuinka ne toimii.

Hyvin pitkälle on kysymys siitä millä intressillä ja fiiliksellä siellä askissa mennään ja kuka sen hurmion päälle saa.

Pöytiin huutelua lännen suunnasta…

Pidän yksinkertaistetusta ihanteestasi, mutta lopulta urheilussa tai esim. liike-elämässä on aina kyse kilpailuedun luomisesta, eikö vain?

Fiilis, henki ja yritteliäisyys eivät itsessään ole riittävä kilpailuetu vuonna 2021. Tarvitaan myös strateginen ja taktinen kilpailuetu, jotta puurtajasankarit saavat mahdollisuuden onnistua.

Voittavat valmentajat tai johtajat eivät koskaan tee pelkästään sitä, mitä haluaisivat tai mistä diggailevat, vaan tekevät jatkuvaa analyysia ja niihin perustuvia oikeita valintoja kilpailuedun saavuttamiseksi. Siksi PAPP, HAPP jne vs luomu ovat hyvinkin relevantteja ajatusten kulkuja modernissa jääkiekossa.

Mestarivalmentajat taas ovat usein kyenneet yhdistämään nuo molemmat vahvuudet.
 
Viimeksi muokattu:

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Bullshit. Tottakai sillä on merkitystä keväällä. Keskimääräisesti se runkosarjamenestys ja pelin sen aikainen rakenne korreloi sen menestyksenkin kanssa. Toki on joskus silloin tällöin harvoja poikkeuksia, mutta äärimmäisen harvoin -jos koskaan- niitä poikkeuksia esittää IFK.
Mutta siis kyllä sillä pelitavalla ja valmennuksella nyt kuitenkin merkityksensä on, jonka huomaa -jos ei muuten- niin ainakin aina mömmömkisoissa, joissa Suomi muuttaa paskankin kullaksi, ja pääosin siksi että pelitapa (joskin kammottava sellainen) on aina kondiksessa.
En nyt lähtisi kuitenkaan vertaamaan jääkiekon mm kisoja, jotka ovat poikkeuksellisesti monelle vain spessu tapahtuma, jos jaksaa napata viellä keväällä pelata hokia. Jenkit ja kanukit jne.

No suomi on muuttanut sen paskan kullaksi nyt KOLMEEN otteeseen, ei nyt viellä kovinkaan suuria suorituksia pitkässä mömmön historiassa.
Ottaen huomioon monella maalla oikeasti on mahdollisuus mestaruuuteen, peili tosin tasoittunut ja voittaja voi löytyäkin niiden suurten ulkopuolelta viellä joskus.. Sitä toki odotellessa ei kannata happea pidätellä.

Tosta voi halutessaan miettiä 95 mestaruutta miten se oli liittojen puolesta pakko mestaruus siihen lyötiin kaikki kiinni, muut tulivat paria päivää ennen paikalle pellaillee, kun Suomi veivasi kuvioitaan kuukausikaupalla samalla nipulla. Mestaruus toki aina mestaruus ei mitään keltään pois.

Ja kyllä yleisesti se neljän parhaan joukko on paremmissa asetelmissa keväällä, koska kohtaavat pitkän runkosarjan päätteeksi huonommin läpsyteleet joukkueet alkusarjassa. (huumorilla alkusarja aka runkosarja) Peli itsessään sitten on keväällä jo täysin erilaista, niin siinä ei paljon papit auta mitkä olleet kunnossa lokakuussa.

Ja eihän tästä tarvitse tehdä kilpailua kuka oikeassa ja kuka väärässä. Kaikki saavat seurata peliä nimeltä jääkiekko miten haluaa ja olla huolissaan jos lokakuussa ei hyökätä rintamana tarpeeksi hyvin, tai jättöjen jätöt ovat myöhässä.
 
Viimeksi muokattu:

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huonolta näyttää. Helvetin sekavaa. Jalosen ekoillakin kausilla huomasi alusta saakka, että pelissä on ajatusta ja on vain ajan kysymys, koska palikat loksahtavat kohdilleen. Peltosen jengissä töitä tehdään ja materiaali kovuus takaa sen, että mitään katastrofia ei ole tulossa, muttei tosissaan mitään valmennuksen tuomaa kilpailuetuakaan ole luvassa.

Oikeastaan tässä kohtaa riittäisi sellainen perus hyvä valmennus, joka saa joukkueen suorittamaan tasollaan. Ei tarvitse siis ylittää itseään, niin kuin heikomman materiaalin jengeissä pitää pärjätäkseen. Raimo Helminen olisi varmaan ollut tällainen koutsi. En paljoa muuta toivo, kuin että tämä viesti kaivetaan keväällä esiin ja naureskellaan, että syksyllä jotkut halusivat Helmistä tänne. Nähdyn perusteella ei vaan hirveästi ole luottoa Peltoseen, mutta annetaan aikaa. Olisi vaan syytä oppia ja kehittyä aika nopealla tahdilla.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Huonolta näyttää. Helvetin sekavaa. Jalosen ekoillakin kausilla huomasi alusta saakka, että pelissä on ajatusta ja on vain ajan kysymys, koska palikat loksahtavat kohdilleen. Peltosen jengissä töitä tehdään ja materiaali kovuus takaa sen, että mitään katastrofia ei ole tulossa, muttei tosissaan mitään valmennuksen tuomaa kilpailuetuakaan ole luvassa.

Oikeastaan tässä kohtaa riittäisi sellainen perus hyvä valmennus, joka saa joukkueen suorittamaan tasollaan. Ei tarvitse siis ylittää itseään, niin kuin heikomman materiaalin jengeissä pitää pärjätäkseen. Raimo Helminen olisi varmaan ollut tällainen koutsi. En paljoa muuta toivo, kuin että tämä viesti kaivetaan keväällä esiin ja naureskellaan, että syksyllä jotkut halusivat Helmistä tänne. Nähdyn perusteella ei vaan hirveästi ole luottoa Peltoseen, mutta annetaan aikaa. Olisi vaan syytä oppia ja kehittyä aika nopealla tahdilla.
Älä puhu sontaa. Jalosen ensimmäiset kaudet 08-09 ja 09-10 olivat täyttä kuraa alusta saakka. Materiaaliltaan joukkueet olivat myös helvetin surkeita kokonaisuuksia, mikä on ihan käsittämätöntä näillä resursseilla. Silti ei poista sitä tosiasiaa, että joukkue oli liigassa keskinkertainen ja ei tuolla ollut mitään mahdollisuuksia taistella keväällä voitosta.

10-11 joukkue sitten oli jo aivan toiselta planeetelta materiaaliltaan ja takasi näin mahdollisuudet taistella mestaruudesta. Tasaista suorittamista sitten runkosarjassa ja Flow päälle narrit voiton jälkeen. Pomput olivat tuona keväänä myös suotuisia ja merkityksellisiä.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Älä puhu sontaa..

Muistan tämän eri lailla. Ensimmäisen kauden materiaalin (ja organisaation) surkeudesta huolimatta runkkarissa sija 7, mutta pelin rakenteessa oli jo valopilkkuja. Tokan kauden harkkapeleissä puhuttiin frendin kanssa, että näyttää aika hyvältä ja runkosarja lupasikin pitkää kevättä (sijalta 4 pleijareihin), mutta sulaminen HPK:ta vastaan. Tämä sarja olisi pitänyt voittaa.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Älä puhu sontaa. Jalosen ensimmäiset kaudet 08-09 ja 09-10 olivat täyttä kuraa alusta saakka. Materiaaliltaan joukkueet olivat myös helvetin surkeita kokonaisuuksia, mikä on ihan käsittämätöntä näillä resursseilla.
Kausi 2009-10 oli jo kyllä kohtalaisen ”solidi” suoritus, vaikkakin jengissä oli vielä pahoja puutteita mm. pakistossa ja veskariosastolla. Isoimmat mätämunat oli tuolloin kuitenkin jo saneerattu pihalle. Pleijareissa makseltiin tuolloin oppirahoja vähän laajemmin, mutta runkosarja sujui tuolloin jo varsin hyvin silloin ja varsinkin kotipeleissä HIFK oli vahva.

HIFKn alkanut kausi tulee suurella todennäköisyydellä päättymään isoon mahalaskuun, eli runkosarjassa maksimissaan johonkin sijoille 6-9 ja kvartseissa pihalle. Seurajohdolla ja valmennuksella ei kuitenkaan ole muuta mahdollisuutta kuin luottaa valittuun linjaan ja pyrkiä työskentelemään kohti parempaa huomista ja menestystä. Tulosten näkeminen jo kuluvalla kaudella on kuitenkin aikalailla ”against all odds”.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Muistan tämän eri lailla. Ensimmäisen kauden materiaalin (ja organisaation) surkeudesta huolimatta runkkarissa sija 7, mutta pelin rakenteessa oli jo valopilkkuja. Tokan kauden harkkapeleissä puhuttiin frendin kanssa, että näyttää aika hyvältä ja runkosarja lupasikin pitkää kevättä (sijalta 4 pleijareihin), mutta sulaminen HPK:ta vastaan. Tämä sarja olisi pitänyt voittaa.
Sija seitsemän. Hohhoijjaa eli pelkkää ynnämuuta. Ihan kiva toki jos rakenteeltaan oli peli ok, mutta tuloksissa tuo ei näkynyt ei syksyllä eikä keväällä.

Seuraava kausi sitten keskinkertaisella materiaalilla pieni riman nosto ja runkkarin neljäs sija. Ja pleijareissa ulos suht samantasoista vastustajaa vataan .Ei mikään maaginen suoritus, mutta eipä materiaalikaan ollut.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Kausi 2009-10 oli jo kyllä kohtalaisen ”solidi” suoritus, vaikkakin jengissä oli vielä pahoja puutteita mm. pakistossa ja veskariosastolla. Isoimmat mätämunat oli tuolloin kuitenkin jo saneerattu pihalle. Pleijareissa makseltiin tuolloin oppirahoja vähän laajemmin, mutta runkosarja sujui tuolloin jo varsin hyvin silloin ja varsinkin kotipeleissä HIFK oli vahva.

HIFKn alkanut kausi tulee suurella todennäköisyydellä päättymään isoon mahalaskuun, eli runkosarjassa maksimissaan johonkin sijoille 6-9 ja kvartseissa pihalle. Seurajohdolla ja valmennuksella ei kuitenkaan ole muuta mahdollisuutta kuin luottaa valittuun linjaan ja pyrkiä työskentelemään kohti parempaa huomista ja menestystä. Tulosten näkeminen jo kuluvalla kaudella on kuitenkin aikalailla ”against all odds”.
No neljäs sijoitus eli ihan ok, materiaaliin nähden toki enemmän kuin ok.

En puhuisi suuresta mahalaskusta, jos tiputaan yhtä sijaa huonommalle vastustajalle runkosarjassa keväällä. Kevät ei odottanut mitään sen suurempaan vaikka himassa välillä olikin ihan siistiä.

Maaginen Jalonen sai mestaruuden stadiin, mutta olihan tuo materiaali myös vihdoin sitä luokkaa, että sillä voitiin kannua nostaa keväällä. Muutenkin Jalosesta puhuttiin noihin aikoihin suomen parhaana valmentajana, ei silti onnistunut kahtena ensimmäisenä vuonna keskinkertaista materiaalia valmentamaan, kuin keskinkertaisiin tuloksiin.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFKn alkanut kausi tulee suurella todennäköisyydellä päättymään isoon mahalaskuun, eli runkosarjassa maksimissaan johonkin sijoille 6-9 ja kvartseissa pihalle. Seurajohdolla ja valmennuksella ei kuitenkaan ole muuta mahdollisuutta kuin luottaa valittuun linjaan ja pyrkiä työskentelemään kohti parempaa huomista ja menestystä. Tulosten näkeminen jo kuluvalla kaudella on kuitenkin aikalailla ”against all odds”.

Jalonen tuli valmentajaksi tilanteeseen, jossa paljoa keskinkertaista suoritusta parempaan ei ollut eväitä.

Sen sijaan Peltonen tulee tilanteeseen, jossa ammattilainen rupeaisi tekemään vähintään kohtuullisen hyvää tulosta heti alusta saakka.

Mutta näin se varmaan on niin kuin yllä sanottu, että Peltosella tullaan menemään ellei jotain ihan poikkeuksellista kyykkäystä tule. Joskaan en tulosten suhteen välttämättä ihan näin pessimistinen ole. Sen verran hyvä on materiaali ja varmaan työmoraalikin.
 

Rutale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers.

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju

pitää syöttää vastustajasta ohi?
On termi, jota käytetään tilan tekemiseen tai tilan voittamiseen.
Voittaminen 1-1 jalalla.
Siirtokiekko tyhjään tilaan, eli dump and chase, on myös tilan voittamista.
Ja sitten "ohisyöttäminen".
Koitan avata "ohisyöttämisen" PAHP:N, KAHP:n ja HAHP:n osalta vaikkapa seuraavasti: pakilla kiekko, se rytmittää karvaajaa lähemmäksi itseään, syöttää "ohi" painottomalle puolelle laiturille, joka syöttää häntä paineistavan pelaajan "ohi" keskelle, jossa sena täydessä vauhdissa yli sinisen. Jos pelataan suorahyökkäys, ni sena syöttää pakin "ohi" siivelle, ja sieltä tulee laukaus. Syötön antanut sena pelaa kiekottomana maalipaineen, kuten edellisen syötön antanut laiturikin.

Vaikea sanallistaa, mutta nopeaa tilan voittamista kiekolla siinä tarkoitetaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös