Ville Mäntymaa Kärppien päävalmentajana

  • 113 341
  • 621

Kalaverkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Toivotaan sitten edes sitä, että Havulla on vetovoimaa ja Myli hommaa semmosia äijiä sisään, että päästäisiin takaisin uskottavaksi kärkiseuraksi. Tämän koko sopan kruunaisi se, kun Junttila ja Kepu saadaan kiinnitettyä mottipäisellä kärkihevosiksi ensi kaudelle.
Siis tännehän on rekrytty niin saatanan kovia äijiä tällekin kaudelle. Siitä huolimatta kamppaillaan säälirajalla +3M€ budjetilla.

Ja ei, enää nuo mainitsemani "saatanan kovat äijät" eivät nauti kyseisestä arvonimestä. Yleinen fiilis on, että vaikka selässä lukisi McDavid, menettäisi hän taitonsa Kärppien kokoonpanossa.

E: Lauserakenne korjattu :D
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
En ole niin isosti vastaan, kuin konsensus näyttää olevan. Onhan tässä riskinsä, mutta niin loppujen lopuksi kaikissa on. Paperilla Kari Jalonen tai Jukka Jalonen voisi näyttää mahtavalta, mutta herrain ikä 60+ huomioiden tämä ratkaisu voi olla parempi. Toki noin pitkä sopimus, jos se ei sisällä optioita, on riski.

Ehkä Kärpillä pitäisi olla pysyvä erillinen rahasto sille, että joka kausi maksetaan entinenkin päävalmentajan palkkaa. Tämä ehdotus kuulostaa vitsiltä, mutta ei sitä kokonaan edes ole.

Nyt siis mennään Mäntymaalla ja häntä tukekaamme. Ainakin sinne saakka kun olisi aika antaa kenkää.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Ainahan tuhkimotarinat mahdollisia ovat, mutta lähtökohtaisesti Kärppien tasoisen suurseuran päävalmentajan paikan ei pitäisi olla työharjoittelupaikka.

Näemmä ne eivät optiovuosia olleet, vaan suora sopimus.

Kovin aikaiselta tuntuu. Mutta näytöt ratkaisee, ja niiden kautta arvioin joten katsotaan mihin tämä vie.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miten se ulkopuolinen näkemys, mikä voisi tehdä välillä ihan hyvää?

Piiri, pieni, pyörii.
Vahvat Aho -fibat tuli tästä uutisesta. Hätäinen ratkaisu, eikä edes uusi urheilutoimenjohtaja onnistu tuomaan seuraan ulkopuolisia näkemyksiä.

Suoraan kauden 2026 -loppuun, luonnollisesti.
 

KovajuttuHei

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Sieltä sitten sellainen kierrepallo keskiviikon iloksi. Kuukauden valmentajuuden jälkeen soppari kahdeksi seuraavaksi kaudeksi on kyllä aika villi ratkaisu, varsinkin kun viimeisin apuvalmentajan paikalta noussut floppasi täysin. Havulle tämä tietysti on unelmien täyttymys ja otteet ovat olleet ihan hyviä, mutta tuntuu että helpoimman kautta mentiin jälleen. Kyllähän Myli ottaa nyt kovan riskin, mutta syksyllähän tätä päätöstä kannattaa uudestaan tarkastella.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
En minä ainakaan suorilta tätä lähde täysin dumaamaan. Kontrasti Marjamäen alkukauteen on ollut silmiinpistävä Havun aikana, ja nimenomaan positiivisella tavalla. Joukkue on pelannut rohkeammin, vapautuneemmin ja aktiivisemmin, ja se on juuri sitä kiekkoa mitä ainakin itse haluan nähdä Kärppien pelaavan. Tämä ei tarkoita että odottelisin näkeväni keväällä -24 jonkun tuhkimotarinan jonka päätteeksi Raksilassa nostellaan pyttyä, mutta isossa kuvassa moni asia on mennyt parempaan suuntaan. Sekä pelillisesti että ilmiselvästi myös joukkueen yleisessä fiiliksessä, jonka arvoa ei sovi myöskään aliarvioida. Mäntymää ei ole päävalmentajana ehkä vielä kokenut, mutta lyhyessä ajassa hän on tehnyt annetuilla pelimerkeillä työtään monin tavoin paremmin jo tässä vaiheessa kuin edellinen, merkittävästi kokeneempi päävalmentaja.

Kulunut kausi on ollut aikamoista turbulenssia ja tällä hetkellä mennään edellisen johdon kasaamalla rungolla, jota liikkuvaan junaan hypännyt uusi UTJ on koittanut paikkailla parhaansa ja niinikään kesken mukaan hypännyt uusi päävalmentaja koittaa luotsata parempaan suuntaan, mutta ensi kauden alusta lähdetään sitten puhtaalta pöydältä liikenteeseen kun nähdään enemmän Myllykosken rakentama, ja Mäntymään alusta saakka kipparoima joukkue. Ainakin itse odottelen sitä jo innolla, ja viimeisen puolentoista vuoden ummehtuneen ja tuskaisen touhun jäljiltä se tuntuu aika raikkaalta ajatukselta. Uutta kohti avoimin mielin.
 

PronssiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & KOOVEE
Haastattelussa Mäntymaa sanoi, että yksi unelmista on ollut se, että "pääsee jossain vaiheessa kokeilemaan niitä omia rajoja myös päävalmentajana".

No nyt pääsee kokeilemaan. Tavallaan toki hauskaa, että kokeilu tapahtuu Oulun Kärpissä, suurseurassa, joka on viime kausina rämpinyt ja menettänyt uskottavuuttaan.

Ei ole yhtään tarkoitus irvailla. On vain hieman yllättävä ratkaisu näin ulkopuolisin silmin. Jotenkin sitä odotti, että nyt Kärppiin palkataan joku takuuvarma ammattimies jostain piirin ulkopuolelta ja pyritään riskit minimoiden palauttamaan Kärpät sinne, minne se "kuuluu".
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En ole niin isosti vastaan, kuin konsensus näyttää olevan. Onhan tässä riskinsä, mutta niin loppujen lopuksi kaikissa on. Paperilla Kari Jalonen tai Jukka Jalonen voisi näyttää mahtavalta, mutta herrain ikä 60+ huomioiden tämä ratkaisu voi olla parempi.
Mikä miesten iässä on vikana? Ei omasta mielestäni iällä ole mitään merkitystä, jos ammattitaitoa riittää. Liigasta on muutenkin tulossa teinivalmentajien leikkikenttä, kun Rautakorpi jo poissa kuvioista ja Dufva lopettaa kauden jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Kuukauden valmentajuuden jälkeen soppari kahdeksi seuraavaksi kaudeksi on kyllä aika villi ratkaisu, varsinkin kun viimeisin apuvalmentajan paikalta noussut floppasi täysin.
Onko tuosta lähtökohdasta onnistunut edes kukaan muu kuin Mamba? Mamba toki on nyt mentoroimassa penkin takana loppukauden ja ehkä siellä on Ruotsista tarttunut myös jotain uutta raikkaampaa pelillistä näkemystä taskuun. Aika näyttää mutta positiiviset fiilikset Mamban rekrystä. Ei olisi haitannut vaikka olisi ollut ensi kausikin apuvalmentajana.

Ville Mäntymaa voi ihan hyvin olla tulevaisuuden huippuvalmentaja ihan yhtälailla kuin Mikko Myllykoski voi olla tulevaisuuden huippu urheilujohtaja. Ei mitään miehiltä pois mutta melko ohkaisilla näytöillä nämä on nyt kiinnitetty yhden suomen suurimman urheiluseuran kenties vastuullisimpiin tehtäviin.
 

Arbelius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Ketut, Oulun Kärpät
Iso peukku tälle, sillä edellytyksellä että Manner jatkaa myös Havun kanssa tulevina vuosina. Pidän ajatuksesta ettei päävalmentajan paikalla seiso diktaattorimaista egojohtajaa. Manner on tunnettu ihmisläheisenä jamppana jengin sisällä ja uskon että hänen kanssaan apinat pelaajien selässä painavat huomattavan paljon vähemmän.

Havu entisenä pelaajana ymmärtää pelaajien tunnemaailmaa hyvin. Todella paljon on pelaajien korvienvälistä suorittaminen kiinni. Havu on tehnyt hyvää työtä Kärppien U20 joukkueen kanssa, joten ehkä sieltä taktiikkakirjasta löytyy myös kykyä reagoida pelin sisällä tapahtuviin muutoksiin. Tätä ei ehkä vielä olla nähty, mutta hyvin pienen pätkän Havu on vasta voinut tuoda omia asioitaan peliin.

Kaksikkona Havu&Manner kuulostaa hyvältä. Raikkautta, positiivisuutta, rentoutta.
 

Redimor

Jäsen
Kieltämättä Havulle olisi toivonut päävastuuta mestiksestä parin vuoden ajalta, mutta näillä mennään.

Toivotaan että sopimuksessa on purkuehdot paremmat kuin aikaisemmilla niin ei jäädä roikkumaan tuplalistalle.

Mamban läsnäololle peukkua siinä mielessä, että kun ei tarvi vastuussa olla niin osaa hyvin tukea pelaajia ja kehitystä... kunhan älytään pitää siinä roolissa.

Turha tuomita ennen kuin näyttöjä tulee lisää. Jos Havu pystyy samaan suoritukseen mitä U20 mukana niin ei pitäisi moittimista olla.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Haastattelussa Mäntymaa sanoi, että yksi unelmista on ollut se, että "pääsee jossain vaiheessa kokeilemaan niitä omia rajoja myös päävalmentajana".

No nyt pääsee kokeilemaan. Tavallaan toki hauskaa, että kokeilu tapahtuu Oulun Kärpissä, suurseurassa, joka on viime kausina rämpinyt ja menettänyt uskottavuuttaan.

Ei ole yhtään tarkoitus irvailla. On vain hieman yllättävä ratkaisu näin ulkopuolisin silmin. Jotenkin sitä odotti, että nyt Kärppiin palkataan joku takuuvarma ammattimies jostain piirin ulkopuolelta ja pyritään riskit minimoiden palauttamaan Kärpät sinne, minne se "kuuluu".
Kärpät ei ole mikään Tappara tai Ilves. Täällä palkataan vain ja ainoastaan TET-harjoittelijoita kokeilemaan miten se saunan vihtamies onnistuisi isommalla palkalla ja tittelillä tuhoamaan taas toiset 3,5 miljoonaa viemäristä alas. Tampereella on selkeästi ymmärretty, että mestaruuksia ei saavuteta hyväveli-ajattelulla tai palkkauksilla, joiden tärkein kriteeri on "tuntee talon tavat" ja on "seurataustaa". Ilves oli vuosia sekopäisesti johdettu organisaatio, mutta tällä hetkellä Ilves on seura, jonka toimintaa ainakin minä Kärppien kannattajana katson kateellisena sen kaikilla tasoilla. Uusi areena on helppo tekosyy Kärppien tapaiselle näivettyneelle organisaatiolle olla välittämättä siitä, miten paljon paremmin Tampereen molemmat seurat menestyvät jokaisella mittarilla... Mutta totuus on, että esimerkiksi Ilveksen toiminta on kaikilla mittareilla ammattimaisempaa kuin Kärppien.

Vituttaa, että Kärppien kannattamisesta on tullut kestovitutuksen aihe. Kärpät on edelleen joukkuueena tärkeä ja seuran kannattaminen on ollut osa omaa identiteettiä noin 5-vuotiaasta lähtien. Mutta seuran johtoryhmä ja omistajat tekevät kyllä Kärppien kannattamisesta tuskaa vuosi toisensa jälkeen. Ei tässä ihan JYP:in toiminnan tasoa pystytä haastamaan, mutta ei siitä enää kaukana olla.
 

Redimor

Jäsen
Toisaalta sitten kun täällä kaikki toivoo sitä kokenutta pääkoutsia joukkueelle. Montako näistä 'meritoituneista' ovat omalla ajallaan saaneet tulosta aikaan kärpissä nyt 2000 - luvun aikana?
 
Omat ajatukseni Mäntymaasta päävalmentajana ovat pääosin positiivisia. Pieniä kysymysmerkkejä on toki kokemuksen puutteen vuoksi. A-junnujen päävalmentajana kuitenkin käsittääkseni teki ihan hyvää tulosta.

Vertailua on näkynyt Mikkolan ja Mäntymaan valintojen välillä, mutta ihan jo Mäntymaan haastattelujen ja junnujen valmentajana saatujen tulosten perusteella pitäisin lähtökohtaisesti huomattavasti parempana valmentajana kuin Mikkolaa.

Mäntymaa vaikuttaa todella motivoituneelta ja osaa myös kertoa minkälaista peliä haluaa joukkueen pelaavan. Tuohon vielä Mamba kaveriksi niin odotan joukkueelta hyvää fiilistä ja rohkeaa peliä. Pitkästä aikaa hyvä tunne Kärpistä.
 

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Annetaan Havulle mahdollisuus.

Mutta kyllähän tämä suoraan sanottuna jättää paskaisen maun taas suuhun. Jos Havu epäonnistuu, niin saa kyllä olla sitten useampaa päätä pölkyllä.
 

Diissent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itekkin olen sitä mieltä toki, että nyt saa Havu näyttää ja urheiluromantiikkaa parhaimmillaan, jos onnistuu tehtävässään. Etenkin, jos Kärpät nousee hänen sopimuksen aikana takaisin uskottavaksi ja ennen kaikkea menestyväksi Pohjoisen ylpeydeksi.

On vaan omaan silmään melko radikaali ratkaisu kuukauden jälkeen lätkästä soppari suoraan 2026 vuoteen asti. A-junnuissa upeaa työtä ja omalla mutulla sanoisin, että nykypäivän jääkiekon lainalaisuudet voi olla jopa paremmin hallussa, kun Marjamäellä.

Eihän se auta, kun toivoa parasta ja pelätä pahinta. Toivottavasti mamba antaa oman osaamisen avulla meidän joukkueelle lisäavaimia ja jo tänä keväänä päästään maksimisuoritukseen Havun kanssa. Mestaruutta ei varmaan tarvi haaveilla, mutta jos tällä ryhmällä pystytään pelaamaan uskottavasti keväällä ja esimerkiksi välierät saavutetaan, niin se antaisi jo valoa tunnelin päähän.
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Minä en jaksa tästä mieltäni pahoittaa, koska se ei auta tilannetta yhtään eikä vaikuta asiaan. Mukavamapi suhtautua asiaan positiivisesti ja toivoa ja uskoa Havun onnistumiseen. Lähtö on ainakin ollut ihan kohtuullisen lupaava.

Onkohan millään liigajoukkueella ollut koskaan näin meritoitunutta kakkosvalmentajaa, kuin Manner nyt meillä?
 

Miksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, John Vanbiesbrouck
Eiköhän Havulla ole vahva tietotaito siitä, millaista lätkää haluaa peluuttaa. Nyt vaan täytyy toivoa, että pelaajahankinnat onnistuvat ja ennen kaikkea tukevat pelitapaa. Ehkäpä epäonnistumiset pelaajahankinnoissa ovat johtaneet nyt nähtyihin valmentajapotkuihin enemmän kuin voisi kuvitella.

Kärpillä on näistä ensikertalaisista päävalmentajista paljon jo kokemusta. Manner ja Mikkola etunenässä. Manner toi ensimmäisellä kaudellaan mestaruuden ja nyt tuo kokemusta Mäntymään ensimmäiselle sprintille.

Kärpät tarvitsee nyt onnistumista! Nyt on aika tukea Havua.

E: Korjaus
 
Viimeksi muokattu:

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Annetaan Havulle mahdollisuus.

Mutta kyllähän tämä suoraan sanottuna jättää paskaisen maun taas suuhun. Jos Havu epäonnistuu, niin saa kyllä olla sitten useampaa päätä pölkyllä.
Hallitusta olisi pitänyt tuulettaa jo aikapäiviä sitten, mutta edelleen siellä huseeraa samat naamat vuodesta toiseen.

Eli sama suomeksi: ei ole ketään, ketä laittaa pölkylle. Myllykoski ei tuosta ihan hetkeen ole lähdössä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös