Ville Koho – SaiPa-legenda jo eläessään

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näin just viime yönä unta, että katsoin telkasta Suomi-Venäjä -ottelua. Koho karkasi läpiajoon, veivasi maalivahdin pihalle... ja suti rystyllä ohi kiekosta. Toivottavasti ei ollut enneuni, vaikka onhan tässä vielä muutama yö aikaa korjata lopputulos.
 

ahal

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tiedä, kumpi on pahempi/parempi: loukkaantua sarjapelissä ennen taukoa vai maaottelussa tauon aikana? No toivotaan, ettei pahemmin käynyt ja Ville olisi mukana viimeistään tauon jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPan otteluraportti sanoi:
Koho sai kiekon jalkaansa ensimmäisessä erässä, kun mies heittäytyi siniviivalaukauksen eteen. Koho tuli vielä toisessa erässä peliin mukaan mutta poistui pukukoppiin erän ensimmäisellä minuutilla.
Harmillinen juttu, kai siellä joku luunmurtuma on. SaiPan kannalta tässä on tietysti se "hyvä" puoli, että seuravien kolmen viikon aikana SaiPalla on vain kolme ottelua, joten kovin monta peliä Villeltä ei toivottavasti jää väliin kelta-mustassa paidassa. Maajoukkue-keikka onkin toinen juttu.

Tässä SaiPan otteluohjelmaa:

Koodi:
La 08.12.2012  17:00  SaiPa - Kärpät
Ti 18.12.2012  18:30  SaiPa - Ilves
To 20.12.2012  18:30  KalPa - SaiPa 	
Pe 28.12.2012  18:30  SaiPa - Blues
 

Nötkötti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Canucks, Oranje, Sympatiat Jukureille
Siinähän sitä taas kulminoituisi se peri-SaiPalainen tuuri, jos Kohon terveys tilanne ei olisi riittävä Moskovan-turneehen.

Noh, toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
 

Jäämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Borussia Dortmund, Sympatiat HIFK:lle
Eipä ole Koho tänään pelaavassa kokoonpanossa. Toivotaan, että kyse olisi vain varotoimesta ettei ole mitään loukkaantumista...
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eipä ole Koho tänään pelaavassa kokoonpanossa. Toivotaan, että kyse olisi vain varotoimesta ettei ole mitään loukkaantumista...
Meinaat että kapteeni Koho olisi jättänyt pelin kesken Jyväskylässä ja jättäytyisi pois tämän illan ottelusta, vaikka ei olisi mitään loukkaantumista?! No, toivotaan että se loukkaantuminen olisi edes pieni ja nopeasti paranevaa sorttia.
 

Jäämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Borussia Dortmund, Sympatiat HIFK:lle
Meinaat että kapteeni Koho olisi jättänyt pelin kesken Jyväskylässä ja jättäytyisi pois tämän illan ottelusta, vaikka ei olisi mitään loukkaantumista?
Kirjoittelin vähän huonosti. Meinasin ettei olisi mitään pahaa loukkaantumista. SaiPan facebookista lainattuna: "Koho ei siis pysty pelaamaan eilisen loukkaantumisen jäljiltä."
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Imatralaisessa on Villen haastattelu. Moskovan keikka jäi Villeltä väliin, mutta Onni 3-vee arvosti kun pääsi katsomaan iskän kanssa Suomi-Tsekki ottelua TV:stä.

Tästä päättelemme että jos ja kun Onni aikanaan debytoi SaiPan paidassa niin pelinumero on luonnollisesti 8. Paitsi jos Ville jatkaa niin pitkään että ehtii pelaamaan samaan aikaan poikansa kanssa, siinä tapauksessa Onni varmaan aloittaisi uransa Savilahti-Naganderin nyt käyttämällä 88:lla. Pitäiskö jo varmuuden vuoksi avata ketju SaiPan ketjusommitelmat kaudella 2025-26?
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
..jos ja kun Onni aikanaan debytoi SaiPan paidassa..
Onni Koho, kuulostaa ihan meikäläisen lämäriyritykseltä joka kerran tuhannesta nousee edes pari senttiä jään pinnasta.

Harmi että Villeltä jäi toi maajoukkuekomennus välistä. Toivottavasti saa uuden mahiksen joskus, jos huonosti käy niin tänä vuonna ei SaiPan mestaruuden takia pääse niihin ensimmäisiin kevätleiriryhmiinkään joiden varjolla moni SaiPan ukko on saanut parit maaottelut tileilleen. Mahtaisi Villeä harmittaa.
 

löfmaister

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ikoni saanut tunnustusta mediassa:
Iltasanomat sanoi:
Jääkiekon SM-liigan runkosarjan ensimmäinen kuudennes on pelattu. Seuraavat keskushyökkääjät ovat esityksillään miehittäneet omalla pelipaikallaan liigan TOP5:n.

1. Ville Koho, SaiPa

Veteraani on yksi tärkeimmistä syistä, miksi SaiPa on liigassa toisena. Tasainen kahteen suuntaan täsmällisesti pelaava SaiPan kapteeni. Yksi liigan aliarvostetuimmista pelaajista, SaiPan sielu.
Myös muita SaiPasta tuttuja mukana listalla: http://www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-1288606802496.html
 

Fordél

Jäsen
Koho ei ole varmastikaan kovin tunnettu muiden kuin paljon lätkää seuraavien keskuudessa. Niiden parissa Kohoa kyllä arvostetaan korkealle. Itsekin kuulun tähän ryhmään. Olikin helppo nostaa peukku ylös SaiPalle, kun se lähti kauteen Koho ykkössentterinä. Etenkin kun laidoille oli heittää hyvin hyökkäysorientoituneet pelaajat Giliati ja Davis. Hyvä kahden suunnan sentteri Koho täydentää mainiosti tämän kaksikon pelaamista.

Aiheeseen liittyen olen jo pidempään miettinyt, että onko nykyisessä liigassa enää edes tarvetta ns. peliä tekevälle sentterille? Nykykiekossa on korostunut mielestäni muiden pelaajien merkitys pelin rakentajina. Hyökkäyspelaaminen tapahtuu paljon viisikkona, jossa kiekko liikkuu nopeasti. Selkeää yhtä pelinrakentajaa ei mielestäni edes tarvita tai ainakaan sen ei tarvitse olla juuri sentteri. Ihan hyvin se peliä edistävä syöttö voi tulla vaikka laiturilta. Toki ylivoima on asia erikseen. Siinä pelitilanne on staattinen ja peliä pystytään rakentamaan helpommin.

En siis oikeastaan ihmettelisi yhtään vaikka Koho vetäisi koko kauden ykkösessentterinä Davis ja Giliati laidoillaan ja kentällisen peli jatkaisi samaa lentoaan. Vaikka Kohosta ei olisi esim. ylivoiman pyörittäjäksi, pystyy hän 5vs.5 pelissä olemaan laadukas osa viisikon kiekollista peliä eikä peli tökkää aina siinä vaiheessa kun Koho saa kiekon.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Villeltä jäi viime talvena maajoukkue-debyytti tekemättä loukkaantumisen takia, mutta eiköhän homma saada nyt korjattua. Karjala-turnauksen valinnat julkistetaan ensi maanantaina, ja jos ei El Capitano ole siellä mukana, niin varmaan sitten joulukuun Moskovan reissulla.

liiga.fi tilastojen mukaan Ville on liigassa pelaavista keskushyökkääjistä toiseksi tehokkain (edellä vain Ivan Huml) ja myös ±-tilastossa keskushyökkääjistä kakkosena (edellään Smolenakia ruokkiva Pekka Saarenheimo). Eiköhän näillä näytöillä maajoukkuepaikka yhteen EHT-turnaukseen ole ansaittu, vaikka jotkut SaiPan kannattajat tuntuvat olevan kovasti sitä mieltä että meiltä puuttuu mitat täyttävä ykkössentteri.

Liiga ei julkista aloitustilastoja, mutta lainataan tähän loppuun kommentti JYP-leiristä:
Liigaan pitäisi määrätä Koho-sääntö, eli yksi aloittaja ei saa aloittaa kun max. 30% aloituksista. Epäreilua, kun yksi äijä kaapii aloituksia >75% teholla.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vaikka miehen jatkosopimuksesta onkin juttua muissakin ketjuissa, niin mielestäni on syytä nostaa tätäkin ketjua.

Eli kahden vuoden soppari 2000-luvun suurimmalle SaiPa-legendalle samaan aikaan kun mies itse pelaa uransa parasta kiekkoa. Uskomattoman hieno ja nöyrä mies. Pelaajana jokaisen valmentajan unelma. Ja tälläinen kaveri on Etelä-Karjalan ja SaiPan oma kasvatti, joka pelaa luultavasti huikean uransa loppuun asti SaiPassa. Uuden sopimuksen päätyttyä en nimittäin jaksa uskoa, että Ville enää 34-vuotiaana lähtee minnekään muualle, ellei sitten KHL vie.

Toivotaan, että mies säilyy terveenä ja ainakin tuo 700 ottelua SaiPan paidassa täyttyisi ennen sopimuksen päättymistä, sen jälkeen vielä ura loppuun tavoittelemaan sitä legendaarista 1000 ottelua sekä luonnollisesti paita kattoon uran jälkeen.

Onneksi tuohon on vielä aikaa, sen verran tärkeä mies Ville Koho on SaiPalle.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, HIFK
Joo, ei tälläisiä Ville Kohon kaltaisia herrasmiehiä paljoa ole tätä nykyä. SaiPassa etenkin harvinaista, että joku pelaa vuosia ja hyvällä tasolla ja jopa paranee vanhetessaan. Koho on juuri tälläinen pelaaja. Hienoa, että on pitkästä ja pyyteettömästä työstään palkinnon ykkössentterinä ja pisteiden valossa pelaa elämänsä kautta. Kunhan nyt pysyisi terveenä.

Ilman muuta lagenda jo nyt ja tulevat vuodet vielä voimistaa sitä statusta. Varmasti tullaan muistamaan vielä pitkään uransa jälkeenkin yhtenä suurimmista ikoneista keltamustissa ja paita totta kai viestittää sitä hallin katossa. Kenties vielä jonain kauniina päivänä ihan uudessa SaiPan pyhätössäkin, aika näyttää.

Hieno mies, hieno esikuva.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Liigassa
Upea uutinen! Hattu päästä ja nöyrä kumarrus Ville Koholle.
Jos sallitte, myös syvä kumarrus täältäkin suunnalta. Seurauskollisuus on yhä harvinaisempaa ja Ville Kohon kaltaisia kiekkoilijoita ei koskaan ole liikaa.

Erittäin arvostettu pelaaja ja persoona yli seurarajojen.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minulle Ville Koho on seurahistorian suurin pelaaja. Piste.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eliteprospectin mukaan mukaan Villellä on nyt 579 Liiga-ottelua pelattuna. Laskeskelin sarjataulukosta, että jos Ville pelaa kaikki ottelut, niin 600 ottelua tulisi täyteen tammikuun tasauksen jälkimmäisessä ottelussa.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT Helsinki vuoteen 2013, Ässät, KooKoo
Pelaajana jokaisen valmentajan unelma. Ja tälläinen kaveri on Etelä-Karjalan ja SaiPan oma kasvatti, joka pelaa luultavasti huikean uransa loppuun asti SaiPassa.
Sen verran otan tuohon kiinni, että eikös kuitenkin ole Ketterän kasvatti? Vai miten nuo nyt laskettiinkaan kasvattajaseurat. Joka tapauksessa eikös Kohon Ville ole Imatralta lähtöisin, vaikka Lappeenrannassa taitaa nykyisin asustaa?

Imatrahan tunnetaan paremmin urheilun puolella pesäpallosta ja IPV:sta, mutta niin vaan tämän kauden SaiPan kaksi tärkeintä - ainakin kotimaista - pelaajaa on Vuoksen rannoilta eli Markkanen ja Koho. Eli kyllä siellä jääkiekkoakin osataan pelata...

Sinänsä ei Kohon kohdalla mitään pois SaiPalta. Ehdottomasti SaiPan mies enkä pitäisi ollenkaan mahdottomana, että pelaa tosiaan sen 1000 liigaottelua vielä täyteen yhdessä ja samassa seurassa.
 

atsku

Jäsen
Imatrahan tunnetaan paremmin urheilun puolella pesäpallosta ja IPV:sta, mutta niin vaan tämän kauden SaiPan kaksi tärkeintä - ainakin kotimaista - pelaajaa on Vuoksen rannoilta eli Markkanen ja Koho. Eli kyllä siellä jääkiekkoakin osataan pelata...
Kaikkihan ne sieltä tulevat perkele. Sehän meitä lappeenrantalaisia pikkusen vitutteleekin, kun SaiPan parhaat pelaajat ovat aina Imatralaisia. ;)
No leikki sikseen, oikeastaan on hyvä vaan koska imatralaiset ovat ottaneet SaiPan omakseen, mikä tietää isompaa fanipohjaa joukkueelle.

Petteri Nokelainen, Ville Koho, Jussi Markkanen, Matti Nevalainen ja Mika Kauppinen näistä Imatran ihmeistä ensin tulevat mieleen..
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, HIFK
Petteri Nokelainen, Ville Koho, Jussi Markkanen, Matti Nevalainen ja Mika Kauppinen näistä Imatran ihmeistä ensin tulevat mieleen..
Jep, mutta noista ainakin Nokelainen ja Markkanen on kuitenkin ihan perusteltua luokitella SaiPan kasvateiksi, koska ovat olleet juniorikoulussa mukana hyvin nuoresta saakka.
 

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Sen verran otan tuohon kiinni, että eikös kuitenkin ole Ketterän kasvatti? Vai miten nuo nyt laskettiinkaan kasvattajaseurat.
Samalla logiikalla Selänne ja Filppula eivät ole Jokereiden kasvatteja. Koho on aloittanut SaiPan c-junioreissa, eli eiköhän hänet lasketa SaiPan omaksi kasvatiksi.
 

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
SaiPa-legenda Ville Koho haastattelussa - Pelivihje

Taattua laatusettiä Kapteenilta. Viiden vuoden päästä aikoo olla edelleen Lappeenrannassa, pelaa sitten tai ei.

Faneille loppuun vielä positiivista viestiä:
5) Vapaa sana kaikille jääkiekkofaneille
- Suomen fanikulttuuri mennyt viime vuosina paljon eteenpäin. Joukkueen kanssa kierretään Suomea ja aina on paikalliset fanit hienosti peleissä mukana. Lappeenrannassa hienoa nähdä miten viikonloppumatseissa on paikalla myös vierasfaneja. Kulttuuri mennyt paljon eteenpäin ja siitä on ehdottomasti pidettävä kiinni.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Villeltä jäi viime talvena maajoukkue-debyytti tekemättä loukkaantumisen takia, mutta eiköhän homma saada nyt korjattua. Karjala-turnauksen valinnat julkistetaan ensi maanantaina, ja jos ei El Capitano ole siellä mukana, niin varmaan sitten joulukuun Moskovan reissulla.
Nonni, Ville tosiaan puikahti takaovesta mukaan maajoukkueen Venäjän reissulle. Helvetin hieno juttu, vaikka lepäilyllekin olisi varmasti ollut tarvetta. Ville otettiin reissuun mukaan kahden puolustajan jäätyä syrjään, joten tuskin siellä kuitenkaan kovin kovin isoja minuutteja on El Capitanolle tarjolla. Pelinumero 8 taisi olla jo Leijonissa varattu, mutta Ville pelaa numerolla 26, ja 2+6=8 joten eiköhän peli sujuu vieraallakin numerolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös