Monissa maissa räkäkänni on häpeä ja siitä sanktioidaan sosiaalisesti. Suomessa asenteet humalajuomista kohtaan ovat liian vapaat. Pitäisi moralisoida paljon enemmän.
Suomessa selvinpäin olemisesta vasta sanktioidaankin, varsinkin kaveripiirissä. Muutama vuosi takaperin kun päätin etten kännejä ota, niin siitä seurasi sosiaalista hylkäämistä kaveripiireissä. Ihmettelyjä sun muita tuli oikein urakalla. Tykkään kyllä nauttia alkoholista laadullisesti ja kohtuudella, mutta humalahakuinen juominen ei vain oikein sopinut minulle.
En ymmärrä humalahakuisuuden ihannointia. Koko viikko suunitellaan, kun vedetään perseet viikonloppuna ja facebookiin ennen h-hetkeä pistetään "tänään vedetään perseet" tai "hyvästi selvä päivä" statuspäivitykset. Sitten krapulaakin ihannoidaan "heh on hiukan oloja, tuli hiukan otettua heh". Suomalaiset on kyllä niin ideaköyhää kansaa, että ei muuta keksi. Jos kavereiden kanssa jotain keksitään niin se on aina perseet tavalla tai toisella. Miksei saakeli lähde vaikka jonnekin porukalla ja nauti seurasta.
Alempi sosiaaliluokka pärjää aina parhaiten silloin kuin rikkailla menee hyvin. Siksi tuloerojen kasvuun tähtäävä politiikka on ehdottoman hyvä asia. Mitä enemmän rikkaita sitä parempi köyhille. Mitä paremmin alemmilla sosiaaliluokilla menee sitä vähemmän alkoholiongelmia.
Jos alkoholia vedetään aika usein pahaan oloon, niin en ymmärrä kuinka tuloerojen, eli toisin sanoen ihmisten eriarvoisuuden kasvu tyrehdyttäisi alkoholin kulutusta. Onhan se tutkittu että sitä mukaan kun tuloerot kasvaa niin terveyserot kasvaa myös ja siitä iso ansio ainakin suomessa kuuluu alkoholille.
Toki tuloeron kasvu yleensä merkitsee taloudenkasvua, mikä taas on hyvä asia. Mutta rikkaiden pusseissa talouskasvu näkyy heti, esim. pääomatuloina ja bonuksina, kun taas köyhemmälle kansanosalle se näkyy vasta takautuvasti ja sosiaaliavustusten nostamisessä kestää aina aikansa, että se saadaan paremmalle tasolle. Köyhien tulotaso raahaa rajussa talouskasvussa muiden hintojen nousujen perässä.