Tilanpuute alkaa ollakin jo ongelma, joten nyt leffoja on kasoissa lattialla sen ohella, että yksi iso kirjahyllyllinen on täynne leffoja ja toinen mokoma jo osin niitä täynnä. Leffojen ohella hyllyistä löytyy nimittäin 325 erilaista kirjaa.
Minulla on tilanne vielä pahempi, en voisi enää muuttaakaan kaksiota pienempään ainakaan näillä tavaramäärillä. Olen valitettavasti keräilijäluonne, ja erilaista aineistoa on kertynyt.
Vuosikausia (lähes 18 vuotta) kirjasin kaikki kokoelmani osa-alueet uskollisesti excel-taulukoihin, oli kyse sitten sarjakuvalehdistä/albumeista, kirjoista, elokuvista tai musiikista. Sitten kävi niin, että taulukon päivittämistahti harveni ja luetteloimatonta kamaa oli suht paljon. Ajattelin päivittää nämä sitten kerralla, mutta sitten sairastuin vakavasti moneksi kuukaudeksi ja homma jäi. En sitten päässyt enää luetteloinnin makuun kotona, joten tällä hetkellä hyllyissä (ja lattialla pinoissa) on elokuvia, cd-levyjä ja jokunen kirjakin, jota ei ole kirjoissa ja kansissa.
Viime vuoden alussa päivitetyn dvd-listauksen mukaan minulla on 844 elokuvaa, sen jälkeen on luetteloimatta kymmeniä elokuvia. Sanoisin, että kokonaismäärä on noin 950 paikkeilla. Tässä mukana myös lukuisat kausiboksit kuten esim. kaikki 29 Star Trek -kausiboksia todistuksena siitä, että olen luultavasti liian nörtti ansaitakseni enää naista/parisuhdetta. Pon farr!
Kirjoja oli vuoden 2010 lopussa 1545. Nykyisellään varmaan vähän alle 1600. Karkeasti vähän alle puolet menee scifi-kauhu-fantasiakolminaisuuden alle, sitten on sotahistoriallista kirjallisuutta ja historiallisia romaaneja ynnä muuta, sekä tietysti tietokirjallisuutta eri aloilta. Sarjakuvalehtien ja -albumien taulukko on ihme kyllä vain pari kuukautta myöhässä, niitä on vähän yli 3200 kappaletta. Mukana siis yksittäiset lehdet ja lähinnä englanninkieliset albumit ja tpb:t.
Musiikkikokoelmaa ei ole myöskään päivitetty sitten vuoden 2010 lopun, siinä oli viimeksi 4411 nimekettä. Tämä sisältää tosin laaja-alaisesti nimekkeitä kaiken maailman vanhoista c-kaseteista, ns. promo- ja demolevyistä ja sinkuista yms. alkaen, varsinaisia täyspitkiä cd-levyalbumeita minulla lienee vain vähän yli toista tuhatta. Waretettuja levyjä minulla ei ole, sellaista en harrasta. Tosin 1990-luvun puolella joitain levyjä lainasin ja poltin cdr-muotoon (mikä toki on täysin laillista), mutta näistäkin olen parhaat ostanut ns. aitoina ja osan heittänyt menemäänkin. Kaikkia levyjä en ole ostanut vaan saanut, mutta paljon noita on tullut ostettua. Tein kerran laskelman, että kokoelmastani noin 99,8% on laskettavissa tavalla tai toisella heviin tai metalliin kuuluvaksi. Toisin sanoen tuhannesta cd-levystä noin 20 on jotain muuta.
Olen kyllä monesti harkinnut vakavasti, että pienentäisin kokoelmiani tai ainakin siirtäisin osan jonnekin kellariin. Pari vuotta sitten aloitin projektin, jossa siirsin cd-levyjäni mp3-muotoon ulkoiselle kovalevylle tarkoituksenani saada levyhyllyjä fyysisesti tyhjemmäksi ja siirtää ns. b-kastin levyjä pois, mutta niinhän siinä kävi, että ulkoinen kovo päätti mennä paskaksi ja koko projekti karahti kiville, joten toiste en moiseen rippausurakkaan ryhdy.
Tietokonepelejä on kymmeniä, veikkaisin noin sataa. Nykyisin olen ostanut monet vanhat hyvät pelit digitaalisesti uudestaan
http://www.gog.comista, vanhoja cd/dvd-rom-pelejä en näiden osalta kaipaa. Tietokonepelejä en tosin nykyisin enää juuri kauheasti pelaa muuta kuin näitä vanhoja kunnon pelejä GOGista. Ennen olivat pelit parempia, uudet pelit harvoin kiehtovat.