Tuskin on paljoa paluusta enää haaveillut, mutta ei ole vaan nähnyt vielä tarvetta alkaa NHL:n eläkettä lunastamaan. Nyt sitten ilmeisesti pikku rahalle tuli käyttöä ja hän laittoi eläkepaperit sisään ja liittyi NHL Alumni Associationiin. Sitä kautta tieto eläköitymisestä sitten levisi. NHL:n suuntaan pitää tuo virallinen paperi eläköitymistä täyttää, jotta eläke alkaa sitten juoksemaan. Tai toki sitä lunastamista kannattaa venyttää mahdollisimman pitkään, jotta saa sitten enemmän. Jos sattuu elämään sinne asti.
Tämä on mielenkiintoinen aihe, joka kenties ansaitsisi omankin topaasin, mutta mennään nyt täällä.

Eli miten eläkejärjestelmä meneekään? Kun mainitsit, että kannattaa viivyttää eläkkeen nostamista mahdollisimman pitkään. Kasvaako potti esim. Hemskyn tapauksessa kaudesta 2017-18 vielä nykyhetkeen, vaikka mies ei pystynyt otteluakaan pelaakaan. Mitä muita huomioitavia seikkoja tuossa on? Sen muistan, että on tietty peliraja, mikä oikeuttaa NHL:n eläkkeeseen. Olisikohan ollut 400 matsia?
 
RELEASE THE KRAKEN

ipaz

Jäsen
Eli miten eläkejärjestelmä meneekään?
Eläke maksetaan pelattujen pelien mukaan ja eläkettä aletaan maksamaan kun pelaaja täyttää 45 vuotta. Mielenkiintoinen myös tuo, että jos pelejä on ollut alle 160, niin eläke maksetaan Kanadan lakien mukaan ja jos yli 160, niin USA:n lakien mukaan.

"Players with less than 160 games receive the maximum pension benefit under Canadian law; players with more than 160 games receive the maximum pension benefit under US law (currently $45,000 per year). The plan’s normal retirement age is 45."
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tämä on mielenkiintoinen aihe, joka kenties ansaitsisi omankin topaasin, mutta mennään nyt täällä.

Eli miten eläkejärjestelmä meneekään? Kun mainitsit, että kannattaa viivyttää eläkkeen nostamista mahdollisimman pitkään. Kasvaako potti esim. Hemskyn tapauksessa kaudesta 2017-18 vielä nykyhetkeen, vaikka mies ei pystynyt otteluakaan pelaakaan.
Tässä olisi kieltämättä hyvä jutun aihe jollekin toimittajalle. Ei ole itsellä syvällistä tietoa aiheesta, mutta tässä nyt omia näkemyksiä.

Hemskyn tapauksessa ei tuo eläkkeelle jäämisen ajankohta merkitse mitään vaan pelatut vuodet / pelit. Mutta tuo ilmoitus eläköitymisestä pitää tehdä jossain vaiheessa ennen kuin eläkettä alkaa nostamaan.

Ilmeisesti 45 vuotiaana eläkettä voi alkaa nostamaan ja se on alussa 45 000 dollaria vuodessa. Jos haluaa maksimoida vuosittaisen määrän niin kannattaa odottaa 62 vuoteen asti jolloin summa on luokkaa 250 000 dollaria vuodessa.

Onkohan Jagr tavoitteena pelata 62 vuotiaaksi niin voi suoraan alkaa nostamaan tuota maksimieläkettä?
 

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals

Taitaa olla turha haaveilla enää Eratin paluusta...
 
.

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
NHL:ssä pelasi tällä kaudella 17 pelaajaa joiden NHL-ura alkoi ennen palkkakaton voimaanastumista eli ennen kautta 2005-06. Heistä viidellä on sopimus ensi kaudeksi ja siten ura jatkuu vielä:

Patrice Bergeron
Dustin Brown
Brent Burns
Marc-Andre Fleury
Eric Staal

Kaikki viisi tuota vuoden 2003 draftiluokkaa ja edelleen erinomaisen (Bergeron, Burns) tai hyvän (Staal, Fleury ja Brown) tason NHL-pelaajia.

Lopuilla 12 pelaajalla sopimukset päättyvät tähän kauteen ja heidän NHL-uran jatkolla voi siten spekuloida:

Craig Anderson
Jay Bouwmeester
Trevor Daley
Zdeno Chara
Dan Hamhuis
Ron Hainsey
Ilya Kovalchuk
Patrick Marleau
Ryan Miller
Jason Spezza
Joe Thornton
Justin Williams

Heistä yksi kerkesikin jo ilmoittaa lopettamisestaan eli yllä olevassa viestissä mainittu Dan Hamhuis.

Jay Bouwmeesterilla ura taitaa myös olla paketissa tuon kauden päättäneen vakavamman sairauskohtauksen johdosta.

Craig Andersonille ja Ryan Millerille tulee koronan ja playoff-joukkueiden ulkopuolella olon vuoksi pitkä tauko peleistä, ikää kummallakin siellä neljänkympin tietämillä ja takana heikompi kausi (Andersonin kohdalla kolme heikompaa kautta) joten vaikea nähdä heidän saavan enää NHL-sopimusta.

Trevor Daleylla ollut vaikeat ja loukkaantumisten täyteiset viimeiset kolme kautta Detroitissa, ja Ron Hainseykin täyttäisi ensi kauden aikana jo 40-vuotta joten nämä Stanley Cupin voittaneet pelaajat saattavat hyvin ripustaa hokkarit naulaan ennen ensi kauden alkua.

Zdeno Chara ja Joe Thornton ovat uniikkeja tapauksia joten tiedä vaikka tavoittelisivat Jagrin tavoin aina viisikymppiseksi saakka pelaamista. Jossain vaiheessa toki ennen sitä NHL:stä taitaisi ovi sulkeutua ja joutuisivat lähtemään Eurooppaan jos mielivät sinne saakka pelata, mutta ensi kaudeksi vielä saavat varmastikin halutessaan NHL-sopimukset nykyisistä joukkueistaan.

Patrick Marleaulla ei ole tämän kesän esitysten perusteella enää juurikaan annettavaa ole NHL-joukkueelle, mutta saattaa hyvin yrittää venyttää uraansa ja tavoitella tuota kaikkien teräsmiestilaston kärkisijaa. Tämä tapahtuisi varmastikin sitten San Josen riveissä.

Ilya Kovalchuk ja Jason Spezza eivät enää myöskään paljoakaan tarjoa NHL-joukkueelle, mutta molemmat voivat hyvin jatkaa sitä Cupin jahtaamista minimipalkalla jonkun joukkueen alemmissa kentissä. Spezzalla häämöttää se tuhannen pisteen rajakin näköpiirissä, mutta kolmen viimeisen kauden tahdilla sinne pääseminen veisi vielä ainakin kolme kautta joten taitaa jäädä vajaaksi. Kovalchukilla taas olisi 500 maalin rajapyykki näköpiirissä, mutta Spezzan tavoin viime kausien tahdilla sinne pääseminen veisi ainakin kolme kautta.

Justin Williamsilla uran jatkosta päättäminen venyi jo viime vuonna pidempään, ja vähän tuo nyt vaikuttaisi on pelaamassa viimeisiä pelejään nyt.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Erinomaisen mielenkiintoista tekstiä Boscolta. Kyllähän tässä saattaa käydä dinosaurusten massakato kauden jälkeen, mikä on aina valitettavaa. Onkohan koskaan yhtä paljon kokemusta ja profiilia poistunut kerralla kuin nyt uhkaa poistua?

Koko listalla on oikeastaan enää kaksi ykköskorin äijää, jotka vahvistavat selkeästi joukkuettaan (juurikin Bergeron ja Burns) ja jotka lähes jokainen manageri ottaisi myös treidaamalla laatua. Brown, Fleury, Staal myös edelleen laatupelaajia ja Bouwmeester olisi ilman tapahtunutta vahvistus.

Alemmasta kategoriasta ironisesti kyllä vanhin äijä, eli Chara on se joka suurimmalla varmuudella pystyy pelaamaan ensikin kaudella omaa peliään, mutta hän (ja Bruinsin menestys?) päättää itse jatkostaan. Muuten kun katsoo nimiä niin tulee lähinnä mieleen että managerien kannattaisi välttää tuota listaa. No Wiliams menisi erikoisstunttina ja ehkä Spezza ja Miller voisivat minimisopimuksella jossain olla sen vuoden.

Muitten ongelma on että NHL:ssä ei ole enää joukkueita, jotka tavoittelevat showmeininkiä ja täyttävät kokoonpanoaan isoilla ex-nimillä. Thorntonin ja Marleaun peliä oli jo surullista katsoa. Marleaun katse ja olemus penkillä Pittsburghin viimeisen aikalisän aikana oli melko puhuva. Ja mitä San Josen touhuja tuli seurattua niin nyt pitäisi kyllä vetää töpseli seinästä Thorntonin ja Marleaun osalta, jos toinen tai molemmat vielä haluaisivat siellä pelata.

Itse jännään lähinnä Keith Yandlen ja Phil Kesselin olettamuksia. Molemmat kosketusetäisyydellä iron man-ennätykseen. Yandle kuuluu Floridan kärkikalustoon (kertoo ehkä enemmän Floridasta), mutta Kessel minua huolestuttaa. Tehot ovat tippuneet ja löytyykö jatkossa intoa Arizonassa? Voisivat herrat pelata nyt sen 2-3 kautta vielä jotta Doug Jarvisin ennätys saataisiin uuteen uskoon.
 
Viimeksi muokattu:

LosPatus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Onkohan koskaan yhtä paljon kokemusta ja profiilia poistunut kerralla kuin nyt uhkaa poistua?
Kausi 2005-06 jäi viimeiseksi seuraaville pelaajille:

Mario Lemieux
Steve Yzerman
Brett Hull
Brian Leetch
Luc Robitaille
Alexander Mogilny
Dave Andreychuk
Keith Primeau
Zigmund Palffy
Eric Desjardins
Alexei Zhamnov
Scott Young
Tie Domi
 

Kuppi

Jäsen
Hamhuisilla 16 kautta ja tasan kerran pääsi toivo heräämään kun 2010-2011 pääsi finaaleja pelaamaan. Loput 15 kautta, 9 kertaa pleijareihin, 9 kertaa ulos ekalla kierroksella. Rakkaudesta lajiin.

Olympiakulta ja pari höntsämestaruutta tuo balsamia haavoihin.

edit: lisäksi Hamhuis loukkaantui ekassa finaalipelissä 2010-2011 eikä enää pelannut lopuissa, kovan onnen mies.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Mikähän lienee Mikko Koivun tilanne? Onko annettavaa NHL:lle enää?
Ei taida tietää vielä itsekään... Miettii pitkään ja hartaasti vieläkö riittää motivaatiota olla mukana lähinnä joukon jatkona. Rooli tulisi olemaan joku nelossentteri eikä Wild ole tosiaankaan mikään cup contender. Voi hyvin olla et Saku puhuu pikkuveljen Tepsiin.
 
"What would Nickerson do?"

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Ei taida tietää vielä itsekään... Miettii pitkään ja hartaasti vieläkö riittää motivaatiota olla mukana lähinnä joukon jatkona. Rooli tulisi olemaan joku nelossentteri eikä Wild ole tosiaankaan mikään cup contender. Voi hyvin olla et Saku puhuu pikkuveljen Tepsiin.
San Josessa tarvitaan syvyysentteriä, jos halutaan nopealla retoolilla päästä takaisin kilpailukantaan. Mikko osuisi aika hyvin sinne halvalla lapulla.
 
Ambitious, but rubbish
Myös Mike Green jättää todennäköisesti kaukalot taakseen
Kyllä, tällaista uutista sieltä tosiaan tuli: The Athletic: 15 kautta NHL:ssä pelannut Mike Green lopettaa pelaajauransa (linkki Jatkoajan uutisointiin aiheesta)

Siinä oli kyllä hieno kiekollinen/hyökkäävä puolustaja jota oli aina ilo seurata. Ikää kuitenkin vasta 34-vuotta, mutta kuten ukko itse toteaa niin elämässä on paljon muutakin kuin jääkiekko ja haluaa keskittyä nyt muihin juttuihin.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
San Josessa tarvitaan syvyysentteriä, jos halutaan nopealla retoolilla päästä takaisin kilpailukantaan. Mikko osuisi aika hyvin sinne halvalla lapulla.
Hailauma voisi tarvita juu, mut Mikko on nyt ilmoittanut että jättää Minnesotan. Jossain aiemmassa yhteydessä on myös todennut ettei kykene kuvittelemaan itseään jossain muussa NHL-joukkueessa kuin Wildissa. Eli 1+1 on yhtä kuin TPS. Wild tosin on kai tarjoamassa jotain kaukalon ulkopuolista roolia jos sattuisi napostelemaan.
 
"What would Nickerson do?"

Kheldaur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Leijonat, (Saipa).

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Daley ja Ericsson eivät jatka Red Wingsissä. Daley saattaa mennä jonnekin kokeilemaan, mutta Ericsson varmaan menee joko Ruotsiin tai eläkkeelle.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
“Teams have asked. One of the teams that have asked is the Minnesota Wild, they figured because Byfuglien has a lot of ties to Minnesota he’d want to play there and they could use him. They’re probably the only team that has a chance. But I checked with Byfuglien’s agent, Ben Hankinson, and he said it’s doubtful Byfuglien will play again,” Friedman said.

Vielä ei ole virallisesti vahvistanut lopettamistaan mutta kaikit merkit viittaavat (ja ovat jo viime kesästä saakka viitanneet) siihen että Byfuglienin peliura on ohitse.
 

Kheldaur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Leijonat, (Saipa).
Buffyn en usko askiin enää palaavan. Vuoden pelaamattomuus varmasti näkyisi jo training campilla sen verran, että tuskin paikkaa edes saisi, eikä iän puolesta voi oikein kuvitella, että mitään hurjaa turbovaihdetta enää löytyisi tuohon pelaamiseen. Parhaillaan oli kyllä pirun viihdyttävä pelaaja jota oli kiva katsella.

Alkaa tuntemaan itsensä vanhaksi, kun noita omia lemppareita ja eräänlaisia "legendoja" alkaa tipahtelemaan pois, vaikka toki Nahilaa olen seurannut jo pitkälti toista vuosikymmentä aktiivisesti. Aika rientää liiankin nopeasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy