Viimeinen ateria?

  • 11 195
  • 65

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Oikeastaan kaksi vaihtoehtoa. Kun en ole koskaan varsinaista gourmet-ateriaa nauttinut, jonkun huippukokin tai muun iron chefin valmistama illallinen viineineen olisi kiva kokea. Tai sitten vaan ihan jumalattoman iso vati wingsejä hottina, huurteisten kera. Timo TA Mikkonen voisi olla kaverina. Voisi jopa toivoa kuolevansa mieluummin kuin kuunnella sen jorinoita.
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aperitiiviksi ottaisin lasillisen Bollingeria, sitä kilisteltiin omissa häissäni ja on siksi ainoa champagnelainen, johon on jonkinlainen positio.

Alkupalaksi voisin ottaa muikunmätiä vaikkapa blinillä. Ta itse asiassa Beluga-kaviaaria, koska en usko että olen koskaan maistanut minkään sortin kaviaaria. Seurana Olvin Sandelsia.

Pääruoka olisi paha valinta. Toisena päivänä se voisi olla vaimon tekemä makaronilaatikko, toisena ehkä oma bravuurini coq au vin (oma versioni siitä on kieltämättä ihan Pirkkaa, jos joku tietää mistä sitä nykyään stadissa saa niin infoa kiitos). Toisaalta hyvä sisäfilepihvi tuo onnistuessaan vedet silmiin. Itse asiassa kallistun sisäfilepihviin, jotta saan sen kanssa nauttia pullollisen kulttiviini Chateau Petrusta.

Jälkiruoaksi ehdottomasti Stilton-juustoa Annas-piparkakun päällä, ja juomaksi vaikkapa Graham'sin late bottled -portviiniä.

Ihan sikailun hengessä olisi myös saatava pala Santa Féssa tarjoiltavaa mud cakea, ja sen kylkeen äkäinen tuplaespresso sekä muutama sentti Matusalem-rommia.

Entisenä tupakkamiehenä luulen, että viimeinen ateria pitäisi päättää rehelliseen röökinsavuun. Useampi Marlboro menthol light, tai ehkä jopa vihreä LM. Siinä jää Cohibat kakkoseksi. :D
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
No niin...päästiin mieleiseen aiheeseen eli suusta alastyönnettävät hyvät makuherkut.

Aperitiiviiviksi aivan puhdas, jääkaappikylmä Finlandia Vodka. 8cl on sopiva annos nostattamaan ruokahalun äärimmilleen.

Tämän jälkeen voisi nauttia alupalaksi hummeria, etanoita, kaviaaria ja ostereita lisukkeilla. Juomana Dom Perignon.

Pääruokana toimii grillattu härän sisäfile valkosipulikermaperunoilla ja punaviinikastikkeella. Lisukkeina gratinoitua paprikaa, sipulia ja porkkanaa. Juomaksi maitoa.

Ennen jälkiruokaa voisi vielä nauttia Karhu-oluen kanssa pienen siivun grillimakkaraa ja ruisleipää.

Jälkkäriksi vahvaa kahvia iso muki sekä siivu Aschanin Satukakkua ja pari palaa Fazerin Sinistä.

Digestiiviksi omavalmiste pontikkaa ja tuore Naga morich-chili.

Chilistä toivuttua voisi poltella rauhassa erittäin paksun kannabisjointin. Tämän jälkeen voisi sitten pyövelin käsi käydä.

EDIT. Sapuskan kanssa voisi samalla nauttia vaikka Uuno armeijassa-leffan.
 
Viimeksi muokattu:

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ensimmäisenä tulee mieleen joku hyvä ja paksu pihvi sisäfileestä. Kastikkeena joku pippurinen kastike ja sivussa saisi olla hanhenmaksaa. Tuossa on vaan se vaara, että jos liha onkin jotain surkeaa laatua, ei ehkä kuitenkaan löydy motivaatiota palautelapun täyttöön. Mikäli pihvin kuitenkin saa palauttaa keittiöön, otan sen valkosipuliperunoilla. Valkosipulia saa muutenkin olla reilusti myös salaattikastikkeessa. Alkuruoaksi otan pekoni-valkosipuli-etanoita.


Mikäli keittiöön ei saa valittaa, niin ehkä sitten joku metri grillikylkeä. Sitähän ei voi kokki mokata.
 
Mutsin makaronilaatikkoa.
Jälkiruuaksi 2 litran jäätelö (Semmonen maximums merkkinen sitruuna-lakritsi-(appelsiini?) mitä ei saa enää mistään).
Juotavaksi punasta maitoa.

Ei tarvinnu hirveästi edes miettiä mitä vastaa, kyllä se äippä on se joka osaa :)

Hyvän lätkäpelin ottaisin seuraksi, se ei ainakaan pääse häiritsemään sitä lätkäpelin kattomista.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tuli vaan mieleen, että jos joutuu ns. alakerran puolelle aterian nauttimisen jälkeen, kannattaako tilata hernesoppaa kananmunapäällysteisellä ruisleivällä sahdin kera?
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Jaa-a, vaikea kysymys. Jos tuommoiseen tilanteeseen joutuisi, niin ei välttämättä ruokahalu olisi paras mahdollinen. Mutta eiköhän sitä tulisi ihan kunnolla syötyä useampaa ruokalajia.

Alkupaloiksi ottaisin varmaankin valkosipulipatonkia ja paistettua haukea tai lohta ja uusia perunoita. Pääruuaksi sitten oikein iso annos Iskenderkebabbia. Sitten jos vatsaan vielä jotain mahtuisi, niin jälkiruuaksi ottaisin ison kupin kahvia ja daim-kakkua kunnon siivu.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Viimeksi vastasin Järvi-Grillin kerroshampurilainen amerikankastikkeella. En kuitenkaan enää pidä siitä paikasta, koska muudannes Tappara-fani löi minua leukaan siellä viime kevättalvella. Niinpä vastaan joko väärin valmistettua fugua tai kemiläisen Aladdin-kebabkioskin Ali Baba -annoksen muusilla kotipakettiin.
 

Patajukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Perinteiset kilpaurheiluseurat
Alkupalaks kraavilohiruisleipä ja lasi kylmää maitoa.
Pääruoaks tilaisin Mikkeliläisestä jo edesmenneestä kebabpitzeria Aurelista venetsia pizan ja fantaa.
Jälkkäriks sitten Kahvia ja mummon "kynsikakkua" en nyt saa päähäni sen virallista nimee. Manteleit siinä on päällä. Ja lautasen reunaan kunnon pala vanhanajan vanilija jäätelöö.
 
Viimeksi muokattu:

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On muuten melko helppo valita. Ehdottomasti mummini tekemää ruokaa tahtoisin viimeisenä nauttia (koskaanhan ei ihmisen elosta tiedä, mutta yli kahdeksankymppisen ihmisen elämä tuppaa päättymään ennen kuin 25-vuotiaan, joten tämä ei valitettavasti toteutune). Yritetään:

alkuruoka: keitetyt perunat, smetana-(sipuli)silli, salaatti, sekä sienisalaatti

pääruoka: savu-lohi(tässä pappani saisi astua kuvaan savustajan roolissa), edelleen menisin perunoilla sekä salaatilla (smetana-silli sekä sienisalaatti kuuluvat koko ruoan ajaksi kuvioon), sienikastike (korvasienistä valmistettu, jos mahdollista(vaikka isoäitini vanha onkin niin luotan, että osaa korvasienet edelleen käsitellä ja mitä väliä viimeisellä aterialla)), sekä paistettu maksa kastikkeessa. Melko iso annos, mutta viimeisen kerranhan sitä syödään

jälkiruoka: en makeasta välitä, joten jälkiruoaksi grillimakkaraa (perheen sekä isovanhempien kera iltaa istuen mökillä) sekä edelleen smetana-silliä,perunoita ja sienisalaattia.

Alku- sekä pääruoalla juomana saisi olla punaista viiniä ja jälkiruoan kanssa korillinen olutta.

Enköhän näillä tyytyväisenä ainakin ruoan puolesta lähtisi.

-FNM-
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Korvataan Postres Chez Dominiquella ja Vesa Parviainen Hans Välimäellä, niin mä olen tyytyväinen :)

Postresin olen haukkunut täälläkin moneen otteeseen, mutta nuo pari asiaa siellä on (joskus) osattu tehdä oikein =)

alkuruoka: keitetyt perunat, smetana-(sipuli)silli, salaatti, sekä sienisalaatti
Alku- sekä pääruoalla juomana saisi olla punaista viiniä

Sait kiinnostukseni heräämään. Minkä punaviinin yhdistäisit silliin ja sienisalaattiin niin, että yhdistelmä jopa toimii?
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sait kiinnostukseni heräämään. Minkä punaviinin yhdistäisit silliin ja sienisalaattiin niin, että yhdistelmä jopa toimii?

Itseasiassa kaltaisellani epäkulinaristilla punaviini toimii melkein minkä tahansa kanssa. Tosin kahviin en sitä sekottaisi. No vakavasti puhuen. Ihan ehkä jopa ylpeä olen siitä etten viineistä mitään ymmärrä, mutta pidän punaisesta sekä noista ruoista ja itseasiassa joka joulu sekä muutaman kerran kesässä maistuvat erittäin hyviltä yhdessä. Tämän suhteen melko juntti, mutta toisaalta ihan ylpeä siitä :) Ja täytyy vielä sanoa, että voisin toki viinin jättää poiskin ja mennä pelkällä oluella. Kuitenkin ruoat listassani pääasia ja juomat melko sivuseikka. Taitaa tässäkin asiassa vain nostalgia ja menneet päivät jo nyt tehdä tehtävänsä myös makuyhdistelmien osalta.

Viime juhannuksena pappani tarjosi kotiviiniä. Oli muuten vuosikertaa. Nyt en saa valokuvia pullosta kaivettua, mutta, jos oikein muista niin oli laitettu käymään vuonna -66 ja pullotettu -67 (ilmeisesti alkon lakko tuolloin ja kolme hyllyllistä viiniä isoisäni teki josta vielä yksi hyllyllinen jäljellä). Vaikka juomatahti onkin ollut noin hidasta niin viimeisellä ateriallani voisin sitäkin pullollisen "nauttia". Sen verran ainutkertainen ruokailu kuitenkin kyseessä :)

-FNM-

e. yritetty korjata ohilyöntejä.
 
Viimeksi muokattu:

Hockey Story

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
loppuun asti

Viimeinen ateria allekirjoittaneella on - jos toivomuksia saa esittää- tietenkin sen kuuluisan Liigan finaalin viimeisen loppuottelun kotipeli kuopiossa, jossa saa syödä hallimakkaran viimeisellä kolmannen erän minuutilla ja nielaista viimeisen palan juuri kun KalPa kuittaa suomen mestaruuden. Kun kädet on nostettu vuosikymmenien kärsimysten jälkeen viimein kohti hallin kattoa, on hyvä tukehtua makkaraansa ja siirtyä rajan taa pelailemaan ikuisilla jäillä vuoden 1929 sortavalan pallon miehistön kanssa täältä ikuisuuteen-liigakaudella.Tämä visio siis siinä tapauksessa, jos saa valita krapulaisen vastustajafanin jäähallin parkkipaikalla ladan yliajamaksi joutumisen ja senjälkeen paikallisen YTV:n roskapönttöön heitetyksi tulemisen sijasta.
 

Samsonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HFBoards oikeinkirjoitus
- Alkukeittona kermaista savuporokeittoa. Alá Ravintola Piste @ Ruka.
- Pääruokana pari lohimedaljonkia, lohkopottuilla, höyrytetyillä vihanneksilla ja pikkasen tartaria mukkaan.
- Ruokajuomana palvelee Budejovice.
- Jälkkäriksi ihan vaan mustikoita ja mansikoita sokerilla ja maidolla. Päälle kahvi maidolla.

Ja jos vielä vaniljateetä ehtis nappaa niin kuolisin ainaki onnellisena.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös