Via Dolorosan voimasuhdearvioinnit 2019–2020

  • 50 219
  • 157

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
En malta olla minäkin liittymättä "kuoroon" josta mainitaan, että miellyttävää ja suorastaan asiantuntevaa tekstiä. Todella mukava lukea tälläisiä arvioita, lyhyesti ja ytimekkäästi. Ja kun vielä tälläinen tietämätön pystyy nyökyttelemään oikeastaan kaikelle ja olemaan paljolti samaa mieltä, eli että arvioinnit vaikuttaa erittäin järkeenkäyviltä ja perustelluilta niin eipä tässä paremmasta väliä.

Samaa sarjaa on kyllä Barneyn arviot, niitä luen ihan yhtä suurella mielenkiinnolla ja halulla. Ja paras mikä näistä kahdesta löytyy - värilasien puute. Paidan värit ei tunnu vaikuttavan mitään, ja mielestäni niin sen pitääkin olla.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kiltti, hymyilevä koulupoika.

Joulutodistus KalPa

Arvosana: 7+
Sarjasijoitus: 9
Oma arvio ennen kautta: 11
Arvio loppukaudesta: Taistelee 10. sijasta.

Arvio.

Saattaa jopa kuullostaa hullulta, mutta joukkue on Miettisen debyytille lähtökohdiltaan jopa ihanteellinen. Missään nimessä joukkue ei ole paperilla vahva enkä usko aivan järjettömiä tulospaineitakaan olevan Kuopion suunnalta. Pelimerkit ovat siis tulokselliseen "yllätykseen" valmiita ja Kilpeläinen tulee takamaan taistelun pisteistä jokaisesta pelistä. Mikäli vahva keskikaista saa apuja rinnalta ja puolustuksessa pystytään tasojen nostoon, niin saattaa hyvinkin olla pudotuspelien paluu Kuopioon odotettavissa. Uudet tuulet puhaltavat nyt Kuopiossa ja pidän ennusmerkkejä varovaisen positiivisena. Taistelee sijoista 8-12.

Vahva keskikaista koki jo ennen kautta valtavat menetykset, kun Rissanen sekä Luostarinen jättivät joukkueen. Kuten näissä tilanteissa usein tapahtuukin, niin nytkin omien takaa löytyi iso tasonnostoja, kun Sebok on pelannut aivan erinomaisella tasolla jälleen ja viime kauden heikot otteet ovat vain muisto menneisyydestä.

Alku oli Kuopiossa, kuten yleensä uuden valmentajan alaisuudessa, vaikea. Peli näytti yleensä sen 40 minuuttia hyvältä, kunnes erinäisistä syistä, peli tuntui aina räjähtävän käsiin viimeisen 20 minuutin aikana jolloin vastustajat sitten KalPan jyräsikin kumoon. Miettisen asemaa pohdittiin kovaan ääneen jo täälläkin, mutta niin vain mies pystyi pelitapaa muokkaamaan ja työrauha annettiin, kun valmennustroikka palkittiin jatkosopimuksella. Päätöksenä mielestäni erinomainen. Vaikka Miettisellä olikin valtavia kasvukipuja alkusyksyllä, niin mies saattaa hyvinkin olla tulevaisuuden "pennasia" ja onhan KalPa niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin suorittanut heikon alun jälkeen hyvin.

Vaikka KalPallakin löytyy tilastoista yksi 8 ottelun mittainen lähes pisteetön putki, niin silti joukkue on onnistunut pelamaan tasaisimmin peräpäästä pisteiden valossa, jonka myötä uskonkin, että KalPa säilyttää paikkansa ja marssii pudotuspeleihin vuoden tauon jälkeen. Joukkueessa on vielä Keräsen sekä Ruudun kokoisia palasia, joissa on valtava määrä käyttämätöntä maalintekopotentiaalia. Jesse Graham on osoittautumassa erinomaiseksi vahvistukseksi takalinjoille.

Seuraa heitä.

Joni Ikonen

Joni Ikosen kausi päättyi valitettavasti jo ennen kuin edes kausi ehti alkaa. Odotin tältä erittäin taitavalta keskushyökkääjältä lopullista läpimurtoa isosti, mutta nyt näyttää valitettavasti jo siltä, että mahtaakohan paikat kestää jääkiekko ammattilaiseksi.

1. Kärpät
2. Tappara
3. JYP
4. Ilves
5. HIFK
6. KooKoo
------------------
7. Lukko
8. HPK
9. KalPa (9)
10. SaiPa (11)
------------------
11. Ässät (12)
12. Jukurit (13)
13. Pelicans (15)
14. Sport (10)
15. TPS (14)

*suluissa arvio loppukauden sijoituksesta.
 
Viimeksi muokattu:

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kevään laudaturiasta Larmin verran alaspäin.

Joulutodistus HPK

Arvosana: 8-
Sarjasijoitus: 7
Oma arvio ennen kautta: 5
Arvio loppukaudesta: Taistelee 6. sijasta.

Arvio.

Joukkue ei ole nimekkäin, mutta joukkueessa on timantinkova valmennus, mikä pitää Kerhon kärkiseurana. Kerho säilyi kärkijoukkueista ehdottomasti pienimmillä menetyksillä, joka edesauttaa mahdollisuuksia menestymiseen, kun uutta ei tarvitse opetella kolmea kenttää myöden. Selvästi heikentynyt maalivahtiosasto herättää kysymyksiä, mutta uskon rutiinin ja rungon säilymisen olevan niin kovaa, että Kerho on mukana kärkikahinoissa jatkossakin. Taistelee sijoista 1-6.

Hallitseva mestari on aloittanut kautensa mielestäni hyvin sekä odotusten mukaisesti, vaikka ei alunperin ennustamaani neljänteen sijaan olekkaan yltänyt. Perinteinen mestaruuskrapula kesti Kerhon osalta tasan 10 ottelua, jonka jälkeen tekeminen on ollut tasaisen tappavaa sekä erittäin laadukasta. Huomionarvoista on, ettei HPK ensimmäisen 10 ottelun jälkeen ole vielä kertaakaan hävinnyt kahta ottelua putkeen, joten tappio on onnistuttu nollaamaan erinomaisesti.

Kerhon menestymismahdollisuudet nojaavat vahvaan sekä toimivaan pelitapaan, erinomaiseen puolustukseen sekä viime kevään buumiin. Haluja on varmasti tehdä toisen kerran jymypaukkua, mutta sitä hidastaa viime kaudesta hyytynyt hyökkäys sekä Larmin puuttuminen joukkueen maalivahtina. Turusen, Paajasen, Tuulolan sekä Larmin lähdöt olivat valtavat, mutta Kunyk, Puustinen sekä Krivosik ovat onnistuneet vastaamaan huutoon. Mitä pidemmälle mennään kevääseen, niin sitä varmemmin alkaa Innalan että Nenosen ruuti kuiventua. Sen sijaan Voutilaisesta ei taida valitettavasti olla ratkaisevaksi tekijäksi, joka kannattelisi torjunnoillaan joukkuettaan kevään tärkeimmissä peleissä, kun kiekkosade on armoton ja paineet valtavat.

Seuraa heitä.

Elmeri Eronen

Elmeri Eronen on noussut Pendon valmennuksessa aina EHT-pelaajaksi saakka ja kantoi hetken aikaa joukkueen kultaista kypärääkin. Lähtö Turusta haistelemaan uusia tuulia oli loistava päätös ja nyt on jo rikottu yhden kauden piste-ennätys.

1. Kärpät
2. Tappara
3. JYP
4. Ilves
5. HIFK
6. KooKoo
------------------
7. Lukko
8. HPK (7)
9. KalPa (9)
10. SaiPa (11)
------------------
11. Ässät (12)
12. Jukurit (13)
13. Pelicans (15)
14. Sport (10)
15. TPS (14)

*suluissa arvio loppukauden sijoituksesta.
 
Viimeksi muokattu:

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Luokan lahjakas, mutta lunttaava oppilas.

Joulutodistus Lukko

Arvosana: 7-
Sarjasijoitus: 7
Oma arvio ennen kautta: 6
Arvio loppukaudesta: Taistelee 6. sijasta.

Arvio.

Sahlstedt on kasaamassa selvästi nimellisesti kovinta porukkaa Virran aikana Pekalle ja mikäli joukkue pelaa edes sinnepäin, mitä nimiltä voi olettaa, niin Lukko vähintään 8 parhaan joukossa pitäisi olla. Taistelee sijoista 4-8.

Kuten niin monesti ennenkin, niin Raumalla on nimellisesti erittäin kova joukkue, mutta lopullinen potentiaali on jäänyt ulosmittaamatta. Näin on käynyt jälleen tälläkin kertaa ja huomattavasti parempaa tekemistä voi odottaa taikka Lukon kannattajien keskuudessa lähinnä vain toivoa.

Joukkueessa on kaikki palikat kohdillaan olla se joukkue keväällä, joka nostaa kannun kohti kattoa. On Danforthia sekä on kivenkovia ruotsalaisia. On pari NHL-sopimuksen alaista puolustajaa ja viime kaudella 40 tehopistettä painanut Ilkka Heikkinen. Katsomoonkin on ollut heittää Vili Sopasta ja neloskentässäkin varaa peluuttaa viime kaudella 18 sekä 17 maalin miehiä, Koiviston sekä Koivistoisen muodossa. Joukkueen peli takkuilee silti ja siitä suurin katse on kohdistunut ehdottomasti päävalmentaja Pekka Virtaan. Nimellisesti puolustuskin taitaa olla koko Liigan ennakkoon paras. Lähinnä meno kuitenkin näyttää siltä, että sinulla on alla upouusi Ferrari, mutta ajat sitä kuin pahimpaakin moottorivikaista Citroenia.

Lukon kausi alkoi aivan päinvastaisesti mitä itse odotin. Koska joukkue oli ollut pelaajisto vaihtuvuudessa melkoisessa myllerryksessä, niin olisi ollut odotettavissa ensimmäistä pelien olevan erittäin hankalia. Homma menikin päinvastoin, sillä ensimmäiset n. 15 peliä Lukko oli ihan sarjan parhaimpia joukkueita, kunnes meno pysähtyi kuin seinään ja vaikeudet alkoivat. Oikeastaan vasta viimeiset pari-kolme viikkoa on näyttänyt siltä, että Lukko on saanut jälleen juonesta kiinni, vaikka ei kehuja silti ansaitse sankoin joukoin.

Toisin kuin KooKoo sekä HPK, niin Lukon menestymishaaveet eivät nojaudu vahvaan valmennukseen ja vahvaan pelitapaan, vaan pikemminkin erittäin laadukkaaseen pelaajamateriaaliin, joka kestää vertailun Liigan jokaisen kärkijoukkueen kanssa. Lukolla on lyödä loistavia yksilöitä kentälle, jotka pystyvät ratkaisemaan pelejä yksin, mutta silti täytyy muistaa jääkiekon olevan ennenkaikkea joukkuepeli. Paremmin valmennettuna Lukko saattaisi hyvinkin todennäköisesti pelata finaaleissa keväällä, mutta nyt oljenkorret ovat kiinni lähinnä Justin Danforthin yksilösuorituksissa sekä Swedish Hockey Mafian (Robin Press, Pathrik&Ponthus Westerholm) päivän fiiliksestä. Materiaali kannattelee Lukon suoraan pudotuspelipaikkaan, mutta pidän tällä hetkellä epätodennäköisenä pelien jatkumista ensimmäisestä kierroksesta eteenpäin, ellei valmennus pysty parantamaan peliä nykyisestä sekavasta tilasta monta askelta eteenpäin.

Seuraa heitä.

Robin Press

Kiekon kanssa erittäin taitava ja lähes ylimielinen kaveri, joka saattaa heittää spin-o-ramaa alimpana miehenä. On ollut iso vahvistus Lukon alakertaan ja ylivoimaisesti paras kiekollinen puolustaja, joita joukkue on täynnä. Vaarallinen, arvaamaton sekä ennenkaikkea viihdyttävä pelaaja seurata.

1. Kärpät
2. Tappara
3. JYP
4. Ilves
5. HIFK
6. KooKoo
------------------
7. Lukko (6)
8. HPK (7)
9. KalPa (9)
10. SaiPa (11)
------------------
11. Ässät (12)
12. Jukurit (13)
13. Pelicans (15)
14. Sport (10)
15. TPS (14)

*suluissa arvio loppukauden sijoituksesta.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Syksyn stipendin saaja.

Joulutodistus KooKoo

Arvosana: 9-
Sarjasijoitus: 6
Oma arvio ennen kautta: 12
Arvio loppukaudesta: Taistelee 6. sijasta.

Arvio

Mikäli Ahokas saa joukkueensa iskuun alusta lähtien, niin en pitäisi pudotuspelipaikkaa mahdottomuutena. Muihin samoista sijoituksista taisteleviin joukkueihin verrattuna, KooKoolla on käsissään potentiaalisin sekä mielestäni laadukkain materiaali. Paikka 10 parhaan joukkoon vaatii tietenkin vielä äärimmäistä nappisuoritusta, mutta välimatka ei enää niin suuri ole, mitä aiempina vuosina. Taistelee sijoista 10-15.

KooKoo on tämän syyskauden ylivoimaisesti suurin sensaatio, eikä syyttä. KooKoo ei ole vielä kertaakaan ollut mukana Liigan pudotuspeleissä, mutta nyt minä uskallan sen teille luvata. KooKoo tulee pelaamaan keväällä pudotuspelejä.

Joukkue on erinomaisesti valmennettu joka pelaa hienoa sekä nopeaa kiekkoa. Joukkue on erittäin luisteluvoimainen, joka on yllättänyt monet vastustajat ennakkoluulottomalla pelillään housut kintuissa. Vain pienet alkukankeudet tahraavat erinomaisesti alkanutta kautta, eikä ole syytä epäillä, että joukkue kokisi viime vuosien tapaisen romahduksen vuoden vaihtuessa. Lieneekin siis syytä sanoa, että KooKoo ei ole sijalla 6 onnenkantamoisilla, vaan KooKoo on itse ansainnut alkukauden menestyksensä ja on täysin oikealla sijalla joulupöydän ääressä.

Kun joukkue on kentällä tehnyt hyvää työtä, niin kunniamaininnan ansaitsee myös johtoporras, joka hankki joukkueeseen Libor Sulakin. Kuka olisi uskonut ennen kauden alkua, että Sulak vetäisi ylleen KooKoo paidan, eikä esimerkiksi Pelicansin paitaa? Niin, tuskin kukaan. Vaikka materiaalissa KooKoo antaakin tasoitusta muille kärkijoukkueille, niin Ahokas on saanut revittyä joukkueestaan kaiken mahdollisen irti ja joukkue lähestulkoon ylisuorittaa parhaillaan pelistä toiseen. Mihin saakka lento riittää, sen näyttää kevät, mutta enää ei joukkuetta missään nimessä saa aliarvioida. Vaikka joukkue on pelannut lähes täydellisen syksyn, niin ennustan silti menon hieman hyytyvän, kun kevätaurinkoa pukkaa ikkunasta. Lukko sekä HPK todennäköisesti painavat materiaalin sekä kokemuksen turvin vielä edelle, mutta muita ei KooKoo sitten päästäkään läpi. Kevään villi kortti tekemään jymypaukkua.

Seuraa heitä.

Samuel Bucek

Bucekin piti olla huippuluokan maalintekijä sekä viihdyttävä pelaaja Kouvolaan. Tässä tuli arviointini suurin hutikuti ja Bucek pakkasi kimpsut ja kampsut kasaan aikaisessa vaiheessa ja vaihtoi suunnan kohti kotimaata, jossa jälleen pelaa kovalla tasolla.

1. Kärpät
2. Tappara
3. JYP
4. Ilves
5. HIFK
6. KooKoo (8)
------------------
7. Lukko (6)
8. HPK (7)
9. KalPa (9)
10. SaiPa (11)
------------------
11. Ässät (12)
12. Jukurit (13)
13. Pelicans (15)
14. Sport (10)
15. TPS (14)

*suluissa arvio loppukauden sijoituksesta.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Luokan paha poika.

Joulutodistus HIFK

Arvosana: 7
Sarjasijoitus: 5
Oma arvio ennen kautta: 1
Arvio loppukaudesta: Taistelee kotiedusta.

Arvio.

HIFK tulee olemaan materiaalinsa turvin takuuvarmasti kärkikahinoissa mukana, mikäli Pikkarainen saa joukkueensa vähäänkin pelamaan potentiaalinsa mukaan. Kivikova puolustus höystettynä kenties Liigan parhaimmalla laitahyökkäys osastolla takaavat punapaitaiset Helsinkiläiset todella vaikeaksi vastustajaksi, jonka kukistamiseksi vaaditaan vastustajalta nappisuoritus.

Ihan odotettua tykitystä ei HIFK alkukaudesta esittänyt, vaikka peliesitykset olivatkin pelistä toiseen hyviä. Vain maalintekemisen vaikeus piinasi pääkaupunkilaisia, mutta nekin vaikeudet ovat nyt toistaiseksi taakse jäänyttä elämää.

Materiaali on hyökkäyksen osalta päättömän hurja ja vielä pisteenä i:n päälle, päätti HIFK hankkia Kärppien nenän edestä joukkueeseen Ville Leskisen. Kovaa suorittamista, kun ottaa huomioon faktan, että joukkueessa pelaa jo kenttiä dominoiva Teemu Turunen säestettynä kapteeniksi nousseella Sallisella sekä Paajasen, Dykin, Saarisen, Kangasniemen, Keräsen sekä Lundellin kaltaisilla nimeillä.

Vaikka HIFK ei vielä ole täysin vakuuttanutkaan pelikentillä, niin joukkue on Liigassa ainoa joka on onnistunut voittamaan Kärpät kolmesti. Hieman perinteiseksi on muodostunut edareilla jo tapa "pelailla" runkosarja pois alta ja herätä sitten kevään tosipeleihin. Vielä on hieman kysymyksien alla, että onko päävalmentaja Pikkarainen lintu vaiko kala, mutta IFK on joukkue jota yksikään tuskin haluaa vastaansa pudotuspeleissä. Kun peliesitykset alkavat menemään yksi yhteen materiaalin kanssa, niin jälki rupeaa olemaan hyvin tuhoisaa vastustajien puolustusalueella.

Seuraa heitä.

Sebastian Dyk

Dyk on ollut loistava haku joukkueelle ja maaliahne rightin laituri on paukuttanut jo 12 kihausta joukkueelle. Omaa loistavan laukauksen.

1. Kärpät
2. Tappara
3. JYP
4. Ilves
5. HIFK (4)
6. KooKoo (8)
------------------
7. Lukko (6)
8. HPK (7)
9. KalPa (9)
10. SaiPa (11)
------------------
11. Ässät (12)
12. Jukurit (13)
13. Pelicans (15)
14. Sport (10)
15. TPS (14)

*suluissa arvio loppukauden sijoituksesta.
 
Viimeksi muokattu:

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tähtioppilas.


Joulutodistus Ilves

Arvosana: 9
Sarjasijoitus: 5
Oma arvio ennen kautta: 4
Arvio loppukaudesta: Taistelee kotiedusta.

Arvio.

Ilvekselle on mahdoton olla ennustamatta erittäin valoisaa tulevaisuutta lähivuosina ja joukkue on jo nyt todella kilpailukykyinen, vaikka varmasti tavoitteet ja paineet eivät ole kasattu tulevalle kaudelle. Joukkue on rakennettu loistavasti ja juna tulee kulkemaan suoraan sinne kovimpaan liigaan maailmassa takuuvarmasti. Uskon Ilveksen taistelevan suoriin pudotuspeleihin, mutta mikäli kaikki taivaankappaleet osuvat kohdilleen nuorella joukkueella jo tulevalla kaudella, niin Tampereella on kaksi joukkuetta jotka tosissaan taistelevat mestaruudesta. Ennakoissa sijoille 4-7

Kun Ilves erotti Karri Kiven päävalmentajan paikalta, kun Liigaa oli pelattu Ilveksen osalta 6 kierrosta, niin olin lähes satavarma, että tämä oli täysin absurdi ja hätiköity päätös. Mutta mitä vielä. Sanon tähän nyt ensimmäiseksi sen, että uskon siihen, että Ilves olisi näillä sijoilla myös Karri Kiven kanssa, mitään Myrrältä pois ottamatta. Joukkue tarvitsi herätyksen ja valmentajan vaihdos oli siihen väliin jälkikäteen mietittynä kuusi/5 ratkaisu.

Ilves on pelannut aivan käsittämättömän hyvin Myrrän alaisuudessa ja kaikki kesän ennustukset sekä utopiset haaveet ovat käyneet toteen. Ennenkaikkea Ilves pelaa aivan mielettömän kaunista kiekkoa, eikä yksikään ylistys ole mielestäni liikaa tälle joukkueelle. Joukkue tekee maaleja liukuhihnalta ja on suorastaan nautinnollista katsoa Ilveksen menoa kaukalossa.

Mitään esteitä ei menestykselle ole. Dostal on kenties Liigan paras maalivahti sekä kenttäpelaajatkin koottu loistavista nuorista, eteenpäin menevistä kavereista, joilla on taitoa ratkaista pelejä sekä valtavaa halua näyttää suurelle yleisölle osaamista. Ilves liittyi kilpavarusteluun, kun hankki paluumuuttajan sekä täsmävahvistuksen Ville Meskasen joukkueeseen. Seuraavat pari viikkoa on varmaan hektistä aikaa Ilveksellä, kun nuorten kisat verottivat joukkuetta, mutta vaikea uskoa tämän vaikuttavan radikaalisesti. Tappara ja Tampere, hold your hats, sillä Ilves on virallisesti liittynyt taisteluun Hämeen herruudesta.

Seuraa heitä.

Lassi Thomson

Hurjan lyöntilaukauksen omaava kaveri on tullut ryminällä miesten peleihin mukaan. Loistavia hyökkäyspään otteita varjostaa vielä lapsuudet puolustusalueella, mutta nuorten maajoukkueen kapteeni on ollut yksi Ilveksen parhaimpia puolustajia.

1. Kärpät
2. Tappara
3. JYP
4. Ilves (3)
5. HIFK (4)
6. KooKoo (8)
------------------
7. Lukko (6)
8. HPK (7)
9. KalPa (9)
10. SaiPa (11)
------------------
11. Ässät (12)
12. Jukurit (13)
13. Pelicans (15)
14. Sport (10)
15. TPS (14)

*suluissa arvio loppukauden sijoituksesta.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Valtravan hyvin luetut kotiläksyt.

Joulutodistus JYP

Arvosana: 9
Sarjasijoitus: 4
Oma arvio ennen kautta: 8
Arvio loppukaudesta: Taistelee kotiedusta.

Arvio.

Huomioille pantavaa on varmaan 30 kertaa käyttämäni sana tasonnosto, joka kuvaa koko joukkueen menestymismahdollisuuksia sekä pelaajia mielestäni parhaiten. Joukkue veti niin railakkaasti alakanttiin, että valtaosa näkee joukkueen heikkona ja jälleen taistelemasta viimeisestä pudotuspelipaikasta. Omat näkemykseni eivät niin radikaaleja ole, vaan nimellisesti joukkue on täysin sellainen, jonka pitäisi suoria pudotuspelejä yhden ohi menneen kauden jälkeen pelata. Kokonaisuudessa JYP on äärettömän tasainen ja laadukas joukkue, josta jokaiset arviot missä JYP on sijoitettu 8. sijan alapuolelle ovat omituisia ja alakanttiin. Perinteisesti menestynyt joukkue on saanut laadukkaan valmentajan perämiseen ja JYP tulee olemaan totuttuun tapaan varsin v*mäinen vastustaja. Taistelee sijoista 4-8.

Kaivattu tasonnosto Tirkkosen alaisuudessa tapahtuikin ja JYP on ollut jälleen se sama, varsin vittumainen vastustaja kentällä, jota vastaan ei missään nimessä haluaisi pelata.

Joukkueesta karsittiin lähes kaikki holkkipolvet pois, mikä oli ehdottomasti oikea linjaus tulevaisuuteen ja menestymisen hakuun. Toki joukkueessa on vielä rutkasti kokemusta, mutta ennenkaikkea runko on nuorempi ja kärjessäkin on pelaajat, joiden parhaat pelivuodet ovat vielä edessäpäin. Tirkkosen metodit ottivat aikansa, mutta joukkuetta valmentaa nyt jälleen ammattilainen, jonka alaisuudessa ei löysäillä ja laisteta päivittäisestä tekemisestä. Suuri kunnia kuuluu myös harjoittelun laadun parantamiselle Tirkkoselle. Viime kaudella JYP näytti kuin krapulassa kiekkoilevalta puulaakijoukkueelta, mutta nykyään luistin liikkuu tiuhaan tahtiin.

Laadukasta tekemistä sekä ratkaisijoita onkin löytynyt laajalta rintamalta, kun joukkue on tehnyt eniten maaleja koko Liigassa. Joukkueen ykköskenttä Nättinen-Siikonen-Palmu onkin ollut varmaan koko Liigan vaarallisin sekä toistaiseksi paras ketju.

Ensimmäistä kauttaan UTJ virassa toimiva Mikko Viitanen ansaitsee kunniamaininnan tässä viestissä. Joukkueeseen on hankittu kauden aikana Julius Honka, Petrus Palmu sekä Antti Kalapudas. Erittäin laadukas kolmikko jokaiselle pelipaikalle ja nämä hankinnat takaavat, että JYP taistelee tosissaan keväällä kirkkaimmasta palkinnosta. Joukkue on loistavassa tasapainossa, josta löytyy kokemusta sekä tulevaisuutta. Viiden kärki on Liigassa niin kova tällä kaudella, että käytännössä jokainen voisi nostella kannua, mutta uskon JYPin kokevan vielä jossain kohtaa kautta sen erittäin vaikea jakson, mikä jokaiselle joukkueelle jossain vaiheessa tulee. Sinä aikana ohi painavat sen jo kokeneet Ilves sekä HIFK.

Seuraa heitä.

Julius Nättinen

Syyskauden koko Liigan paras pelaaja, joka vaatimattomasti on 50 maalin tahdissa.

1. Kärpät
2. Tappara
3. JYP (5)
4. Ilves (3)
5. HIFK (4)
6. KooKoo (8)
------------------
7. Lukko (6)
8. HPK (7)
9. KalPa (9)
10. SaiPa (11)
------------------
11. Ässät (12)
12. Jukurit (13)
13. Pelicans (15)
14. Sport (10)
15. TPS (14)

*suluissa arvio loppukauden sijoituksesta.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tasaista suorittamista koulunpenkillä.

Joulutodistus Tappara

Arvosana: 8
Sarjasijoitus: 2
Oma arvio ennen kautta: 2
Arvio loppukaudesta: Taistelee kotiedusta.

Arvio.

Mielestäni Tapparaa on mahdoton nähdä minkäänlaisena muuna, kuin kiistattomana ennakkosuosikkina kannujahtiin. Siinä missä naapuri Ilves on haalinut tulevaisuuden potentiaalia joukkueeseen mielinmäärin, niin Tappara käytännössä vilisee jo tasonsa näyttäneitä huippupelaajia. Materiaalietu on jopa IFK:hon nyt huomattava ja Kärpätkin joutuu ostamaan vielä lukuisan määrän pelaajia, jotta voidaan puhuta nimellisesti yhtä kovasta joukkueesta. Pelejä ei kuitenkaan ratkaista vain nimillä pelipaidassa ja joukkueen täytyy esiintyä yhtenäisenä sekä lunastaa odotukset, jotta keväällä malja nousisi Hakametsällä. Materiaalin sekä voittamisen kulttuurin historialla, taistelee sijoista 1-3. Ennakkosuosikki kauteen lähdettäessä.

Hetken aikaa jo näyttikin siltä, että Tappara painelee täysin omia menojaan tällä kaudella ja joukkue on täysin ylivertainen tähän sarjaan. Ensimmäiset 19 ottelua joukkue oli täysin suvereeni ja hävisikin näistä vain ja ainoastaan 2. Mikään suuri yllätys se kuitenkaan ei voinut olla, että jossain kohtaa meno tasaantuu, eikä Tappara jokaisessa pelissä tee yli neljää maalia.

Sen sijaan se on yllättänyt, kuinka Tappara pelillisesti on mennyt, ellei nyt täysin, niin ainakin hieman sekaisin uskomattomasta alkukaudesta. Alkukaudesta Liigan ennätyksellisen hyvin aloittanut Tappara on 5,10,15,20 sekä 25 ottelun kuntopuntarissa sijoilla 9.,8.,6.,5. sekä 6. joka ei varmasti tyydytä kannattajia alun jälkeen. Suomeksi, parannettavaa on ja paljon, sillä suuri etumatkakin on kaventunut vain kuuteen sarjapisteeseen.

Jokainen joukkue kokee jossain vaiheessa kautta ne vaikeat hetket ja uskonkin, että Tapparan osalta ne on nyt koettu sekä pikkuhiljaa läpikäyty. Pelissä on vielä paljon hiomista sekä parannettavan varaa, mutta Rautakorven joukkueet ovat totutusti olleet keväällä iskussa, joten ei ole nytkään syytä odottaa mitään muuta. Vaikka kaverit alhaalla hengittää jo niskaan, niin Tappara pitää kuitenkin sijoituksensa jatkossakin ja saa hyvät asetelmat kohti pudotuspelejä. Yksi kevään suurimmista ennakkosuosikeista kannujahdeissa.

Seuraa heitä.

Jere Karjalainen

Matkalla kohti henkilökohtaista piste-ennätystä. Teki debyytin A-Maajoukkueessa Venäjällä.

1. Kärpät
2. Tappara (2)
3. JYP (5)
4. Ilves (3)
5. HIFK (4)
6. KooKoo (8)
------------------
7. Lukko (6)
8. HPK (7)
9. KalPa (9)
10. SaiPa (11)
------------------
11. Ässät (12)
12. Jukurit (13)
13. Pelicans (15)
14. Sport (10)
15. TPS (14)

*suluissa arvio loppukauden sijoituksesta.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Luokkansa priimus.

Joulutodistus Kärpät

Arvosana: 10-
Sarjasijoitus: 1
Oma arvio ennen kautta: 3
Arvio loppukaudesta: Runkosarjan voittaja.

Arvio.

Kärpät tulee jälleen lähtemään kauteen mestarisuosikkina, sitä ei voi kiistää mitenkään. Vaikka joukkueesta puuttuukin tärkeitä palasia, niin joukkue on silti erittäin vahva ehdokas jälleen finaaleihin. Mamba hermoili yllättävän paljon loppukaudesta, mutta toisaalta runkosarjakin oli taputeltu jo hyvissä ajoin selväksi. Ehkä pienin pieni kysymysmerkki on miten kevään pettymys on käsitelty, mutta uskon syyskuussa jäälle saapuvan erittäin nälkäinen Kärppälauma. Maalivahdista riippumatta, taistelee sijoista 1-3.

Muistatteko luokaltanne sen oppilaan, joka kokeesta toiseen veteli pelkkää kymppiä ja huononakin päivänä kokeessa oli tasan yksi virhe? No, Kärpät on tässä sarjassa se ärsyttävän hyvä oppilas, joka yksinkertaisesti ei tee virheitä. Ei voi sano enää, että uskomatonta, mutta Kärpät teki sen jälkeen kerran ja runkosarja on käytännössä voittajan osalta taputeltu ennen joulua. Mykistävää suorittamista ja hattu päästä Ouluun.

Vaikka joukkue koki valtaisia menetyksiä kauteen lähdettäessä, niin en ikimaailmassa olisi uskonut samankaltaiseen dominointiin kaukalossa. Hakanpää, Kivihalme, Leskinen, Vehviläinen, Lasu, Kupari, Osala, Ohtamaa ja Heponiemi. Jokainen ihan kärkitason tekijä Liigaan ja kaikki lähti yhden kesän aikana muille maille. Todennäköisesti vain Oulun Kärpissä on mahdollista, että kun joukkueen tolppien väliin luistelee maalivahti Mestiksestä, joka ei viime kaudella saanut edes silmiään kiinni, niin hän tulee ja koppaa jokaisen vedon haltuunsa kuin mikäkin Dominik Hasek. Toki Kärpät saivat myös kuin taivaanlahjana Puljujärven takaisin joukkueeseen, sekä sen lisäksi NHL:stä Juho Lammikon, mutta meno on silti ollut aivan surrealistista. Alivoimaprosentti 92.08 on rikollisen hyvää tekemistä, jota on vaikea kuvitella todeksi. Samalla joukkue on päästänyt 1.5 maalia/ottelu. Nämä ovat ihan poikkeuksellisia tilastoja.

Kärppien kone jyskyttää jälleen tasaisesti kohti kevättä. Joukkueessa ei ole minkäänlaisia heikkouksia ja lähtee kevään pudotuspeleihin ennakkosuosikkina #1. Koska yksikään ei ole täydellinen, niin Kärpät saa miinuksen arvosanaansa CHL-peleistä, vaikka se ei varsinaisesti vaikuta mitenkään Liigaan.

Seuraa heitä.

Ludwig Byström

Byströmin alku oli vaikea, eikä erottunut kentältä oikeastaan mitenkään. Kuitenkin peli peliltä mies on onnistunut parantamaan otteita ja nyt on lunastanut niitä odotuksia, mitä miehelle kesällä osoitettiin.

1. Kärpät (1)
2. Tappara (2)
3. JYP (5)
4. Ilves (3)
5. HIFK (4)
6. KooKoo (8)
------------------
7. Lukko (6)
8. HPK (7)
9. KalPa (9)
10. SaiPa (11)
------------------
11. Ässät (12)
12. Jukurit (13)
13. Pelicans (15)
14. Sport (10)
15. TPS (14)

*suluissa arvio loppukauden sijoituksesta.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tässä vielä arviot loppukaudelle kokonaisuudessa.

1. Kärpät
2. Tappara
3. Ilves
4. HIFK
5. JYP
6. Lukko
-----------------
7. HPK
8. KooKoo
9. KalPa
10. Sport
-----------------
11. SaiPa
12. Ässät
13. Jukurit
14. TPS
15. Pelicans

Alkukauden tähdistökentällinen.

Teemu Turunen-Justin Danforth-Julius Nättinen
Valtteri Kemiläinen-Elmeri Eronen
Lukas Dostal

Palataan seuraavaksi syvällisemmin ennen playoffeja tekemään uudet arviot ottelupareista sekä voimasuhteista.

Mukavat ja rauhalliset joulut kaikille!
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Valtravan hyvin luetut kotiläksyt.

Joulutodistus JYP

Arvosana: 9
Sarjasijoitus: 4
Oma arvio ennen kautta: 8
Arvio loppukaudesta: Taistelee kotiedusta.



Kaivattu tasonnosto Tirkkosen alaisuudessa tapahtuikin ja JYP on ollut jälleen se sama, varsin vittumainen vastustaja kentällä, jota vastaan ei missään nimessä haluaisi pelata.

Joukkueesta karsittiin lähes kaikki holkkipolvet pois, mikä oli ehdottomasti oikea linjaus tulevaisuuteen ja menestymisen hakuun. Toki joukkueessa on vielä rutkasti kokemusta, mutta ennenkaikkea runko on nuorempi ja kärjessäkin on pelaajat, joiden parhaat pelivuodet ovat vielä edessäpäin. Tirkkosen metodit ottivat aikansa, mutta joukkuetta valmentaa nyt jälleen ammattilainen, jonka alaisuudessa ei löysäillä ja laisteta päivittäisestä tekemisestä. Suuri kunnia kuuluu myös harjoittelun laadun parantamiselle Tirkkoselle. Viime kaudella JYP näytti kuin krapulassa kiekkoilevalta puulaakijoukkueelta, mutta nykyään luistin liikkuu tiuhaan tahtiin.

Laadukasta tekemistä sekä ratkaisijoita onkin löytynyt laajalta rintamalta, kun joukkue on tehnyt eniten maaleja koko Liigassa. Joukkueen ykköskenttä Nättinen-Siikonen-Palmu onkin ollut varmaan koko Liigan vaarallisin sekä toistaiseksi paras ketju.

Ensimmäistä kauttaan UTJ virassa toimiva Mikko Viitanen ansaitsee kunniamaininnan tässä viestissä. Joukkueeseen on hankittu kauden aikana Julius Honka, Petrus Palmu sekä Antti Kalapudas. Erittäin laadukas kolmikko jokaiselle pelipaikalle ja nämä hankinnat takaavat, että JYP taistelee tosissaan keväällä kirkkaimmasta palkinnosta. Joukkue on loistavassa tasapainossa, josta löytyy kokemusta sekä tulevaisuutta. Viiden kärki on Liigassa niin kova tällä kaudella, että käytännössä jokainen voisi nostella kannua, mutta uskon JYPin kokevan vielä jossain kohtaa kautta sen erittäin vaikea jakson, mikä jokaiselle joukkueelle jossain vaiheessa tulee. Sinä aikana ohi painavat sen jo kokeneet Ilves sekä HIFK.



Syyskauden koko Liigan paras pelaaja, joka vaatimattomasti on 50 maalin tahdissa.

1. Kärpät
2. Tappara
3. JYP (5)
4. Ilves (3)
5. HIFK (4)
6. KooKoo (8)
------------------
7. Lukko (6)
8. HPK (7)
9. KalPa (9)
10. SaiPa (11)
------------------
11. Ässät (12)
12. Jukurit (13)
13. Pelicans (15)
14. Sport (10)
15. TPS (14)

*suluissa arvio loppukauden sijoituksesta.
Montako vaikeaa jaksoa joukkueen ”pitää” kokea? JYPillä niitä on ollut jo kaksi.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Montako vaikeaa jaksoa joukkueen ”pitää” kokea? JYPillä niitä on ollut jo kaksi.

JYPin koko kausi on ollut aikamoista tykitystä, vaikka heti kärkeen tuli 5 ottelun tappioputki. Voihan se olla, että uutta vaikeaa jaksoa ei enää tule, mutta itse olen epäileväinen kunnon kestämistä absoluuttisessa kärjessä seuraavat 3 kuukautta.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Tämmössii mä vähä ihmettelen:

Sijalle 11 veikata joukkue saa 7+ kun on 9.
Sijalle 5 veikattu joukkue saa 8- kun on 7.
Sijalle 1 veikattu saa 7 kun on 5.
 
Viimeksi muokattu:

Since 1931

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Liverpool,sympatiat HIFK (Kom Igen Ilves)
Kun Ilves erotti Karri Kiven päävalmentajan paikalta, kun Liigaa oli pelattu Ilveksen osalta 6 kierrosta, niin olin lähes satavarma, että tämä oli täysin absurdi ja hätiköity päätös. Mutta mitä vielä. Sanon tähän nyt ensimmäiseksi sen, että uskon siihen, että Ilves olisi näillä sijoilla myös Karri Kiven kanssa, mitään Myrrältä pois ottamatta. Joukkue tarvitsi herätyksen ja valmentajan vaihdos oli siihen väliin jälkikäteen mietittynä kuusi/5 ratkaisu.

Kiven kanssa, sama meno kuin alussa olisi jatkunut. Peli oli näennäistä yritystä ja sen näki kauas. Tämä on fakta. Sukset olivat liikaa ristissä joukkueen ja valmentajan välillä.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Kiven kanssa, sama meno kuin alussa olisi jatkunut. Peli oli näennäistä yritystä ja sen näki kauas. Tämä on fakta. Sukset olivat liikaa ristissä joukkueen ja valmentajan välillä.

Tihkuneeseen tietoon perustuen munkin on täysin mahdoton uskoa, että Kiven kanssa oltais nyt lähellekään tässä pisteessä. Tiettyjä, sinänsä perusteettomia epäilyksiä oli jo ennen kuin katastrofi/potkut tuli, mutta jälkikäteen on kyllä tullut ihan selväksi, ettei juna ollut raiteillaan. Vähän myös oma käsitys Kivestä siinä samalla muuttui.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien kone jyskyttää jälleen tasaisesti kohti kevättä. Joukkueessa ei ole minkäänlaisia heikkouksia ja lähtee kevään pudotuspeleihin ennakkosuosikkina #1.
Kyllähän Kärpissä heikkouksiakin löytyy. Pikaisina esimerkkeinä vaikka, että ylivoima on ihan paskaa läpsyttelyä suurimman osan aikaa ja ykkösketjun takaa ei ole oikein löytynyt tasaisuutta ja tuloksentekoon pystyvää kombinaatiota.

Kärpät on tehnyt vain 97 maalia 31 ottelussa eli reilut kolme maalia/peli. Neljänneksi eniten Liigassa ja jonkun mielestä se on tosi hyvin. Näistä 97 maalista ykkösketju Pyörälä-Lammikko-Puljujärvi on tehnyt peräti 33 maalia ja jos tähän lisätään ykköspakkipari Krejcik-Heshkan tekemät 10 maalia, niin ollaan tilanteessa, jossa lähes puolet joukkueen maaleista on jakaantunut ykköskentällisen pelaajien kesken.

Julius Junttilan paluu oli todellinen onnenpotku Kärpille. Tulosta alkoi syntymään hiljakseltaan myös ykkösen takaa. Junttila on pelannut n. 10 ottelua vähemmän kuin muut, mutta maaleja on tilille tullut jo yhdeksän. Nämä kuusi nimeltämainittua pelaajaa ovat pystyneet pieniä notkahduksia lukuunottamatta tasaiseen tuloksentekoon.

Summa summarum. Jos vastustaja pitää meidän ykkösen nollilla, niin pisteet on melko lähellä. Tällä kaudella HIFK ja Tappara on onnistuneet hillitsemään Kärppien ykkösen tehoilun ja siksi ne ovat olleet kantona kaskessa koko kauden ajan. Ehkäpä nyt joulun jälkeen kakkosketjukin alkaa pärjäämään "kärkiseuroja" vastaan? Yhdellä sylinterillä Kärpät ei mestaruutta voita. Runkosarjan ehkä, mutta ei mestaruutta.

ps. Ylivoimasta sen verran, että alkukaudesta aivan paskaa, sitten hetkittäinen herääminen ja aivan loistavaa ja taas valutaan alaspäin tilastoissa kuin paska spugen puntissa. Ongelmana kaavamaisuus ja väärät pelaajat väärissä paikoissa. Ja hei, sano Junno aikoinaan, silloin kun ylivoima toimi, niin kas kummaa, se oli nopeaa, yksinkertaista mutta monipuolista ja yllätyksellistä ja suoraviivaista.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Karri Kiven tekeminen oli viime kauden lopussakin korkeintaan 90 prosenttista ja seurassa mietittiin pitkään ja hartaasti jatkosopimusta. Nimekkään valmentajan oletettiin parantavan Lindholmin kuoleman ja eron saadessa aikaa toipua.

Näin ei kuitenkaan käynyt ja Kivi patosi joukkueen positiivista energiaa ja joukkue pelasi kuin käsijarru päällä.

Uskallan sanoa, että taktinen nero Olli Salo ja fyysinen virittäjä ja lätkäjätkä Jouko Myrrä kasvoivat yhdessä yössä 10cm ja alkoivat nostaa joukkuetta päivästä yksi niin, että joukkue loi uuden alun puhumalla konkreettisesti vain Kiven erottamisen jälkeisestä ajasta.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki @Via Dolorosa :lle minunkin puolestani. Ehdottomasti parhaat voimasuhdearvioinnit tällä palstalla. Erittäin asiantuntevaa pohdintaa ja hyvin perusteltuja arviointeja eri joukkueista. Näitä lukee todella mielellään. Kiitos.

Jäi tähän viestiin vastaamatta, mutta kiitos paljon kehuista, jaksaa näitäkin väsäillä kun ihmisiä kiinnostaa.

En kuitenkaan lähtisi eroittelemaan, että jonkun arviot ovat paremmat mitä toisen. Mielestäni täällä oli kesällä järkyttävän hyvä kauttaus monesta suunnasta ja jokainen paketti oli vähintäänkin yhtä laadukkaasti tehty kuin omanikin. Mielestäni palsta voi olla tyytyväinen, että täällä oli neljät vai viidet(?) erittäin laajat ja hyvät arviot tehty käyttäjien toimesta ja kiitos kuuluu ehdottomasti jokaiselle, jotka ovat vaivaa ja panostusta niiden eteen nähneet.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Keväällä saapui vähän vähemmän yllättäen se "musta hevonen", joka vei mestaruuden. Tällä kertaa se oli kiinalainen Team Korona.

Katsotaan jaksaako ensi kaudella rapsuttaa ennakoita. Nyt ainakin haukataan happea ja muutamat tuopilliset jaloviinaa.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Koko kauden pituisella otannalla kouluarvosanat, sen suurempia perusteluita kirjoittamatta:

1. KooKoo 10
2. Kärpät 9 1/2
3. Lukko 9+
4. Ilves 9+
5. Tappara 9-
6. Ässät 8 1/2
---------------------
7. HPK 8
8. KalPa 7
9. JYP 7-
10. HIFK 6
------—------------
11. SaiPa 5-
12. Jukurit 5-
13. Sport 4
14. Pelicans 4-
15. TPS 4-

Tähdistöjoukkue:

Turunen-Danforth-Puljujärvi
Suomi-Lammikko-Kuusela
Nättinen-Kunyk-Karjalainen
Sallinen-Strömberg-Mingoia

Krejcik-Caito
Heikkinen-Kemiläinen
Sulak-Stenqvist

Dostal
Rybar
 
Viimeksi muokattu:

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En kyllä KooKoota seuranneena saa Sulakia hyvällä tahdollakaan tähdistöjoukkueeseen. Joulukuun jälkeen ei oikein mitään muuta, kuin kilpailua joukkueen hazardeimman puolustajan tittelistä. Keväältä tehot 2+4 jopa mairittelevat.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En kyllä KooKoota seuranneena saa Sulakia hyvällä tahdollakaan tähdistöjoukkueeseen. Joulukuun jälkeen ei oikein mitään muuta, kuin kilpailua joukkueen hazardeimman puolustajan tittelistä. Keväältä tehot 2+4 jopa mairittelevat.

Todennäköisesti olen sitten valinnut väärät pelit KooKoon osalta, mitä olen seurannut, sillä näkemissäni peleissä Sulak lähes dominoi kaukalota.

Hieno ja rehellinen ulostulo kuitenkin, kun "omaa" pelaajaa vaaditaan pois tähdistökentästä. Arvostan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös