Veti surulliseksi / hiljaiseksi

  • 1 446 887
  • 4 852
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
TV7 Leo Meller ja ystävät - Ajankohtainen kirkko: Miksi nuoret syrjäytyvät?

tv7, todella surullista, että jotkut tekevät tätä tosissaan ja jotkut ottavat tämän tosissaan.
Kyllä TV7 tiedetään, ja rivien välistä luen että sinunkin pitäisi tietää. Kannattaako noita käydä katsomassa edes camp-materiaalin toivossa. Tuo on omanlaistaan propagandaa siinä missä vaikkapa kommarien pulinat olivat.

Tein poikkeuksen ja katsoin tuota chubsterin linkkaamaa rainaa. Jopas osaavat pappismiehet olla ompeluseurantätejä paremmasta päästä. Loppumattomasti kliseistä voivottelua nykypäivän menosta. Oliko yllätys että liperikaulojen mielestä kristillinen kasvatus ja ahkera jeesustaminen on lääke kaikkiin vaivoihin. Nuo ukot kun jalkautetaan kentälle, niin varmaan moni hakoteillä heiluva nuori tekeekin parannuksen...
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Minua ei voisi vähempää kiinnostaa mitä tällaisille käy

Ymmärrän pointin ja ylipäätään vihaan itsekin erityisesti narkkeja yli kaiken. Silti nämä edellä mainitun tarinan jannut olivat kyllä jotenkin poikkeuksellisen nuoria, ehkä nihkeästi alakoulun jättäneitä, juttuihinsa suhteuttaen. Tässä mielessä vaikka primitiivireaktio oli vitutus, niin sekundaarina yli ajoi kuitenkin sääli ja raivostus vanhempia kohtaan. Noh, näillä mennään ja pian noillekin saa erinäisiä tukiaisia maksella.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ymmärrän pointin ja ylipäätään vihaan itsekin erityisesti narkkeja yli kaiken. Silti nämä edellä mainitun tarinan jannut olivat kyllä jotenkin poikkeuksellisen nuoria, ehkä nihkeästi alakoulun jättäneitä, juttuihinsa suhteuttaen. Tässä mielessä vaikka primitiivireaktio oli vitutus, niin sekundaarina yli ajoi kuitenkin sääli ja raivostus vanhempia kohtaan. Noh, näillä mennään ja pian noillekin saa erinäisiä tukiaisia maksella.

Pakko todeta, että aiempi viestisi pisti hiukan mietityttämään ja mieleeni tuli väkisinkin eräs kaverini. Hän tosin aloitti dokaamisen ja aineiden vetämisen hiukan vanhempana, ollen joltisenkin peruskoulun päättänyt mutta sen jälkeen villiä elämää on tullut vietettyä ja nyt sitten ollaan kuntoutustuella/sairauseläkkeella ja ikää on alle kolmekymmentä. Mielenterveysongelma, päihdeongelma (jota ei tunnusta) ja muitakin ongelmia. Aikani jaksoin häntä tukea ja kannustaa yrittämään edes hiukan, käymään kuntouttavassa työtoiminnassa tms. mutta oli kuin olisi seinälle puhunut. Kaipa hän on tyytyväinen elämäänsä ja siihen, että välit menevät poikki ihmisiin. Tuskin kukaan muu kuin dokaavat kaverit jaksavat loputtomiin sellaista ihmistä, jonka ainoa lohtu on viina ja lääkkeet. Ja kuinka kauan hekään jaksavat ihmistä joka haluaa jatkuvasti kuolla.

Voisin ennustaa, että näkemilläsi pojilla on samanlainen tulevaisuus edessä. Me maksamme ja he juovat tai käyttävät aineita, jolleivat heitä veiviä sitä ennen. Olisiko se paras ratkaisu kaikkien kannalta...

vlad.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Cottonmouthin kertomus veti todella hiljaiseksi. Mitkä ovat käytettävissä olevat keinot? Voiko laittaa hakuun? Voiko pitää laitoksessa väkisin? Vai vaatiiko vanhempien yhteistyötä? Alaikäisiä kun kertomuksen perusteella olivat.
Karmea tulevaisuudenkuva nuorilla miehillä. Ja meillä muilla myös siinä ohessa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hauskintahan tuossa on se, että liki vastaavia on jokaisessa ikäluokassa meidänkin koulussa aina se muutama saapumiserässään. Sitten on lievempiä tapauksia, jotka ehkä saavat elämänsä kuosiin, mutta jotka aivan yhtä suurella todennäköisyydella voivat liusua myös sinne toiseen laitaan, josta ei nousta.

Yhteen tällaiseen sain hiukan tutustua entisessä elämässäni ennen open duuneja. Olihan se aika karua kuunneltavaa, kun 18 v. jamppa kertoi, miten oma äiti pahoinpiteli ja syytti kaikesta mahdollisesta kahden kesken, mutta isän läsnäollessa käyttäytyi suht normaalisti. Viranomaisille kaikki oli tietenkin aina hyvin. Karua oli myös se, että kaveri naureskeli, että lähipubissa on vakkareina nykyään heidän perhettään kolmessa polvessa, kun hän täytti 18. Mummo ja isä ovat olleet jo pitkään, ja nyt hän täydentää ketjua. Ihan jees tyyppi, kun juteltiin niitä näitä, teki duuniakin ihan ok amiksen harjoittelussa ollessaan, mutta sitten se toinen puoli oli aika kusipäinen. Pari kertaa tuli duuniin naama turpeana, kertoi ihan avoimesti olleensa tappelussa yms. Kerran oli joku isä tyhjentänyt bileet kotoaan ja pistänyt turpaan, joskus taas oli naapuri uhannut tappaa, kun tyyppi oli juonut oluet kellarista. Kaikenlaista.
 
Cottonmouthin kertomus veti todella hiljaiseksi. Mitkä ovat käytettävissä olevat keinot? Voiko laittaa hakuun? Voiko pitää laitoksessa väkisin? Vai vaatiiko vanhempien yhteistyötä? Alaikäisiä kun kertomuksen perusteella olivat.

Jos puhutaan esim huostaanotetusta lapsesta, hatkalaisen saaminen takaisin yksikköön vaati sossujen tekemän virka-apu pyynnön poliisille. Sen jälkeen riippuu poliisista ja yksikön henkilöstöstä miten pian kaveri löytyy. Joissain laitoksissa lähdetään aika pian haravoimaan paikkoja mistä hatkalainen saattaisi löytyä, tarvittaessa siis vaikka toiselle puolelle suomea. Poliisi kutsutaan paikalle mikäli saadaan varma havainto. Riippuu siis tavoista ja ressursseista miten toimitaan. Vanhempien kanssa ei välttämättä yhteistyötä tehdä muuten kuin vaihdellaan kuulumisia. Jotkut jää kiinni tunnissa ja jotkut ovat karussa viikkoja. Kun hatkalainen tulee takaisin yksikköön on yleensä seurauksena liikkumisvapauden rajoittaminen ja mahdollisesti voidaan katsoa aiheelliseksi määrätä "kämppää" eli omaan huoneeseen tietyn pituiseksi ajaksi. Nämä rajoitukset määrää sossu ja/tai laitoksen johtaja. Siinä vaiheessa kun rajoitukset päättyvät on kaverilla suht helppoa ottaa jalat alle uudestaan. Nykyään ei esim kännykkää saa ottaa pois kun erittäin hyvällä syyllä ja siihenkin pitää olla lakien mukainen rajoituspäätös. Lyhyesti sanottuna näin.

Ei kannata myöskään syyttää suoraan kaikkia vanhempia näistä laitoksissa olevista nuorista toivoista. Taustalla voi olla myös vakavia käytöshäiriöitä jolloin vanhemilla tai pelkästään äidillä voivat keinot rajojen vetämiseen loppua heti kättelyssä.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tää päivä ei oo kyllä alkanu kauhean hyvin. Tuli valvottua aika myöhään ja pyöriteltyä asioita mielessä. Kun lopulta nousin ylös, ajattelin, miten ihana olisi soittaa yhdelle tietylle ystävälle ja puhua sen kanssa edes jotain, vaikka puhelimessa ei kaikkea voikaan kertoa. No, avaan koneen, kirjaudun facebookiin ja huomaan että nyt on sattunut ja pahasti, tälle samalle ystävälle. Ei muuta kun kyyneleet silmissä soittamaan sille. Se puhelu oli aika itkuinen, en osannut oikein sanoa mitään kun sattui muhunkin niin helvetisti. Ja sitten (no tää ei ollu yllätys) huomaan, että NHL:n työsulku on alkanu.

Ja oikeastihan tuo työsulku on yks vitun hailee ja ne mun omat ongelmat kanssa. Surulliseks vetää ja ehdottoman hiljaiseksi.

Jaa että mikä tarkalleen ottanen? Onnettomuus, joka on vienyt yhden perheenjäsenen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Aluksi vituttivat nuo juipit ja tuollainen hälläväliäasenne sekä se millainen tulevaisuus noillakin on edessä. Vaikea nähdä kumpaakaan tekemässä päivääkään töitä ja päätyvän yhteiskunnan eläteiksi, tavalla tai toisella. Noh, aikaa noilla kai kuitenkin vielä on, vaikka kovin lupaavalta ei vaikutakaan. Sitten alkoivat vituttaa vielä enemmän ko. poikien vanhemmat, koska noiden tarinoiden takana on pomminvarmasti todella heikot kotiolot ja vanhempien moniongelmaisuutta. Lopulta tuo vitutus haihtui lähinnä sääliin ja ikävään ajatukseen siitä miten nämä pojat vetävät tulevaisuuttaan viemäristä alas.

Shaatana.

Valitettavan paljon näitä tapauksia Suomessa on. Olen nähnyt työssäni lähes sata lastensuojelutapausta ja suurimmassa osassa ongelmien syy löytyy lasten vanhemmista.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Sitten alkoivat vituttaa vielä enemmän ko. poikien vanhemmat, koska noiden tarinoiden takana on pomminvarmasti todella heikot kotiolot ja vanhempien moniongelmaisuutta. Lopulta tuo vitutus haihtui lähinnä sääliin ja ikävään ajatukseen siitä miten nämä pojat vetävät tulevaisuuttaan viemäristä alas.

Yleistyksissä on aina vaarana se, että joku tulee näsäviisaana kertomaan, kuinka on poikkeuksia, jotka vahvistavat säännön.

Tunnen tai tunsin aikoinaan kolme hyvän ja ongelmattoman perheen poikaa, joita ei päihteetön elämäntapa kiinnostanut tippaakaan enää 13-14 ikävuoden jälkeen. Eri perheiden poikia siis. Ulkopuolisen on helppo huudella, että kyllä vanhemmat voivat vaikuttaa tuon ikäisiin, mutta aina se ei mene niin. Viikkorahat voi jäädyttää ja arestia antaa, mutta varastamalla saa rahaa ja arestista voi karata. Puhua voi tai viedä ammattilaiselle puhumaan, mutta minkäs teet jos nuori viittaa kintaalla.

Yhdellekään ei ole ollut olemassa suuntaa ylöspäin enää vuosikausiin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Ulkopuolisen on helppo huudella, että kyllä vanhemmat voivat vaikuttaa tuon ikäisiin, mutta aina se ei mene niin. Viikkorahat voi jäädyttää ja arestia antaa, mutta varastamalla saa rahaa ja arestista voi karata. Puhua voi tai viedä ammattilaiselle puhumaan, mutta minkäs teet jos nuori viittaa kintaalla.

Yhdellekään ei ole ollut olemassa suuntaa ylöspäin enää vuosikausiin.

On olemassa tapauksia, joita on erittäin vaikea auttaa, mutta valtaosa tapauksista johtuu vanhempien omista ongelmista tai vanhempien laiskuudesta. Viikkorahojen jäädytys tai aresti ovat normilapselle sopivia rangaistuksia, kovempien tapausten kanssa tarvitaan kovempia keinoja. Tarvittaessa huolehditaan, että lapsen kanssa on läsnä aikuinen 7/24 tai vaikka muutetaan toiselle paikkakunnalle, yleensä keinot murrosiän selvittämiseksi löytyy.

Ja ongelmalapsi viittaa aina kintaalla aikuiselle, mutta kun työtä tehdään pari kolme vuotta, vaikutusta alkaa tapahtumaan.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ymmärrän pointin ja ylipäätään vihaan itsekin erityisesti narkkeja yli kaiken. Silti nämä edellä mainitun tarinan jannut olivat kyllä jotenkin poikkeuksellisen nuoria, ehkä nihkeästi alakoulun jättäneitä, juttuihinsa suhteuttaen. Tässä mielessä vaikka primitiivireaktio oli vitutus, niin sekundaarina yli ajoi kuitenkin sääli ja raivostus vanhempia kohtaan. Noh, näillä mennään ja pian noillekin saa erinäisiä tukiaisia maksella.
Ei kai noiden suhteen voi paljoa muuta toivoa kuin että huumeet veisivät hautaan ennen kuin ehtivät lisääntymään.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Veti todella murheelliseksi olla mukana saattamassa tyttäreni upeaa koiraa sen viimeisellä matkalla.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Aina kirottiin kun kaveri oli mokannut ja saanut lapsen 17-vuotiaana, tulevaisuushan siinä meni ja jos ei mennyt niin ainakin hankaloitti asioita kummasti. Tänään kaveri sitten kertoi että hänellä on kivessyöpä. En oikein tiedä mitä ajatella. Hän varmaan kiittää rikkinäistä kondomia koska tämä jos mikä todistaa että kaikella on syynsä.
 

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Kahdeksanvuotias tyttö kaapattiin koulumatkalla Kotkassa - Rikokset - Kotimaa - HS.fi

Toivottavasti löytyy mahdollisimman pian ja vahingoittumattomana. Voihan toki olla kyseessä joku erodraama ja sen seurannaiset.

Minulla tuli kyllä todella paha mieli tästä uutisesta. Harvoin koen uutisista mitenkään hirveän pahoja fiiliksiä, mutta tässä kun miettii vanhempien tuskaa ja tämän tytön alkanutta kouluvuotta niin ei hyvältä todellakaan tunnu. Toivon ihan hirveästi, että tyttö löytyisi vahingoittumattona!
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Minulla tuli kyllä todella paha mieli tästä uutisesta. Harvoin koen uutisista mitenkään hirveän pahoja fiiliksiä, mutta tässä kun miettii vanhempien tuskaa ja tämän tytön alkanutta kouluvuotta niin ei hyvältä todellakaan tunnu.

Sama. Onneksi löytyi.

Itselleni sattui pari vuotta tapaus, että olimme perheen kanssa lentämässä Espanjasta Suomeen ja ennen paluulentoa poika (silloin 7 v) kävi meni äitinsä kanssa vessaan ja kääntyi siellä miesten vessaaan. Äitinsä jäi ulkopuolelle odottamaan mutta poika olikin ollut nopeampi ja lähtenyt jonnekin suuntaan etsimään meitä ja eksyi tietysti siinä itse. Harvavoimme lähtistöllä ympäriinsä (kenttä oli suuri) emmekä nähneet poikaa missään - ja koneen lähtöön oli aikaa puolisen tuntia. Paniikkihan siinä iski. Kyllähän siinä ehti ajatella lapsikaappausmahdollisuuttakin.

Sitten nappsimme kiinni jostakin henkilökuntaan kuuluvan näköisestä tyypistä ja kerroimme tapahtuneesta. Oli muuten melko vaikuttavan näköistä kun sieltä joku vartija puheli kiireeisen näköisenä espanjaa radiopuhelimeensa ja hetkessä lähitienoolla näkyi tusinan verran vartijoita sinkoilemassa eri suuntiin. Ei kulunut onneksi kaukaakaan kun yksi heistä saapui taluttaen itkevää poikaa. Itkuhan siinä tuli helpotuksesta itsellekin. Sydänalasta vihloo vieläkin kun ajattelee sitä tilannetta.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Hyvä työkaverini on sairastunut vakavasti ja maksaa sairaalassa nukutettuna tällä hetkellä. Vielä ei varmaa ennustetta voi antaa, mutta kommentti "toivotaan parasta" ei ainakaan varmaa toipumista lupaa.
Hyväkuntoinen kaveri, että eipä näistä ikinä tiedä, milloin homma voi olla paketissa.
Hiljaiseksi vetää.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Hyvä työkaverini on sairastunut vakavasti ja maksaa sairaalassa nukutettuna tällä hetkellä. Vielä ei varmaa ennustetta voi antaa, mutta kommentti "toivotaan parasta" ei ainakaan varmaa toipumista lupaa.
Hyväkuntoinen kaveri, että eipä näistä ikinä tiedä, milloin homma voi olla paketissa.
Hiljaiseksi vetää.
Osanottoni. Tuo on kyllä totta, että koskaan ei tiedä koska tämä oma elämäkin on paketissa. Kannattaa elää vähän sen mukaisesti ja käyttää jokaisen päivän parhaalla mahdollisella tavalla hyödykseen ja ilokseen.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Jälleen kerran yksi ikätoveri, vanha koulukaveri päätyi lopulliseen ratkaisuun. Viides kerta. Todella hiljaiseksi vetää, kun nuoret ja päällisin puolin kunnossa olevat kaverit lähtevät oman käden kautta.

Ihmiset, uskaltakaa hakea apua. Puhukaa.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Pidin frendini kanssa isommat yhteiset synttäribileet viikonloppuna. Paras ystäväni ilmoitti, ettei hän pääse tulemaan, koska vaimo on sairastunut. Vaimo on alle 40-vuotias kummityttäreni äiti ja kirjanpitäjäni, tuttu vuosikymmenien takaa. Luulin, että kyseessä on flunssa tai jotain vastaavaa, kunnes kaverini soitti ja kertoi, että kyseessä on keuhkosyöpä ja elinaikaa on annettu 10-15 kuukautta. Totaalisen sanattomaksi veti. Hän oli lopettanut tupakanpolton muutama vuosi sitten, kun hänen äidillään todettin rintasyöpä. Olisi edes sitten tullut rintasyöpä, josta selviäminen on jopa todennäköistä nykyjään (hänen äitinsä, avovaimoni ja oma äitini ovat selvinneet leikkauksella). Kuvaan kuuluu, että kaverini ja hänen vaimonsa ovat juuri hankkineet oman mökkipalstan ja ison talon lainarahalla. Heillä on kaksi teini-ikäistä tyttöä, joiden kasvatuksesta on vastannut pääasialliseti äiti. Ilmisesti tytöille ei ole vielä kerrottu koko totuutta. Vaikea kuvitella ystävääni yksinhuoltajana, mutta eipä tässä paljon vaihtoehtojakaan ole. Hyvät menevät näköjään ensimmäisinä....
 

Masentaja

Jäsen
Mun kaveri "selvisi" keuhkosyövästä, ikää sairastuessa oli n.25v. Kaiken piti olla paremmalla tolalla ja elämän alkaa voittamaan, kunnes viimekeväänä iski keuhkokuume ja se sitten vei nuoren miehen mennessää, hetki kuoleman jälkeen olisi tullut 27v mittariin. Veti aika hiljaiseksi.

PeteX, tuosta tulee todella rankka 10-15kk, ja sitten se "työ" vasta alkaa. Silloin frendisi tarttee niitä ystäviä ehkä enemmän kuin koskaan. Toivottavasti tytöt eivät "lähde lapasesta" kuten kummitytölleni kävi kun hänen isänsä kuoli. Alkoholi ja lääkkeet iski kuvioihin ja minä, silloin juuri täysi-ikäisyyden saavuttanut nuorimies jouduin ottamaan "isoveljen" roolia, kun hänen äiti flippasi aivan täysin. Kummityttöni siis kastettiin vuosi ennen riparia, ikäeroa meillä on 4v. Nykyään hän on kuin pikkusisko.

Mutta tuo tilanne on aivan totaaliperseestä, nuorena lähteminen on todella vaikea asia. Ja varsinkin se että "tappotuomio" on annettu, on paha paikka. Itselle ainakin on vaikea kuvitella mitä itsellä tuossa tilanteessa pyörisi päässä. Pistää kaikki haisemaan ja elää "kuin viimeistä päivää" vai ajatella perhettä ja laittaa asiat "niin järjestykseen kuin voi"...

Yksi neuvo. Ole tukena jos vain pystyt. Aina ei tarvitse osata sanoa mitään, pelkkä vieressä oleminen auttaa yleensä enemmän kuin sanat.
 
Kyllä pääsi taas syvä ja surullinen huokaus kun tämän luin: Iltalehti: Kaksi vauvaa löytyi surmattuna Klaukkalasta Kaleva.fi.

Miten joku voi? Vaikka eivätpä tälläkään palstalla kaikki kirjoittajat anna pikkuvauvoille täyttä ihmisarvoa.

Äh, eipä ole aikoihin kouraissut näin syvältä. Ehkä tässä käy mies taas pitkän päivän päälle vähän extraherkillä kun on ikävä omia lapsia ja vielä pitäisi muutama tunti jaksaa painaa duunia.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Pääministeri Jyrki Katainen on joutunut puukotusyrityksen kohteeksi. Vetää hiljaiseksi, sillä mielestäni yksi suomalaisen yhteiskunnan kunnioitettavimmista asioista on ollut poliittisten murhien tai murhayritysten poissaolo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös