Veti surulliseksi / hiljaiseksi

  • 1 448 842
  • 4 853

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Kun ei lapsia ole, tällainen kouraisee syvältä.

Jos eläinrakas on, niin kouraisisi tuollainen, vaikka kakaroita pyörisi tusinan verran jaloissa.

mut toiset täällä kertoo pienen lapsensa syöpätaistelusta tai puolision hautajaisista yms. Sitten tulee tällainen kissanpennun sairaus. Kamoon, shit happens, noita saa sentään uusia samanlaisia ilmaiseks joka päivän lehdistä..

Ja puolisonkin saa nykypäivänä suht helposti ja joskus myös edullisesti netistä. Ihmettelenkin näitä, jotka jaksavat vinkua menetettyään jonkun ihmisen, jolle eivät ole edes verisukua.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Yleensä aina kun tätä ketjua alkaa lukemaan, niin sitä odottaa jotain pysäyttävää tai oikeasti surullista juttua. Tämä ei kyllä varsinaisesti aiheuttanut kovin suurta tunteen purkausta (ainakaan surua/hiljentymistä). No okei, kyllähän lemmikit on tärkeitä ja rakkaita jopa, mut toiset täällä kertoo pienen lapsensa syöpätaistelusta tai puolision hautajaisista yms. Sitten tulee tällainen kissanpennun sairaus. Kamoon, shit happens, noita saa sentään uusia samanlaisia ilmaiseks joka päivän lehdistä.. Ei millään pahalla, sulle varmaan kova paikka, mut murheita on näemmä kovinkin erilaisia.
Kannattaisiko joskus lukea tekstinsä ennen lähetä-napin painamista?

Minä kyllä jaan Bbird80:n surun ja huolen lemmikistään. Jokainen niistä on yksilö ja omistajalleen rakas. Mielestäni tuo "shit happens, niitä saa ilmaiseksi uusia" -kommenttisi oli kyllä alapuolelta arvostelun. Mikä sinä olet arvostelemaan jonkun toisen surua ja vähättelemään sitä? Suru on jokaiselle henkilökohtainen asia.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Suru on jokaiselle henkilökohtainen asia.

Näin juurikin. Tosin surusta tulee "yleistä riistaa" kun asian tuo julki keskustelupalstalla. Onhan tämä nähty täälläkin lukemattomia kertoja. Mutta tässähän tuon asian suhteellisen hyvin näkee...osa meistä kokee empatiaa enemmän kuin toiset.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Maatilan poikana olen aika samoilla linjoilla shinemanin kanssa. Minulle eläin on eläin ja ihminen ihminen, ja jos eläin on vakavasti sairas, se lopetetaan, eikä käydä hankkimaan mitään sydämentahdistimia. Nykyisin monilla on mielestäni vääristynyt suhde lemmikkeihinsä, joita kohdellaan kuin parasta ystävää tai omaa lasta. Se on hirveää katsottavaa, kun esimerkiksi koiralle ei ole näytetty paikkaa, joka sille kuuluu, vaan se huseeraa lauman johtajana.

En ole kuitenkaan väittämässä, että Bbird80 olisi surrut "väärin" tai lellisi kissaansa. Kyllähän lemmikin (mahdollinen) poismeno harmittaa.

Minut vain vetää aika hiljaiseksi, kun näen joitakin omistaja-lemmikki -pareja.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Miten kissanpentu pitää lahdata?
Menee ohi aiheesta, mutta vastataan täällä kun kysytään. Jatkot johonkin muuhun ketjuun.

Lahdata = lopettaa. Nykyään pieneläimiä roudataan usein eläinlääkärille piikitettäväksi. Yliannos nukutusainetta on aika lempeä lopetustapa kissalle.

Kotikonstein kissanpennun voi hyväksyttävästi lopettaa usein eri menetelmin. Hyväksyttävinä pidettäneen edelleen mm. auton pakokaasua (ilmeisesti jakaa näkemyksiä) ja hukuttamista, edellyttäen että lopettaminen sujuu ripeästi ja kärsimyksiä pitkittämättä. Myös ampuminen täyttää nämä vaatimukset hyvin, mutta jälki on tavallisesti sellaista etteivät monet lemmikinomistajat oikein tykkää. Tosin lemmikin näkökulmasta tämä menetelmä on huomattavasti suotavampi kuin monet vanhan kansan kotikonstit, kuten kirveenhamaralla tai koivuklapilla nuijiminen. Tiedän että sähköäkin on joku valopää käyttänyt eläimen lopetukseen, mutta tähän menetelmään liittyy ainakin ad hoc -pohjalta toimien niin paljon kyseenalaisia piirteitä, ettei sitä voi suositella.

Jonkin maailman ihmisiä -tyyppisen uutisen perusteella kissoja on lopetettu myös pesukoneessa ja kuivausrummussa. Nämä menevät selkeästi eläinrääkkäyksen puolelle, eli sanktioita on varmasti luvassa ken tälle tielle lähtee. Jos ollaan luovia, niin järeän luokan oksasilppuri tai hakkuri lienevät sitä vastoin oikeinkin eläinystävällisiä lopetusvälineitä. Menetelmänä hakettaminen on tosin epäkonventionaali ja fyysistä lopputulemaa silmällä pitäen suorastaan vulgaari, vaikka kärsimykset ovatkin silmänräpäyksessä ohi.

Miksei kissan nukuttaminen onnistu kotonakin, mikäli homman tohtii tehdä ja välineet ovat olemassa. Kissan myrkyttäminen puolestaan sopii osaavalle kotimengelelle hyvin, mikäli käytetään sopivia aineita. Lopputulos on parhaimmillaan lähes samaa tasoa kuin eläinlääkärin nukutuslopetuksessa, mutta jollakin rotanmyrkyllä operoiminen kannattaa tietysti jättää pois laskuista.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Pysytään nyt kaukana aiheesta, kun tälle polulle lähdettiin.

Tiedän että sähköäkin on joku valopää käyttänyt eläimen lopetukseen, mutta tähän menetelmään liittyy ainakin ad hoc -pohjalta toimien niin paljon kyseenalaisia piirteitä, ettei sitä voi suositella.

"Eläinsuojeluasetuksessa määritellään turkiseläinten sallitut lopettamistavat, jotka ovat sähkö, hiilidioksidi, hiilimonoksidi, aivoihin ampuminen ja aivoihin tunkeutuvat mekaaniset laitteet." Animalia.fi.

Tappi hampaiden väliin, toinen kakkoseen ja sähkövirta läpi. Erittäin nopea ja ja varma tapa lopettaa eläin - tietenkin sillä oletuksella, että sähköä annetaan tarpeeksi ja muutenkin vehkeet toimii. Eri asia sitten, jos yläasteella käydyn kaksoistunnin perusteella joku yrittää kotikonstein leikkiä sähköpyöveliä.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Miten kissanpentu pitää lahdata?

Lapiolla linttaan. Nopea ja kivuton menetelmä. Mennyt tämä ko. aiheenkin käsittely naurettavaksi ämmäilyksi. Joku vuosi sitten vihreät kehottivat puhaltamaan vereä imevän hyttysen pois iholta tappamisen sijaan. Terve...
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tappi hampaiden väliin, toinen kakkoseen ja sähkövirta läpi. Erittäin nopea ja ja varma tapa lopettaa eläin - tietenkin sillä oletuksella, että sähköä annetaan tarpeeksi ja muutenkin vehkeet toimii. Eri asia sitten, jos yläasteella käydyn kaksoistunnin perusteella joku yrittää kotikonstein leikkiä sähköpyöveliä.
Tuohan on se turkistarhoilta tuttu tehokas ja suhteellisen siivo metodi. Toimii varmasti kissaan siinä missä hilleriin. Kuten sanoit, kotikutoiset metodit ovatkin eri asia. Muillekin kuin kissalle saattaa käydä kylmät. Siinä voi pyövelin takajalka vispata, jos sähköjohdonpätkään kytketty kissa hypähtääkin voltattuna katkaisimen naksauttajan reisille.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Paljon on Aurajoessa vettä virrannut sen jälkeen kun nimimerkki Bbird80 klo 10.12 ilmoitti kissansa sairastavan sydänvikaa ja olleensa tästä suruinen.

Nyt on jo surtu väärin, surtu oikein, verrattu eläintä ja ihmistä sekä annettu muutaman viestin verran "oikeita" kissanpennun tappo-ohjeita. Great!

Juuri nämä asiat tekevät keskustelupalstoista kiinnostavia. Sitä turhanpäisäistä, väritöntä jargonia voi heittää sitten duunipäivän jälkeen vaikkapa sen oman puolison kanssa.

Bbird80...voimia!
 

M10

Jäsen
Sitä turhanpäisäistä, väritöntä jargonia voi heittää sitten duunipäivän jälkeen vaikkapa sen oman puolison kanssa.

Tai sitten juuri kertoo sille puolisolle, että kissa on kätevintä lahdata sähköllä, nainen tuijotti schollia liikennevaloissa ja puuha-peten selkänikamia särkee.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Tappi hampaiden väliin, toinen kakkoseen ja sähkövirta läpi.

Tarkoitatko nimimerkki kakkosta, joka tähänkin keskusteluun on osallistunut?

Onpa tosiaan keskustelu karannut sivuraiteille. Voimia nimimerkille Bbird80. Toivottavasti saat eläinlääkäriltä huojentavia uutisia.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tai sitten juuri kertoo sille puolisolle, että kissa on kätevintä lahdata sähköllä, nainen tuijotti schollia liikennevaloissa ja puuha-peten selkänikamia särkee.

Ja samalla voi miettiä sitä, tuijottiko nainen schollia vai schollin Ferrari-kenkiä?
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Minulle eläin on eläin ja ihminen ihminen,

Ihminen on eläin. Sanan kaikissa merkityksissä.

Muutoin viestistäsi pääpiireissään samaa mieltä. Kyllä kissani eläinlääkärille tyrkkään jos jotain vaivaa on, mutta sydäntahdistimet saa jäädä asentamatta. Ja naapurin bulldogia kun katsoo niin toivoisi, että isäntä yrittäisi pitää paikkansa lauman johtajana eikä luovuttaisi sitä lihaspötikälleen.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vieläkös se on ravustuskausi menossa?

No joo, kyllähän se aikoinaan oman koiran lopettaminenkin veti mielen matalaksi.
 

shineman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HaMu -12
Mikä sinä olet arvostelemaan jonkun toisen surua ja vähättelemään sitä? Suru on jokaiselle henkilökohtainen asia.

No mikäs sinä olet arvostelemaan minun arvostelemisiani? Ei vaan, en missään vaiheessa halunnut arvostella kenenkään suremista, mutta ensireaktioni oli tuo. Enkä ole juuri mikään arvostelemaan ketään mistään. Anteeksi kaikki aiheuttamani mielipaha ja valtavasti voimia Bbirdille, kyllä se siitä! Kaiken pahan alkuna ja juurena, kaikella ystävyydellä, olisi vielä mielenkiintoista kuulla mirrin ennuste diagnoosin jälkeen.

Ihan eri ketjun kamaa, mutta tällä hetkellä tirskun toimistossa niin että hävettää sille mihin tämä ketju suistui. Siellä on schollin ferrarit, kakkostapit ja puuha-peten selkä käsittelyssä. Kyllä täällä on taas parhaat voimamme paikalla!
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kissanvitsit. En halua koskaan tulla mainituksi samassa lauseessa schollin ferrarien ja kakkostappien kanssa. Noin muuten kyllä vedetty taas komeasti tässäkin ketjussa.

Ihan eri ketjun kamaa, mutta tällä hetkellä tirskun toimistossa niin että hävettää sille mihin tämä ketju suistui. Siellä on schollin ferrarit, kakkostapit ja puuha-peten selkä käsittelyssä. Kyllä täällä on taas parhaat voimamme paikalla!
 

Bbird80

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alle vuoden ikäisellä kissallani ehkä sydänvika. Vakavuus ja hoidettavuus selviävät tänään. Kun ei lapsia ole, tällainen kouraisee syvältä.

No niin. Hilpeän OT-keskustelun perään lienee status update paikallaan: sydänsairaus varmistui, mutta pelättyä lievempänä. Lyhentynyt eliniänodote, seurantaa ja mahd. lääkitystä. Menee melkein Veti hymyn naamalle -ketjuun, että saa hakea pahimmasta tervehtyneen pojan kotiin. Väärin surtu, mutta oikein iloittu?
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Ei vittu mikä tyyppi, Kuopiosta kajahtaa.

Tämä "Suomen Ateenasta" (?) tullut viesti se vasta hiljaiseksi vetääkin. Ihmisen kotipaikan/synnyinseudun/suosikkijoukkueen mukaan ihmisiä voidaankin määritellä? Niinkö?
Aika hellyttävää on KalPa-fanien vihasi. Rinnastaisin KalPa/Kuopio-kortin käytön ns. natsikorttiin.

"Mitä ne ihmisenpennut kiusaavat kissan lasta?".
Ei mulla muuta tähän kattimatkainen keskusteluun.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ja samalla voi miettiä sitä, tuijottiko nainen schollia vai schollin Ferrari-kenkiä?
Tai uutta takkia. Scholli on niin kova poika pan... olemaan, että ei voi tietää, mihin sitä on loppujen lopuksi tuijoteltu.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Inttiaikainen tupakaveri otti sitten hengen itseltään. Hän oli hyvin tasapainoisen ja järkevän oloinen mies, joskin hiljainen ja vakava. Näköjään jokin kaivoi mieltä aika pahasti. Parikymppinen jätkä.

Pysäyttävä uutinen. Vittu.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Näköjään jokin kaivoi mieltä aika pahasti. Parikymppinen jätkä.

Aika kova päätös kun kaveri oli vielä noinkin nuori. Oma keskimmäinen poika saman ikäinen. Itsemurha on jotain sellaista, mitä en ole koskaan niin ymmärtänyt. Elämä on kuitenkin suuri lahja meille jokaiselle.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Kyllähän se näin on, vaikka ei tämä olo aina kovin lahjakkaalta tunnu. Joskus vaan miettii, että miksi noilla muilla on parempi olla, kun itse sitä vaan tuijottaa seinään tyhjä ilme kasvoilla ja suurinpiirtein itkee nurkassa yksin.

Neil Hardwick kuvasi masennusta mielestäni osuvasti sanomalla: "Se tuntuu siltä kuin ajaisit pimeällä moottoritiellä sateessa sillä aikaa kun kaikki muut viettävät joulua".

Been there, done that. Mutta siitä voi myös päästä ulos ajan kanssa, minulle kävi niin, että aika lopulta auttoi. Eli ei kannata luovuttaa.

Hyvä ystäväni teki aikanaan parikymppisenä itsemurhan täysin varoittamatta. Varmaan jokainen suomalainen tuntee vastaavia tapauksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös