Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Vesa Rantanen ja Tuomas Nyholm

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana olle****, 13.05.2008 klo 15.57.

 1. olle**** Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Liverpool, Frölunda Indians, Malmö FF
  Noita ylen lähetyksiä on omassa ketjussaan dissattu ja ylistetty. Se on se joka vuotinen keskuselun aihe, mutta kuten sen on huomannut paljoa ei muutoksia tapahdu. Samat topit, samat expertit ja sitten joku yybertietäjä joka vaihtuu vuodesta toiseen (viime vuonna tikkanen, nyt kekäläinen) ja sitten yksi pelaaja, joka on jäänyt viimemetreillä rannalle.

  En dissaa, ihan jees sapluuna. Mutta nykyään monet muut mediat, tai oikeastihan se on vanhat mediatalot käyttävät uusia medioita liikkuvan kuvan muodossa. Tästä esimerkkinä Videotuomarit Vesa Rantanen ja Tuomas Nyholm!

  Itse dikkailen tästä ideasta. Varsinkin sen takia koska nää lehtiin kirjottavat lätkäjournalistit jää aina kasvottomoiksi. Varsinki silloin kun olen erimieltä, tarvitsisin jotku kasvot erimielisyyden kohteelle. Tuntuu niin hölmöltä huutaa pelkälle nimelle, että vähänks sä oot urpo.

  Plussaa myös koska äijillä on sen verran rento ote tähän hommaan. Saa vähän nauraa samalla kun he tekevät ihan hyviä huomioita. Esim Alpo on todella hyvä olemaan liian tosikko ja jotenkin tappaa koko fiiliksen kun häntä kuuntelee. Tuntuu välillä siltä, että äijä ei oikeasti tee mitään muuta kun valittaa ja narisee. Muutenkin kielen käyttö mököllä (Rantanen) ja lurulla (Nyholm) on asiallista mutta maanläheisempää. Mua henk koht ärsyttää kaikki prinsiipit ja detaljit sun muut. Tää on vittu JÄÄKIEKKOA eikä mikään väitöstilaisuus!!

  Plussa kans siitä, että äijät oikeast ottaa esille sellaisia pointteja mitä nämä vanhat parrat ei ehkä tajua tai kokevat irrelevantteina. Esim Salmela haastis oli hyvä. Mulla on nyt kaksi uutta suosikki pelaajaa näitten kisojen jälkeen. Salmela ja ruotsin Douglas Murray. Ruotsin telkkari haastateli Murrayta heti Morozov taklauksen jälkeen ja hänen kommenttinsa oli, että tuomio oli oikeusmurha ja, että hän oli käynyt ennen pelin alkua muistuttamassa morozovia, että nyt ei olla missään venäjän liigassa joten pidä pää ylhäällä. Salmelan nyrkkikäräjät ja Murrayn lupauksen pitäminen on näitä jäällä tapahtuvia sivutarinoita, jotka tekevät palaajista elämääkin suurempia pikkujunnuille...ja vähän myös tällasille himpun yli kolmekymppisille. ;)

  Tuli myös semmone kuva, että salmela dikkaili kyseistä haastattelua. Ei niitä iänikuisia mikä fiilis ja miten jatkossa. Silloin ne vastaukset on kans samoja tyyliin, pitää luistella enemmä, ei tässä olla mitään hävitty, fiilis joukkueen sisällä on hyvä jne.

  Tietysti joudun ihmettelemään mitä sen pöydän alla on kun Mökö sitä koko ajan tökkii. Puhun nyt tämän päivän lähetyksestä. Ajattelin ensiksi, että hänellä on jokin pointti mikä hänen täytyy tehdä koskien tämän päivän aihetta. Mutta se, se ei voi olla koska Luru vaan höpöpttää ja höpöttää ja Mökö se siinä sormiaan heiluttelee. Eli joko tämä on normaalia toimintaa (käsien heiluttelu kun kuuntelee)tai Lurua ei Mökön pointit kiinnosta. Mikäli vaihtoehto on jälkimmäinen, niin se kuulostaa pelottavan paljon mun parisuhteelta. Meikäläisen mimmi, se vaan puhuu ja puhuu ja puhuu. Rantanen, mä tiedän miltä susta tuntuu...
   
 2. Raksilanmäyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Philly Flyers, Larva ja Todd Timantti
  Joo tälle IS:n videotuomarit setille kyllä pisteet, helvetin hyviä sellasia pointteja tuovat esiin mistä mm. Yle vaan hyssyttelee. Uskaltavat tosissaan sanoa millon mennään päin persettä, ja vuorostaan antavat kyllä myös tunnustusta kun siihen aihetta on, kuten mainittu Salmelaisen ylistäminen. Anssi oli itseki lievästi hämmentynyt kun suomalaisen median edustajat kehuu vuolaasti tollasesta teosta eikä ole sitä perus kukkahattu tätien marmatusta.. Mä dikkaan, iso peukku Rantaselle ja Nyholmille!
   
 3. Myrkky Jäsen

  Loistavaa. Kiitokset vinkistä, en ollut tällaista huomannutkaan - ja nyt tulikin sitten katottua kaikki.
  Erinomaista "puheenomaista" argumentointia ei jäykkää paskatekstiä. Lisää tätä!
   
 4. scholl Jäsen

  Paras mm-kisaohjelma sitten sen missä Porno-Hans oli mukana.
  Kaikki olen katsonut. Tosin Kimmo Timonen -läppää en tajua edelleenkään.
   
 5. Jarkko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Täytyy itsekkin tunnustaa että on tullut videot katseltua kisojen alusta asti. Asiat käsitellään rennommalla otteella kuin YLEn studiossa joka lämmittää ainakin meikäläistä. Itsekkään en tuota Kimmo Timonen -juttua kyllä ymmärrä.
   
 6. Viljuri Jäsen

  Jos kerran nettisivujen markkinointia on alettu tekemään ilmeisesti maksamatta Jatkoajalle mitään (tai mistä minä tiedän), niin itseäni median tyhjäntoimittamispuolelta ovat huvittaneet eniten Iltalehden taustoittavat tarinat, kuten tämä: Anoppi, tytär ja kolme lasta.
   
 7. tomageeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
  Täytyy tälläkertaa yhtyä valtavirtaan ja todeta, että näitä Videotuomari -lähetyksiä katselee kyllä paljon mielummin kuin Apen ja Tamin jorinoita. Loistava rento ote, omituisia vitsejä (jotka ovat aina plussaa) ja tarraavat yksinkertaisiin, selkeihin kentällä näkyviin asioihin, eivätkä piirtele mitään epämääräisiä viivoja fläppitauluun. Lisäksi osaavat ja uskaltavat antaa suoraa kritiikkiä (YLE:llähän ei kukaan ole edes yrittänyt kyseenalaistaa Sheddenin asemaa) mutta toisaalta kehut eivät ole niitä YLE:n perinteisiä "hyvä luistelija, kova laukaus" vaan todellista tunnepitoista hehkutusta. Näistä plussaa, samaa rataa, eikä haittaisi vaikka lähetyksiä tulisi enemmänkin.

  Selkein ero Videotuomarien hyväksi verrattuna YLE:en on Nyholmin ja Rantasen ainainen pilke silmäkulmassa eivätkä yritä esittää paskantärkeitä tietäjiä, kuten siellä Ylen studiossa.

  Eikös Rantanen ollut vuosi-pari sitten YLE:llä myös vieraana jossain jälkiviisastelussa?
   
 8. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Hyvää settiä jätkiltä, nostan hattua! Ote on päällepäin rento, niinkuin pitääkin, mutta yksikään clippi ei sisällä ollenkaan turhaa paskanjauhantaa. Itse asiassa kaverit menevät paljon syvemmälle lajin ytimeen kuin koko kansalle tarkoitetut Ylen "saatiin hyvin painetta" ja "kyllä tässä on vielä aikaa pakettia hioa" -tyyppiset analyysit. Suurena poikkeuksena tästä tietenkin loistava Kekäläinen.

  Jos tämä juttu menee niinkuin mikä tahansa nouseva brändi, niin jatkossa tapahtuu seuraavaa: Videotuomarien suosio kasvaa netissä räjähdysmäisesti myös ensi keväänä. IS haluaa siirtää videotuomari -idean sellaisenaan Neloselle telkkariin ja näistä vajaan 5 minuutin jutuista tiivistetään puolitoistaminuuttisia tynkiä, jotka toki kuvataan nastasti ja tehdään kivaa grafiikkaa. Silloin me ensimmäiset Videotuomarien julkiset fanit astumme esiin ja aloitamme marinan:
  -Tossa ei ole enää ollenkaan samaa rosoisuutta kuin alkuaikoina
  -Tää on ihan vesitetty ja kaupallistettu versio
  -Rantanen ja Nyholm on myyneet sielunsa ja nyt joku muu jo käsikirjoittaa nää jutut ja ne on editoitu jo hyvissä ajoin ennen kisoja
  -Vinyylilevyt oli paljon aidompia kuin CD:t
  -Mihin ovat keesit kadonneet?
  -Kuka myi kapinan?

  Siihen asti, antaa palaa! Ja pysykää itse asiassa netissä vaan ja tuon mittaisessa formaatissa.
   
 9. Viherpuiston Ruoska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Piparminttu sentään! Pitäisi lukea aktiivisemmin näitä maajoukkueketjuja. Täältähän löytää ties mitä mielenkiintoista. Iltapörinöiden sivuilla käyn normaalisti pari kertaa vuodessa, joten Videotuomaritkin olisi mennyt täysin ohi ilman tätä ketjua. Kiitos ja kumarrus ketjun aloittajalle.

  Täytyy kyllä nostaa hattua Rantaselle ja Nyholmille: asiapitoinen, mutta kuitenkin sopivan huumoripitoinen ohjelma, joka pureutuu syvälle lajin ytimeen. Hieno haastattelu Salmelalta, ja IFK-fanin sydäntä lämmitti, kun Anssi antoi hienosti krediittiä Lennun suuntaan todetessaan, että jonkunhan nää poliiisihommat on hoidettava, kun Petrell ei ole enää joukkueessa mukana.
   
 10. scholl Jäsen

  Tänään ihmettelen sitä kohtaa, missä Nyholm hakee jotain perintöä, mitä Sheddenin ajasta jää. Siis haloo, se on palkattu tonne tuomaan mitsku kapeasta kaukalosta. Jos onnistuu niin duuni on tehty hyvin, jos ei onnistu niin sitten hän epäonnistui, mutta ei tuossa mitään perintöä olla jättämässä.
   
 11. Viherpuiston Ruoska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En ole vielä nähnyt tämän päivän ohjelmaa, mutta on kai sekin eräänlainen perintö, jos Shedden ryssii homman niin pahasti, että sen seurauksena päättäjät, esim. Kalervo Kummola ja Hjallis Harkimo (nimet keksittyjä) eivät kovin pian kehtaa ehdottaa maajoukkueen peräsimeen uutta ulkomaista valmentajaa, esim. Glen Hanlonia (nimi keksitty).
   
 12. olle**** Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Liverpool, Frölunda Indians, Malmö FF
  Lainaus:
  Tässä on yksi hyvä kommentti tuolta vapaan keskustelun sihvos-keskustelusta joka ehkä hieman selittää Nyhomin ajatuksen kulkua:

  Lainaus:
  Nyt on vaikea sanoa mitään lopullista ennen kuin usa-peli on pelattu. Toistaiseksi kaikki on spekulointia.

  Sen voi sanoa ainakin, mitä olen myös toisissa ketjuissa sanonut on, että mikäli vituiksi menee, niin mielestäni vastuunkantajia pitää hakea muualtakin kuin päävalmentajan pallilta. Ne ongelmat mitä ollaan mainittu kisojen aikana, ovat olleet tiedossa jo aikaisemmin ja niihin vedottin myös kun valmentajaa valittiin. Siitä huolimatta Sheddenin nimitys runtattiin läpi. Ei kuunneltu varotuksia ja asenne oli jotenkin ylimielinen. Kriitikot sivutettiin täysin ja annettiin ymmärtää, että on suunnitelma joka on niin hyvä, että te muut tulette tämän tajuamaan vasta sitten, kun suomella roikkuu kirkkaimmat mitalit kaulassa. Eli nyt on pelissä paljon enemmän kuin vain Sheddenin maine valmentajana. Nyt on pelissä myös meidän maajoukkuekabinetin maine asiantuntijoina mitä maajoukkueesen tulee.

  Se mitä tässä jaksossa mielestäni tuli esiin on juuri sitä ajattelua, jota tämän uuden sukupolven journalistit toivon mukaan tuovat mukanaan. Uskalletaan kysyä ne vaikeat kysymykset. Pistetään ilmoille asioita jotka eivät vain koske itse peliä, vaan katsotaan mitä on sanottu ja pitääkö se kutinsa. Tässä voi olla syy miksi ilmeisesti Kurri ei pidä Rantasesta. Hän on mahdollisesti esittänyt sellaisia kysymyksiä mihin mr-hockey ei ole varautunut. Kun varaudut helppoihin, joka päiväisiin kysymyksiin, niin kyllä se varmasti ottaa päähän, kun joku uusi pojankloppi tulee ja esittää niitä vaikeita kysymyksiä. Se on ehkä syy miksi komedia-arvoltaan tämä jakso ei ollut niin korkeaa luokkaa. Puhuttiin asiaa vakavista asioista.

  Toivon mukaan Nyholm & Rantanen pysyy tällä linjalla. Heidän perustelunsa ovat sellaista luokkaa, että kabinetti porukan on vaikea niitä sivuttaa. Nyt vain tarttee olla kiveksiä viedä asiat loppuun. Muuten on riski, että nämä kysymykset ovat vain tyhjiä sanoja, mikä taas tarkoittaa, että vastuunkantajat pääsevät pälkähästä ja vain entisestään lujittavat asemaansa.

  Itse annan ainakin tukeni pojille, jos sillä nyt on mitään merkitystä. Omat mahdollisuuteni rajoittuvat tänne kirjoittamiseen ja lehtien ostamiseen tai ostamatta jättämiseen. Mutta jos se hetki tulee, että pitäisi saada päitä pölkylle, niin kyllä mediat laajemmalla rintamalla ottavat asioita esille mikäli niistä vain pidetään tarpeeksi älämölöä.

  Ps: Nyholmin pitäisi hankkia Sheddenin nimmari tohon lehtiseen ja huutokaupata se kisojen jälkeen. Rahat vois lahjoittaa suomen juniorikiekkoilun hyväksi. Mä tarjoon viiskymppiä.

  Toivon mukaan Rantanen ei laula enään...
   
 13. scholl Jäsen

  Aika vähän on Summasia ja Westerlundeja tuolla puikoissa.
  Seuraavaksi pitää hakea sitä Jalosen menestysmallia ja nyt "välikisoissa" pienessä kaukalossa, jossa Suomi-poika perinteisesti on kusessa, pitäisi Sheddenin yrittää puristaa joukkueesta kaikki irti. Passiko siitä Jalosen ajasta tekee jonkun suomalaisen pelillisen identiteetin. Sama kun jos rinnastaisi Otto Rehhagelin ja Jürgen Klinsmannin peluuttamat futikset, jos näitä asioita aletaan passin perusteella käsittelemään.

  S&W faneillehan Shedden ja Jalonen pitäisi sopia hyvin. Shedden on se S, joka viljenee fuckia ja Jalonen on W, joka ajattelee asioita hieman enemmän.
   
 14. Musta_Kyy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Niin, ettei Summasen valmentaminen perustu pelikirjaan sekä pelitapaan. Hohhoijaa, aika käsittämättömiä väittämiä, mitä en tosin toki ihmettele, mutta olettaisin sinunkin miehen valmemntamien joukkueiden pelejä jonkin verran nähneen. Summasen käytös toki on toki se, joka on ajattelematonta, muttei valmennus.

  Aika hauska tämä videotuomarijuttu, vaikka Rantasen Vesa joskus nyppii pahasti, koska myös itse on melkoinen henkilökohtaisuuksien viljelijä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2008 klo 21.28
 15. Taitopelaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, New York Rangers
  Minä en oikein perusta näistä videotuomareista. Ehkä se johtuu enemmän tästä Rantasesta, joka käsillä huitoo ja selittää minkä kerkeää. Nyholm vaikuttaa ihan tietävältä kaverilta ja ulosantikin on selkeä ja kaikin puolin hyvä.

  On näitä tullut silti katseltua, joten eivät ne niin kamalasti häiritse. Voittaa kyllä Alpon ja Sinkun YLE:n studiossa.
   
 16. Jouni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Big River Prospects
  Nyholm & Rantanen..

  Erinomainen ja viihdyttävä tämä videotuomarit. Asiantuntemusta, hyvää ulosantia ja rentoa esiintymistä huumorilla. Ainoa lähde mistä MM-kisoja seuraan ja riittää hyvin.
  YLE:n saitilta katsoin pari klippiä Mertarannan ja Tammisen esiintymisiä ja sen katsominen sai lähes itkun partaalle häpeästä, miten joku maksaa näille kahdelle urpolle jääkiekosta puhumisesta? En ikinä katso YLE:n saitille uudelleen.

  Nyholm ja Rantanen sitävastoin, asiamiehiä.
   
 17. olle**** Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Liverpool, Frölunda Indians, Malmö FF
  Tämän päivän episodista sanon, että iso kiitos. Venäjän rosteria katsellessa pääsee pieni pupu pöksyyn mutta ajatukset on ollu samoilla baanoilla kun rantasella. Itseluottamus illaan peliin kasvaa, kun joku muu pukee omat ajatukset sanoiksi.

  Sinne zetorin merkonomeille. Mun mimmi käy ilmeisesti siellä katselemassa pelejä joten näpit IRTI. Mä tiedän miten likasta sakkia te olette. Vaikka olen asunut ruotsissa kauan, ei se tarkoita, että kivekseni on tehty hamekankaasta, perkele!! ;)
   
 18. Muro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Joka päivä innolla kattonut kavereiden väritykset. Löytyy tällä hetkellä helposti:

  http://blogit.iltasanomat.fi/mm-kiekko/p/category/videot

  Jos uusi tuttavuus, niin katsokaa alusta asti "jaksot". Ensi vuonna kaverit löyteneen TV:n puolelta katselukertojen perusteella.
   
 19. olle**** Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Liverpool, Frölunda Indians, Malmö FF
  Lainaus:
  Jo, reagoin kans tohon, että N&R-lähetykset on siirtynyt netti-tv:stä omaan blogiin.

  Eikö IS:ssä kuulu, onko se nyt SanomaWSOY-konserniin, joten pojilla vois olla tulevaisuutta vähintään Urheilukanavalla, mutta voisin hyvin kuvitella jotain sportti-hommaa Neloselle.

  Korjatkaa mikäli olen väärässä.
   
 20. scholl Jäsen

  Lainaus:

  Nelosen pitäisi osata tehdä sellainen lätkämakasiiniohjelma lauantai-iltaan. Ei mitään hemmetin Laura Ruoholan hassuttelua, vaan kunnon keskustelua, matsien parhaiden palojen näyttämistä, studiovieras ja loppuun Rantasen & Nyholmin viiden minuutin videotuomarit.

  Rantanen on ollut jo jossain matseissa C+:lla studiossa ja tuo matsin aikainen erätaukokeskustelu ei häneltä niin hyvin suju. Ehdottomasti parhaimmillaan tällaisessa lähetyksessä, mikä tuo videotuomarit on.
   
 21. Myrkky Jäsen

  Lainaus:
  Kannatan ja katsoisin.
  Ja nimenomaan ilta-aikaan. Viime talvena tuppasi tuo SM-liiga ennakko jäämään aika monesti näkemättä "aikaisen" lähetysajan vuoksi.
   
 22. dude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Haukat
  Lainaus:
  Eikös kaksikko joskus paljastanut, että Timonen lähetti heille palautetta? Olisko sama jatkunut edelleen?
   
 23. Grome Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kattonu jokaisen ja tosi tyytyväinen ollu. 10min pelkkää puhetta eikä edes paskan jauhamista. Uskon että noita katsellut mielellään nekin, jotka ei lätkästä tajua hirveästi. Rento tyyli vetää, ei ollenkaan tyyliä "kirjasta luettu" ja helppo kuunella. :peukku: ehdottomasti.
   
 24. Cmprs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, HIFK
  Venäjä -pelin Videotuomarit -jaksossa erittäin hyvää analyysia Rantaselta ja Nyholmilta kokonaisuudessaan. Mm. jämäkkä kannanotto Suomen valmistumisesta kisoihin Dougin hoitaessa käytännössä kolmea duunia sekä Teemun peliesitysten ja ennakko-odotusten kohtaamasta. Parasta ja samalla viihdyttävintä kiekkokeskustelua/analyysia Suomessa.
   
 25. torni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Muikisteleva rightin kanukkipakki
  Analyysi suomen tunteen puuttumisesta venäjämatsissa allekirjoitan täysin. Venäjä vei sen jäädyttävällä pelitavallaan ja suomi ei osannut siihen enää vastata.

  Good work!

  Villen nollatason kiekolliseen peliin kisoissa ei tässäkään tosin otettu kunnolla kantaa, koskematon?