Venäjän nykytilanne

  • 3 438 370
  • 18 361

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venäjä hamuaa popradioita valtiolle ja lisää isänmaallista musiikkia – artistit nousivat vastarintaan
- Venäjä - Kulttuuri - Helsingin Sanomat


Putinistit haalii valtion haltuun myös radioaaltojen kevytkanavia: "Kaupan uskotaan liittyvän Venäjän viestintäministeriön hankkeeseen, jossa radiokanaville halutaan enemmän isänmaallista popmusiikkia." Tää on tätä valmistatumista sotaan..

Eikä oltaisi Putinlandissa ellei: "Heidän mukaansa kauppaa ollaan tekemässä alle markkinahinnan." Eli siis omaisuuden uusjakoa silovikien mallin mukaisesti. Veikkaan radioiden päätyvän hallintoa lähellä olevien taskuun.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Vastavetona SuomiPOP valtiolle ja soittolistaksi Njet Molotov, Eldankajärven jää, sekä Säkkijärven polkka. Viikonloppuna voidaan soittaa kertaalleen Sabatonin White Death, tai Impaled Nazarenen Total War - Winter War.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Iltalehden juttu - Entinen neuvonantaja: "Putin on maailman rikkain mies" Ei varmaan kovin monessa muussa maassa 140 miljoonaa ihmistä seuraisi kiltisti sivusta, kun valtionjohto ryöstää kaiken irtoavan ja vähän muutakin kansalta, ei vaikka valtionjohto kuinka uhkailisi ja toteuttaisi uhkailujaan. Aivopesu toimii Venäjällä paremmin kuin missään muualla.
Varmaan suuri osa porukasta on pelkästään tyytyväisiä siihen että vallassa on jälleen kerran JOHTAJA Isolla J:llä Tuolla porukka on katsellut diktatuuria varmaan sen 1000 vuotta kohta niin vaikea siinä on oppia muuta. Esim. 1917 Kommunistien ottaessa vallan suurin osa kuvitteli että Tsaari vain vaihtuu ja olivat tyytyväisiä siihen.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Esim. 1917 Kommunistien ottaessa vallan suurin osa kuvitteli että Tsaari vain vaihtuu ja olivat tyytyväisiä siihen.
Neukkulassa vallanvaihto tapahtui pääasiassa kuoleman kautta. Että ei siinä sen suhteen juuri eroa ollut. Eikä kansalla ollut tsaarin, neuvostojen tai Putinin aikana sanan sijaa siihen, kuka valtaa pitää.
 
Olenkin jo odottanut milloin Putin julistaa Venäjän kansallislaulun ainoaksi lailliseksi kappaleeksi. Eiköhän joku isänmaallinen venäläinen pistä Putinin kunniaksi pelkkää kansallislaulua soittavan kanavan pystyyn.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Homoseksuaaliset emojit ovat vaarallisia, sanoo Venäjän viestintäviranomainen – Putinin nuorisojärjestö vahtimaan - Ulkomaat - Nyt

Homovainossa on myös koomisia piirteitä.

--

edit
Jännitteitä Karjalaan, laskuvarjojoukkoja Ahvenanmaalle - ruotsalaisraportin rajut Venäjä-skenaariot IL
Tärkein kysymys on kuitenkin se, miten Yhdysvallat kokee, että sen intressit Euroopassa toteutuvat. Raportin mukaan Venäjä saattaa arvioida väärin tai jopa aliarvioida Yhdysvaltain toimintahaluja kumppaniensa suojelemiseen.
Venäjällä on jo opin tasolla se, että rappeutunut länsi ei kykene Venäjää vastustamaan. Muistuttaa muuten NL:n sotapelejä, joissa ratkaisevaksi tekijäksi saatiin sosialismi, jos peli ei muuten päättynyt halutusti ts puna-armeijan voittoon. Väärin arvioimisen voisi jo kuuluttaa ortodoksikirkossa.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
edit

Venäjällä on jo opin tasolla se, että rappeutunut länsi ei kykene Venäjää vastustamaan...

Njaa, etenkin jos jätetään USA:n mahdolliset intressit pois laskuista, niin kyllä Venäjällä voidaan empiriaan perustuvasti todeta, että länsi ei loppupeleissä halua Venäjää haastaa. Tämä siis koskien maita, jotka eivät ole NATOn jäseniä.

Katsomatta on vielä kortti, että Venäjä hyökkää NATO-maahan. Jotenkin tuntuu, ettei Kremlin kannata kokeilla.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
NATO pyyhkii halutessaa Putlerin porukoita ympäri siperiaa ja Venäjä tietää tämän. Eivät lähde koittamaan tuota skenariota vaan tyytyy heristämään sormeaan pahaan sävyyn ja jatkaa Ukrainan kiusaamista statuksen säilyttämiseksi. EU taas ei halua puuttua sotilaallisesti Ukrainan tilanteeseen ja näin ollen kovemmat pakotteet ovat paras ja toimiva ratkaisu. Venäjällä alkaa vyön kiristäminen toden teolla ennemmin tai myöhemmin ja sen jälkeen toveri Putlerin kannatus alkaa laskemaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venäjä tietää, että NATO ei halua konfliktia ja edellä mainittu pyyhkiminen olisi kovan työn takana. Voimasuhteet on NATOn puolella, mutta hirmuinen sota se olisi.

Venäjän puolustusministeriö aikoo irtisanoa noin 47 000 työntekijää, kertoo uutistoimisto Tass.
Ministeriön edustajan mukaan irtisanomiset toteutetaan sitten, kun uudet ammusvarastot on saatu valmiiksi tänä vuonna.
Irtisanottavista lähes 30 000 on siviilityöntekijöitä ja loput noin 17 000 ovat armeijan henkilökuntaa.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015073120114118_ul.shtml
Nyt joutuvat koskemaan "pyhään" puna-armeijaan. Tosin vain henkilöstön osalta. Varustautumista ei ole ainakaan julkisesti hillitty.

edit
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015073020111422_uu.shtml
Duuman puhemies uhkailee maailmansodalla. Tämä kertoo ikävästä tilanteesta ja venäläiseen tapaan pyritään pääsemään niskan päälle suuta soittamalla.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Fasismia vastaan taistelevan Venäjän tulevista paikallisvaaleissa ei oppositio pääse ehdolle asti.
Venäjällä hylätty oppositiopuolueiden ehdokaslistoja aluevaalien alla – "Jokaisella alueella on vaikeuksia" - Venäjä - Ulkomaat - Helsingin Sanomat
"Näiden vaalien ainoa yllätystulos on se, kuinka pitkiä kakkuja demokraattisille ehdokkaille jaellaan."

Jutusta on napattavissa hyvät termit oppositioita varten.
Järjestelmäoppositiolla viitataan Venäjällä niihin oppositiopuoleisiin, joilla on parlamenttipaikkoja ja jotka tekevät yhteistyötä valtapuolue Yhtenäisen Venäjän ja vallanpitäjien kanssa.

Näihin puolueisiin lukeutuvat kommunistit, räyhäkansallinen LDPR ja Oikeudenmukainen Venäjä. Parnasiin ja sen kumppaneihin viitataan termillä "järjestelmän ulkopuolinen oppositio".
Itse kutsuvat itseään demokraattiseksi oppositioksi.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Fasismia vastaan taistelevan Venäjän tulevista paikallisvaaleissa ei oppositio pääse ehdolle asti.
Venäjällä hylätty oppositiopuolueiden ehdokaslistoja aluevaalien alla – "Jokaisella alueella on vaikeuksia" - Venäjä - Ulkomaat - Helsingin Sanomat
"Näiden vaalien ainoa yllätystulos on se, kuinka pitkiä kakkuja demokraattisille ehdokkaille jaellaan."

Jutusta on napattavissa hyvät termit oppositioita varten.

Itse kutsuvat itseään demokraattiseksi oppositioksi.
"Mutkumutkumutku... Donald Trump?"

Mihin on hävinnyt JAn riemukas Putlerjugend, joko ne on kaatuneet jossain Ukrainaissa Rodinan puolesta vai onko ymmärrys kasvanut sen verran, että maailmankuva ei enää ole peräisin pikkupioneerien värityskirjasta?

Kaipauksella,

muaddib
 

Baldrick

Jäsen
Venäjä: "Tehkäämme yhteistyötä Isisin vastustamiseksi"

Eiköhän homma nyt ole kääntymässä sillä tavalla, että itänaapurissa vähän rauhoitutaan ja länteen sylkeviä kommentteja ei ilmaannu enää niin tiuhaan tahtiin, sekä samalla yritetään löytää yhteistä vihollista = ISIS. Sitten, kun ISIS:tä vastaan ruvetaan yhdessä toimitaan ja vähän suhteet kehittyvät rakentaviksi, niin voidaan suunnitella kabineteissa, että Krimin niemi ainakin jää Venäjälle ja katsotaan, että koittavatko saada palan Itä-Ukrainaakin. Ainakin Donbassin autonominen alue on vähimmäisvaatimus ja uskon, että tähänkin loppujen lopuksi länsi Ukrainan painostaa, että saadaan konflikti taputeltua ja mainostaa omille, kuinka rauha sovittiin ja samalla unohdetaan ne vääryydet, mitä Venäjä on tehtaillut tässä viime vuosina.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En voi jakaa @RäpyläRepe n positiivista kuvaa tulevaisuudesta. Vaikka on joitain asioita, missä yhteistyö on kaikkien hyväksyttävissä, niin suuri kuva ei ole muuttumassa. Tsaari Putlerilla on edelleen Venäjän suuruus pelastettavana.

Joku voisi jopa väittää, että nämä uudet tavarat, joita harkitaan tuontikieltoon, osoittavat latvalahon etenemistä.
”Kondomeilla ei ole mitään tekemistä terveyden kanssa”, Onischenkon sanoi tiistaina uutistoimisto RIA Novostille.

Venäjän teollisuus- ja kauppaministeriö ilmoitti aiemmin keskiviikkona suunnittelevansa useiden lääketieteellisten välineiden tuontikieltoa.
Listalla olivat ainakin ultraääni- ja röntgenlaitteet, keskoskaappit, sidetarpeet, sairaalajalkineet ja kondomit.
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305975265814
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Tuo lääketieteellisten tarvikkeiden tuontikielto olisi vain hyvä asia. Siinäpähän kituvat.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tuo lääketieteellisten tarvikkeiden tuontikielto olisi vain hyvä asia. Siinäpähän kituvat.

Venäjällä palataan taas siihen hienoon käytäntöön että tavis kansa kuolee huonoihin lääkkeisiin juoppojen lääkärien käsissä kun taas rikkaat käyvät ulkomailla hoitamassa vaivansa.

Jos Venäjä ei olisi uhaksi naapureilleen eikä lahtaisi omaa väkeään niin tälle voisi huutonauraa, nyt tyydyn vain hymähtämään ironisesti.

Itsekin ihmettelen mihin armas "puolueettomasti" Venäjään suhtautuva kaaderimme on kadonnut.
 

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä oli mielenkiintoinen uutinen Venäjältä. http://yle.fi/uutiset/brittihistori...alla_natsiajan_stereotypioiden_vuoksi/8206470
Itse pidän Beevorin kirjoja ehkä ansioikkaimpina teoksina toisesta maailmansodasta ja nyt "monet historioitsijat näkevät John Keeganin ja Antony Beevorin kaltaisten kirjailijoiden kirjojen tulkitsevan väärin toisen maailmansodan aikaisia tapahtumia, olevan ristiriidassa historiallisten dokumenttien kanssa ja olevan natsipropagandan stereotypioiden läpitunkemia". Tulkitsevan väärin nykyisen Venäjän näkemystä historian kulusta. Näinhän se menee...

Linkki vie Ylen uutiseen.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siis toki Beevor tulkitsee historiaa väärin esim silloin kun kertoo puna-armeijan mittavasta raiskaamisesta. Venäjällä ei ole muuta mahdollisuutta, kun putinistit on laatineet mainioita lakeja koskien tulkitsemista. Se, että ne hulluna raiskasivat, ei tässä kohtaa merkitse mitään.

Jostain syystä Venäjällä pidetään merkittävänä sitä, että historia kirjoitetaan pilkulleen heidän haluamallaan tavalla. Asiasta on lakeja ja Putler on aiheesta puhunut julkisesti.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1438910831820.html
Tuolta voi kattoo tapahtuman. Nyt on uutinen hakemalla haettu.

Skidin vanhemmat voi tietysti joutua kiipeliin, jos FSB rupeaa selvittämään tätä presidentin häpäisyä.


http://www.tiede.fi/artikkeli/uutis...i&utm_medium=tf-desktop&utm_campaign=tf-tiede
Tuli eteen tällainen artikkeli, mikä kertoo siitä suurista periaatteiden eroista länsimaisen ja venäläisen välillä. Milloin nuo tajuaa, että omaleimainen demokratia on lähes aina diktatuuri?


Hyvät suhteet on historiaa jo tavallisten ihmisten tasolla.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015080620140858_ul.shtml

Oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhasta epäiltynä pidätetty Anzor Gubashev sanoi tunnustaneensa epäinhimillisen kidutuksen seurauksena.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015080720145059_ul.shtml
Putlerin tarvitsee korjata oikeusjärjestelmäänsä, sillä nämä epäasialliset valitukset haittaavat prosessia.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pistetääs uusin hämmästyttävä keksintö ihmeteltäväksi.


Venäjä on lisäksi keksinyt omintakeisen propagandajipon: kustantamo Algoritm on julkaissut presidentti Vladimir Putinille myötämielisiä kirjoja tunnettujen länsimaisten toimittajien ja Venäjän-tuntijoiden nimissä – ilman että kirjojen tekijöiksi merkityt henkilöt ovat itse kuulleetkaan julkaisusta, saati antaneet lupaa nimensä käyttämiseen.
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1439343022656
Läskinnys minun. Sangen hävytöntä meininkiä. Ja herättää kysymyksen, että missä määrin tällaisen hallintoon voi luottaa. Tuollaisesta väärentämisestä ei voi selvitä ilman käryä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tämä oli mielenkiintoinen uutinen Venäjältä. http://yle.fi/uutiset/brittihistori...alla_natsiajan_stereotypioiden_vuoksi/8206470
Itse pidän Beevorin kirjoja ehkä ansioikkaimpina teoksina toisesta maailmansodasta ja nyt "monet historioitsijat näkevät John Keeganin ja Antony Beevorin kaltaisten kirjailijoiden kirjojen tulkitsevan väärin toisen maailmansodan aikaisia tapahtumia, olevan ristiriidassa historiallisten dokumenttien kanssa ja olevan natsipropagandan stereotypioiden läpitunkemia". Tulkitsevan väärin nykyisen Venäjän näkemystä historian kulusta. Näinhän se menee...

Linkki vie Ylen uutiseen.
Siis toki Beevor tulkitsee historiaa väärin esim silloin kun kertoo puna-armeijan mittavasta raiskaamisesta. Venäjällä ei ole muuta mahdollisuutta, kun putinistit on laatineet mainioita lakeja koskien tulkitsemista. Se, että ne hulluna raiskasivat, ei tässä kohtaa merkitse mitään.

Jostain syystä Venäjällä pidetään merkittävänä sitä, että historia kirjoitetaan pilkulleen heidän haluamallaan tavalla. Asiasta on lakeja ja Putler on aiheesta puhunut julkisesti.

Beevor on ollut jo pidemmän aikaa persona non grata Venäjällä.

Kohu paisui valtavaksi Beevorin julkaistua muutamia vuosia sitten yhden parhaista teoksistaan, eli Berliini 1945. Tuossa kirjassa kerrotaan seikkaperäisesti puna-armeijan toimista Itä-Preussissa keväällä 1945, ja lähteenä oli käytetty myös venäläisten omaa aineistoa.

Tätä ei venäläisten kuuppa kestänyt. Beevorin tekeekin poikkeuksellisen "vaaralliseksi" Kremlille hänen tapansa käyttää runsaasti venäjänkielistä lähdemateriaalia, siis venäläisten itsensä dokumentoimia rikoksia ihmisyyttä vastaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omaan kirjastoon kuuluu Berliini 1945. Mainio kirja, mielenkiintoisesti kirjoitettu ja oman arvioni mukaan pyritty mahdollisimman suureen historialliseen totuuteen. Kun Kreml on kamppaillut puna-armeijan kiiltokuvamaisen historian puolesta jo 1½ vuosikymmentä, niin mitä muuta Beevor voisi olla kuin piikki lihassa?

Aiheeseen liittyen
http://maailm.postimees.ee/1283260/vene-seaduseelnou-ohustab-punaarmee-kriitikuid-vanglaga
Juttu kertoopi, että puna-armeijan tai sen tekojen arvosteleminen halutaan kieltää lailla ja vapausrangaistuksia luvassa. Ei siis vielä voimassa olevaa lainsäädäntöä. Alkaa muistuttaa poikkeusolojen lakeja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös