Venäjän nykytilanne

  • 3 433 295
  • 18 346

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Surullista tässä on se että tie-infran suhteen ei olla täällä koto-Suomessa paljoakaan ryssiä parempia. Täällä tienpitoon tarvitut fyrkat on tuhlattu tyhmyyttään, tuolla ahneus on syynä.

Olen joskus istunut auton kyydissä Lounais-Hämeessä jossain Humppilan suunnalla. Siellä eräs maaseututie oli kauniisti sanottuna varsin kehnossa kunnassa. Tienviitasta päätellen tuo tie sijaitsi kylässä, jonka nimi oli Venäjä. Osuva nimi ainakin tuossa mielessä.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Venäjällä tapahtunutta 24.5.-6.6. Junia suistettu ja Vladimirin kaupungissa viranomainen tarjonnu coktailit värväystoimistoon.
This "Week" in Partisan - A Summary of Recent Partisan Attacks in Russia (24th of May - 6th of June) The list of attacks will be in the comments

Herald of rebellion reports relay cabinets were set alight in Moscow

Relay cabinets
were also attacked in St. Petersburg

On the 25th of May, 2-4 signalling cabinets in Krasnoyarsk were destroyed

In Chelyabinsk Oblast, two further signalling cabinets were attacked

Partisans attempted to set the FSB building in Vidnoe in Moscow Oblast alight but were caught & detained.

Also on the 25th of May, partisans in the Udmurtia Republic carried out railway sabotage

On the 26th of May, partisans burnt 4 relay cabinets in the Moscow area near Domodedevo. They escaped successfully. It's unclear, but Ostanovi Vagonyy (Stop the Trains movement) may be responsible.

On the 26th of May, partisans attacked relay cabinets in Lipetsk

Around the 29th of May, several train cars of gasoline were derailed near Ulyanovsk. Rospartizan reports that this is as a result of partisan actions in damaging the rails.

On the night of the 31st of May, partisans connected to the People's Movement of the FoRL attacked a relay cabinet in St. Petersburg

On the fourth of June, a freight train was derailed in Amur Oblast on the Trans-Baikal Railway. Ostanovi Vagonyy (Stop the Trains Movement) appear to be claiming responsibility.

On the 5th of June, partisans connected to the People's Movement of the Freedom of Russia Legion burnt signalling cabinets in the city of Azov, in Rostov Oblast.

In the city of Vladimir,
a government official in diguise threw molotov cocktails at the enlistment office. 55-year-old Zhanna Romanovskaya, head of the finance department of the Ministry of Architecture and Construction of Vladimir Oblast, was arrested at the scene
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Islanti ilmoitti perjantaina, että se keskeyttää Moskovan suurlähetystönsä toiminnan 1. elokuuta alkaen. Samalla se esitti pyynnön, että Venäjä rajoittaisi toimintaansa Reykjavikissa.

AFP:n mukaan Islanti on ensimmäinen maa, joka on ryhtynyt tämänkaltaisiin toimenpiteisiin.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Suomessa monesti yrittänyt saada apua näin, huonoin tuloksin….Intissä sentään saa reaktion, mutta sekin vain: ”laske lippu”

Intin lipusta tuon varmaan huomaakin, jos tarkemmin katsoo miten päin leijona siinä ristin keskelllä seisoo. Siviililippu taas... no niin.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Arikkeli Venäjän väkivalta ja rikoskulttuurista ja mikä on käytöksen takana



Lainataan tähän yksi kokonainen kappale
Few have captured the Russian cycle of self-destruction and the destruction of others as well as the Ukrainian literary critic Tetyana Ogarkova. In her rewording of Fyodor Dostoevsky’s Russian classic novel Crime and Punishment, a novel about a murderer who kills simply because he can, Ogarkova calls Russia a culture where you have “crime without punishment, and punishment without crime”. The powerful murder with impunity; the victims are punished for no reason. When not bringing humanitarian aid to the front lines, Ogarkova presents a podcast together with her husband, the philosopher Volodymyr Yermolenko. It’s remarkable for showing two people thinking calmly while under daily bombardment. It reminds me of German-Jewish philosophers such as Walter Benjamin, who kept writing lucidly even as they fled the Nazis. As they try to make sense of the evil bearing down on their country, Ogarkova and Yermolenko note the difference between Hitler and Stalin: while Nazis had some rules about who they punished (non-Aryans; communists) in Stalin’s terror anyone could be a victim at any moment. Random violence runs through Russian history.Reacting to how Vladimir Putin’s Russia is constantly changing its reasons for invading Ukraine – from “denazification” to “reclaiming historic lands” to “Nato expansion” – Ogarkova and Yermolenko decide that the very brutal nature of the invasion is its essence: the war crimes are the point. Russia claims to be a powerful “pole” in the world to balance the west – but has failed to create a successful political model others would want to join. So it has nothing left to offer except to drag everyone down to its own depths.“How dare you live like this,” went a resentful piece of graffiti by Russian soldiers in Bucha. “What’s the point of the world when there is no place for Russia in it,” complains Putin. After the dam at Kakhovka was destroyed, a General Dobruzhinsky crowed on a popular Russian talkshow: “We should blow up the Kyiv water reservoir too.” “Why?” asked the host. “Just to show them.” But, as Ogarkova and Yermolenko explore, Russians also send their soldiers to die senselessly in the meat grinder of the Donbas, their bodies left uncollected on the battlefield, their relatives not informed of their death so as to avoid paying them. On TV, presenters praise how “no one knows how to die like us”. Meanwhile, villagers on the Russian-occupied side of the river are being abandoned by the authorities. Being “liberated” by Russia means joining its empire of humiliation.
 

ipaz

Jäsen
Olen katsellut Youtubesta 1420 by Daniil Orain-kanavan (@1420channel) haastatteluvideoita ja tullut siihen tulokseen, että Venäjällä on vielä toivoa. Videoiden perusteella varsinkin nuorimmat, parikymppiset venäläiset ovat usein Putinia vastaan, eivät tue "erikoisoperaatiota" ja tuntuvat ymmärtävän miksi muu maailma eristää Venäjää. Nuoret ovat nokkelia ja varmasti seuraavat myös kansainvälistä mediaa vpn:n avulla. Moni jättää vastaamatta kysymyksiin siinä pelossa, että rikkovat lakia ja joutuvat tekemisiin viranomaisten kanssa. Ehkä ihan fiksuakin. Mihinkään vallankumoukseen monikaan ei usko. Sen on väkivaltakoneisto tehnyt sen verran selväksi että ei kannata. Moni kertoo olevansa voimattomia tilanteen edessä ja kysyessä muutoksesta Venäjällä yleisin vastaus tuntuu olevan tahto poistua maasta ja jatkaa elämää jossain muualla.

Mitä sitten tulee vanhempaan väkeen, niin yli kuusikymppiset haikailevat NL:n perään ja ovat sitä mieltä että Venäjällä on oikeus palauttaa NL:n rajat vaikka väkisin. He selvästi pitävät NL:ää ja Venäjää samana asiana. Nämä ihmiset harvoin ymmärtävät englantia ja tietonsa ovat valtion propagandan varassa. Silmiinpistävää monen vanhemman ihmisen haastattelussa on se, kuinka on suuri ja kaunis Venäjä, sekä kurja muu maailma. Johtajaan luotetaan ilman ehtoja.

Sitten on keski-ikäiset. Ihmiset jotka ovat syntyneet Neuvostoliitossa, mutta kasvanee aikuisiksi Venäjällä. Tuossa porukassa ajatukset menevät aikalailla puoliksi. On heitä jotka ovat kouluttautuneita ja matkustaneet maailmalla ja nähneet millaista elämä muualla on. Luonnollisesti nämä ovat avarakatseisempia eivätkä hyväksi Ukrainan sotaa, mutta samalla pitävät suunsa kiinni oman turvallisuutensa puolesta.

Ja sitten on ne kouluttamattomat neli-viisikymppiset, joka ovat todella isänmaallisia. Venäjä liidaa maailmaa, kaikki ovat Venäjälle kateellisia ja haluavat siksi tuhota valtion ja Putin on ainoa oikea johtaja, jota ei pidä kyseenalaistaa. Nämä ihmiset ovat mahdollisesti olleet työttöminä 90-luvun sekasorron vuosina, nähneet Putinin rauhoittavan tilanteen ja saavan talouden nousuun ja siksi heidän luottonsa Putteen on vankkumaton.

Toivoa on siis, jos nuoriso saa ääntään kuuluviin ja pääsee vaikuttamaan, mutta jos fiksut karkaavat, niin jäljelle jää NL:ää haikailevat vanhukset ja Putinia kannattavat keski-ikäiset. Noilla ihmisillä tuo maa ei aukene, eikä nouse ihan pariin kymmeneen vuoteen sieltä minne nykyjohto on sen syöksänyt.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ja sitten on ne kouluttamattomat neli-viisikymppiset, joka ovat todella isänmaallisia. Venäjä liidaa maailmaa, kaikki ovat Venäjälle kateellisia ja haluavat siksi tuhota valtion ja Putin on ainoa oikea johtaja, jota ei pidä kyseenalaistaa. Nämä ihmiset ovat mahdollisesti olleet työttöminä 90-luvun sekasorron vuosina, nähneet Putinin rauhoittavan tilanteen ja saavan talouden nousuun ja siksi heidän luottonsa Putteen on vankkumaton.
Suomalaisprofessori sanoo suorat sanat Venäjästä

Linkki Iltalehteen, jossa myös avataan tuota Venäjän imperialismin perustaa ja historiaa. Henkilökohtaisesti minulle on täysi mysteeri, miten tuollainen ideologia pysyy hengissä, kun venäläiset itsekin ymmärtävät maassaan olevan lähes kaikki aika lailla päin persettä. Silti uskotaan Venäjän ja venäläisten korkeampaan asemaan sivilisaatioiden johtotähtinä.

Itse olen myös hieman skeptinen tässä nuorisonkin suhteen. Nuorisolla on tapana "laimentua" ja omaksua lopulta aikaisempien sukupolvien tavat ja asenteet. Kehitystä voi ja toivottavasti tapahtuukin, mutta mikään odotellaan kun jäärät kupsahtaa tilanne tämä ei ole, ja se sivistymättömämpi osa nuoristahan imee valtion propagandaa itseensä jo nuorenakin.

Professori Alenius sivuaa tuossa Suomen asemaakin, ja Suomessa Aleniuksen pointti on tärkeää ymmärtää. Suomi on nyt turvassa, mutta Venäjän pitkän ajan strategioissa tämä on edelleen vain väliaikaista. Heille Suomikin on edelleen etupiiriä ja joskus taas omaksi otettavaa. Olen itse tässäkin skeptinen, ja uskon näin todella käyvän, ellei Venäjä ehdi muuttua ennen sitä. Ja tarkennuksena, että luotan 100% nykiseen turvallisuusjärjestelmäämme, enkä tosiaan mitään invaasiota tässä nyt pelkää. Uskon saavani elää loppuelämäni rauhassa itsenäisessä Suomessa, samoin varmaan lapsienikin ainakin hyvin pitkälle. Sen jälkeen sitten jo ihan mahdoton ennustaa missä jamassa maailma makaa ja mikä on mm. Euroopan tilanne ja yhtenäisyys verrattuna nykyhetkeen.

Venäjän muutos ei ole helppo ja missään tapauksessa se ei ole nopea. Nykyisen hallinnon aikana se on tietysti täysin mahdotonkin, mutta vallan vaihtuessakin(yhteistyöhaluiseen) kestää pitkään, ennen kuin kansakunta isossa kuvassa oppii pois sairaasta ideologiastaan. Se kestää 2-3 sukupolven verran yhteistyön aikaa, viime yrityksellä ei ehditty ensimmäistäkään sukupolvea, ennen kuin "vanhat opit" alkoi kiinnostaa enemmän.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Jos ei ole mitään koulutusta, ei ole koskaan päässyt tai edes halunnut liikkua mihinkään kotikylästään tai -kaupungistaan, kuuntelee vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen valtio-omisteisten kanavien suoltamaa propagandaa, joissa koko ajan kerrotaan, että länsi = paha, Venäjä = hyvä, ei ole mahdollisuutta nettiin tai ylipäänsä tietokoneelle (jota ei tietenkään osata käyttää) ja lisäksi kun ollaan koko ajan samanlaisten ihmisten ympäröimänä, niin tietenkin siinä vaiheessa aletaan uskoa, että oma maa ja kansakunta on kaikkein parhain.

Lisäksi tulee muistaa maan historia, jossa valloittajia on aina tullut milloin mistäkin suunnasta, ja tämä verenperintö on tehnyt venäläisistä hyvinkin ennakkoluuloisen kansan, joka kollektiivisesti (ainakin suurin osa kansasta) ajattelee aina länsimaiden uhkaavan heidän elämäänsä.

Todellisuus, joka iskee päin näköä joka ainoa päivä surkeiden elinolosuhteiden, koko ajan heikkenevien kulutushyödykkeiden ja ruoan tarjonnan sekä katastrofaalisen infran muodossa, ovat sellaisia, joista voi syyttää länsimaita sekä satunnaisesti jotain rikasta oligarkkia, mutta koskaan vika ei löydy peilistä. Motivaatio tehdä asioille jotain herää usein nuorten venäläisten keskuudessa, mutta kiitos minitsaarin, nuo motivoituneet ja muutosta halajavat nuoret päätyvät joko vankilaan, sairaalaan tai eturintamalle elleivät he ole onnistuneet paeta maasta.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Jos ei ole mitään koulutusta, ei ole koskaan päässyt tai edes halunnut liikkua mihinkään kotikylästään tai -kaupungistaan, kuuntelee vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen valtio-omisteisten kanavien suoltamaa propagandaa, joissa koko ajan kerrotaan, että länsi = paha, Venäjä = hyvä, ei ole mahdollisuutta nettiin tai ylipäänsä tietokoneelle (jota ei tietenkään osata käyttää) ja lisäksi kun ollaan koko ajan samanlaisten ihmisten ympäröimänä, niin tietenkin siinä vaiheessa aletaan uskoa, että oma maa ja kansakunta on kaikkein parhain.
Tämän ilmiön huomaa muuten ihan täällä meidän kotimaassakin (huomattavasti pienemmässä mittakaavassa ja miedompana tosin). Omassa lähipiirissäkin on tällaisia boomeri-ikäpolven ihmisiä, jotka eivät ole koskaan matkustelleet ulkomailla eivätkä kovin paljoa Suomen sisälläkään, ja ovat asuneet koko elämänsä pienellä paikkakunnalla ja aika pienissä ympyröissä. Eivätkä sitten edes esimerkiksi lue kovin paljoa mitään. Kyllä sen huomaa, että näillä ihmisillä on hyvin ennakkoluuloihin perustuvat näkemykset muista maista, ja sellainen vähän mainospuheisiin perustuva näkemys siitä, miten Suomi on monissa asioissa täysin ylivertainen muuhun maailmaan nähden.

Venäjällä tuo valtion taholta tapahtuva propaganda ja tuputtaminen on ihan toisissa sfääreissä kuin täällä, ja sinulle ei tule välttämättä mistään mitään vaihtoehtoisia totuuksia. Siihen kun lisätään se, että ihmisten koulutustaso, lukutaito ja ymmärrys on vielä huomattavasti heikompi kuin meillä, ja maan valtavan koon kautta siellä on aina ylläpidetty tätä suurvalta-fantasiaa, niin ei sinällään ole ihme että sinne on muodostunut niin kieroutunut kuva maasta.
 

ipaz

Jäsen
Jonkinlaisen shokin venäläiset kyllä tarvitsisivat, jotta siellä silmät aukeasi ja kasvaisi pallit alkaa kyseenalaistamaan valtion tilaa ja venäläistä ajatusmaailmaa verrattuna muuhun maailmaan. Ukrainan selkeä voitto kentällä ja Venäjän armeijan ajaminen pois Ukrainan alueelta Krimiä myöten olisi varmasti yksi sellainen. Ei sekään tietysti kaikkea kansaa vakuuttaisi, vaan jatkaisivat tuota muiden - eli lännen syyttämistä, mutta se voisi sysätä eliitissä jonkinlaisen prostestin liikkeelle. Putin ja muu johto siellä pitäisi joka tapauksessa vaihtua ensin, jotta edes mahdollisuus muutokseen olisi olemassa. Eikä sekään välttämättä tarkoita, että mikään muuttuisi.

Itse ajattelen että muutos tulee ainoastaan siten, että nykyinen Venäjän Federaatio hajoaa pienempiin valtioihin. Venäjällä asuu kymmeniä, ellei satoja eri kansoja siellä puhutaan 117 eri kieltä. Jotta "isovenäläiset" oppivat ja muuttavat kantaansa avoimempaan katsontakantaan, niin heidän pitää ensin hävitä. Tarpeeksi monta nykyistä oblastia tai tasavaltaa kun päättäisi itsenäistyä, eikä Moskovalla ole mahdollisuutta asiaan puuttua olisi kyllä sellainen avokämmenellä korostaminen poskipäälle, että siellä voisi nousta ymmärrys että "ehkä me ei ollakaan se jumalan valitsema kansa"
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Jonkinlaisen shokin venäläiset kyllä tarvitsisivat, jotta siellä silmät aukeasi ja kasvaisi pallit alkaa kyseenalaistamaan valtion tilaa ja venäläistä ajatusmaailmaa verrattuna muuhun maailmaan. Ukrainan selkeä voitto kentällä ja Venäjän armeijan ajaminen pois Ukrainan alueelta Krimiä myöten olisi varmasti yksi sellainen. Ei sekään tietysti kaikkea kansaa vakuuttaisi, vaan jatkaisivat tuota muiden - eli lännen syyttämistä, mutta se voisi sysätä eliitissä jonkinlaisen prostestin liikkeelle. Putin ja muu johto siellä pitäisi joka tapauksessa vaihtua ensin, jotta edes mahdollisuus muutokseen olisi olemassa. Eikä sekään välttämättä tarkoita, että mikään muuttuisi.
Itse pelkään, että nöyryytys ei saa aikaan tarpeellista itsetutkiskelua, vaan synnyttää enemmän katkeroitunutta revanssihenkeä. Ainakin aluksi, asioiden sujuessa tappion jälkeen muutenkin suotuisasti jonkinlainen paranemisprosessi voisi lähteä käyntiin jossain vaiheessa. Tuota Venäjän "suuttumista" ei tietenkään saa kuitenkaan pelätä ja varoa, Venäjän kaikenlainen onnistuminen Ukrainassa on kuitenkin vieläkin vaarallisempaa tulevaisuuden suhteen. Parasta olisi kuitenkin, että saisivat nenänsä kunnolla kipeäksi, ja sen jälkeen pitää vaan toivoa, että oppisivat jotain.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Itse pelkään, että nöyryytys ei saa aikaan tarpeellista itsetutkiskelua, vaan synnyttää enemmän katkeroitunutta revanssihenkeä.
Tämä riippuu vähän siitäkin, miten nuo jatkotoimenpiteet saadaan hoidettua. Japanin ja Saksan kohdalla tässä minusta onnistuttiin II maailmansodan jälkeen, mutta esim. Saksan kohdalla edellisen suursodan jälkihoito meni ihan persaukselleen ja se johti revanssihenkeen ja natsien nousuun. Toki siinä auttoi myös 1920-luvun talousromahdus.

Venäjän kohdalla Neuvostoliiton hajoamisen jälkihoito vedettiin ihan vihkoon, ja se johti Putinin rosvoregimen valtaannousuun ja siihen, mitä nyt joudutaan Ukrainassa päivittäin katselemaan. Neuvostoliiton johtohahmot eivät joutuneet kunnolla tilille mistään NL:n tekemisistä ja onnistuivat loppujen lopuksi aika helposti keplottelemaan itsensä merkittäviin asemiin "uudella" Venäjällä. Siksi tuota NL:n jälkipyykkiä ei koskaan saatu pestyä kunnolla, koska hyvin lyhyttä ajanjaksoa lukuun ottamatta niitä alettiin lakaisemaan takaisin piiloon maton alle. Ja sitten vuosien kuluessa ne matotkin naulattiin kiinni lattiaan.

Mikäli Venäjä kokisi nyt Ukrainassa totaalisen nöyryytyksen, ja hallinto kaatuisi, niin muun maailman pitäisi ihan oikeasti miettiä ja harkita huolella, kuinka tuo jälkipyykki pestään siten että ne paskatunkiot pöyhitään oikein kunnolla mutta ei sitten lähdettäisi sellaiselle noyryytys- ja kyykytyslinjalle, että se johtaa katkeruuden ja jonkun uuden Putinin nousuun. Ei helppo homma, varsinkin kun Venäjällä tuosta verenhimoisen autoritäärisen vallan elämisestä on huomattavasti pidemmät perinteet kuin esim. 1940-luvun Saksassa tai Japanissakin. Ja kuten on nähty, niin pientä kipuilua näissä maissa nähdään edelleenkin asian tiimoilta.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tämä riippuu vähän siitäkin, miten nuo jatkotoimenpiteet saadaan hoidettua. Japanin ja Saksan kohdalla tässä minusta onnistuttiin II maailmansodan jälkeen, mutta esim. Saksan kohdalla edellisen suursodan jälkihoito meni ihan persaukselleen ja se johti revanssihenkeen ja natsien nousuun. Toki siinä auttoi myös 1920-luvun talousromahdus.

Venäjän kohdalla Neuvostoliiton hajoamisen jälkihoito vedettiin ihan vihkoon, ja se johti Putinin rosvoregimen valtaannousuun ja siihen, mitä nyt joudutaan Ukrainassa päivittäin katselemaan.

Japanin ja Saksan kohdalla onnistuttiin osittain varmaan myös siksi, että nuo maat miehitettiin toisen maailmansodan jälkeen. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Saksaa ei miehitetty ja kävi kuten kävi Venäjälläkin Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen. Eli että ensin demokratia kokeilu, joka epäonnistui ja toi tilalle fasismin. Eli vaikka Venäjän hallinto romahtaisi Ukrainan sodan seurauksena, niin eiköhän se maa nouse jossain vaiheessa jaloilleen ja sama meno tulee jatkumaan. Vaatisi länneltä aika isoa interventiota, että Venäjä voitaisiin ohjata "oikealle tielle" ja veikkaisin, ettei lännestä kasvavan "persuilun" myötä löydy minkäänlaista halua lähteä sellaiseen projektiin. Sen sijaan Kiinan voisi kuvitella olevan enemmän, kuin valmis täyttämään mahdollista tyhjiötä ainakin Uralin itäpuolella.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tämä riippuu vähän siitäkin, miten nuo jatkotoimenpiteet saadaan hoidettua. Japanin ja Saksan kohdalla tässä minusta onnistuttiin II maailmansodan jälkeen, mutta esim. Saksan kohdalla edellisen suursodan jälkihoito meni ihan persaukselleen ja se johti revanssihenkeen ja natsien nousuun. Toki siinä auttoi myös 1920-luvun talousromahdus.

Venäjän kohdalla Neuvostoliiton hajoamisen jälkihoito vedettiin ihan vihkoon, ja se johti Putinin rosvoregimen valtaannousuun ja siihen, mitä nyt joudutaan Ukrainassa päivittäin katselemaan. Neuvostoliiton johtohahmot eivät joutuneet kunnolla tilille mistään NL:n tekemisistä ja onnistuivat loppujen lopuksi aika helposti keplottelemaan itsensä merkittäviin asemiin "uudella" Venäjällä. Siksi tuota NL:n jälkipyykkiä ei koskaan saatu pestyä kunnolla, koska hyvin lyhyttä ajanjaksoa lukuun ottamatta niitä alettiin lakaisemaan takaisin piiloon maton alle. Ja sitten vuosien kuluessa ne matotkin naulattiin kiinni lattiaan.

Mikäli Venäjä kokisi nyt Ukrainassa totaalisen nöyryytyksen, ja hallinto kaatuisi, niin muun maailman pitäisi ihan oikeasti miettiä ja harkita huolella, kuinka tuo jälkipyykki pestään siten että ne paskatunkiot pöyhitään oikein kunnolla mutta ei sitten lähdettäisi sellaiselle noyryytys- ja kyykytyslinjalle, että se johtaa katkeruuden ja jonkun uuden Putinin nousuun. Ei helppo homma, varsinkin kun Venäjällä tuosta verenhimoisen autoritäärisen vallan elämisestä on huomattavasti pidemmät perinteet kuin esim. 1940-luvun Saksassa tai Japanissakin. Ja kuten on nähty, niin pientä kipuilua näissä maissa nähdään edelleenkin asian tiimoilta.
Nythän ei vaan missään vaiheessa tule käymään niin, että Venäjä Saksan ja Japanin tavoin lyödään polvilleen, vaan Venäjän tappio parhaassakin tapauksessa on " vain" noiden vetäytyminen omalle puolelleen. Vallan vaihtuminen on mahdollista tuossa yhteydessä, mutta jonkun edistyksellisemmän porukan valtaannousu hyvin epätodennäköinen, voi olla jopa mahdoton.
 

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Tämän ilmiön huomaa muuten ihan täällä meidän kotimaassakin (huomattavasti pienemmässä mittakaavassa ja miedompana tosin). Omassa lähipiirissäkin on tällaisia boomeri-ikäpolven ihmisiä, jotka eivät ole koskaan matkustelleet ulkomailla eivätkä kovin paljoa Suomen sisälläkään, ja ovat asuneet koko elämänsä pienellä paikkakunnalla ja aika pienissä ympyröissä. Eivätkä sitten edes esimerkiksi lue kovin paljoa mitään. Kyllä sen huomaa, että näillä ihmisillä on hyvin ennakkoluuloihin perustuvat näkemykset muista maista, ja sellainen vähän mainospuheisiin perustuva näkemys siitä, miten Suomi on monissa asioissa täysin ylivertainen muuhun maailmaan nähden.
Joo, on tullut huomattua juurikin lähipiiristä. Taivastellaan jotain IL/IS otsikkoa edes sitä jutun, yleensä kehnoa sisältöä lukematta ja muodostetaan vahvoja mielipiteitä ja käsityksiä. Kyse on sukupolvien erosta ymmärtää mediaa. Olihan se journalismi ennen vanhaan (vaikka kuinka kallellaan Neuvostoliittoon) ihan eri levelillä kun nykyiset klikkiotsikot etc. Vanha kansa vaan lukee uutisia samaan tyyliin eikä tajua, että uutiset on nykyään "uutisia" joiden perustarkoitus ei ole tiedonvälitys vaan mainosmyynti ja huomio.Television suhteen hieman sama juttu. Tuo on itänaapurissa sitten potenssiin 100 valjastettu siihen "aitoon oikeaan tietoon" jota hämärretään noilla puhuvilla päillä ettei vaan vahingossa uskota mitä paha länsimedia kertoo.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Nythän ei vaan missään vaiheessa tule käymään niin, että Venäjä Saksan ja Japanin tavoin lyödään polvilleen, vaan Venäjän tappio parhaassakin tapauksessa on " vain" noiden vetäytyminen omalle puolelleen.
Tämä on kyllä hyvin todennäköistä, joten siinäkin mielessä tämä on hyvin paljon vaikeampi operaatio. Se todennäköisin skenaario varmaan onkin, että kansan paskaan polkeminen ja militarisoiminen jatkuu entiseen tapaan, ja polkijana oleva joukko saattaa vaan hieman vaihtua. Välttämättä ei edes kovin paljoa.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille

Liitteet

  • PietariTehdas.PNG
    PietariTehdas.PNG
    408,3 KB · kertaa luettu: 55
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös