Venäjän nykytilanne

  • 3 426 968
  • 18 330

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tuli katsottua Areenasta tämä neukkuhistoriikki:

Historia: Neuvostoliitto 1922 - 1991

Väkisinkin tulin pohtineeksi Neuvostoliiton eroavaisuuksia Nyky-Venäjään. Kuitenkin pitää muistaa, että vaikka valtiontalous oli paradoksi, joka oli tuomittu epäonnistumaan, ja korruptio rehotti, niin etenkin kylmän sodan aikoihin Neuvostoliitto oli merkittävä maailmanpoliittinen tekijä, joka panosti vahvasti mm. tieteeseen ja kulttuuriin. Monella saralla, kuten avaruusohjelmassa, ihan uskottava kilpailija Yhdysvaltojen kanssa.

Nyt kaikki osaaminen karkaa muualle, opetus pohjautuu kaikkeen muuhun paitsi oikeaan tietoon ja länsimaiselta yhteistyöltä, jota kaikesta huolimatta Neuvostoliitto pyrki tietyissä määrin toteuttamaan, viedään viimeisetkin edellytykset onnistua. Nyky-Venäjä muistuttaa enemmänkin jotain eristäytynyttä rosvojoukon pyörittämää kehitysmaata kuin uskottavaa suurvaltaa. Vähintään sen verran mitä Kiina on kehittynyt viimeisessä parissakymmenessä vuodessa, on Venäjä taantunut.

Saa nähdä milloin käy taas rytinä. Silloin kun Neuvostoliitto romahti, niin takana oli epäonnistunut sota Afganistanissa ja valtaisa militaristinen vääristymä valtion budjetissa. Ja silloin sentään käytiin kauppaa lännen kanssa, toisin kuin nyt.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Ei tämä toiminta ja asioiden selvittely nyt oikein luottamusta herätä.

Ei voi välttyä mielikuvalta, että jäljet johtavat paljon ylemmäs kuin erilaisiin Supon pomoihin.
Timtšenkolla on tietysti ollut resursseja palkita "avustajiaan" monella muullakin tavalla kuin rahalla ja tavaralla. Esimerkiksi sopassa mukana olleiden ja läheistensä kiinteistökauppoja olisi syytä perata. Onko talo tai mökki saatu omituisen halvalla.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK

Tervemenoa Kremlin muuriin.
Harvinainen tapahtuma: sekä Sveitsin että Venäjän keskimääräinen älykkyysosamäärä nousi hammaslääkärin muutettua minitsaarin luo.
Jos IIHF omaisi yhtään selkärankaa ja palleja, se voisi viimeistään nyt katkaista kaikki siteet Faseliin ja langettaa hänelle elinikäisen kiellon kansainväliseen jääkiekkoiluun.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Venäjän nuorten armeija käyttää värväämisessään vahvasti urheilua ja liikuntaa apuna. (Pitkä artikkeli)
VLADIMIR PUTIN on pitkään käyttänyt urheilua ulkopolitiikan pehmeän vallankäytön välineenä ostamalla venäläisille valtaa suurissa urheiluseuroissa ja -järjestöissä sekä hankkimalla arvokisoja Venäjälle.

Putinin ja oligarkkien kytköksistä globaaliin huippu-urheiluun on kirjoitettu sodan aikana paljon.


Pienemmälle huomiolle on jäänyt se aivan keskeinen asia, että urheilulla on olennainen rooli myös Putinin ruohonjuuritason sisäpolitiikassa.


Tälläkin hetkellä Putinin hallinto käyttää venäläisiä huippu-urheilijoita mannekiineinaan, joiden avulla se pyrkii vahvistamaan venäläisten kansallisidentiteettiä ja luomaan vastakkainasettelua länsimaiden kanssa.


Räikein esimerkki mannekiinitehtävään värvätystä urheilijasta on Nikita Nagornyi, 25. Hän johtaa Putinin ja Sergei Shoigun vuonna 2016 perustamaa nuorten armeijaa, Junarmijaa.


Junarmija on 8–17-vuotiaille venäläisille suunnattu sotilaallis-isänmaallinen kansalaiskasvatusliike, jossa lapsille ja nuorille opetetaan sotimisen perustaitoja, kuten ampumista.


Järjestö on kasvanut nopeasti suureksi toimijaksi, sillä tietojen mukaan Junarmijassa on jo yli miljoona jäsentä. Jäseniä on houkuteltu mukaan liikuntaan ja urheiluun vetoamalla.


– Junarmija on alusta saakka oikeuttanut toimintaansa urheilun avulla ja käyttänyt sitä vetovoimatekijänään, selittää Junarmijaan perehtynyt Maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Jonna Alava.

---


– Junarmija on Putinin ja Shoigun lempilapsi, jonka tarkoituksena on saada nuoret tavoittelemaan uraa armeijassa ja toisaalta kasvattaa venäläisiä ideaalikansalaisia, ”kansalaissotilaita.” Junarmija on isompi osa Venäjän armeijan sosiaalista ulottuvuutta, johon on keskitytty Shoigun kaudella, Alava selittää.

---

NAGORNYI ei ole Junarmijan ainoa keulakuva urheilumaailmasta. Aiemmin järjestöä johti Dimitri Trunenkov, entinen ammattikelkkailija ja olympiavoittaja Sotshista vuodelta 2014.

Hän tosin ilmeisesti sai lähtöpassit Junarmijan toimestaan kärähdettyään dopingista ja menetettyään jälkijättöisesti Sotshin mitalinsa.


Junarmijan mannekiineina toimivat myös esimerkiksi suosittu venäläinen urheilutoimittaja Dimitri Guberniev ja olympiavoittaja, KOK:n jäsen Jelena Isinbajeva.
---

YKSI Junarmijan ydintehtävistä on ”puolustautua” lännestä saapuvaa informaatiouhkaa vastaan eli saada lapset ja nuoret mieluummin uskomaan Venäjän totuutta kuin länsimaisia uutislähteitä ja esimerkiksi sosiaalisessa mediassa leviäviä tietoja.

Junarmijan hyödyntämillä urheilutähdillä on tässä sopassa merkittävä rooli.
----

JUNARMIJA on hyytävä esimerkki siitä, kuinka järjestelmällisesti venäläinen urheilu on militarisoitu ja kytketty patrioottiseen ideologiaan lasten ja nuorten ruohonjuuritasolta lähtien.
---

Edit:
NATOA- vastaan tarkoitetuista joukoista viideosa jäljellä.


 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Venäjällä sodasta palaavien rikoksia katsotaan vähän läpi sormien









Prigozhinista
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Venäjän taloudellisesta tilanteesta. Joe Blogs niminen kaveri postailee youtubeen ihan mielenkiintoisia pätkiä, usein aiheena Venäjän talous. Tässä on selitetty tammikuun tilastot. Tammikuussa tuli siis rumasti takkiin, kun EU kielsi raakaöljyn tuonnin venäjältä, hintakatto ollut viime joulukuusta lähtien päällä, ja kaasukaan ei myy enää niinkuin ennen myi.

Helmikuun alusta kiellettiin myös öljyjalosteiden (bensa ja diesel muun muassa) tuonti venäjältä EUhun. Huomattavaa tuossa Blogsin videossa on se, että suurin osa venäjän myymistä öljynjalostustuotteista menee (tai meni) EUhun. Nyt tuo kauppaa loppui kuin seinään! Odotan mielenkiinnolla helmikuun talouslukemia venäjältä. Tammikuussa oli jo noin 20mrd euron vaje, helmikuussa tuo varmaan nousee sinne 30-35mrd hujakoille. Sotakassa hupenee kuin viina auki jääneestä pirtupullosta, mikä on todella hyvä juttu.

En tiedä sitten miten luotettava tuo Joe Blogs on, mutta toivottavasti on oikeassa.
 

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Olen noita Joe Blogsin juttuja katellut, enkä ole huomannut mitään erityistä vääristelyä tms. Suht karuja taloudellisia ja logistisia faktoja luettelee ja niiden potentiaalisia seurauksia. Hyvänä esimerkkinä tuo öljynvienti venäjältä ulos. Aiemmin suurin osa on toimitettu Eurooppaan ja siten kuljetuskapasiteetti on riittänyt. Mutta, jos saman öljymäärän pyrkisi viemään esim Aasiaan/Kiinaan, niin maailmassa ei ole sellaista kuljetuskapasiteettia olemassa kun matkat on niin pitkiä. Siitä johtuen tuotantoa on pakko supistaa joka taas tarkoittaa öljykentillä valtavia ongelmia. Bonuksena about kaikki öljyntuotanto toimii länsimaisella kalustolla ja varaosien saatavuus on huono. Odotettavissa todella syvä kuoppa öljytuloihin pitkäksi aikaa kun ei niitä lähteitä voi vaan tulpata väliaikaisesti kiinni. Toinen odotettavissa oleva asia on valtavat haitat luonnolle, mutta ne maat on taidettu jo paskoa niin pahasti että tilanne ei enää juurikaan kummene. Toisaalta venäläinen osaa kyllä yllättää ryssimisen syvyydellä.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

Byvajet

Jäsen
Ennustelin, ettei sodan loputtua mene kauankaan, kun yritykset palaavat Venäjälle. Nyt luin, että ei niistä ihan hirveän moni ole lähtenytkään. Vain 8,5 prosenttia länsiyrityksistä on poistunut.

Osittain tilannetta selittävät käytännön vaikeudet, mutta ilmeisesti joukossa on runsaastikin yrityksiä, jotka ajattelevat asiaa kylmän taloudellisesti.

 

Fordél

Jäsen
Aika suorapuheista keskustelua Ukrainan sodasta YLE:n A-talk-studiossa.
Pekka Toveri, René Nyberg, Hanna Smith ja Sinikukka Saari. Varsinkin ärhäkkä Nyberg on hyvä lisä näissä keskusteluissa.
No joo, aikalailla perusjuttuja. Toki jos vertaa johinkin vuosien takaiseen menoon niin sitten kyllä voisi luonnehtia suorapuheiseksi. Nyberg ja Saari olivat erityisen hyviä, samoin Toveri, mutta Smithillä ei ollut juurikaan annettavaa.
 

rpeez

Jäsen
Aika kova lista asiantuntijoita, en ihmettele että hyvää keskustelua vaikken ole edes nähnyt ohjelmaa.

Smithillä on kyllä annettavaa, tykkään hänestä kovasti asiantuntijana, mutta olisiko enemmän venäjän hybridi vaikuttamisen / propagandan asiantuntija. Ainakin tämä on haastattelu on hyvää settiä yli 40 minuuttia

Ehkä itseä eniten kylmää tuo Suomesta luotava viholliskuva venäjällä, jossa on samoja elementtejä kuin Ukrainasta tehtiin.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ville Haapasalokin on nyt venäläisten paskalistalla, kun on tukenut ukrainalaisia:
Ville Haapasaloa ryöpytetään Venäjällä – ”Kaataa likaa päälle”

Tästä venäläisten yksisilmäisestä ja nurinperisestä ajattelusta kertoo aika tyhjentävästi tämä kohta:
– Kannattaa muistaa, kuinka Ville vannoi oman venäläisyytensä nimiin ja tunnusti jopa, että monien Venäjällä elettyjen vuosien jälkeen hän ei voi enää koskaan tuntea itseään täysin suomalaiseksi, Tsargrad kirjoittaa.

– Voisi luulla, että hänen täytyisi ymmärtää myös meidän sotilaallisen erikoisoperaatiomme todelliset syyt ja venäläisten päätös suojella heikkoja natseilta. Mutta ei, Tsargrad jatkaa.
Joku (fiksumpi kuin venäläinen) voisi ehkä luulla niinkin, että jos venäläisenä itseään pitävä Haapasalokaan ei ymmärrä "sotilaallista erikoisoperaatiota" ja venäläisten natsifantasioita, niin ehkä niitä kannattaisi silloin itsekin vähän kyseenalaistaa.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aika suorapuheista keskustelua Ukrainan sodasta YLE:n A-talk-studiossa.
Pekka Toveri, René Nyberg, Hanna Smith ja Sinikukka Saari. Varsinkin ärhäkkä Nyberg on hyvä lisä näissä keskusteluissa.
Sakari Sirkkasen liidaamat turpo-A-Talkit ovat kyllä aika timanttia. Erinomaista asiaviihdettä! Sirkkanen kyllä rytmittää erinomaisesti keskustelua.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Ennustelin, ettei sodan loputtua mene kauankaan, kun yritykset palaavat Venäjälle. Nyt luin, että ei niistä ihan hirveän moni ole lähtenytkään. Vain 8,5 prosenttia länsiyrityksistä on poistunut.

Osittain tilannetta selittävät käytännön vaikeudet, mutta ilmeisesti joukossa on runsaastikin yrityksiä, jotka ajattelevat asiaa kylmän taloudellisesti.


Ja saattaako Vainikkalan raja-asemallakin junamäärät kasvaa vuodenvaihteesta. Nurminenhan yrityskaupan jälkeen ajelee juniakin ja eilen tulleissa aikatauluissa näyttäisi siltä tulevan jatkossa junia Vainikkalasta Kouvolaan, josta Siilinjärvelle. Tälläkin hetkellä junia Vainikkalasta Kotkaan ja Harjavaltaan.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus

En tiedä oikein sopivaa ketjua tämän jutun paheksunnalle, mutta onko mahdollista perua annettuja kansalaisuuksia millään keinolla?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös