Veikkausliiga 2016

  • 53 789
  • 304

Dängleri

Jäsen
Menestystä Rajamäki ei ole onnistunut tuomaan, mutta onko hän onnistunut tuossa toisessa mainitsemassasi tehtävässä eli omien junnujen sisäänajamisessa?

Mun mielestä on näyttänyt siltä, ettei Rajamäki ole edes halunnut ajaa ketään omaa junnua sisään. Kotona Kups on pelannut hyvin ja vieraissa taas sitten ihan surkeasti. Isoilla resursseilla on tulossa sija 7.

Rajamäki on ottanut sulan hattuunsa niin Nissilän, Savolaisen kuin Niskasenkin noususta edarin vakiokasvoksi. Itselleni on jäänyt kuitenkin sellainen fiilis, että kyseessä on lähinnä sanan helinää - nämä kaverit olisi sinne nousseet ilman Rajamäkeäkin. Tässä suhteessa kallistun tuohon Katton kommenttiin. Esim. tänään Nissilä istui koko pelin penkillä, ottelussa jolla ei nyt enää ollut suurta merkitystä. Niskanen aloitti puolestaan vaihdossa. Alaharjulaa ei kentällä näkynyt ollenkaan.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Hyvin on SJK saanut myytyä itsensä koko Seinäjoelle. Eilen maanantai pelissä yleisöä rapiat 4500. Stadionikin on kyllä suomen hienoin futisstadion. Toivottavasti SJK:n menestys jatkuu ja pääsevät ensivuonna europeleissäkin jatkoon.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
On kyllä jännä loppuhuipennus kaudelle. Pakkohan tuonne HJK - SJK -peliin oli ostaa lippu vaikkei suosikkijoukkuetta siellä olekaan ja oikeastaan toivon ettei niistä kumpikaan vie mestaruutta vaan saarelaiset hoitaa oman pelinsä. Klubihan oli eilen tipahtaa jopa mitaleilta mutta Ilves suli toisella puoliajalla pahasti.

IFKM on ollut melko heikko kotijoukkue varsinkin syksyllä ja Ilves taas on todella tiukasti puolustava jengi (eilisestä huolimatta). Ei ole helppo homma sipissaarelaisilla mutta kyllä mä kuitenkin uskoisin että he klaaraavat homman kotonaan.
 

Katto

Jäsen
Aika kalliiksi taitaa käydä SJK:lle tämä pelipassisekoilu. 45e pelipassien puuttumisesta saattaa tulla jopa 400 000e tappio jos mestaruus jää niistä kiinni. Veikkausliigassa ei saa peluuttaa pelioikeudettomia pelaajia, mutta käsittämätöntä että Suomen cupissa sai. Palloliitolle tämä oli ihan ok ja nyt cupin voitti joukkue jolla pelasi pelioikeudettomia pelaajia.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sarja on kutkuttavan kauden jälkeen nyt loppuhuipennustaan vailla valmis.

Toivottavasti IFK Maarianhamina vie pytyn, olisi sikäläistä kuitenkin varsin pienen seuran historiaa ja koko toimintaa ajatellen hieno huipennus ja hyvä jatkumo tuolle historialliselle vuosi sitten voitetulle Suomen Cupille. Kymmenen vuotta vakaata liigataipaletta takana ja kaikin puolin sympaattinen seura ja yhteisö kyseessä.

Mutta onhan siinä mahdollisuus Maarianhaminan ja Klubin lisäksi myös SJK:lla, jos voittavat tuon keskinäisen stadissa sunnuntaina ja samalla MIFK kompuroi omansa.

Sen verran jäi palstatoveri pernaveikon jatkuvat keväiset dumaamiset muiden mestaruusmahdollisuuksiin liittyen silloin häritsemään, että onhan tuo julistaminen nyt nostettava esiin vanhaan kunnon mitä minä sanoin -tyyliin, silläkin riskillä että Klubi homman lopulta hoitaa kuten oli keväällä jo väistämättä nähtävissä. Jäi silloin sellainen tunne, että oma mielipiteeni jossa totesin siellä olevan vielä mahdollisuudet monella auki kun vertasin viime kauden käänteisiin ja kärkijengien kompurointeihin, sai aika jyrkän vastareaktion ja muilla ei pitänyt kertakaikkiaan enää huhti-toukokuun jälkeen olla mitään saumaa pytylle, kun olihan puolen vuoden sarjakaudesta toki enää viisi kuukautta jäljellä. Siellä puhuttiin todennäköisyyksistä ja matematiikasta ja olin silti sitä mieltä ettei noi oikein ratkaise mitään jos kentällä pisteet menevät niin että tilanne lopulta kääntyy.

Voi olla että SJK ei mestaruuttaan uusi ja keväinen Klubin voittoa julistanut profetia toteutuu, mutta onhan se nyt melko vahvasti taistelussa edelleen mukana siihen nähden miten jyrkästi heidän kautensa jo dumattiin. Tämä totaalinen mestaruussaumojen kieltäminen minua erimielisyydessä lähinnä jäi häiritsemään, varsinkin kun vasta viime kaudella nähtiin ihan vastaavia käänteitä että kärkijengit menettivät pisteitä minkä ehti ja kukin vuorollaan oli pytyssä kiinni ja sitten taas menettämässä otettaan. No, SJK ei kolmossijaltaan välttämättä mestaruuttaan nyt uusi, mutta on siellä ennen viimeistä kierrosta MIFK kärjessä ja sekin piti olla mahdotonta.

Tassä nyt muutamia otteita keväältä toukokuun nurkilta, pakkohan nämä on nyt purkaa samaan tyyliin kun lainattu kirjoittaja noita varhaisessa vaiheessa kautta jo täällä julisti pahasti etukäteen.

Jokainen matematiikkaa ja jalkapalloa ymmärtävä tietää, että SJK ei tästä enää nouse. Kausi on ohi.

Miksi se aina sujuvasti unohtuu, että muutkin pelaavat ja voittavat. Noustakseen takaa pitäisi voittaa enemmän kuin ne muut. Enemmän. Se kymmenen tai jonkun pisteen ero ei kavennu, vaikka olisi tuhat peliä jäljellä tällä kaudella.

Arhis tuumasi, että SJK ei tietenkään taistele putoamisesta, mutta kannuun alkaa olla jo liian pitkä matka. Niinhän se nyt vain on, ei siihen tarvitse jonkun urheiluministerin sanaa.

Taas on muutama peli lisää pelattu ja SJK:n ero kärkeen on se sama kymmenen pistettä. Näin tämä tulee jatkumaan koko kauden ajan, vaikka sinne jonnekin sijoille 4-6 kiivetäänkin.

Eihän kukaan nyt oikeasti luule, että joku MIFK voisi loppuun asti tuolla keikkua. Tilastotappioita ei ole olemassa, Leicester ei sellainen ollut ja HJK vie tämän kannun.

Todennnäköisyydet menevät sillä lailla, että se todennäköisin joukkue todennäköisimmin voittaa.

Onneksi futis ei ole todennäköisyyslaji ihan pelkästään kuitenkaan, todennäköisyydetkin luodaan lopulta kentällä ja niistä kentällä nähdyistä suorituksista johtuvat pistemenetykset ja kerätyt pisteet sitä sarjatilannetta muokkaa. Voihan se Klubi tuon edelleen siis hoitaa, mutta varmaan nämä pari kautta ovat jo kaikkine mutkineen osoittaneet, että kaikkea voi sattua ja kausi ei ole ohi toukokuussa.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jatkuu kyllä todella jännittävänä sekä mestaruus- että karsijataistelu.
Onneksi futis ei ole todennäköisyyslaji ihan pelkästään kuitenkaan, todennäköisyydetkin luodaan lopulta kentällä ja niistä kentällä nähdyistä suorituksista johtuvat pistemenetykset ja kerätyt pisteet sitä sarjatilannetta muokkaa. Voihan se Klubi tuon edelleen siis hoitaa, mutta varmaan nämä pari kautta ovat jo kaikkine mutkineen osoittaneet, että kaikkea voi sattua ja kausi ei ole ohi toukokuussa.
Jatkuvasti törmää siihen, että niin penkkiurheilijat kuin ammattitoimittajatkin menevät todennäköisyyksillä eteenpäin ja julistavat mitä ihmeellisimpiä asioita, vaikka valistunut urheilun seuraaja tietää lukemattomia tapauksia, joissa todennäköisyyksille voi mestaruus-, putoamis- ja nousutaisteluissa haistattaa pitkät. Se on näitä jalkapallon hienouksia.

Samaa liittyy heikko matemaattinen laskenta tilanteisiin liittyen, mikä kaiketi osin johtuu juuri tietyistä olettamuksista. Tänään vaihteeksi Hesarin urheilusivuilla todettiin, että karsija on joko HIFK tai Inter, vaikka varsin yksinkertaisella matematiikalla havaitsee, ettei PS Kemikään ole vielä kuivilla.
 

Jeffrey

Jäsen
Tänään vaihteeksi Hesarin urheilusivuilla todettiin, että karsija on joko HIFK tai Inter, vaikka varsin yksinkertaisella matematiikalla havaitsee, ettei PS Kemikään ole vielä kuivilla.

Tähän vielä kun lisätään se, että Inter tuonee Vantaalta täydet kolme pistettä, ja sen että Kemin viimeisen kierroksen vastus KuPS on ehdottomasti vastapuoli (PK35 Vantaa, RoPS, KuPS) vertailussa se kovin kuntoinen. Ei tarvitse olla mikään profeetta todetakseen, että Kemi saattaa hyvinkin olla se karsija.

RoPS:n kone on viimekierroksilla yskähdellyt. Rovaniemeläiset ovat olleet vaisuja Vaasassa ja Turussa, tosin kotikenttäetu saattaa tähän asiaan tuoda helpotusta. Lisäksi joukkueen tärkeimmistä palasista ainakin Sakselan ja varauksin myös Taylorin ajatukset ovat jo tulevissa haasteissa, ja ainakin Sakselan kohdalla loukkaantuminen tuossa ottelussa olisi jopa katastrofaalinen. Muistetaan nyt kuitenkin myös se, että myös HIFK on ollut vähän tahmea viimeisillä kierroksilla.

KuPS:n kone toki myös yskähdellyt, joskin nyt viikonlopun kierroksella vakuuttava voitto Töölöstä. Kemi ollut myös melko takalukossa, joskin nyt romahtaminen Vaasaa vastaan oli paljolti myös kyseenalaisten tuomioiden seurausta. Interin koen olevan vahvin tässä kamppailussa, sillä en yksinkertaisesti kykene näkemään syytä sille, miksi eivät saisi Vantaalta kolmea pistettä mukaansa. Toki Kuqien tuoma häslinki voi aina johtaa mihin vain, mutta niin lannistuneita on Vantaalaiset, että tuskin edes kuqiviha siellä nostaa joukkuetta suoriutumaan tuosta ottelusta.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sinänsä ironista, että ennen viimeistä kierrosta karsijan paikalla oleva joukkue tuntuu epätodennäköisimmältä karsijalta kolmesta vaihtoehdosta. Toisaalta - Inter on edelleen kolmikon ainoa, jolle ei missään tapauksessa riitä muu kuin voitto ja ainoa, jonka kohtalo ei ole omissa käsissä. Kemi varmistaa säilymisen tasapelillä ja HIFK voitolla, joten siinä ei turkulaisia auta vaikka ottaisivat minkälaisen murskavoiton. PK-35 kuitenkin piti esim. VPS:ää ja MIFK:iä pitkään tiukoilla ja sattuneesta syystä varmasti juuri tuohon peliin löytyy latausta, niin mistäpä sitä tietää, vaikka Inter ylivoimainen suosikki onkin.

On tämä nyt melkoista jäiden polttelua ja sitä jatkuu pahimmillaan vielä lähes kaksi viikkoa. Näin niinkuin HIFK-näkökulmasta.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Voihan se Klubi tuon edelleen siis hoitaa, mutta varmaan nämä pari kautta ovat jo kaikkine mutkineen osoittaneet, että kaikkea voi sattua ja kausi ei ole ohi toukokuussa.

Jopas nyt lyödään ulkopuolista tarkkailijaa kuin sikaa mikä on kipittänyt väärään karsinaan. Jännäksi on mennyt, mutta seison silti alkuperäisten arvioideni takana. Siinä kohtaa todennäköisyydet olivat mitä ne oli ja ne eivät muuksi muutu.

Sitä "pallo on pyöreä ja kentällähän se ratkee" -uskovaiset eivät ymmärrä, että myös hävitty veto voi olla ollut hyvä veto. Millään yksittäisellä vedolla ei ole mitään merkitystä osuiko se vai ei. Kokonaisuus ratkaisee.

Toukokuussa oli hyvin todennäköistä, että Klubi vie kannun nauraen, nyt se ei enää ole kovinkaan todennäköistä. Se ei vain tarkoita, että toukokuussa lyöty veto olisi huono veto. Useamman tuopin joudun kaverille tarjoamaan, jos SJK on mitaleilla. Se oli silloin hyvä veto ja lyön ensi kaudella uudelleen samassa tilanteessa. Ei se sen kummempaa ole ja onhan tässä hyvinkin pikkusauma, että sitä mitalia ei niille edes tule.
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Pientä juttua mestaruustaistosta:
bit.ly/2erb1Ho

Itseäni harmittaa suuresti Ilveksen kohtalo, vaikka Tapparan fani olenkin. Kokonaan europelien ulkopuolelle jääminen olisi todella raju pettymys hienon kauden jälkeen.

Hieno sunnuntai tulossa, kun niin monella joukkueella on vielä panosta.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Mahtaa olla erikoinen fiilis sunnuntaina Töölössä kun iso osa ihmisten huomiosta on aivan muualla, nimittäin IFK Mariehamn - Ilves -pelissä ja molempien joukkueiden kannattajat toivovat Ilvekselle onnistumisia.
 

Jeffrey

Jäsen
Itseäni harmittaa suuresti Ilveksen kohtalo, vaikka Tapparan fani olenkin. Kokonaan europelien ulkopuolelle jääminen olisi todella raju pettymys hienon kauden jälkeen.

Hieno sunnuntai tulossa, kun niin monella joukkueella on vielä panosta.

Ilves tosiaan ansaitsisi europaikan, ja samalla Tampere hienon jalkapallojoukkueen. Tuo kärki on kuitenkin tänä vuonna ollut niin kova, että ei sieltä oikein kenenkään toivoisi putoavan pois europaikoilta. Vaasassa ja Seinäjoella on ollut tällä kaudella hyvä meininki, joka on entisestään parantunut kohentuneiden olosuhteiden ansiosta. Mariehamn taas on, noh ei nyt menestynyt mutta kuitenkin pärjännyt euroopassa keskiverto Veikkausliigapoppoita paremmin.

Itse laskisin paljon VPS:n varaan ensikauden eurosekoiluissa. Jo ennen kauden alkua mainitsin heidän lupaavasta keskikentästään, joka ottaessaan kehitysaskelia nostaisi VPS:n taistelemaan kärkipään sijoituksista. Näinhän siinä sitten kävi, ja ensikaudelle mahdollisesti samalla keskikentällä mahdollisesti samankaltainen kehityskäyrä ja myös Euroopassa voisi tapahtua tulosta. Muistetaan nyt toki muiden kuin HJK:n kohdalla, että onnistuneen leiman eurosekoiluista saa kun onnistuisi edes yhden otteluparin voittamaan, toinen olisi jo menestymistä.

Mitä Ilvekseen tulee, on suuri pelko siitä että joukkue hajoaa tämän kauden jälkeen pahasti. Tampereella ei resurssit vielä ole sitä mitä kestomenestykseen tarvittaisiin, ja siellä osataan hienosti vältettä myöskin liiallista riskinottoa. Itse näkisin Ilveksen enemmän tuollaisena suomalaisten lupausten ponnahduslautana. Tämä toki vähitellen muuttuu sielläkin organisaation kasvaessa, ja viimeistään stadikkaremppa antaa tälle kehitykselle kyllä mielettömän sysäyksen. Itse uskoisinkin, että juuri Ilves on vahvin kandidaatti pitkäaikaiseksi HJK:n haastajaksi.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
RoPS:n kone on viimekierroksilla yskähdellyt. Rovaniemeläiset ovat olleet vaisuja Vaasassa ja Turussa, tosin kotikenttäetu saattaa tähän asiaan tuoda helpotusta. Lisäksi joukkueen tärkeimmistä palasista ainakin Sakselan ja varauksin myös Taylorin ajatukset ovat jo tulevissa haasteissa, ja ainakin Sakselan kohdalla loukkaantuminen tuossa ottelussa olisi jopa katastrofaalinen.

Taylor onkin ollut poissa pari edellistä ottelua, tosin ilmeisesti sairastumisen vuoksi, eli voi hyvin olla kehissä taas sunnuntaina. Mitä tarkoittanetkaan tulevilla haasteilla, mutta Taylorilla on sopimus RoPSin kanssa myös ensi kaudelle, joten ainakin teoriassa ajatusten pitäisi olla oman joukkueen edun mukaisia.
 

Jeffrey

Jäsen
Taylor onkin ollut poissa pari edellistä ottelua, tosin ilmeisesti sairastumisen vuoksi, eli voi hyvin olla kehissä taas sunnuntaina. Mitä tarkoittanetkaan tulevilla haasteilla, mutta Taylorilla on sopimus RoPSin kanssa myös ensi kaudelle, joten ainakin teoriassa ajatusten pitäisi olla oman joukkueen edun mukaisia.

Vaasassa ainakin Taylor oli mukana, RoPS:n olleen silti vaisu. Ihan totta on se, että Taylor saattaa hyvinkin jatkaa Rovaniemellä. Hyvän alkukauden nostattamat siirtohuhut ovat hiljalleen laskeneet miehen peliesitysten myötä. Silti edelleenkin esimerkiksi HJK varmasti hakee Tanakan kaveriksi pelaajaa, ja uskoisin Taylorin olevan tässä hyvin varteenotettava vaihtoehto. Mutta tosiaan kuten jo alunperin sanoin, varauksin Taylor.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kemi ollut myös melko takalukossa, joskin nyt romahtaminen Vaasaa vastaan oli paljolti myös kyseenalaisten tuomioiden seurausta.
Pilkkutuomiot oli kyseenalaisia, mutta toinen noista tuli vasta, kun peli oli ratkennut, eikä siitä tullut edes maalia. Kyllähän Vepsu lopulta tuhosi pelillisesti toisella jaksolla Kemin ja lukemat olisivat voineet olla paljon rumemmatkin.

Kemi ei ota pinnan pinnaa KuPS:lta (enkä usko myöskään HIFK:n voittoon). Interillä on hyvät asetelmat viimeiselle kierrokselle, vaikka tällä hetkellä ovatkin vaarassa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mitä Ilvekseen tulee, on suuri pelko siitä että joukkue hajoaa tämän kauden jälkeen pahasti. Tampereella ei resurssit vielä ole sitä mitä kestomenestykseen tarvittaisiin, ja siellä osataan hienosti vältettä myöskin liiallista riskinottoa.

Ei hajoa. Rungon kanssa on sopparit jo olemassa. Toki Tendeng ja Soisalo myytänee ulkomaille, mutta näillä rahoilla ja kassassa olevalla ylijäämällä korvaajat löydetään.

Kärkipelaajat puuttu tältäkaudelta (Hjelm, Hilska, Lada, Sentamu = 3 maalia, joista 1 pilkulta (Lada)). Eli sellasen mettästykseen...

Ilveksen sopimuspelaajat 2017:

Maalivahdit:
1 Mika Hilander

Puolustus:
2 Antti Hynynen
4 Felipe Aspegren
16 Tatu Miettunen
27 Martti Haukioja

Keskikenttä:
7 Marco Matrone
11 Mikael Soisalo
14 Tuure Siira
15 Lauri Ala-Myllymäki
20 Reuben Ayarna
22 Emile Paul Tendeng
24 Artturi Ruuth

Hyökkäys:
13 Yunus Sentamu
 

Jeffrey

Jäsen
Pilkkutuomiot oli kyseenalaisia, mutta toinen noista tuli vasta, kun peli oli ratkennut, eikä siitä tullut edes maalia. Kyllähän Vepsu lopulta tuhosi pelillisesti toisella jaksolla Kemin ja lukemat olisivat voineet olla paljon rumemmatkin.

Tottahan tämä. Ajattelin asiaa myös siltä kantilta, mikä oli tuon ensimmäisen jakson rangaistuspotkut, ja heti sitä seuranneen toisen maalin henkinen vaikutus joukkueeseen. Ilman rankkarituomiota kumpikin olisi jäänyt pois historiankirjoista.

Ei hajoa. Rungon kanssa on sopparit jo olemassa. Toki Tendeng ja Soisalo myytänee ulkomaille, mutta näillä rahoilla ja kassassa olevalla ylijäämällä korvaajat löydetään.

Ihan täytyy kyllä hattua nostaa, mikäli Tendengille ja Soisalolle löydetään vastaavat paikkaajat, vaikka rahaa olisi kuinka paljon käytettävissä. Soisalon kehityskaari on ollut tälläkaudella varsin poikkeuksellinen. Samaa voi sanoa myös Tendengistä sillä lisäyksellä, että myös scouttaus, sopeutuminen yms. asiat ovat menneet kyllä täysin nappiin.

Toki edelleen toivon Ilveksille kaikkea hyvää ja pysyn uskossani siitä, että Ilveksestä tullee nousemaan tulevaisuudessa se Klubin vuosittainen päävastus.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tottahan tämä. Ajattelin asiaa myös siltä kantilta, mikä oli tuon ensimmäisen jakson rangaistuspotkut, ja heti sitä seuranneen toisen maalin henkinen vaikutus joukkueeseen. Ilman rankkarituomiota kumpikin olisi jäänyt pois historiankirjoista.
Näillä voi tietysti spekuloida, mutta uskon, että tuossa olisi hyvinkin saattanut käydä Kemille, kuten kävi SJK:ta vastaan heille kotona. Vepsu olisi jatkanut pallonhallintapeliään kärsivällisesti ja pelin edetessä niitä tiloja olisi tullut Vepsulle enemmän ja enemmän Kemin juostessa perässä. Yhden maalin jälkeen olisi se toinen saattanut tulla aika nopeasti.

Ihan puhdasta spekulaatiota tietysti :)
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Paljon puhutaan SJK:n kohdalla noista menetetyistä pisteistä, mutta fakta on se että alkukaudella peli oli aivan sekaisin ja silloin niitä pisteitä menetettiin myös aivan luokattomilla peliesityksillä. Lisäksi pelaajahankinnat epäonnistuivat aivan täysin ja oliko että viisi pelaaja on pistetty pihalle kesken kauden. Virheitä on tehty paljon ja siihen nähden aivan käsittämätöntä että tässä on vielä pieni mahdollisuus jopa mestaruuteen. Virheitä on pystytty korjaamaan hyvillä hankinnoilla etenkin puolustuspäähän joka on ollut nyt aivan eritasolla ja lisäksi Ions on tuonut paljon tulivoimaa hyökkäykseen. Sarjan toisella puoliskolla SJK on kiistatta ollut sarjan paras joukkue ja noussut mukaan taistoon, mutta alkukauden sekoilut taisivat viedä mestaruuden. Joka tapauksessa ei tästä kaudesta paska maku suuhun tule jäämään loistavan loppukauden ansiosta ja pakko todeta että on kyllä mahtavaa ollut käydä katsomassa pelejä upealla stadionilla. Veikkausliigassa on tällä hetkellä hyvä pöhinä ja kausi saa arvoisen huipennuksen sunnuntaina.
 

Joghey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä Ilvekseen tulee, on suuri pelko siitä että joukkue hajoaa tämän kauden jälkeen pahasti. Tampereella ei resurssit vielä ole sitä mitä kestomenestykseen tarvittaisiin, ja siellä osataan hienosti vältettä myöskin liiallista riskinottoa. Itse näkisin Ilveksen enemmän tuollaisena suomalaisten lupausten ponnahduslautana. Tämä toki vähitellen muuttuu sielläkin organisaation kasvaessa, ja viimeistään stadikkaremppa antaa tälle kehitykselle kyllä mielettömän sysäyksen. Itse uskoisinkin, että juuri Ilves on vahvin kandidaatti pitkäaikaiseksi HJK:n haastajaksi.

Mikä tuon uuden Tammelan stadionin tilanne nyt muuten on? En muista asiasta nähneeni mitään arkkitehtikilpailuiden jälkeen ja otsikoissa onkin enemmän ollut ratikkaa ja monitoimiareenaa. Vaikka nykyinen stadion onkin todella sympaattinen, niin kyllähän Ilveksellä olisi tilausta uudelle nykyaikaiselle stadionille, josta löytyy katsomoiden lisäksi jotain muutakin kuin pari makkarakioskia. HJK-pelissäkin hetken aikaa jo jännitti, että hajoaako tuo lautakasa HJK-kannattajien hyppimisen seurauksena.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mikä tuon uuden Tammelan stadionin tilanne nyt muuten on?

Rakentaminen alkaa näillä näkymin 2018. Enssyksynä jo piti, mutta yx valitus viivästyttänee vuodella. Sitten Ilves pelaa Ratinassa kaksikautta ja sen jälkeen pääsee uuteen Tammelaan 2020 tai 21 (riippuu siis alotusvuodesta, 2,5 vuotta menee rakentamiseen).

Ihan täytyy kyllä hattua nostaa, mikäli Tendengille ja Soisalolle löydetään vastaavat paikkaajat, vaikka rahaa olisi kuinka paljon käytettävissä..

ei tietenkään löydy, koska ton tason pelaajat pelaa muualla kun veikkausliigassa. Mutta tämä nyt koskee kaikkia seuroja, ei edes Klubi pysty kansainvälisentason pelaajia kotiliigassa pitään.

Mutta siis koska niistä tulee rahaa, niin joukkueen Veikkausliigavahvuus vahvistuu.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Toivotaan vain että jos JJK tässä pystyy tänään suoran nousun varmistamaan niin jotain olisi taloudellisesti opittu viimematkasta tai varmaan sama kohtalo kun viimeksikin jolloin seuran taru oli lähellä loppua. Mielummin vaikka putoaminen mahdollisesti takaisin heti kauden jälkeen kun hirveää taloudellista riskiä, tai jos semmoinen otetaan pitäisi sitten kärkipään porukka pystyä rakentamaan. Kuitenkin "omat pojat" projekti ollut käynissä joten miksei veikkausliigassakin mennä suurimmaksi osaksi Jyväskyläläisellä osaamisella.

Ennakkolippujen myynti tämänpäivän JJK-AC Oulu matsiin lupaa melkein täyttä harjua joten jännittävä viimeinen matsi tiedossa, harmi että Oululta meni aikaisemmin jo mahdollisuus nousuun olisi tullut jännittävämpi matsi.

Mutta pakko todeta näin muuten että kyllähän futisessa pakko tykätä tästä kuitenkin että on tuo nousumahdollisuus ja yleensä panosta riittää kummallakin sarjatasolla viimeisille kieroksille asti. Toki futiksessa lähellekään kaikki seurat ei taloudellisesti voi hyvin mutta aina joku muu on tilalle jos yksi menee nurin.
 

Joghey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
JJK kesti ennakkosuosikin paineet ja nousi siis ensi kaudeksi Veikkausliigaan. Onnittelut Jyväskylään!

TPS sen sijaan saa karsinnoissa vastaansa joko Interin, HIFK:n tai Kemin. Kuten aikaisemmin jo pelkäsin, joutuu TPS pelaamaan kotiottelunsa keskiviikkona jo klo 15, koska Paavo Nurmen stadionilla ei ole valoja. Jää tämäkin pelin sitten näkemättä. Ketään tällä kertaa syyttelemättä, niin etäkannattajana ottaa päähän ihan älyttömästi, että Turusta löytyy Suomen mittapuulla hyvä jalkapallostadion, mutta vain yhdellä joukkueella on varaa pelata siellä.
 

mästaren

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, West Ham United, BVB, Habs
Niinhän siinä sitten menikin niikuin täälläkin jo todettiin että JJK nousi suoraan. Yhden pisteen marginaalilla tullut sarjavoitto olisi voinut mennä myöskin Tepsille mutta kuin ei. Jollakin tapaa jopa aika karulla tavalla TPS jäi kakkoseksi kuin miettii minkälaisia sulamisia on tullut. Kotkassa 3-1 johto menetettiin ja aikasemmassa TPS-JJK-matsissa Tepsi jäi tasuriin kun maalivahti ja puolustus lahjoittivat JJK:lle maalin. Eikä saa myöskään unohtaa että periaatteessa TPS hävisi myös kabineteissa kun Jaro-ottelussa pietarsaarelaiset peluuttivat edustuskelvotonta pelaajaa. Ja protestia ei tehty. Eli jossiteltavaa jäi aika paljon.

Näin kun miettii ketä karsinnassa vois tulla vastaan Tepsille niin todennäköisin vastus on kyllä HIFK vaikka Inter on myös vahva ehdokas. Ellei Inter voita Vantaata ei heillä myöskään oo mitään tekemistä Veikkausliigassa. Kemiä tietysti toivois eniten koska he taitavat olla se "helpoin" vastus.

Ja kaikki saarella on jo virittäytynyt juhlatunnelmaan joten eiköhän se mestaruus sinne mene :) jännitettävää ainakin riittää näin puolueettomana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös