Vegas Golden Knights 2021–2022

  • 72 770
  • 341

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2021-2022?

  • Mestaruuteen

    Ääniä: 4 5,4%
  • Finaaliin

    Ääniä: 6 8,1%
  • Konferenssifinaaliin

    Ääniä: 23 31,1%
  • Konferenssivälierään

    Ääniä: 24 32,4%
  • Pudotuspelien avauskierrokselle

    Ääniä: 15 20,3%
  • Pudotuspelien ulkopuolelle

    Ääniä: 2 2,7%

  • Äänestäjiä
    74
  • Poll closed .

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Aika fifty-sixty tuloksekasta kiekkoa pelaa Vegas nyt.
Otetaan tuokin takaisin. Viimeisissä kymmenessä ottelussa Vegasilla on kahdeksan voittoa ja kaksi tappiota. Onhan tuo paljon parempi kuin fifty-sixty.

Ei sitten kelvannut Paulin taikakaulin sen pidempään DeBoerille, vai mikä on, kun lähetettiin takaisin Horsiesiin (Henderson). Sen verran komea tuo huopahattu on, että sellainen pitänee hankkia Cotterin faniclubin ykkösjäsenellekin (allekirjoittaneelle), heh!
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
15/82 Vegas vs. Vancouver

Kapteeni Stone palasi kokoonpanoon. Hän otti paikkansa kakkosketjun laidasta Dadonovin ja Stephensonin rinnalta siirtäen Kolesarin kolmoslinjastoon ja Amadio otti Cotterin jättämän paikan nelosesta. Martinez ei ollut pelikunnossa, joten Hutton teki Vegas-debyyttinsä pelaten kolmosparissa Coghlanin kanssa. McNabb siirtyi Theodoren vierelle. Lehner aloitti maalissa. Carrier puolestaan on virusprotokollassa. Ykkösylivoima oli Theodore-Stone-Stephenson-Dadonov-Kolesar ja toinen koostumus viidellä neljää vastaan Pietrangelo-Coghlan-Marchessault-Smith-Roy. Vancouverillehan Vegas ei ollut koskaan hävinnyt runkosarjassa varsinaisella peliajalla saldon oltua ennen peliä 8-0-2. Tässäkään pelissä tappiota ei tullut, vaan voitto tyylikkäästi 7-4.

Arvosanataulukko
++
+ McNabb, Leschyshyn, Dadonov, Smith, Marchessault
+/- Lehner, Theodore, Pietrangelo, Coghlan, Hague, Hutton, Stone, Roy, Howden, Stephenson, Janmark, Kolesar
- Rondbjerg, Amadio
--

Canucks meni johtoon kolmannella minuutilla. Stone menetti kiekon hyökkäysalueella lähellä siniviivaa Höglanderille, joka tuuppasi kiekon ohi pinchaavan Theodoren keskialueelle Millerille. Tämä pääsi puolittain läpi eikä McNabb ehtinyt kaventaa enää häneen kiinni, vaan Miller päätti kuljetuksen laukaukseen vasemmasta laidasta takakulmaan. Theodoren olisi pitänyt lukea paremmin tilanne ja peruuttaa eikä puolustaa eteenpäin, vaikka DeBoer onkin ohjeistanut puolustamaan eteenpäin menetysten jälkeen, mutta ei silti hullunrohkea pitäisi olla, koska ei tuossa ollut mahdollisuutta ehtiä kiekkoon ennen Nilsiä. Paluunsa jälkeisessä toisessa vaihdossa Stone oli taas taakaksi joukkueelle ottaen jäähyn. Sen Vegas kesti, mutta jälkimainingeissa Vancouver meni 0-2 johtoon, kun Hunt pelasi siniviivasta ristiin kulmaan Garlandille, joka käänsi ykkösellä maalin eteen ja Pearson ohjasi luistimellaan kiekon takakulmaan, kun Hague oli sijoittuneena liian korkealle jättäen Pearsonin yksin maalille ja samalla Theodore oli osasyyllinen tähänkin maaliin, koska hän ei saanut katki Garlandins syöttöä maalin kulmalla seistessään. Kahden ensimmäisen maalin perusteella olin jo valmis antamaan Stonelle ja Theodorelle miinukset, mutta he paikkasivat myöhemmin tekosiaan.

Vegas kavensi avauserän viime hetkillä, kun kauden toinen 5v3-ylivoima toi tulosta. Stone petasi takakolmiossa vetopaikan Theodorelle, jonka one-timer osui Demkon patjaan. Stephenson siirsi maalin kulmalta kiekon maalin eteen ja Dadonov siirsi sen rystyltä maaliin. 2-2 tasoituksesta vastasi 25. minuutilla Smith. Pietrangelo katkoi keskialueella Canucksin hyökkäyksen ja antoi ristipiston vasempaan laitaan välittömästi painopisteen kääntäen. Leschyshyn ohjasi matkalta kiekon Smithille, joka pääsi vasemmasta laidasta pujahtamaan hyökkäysalueelle ja ampui ranteella kiekon yläriman alle. Leschyshynin keskikaista-ajo teki tarvittavan tilan laukaukselle. Samalla Leschyshyn sai ensimmäisen NHL-pisteensä. Viiden minuutin päästä isännät menivät johtoon, kun tasavajaalla Theodore vuorostaan onnistui oikea-aikaisessa pinchaamisessa toisin kuin avausmaalissa. Hän nappasi kiekon Garlandilta ja siirsi sen toiselle puolelle McNabbille, joka kiskaisi ranteella takayläkulmaan. Kolme minuuttia ennen taukoa Canucks tasoitti 3-3:een. Ensin Vegasin oma 3v2-hyökkäys epäonnistui, kun Coghlanin syöttö laidasta luukulle katkottiin. Kolesar haki kulmasta irtokiekon ja pelasi sen ränniä pitkin viivaan, mutta siellä ei ollutkaan ketään. Höglander pääsi puolittain läpi oikeasta laidasta, kun kiekko kiersi keskialueen puolelle. Lehner torjui suoran laukauksen, mutta ei huomannut pudottaneensa kiekkoa taakseen ja Nils survoi sen sisään Huttonin katsellessa vierestä.

Päätöserän Vegas voitti 4-1. Ajassa 42:20 syntyi Leschyshynin NHL-uran ensimmäinen maali. Hague syötti siniviivassa tanssien rystyltä oikeaan laitaan Kolesarille, joka jatkoi kulmaan Dadonoville. Tämä käänsi maalin eteen ja Leschyshyn ohjasi Demkon längistä kiekon verkkoon. Maali tarkoitti sitä, että Golden Knightsin seurahistorian kuusi ensimmäistä varausta vuodelta 2017 (Glass, Suzuki, Brännström, Hague, Leschyshyn ja Rondbjerg) ovat onnistuneet maalinteossa NHL:ssä. Huikea tilasto ja kertoo siitä, että ensimmäinen varaustilaisuus meni tuoltakin osin erittäin nappiin. Seuraavana listalla olisi neloskierroksella poimittu venäläismaalivahti Zhukov, mutta hän nyt tuskin on NHL:ssä ikinä edes pelaamassa saatika tekemässä maalia, koska tällä hetkellä hän torjuu kiekkoja Tsekin toisella sarjatasolla, heh.

Vancouver tasoitti alle minuutin päästä. Nelosketju ja ykköspakkipari ei saanut pysäytystä aikaan omalla alueella päädyssä tai laidoissa, vaan juoksi kiekon perässä. Esimerkiksi Pietrangelo ei kyennyt liimaamaan Milleriä päätyyn, vaan tämä pysyi liikkeessä ja tuuppasi kiekon kohti viivaa Hughesille, joka puolestaan pyörähti pois Janmarkin taklauksen alta levittäen kiekon Myersille, joka toimitti viivasta maalille pelivälineen. Lehner torjui eteensä ja maalin kulmalta Höglander siivosi karat sisään Rondbjergin oltua myöhässä. Voittomaali syntyi viiden minuutin päästä. Ensimmäistä kertaa 64 peliin Vegas sai kuusi YV-tilaisuutta yhteen peliin ja värkkäsi illan toisen YV-säkin, kun takakolmiossa Coghlan ja Pietrangelo kierrättivät pelivälineen oikeaan siipeen Marchessaultille, jonka rannelaukaus painui takayläkulmaan ohi Boesesin blokin. Maali oli Joonatanille sadas kultaisissa ritareissa runkosarjassa ja hän saavutti tuon rajapyykin ensimmäisenä. Karlsson on listan toinen 97 maalilla. Lisäksi jälleen hyviä asioita tapahtui, kun Marchessault sai operoida siivessä ylivoimalla eikä neliön keskellä, koska hänen laukauksensa on joukkueen parhaimmistoa. Tällä hetkellä hän on jopa 40 maalin tahdissa.

Päätöskympillä Vegas iski vielä kahdesti. Ensin 2v1-vastahyökkäyksestä Stone malttoi odottaa Ekman-Larssonin heittäytymisen jäihin ja syötti sitten takatolpalle tyhjiin Dadonoville. Minuutin päästä puolestaan Smith haastoi suoraluistelemalla 1v1-tilanteessa Myersin, joka puolusti Smithin haaston onnistuneesti. Kiekko lipui Demkolle, joka sähläsi sen mailalla pelatessaan takaisin isännille ja paikalle taustalta pyyhältänyt Marchessault kiitti lahjasta maalin edestä.

Leschyshyn saa tietysti plussan 1+1 tehoistaan. Hän avasi kerralla sekä maali- että syöttötilinsä:







Muista kahden tehopisteen miehistä plussat lähtevät Smithille ja Marchessaultille. Tehoja tarvittiin kärkipelaajilta ja niitä myös saatiin, joten silloin on syytä palkita heidät tunnustuksella arvosanataulukkoon, ei kai siinä kummempaa. Stephensonin tosin jätin 0+2 tehoin neutraaliksi, kun ei hän niin näkyvä ollut kuin edellä mainittu kaksikko. Smithin viimeistely oli erinomainen toisessa maalissa eikä Marchessault jäänyt pekkaa pahemmaksi sadannessa ritarimaalissaan:




Dadonov puolestaan mätti jopa 2+1 tehot ollen tehopistekuningas. Hän oli kahdesti oikeassa paikassa oikeaan aikaan putaten melkein tyhjiin. Alustus Leschyshynin osumaan oli komea. Daddylla on nyt koossa kahdeksan pistettä 15 peliin, joten ei hän täysin turhake ole ollut, vaan ihan pätevä keskiketjujen laituri toistaiseksi. Noiden tehopisteiden myötä hän muuten ohitti Zykovin Vegasin parhaana venäläissyntyisenä pistemiehenä, heh. McNabb puolestaan saa alakerrasta plussan tehtyään yhden komean maalin ja selviten virheittä muutoin. Tehotilasto oli +1 ja blokkeja kertyi kuusi. Lisäksi hän avauserän lopussa jysäytti melkoisen pommin Podkolziniin siniviivaa puolustaessaan ja Ekman-Larssonin tultua puolustamaan ryntäämällä Vegas sai ylivoiman, joka johti sitten kavennukseen:




Rondbjerg saa miinuksen nukahduksestaan Höglanderia vastaan 4-4 tasoituksessa. Hän hukkasi vain miehensä omalla alueella. Vastapainona avauserässä alussa hän jatkoi keskialueelta kiekon hyvin eteenpäin luoden 2v1-tilanteen. Amadio pelasi seinän Howdenin kanssa ja onnistui sitten jotenkin laukomaan ohi täysin tyhjästä maalista vasemmalta takakulmalta, joten siksi Amadiokin saa miinuksen oltuaan sitten muutoin aika näkymätön ja osin pehmeäkin kamppailuissa. Rondbjergkin pelasi toistaiseksi vaisuimman pelinsä yhtä välähdystä lukuun ottamatta.

Lehner päästi neljä, joten plussaa ei oikein voi antaa. Kolmas maali oli otettavissa ja ehkä ensimmäinenkin. Kakkoserässä eritoten hän selvisi perustorjunnoilla, kun Vancouver ylivoimillaan ampui vaisuja one-timereita kaukaa laidoista kuten toisinaan Vegas. Päätöserässä hän nollasi Podkolzin one-timerin keskeltä hanskallaan ja puolestaan sai toisen erän lopussa tultua sen verran vastaan, että Miller hukkasi läpiajossa kiekon kämmeneltään saamatta vetoa aikaan. Toisen erän alussa puolestaan hän peitti riittävästi maalia 3v1-hyökkäyksessä. Hague piti kiinni syötön ja Lehner pakotti Boeserin ampumaan laidasta tolppaan. Tuota edelsi Marchessaultin laukaus toisessa päässä slotista rajusti vasemmalta ohi ja kiekko kiersi rännistä keskialueelle.

Pietrangelolle olisi voinut ehkä plussan antaa, kun kahden syötön lisäksi hän 12. minuutilla katkoi 2v1-tilanteessa Boesesin lätyn kohti Dickinsonia, mutta ei hän ollut niin dynaaminen kuin parhaimmillaan, joten arvosana jäi neutraaliksi. Hague punnersi kertaalleen 36. minuutilla kulmasta hyvin maalille nostaen kohti etuyläkulmaa, mutta Demko torjui kilvellään kiekon ilmaan ja jatkotilanteessa ykkösketjun laiturit löivät kiekkoa ilmasta tuloksetta kohti maalia. Roy puolestaan kertaalleen teki jo tavaramerkiksi tulleen riiston päädyssä taklaamalla ja petasi tontin maalin eteen, mutta Demko ryösti Smithin. Janmarkista todettakoot se, että hän ehti kahdeksassa minuutissa kerätä teholukeman -3. Ei hän toki ollut mitenkään noihin maaleihin syyllinen, joten siksi arvosana on neutraali. Enemmän kuitenkin pitäisi saada aikaan, koska hänellä on yksi syöttöpiste kymmenessä ottelussa ja nelosketjun tulokkaatkin ovat tuottaneet enemmän hyökkäyssuuntaan yli miljoonan halvemmilla sopimuksilla. Hutton puolestaan debyytissään katseli vierestä kolmatta vieraiden maalia. Peruspuolustajan prototyypiltähän hän vaikutti eikä sikäli tehnyt erityistä vaikutusta. Kaipa hän muutaman pelin pystyy Martinezia tuuraamaan, mutta ei hän Sbisan, Merrillin tai Holdenin veroinen leftin yleispuolustaja ole läheskään. Olemus on kertakaikkiaan tasapaksu.

E: No nyt on myös Marchessault virusprotokollassa. Hyvästi 40 maalin kausi.


 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Maali tarkoitti sitä, että Golden Knightsin seurahistorian kuusi ensimmäistä varausta vuodelta 2017 (Glass, Suzuki, Brännström, Hague, Leschyshyn ja Rondbjerg) ovat onnistuneet maalinteossa NHL:ssä. Huikea tilasto ja kertoo siitä, että ensimmäinen varaustilaisuus meni tuoltakin osin erittäin nappiin.

Tuo varaustilaisuus meni toki vähintään ok ja Suzuki varsinkin on jo nyt osoittanut olleensa erinomainen haku numerolla 13. Harmi, että riataripaidassa ei päästy ihastelemaan hänen otteitaan. Vegasin ensimmäisenä varaama (numerolla 6) Glass ei ole kuitenkaan täyttänyt missään vaiheessa häneen kohdistettuja odotuksia. Toki useilla loukkaantumisilla on osansa tässä ja aikaa on, mutta ainakin toistaiseksi hänen varaamistaan voi pitää hutina. Brännströmkaan (varausnumero 15) ei ole vielä NHL-tasolla esittänyt juuri mitään, mutta eivät ole sen kummenpia otteita esittäneet muutkaan samassa nipussa ( vuoroilla 14-18) muiden joukkueiden varaamat puolustajat (Foote, Välimäki, Liljegren, Vaakanainen), joten varaus oli tällä tietoa ihan hyvä. Semminkin, kun Brännströmia käytettiin muiden ykköskierroksen varaustemme tapaan kauppatavarana. Hague oli kiistatta mainio haku toiselta kiekalta. Leschyshyn ja Rondbjerg ovat myös viimeistään tällä kaudella osoittaneet, että ovat vähintään ihan hyviä hakuja noilla varausnumeroilla (62 ja 65). Toki ilman Vegasin tämän kauden alun loukkaantumissumaa kumpikin pelaisi vielä tällä hetkellä Hendersonissa. Jämäkierroksilta löytyy vielä lisää onnistuneita hakuja: Elvenes, Dugan ja Jones, joten hyvinhän se tilaisuus meni, joskaan ei mielestäni nappiin.

Viime viestissäni peräänkuulutin terveiltä avainmiehiltä, Pietrangelo, Theodore, Marchessault ja Smith, parempia otteita. Jokainen vastasikin huutoon ja Vegas piristyi. Valitettavasti vahvavireinen Marchessault joutui koronapaussille, joten nyt kentälle palanneen Stonen on otettava hänen paikkansa eturivissä. Toivottavasti sairastupa jatkossa muutenkin ennemmin tyhjenisi, eikä täyttyisi, niin viime yön harmittava kotitappio jäisi harvalukuisten joukkoon ja playoff-juna puksuttaisi jatkossakin raiteillaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eichelillä ei ole näköjään omaa ketjua ja on nykyään Vegasin pelaaja, joten laitan tämän tänne. Ilmeisen huonossa kunnossa se välilevy on ollut. Muuten operaatio hoitui raporttien mukaan suunnitellusti eli hyvin.

Tähän taisi ratketa kauden 2022 Stanley Cup.

13-kertoimella palauttaa Coolbetillä...
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Tähän taisi ratketa kauden 2022 Stanley Cup.

13-kertoimella palauttaa Coolbetillä...


Kova on kyllä Vegas kun noin tylytti vajaalla rosterilla. Noh, laitoin all-in Kannun voitosta noille pari päivää sitten. Lähinnä sai vaan vakuuttua asiasta lisää.

Eichelin onnistunut leikkaus ja tuleva LTIR kikkailu tekee tuosta ylikylän jengin ja ratkaisevan pesäeron muihin kevään peleissä.

Mä en usko, että tuota kikkailua ainakaan Eichelin kanssa tehdään. Jos toipuminen sujuu hyvin niin paluu olisi nykyennusteiden mukaan siinä olympiatauon jälkeen eli noin vuosi siitä kuin Eichel on edellisen kerran pelannut. Kautta on tuossa vaiheessa jäljellä reipas kolmekymmentä peliä, tuntuisi aika hullulta pitää Eichelia poissa kokoonpanosta melkein 40 % runkosarjasta ja sitten toivoa, että se löytää vireensä heti pudotuspeleissä (jolloin tuota pelitaukoa on jo paljon yli vuoden).

Tulee noita loukkaantumisia tietysti muillekin pelaajille, mutta tuleeko niin paljoa, että saavat Eichelin verran tungettua LTIR:lle?

Toki Vegas on aika suuri suosikki Eichelin kanssa vaikka sieltä jotain Reilly Smitheja täytyisikin pistää pois.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
16/82 Vegas vs. Carolina

Martinez oli yhä sivussa, joten Hutton jatkoi Coghlanin parina. Lehner oli maalissa. Kolesar tuurasi Marchessaultia ykkösketjussa. Amadio palasi kolmosketjuun Janmarkin ja Leschyshynin viereen, kun ylös nostettu Cotter palasi nelosvitjaan. Bärtschi oli mukana lämmittelyssä, muttei kokoonpanossa.

Arvosanataulukko
++
+ Amadio, Howden, Hutton, Hague
+/- Lehner, Pietrangelo, Theodore, McNabb, Coghlan, Roy, Smith, Kolesar, Stephenson, Dadonov, Stone, Leschyshyn, Rondbjerg, Cotter
- Janmark
--

Lopputuloksena oli 2-4 tappio. Avauserässä ja päätöserässä oli samoja ongelmia eli avaukset löysivät kyllä omia pelaajia keskialueelta hyvin, mutta hyökkäyssiniviivan ylittäminen ei enää onnistunutkaan, vaan sitä Canes puolusti hienosti ja kun vegasilaiset puskivat alivoimaisina eteenpäin kiekkoa kuljettaen, heidät oli helppo kiilata laitoihin siniviivan kulmissa ja pakottaa päätydymppauksiin, jotka vieraiden liikkuva alakerta kävi poimimassa ennen Vegasin karvaajia. Noissa erissä Vegas sai vain seitsemän vetoa kohti maalia. Toinen erä oli hyvä ja silloin pidempienkin hyökkäysten luonti onnistui, mutta yksi hyvä 20-minuuttinen ei riitä tässä sarjassa.

Canes iski avauserän jälkimmäisellä kympillä pari osumaa. Ensin Trocheck jätti kiekon siniviivan tuntumassa Necasille, joka tuli tuoreilla jaloilla vaihdosta hyökkäysalueella ja pyyhälsi ohi Kolesarin. Samalla Stephenson ei seurannut painottomalta puolelta DeAngelon nousua. Sentterinä tuurannut Dadonov ei saanut katki poikittaissyöttöä ja DeAngelo naulasi oikeasta laidasta kiekon etukulmaan ohi Haguen blokin. Toinen maali syntyi ylivoimalla upean liikuttelun päätteeksi. AV-neliö sahattiin poikki ja pinoon, kun Svechnikovin poikittaissyöttö löysi Teräväisen. Tämän one-timer kilpistyi takapatjaan, mutta Aho siivosi paluukiekon verkkoon maalin edestä. Tuo maali oli enemmän Canesin hyvyyttä kuin Vegasin alivoiman huonoutta, koska niin paljon Stone ja Stephenson varsinkin joutuivat juoksemaan kiekon perässä. Vegas tuli tasoihin toisen erän alussa. Ensin Coghlan siirsi oman alueen päädyssä kiekon Huttonille, joka purki lasin kautta. Keskialueella Howden pyyhälsi takamatkalta vauhdilla ohi B. Smithin päästen läpiajoon ja viimeisteli sitten kämmeneltä kilpikulmaan. 2-2 tasoituksessa puolestaan Stone ja Stephenson karvasivat erinomaisesti kiekon Vegasille Canesin hyökkäysalueella taas sen jälkeen, kun yksi alueellevienti oli tupannut hyökkäyssiniselle ja Stonen piti luopua hetkeksi kiekosta, mutta se saatiin tosiaan takaisin ja päädystä Stone pelasi maalin eteen liukuneelle Theodorelle, jonka kolmas yritys ohitti vihdoin Raannan. Päätöserän alussa Canes teki voittomaalin jo toisella minuutilla. Aho kiersi maalin, pelasi viivasta nousseelle Bearille, joka ampui takapatjaan ja paluukiekon ampui sisään Jarvis, kun Theodore hukkasi hänet maalin edessä. Neljännen maalinsa Carolina teki 53. minuutilla. Necas syötti laidasta slottiin Teräväiselle, jonka one-timerin peittämisestä Howden oli vähän myöhässä. Samalla Coghlan hukkasi maalin kulmalla Trocheckin ja tämä iski paluukiekon pömpeliin. Käytännössä siis kolme maalia neljästä Canes teki Lehnerin patjatorjuntojen paluukiekoista reagoiden Vegasin puolustajia paremmin irtokiekkoihin.

Plussat menevät neljälle yksilölle. Hutton keräsi 0+1 tehot peruspuolustajana ja oli omalla alueella sopivan näkymätön, joten se riittää plussaan. Howden puolestaan teki niin komean osuman, että siitä pitää palkita. Neljännessä maalissa olisi toki voinut ennakoida vähän paremmin Necasin syötön laidasta Teuvolle, mutta ei tuo suuri sijoittusmisvirhe ollut. Amadio puolestaan alusti kolme maalipaikkaa ja olisi ansainnut ainakin yhden syöttöpisteen. Coghlanille ja Janmarkille hän petasi hyökkäysalueella avonaiset one-timerpaikat siipiin ja lisäksi vapautti kertaalleen passillaan laidasta keskelle Janmarkin nokikkain Raannan kanssa. Samasta syytä Janmark saa miinuksen eli hän tuhlaili ja kauden avausmaali uupuu yhä. Hague puolestaan saa plussan, koska hän liikutti alakerrasta minusta parhaiten kiekkoa eteenpäin ja oli erittäin varmaotteinen eikä kiirehtinyt paineen alla kertaakaan. Theodoren plussa puolestaan suli siihen, että Jarvis hukkui häneltä voittomaalissa. Lisäksi hän kaatui päätöskympillä ikävästi laitaan päätään satuttaen. Toinenkin loukkaantuminen tuli, kun Ahon maila nousi lopussa Dadonovin visiirin alle ja verta valui jäälle, mutta Dadonov kuitenkin pystyi pelaamaan jo seuraavassa pelissä, joten suurta tuhoa ei tullut. Muista pelaajista Cotterilta jäi mieleen yksi spurtti avauserästä oikeaa laitaa pitkin, mutta rystykuti laidasta oli pehmoinen. Stephenson puolestaan kellotti jääaikaa peräti 22:48.

17/82 Vegas vs. Detroit

Detroit vieraili Vegasissa ensi kerran 971 päivään. Lehner jatkoi maalissa. Theodore ei ollut pelikunnossa edellisen pelin kaatumisen jälkeen, mutta Whitecloud teki paluun kokoonpanoon saatuaan käden kuntoon ja otti paikan McNabbin viereltä. Hyökkäyksessä Amadio joutui Carrierin ja Joonatanin seuraan protokollaan, joten Bärtschi nousi kokoonpanoon kolmosketjun laitaan. Muut ketjut olivat ennallaan. Jones ja Miromanov saivat myös kutsut ylös, mutta eivät olleet pelaavassa kokoonpanossa.

Arvosanataulukko
++ Whitecloud
+ Stone, Roy, Pietrangelo, Hague, Cotter
+/- Lehner, Hutton, McNabb, Coghlan, Smith, Leschyshyn, Kolesar, Stephenson, Dadonov, Bärtschi, Howden, Rondbjerg, Janmark
-
--

Voitto irtosi maalein 5-2. Avauserä oli maaliton. Detroit oli siinä jopa niskan päällä, mutta Namestnikov muun muassa hukkasi 3v1-hyökkäyksen laukoen ohi takakulman. Lisäksi Pietrangelo pelasti yhden maalin, kun Raymond sai syötön päädystä maalin eteen ja Lehner oli poissa paikaltaan, mutta Pietrangelo venytti lapansa Raymondin vedon eteen eikä ruotsalainen osunut tyhjiin.

Avausmaalissa Stone rouhi kiekon kulmasta viivaan Pietrangelolle, joka toimitti maalille ja Hague iski irtokiekon sisään, kun kukaan ei seurannut hänen nousuaan viivasta maalin eteen ja Dadonov sitoi siellä puolustajan irti kiekosta varastaen samalla Stonen syöttöpisteen hipaisullaan. Toisessakin maalissa päätypelaaminen ja kulmaralli toi tulosta, kun Hague kierrätti viivasta kiekon takaisin syvyyteen Howdenille, joka raapi kiekon viereen Stonelle, joka puolestaan nousi hieman esiin ja lähetti sitten poikittaissyötön oikealle takatolaplle Whitecloudille ja tämän sijoitus längistä ohitti Greissin. Detroit kavensi toisen erän puolivälissä. Larkin sai päädystä syötön 2v2-tilanteesta Fabbrilta maalin eteen, kun Bärtschi seisoi tumput suorina vieressä maalin takana. Lehner nollasi Larkinin kaksi rystykutia, mutta kolmoskiekon survoi maaliviivalta sisään G. Smith, kun Pietrangelo ei saanut tätä kuriin. Tuosta kului kuitenkin vain pari minuuttia, kun Roy otti hyökkäyspään aloitusvoiton Rasmussenia vastaan ja Whitecloudin rannelaukaus viivasta painui maaliin DeKeyserin housunpuntin kautta. Whitecloud teki paluussaan siis jo toisen osumansa ja tuo oli ensimmäinen kerta hänen urallaan, kun hän osui kahdesti samassa pelissä. Hieno tapa palata rosteriin uuden sopimuksen solmimisen jälkeen. Toisen erän lopussa Vegas teki vielä neljännen osuman samaan erään, kun Detroit ei päässyt omista millään pois karvauksen alta. DeKeyserin purku kilpistyi viimeisenä laidassa Kolesariin, joka siirsi kiekon keskelle Cotterille ja tämä jatkoi maalitehtailuaan upottamalla rannelaukauksen puolustajan jaloista yläkulmaan. Päätöserässä McNabb siirsi päädyssä kiekon Whitecloudille maalin takana. Tämä avasi pystyyn ohi karvauksen keskialueelle. Leschyshyn jatkoi kiekon laidasta keskelle Janmarkille ja tämä jatkoi niin ikään yhdellä kosketuksella vastustajan puolustajien selustaan luistelleelle Smithille, joka päätti nopean suorahyökkäyksen rystyviimeistelyyn oikeaan alakulmaan päästyään nokikkain Nedeljkovicin kanssa. Lohtuosuman Detroit sai toiseksi viimeisellä minuutilla, kun Lehner yritti purkaa kiekon maalin takaa laittamalla sen vauhdilla ränniin, mutta Gagner tuli vastaan laidassa eikä Smith saanut jatkettua kiekkoa ulos alueelta, vaan peliväline kimposi maalin eteen Velenolle ja tämä veivasi kämmeneltä kiekon reppuun.

Whitecloud saa tuplaplussan ensimmäisestä kahden maalin illastaan. Lisäksi hän sai kolmossyötön viidenteen maaliin mainiosta avauksestaan. Jääaikaa paluussa tuli 20:48 ja riistoja oli yksi. Stone saa plussan kahdesta alustuksestaan, joista jälkimmäinen oli kaunis poikittaissyöttö ja siitä hän sai myös ainoan tehopisteensä. Roy puolestaan sai yhden syöttöpisteen aloitusvoitostaan ja lisäksi vapautti kertaalleen Janmarkin läpiajoon keskialueelta, mutta tämä ampui patjoihin, joten tässäkin pelissä ruuti oli märkää. Olympiaunelmalle voinee hiljalleen sanoa hyvästit, kun hän ei saa tulosta aikaan millään ja Ruotsilla on parempiakin hyökkääjiä valittavana. Cotter puolestaan maalinsa lisäksi loi itselleen pari muutakin vetopaikkaa oikeassa laidassa ollen sikäli näkyvä hyökkäysalueella. Pietrangelo puolestaan pelasti avauserässä sen Raymodin varman maalin ja hyökkäyssuuntaan toimitti useasti kiekon perille maalin eteen aiheuttaen uhkaa ja yhdestä paluukiekosta Hague niittasikin pelivälineen pussiin. Pietrangelo myös paikkasi ykkösylivoimassa Theodorea ja kertaalleen Dadonov ohjasi hänen syöttönsä kohti Greissiä vaarallisesti. Hague puolestaan maalinsa lisäksi nousi pari muutakin kertaa oikea-aikaisesti esiin siniviivasta ja hankki muun muassa yhden ylivoimankin. Kahdeksan tehopistettä 17 otteluun on vain kaksi vähemmän kuin Pietrangelolla ja kolme vähemmän kuin Theodorella. Coghlanista mainittakoon se, että hän otti lopussa kivuaalisti osumaa kiekosta, mutta eiköhän hän ole kunnossa ensi pelissä.

Bärtschi pelasi Vegas-debyytissään 13:54 ja tosiaan teholukema oli -1, kun hän oli osasyyllinen vieraiden avausmaaliin pelaten löysästi Fabbria vastaan päädyssä. Jokusen kerran hän paini kohtalaisesti hyökkäysalueella maalin takana, mutta aika tasapaksu esitys oli. Stephensonin vitjalla oli joitakin hyviä kulmaralleja, mutta päätin antaa vain Stonelle plussan silti tuosta ketjusta. Kaikkinensa jääaika jakautui yläkerrassa tasaisemmin kuin viime pelissä, kun yksikään hyökkääjä ei pelannut yli 18 minuuttia. 5-1 johdossa oli tietysti helppo säästellä kärkihevosia.

Tuo varaustilaisuus meni toki vähintään ok ja Suzuki varsinkin on jo nyt osoittanut olleensa erinomainen haku numerolla 13. Harmi, että riataripaidassa ei päästy ihastelemaan hänen otteitaan. Vegasin ensimmäisenä varaama (numerolla 6) Glass ei ole kuitenkaan täyttänyt missään vaiheessa häneen kohdistettuja odotuksia. Toki useilla loukkaantumisilla on osansa tässä ja aikaa on, mutta ainakin toistaiseksi hänen varaamistaan voi pitää hutina. Brännströmkaan (varausnumero 15) ei ole vielä NHL-tasolla esittänyt juuri mitään, mutta eivät ole sen kummenpia otteita esittäneet muutkaan samassa nipussa ( vuoroilla 14-18) muiden joukkueiden varaamat puolustajat (Foote, Välimäki, Liljegren, Vaakanainen), joten varaus oli tällä tietoa ihan hyvä. Semminkin, kun Brännströmia käytettiin muiden ykköskierroksen varaustemme tapaan kauppatavarana. Hague oli kiistatta mainio haku toiselta kiekalta. Leschyshyn ja Rondbjerg ovat myös viimeistään tällä kaudella osoittaneet, että ovat vähintään ihan hyviä hakuja noilla varausnumeroilla (62 ja 65). Toki ilman Vegasin tämän kauden alun loukkaantumissumaa kumpikin pelaisi vielä tällä hetkellä Hendersonissa. Jämäkierroksilta löytyy vielä lisää onnistuneita hakuja: Elvenes, Dugan ja Jones, joten hyvinhän se tilaisuus meni, joskaan ei mielestäni nappiin.
Kyllä, nappiin oli ehkä hitusen yläkanttiin sanottu voitonjälkeisessä kiimassa, koska Glass tosiaan ei ole lunastanut ainakaan vielä odotuksia, mutta muutoin McPhee ja McCrimmon onnistuivat poimimaan laajan kattauksen NHL-pelaajia, kun alakierroksilla tosiaan otettiin vielä Elvenes, Dugan ja Jones.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
18/82 Vegas vs. Columbus

Kotiputki päättyi Columbusta vastaan. Pacioretty oli toipunut murtumasta harjoituskuntoon ja otti niissä Kolesarin paikan Royn ketjusta, mutta itse pelissä Janmark pelasi Royn ja Smithin kanssa sen jälkeen, kun hän totesi itsensä pelikuntoiseksi ottelun alla oltuaan poissa aamujäiltä. Stone jatkoi Stephensonin ja Dadonovin kanssa. Kolmosketjussa Jones teki NHL-debyyttinsä korvaten Bärtschin ja Kolesar putosi toiseen laitaan. Cotter ja Rondbjerg saivat jatkaa Howdenin laidoilla. Puolustuksessa Theodore oli yhä sivussa Martinezin tapaan, mutta Shea luisteli sentään punaisessa paidassa ilman kontaktia. Pakkipareja oli sotkettu, kun Hutton pelasi Whitecloudin kanssa ja McNabb Coghlanin. Brossoit aloitti maalissa.

Arvosanataulukko
++
+ Janmark, Leschyshyn, Kolesar, Smith, Brossoit
+/- Pietrangelo, McNabb, Coghlan, Hutton, Whitecloud, Roy, Dadonov, Stephenson, Jones, Rondbjerg, Cotter, Howden
- Stone, Hague
--

Avausmaali nähtiin jo 45 sekunnin kohdalla. Sitä edelsi vieraiden suorahyökkäys, jossa Werenski tarjoili rystyltä oikeasta laidasta kiekon maalille ja Nyquist ohjasi sen patjaan. Taustalta tuli Jenner, joka ampui kakkoskiekon Brossoitin kautta kulmaan. Werenski haki irtokiekon kulmasta ja pelasi sen viivaan Beanille. Stone oli myöhässä blokkaamassa rannelaukausta, jonka Nyquist ohjasi maalin kulmalta ohi Brossoitin, kun Pietrangelokin jätti liikaa etäisyyttä. Avauskymppiin Blue Jackets iski toistamiseenkin, kun alivoimalla Texier veivasi näyttävästi tiensä maalille oikeasta laidasta ohi alimpana olleen Stonen, joka vuoti kerrassaan karmeasti tuuratessaan hyökkäysalueen kulmaan noussutta Pietrangeloa. 1v1-haaston jälkeen Texier viimeisteli kylmästi kämmeneltä kilpikäden kainalosta pelivälineen takakulmaan. Tuo löperö puolustaminen toi kapteenille miinuksen. Avauserä oli kaikkinensa Columbuksen sen vietyä vedot 7-13. Yhtään laatupaikkaa Vegasilla ei ollut.

Vegas kavensi toisessa erässä 27. minuutilla, kun Stonen vitja pelasi todella pitkän vaihdon hyökkäysalueella Jennerin vitjaa vastaan. Tilalle hyppäsivät lopulta tuoreilla jaloilla kolmosketjun jantterit jatkamaan kulmarallia. Jennerin vitja joutui pelaamaan lopulta yli kaksiminuuttisen vaihdon ja se kostautui, kun Jenner itse antoi harhasyötön maalin takana suoraan Leschyshynille, joka käänsi maalin eteen ja Kolesar tinttasi suoraan syötöstä yläkulmaan tehden vihdoin kauden avausmaalinsa. Merzlikins torjui tuota maalia ennen 42 perättäistä laukausta Las Vegasissa viime kausi mukaan luettuna. Päätöserässä Vegas tasoitti alivoimalla, kun Smith aavisti Voracekin poikittaissyötön ja polki karkuun viimeistellen kämmeneltä ohi Merzlikinsin. Heti perään samalla alivoimalla myös Stephenson pääsi läpiajoon, mutta rystyuitto pysähtyi patjoihin. Voittomaali näki hallin valot ajassa 53:43. Jäällä ollut sekaketju Janmark-Leschyshyn-Kolesar rouhi päädyssä ja lopulta Kolesar syötti maalin takaa Haguelle, joka nousi esiin viivasta tinttaamaan vastakiekkoon. Maila meni rikki kiekkoa lämätessä, mutta samalla kiekko lipui sopivasti maalin kulmalle ja Janmark pussitti sen vapaasti tehden Kolesarin tavoin vihdoin sesongin avausmaalinsa.

Maalinsa lisäksi Janmark pelasi muutenkin kauden parhaan pelinsä hyökkäyssuuntaan. Hän pysyi kiekossa hyvin ja löysi maltillaan vapaita lapoja toisista aalloista useasti. Esimerkiksi 37. minuutilla hän tarjoili laidasta syötön maalin eteen unohtuneelle Stonelle, joka ampui avopaikasta kuitenkin patjaan oltuaan nokikkain Elviksen kanssa. Aiemmin samassa erässä Janmark oli keskialueelta vapauttaa Rondbjergin myös nokikkain Elviksen kanssa, mutta tuo passi lipui hitusen liian pitkälle. Jatkotilanteessa toki Vegas karvasi kiekon päädyssä itselleen ja pelasi viivaan, josta Pietrangelo ampui maalille ja Cotter oli sutia maalin kulmalta kiekon verkkoon. Kolesar puolestaan saa plussan myös kauden avausmaalistaan ja oli myös muissa vaihdoissa vähintään kohtalainen. Päätöserässä jäähyltä päästyään hän olisi voinut tehdä toisenkin maalin päästyään ampumaan kahdesti vapaasti oikeasta laidasta kohti Merzlikinsiä. Leschyshyn puolestaan alusti yhden osuman päädystä ja oli myös voittomaalin aikaan rouhimassa hyökkäysalueella maalin takana, joten pääty- ja karvauspelaamisesta lohkeaa plussa, kun teholukema oli +2 kymmenen minuutin jääajalla. Smith puolestaan saa kauden toisesta AV-osumastaan plussan ja maalissa Brossoit oli mielestäni vakaa torjuen 27/29 kiekkoa. Avauserässä 14. minuutilla hän ryösti Nyquistin avopaikan maalin edestä, kun aloituksen jälkeen Boqvist antoi hänelle poikittaissyötön maalin kulmalle ja Coghlan hukkasi miehensä, mutta Brossoitin hanskakäsi heilahti eteen. 35. minuutilla hän puolestaan nollasi Sillingerin vapaan rannelaukauksen ylivoimalla vasemmasta siivestä torjuen vedon patjoillaan. Päätöserässä puolestaan Werenskin one-timerin jälkeen hän pysäytti Björkstrandin reboundvedon maalin edestä keskikropallaan.

Stone saa tosiaan miinuksen Texierin maalin löperyydestään ja Hague puolestaan kolmesta kahden minuutin jäähystä. Edes voittomaalin alustus ei pelasta häntä nyt miinukselta. Stonen kohokohta oli puolestaan 44. minuutin blokki Werenskin kutiin ja ketjutoverien vapauttaminen 2v1-vastaiskuun, mutta Elvis ryösti takatolpalta Dadonovin laukauksen Stephensonin tarjoilusta ohi Beanin lavan.

Kaikkinensa alivoima toimi mukavasti eritoten kakkoserässä ja jo silloin Vegas oli tehdä AV-osuman, mutta Howdenin lätty 3v1-hyökkäyksessä ei tavoittanut Stonea tai Pietrangeloa. Erän päätösminuutilla puolestaan Howden tuhlasi itse avopaikan, kun Whitecloudin viivalaukaus kimposi patjoista suoraan hänen lapaansa ja edessä oli tyhjä maali, mutta jotenkin Howden onnistui nostamaan rystyltä kiekon rajusti yli kehikon. Silti nelosketjusta on sanottava, että se kyllä toimii nykymuodossaan Cotter-Howden-Rondbjerg vähintään tyydyttävästi. Eikä Howden ainoana laukonut ohi tyhjistä, vaan viime sekunneilla vielä ylivoimalla Pietrangelo pelasi seinän Dadonovin kanssa nousten siniviivasta maalin kulmalle ja kun Elvis jotenkin kompuroi, edessä oli vain maali ja Werenski, mutta Pietrangelo kilautti tolppaan.

Lopuksi muutama rivi debytantista eli Jonesista. Hän pelasi vain 5:34, mutta teholukema oli +1, kun hän ehti jäälle Kolesarin maalin ajaksi. Jäähyjä kertyi yksi kuten Cotterillekin tämän debyytissä. Taklauksia oli kaksi. Syy vähäiseen peliaikaan oli lähinnä siinä, että kahden maalin tappiolla ja muutoinkin melko alusta saakka DeBoer peluutti aika paljon kärkiketjuja alaketjujen kustannuksella hakiessaan tasoitus- ja kavennusmaaleja. Ensimmäisen vaihtonsa Jones pelasi ajassa 1:23. Vaihto alkoi oman pään aloituksella. Sen Leschyshyn hoiti ja päädystä McNabb toimitti kiekon ränniin, mutta Jones ei saanut hoidettua kiekkoa ulos alueelta, koska Boqvist pinchasi niin syvälle vastaan ehtien kiekkoon ennen Jonesia Brossoitista katsottuna vasemmassa laidassa. Paine jäi isäntien alueelle, mutta sen aikana sentään Jones piti puolustualueen puolustuspelissä laiturina miehensä Boqvistin kurissa siniviivan lähellä. Lopulta sitten kun Domi yritti pudottaa kulmasta kiekon viivaan, Jones oli välissä vasemmassa laidassa ja sai siirrettyä kiekon keskikaistalle Leschyshynille, joka nosti jalalla pelin keskialueelle ja aina hyökkäysalueen kulmaan saakka. Siellä Lumbus sai stopin aikaan, mutta Jones liukui taustalta mukaan ja sai syötön alaspäin vasemmassa laidassa. Hän laukoi nälkäisesti kohti maalia heti, mutta veto epäonnistui ja Roslovic pääsi väliin nostaen vuorostaan vieraiden vastahyökkäyksen. Omiin syntyi 3v2-hyökkäys, kun koko kolmosketju oli kiekon väärällä puolella, mutta kolmospakkipari selvitti tilanteen, kun Roslovic siirsi kiekon oikeaan laitaan Domille, joka yritti antaa lätyn siniviivan kulmasta puolustajien selustaan kiiruhtaneelle Boqvistille, mutta Coghlan katkaisi syötön ilmasta. Tuon jälkeen Coghlan syötti eteenpäin Jonesille, joka kuljetti punaviivalle ja dumppasi kiekon päätyyn debyyttivaihtonsa päätteeksi.

Toinen vaihto tuli viiden minuutin jälkeen. Se oli hyvin lyhyt ja pikainen alkaen hyökkäysalueelta, jonne Jones liukui vaihdosta kyttäämään syöttöä maalin eteen samalla, kun ketjutoverit rouhivat päädyssä, mutta he hävisivät kamppailut. Jones irtosi sen jälkeen maalin edestä karvaamaan oikeaan kulmaan, mutta ei saanut katki avaussyöttöä keskialueelle. Tasapaino oli kuitenkin kunnossa ja Columbuskaan ei päässyt keskialueen yli, jonka jälkeen Jones jo liukuikin vaihtoon. Myöhemmistä vaihdoista jäi mieleen tilannne 36. minuutilta, kun hän suoraan jäähyaitiosta päästyään pääsi vetopaikkaan oikeasta laidasta suoraluistelusta, mutta veto meni hieman yli vasemman takayläkulman. Tuon jäähynhän Jones sai, kun hän luisteli hyökkäysalueella Kolesarin syötön perään kulmaan koukaten samalla liiaksi Sillingeriä käsille.

12/68 Heat vs. Silver Knights

Rankkaritappion jälkeen oli uusi yritys seuraavana päivänä haastaa Heatin ennätyksellinen yhdeksän voiton putki. Samalla HSK haki vieraissa kauden ensimmäistä voittoaan ja YV-maaliaan (0/17). DiLiberatore palasi vihdoin puolustukseen ja Hickey laitettiin katsomoon. Ferguson sai torjuntavuoron maalilla. Yläkerrassa McCallum palasi kokoonpanoon, muttei korvannut suoraan Peteriä Conradin ketjussa, vaan D'Amato siirrettiin sinne.

Bärtschi - Jones - Elvenes
Dorofeyev - Cotter - Marushev
Loewen - Conrad - D'Amato
Thomson - Primeau - McCallum

Pouliot - Pachal
McCoshen - Korczak
Diliberatore - Miromanov

Ferguson
Thompson

Plussat ja miinukset
++
+ Conrad, Cotter, D'Amato, Jones, Dorofeyev, Miromanov, Thompson
+/- Ferguson, Pouliot, Pachal, Korczak, DiLiberatore, Loewen, Thomson, Primeau, McCallum, Marushev, Bärtschi, Elvenes
- McCoshen
--

Heat meni 0-1 johtoon ensimmäisellä ylivoimallaan. DeSimone ampui siniviivasta ja AV-neliön Cotter-Bärtschi-Pouliot-Miromanov keskeltä Philp ohjasi kiekon ohi Fergusonin vasempaan alakulmaan. HSK tasoitti ajassa 10:10, kun kahden miehen YV toi ensimmäisen YV-maalin vieraissa tällä kaudella. Isäntien kapteeni Froese kolasi rumasti Fergusonin maalin sisään ja siitä seuranneen tilaisuuden HSK hyödynsi. Elvenes, Bärtschi ja Miromanov liikkuivat paikkoja vaihdellen ja mukaan liittyi syvyydestä Cotter, joka kiersi viivan kautta vasempaan laitaan ja ampui sieltä ranteella kohti maalia. Kiekko ohjautui ohi Wolfin puolustaja Gravelin lavan kautta. Bärtschi ja Elvenes saivat syöttöpisteet. Pari minuuttia ennen taukoa Heat osui taas ylivoimalla. Jones-Marushev-Pouliot-Miromanov paineista systeemin mukaisesti alivoimalla voimakkaasti kiekollista pelaajaa ja se saattaa avata painottoman puolen auki. Niin tapahtui nyt, kun Gawdin imi nelikkoa itseensä ja antoi sitten poikittaissyötön oikeaan siipeen Kirklandille, joka ampui one-timerin takapatjaan. Zary nosti rystyltä irtokiekon sisään Fergusonin edestä ja puolustajien välistä, kun Miromanov ei ehtinyt kulmasta kaventaa takaisin maalin eteen ja Pouliot toisaalta ei ehtinyt blokata Kirklandin vetoa. Vedot erässä olivat lopulta 11-11 ja edeltävän pelin tapaan molemmat tukkivat keskustan sen verran hyvin, että vieraillakaan ei tasaviisikoin kyllä kunnollisia paikkoja maalintekoon ollut. Heatilla oli yksi läpiajo maalien ohessa, mutta sen Zavgorodniy hukkasi, vaikka rystyltä veivattuaan maali oli auki, mutta viimeistely meni ohi puolityhjän rysän.

Toiseen erään maaliin vaihdettiin Thompson, koska Ferguson ilmeisesti loukkasi itseään avauserän törmäyksessä. Avausvitosella HSK hukkasi pari ylivoimaa. Paras paikka pelattiin slottiin Dorofeyeville kahden miehen ylivoimalla, mutta one-timer kilpistyi Wolfiin. Miromanov pujottelu kertaalleen puolestaan isäntien AV-pelaajien välistä lähes läpiajoon, mutta Kuznetsovin viime hetken koukkaus esti laukauspaikan synnyn. Puolivälissä erää Heat sai otetta pelaten pari vahvaa vaihtoa, mutta Thompson esti vanhanaikaisyritykset. Heatin ylivoimalla hän torjui painavan viivakudin Welinskilta. 36. minuutilla Cotter katkoi keskialueella ja lähti nostamaan vastaiskua, mutta 1v1-haasto johti kesyyn rystykutiin oikealta puolelta. Heti perään Phillips polki karkuun, mutta Thompson nollasi hänet räpylällään. Lopulta 1-3 johtomaali oli totta kolmisen minuuttia ennen taukoa, kun 2v2-suorahyökkäyksessä Froese kiersi luvattoman helposti laidan puolelta DiLiberatoren ja samalla maalille ajanut Ruzicka pääsi vuorostaan vielä helpommin McCoshenin sisäpuolelle ohjaamaan syötön vaivatta maaliin. Kavennus syntyi kuitenkin seuraavassa vaihdossa. Conrad otti aloitusvoiton, D'Amato siirsi sen viivaan Diliberatorelle ja tämä ampui ranteella maalille. Conrad ehti ohjaamaan matkalta kiekon ylänurkkaan kauden avausmaalillaan. Samalla Peter paikkasi edellisen vaihdon huonon puolustamisensa ja D'Amato sai ensimmäisen AHL-pisteensä.

Päätöserän alkuun HSK tuli tasoihin, kun Dorofeyevin rannelaukaus Gravelin jaloista oikeasta laidasta upposi melko helposti taka-alakulmaan ohi Wolfin. Marushev ja Pachal saivat syöttöpisteet. 52. minuutilla Jonesin oma ratkaisuyritys 2v1-vastaiskusta kilpistyi Wolfin torsoon sen sijaan ja sen jälkeen nujakoitiin. Välissä Thompsonkin otti jokusen hyvän torjunnan toisessa päässä. Kuusi minuuttia ennen loppua Phillips ampui oikeasta siivestä puolestaan ylivoimalla ylärimaan.

Jatkoajalla Thompson nollasi Gawdinin läpiajon ja hetken päästä HSK teki 3-4 voittomaalin päättäen isäntien voittoputken, kun Jones karisti hyökkäysalueella vartijansa Phillipsin ja pääsi punnertamaan vapaasti maalille ampuen kämmeneltä kiekon takakulmaan. Miromanov ja Dorofeyev alustivat.

Miromanov saa plussan voittomaalin alustuksesta ja siitä, että liike oli priimaa läpi illan. Hän oli paras puolustaja vierailta pujotellen pari kertaa näyttävästi yli keskialueen. Conrad saa plussan maalistaan ja D'Amato sen alustuksesta sekä hyvästä kamppailupelaamisesta. Dorofeyev oli mukana kahdessa viimeisessä maalissa ollen sitä ennen vaisuhko yhtä ylivoiman avopaikkaa lukuun ottamatta. Kärkisentterit Jones ja Cotter onnistuivat hyvin tasaviisikoin puolestaan. Thompson otti maalissa hyviä koppeja nollaten pari läpiajoa, joten siitä tulee plussa. McCoshen puolestaan puolusti niin huonosti Ruzickan maalissa, että siitä tulee miinus. DiLiberatore paikkasi saman maalin löperyytensä sentään seuraavassa vaihdossa maalisyötöllään. Fergusonin tavoin Korczak jätti ottelun kesken oltuaan sitä ennen melko huomaamaton.

Viime viikonlopun Eagles-pelit katselen läpi tulevina päivinä.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
19/82 Blues vs. Golden Knights

Lehner palasi maaliin. Theodore teki myös paluun yhden pelin huilin jälkeen korvaten Coghlanin McNabbin parina. Yläkerrassa debytoi waivereista napattu Adam Brooks. Hän sai kolmosketjussa laidoilleen Rondbjergin ja Kolesarin. Nelosketju oli täynnä Silver Knightsin kasvatteja, kun Leschyshynin laidoilla pelasivat Jones ja Cotter. Howden oli siis sivussa.

Arvosanataulukko
++
+ Smith, Stephenson, Rondbjerg, Hutton
+/- Lehner, Pietrangelo, Theodore, McNabb, Hague, Janmark, Dadonov, Stone, Brooks, Kolesar, Jones, Cotter, Leschyshyn
- Roy, Whitecloud
--

Vegas meni johtoon heti avausvaihdossa. Stonen karvaus päädyssä pakotti Paraykon hätäiseen purkuun samalla kompuroiden. Pietrangelo katkaisi siniviivassa purun ja ampui heti maalille. Binnington torjui eteensä ja Stephenson pisti paluukiekon pussiin. Toinen maali syntyi ajassa 6:50. Bluesin muutaman vahvan vaihdon jälkeen Vegas yllättäen tekikin jo toisen maalin. Royn ensimmäinen avaussyöttö katkesi keskialueella Faulkiin, mutta tämä ei saanut pidettyä kiekkoa hallussaan, vaan se karkasi Huttonille, joka vapautti Smithin läpiajoon puolustajien selustaan ja tämä ampui kämmeneltä kiekon verkkoon. Tehokas alku, kun vieraat hyödynsivät molemmat maalipaikkansa. Blues tuli kuitenkin tasoihin ja meni jopa edelle kahden minuutin sisään erän puolivälin jälkeen. Ensin Kyrou porhalsi jalalla ohi McNabbin päästen läpiajoon, mutta Lehner torjui rystyveivin patjallaan. Jatkotilanteessa kuitenkin Kyroun syöttö vasemmasta laidasta tavoitti takatolpalta O'Reillyn, joka ampui one-timerin nollakulmasta ja Lehner hörppäsi sen sisään längeistään. Bluesin jatkuva liike aiheutti ongelmia hyvin paljon Vegasin puolustusalueen puolustuspelaamiselle läpi illan kaikkinensa. 2-2 tasoituksessa Whitecloud ehti ensimmäisenä St. Louisin päätydumppaukseen, mutta rystypurku lasin kautta ei mennyt keskialuelle, vaan jäi siniviivaan Faulkille. Tämä ampui heti maalille ja maalin kulmalta Bozak sohi pomppukiekon ohi Lehnerin ennen kuin Whitecloud ehti kaventaa häneen kiinni. 3-2 maalissa puolestaan Roy menetti kiekon hyökkäysalueella Faulkin prässin alla ja tämä karkasi läpiajoon, kun kukaan ei ollut varmistamassa alempana, vaan puolustajat luottivat, että Roy saa pidettyä kiekon hyökkäysalueella. Faulkin viimeistely läpiajosta oli tarkka kämmeneltä.

Toisen erän alussa Blues teki YV-maalin. Roy hävisi oman pään aloituksen O'Reillylle. Kymmenen sekunnin päästä kiekko oli nuotassa kiekonliikuttelun päätteeksi. Perron syötti siivestä päätyyn, Tarasenko passasi maalin eteen ja Saadin laukaus pyörivään kiekkoon neliön keskeltä ohitti Lehnerin. Roy ja Whitecloud katselivat lähimpänä tuota osumaa. Viimeisen maalin iski päätöserän puolivälissä suorahyökkäyksestä Mikkola. Nelosketju sai tuosta miinukset, kun heidän karvauksensa vuoti ja Hutton vielä tuki pinchaamalla, mutta Blues kiekotteli ohi päästen puolittaiseen 2v1-hyökkäykseen. Whitecloud peitti syöttöä ja se avasi Mikkolalle vapaan väylän ampua vasemmasta laidasta. Hitusen Whitecloud olisi voinut paineistaa ampujaa, koska Jones ehti aika hyvin polkea alas ja olisi saanut mahdollisesti estettyä poikkisyötön, jos Mikkola olisi sellaisen antanut.

Roy ja Whitecloud saavat miinukset, koska he vuotivat puolustussuuntaan useammassa maalissa kuten yllä olevasta kappaleesta käy ilmi. Molemmilla oli myös eniten kiekonmenetyksiä eli kaksi. Plussat menevät maalintekijöille ja Rondbjergille, jolla oli parikin maalipaikkaa. Toisessa erässä Brooks nappasi päädyssä kiekon Binningtonilta ja tarjoili sen maalille Rondbjergille, mutta puolustajat saivat mailoja väliin viime hetkellä. Toiseksi viimeisellä minuutilla puolestaan Jonas riisti kulmassa kiekon Faulkilta ja punnersi maalille päästen ampumaan kahdesti, mutta molemmat yritykset kilpistyivät Binningtonin patjaan. Parin vaisumman pelin jälkeen hän oli siis jälleen pirteämpi. Stephenson puolestaan maalinsa lisäksi esimerkiksi petasi toisen erän alussa 2v1-tilanteesta tekopaikan Stonelle, mutta tämä ampui avopaikasta ohi, joten kauden avausmaali odottaa yhä itseään. Sama kaksikko oli värkätä avauserässä vartin kohdalla upean AV-maalin 2v2-vastaiskusta keskenään sommitellen, mutta Stonen kääntölaukaus rystyltä osui vain tolppaan. Tuota ennen Smith oli puolestaan taas karata läpiajoon alivoimalla kuten Lumbusta vastaan katkottuaan poikkisyötön omalla aluella, mutta Krug ehti polkea hänet kiinni keskialueella.

Alakerrasta on annettava plussa Huttonille, joka alusti Smithin maalin, mutta hankki myös ylivoiman 36. minuutilla, kun häntä koukittiin slottiin nousun jälkeen. Jatkotilanteessa Janmark käänsi kiekon tolppaan maalin edestä ja seuranneella ylivoimalla Kolesar sai kiekon maaliin, mutta ohjasi sen sinne selkeästi korkealla mailalla. 45. minuutilla Hutton puolestaan nappasi keskialueella kiekon ja käänsi painopisteen isäntien päätyyn. Hän ylitti jalalla siniviivan ja jätti kiekon Leschyshynille, joka ampui keskeltä syliin.

Lehner otti pari hyvää torjuntaa pysäyttäen muun muassa 13. ja 50. minuutilla O'Reillyn ja Tarasenkon vapaat one-timerit b-pisteiden välistä. Toisessa erässä Thomasin rannelaukaus kilpistyi häneen 2v1-hyökkäyksessä. Tuo tilanne käynnistyi Theodoren harhasyötöstä hyökkäysalueella. Päätöskympillä hän otti osumaa, kun Buchnevich punnersi maalille ja kolasi Robinin samalla jäihin jäähyn arvoisesti, mutta onneksi tämä ei kummemmin loukkaantunut. Yhtä kaikki, koska pari maalia oli torjuttavissa, arvosanaksi jää neutraali. Uusi tuttavuus Brooks puolestaan oli oikein miellyttävän oloinen heti avausvaihdosta alkaen, kun hän teki itsensä tarjolle keskikaistalle ja sitä kautta Vegas pääsi pois omista ja jopa hyökkäysalueelle saakka, jossa Brooks kiersi maalin ennen syöttöä viivaan, mutta Hutton hukkasi pelivälineen keskialueen puolelle. Brooksin tassut vaikuttivat oikein pehmeiltä ja liuku oli silkkisen hivelevää sekä käännökset kulmissa teräviä. Jääaikaa kertyi Vegas-debyytissä 13:56 ja aloituksia hän kaapi 63-prosenttisesti. Tilastorivi näytti nollaa yhtä kutia ja taklausta lukuun ottamatta. Hän sai vastuuta myös kakkosylivoimassa vasemmalla laidalla, jossa olivat myös Kolesar päädyssä, Smith keskellä, Hague oikealla ja Pietrangelo viivassa. Tuo viisikkohan värkkäsi sen hylätyn YV-osuman, kun Brooks syötti vasemmasta siivestä päätyyn ja Kolesar jatkoi ykkösellä neliön keskelle Smithille, jonka laukauksen Binnington torjui ilmaan ja Kolesar maalin kulmalle ehdittyään sohi limpun sisään korkealla mailalla. Ykkösylivoimassahan olivat Theodore, Stone, Stephenson, Dadonov ja Roy.

Peluutus oli vähän tasaisempaa kuin viime pelissä, koska pienin peliaika hyökkääjistä oli Rondbjergin 9:44, mutta toisaalta 5-2 tilanteessa päätöskympillä DeBoer lepuutti kärkimiehiä ja antoi vastuuta alaketjuille ottelun ratkettua. Sen sijaan kahdessa ensimmäisessä erässä kyllä taas kärkiketjut pelasivat välillä joka toista tai kolmatta vaihtoa. Silver Knightsin pojille nelosketjussa jääaikaa kertyi karvan verran päälle 10 minuuttia ja teholukema oli tosiaan -1, kun viimeisessä maalissa heidän karvauksensa ohitettiin.

13/68 Eagles vs. HSK

Cotter ja Jones olivat ylhäällä. Korczak ja Ferguson puolestaan loukkaantuivat edellisessä pelissä jättäen kumpikin sen kesken eivätkä he olleet pelikunnossa. Niinpä Patera kutsuttiin ECHL:stä Kometsista takaisin pykälää ylemmäs ja samoin Corcoran, joka tuurasi hyökkääjänä, vaikka onkin puolustaja. Kometsista värvättiin myös kokeilulle kapteeni Boudens vahvistamaan keskikaistaa ja Busch solmi jo toisen try-outsopimuksen.

Bärtschi - Dorofeyev - Elvenes
Loewen - Conrad - Marushev
Primeau - Boudens - D'Amato
Thomson - Busch - Corcoran

Pouliot - Pachal
McCoshen - Miromanov
Diliberatore - Hickey

Thompson
Patera

Plussat ja miinukset
++ Thompson
+ Primeau, Boudens, D'Amato, McCoshen
+/- Diliberatore, Miromanov, Pouliot, Pachal, Thomson, Busch, Corcoran, Marushev, Loewen, Conrad, Elvenes, Bärtschi, Dorofeyev
- Hickey
--

Avausmaalin iski kolmosketju päätyrouhinnan päätteeksi. Boudensin ja Primeaun kautta kiekko saatiin pelattua viivaan McCoshenille, joka ampui heti ruuhkaan maalille. Annunen torjui eteensä patjoillaan ja Primeau siirsi paluukiekon pussiin maalin kulmalta. 0-2 maalissa HSK sai 3v2-vastahyökkäyksen sen jälkeen, kun Thompson torjui Wagnerin avopaikan maalin edestä patjallaan tämän saatua syötön päädystä. Marushev nosti jalalla vastaiskun hyökkäysalueelle saakka ja tarjoili vasemmasta laidasta syötön maalille, jonne liukui Conrad ohjaten kiekon verkkoon. Vartin kohdalla syntyi onnekas tasoitus, kun Bärtschin hävittyä oman pään aloituksen Gross ampui heti siniviivasta kohti maalia. Veto meni oikealta ohi, mutta kimposi päätylaudasta takaisin maalin eteen ja jotenkin Thompson onnistui imuroimaan kiekon längeistään sisään yrittäessään sulkea patjojaan yhteen. Erikoinen maali. Toisen erän alussa Eagles tasoitti ylivoimalla. Sikura ampui vasemmasta siivestä ranteella ohi Pachalin blokin. Thompson torjui patjallaan, mutta paluukiekko kimposi Maltsevin lapaan neliön keskelle ja nopea rystylaukaus ohitti Loganin. Voittomaalia syntyi kuitenkin hetken päästä, kun jälleen kolmosketju pelasi vahvasti hyökkäysalueella kiekossa pysyen. D'Amato käänsi rystyltä ränniin maalin taakse. Siellä Boudens karisti Grossin selästään ja käänsi sitten poikittaissyötön toiselle takatolpalle, jonne Gilbert oli unohtanut Primeaun vapaaksi eikä tämä erehtynyt avopaikasta, vaan iski ensi kertaa urallaan kaksi maalia samaan AHL-peliin.

Viimeiseen 35 minuuttiin ei maaleja tehty, vaan lopputulos oli 2-3. Siitä on kiittäminen eritoten Thompsonia, joka seisoi suorastaan päällään maalissa ajoittain ja saa siksi kaksi plussaa. 40 minuutin jälkeen esimerkiksi vedot olivat 39-17 ja päätöserän jälkeen 46-23, joten koppeja kertyi yli 40. Voitto oli täysin Thompsonin ryöstöjen ansiota. Kolmannella minuutilla Ranta punnersi laidsta maalille estelyittä ja Logan nollasi häet. Jatkotilanteessa Pachal pudotti hanskat, kun Ranta kolasi samalla Thompsonin maalin sisään. 10. minuutlla puolestaan Foudy laukoi ahkerasti ylivoimalla oikeasta siivestä kohti takakulmaa ja patjoja, mutta Thompson selvitti antamansa patjareboundit. Foudysta pitää todeta, että jälleen hän kiersi kuin kissa kuumaa puuroa HSK:n puolustusviisikkoa kiekko lavassaan hyökkäysalueella useaan otteeseen tasaviisikoin syöttöpaikkoja etsiessään. 33. minuutilla Logan joutui taas venymään paljon, kun ensin suoraan aloituksesta rightin laituri Beaucage ampui terävän kudin patjaan ja jatkotilanteessa hän punnersi kulmasta maalille, mutta Thompson selvitti uhittelun. Hetken päästä Wingerlin laukaus keskeltä 2v1-hyökkäyksestä kilpistyi kilpeen. Aiemmin erässä puolestaan Ranta hassutti Hickeyta 1v1-tilanteessa päästen ampumaan vapaasti laidassa, mutta veto meni syliin. Päätöserän paras torjunta tuli 52. minuutilla, kun Hickey unohti takakulmalle vapaaksi Bradleyn ja Maltsev näki tämän, mutta jotenkin Thompson sai venytettyä vielä hanskansa Bradleyn vedon tielle. Kahden viimeksi mainitun tilanteen takia Hickey saa miinuksen.

Kolmosketju saa plussat kahdesta kulmarallimaalistaan. Primeau ja Boudens eritoten olivat erinomaisia kaksinkamppailuissa päädyssä. Boudens ei toki ollut mikään fyysinen ihme, vaan käsistään taitava kuten vaikkapa Elvenes, mutta pystyi silti livahtamaan vastustajilta karkuun kulmissa. D'Amato pääsi pisteille toisessa pelissä putkeen ja oli 26. minuutilla myös pujahtaa läpiajoon, mutta MacDonald ehti lopulta ajoissa alapuolelle keskialueella. Alakerran onnistuja oli McCoshen, joka syötti siis avausmaalin, mutta myös toisessa erässä oli luomassa paikkoja pari kertaa. 28. minuutilla hän sai syötön toiseen aaltoon ampuen Annusta päin. Erän lopussa puolestaan Miromanovin levityksestä hän syötti maalin kulmalle ja Loewen ohjasi kiekon rintapanssariin. Elvenesin pisteputki puolestaan päättyi tähän peliin. 31. minuutilla hän oli toki jatkaa sitä, kun hän katkaisi alivoimalla Sikuran syötön ilmasta ja polki puolittain läpi, mutta kuti oikeasta laidasta meni Annusen kautta yli maalin. Corcoranin tämän kauden debyytistä ei jäänyt puolestaan oikein mitään mielikuvaa.

14/68 Eagles vs. HSK

Rosteri oli muutoin sama, mutta Miromanov kutsuttiin ylös, jolloin Corcoran pääsi puolustajaksi ja McCallum palasi nelosketjuun.

Bärtschi - Dorofeyev - Elvenes
Loewen - Conrad - Marushev
Primeau - Boudens - D'Amato
Thomson - Busch - McCallum

Pouliot - Pachal
McCoshen - Diliberatore
Hickey - Corcoran

Thompson
Patera

YV:

Loewen
Marushev Boudens DiLiberatore
Pachal

Conrad
Bärtschi Dorofeyev/D'Amato Elvenes
Pouliot

Plussat ja miinukset
++
+ DiLiberatore, D'Amato
+/- Thompson, Hickey, Corcoran, McCoshen, Pouliot, Pachal, Thomson, Busch, McCallum, Boudens, Primeau, Marushev, Conrad, Loewen, Dorofeyev, Elvenes, Bärtschi
-
--

HSK hävisi maalein 2-1. Ainoan maalin vieraille iski avauserässä D'Amato, kun hän ampui maalin edestä DiLiberatoren viivavedon reboundin ohi Annusen. Kolmosketju taas rouhi hyvin päädyssä tuota ennen ja Boudens sai siirrettyä kiekon viivaan. D'Amatolle maali oli ensimmäinen AHL:ssä ja samalla pisteputki venyi kolmeen otteluun. Tasoitus syntyi toisen erän lopussa. Ranta sai rystysyötön vasemmasta laidasta keskelle Burkelta ja ampui terävästi. Thompson torjui kiekon päätyyn. McKeown ampui miinuskulmasta paluukiekon kohti maalia ja se livahti viime pelin tapaan jotenkin erikoisesti Thompsonin kantapään ja patjojen kautta längistä omaan maaliin. Voittomaali syntyi puolestaan viitisen minuuttia ennen loppua. Bradley dumppasi kiekon ränniin vasemmassa laidassa ja se kiersi maalin takaa oikeaan laitaan, jossa Pouliot ei saanut jatkettua kiekkoa ulos alueelta, vaan Wagner pääsi väliin ja ampui sitten keskeltä kiekon ranteella ohi Thompsonin.

D'Amato saa plussan maalintekijänä. DiLiberatore puolestaan maalin alustuksen lisäksi avauserässä nousi kertaalleen hyvin esiin viivasta ja pääsi ampumaan keskeltä vapaasti ranteella, mutta Annunen sai hanskan eteen alakulmaan. Muutoinkin hänen liikkeensä oli erinomaista läpi illan. Hyökkääjistä paraat tekopaikat ilmaantuivat Conradille ja Bärtschille. Conrad pääsi niin avaus- kuin päätöserässä ampumaan vapaasti oikeasta laidasta suoraluistelusta, mutta molemmilla kerroilla Annusen olemus peitti maalin kulmat ja tämä liimasi rannelaukaukset syliinsä. Bärtschi puolestaan ampui ylärimaan oikeasta siivestä ottelun puolivälissä ylivoimalla. Viisi minuuttia myöhemmin sama mies kilautti tolppaan suoraluistelusta 2v1-hyökkäyksestä vasemmasta laidasta. Eikä siinä vielä kaikki, vaan pari minuuttia ennen toista taukoa Bärtschi ja Elvenes karkasivat alivoimalla 2v0-hyökkäykseen, mutta Bärtschi ampui suoraan Annusen hanskaan Elvenesin siirrosta. Bärtschi oli mukana myös avauserässä maalipaikassa alivoimalla, kun hän pysyi hyvin kiekossa keskialueella kelloa kuluttaen ja syötti sitten lopulta toiseen aaltoon Pouoliotille, joka pujotteli taitavasti keskialueen halki päästen ampumaan b-pisteiden välistä ranteella estelyittä, mutta Annunen nollasi hänet. Toisessa päässä Thompsnilta ei vaadittu samanlaisia gamesavereita kuin Annuselta, vaan Hendersonin viisikkopuolustaminen oli tiiviimpää kuin edeltävänä päivänä. Niinpä Eagles jäi "vain" 31 laukaukseen kohti maalia. Paras torjunta tuli avauserässä, kun Thompson ryösti Wagnerin avopaikan maalin edestä sen jälkeen, kun kolmosketju ei saanut kiekkoa ulos alueelta ja Gilbert toimitti kiekon maalille Pouliotin selustaan:




Ottelun jälkeen Patera ja Corcoran palautettiin ECHL:ään ja Busch vapautettiin try-outilta, joten Ferguson lienee ainakin kunnossa viikonlopun Wild-peleissä ja ehkä Korczakkin. Kenties Dugankin jo palaisi kehiin. Quinneyhan kärsii pitkittyneen koronan jälkioireista ja on siksi ollut niin paljon sivussa tämän vuoden puolella, koska ilmeisesti hän sairastui jo tammikuussa huhujen mukaan. Hayes on ollut kaiketi yhä perhesyistä poissa viime peleistä. 14 ottelun jälkeen koossa on 16 pistettä, mikä on ihan hyvä suoritus poissaolot huomioiden. Maaliero on 40-41. Divisioonan kärkikaksikko Reign-Heat on jo karannut 6-7 pisteen päähän eikä tuota kaksikkoa välttämättä enää oteta edes kiinni. Niinpä HSK kamppaillee kolmossijasta Condorsin ja Eaglesin kanssa. Condors on kaksi pistettä perässä ottelun vähemmän pelanneena. Myös Eaglesiin ero on kaksi pistettä, vaikka se on pelannut ottelun enemmän. Roadrunners, Gulls, Barracuda ja Canucks ovat kaikki 11 pisteessä, mutta niillä on muutamia pelejä vähemmän pelattuina, joten toki joku noistakin ehtii vielä hyvin kolmossijakamppailuun. HSK:n paras pistemies Dorofeyev on tehoin 5+6=11 sijalla 60 sarjan pistepörssissä. Bärtschi, Elvenes, Marushev ja Miromanov ovat seitsemässä tehopisteessä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
20/82 Nashville vs. Vegas

Pacioretty palasi kokoonpanoon ottaen Dadonovin paikan Stephensonin ketjusta. Dadonov siirtyi Janmarkin tilalle Royn ja Smithin ketjuun. Janmsrk puolestaan putosi kolmoseen, jossa Brooks jatkoi sentterinä ja Kolesar oikealla. Rondbjerg putosi nelosketjuun ja sinne oli tervehtynyt myös Carrier, joten Jones ja Cotter putosivat vilttiin. Lehner jatkoi maalissa. Howden puolestaan on altistumisen vuoksi protokollassa, joten siinä on syy hänen poissaololleen viime ja tästä pelistä. Marchessault puolestaan palannee kokoonpanoon protokollasta kenties jo seuraavaan otteluun.

Arvosanataulukko
++
+ Stephenson, Stone, Rondbjerg, Brooks, Janmark, Whitecloud, Theodore
+/- Lehner, McNabb, Hutton, Pietrangelo, Pacioretty, Smith, Roy, Dadonov, Kolesar, Leschyshyn, Carrier
- Hague
--

Avauserän vedot olivat 9-11 ja se oli melko tasainen. Isäntien parhaita paikkoja olivat Tolvasen laukaus suoraluistelusta oikeasta laidasta päin Lehneriä ja Josin tarjoilu laidasta slottiin, mutta Tomasino suti ohi kiekosta. Myöhemmin ylivoimalla vielä M. Granlund sai neliön keskelle lätyn Ducheneltä, mutta ampui päin Robinia. Toisessa päässä Stephenson loi kahdesti itselleen vetopaikan vasemmasta laidasta luistelullaan ja kiekon suojaamisellaan suoraluistelusta, mutta Saros hoiti pienen kulman kudit varmasti. W. Carrier puolestaan petasi päädystä yhden tekopaikan Rondbjergille slottiin, mutta tämä ei saanut Preds-pelaajien välistä kunnon kutia aikaiseksi. Pietrangelolla oli puolestaan eräässä vaihdossa kaksikin vetopaikkaa hyviltä sektoreilta hyökkäysalueella, mutta Predsin viisikko oli todella tiiviinä maalin edessä blokaten yritykset. Ainoa maali nähtiin päätösminuutilla, kun Stone karvasi kiekon A. Carrierilta keskialueella ja seurauksena Stephenson pääsi läpiajoon viimeistellen varmasti ranteella kiekon keskeltä ohi Juusen.

Toisen erän alussa Theodore pinchasi hyvin viivasta vastaan, riisti ja pääsi kävelemään maalille, mutta Saros nollasi hänet lähietäisyydeltä. Minuutin päästä tuosta Josi menetti carriermaisesti kiekon alimpana pelaajana puolustussiniviivalla, kun Rondbjerg tökkäsi mailallaan kiekon sveitsiläiseltä irti. Jonas päätti soolonsa viimeistellen läpiajosta vasempaan ylänurkkaan todella tarkasti ja komeasti toisen NHL-maalinsa. Maalia edelsi vielä Forsbergin tolppakuti toisessa päässä. Hetken päästä Trenin käänsi puolestaan vasemmasta laidasta kiekon maalille ja McNabb-Theodore kaksikko hukkasi Jeannotin vapaaksi maalin edessä, mutta Lehner torjui tämän rystynoston. Kolmas maali syntyi 31. minuutilla, kun Hutton pysäytti purkukiekon vasemmassa laidassa ja käänsi sen maalille. Siellä Janmark malttoi oikealla takatolpalla syöttää vielä poikittain, jolloin Saros ei ehtinyt enää uudelleen liukumaan toiseen suuntaan, vaan maalinedusruuhkasta kiekko ajautui Kolesarin lavan kautta toiselle takatolpalle Brooksille ja tämä puttasi kiekon sisään tehden ritariuransa avausuunin. Neljäskään maali ei ollut kaukana hetken kuluttua, kun Stone pääsi puolittain läpi, mutta Ekholm ja Cousins häiritsivät riittävästi takaa päin, jolloin kuti jäi vaisuksi. Preds oli kaventaa erän lopussa, kun Forsberg pyörähti kulmassa luvattoman helposti ohi Haguen ja ajoi maalille. Hänen laukauksensa kimposi Huttonin luistimesta maaliin ohi Lehnerin, mutta osumaa edelsi kontakti Lehneriin, joten maali hylättiin lopulta. Ehkä se oli ihan oikein, kun samassa tilanteessa Whitecloud joutui istumaan jäähyllä 36 sekuntia ylimääräistä aikaa kotijoukkueen toimitsijoiden sekoiltua kellon kanssa useasti toisessa erässä ja jotenkin pelikello oli saatu pysähtymään yli puoleksi minuutiksi. Predatorsin hylätty maali syntyi silloin, kun pidennettyä jäähyä oli joko jäljellä sekunti tai se oli päättynyt sekunti sitten, vaikka oikeasti Whitecloudin olisi pitänyt olla jäällä yli puoli minuuttia aiemmin.

Päätöserän alussa Preds teki hyväksytyn osuman lopulta. Hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen Hague ampui viivasta maalille, mutta kiekko jäi matkalle Ducheneen, joka vapautti Forsbergin seurauksena läpiajoon ja tämä viimeisteli rystyltä kilpipuolen kattoon, joten hän sai vihdoin sen maalinsa ja hylätyn maalin tapaan Hague oli taas pääsyyllinen (heh), joten siksi hän saa miinuksen taulukkoon. Parin minuutin päästä kuitenkin alivoimalla Vegas meni 1-4 johtoon. Stephenson riisti kiekon omissa ja lähti nostamaan 2v1-vastaiskua. Hän syötti ohi Josin takaviistoon ja Pietrangelo naulasi ranteella vasempaan alakulmaan jopa tavaramerkkiviimeistelyllään. Päätöskympillä Preds hyödynsi myöhemmän ylivoimansa, kun Forsbergin one-timer Josin levityksestä painui Lehnerin kypärän vierestä yläriman alle. Erittäin haastava kuti torjua, vaikka se tuli ilman maskia. Loppuluvut 2-5 naulasi tyhjiin Stone kauden avausmaalillaan Paciorettyn alustuksesta puolustussiniviivalla.

Stephenson oli varmaankin vieraiden paras kenttäpelaaja alusta alkaen ja siksi hän saa plussan 1+1 tehoistaan. Stone vietti myös kahden pisteen iltaa ja pelasi kenties parhaan pelinsä selkävammasta palattuaan. Molemmat ampuivat myös viidesti kohti kehikkoa. Ketjun kolmas lenkki Pacioretty teki ihan OK-tason paluun jalkamurtumastaan, muttei tasaviisikoin vielä tehnyt muuta kuin rouhi kulmissa. Ylivoimalla hän oli luonnollisesti oikeassa siivessä ja tutussa takakolmiossa Theodoren ja Stonen kanssa. Dadonov oli slotissa ja Stephenson syvyydessä. Välillä toki Stonekin kävi päädyssä ja Stephenson siivessä. Kakkosylivoima oli Pietrangelo-Hague-Smith-Brooks-Roy. Rondbjerg saa plussan upeasta soolomaalistaan. Jääaikaa kertyi ennätykselliset 13:03, koska hän pelasi myös alivoimaa Kolesarin parina. Kolmosketjusta annan plussan Janmarkille ja Brooksille, jotka olivat pääosassa kolmannessa maalissa. Janmarkkin on herännyt sen jälkeen, kun kirjoitin olympiaunelman karanneen, sillä nyt hänellä on kolme pistettä neljään viime peliin ja peli-ilme on aivan erilainen kuin alkukaudella. Nyt Janmarkilla on itseluottamusta pysyä kiekossa ja ratkaisut kiekollisena ovat paljon parempia. Alakerrasta annan plussaa parille henkilölle. Whitecloud oli jäällä aina, kun hyviä asioita tapahtui. Teholukema oli peräti +4 ja blokkeja kertyi kolme. Hän petrasi rutkasti heikosta Blues-pelistä palaten omalle varmalla tasolleen ja liikutti kiekkoa hyvin. Theodorekin saa plussan siitä hyvästä, että hän liikkui dynaamisesti ja antoi mainioita avaussyöttöjä. Lisäksi toisen erän alussa oli se yksi hyvä maalipaikkakin oman pinchauksen tuloksena.

Muista pelaajista voisi mainita Leschyshynin 67-prosenttiset aloitukset ja uran suurimmat AV-minuutit 2:48. Smith pelasi alivoimaa vajaat neljä minuuttia ja hänen takanaan Leschyshyn kuului noin kolmen minuutin AV-kerhoon Royn, Janmarkin ja Stephensonin kanssa. Lehner torjui 26 kutia, muttei hän ihan hirveästi joutunut venymään, joten arvosana jää neutraaliin. Pietrangelokin jää ilman plussaa AV-maalista huolimatta, koska ei hän muutoin ollut mitenkään erityisen esillä mielestäni avauserän yhtä hyökkäysalueen vaihtoa lukuun ottamatta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
15/68 Henderson vs. Iowa

Cotter, Jones, Rondbjerg ja Leschyshyn lähetettiin kaikki alas, joten Silver Knightsin keskikaista sai kaipaamaansa vahvistusta, kun seurahistoriassa vastassa oli ensi kerran Keskisen divisioonan joukkue hetki sitten päättyneessä kamppailussa. Myös Quinney, Ferguson ja Hayes tekivät paluun kokoonpanoon. Viimeksi mainitun parin viikon poissaolo johtui tosiaan isoisän hyvästelystä ja nyt perhe oli tullut yhdessä Las Vegasiin toipumaan kiitospäivän tiimoilta.

Cotter - Quinney - Dorofeyev
Rondbjerg - Leschyshyn - Elvenes
Boudens - Jones - Marushev
Primeau - Conrad - Loewen

Pouliot - Pachal
McCoshen - Miromanov
Hayes - Diliberatore

Thompson
Ferguson

YV:
Cotter
Leschyshyn Elvenes Quinney
Miromanov

Jones/Marushev
Rondbjerg Dorofeyev DiLiberatore
Pouliot

AV:

Rondbjerg-Leschyshyn-Hayes-Pachal, Cotter-Quinney-McCoshen-Miromanov, Jones-Marushev-DiLiberatore-Pouliot

Plussat ja miinukset
++
+ Elvenes, Jones, Marushev
+/- Thompson, Hayes, Pachal, Pouliot, Miromanov, McCoshen, DiLiberatore, Conrad, Loewen, Primeau, Boudens, Dorofeyev, Cotter, Leschyshyn, Rondbjerg
- Quinney
--

Avauserä oli aika tarkkaa puolustamista ja molemmat jäivät kahdeksaan laukaukseen kohti maalia pyörien enimmäkseen laidoissa. Toisessa vaihdossa Quinney ja Elvenes molemmat petasivat päädystä tekopaikat Rondbjergille slottiin, mutta tämän rannelaukaukset olivat pehmeitä. Ajassa 1:30 Rossi puolestaan sai syötön slottiin, mutta Miromanov oli hyvin sijoittunut blokaten kudin. Sama mies pääsi hetken päästä käsiksi patjareboundiin maalin kulmalla, mutta Thompson nollasi hänet. Seuraavaksi Elvenes hankki röyhkeydellään ylivoiman, kun hänet kaadettiin maalin kulmalla. Ylivoima oli kuitenkin onneton. Puolivälissä erää Elvenes katkoi syötön omalla alueella käynnistäen 2v2-vastaiskun. Leschyshyn jätti kiekon hänelle sinisen jälkeen ja Elvenes leikkasi keskelle vetoaan pantaten, mutta silti kuti meni Hammondin syliin. Tuo oli vasta isäntien erän toinen veto kohti maalia.

11. minuutilla Pouliot avasi suoraan Raulle, joka ampui rannelaukauksen yläkaarelta Thompsonin hanskaan. Vartin kohdalla hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen Cotterin kääntölaukaus keskeltä DiLiberatoren maltillisesta syötöstä meni mailojen kautta yli maalin. 16. minuutilla nähtiin ikävä tapahtuma, kun Rossi jäi makaamaan jään pintaan niskaansa pidellen sen jälkeen, kun Leschyshyn taklasi hänet poikittaisella mailalla selästä laitaan HSK:n maalin takana. Rangaistushan tuosta olisi kuulunut tulla, mutta sitä ei tuomittu. Seuraavassa vaihdossa tuomarit hyvittivät asian viheltämällä Dorofeyeville kevyen kiinnipitämisjäähyn. Alivoiman lopussa HSK meni 1-0 johtoon, kun Marushev ensin irrotti taklaamalla kiekon vastustajalta kotijoukkueen alueella luoden 2v2-vastaiskun. Maxim paahti keskeltä maalille vieden toisen puolustajan mukanaan. Jonesille jäi tilaa leikata keskelle ja hän teki sen Hickettsin edestä vieden samalla kiekon omien jalkojensa välistä. Komea harhautus päättyi tarkkaan rannelaukaukseen keskeltä ohi Hammondin. Hieno osuma ja eipä ollut ensimmäinen kerta, kun Marushevin tilannekovuus johti vaaralliseen vastaiskuun.

Vieraat saivat hyviä uutisia, kun Rossi palasi kaukaloon toiseen erään. Erän alkupuolella Loewenin jätöstä Pouliot latasi lämärin viivasta kohti maalia. Loewen oli päästä itse reboundiin, mutta Hammond sai lyötyä sen päätyverkkoon mailallaan. Toisessa päässä Bitten ampui pienestä kulmasta patjaan Rossin jatkettua kiekon keskialueelta eteenpäin puolittainen 2v1-tilanteen luoden. Hetken päästä McLeod puolestaan nyrkkeili Cotterin kanssa ja tämä jäi keräämään hetkeksi itseään jään pintaan McLeodin selätettyä hänet. McLeod sai ulosajon tultuaan laitatilanteeseen kolmantena pelaajana. Tasavajaalla Dorofeyev piti pilkkanaan Hickettsia, joka vuoti taas 1v1-puolustamisessa antaen venäläisen tanssia hänen ohitseen, mutta Pavelin rystylaukaus ei ohittanut Hammondia. Seuraavaksi Jones otti oman alueen kulmassa turhan jäähyn kampituksesta ja Wild tasoitti 1-1:een 4v3-ylivoimalla. Rossi tarjoili yläkaarien tasolla poikittaissyötön ohi Leschyshynin Boldylle, jonka one-timer osui Thompsonia kypärään. Rebound kimposi Hayesin ja McCoshenin väliin Shawlle, jonka rystylaukaus ohitti Loganin.

Toisella puolikkaalla Leschyshyn ja Jones yrittivät peräkkäisissä vaihdoissa toimittaa vasemmasta laidasta kiekon maalin eteen Pachalin ja Marushevin käynnistämistä hyökkäyksistä, mutta lätyt eivät menneet perille. 33. minuutilla Diliberatore lahjoitti kiekon omissa Bittenille, joka pääsi nokikkain Thompsonin kanssa ampuen patjoihin. Toisessa päässä heti perään Elvenes teki vastaavan hyökkäysalueen katkon, kun Shaw avasi kulmasta suoraan hänen lapaansa. Lucas petasi avopaikan takatolpalle Leschyshynille, mutta jotenkin Hammond venyi vielä sivuttaistorjuntaan. Kolme minuuttia ennen taukoa Quinneyn keskialueen sokkosyöttö johti 3v2-vastaiskuun. Boldy ampui vauhdilla suoraluistelusta Pachalin jaloista päin Thompsonia ja taustalta tuli tilanteeseen Mermis, joka löi kakkoskiekon ohi puolityhjän maalin. Samassa vaihdossa vielä Pouliot otti jäähyn kampattuaan päätydumppaukseen ensin ehtineen Boldyn. HSK oli helisemässä alusta asti alivoimalla ja Swaneylla oli pari hyvää paikkaa maalin edestä Thompsonin torjuttua eteensä Hickettsin, Rossin ja Boldyn laukauksia takakolmiosta. Lopulta sitten Boldyn yksi rannelaukaus oikealta meni ohi, mutta kiekko kimposi oudosti päädystä maalin eteen eikä mennyt kulmaan, jonne Miromanovkin oli jo liikkumassa, joten siksi Bitten sai nostaa vapaasti paluukiekon Thompsonin patjan yli rystyltä. Tauolle mentiin 1-2 lukemissa vetojen oltua 15-25, joten eipä tulosta voinut vääryytenä pitää. HSK nojasi tutusti pitkälti vastahyökkäyksiin organisoitumatonta puolustusta vastaan kuten isoveljensä Golden Knights toisinaan.

Päätöserässä Rau lahjoitti heti alussa kiekon puolustussiniviivalla Quinneylle, joka pääsi ampumaan puolustajien välistä keskeltä, mutta veto meni oikealta ohi. Heti perään oman pään aloituksesta Jones ja Rondbjerg pääsivät 2v1-vastaiskuun. Jones ampui oikealta takapatjaan ja Jonas laittoi reboundin ohi maalin. Tuota seurasi jälleen hukattu ylivoima ilman yhtään kunnon vetoa. Alkukaudella YV vielä toimi ja oli alati vaarallinen, mutta nyt viimeisistä 20 kerrasta vain yksi on johtanut maaliin. Iowan ensimmäinen maalipaikka tuli Rossille, joka ampui oikeasta laidasta Thompsonin torsoon 2v1-hyökkäyksestä. Reilut seitsemän minuuttia ennen loppua Quinney antoi taas keskialueella harhasyötön. Bitten ja Swaney pääsivät perätysten ampumaan käännöstä, mutta Thompson piti kotijoukkueen pelissä mukana. Ennen viimeistä mainoskatkoa puolestaan Pachal ampui oikeasta laidasta kiekon matalana maalille ja syntyi hurja ruuhka Hammondin eteen. Pachal pudotti irtokiekon maalin kulmalta viivaan Pouliotille, joka levitti vasemmalle Cotterille ja tällä oli avonainen maali edessään Hammondin pyörittyä jäässä, mutta jotenkin kummassa Cotter onnistui tuhlaamaan tuhannen taalan paikan eikä jatkanut viime pelien hehkuvaa maalivirettään. Hetken päästä Cotter loi itselleen uuden paikan harhautettuaan vastustajan kulmassa ja päästen punnertamaan maalin eteen, mutta Hammond torjui rystylaukauksen läheltä. Perään Miromanov pujotteli hyökkäysalueelle ja menetti lopulta kiekon slotissa, mutta seurauksena oli YV, kun Czuczman nosti kiekon katsomoon. Thompson otettiin maaliltaan ja HSK haki tasoitusta viimeiset vajaat kolme minuuttia kuudella pelaajalla, mutta Hammond hoiti Quinneyn ja Rondbjergin vedot laidoista, joten lopputulos oli karvas 1-2 joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa ikinä. Silver Knightsin alivoima oli ennen ottelua sarjan kahdeksanneksi heikoin (78,4%) eikä se tänäänkään toiminut, kun Wild nakutti kaksi YV-osumaa 50 prosentin teholla.

Quinney saa miinuksen, koska avausvaihdon jälkeen hän oli kiekollisesti löperö useamman kerran ja kiekko poltti lavassa. Elvenes saa plussan oltuaan monessa maalipaikassa mukana kahdessa ensimmäisessä erässä. Hän olisi ansainnut tehopisteen. Jones ja Marushev keräävät plussat AV-maalista ja Marushev oli muutenkin vahva tilannekovuudeltaan muissakin tilanteissa. Wildin maaleille ei löytynyt pääsyyllisiä sen kummemmin, joten siksi miinuksia ei oikein muille kuin Quinneylle tullut mieleen antaa. Muu pelaajisto oli myös tasapaksuhko ja tylppä Iowan emoseuran kaltaista tiivistä viisikkopuolustusta vastaan. Nelosketjulta muistan yhden kulmarallin avauserästä, mutta en muuta. Alakerrastakin väläyttelivät hyökkäyssuuntaan olivat vähissä. Miromanov pujottelu kerran hyödyllisesti ja Pachal-Pouliot kaksikko toimitti kiekon kertaalleen maalille niin, että syntyi puolivaarallinen ruuhkatilanne tai paluukiekko. Boudensille laiturin paikka ei sopinut, vaan hän oli pitkälti pelin ulkopuolella vähin kiekkokosketuksin. Cotterkin heräsi vasta päätöserässä pellaamaan. Thompson otti maalissa 27 koppia perussuorituksella.

Mainitaan lopuksi, että Kallionkieli on päässyt vauhtiin WHL:ssä ja iskenyt kolmeen peliin tehot 3+6=9. Viime pelissä hän teki tehot 1+3. Ohessa on muutama alustus:







Ylivoimalla puolestaan hän on ollut terävänä maalin kulmalla, joten ilmeisesti rooli on ollut päädyssä/maskissa, josta hän on hakeutunut vapaaksi tilanteen niin salliessa:





 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
21/82 Vegas vs. Edmonton

Marchessault ja Howden palasivat kokoonpanoon. Joonatan otti paikkansa Royn ketjusta ja Dadonov putosi kolmosketjuun Brooksin ja Carrierin seuraan. Howden sai nelosessa laidoilleen Janmarkin ja Kolesarin. Puolustuksessa ja maalilla ei ollut muutoksia.

Arvosanataulukko
++
+ Stephenson
+/- Lehner, Pietrangelo, Theodore, McNabb, Hutton, Whitecloud, Hague, Marchessault, Smith, Roy, Dadonov, Stone, Carrier, Brooks, Janmark, Howden, Kolesar
- Pacioretty
--

Lopputuloshan oli 2-3. Avauserän loppuun Edmonton iski kaksi kihausta. Ensin Paciorettyn harhasyötöstä hyökkäysalueella Edmonton sai 2v1-vastahyökkäyksen ja sen päätti tarkkaan kutiin vasempaan takakulmaan Nugent-Hopkins. Jo tuota ennen Edmonton oli saanut usean ylivoimavastahyökkäyksen, joten oli vain ajan kysymys, kun omissa kolisisi. Ajassa 19:45 syntyi toinen maali. Oli Stonen vuoro menettää kiekko hyökkäyssiniviivan tuntumassa. Hyman polki karkuun ja Stonen takahäirinnästä huolimatta nosti kiekon komeasti rystyltä kattoon. Vaikea oli kotijoukkueen voittaa, kun kärkipelaajilta tuli tällaisia lapsuksia avauserän lopussa. Toisen erän seitsemännellä minuutilla puolestaan Vegasilla oli hitusen vaihto kesken ja kun nelosketjun vastakarvaus syvällä hyökkäyspäässä vuoti, Edmontonin kolmaskin maali oli nopean pystysyötön/vastaiskun lopputulos, kun Theodore ei ehtinyt ottamaan Puljujärveä kiinni, joka ohitti kämmeneltä Lehnerin. Vegas kavensi 31. minuutilla oman pään aloitusvoiton jälkeen, kun Theodore tuuppasi päädystä kiekon ränniin McDavidin edestä. Pacioretty jatkoi sen eteenpäin ja Stone vapautti keskialueelta Stephensonin sovitusti karkuun puolustajien selustaan. Chandler viimeisteli rystyltä tarkasti etualakulmaan. Päätöserässä Vegas pääsi vielä maalin päähän, kun jälleen tämäkin maali syntyi transitiosta. Osittainen 4v3-vastahyökkäys hitusen kuihtui, kun Theodoren syötöstä laidasta keskeltä Marchessault ei päässyt ampumaan kunnolla, mutta hän jatkoi liikettään maalille sutimaan pomppivaa kiekkoa ja lopulta Smith onnistui huitaisemaan sen sisään Koskisen edestä.

Pacioretty saa miinuksen, koska avausmaalin heikon ratkaisun lisäksi 25. minuutilla hän antoi niin ikään hyökkäysalueella syvällä heikon rystylätyn suoraan McDavidin lapaan, joka vapautti Hymanin karkuun uudelleen, mutta tuon läpiajon Lehner nollasi. Kun puolustajilla on lisenssi nousta vetopaikoille hyökkäysalueella ja tehdä vastaliikkeitä, tuollaisissa Paciorettyn syötöissä päädystä kohti keskustaa tulisi olla erityisen huolellinen, jottei tasapaino vaarannu liiaksi. Muutaman heikon syötön lisäksi Pacioretty tuhlasi eniten maalipaikkoja. Avauserän puolivälissä ylivoimalla Vegasin ykkösviisikko liikutti kiekkoa todella hyvin. Stone tarjosi päädystä maalin kulmalta ja Theodore viivasta poikittaissyötön oikeaan siipeen Paciorettylle, mutta molempiin one-timereihin Koskinen jotenkin ennätti eteen sivuttaisliikkeessä. Paine kesti vieraiden alueella oikeastaan koko kaksiminuuttisen, kunnes sitten lopuksi Theodoren levitys Paciorettylle katkesi vastustajaan ja 2v1-vastahyökkäys päättyi Sceviourin laukaukseen oikealta puolelta Lehnerin varusteisiin. Päätöserän avauskympilläkin Paciorettylla oli vielä tilaisuus tasoittaa, kun hän pääsi ampumaan keskeltä Stonen jätöstä napakasti, mutta veto meni oikealta ohi. Ei Pacioretty toki ainut tuhlaaja ollut, sillä avauserän puolivälissä Marchessault ampui avopaikasta maalin edestä suoraan Koskisen räpylään, 23. minuutilla Stonen lätystä Stephensonin one-timer 2v1-hyökkäyksestä päätyi myös Koskisen varusteisiin ja hetken päästä maalin kulmalta Dadonov ampui kiekon päin vieraiden kassaria.

Ainoan plussan saa Stephenson, koska jollekin pitää aina plussa keksiä. Nyt se tulee hyvästä viimeistelystä rystyltä avausmaalissa ja lisäksi siitä, että ainoalla ylivoimalla Stephenson liikutti kiekkoa erinomaisesti vasemmasta siivessä Stonen operoitua syvyydessä. Dadonov oli tietysti slotissa tuossa viisikossa. Jääaikaa Chandler sai Stonen tavoin noin 22 minuuttia peräti.

Muu miehistö oli aika tasapaksuhko. Lehner otti pari läpiajotorjuntaa, kun Hymanin toisen läpiajon lisäksi 38. minuutilla Nugent-Hopkinsin läpiajo kilpistyi Lehnerin torsoon. Tuo vastahyökkäys lähti vuorostaan Pietrangelon menetyksestä hyökkäyssinisellä. Kotijoukkueen kärkipelaajat olivat yksinkertaisesti kauttaaltaan huolimattomia kiekollisena ja silloin on haastavaa voittaa. Pietrangelo pelasi muuten 29:57 ampuen neljästi ja blokaten viisi kiekkoa. Kukaan muu puolustaja ei pelannut 19 minuuttia enempää, joten Alexia todella kuormitettiin vastustajan parhaita pelaajia vastaan ja melko hyvin hän heidät pimensikin. Haguelta jäi mieleen 13. minuutin iso blokki Foegelen päästyä ampumaan slotista mainiosta paikasta.

16/68 Silver Knights vs. Wild

Puolustuksessa McCoshen ja DiLiberatore vaihtoivat paikkoja. Yläkerrassa sotkettiin niukan tappion jälkeen kolmea ensimmäistä ketjua pienin muutoksin.

Cotter - Quinney - Rondbjerg
Dorofeyev - Leschyshyn - Marushev
Boudens - Jones - Elvenes
Primeau - Conrad - Loewen

Pouliot - Pachal
Diliberatore - Miromanov
Hayes - McCoshen

Thompson
Ferguson

Plussat ja miinukset
++
+ Miromanov, DiLiberatore, Pouliot, Conrad, Leschyshyn, Quinney, Rondbjerg
+/- Hayes, Pachal, McCoshen, Thompson, Primeau, Loewen, Elvenes, Jones, Boudens, Dorofeyev, Marushev, Cotter
-
--

Jos viime peli oli tarkkaa viisikkopelaamista, nyt ovet molemmissa päissä olivat avoimemmat. Silver Knights palasi voittokantaan 6-5 kotivoitolla, vaikka vielä kahdeksan minuuttia ennen loppua tilanne oli 2-5. Avauserässä nähtiin kolme osumaa. Viidennellä minuutilla Conradin rannelaukaus ja oikeastaan vain heitto maalin eteen kaukaa vasemmasta laidasta yllätti helposti Baribeaun. Loewen ja DiLiberatore ottivat syöttöpisteet. 12. minuutilla tuli tasoitus, kun Shaw nousi vasenta laitaa pitkin maalille ja yllätti pienestä kulmasta helpohkosti Thompsonin. Dorofeyev roikkui selässä kyllä kiinni takakarvaamassa, muttei saanut estettyä kutia. Erän lopussa ylivoimalla Miromanov levitti viivasta vasempaan laitaan Quinneylle, joka ampui takapatjaan. Rondbjerg oli laskeutunut maalin oikealle kulmalle samalla ja viimeisteli varmasti paluukiekon tyhjiin. Välissä maskissa kiekkoon koski Leschyshyn, joka ryösti Miromanovilta syöttöpisteen.

Seuraavat neljä maalia iski Iowa peliminuuteilla 26, 31, 46 ja 48. Ensin ylivoimalla Raun jättötyöstä Mermis kiskaisi vasemmalta kaarelta lyöntilaukauksen, joka muutti matkalla suuntaa hieman kaiketi Jonesista ja painui siksi ohi Thompsonin. Seuraavakin maali tuli ylivoimalla, kun sarjan heikoimpiin kuuluva kotijoukkueen alivoima vuoti taas. Leschyshyn-Marushev-Pachal-Hayes ei päässyt omista millään pois ja lopulta sitten vasemmasta siivestä Dewarin rannelaukaus painui ohi Pachalin peittoyrityksen takayläkulmaan. Kaunis laukaus. Hayes sai pyörityksen aikana yhden pysäytyksen aikaan päädyssä, mutta purku ei ahdistettuna sitten enää onnistunut ja paien jatkui käyden liian kovaksi. Päätöserässä DiLiberatoren dumppaus päätyyn pysähtyi omaan pelaajaan Jonesiin siniviivalla. Bitten otti kiekon ja vapautti Dewarin puolittain karkuun. Hänen laukauksensa suoraluistelusta oli yhtä tarkka kuin aiemmin ylivoimalla ja ohitti Thompsonin. Hetken päästä Quinneyn ketju juoksi omissa kiekon perässä. Kulmarallin päätteeksi Turgeon heitti kiekon maalille ja maalin kulmalta sen sai rauhassa survoa sisään McLeod, kun Pachal katseli osittain vain vierestä. Laukaukset olivat 22-43 50 minuutin kohdalla, joten eipä johtoa voinut vääryytenä pitää taaskaan.

Viimeiset neljä osumaa päätöskympillä olivat silti Hendersonin käsialaa. Ensimmäinen kavennusmaali syntyi ylivoimalla sen jälkeen, kun Conrad sai keskialueella korkean mailan naamaansa ja Loewen pudotti hanskat Somerbyn kanssa joukkuetoveria puolustaakseen. Koska Somerby sai tuplakakkosen naaman auettua, Henderson sai kahden minuutin ylivoiman, kun Loewenin tappelun aloittamisesta koitunut kaksiminuuttinen vähennettiin neljästä minuutista. K. Thompson yritti purkaa päädystä kiekon lyömällä sen ränniin, mutta kiekko kimposi jotenkin oudosti laidasta suoraan maalin eteen ja Dorofeyev kiitti onnenkantamoisesta ohittamalla nopealla vedolla Baribeaun. Viimeiset kolme osumaa syntyivät puolentoista minuutin sisään. Ensin ajassa 57:11 HSK oli juuri ottanut maalivahidn pois, kun Boudensin syötti päädystä maalin eteen ja Jones ohitti Baribeaun. Minuutin päästä ilman maalivahtia HSK osui taas. Miromanov valelaukoi ja syöttikin oikeaan laitaan Rondbjergille, jonka epäonnistunutkin laukaus yllätti melko pienestä kulmasta Baribeaun. Maalia edelsi DiLiberatoren huikea pujottelua halki keskialueen. Hän oli jo menettää kiekon, mutta taisteli sen itselleen ja pääsi sinisen yli petaamaan ensin vetopaikan jätölle keskelle Cotterille, mutta tämän rannarin Baribeau vielä torjui kilvellään kulmaan, mutta tilannetta seurannut puolen minuutin pyöritys toi tulosta. Voittomaalissa puolestaan ensin Marushev ja Dorofeyev painivat todella pitkään vieraiden maalin takana kahta puolustajaa vastaan. Lopulta Marushev tuli tilanteesta voittajana ulos. Hän syötti Dorofeyeville viereen, joka punnersi maalin eteen ja käänsi kiekon maalille. Wildin puolustajat olivat mailoineen välissä. Kiekko ajautui Marushevin kautta viivaan Miromanoville, joka ampui patjoihin ja Leschyshyn niittasi paluukiekon alakulmaan. Upea nousu voittoon.

Onnistujia oli useita. Miromanov alusti pari maalia ja lisäksi eritoten toisessa erässä liikkui taitavasti siniviivassa toimittaen useita kiekkoja kohti maalia. Avauserän lopussa puolestaan hän karkasi alivoimalla Quinneyn kanssa 2v1-hyökkäykseen. Quinneyn poikkisyöttö tuli perille ja Miromanov pääsi nokikkain veskarin kanssa, mutta rystyuitto jäi patjoihin. Toisessa erässä Miromanov kävi myös jään pinnassa 32. minuutilla saatuaan iskun kasvoihin, mutta nousi lopulta ylös jäästä. Samassa tilanteessa vieraiden Rossi talutettiin ulos kaukalosta, kun Hendersonin maalin kulmalla Jones taklasi häntä minusta ihan puhtaasti ja Rossin oltua epätasapainossa hän lensi voimalla jäihin eikä enää palannut kokoonpanoon toisin kuin edellisessä pelissä, jossa hän myös otti osumaa. Wild-kannattajien kannalta on tietysti huolestuttavaa se, että Rossi vaikuttaa olevan melko loukkaantumisherkkä ja NHL:ssä vastassa on entistä fyysisempiä vastustajia.

Pouliot Miromanovin tavoin pyöritti ylivoimalla hyvin peliä siniviivassa toisessa viisikossa ja nousi kertaalleen keskialueen halki maalille saakka tekopaikkaan. Hän oli virheetön toisin kuin niin usein aiemmin. DiLiberatore puolestaan oli oikeassa siivessä ylivoimalla ampumassa hyviä one-timereita Pouliotin syötöistä sekä alusti mainiolla nousullaan 5-5 tasoituksen, vaikka syöttöpistettä siitä ei tullut. Hän liikkui Miromanovin tavoin itseluottamusta uhkuen hyökkäysalueella kiekollisena ja antoi jämäköitä syöttöjä. Pidin kovin hänestä oikeana puolustajana "väärällä" puolella. Cotter täydensi muuten kakkosylivoiman takakolmion laukoen hänkin vasemmasta siivestä Pouliotin levityksistä pari potentiaalista rannelaukausta. kohti etukulmaa tuloksetta.

Neljä hyökkääjää saa plussan. Quinney oli mainio ylivoimilla vasemmassa siivessä ollen kirkkovarma. Lisäksi hän oli alustamassa Miromanovin alivoimamaalipaikkaa ja keräsi pari syöttöpistettä yhteensä. Ainoa miinus tuli 10. minuutilla, kun hän kompuroi keskialueella ja seurauksena Boldy pääsi puolittain läpi vetopaikkaan, mutta veto kilpistyi Thompsoniin. Jatkotilanteessa Rossi hukkasi slotista myös maalipaikan Thompsonin pyörittyä jo jäässä. Sama kaksikko aiheutti uhkaa 30. minuutillakin, kun Boldy hukkasi läpiajon ampuen päin Thompsonia ja perään Rossi tuhlasi vapaan one-timerin oikeasta laidasta, kun Thompson liukui eteen upeasti. Leschyshyn saa plussan puolestaan 1+1 tehoistaan. Hän ehti lisäksi hukkaamaan läpiajon alivoimalla avauserässä, kun Pachal vapautti hänet läpi upealla rystylätyllä omasta päästä saakka. Pachal puolusti ensin alueelletulon onnistuneesti ja saa siksi neutraalin arvosanan eikä miinusta vieraiden viidennen maalin löysäilystä.

Rondbjergille irtoaa plussa kahdesta maalista ja varmasta yleispelaamisesta. Conradkin saa plussan. Halvan maalin lisäksi hänellä oli toinenkin maalipaikka 29. minuutilla,. kun Primeau löysi hänet keskeltä syötöllään laidasta, mutta veto meni yli maalin. Parin ehkä hiljaisemman pelin jälkeen Conrad oli taas paremmin ytimessä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
22/82 Anaheim vs. Vegas

Brooks putosi katsomoon Coghlanin seuraan. Kolesar nousi hänen tilalleen kolmossentteriksi ja Amadio palasi kokoonpanoon ottaen Kolesarin jättämän paikan nelosketjusta. Lisäksi Carrier ja Janmark vaihtoivat paikkoja alaketjuissa eli Carrier putosi nelosvitjaan ja Janmark nousi kolmoseen Kolesarin ja Dadonovin seuraan. Lehner jatkoi maalissa ja puolustus oli ennallaan. Martinez kärsii DeBoerin mukaan enemmän pääkivuista kuin luistimen viillon aiheuttamista seurauksista ja Karlsson puolestaan liittyi virusprotokollaan sen lisäksi, että hänellä on yhä jalka paketissa, joten noiden kahden paluu ei ole tapahtumassa vielä hetkeen. Patrickista ei ole tietoja hihkunut, mutta rivien välistä pääteltynä hänellä lienee aivotärähdys.

Arvosanataulukko
++
+ Stone, Pacioretty, Janmark, Carrier
+/- Lehner, Theodore, Pietrangelo, Whitecloud, Hague, McNabb, Roy, Smith, Stephenson, Kolesar, Howden, Amadio
- Hutton, Marchessault, Dadonov
--

Avauserä oli maaliton. Vegasin paras maalipaikka oli 17. minuutilla, kun 2v1-vastaiskusta Pacioretty tarjoili laidasta lätyn keskelle Smithille, joka pääsi nokikkain Stolarzin kanssa, mutta rystynosto kilpistyi veskariin. Hague puolestaan nousi yhdessä vaihdossa kahdesti esiin viivasta. Ensin Pietrangelo löysi hänet vasemmalta takatolpalta poikittaissyötöllä, mutta Haguen laukaus epäonnistui. Heti perään Kolesar tarjoili päädystä vetopaikan vastakiekkoon, mutta hague pyyhki vain lumet kiekon päältä jälleen. Stonesta mainittakoon se, että hän teki pari hyvää kiekonriistoa keskialueella ja omissa, joista yksi johti vastustajan jäähyynkin. Ducksillakin oli muutamia maalipaikkoja. Viidennellä minuutilla Lundeström tarjoili päädystä maalin eteen Silfverbergille, joka ampui päin Lehneriä Paciorettyn puolustettua huolimattomasti löysällä mailalla, jonka vuoksi hän ei saanut syöttöä kunnolla katki. Manson puolestaan nousi kertaalleen slottiin vetopaikkaan, mutta rannari pysähtyi Lehnerin ylävartaloon. Paras paikka tuli Zegrasin luomana, kun hän harhautti takaperin luistelleen Huttonin luoden 2v1-tilanteen. Whitecloud ei saanut katki syöttöä ja Rakell tinttasi one-timerin päin Lehneriä, joka upeasti ehti liukumaan eteen patjoineen.

25. minuutilla Ducks meni 1-0 johtoon. McNabb nosti kiekon omista keskialueelle kohti Carrieria, mutta tämä ei saanut syöttöä haltuun hyökkäyssiniviivalla. Ducks käänsi pelin takaisin kohti vieraiden maalia. Steel ylitti sinisen ja yritti syöttää rystylätyn Terrylle, mutta Theodoren luistimet olivat välissä. Kiekko kimposi onnekkaasti suoraan taustalta mukaan tulleelle Drysdalelle, jonka poikittaissyöttö löysi Terryn ja tämä naulasi etukulmaan lämärin. 2-0 maali syntyi heti perään. Hutton-Whitecloud kaksikko puolusti ihan OK 2v2-vastaiskun ohjaten Rakellin ampumaan pienestä kulmasta. Lehner torjui kiekon kulmaan. Sinne ehti ensin Marchessault, mutta tämä hukkasi kiekon Milanon karvauksen alla. Irtokiekon toimitti päädystä maalin eteen Zegras ja Rakell viimeisteli suoraan syötöstä, vaikka Marchessault ehti saada hieman lapaa väliin, muttei kuitenkaan riittävästi. Vegas kavensi ennen erän puoliväliä 3v1-vastahyökkäyksestä, kun Lindholm pinchasi hyökkäysalueella ohi kiekosta. Carrier polki jalalla ohi yksinäisen puolustajan eikä edes harkinnut syöttämistä, punnersi maalille ja viimeisteli kämmeneltä vastakulmaan päästyään nokikkain Stolarzin kanssa. Samanlaisia viimeistelyjä häneltä on nähty joskus ennenkin.

Puolivälissä erää Deslauriersin lätty vasemmasta laidasta ohi Whitecloudin maalin eteen tavoitti Lettierin, mutta Lehner pysäytti tämän kämmennoston läheltä, kun Kolesar oli myöhässä seuraamassa miestään. Kolme minuuttia myöhemmin puolestaan keskialueen käännöstä Steel käveli vapaasti vasemmasta laidasta vetopaikkaan, mutta Lehner ryösti rannelaukauksen hanskan heilahduksella. 3-1 maali näki päivänvalon kuitenkin seuraavan aloituksen jälkeen, kun Roy kaapi niukan voiton Zegrasista, mutta Dadonovin purkukiekko jäi viivaan Mansoniin, joka lähti ohittamaan laidan puolelta huonosti puolustanutta Janmarkia. Heitto maalille oikeasta laidasta meni Pietrangelon luistimesta sisään, mutta olihan tuo nyt huonosti tosiaan puolustettu Janmarkilta eikä Dadonovin purussa ollut kehumista. Hetken päästä toisessa päässä Dadonov oli paikka kaventaa maalin kulmalta reboundista, mutta Stolarz jäädytti hänet eikä kauaa mennyt, kun Anaheim meni 4-1 johtoon. Zegras otti aloitusvoiton, Milano jatkoi viivaan ja Lindholmin laukaus ruuhkan läpi painui etuyläkulmaan. 38. minuutilla Vegas sai kiekon maaliin, kun Whitecloud ampui ranteella viivasta, mutta Dadonov otti samalla kontaktin maskissa olleeseen Stolarziin eikä osumaa hylätty, vaan Dadonov sai jäähyn. Ylivoiman toisella puolikkaalla Zegras haki keskialueelta vauhtia ja polki sitten pitkän vaihdon pelanneiden McNabbin ja Pietrangelon välistä läpiajoon, mutta Lehner nollasi hänet. Seuraavaksi Zegras ampui ranteella päin Howdenin blokkia. Janmark lähti nostamaan vastaiskua jalalla ja pääsi kuljettamaan aina hyökkäysalueen oikeaan kulmaan saakka, josta hän käänsi kiekon takatolpalle ja hyökkäystä tukemaan tullut Whitecloud puttasi kiekon reppuun Vegasin kauden neljännellä AV-osumalla.

Päätöserän alussa Stephenson lähti istunnolla hyökkäysalueen turhasta poikittaisesta mailasta vastustajan selkään, mutta alivoimalla Vegas iski taas, kun Janmark-Stone kaksikko pysäytti Zegrasin kuljetusyrityksen hyökkäysalueelle siniviivalla. Janmark pääsi polkemaan karkuun ja viimeisteli längistä tyylikkäästi. Maali oli kauden viides AV-maali ja tuossa vaiheessa Vegasilla oli tehtynä yhtä paljon maaleja alivoimalla kuin ylivoimalla tällä kaudella. Kyseessä oli samalla 17. AV-osuma NHL:ään liittymisen jälkeen ja se on eniten kaikista seuroista sinä aikana, kun VGK on ollut liigassa mukana. 43. minuutilla Stone oli päättämässä 2v1-hyökkäystä laukaukseen, mutta Grant koukkasi häntä viime hetkellä. Stone menetti tasapainon ja ajautui päätyyn olkapää edellä. Hän lähti heti pukukoppiin, mutta palasi lopulta vielä otteluun mukaan, joten ilmeisesti tilanteesta selvittiin säikähdyksellä, vaikka DeBoer totesikin, että Stonen tilanne tutkitaan vielä huomenna tarkemmin. Ylivoimalla paras paikka oli Haguella vasemmasta laidasta, mutta veto meni Stolarzin syliin.

47. minuutilla Ducks meni takaisin kahden maalin johtoon. Milano polki jalalla yli keskialueen vasenta laitaa pitkin ja käänsi poikittaissyötön Drysdalelle, joka ampui oikeasta laidasta kiekon maalin kattoon Lehnerin oltua oudossa torjunta-asennossa. Huttonkaan ei saanut katki syöttöä, koska lapa ei jostain syystä ollut jäässä. Vegas kavensi 52. minuutilla ylivoimalla, kun Theodoren siirrosta Pacioretty naulasi ranteella oikeasta siivestä etukulmaan ohi Mansonin peiton, joten enää AV-maaleja ei sentään ollut yhtä paljon kuin YV-kihauksia. Tuon lähemmäs Vegas ei kuitenkaan enää päässyt, kun Ducks iski tyhjiin kuudennen maalin. Theodore ei saanut pidettyä siniviivaa kiinni ja Lundeström kävi kuljettamassa kiekon tyhjiin. Tuota edelsi hyvä maalipaikka, kun ilman maalivahtia Stephenson vasemmasta siivestä syötti päätyyn ja Stone jatkoi yhdellä kosketuksella slottiin, mutta Dadonovin kuti kilpistyi patjaan. Vegas onnistui kuitenkin vielä ylivoimalla puoli minuuttia ennen loppua, kun Stephenson otti aloitusvoiton, Stone jatkoi kiekon viivaan, Pietrangelo levitti Paciorettylle ja tämä antoi syötön takaisin keskelle siniviivaa, josta Pietrnagelo viritti lämärin ja Smith ohjasi sen maalin edestä sisään.

Huttonilla oli sen verran ongelmia omalla alueella, että hän saa miinuksen. Teholukema oli -2. Zegras vei häntä avauserässä tylysti kertaalleen ja sitten viidennessä maalissa poikittaissyötön katkaisu ei onnistunut muun muassa. Dadonov saa miinuksen Mansonin osumaa edeltäneestä harhasyötöstä ja maalipaikkojen tuhlaamisesta maalin edessä. Hän myös otti kontaktin hylätyssä osumassa, joten oikein mikään ei onnistunut. Marchessault vuoti Ducksin toisessa maalissa ja vähän pakotti ratkaisuja kiekollisena ampuen muun muassa pari kertaa turhan pienistä kulmista epätoivoisesti. Stone saa plussan vahvasta mailastaan kiekottomana. Jo avauserässä hän teki pari riistoa ja oli alustamassa myös Janmarkin AV-osumaa päätöserässä. Hän myös hankki kaksi ylivoimaa illan aikana. Pacioretty saa plussan maalistaan, mutta lisäksi hän alusti viimeisen osuman sekä avauserässä Smithin läpiajon. Heikkona suoritteena oli ottelun alun löysä mailapuolustaminen omalla alueella, mutta arvosana jää silti plussan puolelle. Janmark puolestaan pelasi todella lepsusta Mansonin maalissa, mutta pakkohan arvosana on kääntää plussalle, kun hän oli niin suuressa osassa molemmissa alivoimamaaleissa. Carrier saa plussan soolosuorituksestaan 2-1 kavennusmaalissa.

Lehner olisi voinut ehkä pari maaleista torjua, vaikka osa niistä olikin erikoisia kimmokkeita, mutta miinusta en sentään hänelle anna, koska hän nollasi pari Zegrasin läpiajoa ja muun muassa sen Steelin rannelaukauksen vasemmalta kaarelta. Theodoren teholukema oli -3, mutta ei hän varsinaisesti ollut syyllinen takaiskuihin, joten arvosana jää neutraaliksi. Pietrangelo alusti avauserässä Haguelle yhden tekopaikan ja pääsi tehoille viimeisessä maalissa, mutta muutoin hän ei niin paljoa säkenöinyt, joten en anna plussaa. Whitecloudkaan ei saa plussaa AV-maalista huolimatta, koska hän ei saanut kovin hyvin katkottua poikittaissyöttöjä, joita muun muassa Milano ja Deslauriers hänen edestään tarjoilivat toiselle puolelle, mutta ei häntä sentään 1v1-tilanteissa viety kuin puolustajapari Huttonia. Haguella oli kolme maalipaikkaa, mutta hän jotenkin hätäili kaikissa paikoissa saamatta aikaan laadukkaita laukauksia. Amadiolla oli puolestaan avauserässä puolittainen maalipaikka maalin edestä, mutta rystylaukaus ei onnistunut kunnolla kulmasta tulleeseen syöttöön. Roy oli vahva aloituksissa kaapien niitä 86-prosenttisesti, mutta muutoin hän pelasi ehkä vaisuimman pelinsä ykkösketjun keskellä. Teholukemakin jäi pakkaselle, kun ketju oli jäällä parin Ducks-osuman aikana.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pitkästä aikaa näkyi Vegas-kiekkoa televisiossa. Ankat ovat tällä hetkellä hiukkasen Ritareita parempia, joten nuo loppuluvut 6-5 olivat ihan oikein. Ei ole juuri lisättävää @Salming:in erinomaiseen raporttiin yllä. Hague pelasi mielestäni hyvin, joskin nuo paikat tosiaan jäivät käyttämättä. Olen kuitenkin jotenkin tykästynyt hänen pelaamiseensa viime aikoina, ehkä se on jotenkin näyttävämpää kuin esim. Whitecloudilla, joskin jälkimmäiseltä oli tosiaan hieno nousu ja maali tässä Ducks-pelissä. Pietrangelo edelleen pyörii ja häärii ympäri kaukaloa, mutta tulosta ei ainakaan pisteissä aina näy.

Luulin jo tosiaan, että Stonerille kävi pahasti, kun niin kivuissaan vääntelehti jäällä, mutta hän on aika loistavan ulosannin omaava pelaaja, joten "what you see is not always what you get". Toivottavasti ei tullut mitään pahempaa tällä kertaa. Sen lisäksi Mad Max alkaa taas olla oma itsensä, laukoo tuloksetta paikasta kuin paikasta ja joskus osuukin. Hyvä kai niin.

Miten muuten Ankoista Drysdale, vieläkö tulee kritiikkiä hänen heiveröisyydestään @Salming:ilta? Minun silmiini hän on aina näyttänyt todella hyvältä nuorelta pelaajalta, eilenkin maali ja syöttö.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Miten muuten Ankoista Drysdale, vieläkö tulee kritiikkiä hänen heiveröisyydestään @Salming:ilta? Minun silmiini hän on aina näyttänyt todella hyvältä nuorelta pelaajalta, eilenkin maali ja syöttö.
Heh, hyvä nosto. Kesällä on tehty oikeita asioita, koska tilannekovuus näytti aiempaa paljon paremmalta ja hyökkäyssuuntaanhan hän on loistanut ennenkin.

23/82 Arizona vs. Vegas

Brossoit oli maalissa. Brooks korvasi Howdenin nelossentterinä ja Coghlan odotetusti hyppäsi kehiin viime pelissä vuotaneen Huttonin tilalle pelaten McNabbin parina, kun Theodore muodosti yksikön Whitecloudin kanssa. Stone puolestaan oli pelikunnossa viime pelin kaatumisen jäljiltä.

Arvosanataulukko
++
+ Pacioretty, Brooks, Carrier, Amadio, Stephenson, Stone, Marchessault, Smith, Roy, Dadonov, Brossoit, Coghlan
+/- McNabb, Theodore, Pietrangelo, Hague, Whitecloud, Kolesar, Janmark
-
--

Avausmaalissa Roy malttoi hienosti 2v1-hyökkäyksessä odottaa, että Capobianco heittäytyy jäihin ja liukuu ohi syöttölinjalta. Kun näin oli tapahtunut, Roy syötti viereen Marchessaultille, joka veivasi kiekon rystypuolelleen ja lirutti jäitä pitkin maaliin Vejmelkan liu'uttua väärään suuntaan. Arizona tasoitti minuutin päästä ajassa 7:51, kun Kesselin ristipisto ohitti Vegasin karvauksen. Keskialueella oli alun perin 2v2-tilanne eli Vegasin ykköspari vs. Keller-Boyd, mutta Pietrangelo oli sijoittunut vähän turhan korkealle eikä hän ehtinyt enää Boydin alapuolelle, vaan Hague joutui ottamaan vastaan 2v1-tilanteen eikä saanut katki Kellerin passia takatolpalle Boydille, joka viimeisteli varmasti ohi Brossoitin. Vegas meni takaisin johtoon 13. minuutilla ylivoimalla. Ensin hän hukkasi hyvän kiekonliikuttelun päätteeksi Dadonovin slottisiirrosta one-timerin oikeasta siivestä, mutta kiekko ajautui hänelle takaisin Theodoren kautta ja rannelaukaus seisovilta jaloilta painui takakulmaan.

Toisessa erässä Vegas iski neljästi. Ensin alivoimalla Pietrangelo voitti omissa irtokiekkokamppailun ja tökkäsi kiekon eteenpäin vapauttaen hyökkääjät 2v1-vastaiskuun. Smith tarjoili lätyn ja Stephenson viimeisteli takatolpalta. Heti perään jäähyn päätyttyä Stone katkaisi Capobiancon syötön siniviivalla ja vapautti jäähyaitiosta tulleen Paciorettyn karkuun. Tämä ampui tylyn rannelaukauksen vasempaan yläkulmaan. 32. minuutilla nelosketju sai palkinnon tasaisen vahvasta iltapuhteestaan. Brooksin aloitusvoiton jälkeen Hague chippasi oman maalin takaa kiekon keskialueelle. Carrier ja Amadio säntäsivät perään voittaen kiekon vieraille. He pelasivat hyökkäyssiniviivan ylitettyään nopean seinäpelin ja sen päätteeksi Amadio tinttasi suoraan syötöstä avausmaalinsa ritarinutussa. Viisi minuuttia ennen erätaukoa puolestaan Coghlan katkoi syötön omalla alueella ja tuuppasi kiekon eteenpäin vasenta laitaa pitkin. Janmark jatkoi keskialueelta kiekon Dadonoville, joka pääsi puolittain läpi oikealta ja ampui takakulmaan tarkasti. Päätöserän lopussa Vegas teki vielä yhden suunnanmuutososuman, kun Amadio antoi ristipiston Theodorelle vasempaan laitaan ja tämä tarjoili slottiin Roylle, joka naulasi ranteella takakulmaan maalin sadannen Vegas-pelinsä kunniaksi.

Kärkiketju ja nelosvitja saavat plussat yläkerrasta Dadonovin lisäksi. Kärkiketjuilta eritoten nähtiin hyviä kulmaralleja ja kiekossa pysymistä hyökkäysalueella läpi illan eikä nelosketju hirveästi jäänyt pekkaaa pahemmaksi, vaan niin ikään pelasi muutaman erinomaisen rouhimisvaihdon päädyssä. Brooksin pelinrakennuskyvyt tulivat myös hyvin esiin eritoten avauserässä, kun hän löysi hyökkäysalueella syötöillään Carrierin muutamaan otteeseen mainiosti. Dadonov puolestaan erottui kolmosketjusta parhaiten muutoinkin kuin maalinsa lisäksi. Puolustuksesta Coghlan saa plussan jämäköistä syötöistään ja Dadonovin maalin alustuksestaan. Hague tuhlasi paikkoja Ducks-pelin tapaan päästen muun muassa läpiajoonkin kertaalleen. Pakisto kaikkiennsa haki hyvin kiekkoja oman maalin takaa ja laittoi sieltä pelivälinettä liikkeelle nopeasti pois karvauksen alta, joten omissa juurikaan Vegas ei juossut kiekon perässä pitkiä aikoja. Alakerta oli myös vahva päätykamppailuissa ja kiilaamaan vastustajia laitoihin. Maalissa Brossoit oli varma ja parhaimmillaan toisen erän alussa venyi parilla alivoimalla hyvin muutamiin laidoista lähteneisiin tulisiin rannelaukauksiin. Hänen torjuntojensa jälkeen Vegas laittoikin sitten pelin pakettiin.

24/82 Vegas vs. Calgary

Joukkue palasi kotiin kohtaamaan Calgaryn, jolle se ei ollut hävinnyt vielä ikinä T-Mobile Areenalla kuudella kerralla. Vieraissa saldo on kaksi voittoa ja kolme tappiota. Karlsson palasi kokoonpanoon 15 missatun pelin jälkeen. Patrick oli ollut myös mukana harjoituksissa, mutta punaisessa paidassa ilman kontaktia. Eichel puolestaan liittyy ennen joulua joukkueharjoituksiin. Kokoonpano tässä pelissä oli muutoin sama, mutta Lehner palasi maaliin ja Brooks joutui kokoonpanon ulkopuolelle Wiljamin palatessa. Roy putosi kolmossentteriksi Janmarkin ja Dadonovin väliin ja Kolesar nelossentteriksi Carrierin ja Amadion seuraan.

Arvosanataulukko
++
+ Marchessault, Smith, Janmark, Roy, Theodore
+/- Lehner, Pietrangelo, Hague, McNabb, Whitecloud, Coghlan, Karlsson, Stone, Stephenson, Pacioretty, Dadonov, Kolesar, Carrier, Amadio
-
--

Avausmaalissa Hague pysäytti hyökkäyksen puolustussiniviivalla ja siirsi kiekon poikittain Pietrangelolle, joka laitapompun jälkeen syötti sen eteenpäin Stonelle ja tämä käänsi pystyyn vasempaan laitaan Stephensonille luoden 2v1-tilanteen. Stephenson tarjoili viereen ja Pacioretty naulasi one-timerin verkkoon. Tuolla maalilla Vegas johti ansaitusti avauserän jälkeen oltuaan pelin päällä suurimman osan ajasta. Paciorettylle maali oli kuudes seitsemään peliin tällä kaudella. Toinen erä oli maaliton, mutta päätöserän alussa Theodore syötti oman blokatun laukauksensa jälkeisen irtokiekon keskelle Roylle, joka ampui tarkasti slotista ranteella oikeaan yläkulmaan. Sama kuvio toimi siis kuin viime pelissä, kun Theodoren syöttö vasemmasta laidasta löysi taas Royn keskeltä. Flames kavensi 49. minuutilla, kun Andersson ampui viivasta ohi Stonen peiton ja Lindholmin varusteista kiekko kimposi onnekkaasti ohi Lehnerin. Reilun minuutin päästä kuitenkin syntyi voittomaali. Tanev pinchasi turhan innokkaasti pelaten itsensä ulos ja samalla Lewis vuoti varmistajana, jolloin Vegas pääsi ylivoimahyökkäykseen. Janmark syötti vasemmasta laidasta keskelle ohi Kylingtonin. Roy ampui päin Markströmiä, mutta Dadonov nosti rystyltä irtokiekon reppuun Tanevin ja Lewisin syöksyttyä takakarvatessaan ohi tilanteesta. Vajaat kolme minuuttia ennen loppua Calgary pääsi vielä maalin päähän ilman maalivahtia, kun Vegasin purkukiekko käännettiin nopeasti takaisin pystyyn ja isäntien vaihdon ollessa kesken Calgary sai 3v2-suorahyökkäyksen. Puolustajat olivat kapealla tukkien keskikaistan ja vaikkapa Pietrangelo ojensi mailaansa estääkseen Gaudreauta laukomasta keskeltä. Niinpä tämä joutui syöttämään huonompaan sektoriin vasempaan laitaan Mangiapanelle, mutta tämän laukaus oli niin tarkka, että se yllätti Lehnerin. Tasoituskin oli lähellä päätösminuutilla, mutta Tkachukin lyöntilaukaus vasemmalta yläkaarelta kilahti maalirautoihin ruuhkan läpi.

Marchessault-Smith kaksikko oli alati vaarallinen ja saa siksi plussan, vaikka heistä vain Smith sai yhden kakkossyötön Royn osumaan. Avauserän puolivälissä ylivoimalla kakkosylivoima oli onnistua, kun keskialueen ylityksen jälkeen Karlsson antoi lätyn Anderssonin selustaan ja Smith ohjasi kiekon päin Markströmiä läheltä. Toisen erän alussa Smith pääsi läpiajoon puolittain Whitecloudin pistosta, mutta Markström torjui kilvellään kudin päätyverkkoihin. Hetken päästä ylivoimalla puolestaan Smithin poikittaissyöttö löysi Marchessaultin, joka ampui oikeasta laidasta tolppaan. Kuudennella minuutilla Roy tuurasi Karlssonia ykkösketjun keskellä, koska Wiljamin peliaikaa haluttiin rajoittaa paluuottelussa. Royn passi päädystä löysi maalin edestä Marchessaultin, jonka laukaus vähän epäonnistui, mutta kiekko lipui sopivasti vasemmalle takatolpalle Smithille, jolla oli edessään puolityhjä maali, mutta Markström liukui eteen viime hetkellä.

Roy puolestaan oli mukana tosiaan tuossa tekopaikassa ja päätöserässä pääsi tulostaulullekin saakka 1+1 tehoin. Kemiaa löytyi yllättävän hyvin Janmarkin ja Dadonovin kanssa. Neljännellä minuutilla ketju oli jo onnistua maalinteossa, kun Janmark punnersi oikeasta laidasta kohti maalia ja tarjoili nollakulmasta syötön maalin eteen Roylle, mutta tämän kuti kilpistyi rintapanssariin. Janmark puolestaan saa myös plussan ketjun toiseksi parhaana yksilönä keräten 0+1 tehot lopulta. Kuin varkain hän on jäänyt vain kahdesti pisteittä kahdeksassa viime pelissä tehden niissä seitsemän pistettä. Theodore saa plussan alakerrasta toisen maalin alustuksesta ja vankasta yleispelaamisesta. 20 minuuttiin mahtui pari kiekonriistoakin.

Nelosketju pelasi hyvän pelin toistamiseen, vaikka Brooks vaihtui Kolesariin. Näkyvin yksilö oli Carrier kolmella laukauksella. Kahdeksannella minuutilla Pietrangelo löysi hyökkäysalueella poikittaissytöllään McNabbin oikeasta laidasta ja tämä haki vielä passia maalin eteen, mutta Carrierin maila oli sidottuna. Toisessa erässä Carrier ensin punnersi maalille oikean kautta ohi Mi. Stonen, joka oli puolustajana kehissä Flamesin alakerrassa pitkästä aikaa päästen pelaamaan velipoikaansa vastaan, mutta jäi pahoin jalkoihin tuossa tilanteessa. Markström torjui Carrierin vastakulmaviimeistely-yrityksen, joka toimi vielä Ducksia vastaan. Myöhemmin Carrier pääsi jopa ihan puhtaaseen läpiajoon, mutta ampui suoraan syliin. Kolesarilla oli puolestaan päätylautareboundin jälkeen hyvä maalipaikka, mutta hän hätäili ampuen nollakulmasta kämmeneltä Markströmin varusteisiin sen sijaan, että hän olisi vienyt kiekon rystylle ja nostanut tyhjiin maalin kulmalta.

Flames pysyi ensimmäiset 40 minuuttia eritoten hyvin aisoissa ja Golden Knightsin viisikkopuolustaminen piti sen poissa vaarallisilta maalipaikoilta, joita vieraille taidettiin kirjata vain yksi tuona aikana. Kenttätasapaino oli yksinkertaisesti kunnossa ja keskialueella etäisyydet tiiviitä. Flamesin paras paikka tuli toisessa erässä, kun hyökkääjät varastivat liian aikaisin puolustusalueelta, mutta Vegas ei päässytkään pois omista ja oikeasta laidasta Andersson taisi lätyttää kiekon vasemmalle puolelle Kylingtonille, joka pääsi nousemaan viivasta vapaasti vetopaikkaan, mutta rannelaukaus kilpistyi Lehneriin. Samaisessa erässä Flamesin YV erän lopussa oli kovin vaisua kiekonliikuttelua neliön ulkopuolella akselilla siniviiva-laidat-pääty-laidat-siniviiva. Anderssonkaan ei päässyt viivasta ampumaan, kun Vegasin hyökkääjät peittivät vetolinjat niin hyvin. Avauserässä Flamesin paras paikka taisi tulla 16. minuutilla, kun 2v2-hyökkäyksestä Lewis leikkasi oikeasta laidasta keskelle ja ampui Pietrangelon jaloista hieman ohi etukulman. Päätöserässä puolestaan maalien lisäksi Andersson polki tasavajaalla kertaalleen jalalla heittämällä ohi Coghlanin, mutta läpiajo päättyi Lehnerin patjatorjuntaan.

Lopuksi päivitystä pelaajista edustusjoukkueen takana. Silver Knightsin perjantaipeli Condorsia vastaan peruttiin protokolla-asioiden vuoksi. Ensi viikonloppuna olisi edessä tuplapelit IceHogsia vastaan ja toivottavasti nuo päästään pelaamaan. Morozov puolestaan on taas pelannut välillä VHL:ssä ja välillä KHL:ssä, mutta pudonnut jälkimmäisessäkin nelossentteriksi eikä ole enää nauttinut Gusevin seurasta kakkosketjussa. VHL:ssä hänellä on koossa tehot 3+11=14 10 ottelussa, joten siellä on kulkenut. KHL:ssä tehot ovat 4+4=8 17 pelissä.

Cormier nimettiin odotetusti Kanadan U20-leirille ja hänen pitäisi kyllä kisakoneeseen mahtua pyörittämään toista ylivoimaa. Myös kesän ykköskierroksen varaus Dean, joka solmi tulokassopimuksenkin Vegasin kanssa hiljattain, on leirillä, mutta tuskin mahtuu mukaan kinkereihin. Hänellä on yhdeksän pistettä kuudessa pelissä tällä kaudella. Alkukausihan meni Vegasissa vammaa kuntouttaessa. Demek puolestaan on ollut tulikuuma WHL:ssä. Hän on koonnut Oil Kingsissa tehot 11+18=29 ja on sarjan pistepörssin 12:s. Hänet nähdään varmasti Slovakian paidassa tulevissa kisoissa. Demekillä oli jossain vaiheessa ainakin 12 pelin pisteputki, joka oli pisin slovakialaisen pelaajan pisteputki sitten vuoden 2009 noissa Kanadan juniorisarjoissa. Toisella kesän keskikierrosten varauksella tsekki Brabenecilla on niin ikään ollut hyvä alku Pohjois-Amerikassa, kun Charlottetownissa hän on mättänyt 24 tehopistettä 16 peliin. Seuratoveri Cormierilla pisteitä on puolustajan paikalta muuten jo huimat 32 (12+20). Eiköhän Brabenec ole myös tulevissa kisoissa mukana. Chayka puolestaan mahtunee Venäjän puolustukseen, kun hän oli mukana jo viime kisoissa, joten ainakin neljä Vegas-lupausta kisoissa nähtäneen.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
25/82 Vegas vs. Dallas

Lehner jatkoi maalissa ja kenttäpelaajisto oli sama kuin Flamesia vastaan eli Hutton ja Brooks olivat katsomossa. Tarjolla oli harmaan runkosarjan keskelle piristävänä seikkana selostus suomeksi, kun äänessä oli A. Mäkinen.

Arvosanataulukko
++
+ Pietrangelo, Hague, Theodore, Stone
+/- Pacioretty, McNabb, Whitecloud, Coghlan, Smith, Marchessault, Dadonov, Roy, Janmark, Amadio, Kolesar, Carrier, Lehner, Brossoit
- Stephenson, Karlsson
--

Avauserän vedot olivat 10-5. Dallas teki erän ainoan maalin ylivoimalla, kun Hintz pelasi kulmasta viivaan ohi Stephensonin lavan ja Robertsonin laukaus viivasta painui sekä McNabbin että Whitecloudin läpi, jolloin Lehner oli maskissa voimaton. Tasaviisikoin Dallasin paras maalipaikka tuli Bennille, joka pääsi läpiajoon blokattuaan Haguen viivavedon, mutta Hague polki tämän vielä kiinni ja sai tuupattua selästä sopivasti eikä Benn saanut kunnon kutia aikaan. Toisessa päässä Vegas hukkasi kolme ylivoimaa. Kaikissa oli sama ongelma eli takakolmiot Theodore-Stone-Pacioretty ja Pietrangelo-Marchessault-Karlsson eivät saaneet kuviota kunnolla rauhoittumaan, koska Dallasin hyökkääjäparit tulivat nälkäisinä saalistajina iholle saakka ja mailat viuhuivat siihen malliin, että syöttölinjat olivat koko ajan peitossa ja Vegasin takakolmiot sortuivat harhasyöttöihin siniviivan tuntumassa monesti, joiden jälkeen oli haettava uutta vauhtia omasta päästä. Tasaviisikoin Vegasilla oli yksi 3v1-hyökkäys, mutta se kuihtui, kun Suter katkaisi Smithin poikittaissyötön. Lisäksi Pietrangelo nousi kertaalleen viivasta maalin kulmalle saaden päädystä syötön Stonelta, mutta veto meni Holtbyn syliin.

Toinen erä oli vielä selkeämmin Vegasin vedoin 21-7. Tasoitus syntyi heti avausvaihdossa jämäylivoiman loputtua, kun Hague levitti viivassa ja Pietrangelo löysi takatolpalta Stonen, joka onnistui vihdoin tekemään kauden avausmaalinsa, jos tyhjiin tehtyä osumaa ei lasketa. 22. minuutilla Stars meni takaisin edelle ylivoimalla. Stephenson hävisi aloituksen Bennille ja Suter ampui heti kohti maalia. Lehner torjui eteensä ja paluukiekko pomppasi Seguinin säärestä sisään maalin kulmalta onnekkaasti, mutta Mäkisen sanoin maalinteon tukitoimet olivat kunnossa eli maalilla oli kaksi Dallasin miestä reboundissa. Myös 1-3 maali syntyi ylivoimalla 27. minuutilla. Stephenson hävisi taas oman pään aloituksen. Tuolla kertaa vastassa oli Hintz. Radulov siirsi irtopalan Robertsonille oikeaan laitaan ja tämä pudotti heti viivaan Klingbergille, joka ampui maalille ja Pavelski ohjasi limpun ohi Lehnerin. Tuon jälkeen Lehner vaihdettiin pois ja Brossoit tuli sisään, mutta minä annan miinuksen taulukkoon Stephensonille, koska hän oli jäällä jokaisen alivoimatakaiskun aikana ja kahdessa jälkimmäisessä vielä selkeästi osasyyllinen hävityillä aloituksilla. Vegas kavensi erän loppupuolella 2-3:een, kun Pietrangelo antoi taas mainion poikittaissyötön hyökkäysalueella ja Marchessault naulasi ranteella vasemmasta laidasta Holtbyn räpylän ja patjan välistä kiekon takakulmaan siirretyn rangaistuksen aikana. Kyseessä oli Joonatanin juhlapeli, sillä hänestä tuli ensimmäinen 300 runkosarjaottelua Golden Knightsissa pelannut yksilö:




Vegasilla oli rutkasti maalipaikkoja, mutta Holtby oli hyvässä vireessä. Heti erän alussa tasoitusmaalin jälkeen Hague vapautti pitkällä avauksella Karlssonin puolittain läpi, mutta veto kilpistyi kilpeen. Smith puolestaan jäätyi eräässä nokikkaistilaisuudessa kuljettaen kiekon rystyllä liian pieneen kulmaan saamatta vetoa aikaan. Pietrangelo puolestaan syöttöpisteiden lisäksi ampui todella pahoja vetoja matalina maalin eteen ja niistä syntyi hyviä reboundeja. Muun muassa Dadonov nosti yhden reboundin suoraan Holtbyn hanskaan. Lisäksi Pietrangelo vapautti Paciorettyn kertaalleen läpiajoon Suterin selustaan, mutta Max ampui suoraan syliin. Myös pakkipaki Hague oli aktiivinen ja ampui terävästi kohti maalia. Kaikkinensa tuon ykkösparin hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen oli hienoa katsottavaa. Theodorekin toki tanssi ihan hyvin viivassa ja kertaalleen myös kilautti tolppaan ranteella tuettuaan vastahyökkäystä toisesta aallosta.

Päätöserän avauskymppi oli mitäänsanomaton, kunnes sitten yhdestä vastaiskusta Dallas meni 2-4 johtoon. Hintz jätti kiekon oikeassa laidassa Pavelskille, jonka rannelaukaus upposi etuyläkulmaan. Tuo oli periaatteessa melko vaaraton hyökkäys, kun Hintz oli yksin kolmea vastaan ja Hague hidasti hänet ohjaten umpikujaan, mutta sitten ketään ei kiinnostanut merkata Pavelskia toisesta aallosta. Seuraavassa vaihdossa Dallas oli lähellä viidettä osumaa, kun Seguin tuli kulmasta ulos voittajana kiekon kanssa ja pelasi maalin eteen Rafflille, joka antoi kiekon takaisin takatolpalle, mutta Seguin ei saanut kiekkoa tyhjiin putattua, kun Pietrangelo taisi vielä vähän saada taustalta ojennettua lapaa väliin. Heti tuon jälkeen sitten toisessa päässä syntyi kavennus, kun Kolesarin poikittaissyöttö löysi Amadion ja tämä lapioi kiekon etukulmasta sisään suoraan syötöstä. Theodore sai kakkossyötön. Puolivälissä päätöserää Smith hukkasi toisen läpiajonsa nostettuaan rystyltä yli maalin. Se ei haitannut, kun Vegas teki vielä kaksi maalia minuutin sisään kotvan kuluttua. Ensin Stone katkaisi omalla alueella Dallasin sokkosyötön maalin takaa sen eteen. Vastahyökkäys huipentui siihen, että Pacioretty syötti vasemmasta laidasta toiseen aaltoon Coghlanille, joka ampui Holtbyn patjaan. Stone ehti keskikaistalla paluukiekkoon ja tinttasi sen maalin kattoon. Minuutin päästä ajassa 55:54 syntyi voittomaali. Sama ketju oli taas asialla. Stephenson pelasi kulmasta viivaan ja Hague ampui taas maalille onnistuneesti ohi blokin. Stone oli maskissa ja siirsi irtokiekon Paciorettylle, joka ohitti maalin kulmalta tarkalla sijoituksella Holtbyn. Kuten todettua, Golden Knightsin puolustajien viivavedoista oli pahoja reboundeja läpi illan ja oli vain ajan kysymys, milloin yksi niistä johtaisi maaliin. Lopussa Dallas haki tasoitusta ilman maalivahtia siinä onnistumatta.

Plussat menevät tosiaan hyökkäyssiniviivalla loistaneille Pietrangelolle, Haguelle ja Theodorelle. Ykköspari ampui yhteensä 12 kertaa kohti maalia. Hague pelasi tasaviisikoin 19:30 ja Pietrangelon kokonaisjääaika oli tasan 28 minuuttia ansaitusti. Stone otti kapteenina 2+1 tehoin joukkuetta kantoon päätöserässä. Stephenson puolestaan saa miinuksen alivoima-aloitustappioistaan. Tilastoissa hänelle on merkitty AV-aikaa vain yhdeksän sekuntia, mutta tuo ei kyllä pidä paikkaansa, koska hän oli jäällä myös Royn parina siinä Dallasin ensimmäisessä YV-osumassa juosten hetken omissa kiekon perässä. Myös ykkössentteri Karlsson saa miinuksen, koska hän oli todella löysä kaksinkamppailuissa ja menetteli kiekkoja sen vuoksi. Ylivoimalla vasemmassa siivessä hän oli myös pulassa kiireessä paineen alla ja syötöt olivat heikkolaatuisia. Ketjutovereista Smith pääsi sentään paikoille, vaikka tuhlasikin niitä, joten arvosana oli neutraali. Marchessault ei maalinsa lisäksi ollut hirveästi kiekossa, joten siksi hänkään ei saa plussaa. Alaketjuista nelosvitjallekaan en anna plussaa yhdestä maalista huolimatta, koska muita erityisen hyviä vaihtoja ei nyt muistu äkkiseltään mieleen. Jääaikaa tuolle ketjulle tuli kymmenisen minuuttia. Maalivahdeista Lehneriä ei oikein maaleista voi syyttää. Brossoit olisi voinut ehkä kopata Pavelskin kudin, mutta toisaalta sitten päätöserän alussa pysäytti pari Glendeniningin laukausta läheltä.

Mainitaan lopuksi se, että Jesper Vikman nimettiin Ruotsin maalivahtikolmikkoon tuleviin U20-kisoihin. Viime kesän seiskakierroksen varaus Lindbomkin oli varmasti yksi vaihtoehto, mutta Vikman tuli nyt valituksi. Hän unohtui minun spekulaatioistani kokonaan viimeksi.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pitkästä aikaa oli TNT:llä Vegas-peli, ja hyvän pelin olivatkin valinneet. Dallasin pitkä voittoputki meni poikki, kun Vegas nousi voittoon lopussa.

@Salming tuossa taas tietenkin yllä jo ansiokkaasti kertasi ottelun tapahtumat. Minusta DeBoer oli hyvin hereillä ja veti Lehnerin maalilta heti, kun Vegas alkoi imeä maaleja. Ei tosiaan tuota kolmatta maalia voi Lehnerin syyksi laittaa. Ekassa ja tokassa oli toki maskia ja ehkä onnea, mutta ehkä toisenlaisella sijoittumisella Robin olisi nuo voinut poimia. Jotenkin on vaan paljon rauhallisempi olo minulla, kun Broissot on maalissa.

Stouneri oli jo kutakuinkin itsensä, ja tulostakin tuli. Samoin Mad Max alkaa olla kuosissa. Wild Bill on tosiaan vielä vähän ruosteessa, mikä on ymmärrettävää pitkällisen loukkaantumisen jälkeen. Samoin Smith jatkailee tuhlailuaan, minkäs voit. Minulta ei kyllä heru Pietrangelolle ja Theodorelle plussia. Kauheasti ne kiekkoa maalille heittävät, mutta mitään kunnon laukausta tai tykkiä ei juuri näy, sellaisia heittoja vaan. Minusta olisi kivampi nähdä kunnon tykitystä siniviivalta. Tehoja enemmän! Tuo Amado Mio muuten ei kai ollut TNT-selostuksen mukaan tehnyt maalia moneen kymmeneen otteluun, ennen kuin oliko nyt Arizona-pelissä onnistui. Nyt tuli sitten jo toinen maali putkeen. Viva Las Vegas!
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Joukkueen pitkäaikainen vahvuus, eli alivoimapelaaminen, on nyt viime aikoina yhtäkkiä luhistunut kokonaan. Ehkä osasyynä on Smart Alecin poissaolo, mutta varmaan jotain muutakin häikkää on. No, teemalla kausi vaikeuksien kautta voittoon jatkuu...
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
26/82 Vegas vs. Philadelphia

Brossoit oli maalissa. Stephenson oli poissa henkilökohtaisen syyn vuoksi, joten Kolesar nostettiin kakkossentteriksi ja Brooks tuli katsomosta nelosen keskelle. Puolustuksessa Coghlan teki tilaa Huttonille. Martinez ja Patrick olivat yhä poissa. DeBoer sanoi, että Martinez edistyy, mutta todella hitaasti. Patrick on kuulemma lähempänä paluuta ja hän onkin harjoitellut tosiaan ilman kontaktia jo.

Arvosanataulukko
++
+ Smith, Marchessault, Karlsson, Hague
+/- Pietrangelo, Theodore, Stone, Pacioretty, Kolesar, Hutton, Dadonov, Roy, Janmark, Brooks, Carrier, Amadio
- McNabb, Whitecloud, Brossoit
--

Avauserä oli melko tasainen vetojen oltua 12-10. Molemmat saivat puolittaisia vetopaikkoja suunnanmuutoksista, mutta veskarit hoitivat aika hyvin suorat laukaukset. Flyers teki avausmaalin, kun Braunin viivatoimitus kimposi päädystä maalin eteen. Dadonov yritti purkaa, mutta vähän tuurilla purku kimposi Laughtonin jaloista maalin kulmalle Hayesille, joka laukoi rystyltä kiekon maaliin ohi Brossoitin. Vegasin paras vitja oli ykkönen, joka oli pirteä läpi erän ja sai palkinnon päätösminuutilla, kun Haguen kahden ohimenneen laukauksen jälkeen toiselta puolelta Pietrangelo vieritti rännikiekon takaisin päätyyn, jossa oli Smith ja tämä syötti toimistosta oikeaan laitaan Marchessaultille, joka jatkoi ykkösellä takatolpalle Karlssonille, joka ohjasi tyhjiin tasoituksen taitavan kuvion päätteeksi. Aiemmin erässä puolestaan tasavajaalla Hague ajoi hyvin keskikaistaa pitkin maalille ja ohjasi Smithin laidasta antaman lätyn päin Hartia tämän edestä.

Kahdessa viimeisessä erässä Vegas vei vedot kohti maalia 32-15, mutta Flyers maalit 2-3. 25. minuutilla Flyersilla kävi taas vähän tuuri maalin edessä, kun Brownin kääntö päädystä maalille pomppasi Theodoren luistimesta Willmanille, joka viimeisteli uransa avausmaalin. Vegasin avauskympin paras maalipaikka tuli Paciorettylle, joka hukkasi läpiajon laukoen ohi. Sama mies onnistui kuitenkin tasoituksessa erän lopussa, kun Roy oli hetkellisesti kakkossentterinä Kolesarin tilalla ja sai avauksen Haguelta hyökkäyssiniselle. Roy jatkoi kiekon vasempaan laitaan Paciorettylle, joka pelasi poikittain Stonelle. Tämä pudotti viivaan Pietrangelolle, joka ampui kohti maalia ja samalla takatolpalle oli ehtinyt reboundiin Pacioretty, joka tinttasi vastakiekon uurnaan. Muista tekopaikoista voisi mainita isänniltä Stonen petaamat kaksi vetopaikkaa McNabbille painottomalle puolelle vasempaan laitaan, mutta molemmat vedot olivat osoitteettomia yläkaarelta.

Vegasin YV oli karmeaa kuraa toisessa erässä, mutta Flyers hyödynsi omat kaksi ylivoimaansa päätöserän avauskympillä, kun kärkilaiturit Stone ja Pacioretty vuoron perään olivat boksissa. Ensin Couturierin one-timer painui luvattoman helposti etunurkkaan Yandlen levityksestä. Hetken päästä puolestaan Yandle ampui viivasta päätylautaan. Kiekko kimposi maalille ja McNabb-Whitecloud kaksikko hävisi omat 1v1-paininsa Konecnya ja van Riemsdykia vastaan. Konecny törkkäsi Whitecloudin edestä paluukiekon takatolpalle ja McNabb ei saanut kuriin JVR:ää. Ylivoimien välissä Vegasilla oli yksi hyvä paikka tasoitukseen, kun Smith ja Marchessault petasivat suorahyökkäyksestä tekopaikan toiseen aaltoon Huttonille, mutta tämä ampui keskeltä avopaikasta suoraan päin Hartia. Päätöskympillä Vegasin kiri oli aika laimea. Se onnistui kaventamaan vasta 6v4-ylivoimalla ilman maalivahtia, kun takakolmiossa Pietrangelo ja Theodore liikuttivat kiekon Paciorettylle, jonka laukaus suoraan syötöstä ohitti Hartin, mutta tuon lähemmäs isännät eivät päässeet ja Philadelphia katkaisi täten pitkän tappioputkensa.

Plussaa saavat hyökkäyssuuntaan eniten esillä ollut Karlssonin vitja ja alakerrasta puolestaan Hague, joka jäi myös alusta asti positiivisesti mieleen kaksinkamppailuissa ja kiekon liikuttamisessa. Vaikka Pietrangelo keräsi kaksi syöttöpistettä, Hague oli silti jotenkin dynaamisempi ja Pietrangelon syöttöpisteet toki olivat vähän ilmaisia. Lisäksi yhtä lailla Hague oli jäällä kahden ensimmäisen Vegas-maalin aikana saaden teholukeman +2 ja omalla avauksellaan käynnisti 2-2 maaliin johtaneen kuvion. Miinusta saavat puolestaan Brossoit, joka päästi varsinkin kolmannen maalin helposti ja McNabb-Whitecloud kaksikko, joka voittomaalissa hävisi kohtalokkaasti oman maalin edessä 1v1-tilanteet. Kun @Amerikanihme nostit esiin takunneen alivoiman, yksi syy siihen on mielestäni se, että viime aikoina muutenkin Vegasin puolustajat eivät ole puolustaneet oman maalin edustaa kovin hyvin, vaan tuntuu, että aika paljon vastustajat ovat tehneet maaleja lähietäisyydeltä voitettujen kaksinkamppailujen tai merkkausvirheiden jälkeen.

Stonen vitjan paransi sen jälkeen, kun Kolesar vaihtui Royhin, mutta plussalle se ei riitä, kun Pacioretty hukkasi läpiajon ja Stonellakin oli vain ne pari väläytystä toisessa erässä loppujen lopuksi. Alaketjuista Dadonoville olisi ehkä voinut antaa miinuksen avausmaalin huonosta purusta, mutta en nyt kokenut sitä kuitenkaan tarpeelliseksi. Nelosketjussa Amadio pelasi ihan hyvin ja päätöserässä taisi kertaalleen ahnaasti leikata laidasta keskelle luoden itselleen vetopaikan puolustajan jaloista, mutta Hart selvitti rannelaukauksen. Brooksin jääaika jäi vain kahdeksaan minuuttiin puolestaan.

Mitä tulee lopuksi vastustajan kohupelaajaan R. Ristolaiseen, häntä oli kiinnostava seurata olympiavalintojen lähestyessä. Paras suoritus oli avauserässä, kun hän otti keskialueella kiekon ilmasta alas kädellä, nosti jalalla hyökkäysalueelle ohi Vegas-pelaajan ja pääsi ampumaan estelyittä oikealta b-pisteeltä hieman yli maalin napakalla virityksellä. Ylipäänsä monesti RR70 oli keskialueella puolustamassa eteenpäin ja saikin mukavan määrän mielestäni pysäytyksiä aikaan. Eikä hän ollut mitenkään yliaggressiivinen, vaan sijoittui valmiiksi sinne, minne arveli kiekon tulevan ja aika usein se tulikin hänen luokseen. Omalla alueella hän pelasi yksinkertaista peliä kiekollisena purkaen ränniä pitkin voimalla tai sitten chippasi päädystä norsukiekkoja ilmassa keskialueelle kunnioittaen Golden Knightsin karvausta eikä täten menetyksiä omissa tullut. Hän sai myös AV-aikaa ja päätöserässä blokkasi kertaalleen hyvin Stonen reboundkudin maalin kulmalla pelastaen Hartin takaiskulta, kun tämä ei olisi ehtinyt ajoissa eteen. Olemukseltaan Ristolainen oli vielä patukkamaisempi kuin Buffalossa ylävartaloltaan tai sitten Flyersin pelipaita vain korosti entisestään hänen tietynoloista jäykkyyttään. Kiekollisena käsissä ei näkynyt junioriaikaista pehmeyttä ja samettisuutta, vaan toden totta kuvailisin hänen kosketustaan kiekkoon aika jäykäksi ja jopa kovaksi. Tuo oli pieni pettymys huomata ja varmaan siksi hän tyytyikin yksinkertaisiin ratkaisuihin omalla alueella.

27/82 Vegas vs. Minnesota

Kotiputki päättyi Minnesotaa vastaan. Lehner palasi maaliin ja Stephenson kakkossentteriksi. Kolesar siirtyi takaisin nelosen keskelle ja Brooks katsomoon. Puolustuksessa Hutton jatkoi Theodoren parina ja Coghlan katsomossa.

Arvosanataulukko
++ Stephenson
+ Whitecloud, Dadonov, Stone, Pacioretty,
+/- Pietrangelo, Theodore, Hague, McNabb, Hutton, Smith, Karlsson, Marchessault, Janmark, Roy, Carrier, Kolesar
- Amadio, Lehner
--

Tämänkin pelin kelailin läpi melko suoraviivaisesti, joten kerrataan suoraan maalit alkuun. Avausmaalissa yhdeksännellä minuutilla Stone katkaisi Dumban avaussyötön hyökkäyssiniviivalla. Käännön jälkeen Stephenson levitti keskeltä toiseen laitaan Paciorettylle, joka pudotti keskustaan toiseen aaltoon ja Whitecloud ampui ranteella tarkasti kiekon takayläkulmaan ohi Talbotin. Wild tasoitti siirretyn rangaistuksen aikana 14. minuutilla. Marchessault hävisi hyökkäyspään aloituksen ja Wild pääsi oikeaa laitaa pitkin pois omista, kun Hutton ei saanut pidettyä viivaa kiinni. Duhaime kuskasi kiekon hyökkäysalueelle, hidasti pelin, poimi toisesta aallosta Golikoskin ja tämä viimeisteli slotista ranteella yläkulmaan Duhaimen lättysyötöstä, kun Smith ei seurannut Wild-puolustajaa. Hieno kihaus. Golden Knights meni takaisin edelle ylivoimalla, kun Stephenson syötti vasemmasta siivestä päätyyn, Stone jatkoi ykkösellä neliön keskelle ja Dadonov viimeisteli omasta lempipaikastaan kiekon yhdellä kosketuksella ohi Talbotin kliinisesti. Kyseessä oli venäläisen kauden kahdeksas osuma. Wild tuli kuitenkin tasoihin viimeisellä sekunnilla hetki sen jälkeen, kun Carrier oli tuhlannut läpiajon ampumalla päin Talbotia. Ylivoimalla Hartman kamppaili kulmasta kiekon maalin eteen, jossa McNabb ei saanut kuriin Spurgeonin lapaa. Kakkoskiekko kimposi ponttooneista oikealle puolelle Zuccarellolle, joka ampui paluukiekon läpi Lehnerin varusteiden.

Heti toisen erän ensimmäisessä vaihdossa Minnesota teki kolmannen maalin. Amadio hävisi keskialoituksen, Merrill levitti Dumballe ja tämä avasi pystyyn Bjugstadille, joka pääsi karkuun, kun sekä Hutton että Amadio seurasivat molemmat keskialueella katseellaan Sturmia eivätkä he kommunikoineet pelaajavaihtoa kunnolla, jolloin Bjugstad pääsi läpiajoon viimeistellen kämmeneltä ohi Lehnerin. Alun perin Bjugstad oli Amadion mies keskialoituksesta lähtien, joten laittaisin maalin enemmän tämän kuin Huttonin piikkiin, joka lähti seuraamaan omaa ukkoaan Sturmia. Vegas tasoitti viiden minuutin päästä. Hague purki ränniä pitkin keskialueelle 2v2-tilanteeseen. Janmark ahdisti luistelullaan Spurgeonia sen verran, että tämä menetti kiekon vasemmassa laidassa paineen alla. Dadonov tuli vierestä auttamaan ja nappasi irtokiekon. Hän syötti sen takaviistoon ja Whitecloud naulasi ranteella jälleen slotista ilman maskia kiekon yläriman alle tehden jo toistamiseen tällä kaudella kaksi maalia yhteen peliin. Käsileikkauksen ja uuden sopimuksen jälkeen koossa on hulppeat viisi maalia 11 otteluun. Kuuden vuoden sopimus 2,75 miljoonalla per kausi on ryöstö jo nyt. 4-3 johtomaali nähtiin ajassa 33:52. Stone nappasi karkin Kaprizovilta Vegasin alueella ja käynnisti vastaiskun. Stephenson jatkoi kiekon pystyyn Bennin taakse Paciorettylle, joka viimeisteli läpiajosta kämmeneltä vasempaan kulmaan. Täten Pacioretty teki seurahistoriaa osumalla kuudennessa ottelussa putkeen. Aiemmin Haula ja Karlsson olivat tehneet viidessä pelissä putkeen maalin tammi-helmikuussa 2018 ja marraskuussa 2017. Erän lopussa Whitecloudilla oli paikka hattutemppuun, kun hän karkasi jäähyaitiosta nokikkain Talbotin kanssa ja Stone löysi hänet lätyllään, mutta kämmenuitto ei mennyt patjan läpi, vaikka Zach miten yritti survoa kiekkoa maaliin. Golden Knightsin AV ryhdistäytyi hyvin tuota tilannetta ennen selvittäen useamman minuutin AV-pätkän, jonka aikana Wildilla oli reilun minuutin verran kahden miehenkin ylivoimaa.

Päätöserän alun 4-4 tasoitus meni Lehnerin piikkiin. Spurgeon ampui viivasta ja veto olisi mennyt oikealta ohi, mutta Robin laittoi räpylän väliin ja kiekko kimposi hanskan reunasta maaliviivalle, josta sen puttasi sisään Foligno, kun Whitecloud ei huomannut reagoida ajoissa ja sitoa mailaa entistä lujemmin pois tilanteesta. Ykkösylivoima paikkasi Lehnerin mokan kolmen minuutin päästä, kun Stephenson jakoi poikittain Paciorettylle, joka ampui kilpeen suoraan syötöstä ja Stone siivosi maalin kulmalta karat sisään. Kyllähän tuo nykyinen ykkösylivoima Theodore-Stephenson-Pacioretty-Dadonov-Stone alkaa löytää kemiaa hiljalleen ja roolit ovat kunnossa. Pidän myös siitä, että toisessa viisikossa täten Marchessault ja Karlsson saavat olla siivissä ampujien paikoilla. Lopussa Wild haki tasoitusta ilman maalivahtia ja Fiala kilautti vasemmasta laidsta rimaan, kunnes sitten päätösminuutilla Pietrangelo osui tyhjiin oman alueen kulmasta. Pietrangelollakin on nyt 19 pistettä 27 otteluun, joten sen alun kuuden vai seitsemän pelin kiikariputken jälkeen hänkin on pelannut aika lailla piste per peli -tahdissa.

Stephenson saa kaksi plussaa uran ensimmäisestä neljän pisteen illasta (0+4). Hän totesi, että pois nukkunut isoäiti oli hänen kanssaan tänä iltana. Ketjutoverit kuittaavat yhdet plussat 1+2 tehoistaan. Ilahduttavaa oli tosiaan pari ylivoimaosumaa ykkösviisikolta, jonka takia Dadonovkin saa plussan. Toki hän myös alusti Whitecloudin jälkimmäisen osuman ja päätöserässäkin lätytti laidasta yhden maukkaan passin maalin eteen liukuneelle Roylle, joka ohjasi päin Talbotia tuon alustuksen. Whitecloud kerää plussan kahdesta huimasta rannelaukauksesta slotista toisesta aallosta yläriman alle. Amadiolle menee puolestaan miinus Wildin kolmannen maalin vuoksi ja hän myös tuhlasi viime sekunneilla läpiajon ottelun jo ratkettua, heh. Plussana oli yksi hyvä alustus Carrierille takatolpalle, mutta tämä ei osunut kiekkoon toisessa erässä kunnolla. Lehnerille on annettava miinus puolestaan 4-4 maalin hörpyn vuoksi.

Pietrangelo uurasti taas rajusti pelaten 26:55, jonka aikana hän blokkasi seitsemän kutia ja iski lopullisen niitin tyhjiin. AV-vastuu alakerrassa jakautui aika hauskasti enimmäkseen kolmen puolustajan kesken, kun Alex pelasi 5:30, McNabb 6:21 ja Zach 4:45. Hague stunttasi kertaalleen Whitecloudia ja Pietrangeloa kellottaen 1:3, kun nämä olivat boksissa. Ykkösketjulla oli hiljaisempi ilta edellisen pelin jälkeen ja mieleen jäikin vain se Wildin avausmaalin aikainen jäällä oleminen, mutta oli siellä jokunen puolittainen paikka toiseen suuntaankin, joten arvosana on neutraali. Kolmosketjusta Dadonov erottui tosiaan, mutta Janmarkin teki hyvää työtä 3-3 tasoituksessa karvauksellaan ja olisi ansainnut avustuspisteen. Neloksetjussa Carrier oli ihan pirteä, muttei saa plussaa, kun toisessa pelissä putkeen läpiajoviimeistely ei onnistunut.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Joukkueen pitkäaikainen vahvuus, eli alivoimapelaaminen, on nyt viime aikoina yhtäkkiä luhistunut kokonaan. Ehkä osasyynä on Smart Alecin poissaolo, mutta varmaan jotain muutakin häikkää on. No, teemalla kausi vaikeuksien kautta voittoon jatkuu...

Mielestäni Vegasin alivoima ei ole ollut missään vaiheessa avauskauden tasoa, kun mukana olivat raatamassa mm. alivoiman erikoismiehet Bellemare ja Engelland. Toki Smith ja Karlsson ovat edelleen vaarallisia vastaiskupelaajia alivoimalla ja jossain vaiheessa tätä kautta Vegasilla oli yhtä paljon alivoima- kuin ylivoimamaaleja. Onneksi ylivoimapeli on nyt jonkin verran parantunut sairastuvan tyhjentyessä ja tuo tilasto on jo vähän erinäköinen.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Olen kyllä Lehnerin otteista todella huolissani. Ei ole millään tavalla päässyt samalle tasolle, mitä oli siirtyessään Vegasiin. Liike tuntuu huonontuneen jopa viime kauteen nähden. Noilla otteilla tulee kyllä pitkät 3,5 kautta...

Toki myös pelityylissä olen ollut näkevinäni eroa. Aiemmin liikkuminen oli rauhallisempaa ja mielestäni pelasi syvemmällä maalissa. Tällöin tietenkään liikettä ei tarvitsekaan niin paljoa ja liike ei näytä niin puutteelliselta. Tiedä sitten, vaikuttaako tuohon vastaantulon määrään lisääntyneet läpi menevät vedot, joita yrittää tuolla kompensoida?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
17/68 IceHogs vs. Silver Knights

Parin viikon pelitauon jälkeen edessä olivat tuplapelit Rockfordia vastaan kauden ensimmäisen neljänneksen päättymisen kunniaksi. Dugan palasi rosteriin yli kuukauden tauon jälkeen ja Duke teki kausidebyyttinsä, joten hyökkäysketjuja oli sotkettu sitten viime näkemän. Kakkos- ja nelosketjut olivat ennallaan, mutta Jones korvasi Quinneyn ykkössentterinä, kun tämä siirrettiin nimelliseen kolmosketjuun Duken ja Duganin seuraan. Elvenes ja Boudens olivat sivussa. Puolustuksessa pareja oli myös muokattu, mutta pelaava kuusikko oli sama kuin viimeisimmässä Wild-pelissä. Maalivahtiosastolla Patera tuurasi Fergusonia varaveskarina.

Cotter - Jones - Rondbjerg
Dorofeyev - Leschyshyn - Marushev
Duke - Quinney - Dugan
Primeau - Conrad - Loewen

Pouliot - Miromanov
Hayes - Diliberatore
McCoshen - Pachal

Thompson
Patera

YV:

Jones
Dugan Dorofeyev Cotter
Pouliot

Leschyshyn
Quinney Duke Rondbjerg
Miromanov

Plussat ja miinukset
++
+ Thompson, Quinney, Miromanov, Duke, Dugan, Dorofeyev, Marushev, Cotter, Rondbjerg, Conrad, Loewen, DiLiberatore
+/- McCoshen, Pouliot, Pachal, Hayes, Jones, Leschyshyn, Primeau
-
--

Seurahistorian ensimmäinen kohtaaminen IceHogsia vastaan päättyi tyylikkääseen 0-5 vierasvoittoon. Avausmaali syntyi ajassa 13:09. HSK selvitti avauskympillä kaksi alivoimaa ongelmitta ja sai oman hyökkäyspelin rullaamaan vasta erän toisella puolikkaalla. Quinneyn ketju mylläsi pitkään hyökkäysalueella ja kertaalleen Quinney tarjoili jo lätyn oikeasta laidasta maalille, mutta Dugan ohjasi sen Delian patjaan. Jatkotilanteessa kuitenkin Quinney käänsi uudelleen kiekon maalille, mutta laukaus muuttui syötöksi keskustaan, kun maila sanoi sopimuksensa irti, mutta kiekko tuli sopivasti maalille nousseen Miromanovin lapaan ja tämä pussitti limpun längistä sisään. Duke keräsi kakkossyötön heti kauden ensimmäisessä erässään. Toisen erän alussa HSK meni 0-2 johtoon. Dugan karvasi kiekon hyökkäysalueen kulmassa Stantonilta ja lähetti heti poikittaissyötön Dorofeyeville, joka laukoi suoraan syötöstä kiekon ohi Delian. Upea alustus Duganilta. Kolmas maali nähtiin 37. minuutilla, kun alivoimalla Marushev tuuppasi keskialueella kiekon eteenpäin itselleen Nylanderin ja Kalynukin taakse. Jälkimmäinen koukki häntä rajusti läpiajossa, joten tuomiona oli rangaistuslaukaus, jonka Maxim upotti kämmeneltä hanskakäden alakulmaan terävällä laukauksella. Kyseessä oli samalla seurahistorian ensimmäinen pelitilannerankkari. Neljäs maali syntyi ylivoimalla erän lopussa. Cotter hankki ylivoiman haastamalla Phillipsin, joka esti liikaa kiekotonta Cotteria tämän pyrittyä oman päätydumppauksen perään. Cotterin viisikko myös teki maalin, kun Jones ja Dugan voittivat kulmassa/päädyssä miesylivoiman turvin irtokiekon takaisin vieraille, Dorofeyev tuli kolmanneksi pyöräksi apuun lähettäen heti poikittaissyötön ja painottomalle puolelle yksin jäänyt Cotter malttoi vielä siirtää kiekon rystylle ennen sen nostamista kattoon, kun Delia vajosi jäihin kovin aikaisin. Kalynuk ei ehtinyt maalin takaa enää kiinni Cotteriin, joten siksi Delian piti tulla maalista vastaan haastamaan ampuja. Jo aiemmalla ylivoimalla Cotter oli pari kertaa päässyt ampumaan oikeasta siivestä suoraan syötöstä ja nyt sitten tuli maali rystypuolelta maltin kautta. Toinen erä oli kaikkinensa vieraiden vetojen oltua 5-15.

Päätöserässä puolestaan ei tapahtunut mitään seitsemään ensimmäiseen minuuttiin, kunnes Conrad otti hyökkäyspään aloitusvoiton, Diliberatore piti paineistettuna viivan hienosti kiinni ja siirsi kiekon oikeaan laitaan ehtineelle Conradille, tämä vieritti maalin taakse, Primeau tarjoili maalin eteen ja Loewen ampui suoraan syötöstä kiekon ohi Delian kahdesta metristä. Tuo maali jäi illan viimeiseksi, joten Thompson pelasi kauden ensimmäisen ja uran kolmannen nollapelinsä AHL:ssä.

Nollapelistä tulee tietysti plussa. Aika helpolla Thompson selvisi, kun IceHogs ampui vain 22 kertaa kohti häntä. Paras torjunta tuli 36. minuutilla, kun Pouliot antoi harhasyötön omissa ja Garrett Mitchell pääsi avopaikkaan maalin edessä, mutta Logan venytti patjan rystyuiton eteen. Kymmenen minuuttia ennen loppua hän nollasi 3v1-hyökkäyksessä puolestaan Nylanderin laukauksen vasemmasta laidasta ja hetken päästä ruotsalaisen punnerrus maalin eteen vasemman laidan puolelta ei myöskään uponnut etuyläkulmaan. Kenttäpelaajisto auttoi myös hyvin Thompsonia. Toisessa erässä Pouliot katkaisi yhden 2v1-hyökkäyksen ollen mailoineen syöttölinjalla ja pätöserässä Conrad polki vimmatusti alaspäin onnistuen takakarvaamaan kiekon vieraille ennen vapaata laukausta 2v1-vastaiskusta.

Quinneyn ketju saa kokonaisuudessaan plussan. Quinney itse ampui ahkerasti, mutta vain yksi meni maalille saakka. Hän oli alustamassa avausmaalia ja eritoten avauserässä hänen ketjunsa sai jatkuvasti paineen isäntien alueelle. Duke kirjasi yhden syötön ja pysyi kiekossa ihan hyvin hyökkäysalueella. Dugan puolestaan alusti mainiosti toisen osuman ja oli uhka ylivoimalla vasemmassa siivessä ajoittain. Ykkösketjussa laiturit Cotter ja Rondbjerg olivat näkyviä ja pysyivät niin ikään kiekossa hyvin hyökkäysalueella sekä vierittivät sitä ränniä pitkin omille varmasti. Cotter onnistui myös maalinteossa. Rondbjergilla oli muutama vapaa vetopaikka oikeasta laidasta, mutta tarkkuus uupui. Muun muassa kolmannella minuutilla alivoimalla Jonaksen oma kuti 2v1-vastaiskusta kilpistyi veskariin eikä Leschyshyn saanut törkättyä reboundia sisään. Venäläislaiturit saavat myös plussat. Dorofeyev teki yhden maalin samoilta jalansijoilta, joilta hän avauserässä tuhlasi avopaikan ampuen Delian kilpeen riiston jälkeen. Marushev puolestaan vastasi AV-maalista pilkusta ja oli hyvä alivoimalla muutoinkin peittämään syöttölinjoja. Nelosketjusta Conrad ja Loewen olivat osallisia viimeiseen maaliin. Lisäksi Conradilta nähtiin se yksi hieno takakarvaus ja Loewen blokkasi pari viivakutia hyvin omissa sijoittuen oikein. Alakerrasta erottuivat maalintekijä Miromanov ja viimeistä maalia alustamassa ollut Diliberaotre, joka oli pudonnut pois ylivoimalta, mutta liike vakuutti silti ja otteissa oli sopivaa jämäkkyyttä. Hayes puolestaan on ollut kovin tasapaksu alkukaudella ja odotan häneltä hiljalleen vähän dynaamisempaa pelaamista molempiin suuntiin, koska potentiaalia on köyhän miehen McNabbina pystyä parempaan.

18/68 IceHogs vs. Silver Knights

Hyökkäyksessä oli pieniä muutoksia. Thomson korvasi Marushevin ja täten ketjut menivät uusiksi, kun Duke nousi kakkosketjuun ja joskus hyvin toiminut Rondbjerg-Dugan tutkapari yhdistettiin ykköseen. Loewen sai ylennyksen Quinneyn ketjuun, johon tuli myös Cotter. Alakerta oli ennallaan.

Rondbjerg - Jones - Dugan
Dorofeyev - Leschyshyn - Duke
Cotter - Quinney - Loewen
Primeau - Conrad - Thomson

Pouliot - Miromanov
Hayes - Diliberatore
McCoshen - Pachal

Thompson
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Thompson, Leschyshyn
+/- Hayes, Diliberatore, Miromanov, Primeau, Conrad, Loewen, Quinney, Cotter, Dorofeyev, Duke, Dugan, Thomson
- Pachal, McCoshen, Pouliot. Rondbjerg, Jones
--

Tämä peli päättyi sitten 2-1 tappioon. Samalla tapahtui paluu vanhaan eli HSK hävisi laukaukset todella selvästi 42-18. Kahdessa ensimmäisessä erässä ritarit saivat vain kahdeksan kutia maalille saakka isäntien 28 laukausta vastaan. Silti avausmaalin teki HSK avauserän lopussa juuri, kun ylivoima oli umpeutunut. Miromanov ampui viivasta Rondbjergin syötöstä. Morris pudotti eteensä ja Leschyshyn maskipelaajana nosti rystyltä kiekon yli patjan. IceHogs tasoitti kuitenkin 43 sekunnin päästä. Pachal epäonnistui oman siniviivan puolustamisessa ja Gicewicz pääsi hänen ohitseen hyökkäysalueelle. Tämä käänsi vasemmasta laidasta kiekon keskelle Barrattille ennen kuin McCoshen ehti paikkaamaan Pachalin vuotamista, joten Barratt pääsi ampumaan estelyittä, mutta Thompson selvitti vedon. Kakkoskiekko kimposi patjoista Stantonille, joka löysi takatolpalle uineen Gicewiczin ja tämä ampui helposti tyhjiin tasoituksen, kun McCoshen ei sitten seurannut enää loppuun saakka Gicewitzia. Toinen erä oli maaliton, mutta päätöserää ehti kulua vain 18 sekuntia, kun Rockford teki voittomaalin. Se käytti hyödykseen jämäylivoiman sekunnit päästen hyökkäämään yli keskialueen viidellä neljää vastaan ennen kuin Hayesin jäähy loppui. 1-3 muotoinen alivoimatrap vuoti omalla siniviivalla, kun Mitchell löysi keskikaistalevityksellään tilan syötölle oikeaan laitaan Entwistlelle, joka pujahti alueelle liian helposti ohi Rondbjergin ja samalla Mitchell jatkoi keskellä liikettään maalin eteen saaden syötön takaisin ja viimeisteli varmasti 2v0-tilanteesta kiekon ohi Thompsonin, kun Pouliot puolestaan jäi jälkeen Mitchellistä. Osansa maalista saa ottaa nimiinsä myös Jones, jonka olisi pitänyt kärkikarvaajana blokata Mitchellin luistelulinja keskeltä alun perin.

Plussat menevät Thompsonille ja Leschyshynille, joka maalinsa lisäksi oli vahva aloitusympyrässä, kamppaili hyvin ja pelasi mallikkaasti alivoimaa mielestäni ollen kokonaisvaltaisin kenttäpelaaja. Logan puolestaan torjui 40 kertaa. Avauserässä pahimmat vedot lähetti kahdesti puolustajien jaloista Connolly, mutta nuo vedot Thompson koppasi. Päätöserässäkin sama mies aiheutti eniten uhkaa ylivoimalla ampuen vasemmasta siivestä päin Thompsonia. Toisessa erässä Thompson otti parhaat pelastuksensa silti. 38. minuutilla Hendersonin alivoimalla Altybarmakyan ampui pienikoisena leftinä tulisesti ranteella oikeasta siivestä kohti etukulmaa, mutta Thompson venyi eteen olkapäällään. Jatkotilanteessa Altybarmakyan syötti päätyyn Morrisonille, joka kiepsahti maalin eteen survomaan kiekkoa patjojen läpi turhaan. Aiemmin erässä Morrison puolestaan tuhlasi 2v1-tilanteen ampuen ohi takakulmasta. Toisen erän päätösminuutilla ylivoimalla Rockfordilla oli vielä yksi hyvä paikka, kun Barratt syötti päädystä yhdellä kosketuksella AV-neliön keskelle Entwistellle,, joka ampui päin hyvin sijoittunutta Thompsonia.

Miinukset saavat vastustajan maaleissa huonosti puolustaneet Pachal, McCoshen, Pouliot, Rondbjerg, Jones. Lisäksi Jones aikaili toisessa erässä alivoimalla 2v1-hyökkäyksessä, jolloin Beaudin ehti heittäytyä kiekon irti hänen lavasta. Avauserässä Jones toki kilautti tolppaan suorahyökkäyksestä Rondbjergin siirrosta eteenpäin. Rondbjerg tuhlasi myös paikkoja. Päätöserän puolivälissä hän ampui ensin tolppaan b-pisteiden välistä Silver Knightsin illan parhaan hyökkäysalueen kulmarallin päätteeksi. Tuo tilanne käynnistyi 2v1-hyökkäyksestä, jossa Conradin lätty ei pudonnut Miromanovin lapaan, mutta paine jäi alueelle. Päätösminuutilla puolestaan ilman maalivahtia pelatessa Dugan antoi poikittaissyötön tanskalaiselle, mutta Morris ryösti tämän sivuttaisliikkeellään takatolpalta.

Muista pelaajista Quinney oli näkymättömämpi kuin viime pelissä. Avauserässä hän loi kertaalleen itselleen vetopaikan, mutta kuti vasemmalta meni ohi takakulman. Tuo oli vieraiden ainoa maalipaikka avauskympillä, jossa vedot olivat 9-1. Mirokin väläytti vain kertaalleen luoden itselleen melkein vetopaikan alivoimalla 2v2-vastaiskusta.

HSK;lla on edessään kiireinen viikko, sillä keskiviikkona ja torstaina se vierailee Tucsonissa ja sen jälkeen su-ma -akselilla on edessä kaksi kotipeliä Canucksia vastaan. Jouluaatonaattona se pelaa puolestaan vielä Ontariota vastaan ennen viikon taukoa, mutta uudenvuodenvaihteessakin on ohjelmassa kolme peliä neljään päivään.

Venäjä ja Kanada ovat nimenneet U20-miehistönsä. Cormier on mukana Kanadan joukkueessa, mutta Dean putosi odotetusti ryhmästä pois. Chayka sen sijaan ei mahtunutkaan Venäjän nippuun, vaan kaikki pelaajat valittiin Venäjän maaperältä. Toki tiedotteessa todettiin, että Chaykaa ja toista P-Amerikassa pelaavaa puolustajaa Kuznetsovia tarkkailtiin kyllä, mutta kotimaassa pelaavat yksilöt todettiin puolustussuuntaan vahvemmiksi. Noh, tuohon saa uskoa, jos niin haluaa.

Olen kyllä Lehnerin otteista todella huolissani. Ei ole millään tavalla päässyt samalle tasolle, mitä oli siirtyessään Vegasiin. Liike tuntuu huonontuneen jopa viime kauteen nähden. Noilla otteilla tulee kyllä pitkät 3,5 kautta...

Toki myös pelityylissä olen ollut näkevinäni eroa. Aiemmin liikkuminen oli rauhallisempaa ja mielestäni pelasi syvemmällä maalissa. Tällöin tietenkään liikettä ei tarvitsekaan niin paljoa ja liike ei näytä niin puutteelliselta. Tiedä sitten, vaikuttaako tuohon vastaantulon määrään lisääntyneet läpi menevät vedot, joita yrittää tuolla kompensoida?
Kyllähän Lehner minusta pelasi kauden alun hyvin ja oli joukkueen tärkeimpiä pelaajia, kun rosterissa oli poissaoloja. Viime aikoina sitten on toki tullut muutama huonompi peli, mutta olen itse vielä ainakin levollinen sen suhteen, että hän on isossa kuvassa voittava maalivahti.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
28/82 Boston vs. Vegas

Theodore ja Roy olivat epävarmoja pelikunnostaan, mutta heistä Theodore pystyi pelaamaan. Roy kokeili lämmittelyissä kuntoaan, mutta vetäytyi lopulta, joten Kolesar oli kolmosen keskellä ja Howden palasi neloseen. Lehner jatkoi maalissa.

Arvosanataulukko
++
+ Theodore, Hutton, Stone, Pacioretty, Stephenson, Marchessault, Karlsson, Smith
+/- Lehner, Pietrangelo, Hague, McNabb, Whitecloud, Janmark, Kolesar, Dadonov, Carrier, Howden, Amadio
-
--

Avauserän seitsemännellä minuutilla Haula pääsi ylivoimalla ampumaan suorahyökkäyksestä keskeltä hyvästä paikasta, mutta Lehner nollasi hänet torsollaan. Avauskympillä Vegasin ykkösketjulla oli kolme suorahyökkäystä, joista kaksi päättyi Marchessaultin laukauksiin oikealta. Toinen vedoista johti reboundiin, mutta Smith ei saanut sitä nostettua ohi Swaymanin maalin edestä. Yksi suorahyökkäyksistä päättyi Karlssonin karanneeseen kärkiveiviin. 13. minuutilla Stephensonin ketju heräsi myös pelaamaan ja värkkäsi avausmaalin kulmarallista. Stephenson syötti ristiin viivaan, Hutton pudotti keskelle ja Theodore kiskaisi suoraan syötöstä keskeltä siniviivaa lyöntilaukauksen kohti maalia. Kiekko muutti matkalla suuntaa McAvoun paidan helmasta. Sama viisikko värkkäsi 0-2 osuman parin minuutin päästä. Hutton pysäytti omalla alueella Bostonin suorahyökkäyksen terhakalla mailapuolustamisella. Stone siirsi irtokiekon eteenpäin Stephensonille, joka jatkoi sen pystyyn McAvoyn ja Forbortin selustaan spurtanneelle Paciorettylle. Lävistävä syöttö laskeutui lapaan ja Pacioretty viimeisteli suoralla laukauksella kiekon pönttöön läpiajon päätteeksi. Maaliputki venyi jo ennätykselliseen seitsemään otteluun. Kihaus oli klassinen Vegas-osuma, jossa yksi hyökkääjä paineli heti riiston jälkeen vastustajan puolustajien selustaan ja kaksi muuta toimittivat kahdella syötöllä kiekon hänelle. Erän viimeisellä sekunnilla Vegas meni jo 0-3 johtoon. Ykkösketju hankki ylivoiman ja hyödynsi myös sen osana kakkosviisikkoa, kun Marchessaultin laukaus oikeasta siivestä kimposi Carlon luistimesta maaliin 0,4 sekuntia ennen taukoa. Pietrangelo ja Smith napsivat syöttöpisteet. Ansaittu maali ykkösketjullekin hyvän erän päätteeksi. Vegasin kärkiketjujen ollessa jäällä kaikki vedot olivat muuten tasaviisikoin 11-1, wau.

Toisen erän neljännellä minuutilla Haula pääsi ampumaan puolittaisesta 2v1-hyökkäyksestä, mutta lämäri vasemmasta laidasta meni suoraan Lehnerin räpylään. Puolivälissä erää Coylella oli puolestaan hyvä maalipaikka maalin kulmalla, mutta Lehner pysyi mukana veiveissä. Välissä Vegas meni jo 0-4 johtoon jälleen vastaiskusta. Stone ja Stephenson purkivat oman alueen paineen seinäsyöttelemällä maalin takana tapahtuneen katkon jälkeen. Sen jälkeen Stone kuljetti itse yli keskialueen ja jätti kiekon sinisen jälkeen Paciorettylle, joka leikkasi oikeasta laidasta keskelle ja ampui matalan vedon, joka ohitti Swaymanin, koska maalille keskikaistaa pitkin ajanut Theodore teki hyvän maskin. Pacioretty teki 12. maalinsa 11 otteluun ja Stephenson puolestaan teki seurahistoriaa olemalla ensimmäinen pelaaja, joka on kerännyt väh. kolme syöttöä kahdessa ottelussa putkeen. Vegas pelasi toisenkin erän kliinistä jääkiekkoa pitäen Bostonin vain 16 laukauksessa kohti maalia 40 minuutin jälkeen. Suurta hätää omissa ei missään vaiheessa ollut, vaan keskusta oli hyvin tukossa ja stopit omalla alueella laidoissa onnistuivat melko nopeasti, joten pitkiä pyörityksiäkään ei syntynyt, vaan kaksinkamppailupelaaminen oli mallikasta. Toisessa päässä maalin lisäksi Huttonilla oli hyvä vetopaikka vasemmalta kaarelta poikittaissyötöstä, mutta rannari meni ohi maalin. Erän lopussa Pacioretty petasi Stonelle one-timerin slottiin vastaiskun lopuksi, mutta veto blokattiin.

Päätöserän avausvaihdossa Whitecloud ja McNabb eivät saaneet purettua kiekkoa päädystä, vaan Hall nappasi sen, kiersi maalin ja löysi keskeltä Bergeronin, jonka kuti suoraan syötöstä ohitti Lehnerin. Kahdeksannella minuutilla nähtiin Vegasin paras maalipaikka, kun Stephenson livahti selustaan ja pääsi nokikkain veskarin kanssa, mutta veto meni päin kassaria eikä hän täten yltänyt neljään pisteeseen sentään toisena iltana putkeen, heh. Päätöserä oli kaikkinensa aika mitäänsanomatonta seurattavaa, kun Vegas keskittyi tukahduttamaan Bostonin hyökkäyksiä. Vedot olivat vain 8-7 kohti maalia. Lopussa Boston haki kavennusta kolmisen minuuttia ilman maalivahtia siinä onnistumatta, joten niinpä maalein 1-4 Vegas haki ensimmäisen voiton TD Gardenista seurahistoriassaan. Näin ollen voitot ovat enää ottamatta Torontosta (0/4), Nasseu Coliseumista (0/1) ja Tahoe-järven peliareenalta (0/1).

Plussat oli helppo jakaa, koska kärkiketjut ja Hutton-Theodore puolustajapari olivat ylitse muiden niin selvästi. Karlssonin ketju olisi voinut tehdä myös tasaviisikoinkin helposti ainakin yhden osuman eikä pelkästään ylivoimalla, koska paikkoja oli ensimmäisten 40 minuutin aikana. Stephensonin vitja oli puolestaan sitten äärimmäisen tehokas. Hutton pelasi alakerrassa varmaan parhaan pelinsä Vegasissa ollen vahvasti mukana kahdessa ensimmäisessä maalissa ja Theodorekin oli vaihteeksi lähempänä omaa parasta tasoaan kiekollisena. Lehner pääsi maalissa sen verran helpolla, että plussaa ei tule, vaikka omiin meni vain yksi. Viisikkopuolustaminen omalla alueella oli avain voittoon. Kun puolustat hyvin, hyökkäät hyvin. Tuo mantra piti paikkansa parissa Paciorettyn vastaiskuosumassa muun muassa. Alaketjuista erottui ehkä eniten Amadio, joka ampui pari kertaa terävästi suoraluistelusta puolustajien jaloista hieman ohi maalin. Howden oli paluussaan melko tasapaksu, vaikka sinällään pysyi ihan hyvin kiekossa hyökkäysalueella parin nelosketjun kulmapelin aikana. Puolustajista Hague jäi mieleen siitä, että hän voitti monta kaksinkamppailua oman maalin takana ja Pietrangelo sitten hoiti irtokiekot pois omalta alueelta hyökkääjien lapoihin tarkoilla avauksillaan.

19/68 Roadrunners vs. Silver Knights

Pikkuritarit jatkoivat reissuaan Tucsoniin. Patera sai kauden ensimmäisen AHL-starttinsa. Puolustuksessa oli sekoiteltu pareja ja Boudens-McCallum nousi hyökkäykseen syrjäyttäen Thomsonin ja Quinneyn.

Rondbjerg - Leschyshyn - Dugan
Cotter - Jones - Duke
Dorofeyev - Conrad - Loewen
Primeau - Boudens - McCallum

DiLiberatore - Pouliot
Hayes - Miromanov
McCoshen - Pachal

Patera
Thompson

Plussat ja miinukset
++
+ Miromanov, Rondbjerg, Leschyshyn, Dugan
+/- Patera, Pachal, McCoshen, Hayes, Diliberatore, Pouliot, Cotter, Jones, Duke, Dorofeyev, Conrad, Loewen, Primeau, McCallum
- Boudens
--

Lopputulos oli riemukas 3-4 voitto jatkoajalla. Avauserän alussa kuuteen minuuttiin Tucson teki kaksi maalia. Avausmaali oli komea. HSK:lla oli vaihto kesken ja Hults pääsi kuljettamaan ilmaiseksi hyökkäysalueella. Hän antoi oikeasta laidasta poikittaissyötön Faschingille, joka jatkoi ykkösellä takaisin oikealle puolelle takatolpalle Barronille ja tämä sai siirtää kiekon rauhassa tyhjiin, kun Patera ei ehtinyt enää liikkua uudelleen toiseen suuntaan. Hayes puolestaan vaihdon ollessa kesken joutui paineistamaan Hultsia ja siksi Miromanov jäi yksin maalin eteen kahta pelaajaa vastaan eikä saanut katki poikittaissyöttöä. 2-0 maalista vastasi myös Barron. Leschyshyn hävisi hyökkäyspään aloituksen Barronille. Söderström siirsi kiekon päätyyn Kolyachonokille, joka chippasi sen pois omalta alueelta. Yhdellä syötöllä ohitettiin koko HSK:n hyökkäysketju ja Tucson sai luotua 3v2-vastaiskun. Miromanov pääsi hetkeksi väliin purkukiekkoon keskialueella, mutta McCartneyn tultua heti iholla venäläinen ei saanut sitä haltuun, vaan kiekko jäi Barronin poimittavaksi. Tämä ohitti jalalla keskeltä Miromanovin, joka oli palaamassa laidasta keskemmäs, muttei ehtinyt sulkea keskikaistaa. Barron yritti syöttää takatolpalle ohi Hayesin kohti Faschingia, mutta syöttö kimposi Hayesin luistimesta ohi Pateran vieraiden maaliin epäonnisesti. Sanotaanko näin, että tässäkin maalissa Hayes-Miromanov kaksikko jätettiin vähän kuin oman onnensa nojaan ottamaan vastaan YV-hyökkäystä, joten en heitä suoranaisesti syytä, vaan ennemmin hyökkääjiä, jotka pelasivat huonosti aloituksen jälkeiset sekunnit.

HSK kavensi toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Jo avauserässä ykkösylivoiman takakolmio Dugan-Miromanov-Rondbjerg liikutti kivasti kiekkoa ja Duke-Leschyshyn kaksikko oli keskellä lavat jäässä ohjureita varten. Palkinto tuli tuolle viisikolle toisen erän alkuun tosiaan. Dugan haki oman rannelaukauksensa paluukiekon kulmasta ja pelasi sen viivaan Mirolle, joka levitti Rondbjergille. Kiekko hukkui tämän jalkoihin eikä veto lähtenyt, mutta Jonas sai pidettyä kiekon itsellään ja syötti sen takaisin Miromanoville, joka kiskaisi one-timerin ja lämäri ohitti Prosvetovin maskissa olleen Leschyshynin jalan kautta. Roadrunners meni 1-3 johtoon päätöserän kolmannella minuutilla. Se oli samankaltainen kuin aiemmat maalit. McCoshen-Pachal kaksikko jätettiin vain nyt vastaanottamaan 3v2-suorahyökkäystä, joka päättyi klap-klap-klap -maaliin, kun Elynuik siirsi keskikaistalta kiekon oikealle McGregorille, jonka syöttö löysi takatolpalta Broadhurstin eikä Pachal ehtinyt puolustaa tätä pois saatika McCoshen saanut katki poikittaissyöttöä. Nelosketju oli se, jonka karvaus ohitettiin tuolla kertaa liian helposti. Seuraavassa vaihdossa neljäskin maali oli lähellä, kun Carcone ampui oikeasta laidasta ranteella tulisesti ja Pateran torjunnasta kiekko valui maaliviivalle, mutta McCoshen sai jotenkin siivottua sen sieltä ennen Maccellia.

Junnuritarit kavensivat 3-2:een ajassa 47:28. Pouliot avasi omista pystyyn tavoitellen keskikaistalta Dorofeyevia, mutta isäntien lavat olivat välissä. Kiekko kimposi silti Tucsonin alueelle ja irtokiekon perään ehti ensimmäisenä Jones, joka käänsi vasemmalta maalin kulmalta kiekon kohti takaviiistoa, mutta se kimposikin Provolnevin mailasta ohi Prosvetovin. Tasoitus syntyi kymmenen minuutin päästä. DiLiberatore nousi viivasta kohti maalia oikeasta laidasta kiekkoa suojaten ja ampui rystyltä päin veskaria. Reboundin käänsi sisään maalin edestä Leschyshyn illan toisellaan. Rondbjerg sai toisen kakkossyöttönsä. Jatkoajan alussa Carcone karkasi puolittain läpi Pachalin vartioinnista, mutta Patera tuli vastaan peittämään kulmat ja koppasi vedon. Ajassa 61:14 tuli ratkaisu toisessa päässä. Miromanov-Cotter-Conrad kolmikko pysyi kiekossa pitkän aikaa Maccellia, Barronia ja Söderströmiä vastaan. Miromanov vieritti kiekon maalin taakse Conradille, johon Maccelli oli jättänyt vähän etäisyyttä, mutta Matias ehti vielä maalin etukautta liikkumaan toiselle tolpalle sulkemaan Conradin nousun maalin eteen. Niinpä tämä jätti kiekon Cotterille, joka punnersi maalille ohi Söderströmin, mutta Prosvetov törkkäsi mailallaan kiekon pois Cotterilta. Irtokiekko tuli suoraan Miromanoville, joka löysi vasemmalta tolpalta Conradin ja tämä pussitti kiekon tyhjiin, kun Maccelli varasti ennenaikaisesti ja lähti kyttäämään läpiajoa ennen kuin kiekko oli kunnolla hallussa, joten Conrad oli täysin vapaana siksi.

Patera koppasi 30 kiekkoa. Maaleista ei voi häntä syyttää, mutta en anna silti plussaa, koska torjuntatyyli oli osin melko haparoiva. Hän tuli aggressiivisesti vastaan, mutta pari kertaa ylipelasi hieman ja suorien laukausten reboundkontrolli olisi voinut olla parempaa. Plussana oli toki se, että Maccelli-Carcone kaksikkoa ei saanut laattaa hänen selkänsä taakse kertaakaan, vaikka he loivat tukun paikkoja. Kymmenennellä minuutilla Carcone ampui ylivoimalla oikeasta siivestä ranteella tulisesti patjaan. Söderström ja Maccelli olivat samassa takakolmiossa ja kerrassaan liikuttivat kiekkoa hienosti ajoittain. Vartin kohdalla Maccelli loi 2v1-vastaiskun voittaen irtokiekon omissa kotijoukkueelle. Hän siirsi sen Carconelle, joka ampui vasemmalta ylärimaan Pateran saadessa räpylän hieman väliin. Heti perään Maccelli ampui slotista sivukehikkoon ja suomalainen sai vielä uuden paikan oikealta kaarelta ampuen ranteella estelyittä Pateran syliin. 23. minuutilla Maccelli kuljetti heittämällä yli keskialueen päätyyn saakka, kiersi maalin rystyllä suojaten, jätti viivassa kiekon Söderströmille, joka teki vastaliikkeen, leikkasi vasemmasta laidasta keskelle ja ampui sähäkästi kohti etuyläkulmaa, mutta Patera sai kilven eteen. 43. minuutilla puolestaan 2v1-hyökkäyksessä Maccellin lätty Carconelle pysähtyi Diliberatoreen välissä, joten Patera ei joutunut venymään, mutta 54. minuutilla ylivoimalla Maccelli pelasi vasemmasta siivestä päätyyn, Fasching jatkoi slottiin ja McCartney ampui suoraan syötöstä päin Pateran patjoja. Sama kuvio nähtiin kerran jo avauserässä. Nyt jatkotilanteessa McCartney rullasi Pateran ylitse saaden ansaitun jäähyn. Pari muutakin kertaa Pateran päälle ajettiin melko surutta, joten kaipa kovuudella häntä vastustaja yritti horjuttaa.

Ykkösylivoiman takakolmio saa plussat hienosta YV-pelaamisestaan, joka olisi voinut tuoda enemmän kuin yhdenkin maalin. Miromanov toki alusti sitten myös voittomaalin ja Leschyshyn YV-maalin lisäksi osui tasaviisikoin päätöserän lopussa illan toisellaan, joten hän saa myös ansaitun plussan. Toisessa erässä hänellä oli myös yksi vanhanaikaisyritys Prosvetovin oltua sivussa maaliltaan ja heti perään 3v1-hyökkäyksestä Jake jätti kiekon Rondbjergille, joka tykitti ohi takakulman. Minuutti tuon jälkneen muuten 33. minuutilla Jones tuhlasi läpiajon ampuen päin veskaria, jonka jälkeen hänet tuupattiin maalin sisään. Tuota tilannetta edelsi Carconen lätty maalille ajaneelle Maccelille, mutta syöttö ei pudonnut lapaan, vaan meni läpi ja HSK käänsi siitä pelin pystyyn. Kaikkinensa HSK loi parhaat paikkansa suunnanmuutoksista ja pidemmät pyöritykset olivat vähissä ehkä päätöserän loppua lukuun ottamatta. Esimerkiksi toisen erän alussa nelosketjukin pääsi 2v1-vastaiskuun, mutta se kuihtui, kun Boudens hukkasi itsekseen kiekon ja saa miinuksen siksi, koska hän oli muutoinkin kovin löysä kaukalossa. Duken vastaiskuhaastot olivat puolestaan vieraiden avauserän parasta antia. Kerran hän loi itselleen vetopaikan jopa 1v3-tilanteesta, mutta rannari meni suoraan maalivahdin syliin.
 

Nemonieminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Isles
Eichel vissiin vuodenvaihteen tienoilla tulossa peleille. Mihinköhän ketjuun miestä ollaan sovittamassa kun tuskin haluavat Stone-Stephenson-Pacioretty komboa rikkoa. On meinaan melkoisessa liekissä just nyt.
Positiivinen ongelma tietysti. Vaikea sanoa minkälaisessa kunnossa Eichel palaa, kestääkö paikat kunnolla pelaamista.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Itse en kyllä usko että Eichel vuodenvaihteen tienoilla vielä pelaa. Jos pitäisi jotain veikata niin sanoisin aikaisintaan tammikuun lopussa mutta tuntuu että paluu tapahtuu olympiatauon jälkeen 25.2. Ei kannata riskeerata mitään ja nyt kannattaa parannella ittensä kunnolla kuntoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös