Yksi onglema, että vanhusten hoito ei juuri kiinnosta hoitajia. Kaverini on yksityisen hoivakodin toimari ja jannu on valitellut, että eipä paljon työntekijöitä löydy, vaikka palkkaus on parempi kuin yksityisellä puolella. Käytännössä pakko palkata ulkomaalaisia.
Kunnallisella puolella tämä varmaan vieläkin isompi onglema. Paskavaippojen vaihtaminen ei vaan ole kovin mediaseksikästä työtä. Varmasti jos hoitoalojen palkoja nostettaisiin reilusti tämäkin onglema korjaantuisi, mutta rahojen riittävyys muodostaisi ongelman.
Ei se paskavaippojen vaihto nyt niin kummallista ole. Onhan sitä tehty maailman sivu omille lapsillekin. Mutta sitä nyt en ymmärrä, että jos kaverisi on yksityisen hoivakodin toimari, niin miten palkkaus on parempi kuin yksityisellä puolella?
Kyllä se pojjaat nyt vaan on paljon muutakin kuin paskavaippojen vaihtoa, tuo työ meinaan. Siksipä sinne kannattaa ihan itse tutustua avoimin mielin ennenkuin suuremmin ihmetellään asiaa.
Periaatteessa kun ihminen vanhenee, hänen terveytensä kärsii, vauhti hidastuu ja paikkoja kolottaa. Sitten kun sairastutaan, mennään sairaalaan. Jos pystyy menemään ainoastaan apuvälinein kotiin, niin se järjestetään. Jos tarvitsee lääkehuoltoa, pesupalvelua, tai muuta kotipalvelua niin ne järjestetään. Mikäli vanhus on siinä kunnossa, ettei hän kykene liikkumaan, mutta on silti perusterve, hänelle järjestetään kodinmuutostyöt ja avut kotiin.
Sitten kun nämä edelliset eivät enää riitä, niin voidaan laittaa hakemus tehostettuun palveluasumiseen/vanhainkotiin. Tässä tapauksessa kotona asuminen ei ole mahdollista, edes lisätyin kotiavuin.
Joka tapauksessa tämä on maksajalle edullisempaa kuin se, että henkilöä makuutetaan sairaalassa vuoteessa. Sairaalassa fysioterapeutit kuntouttavat iäkkäitä ihmisiä ja monesti kotiutuminen onkin vielä hyvinkin mahdollista.
Vaikeasti vammautuneille kunta/kaupunki on velvollinen järjestämään henkilökohtaisen avustajan mikäli tietyt kriteerit täyttyvät. Vanheneminen ei ole vielä tähän päivään mennessä ollut vaikea vammautuminen.
Ainainen hoitajien motivaation syyttäminen huonoksi todennäköisesti kuvastaa johdon johtamiskykyä ja osaamista rekrytoida osaavaa työväkeä töihin. Jotkut järjestävät kaikenmoista muuta ohjelmaa ja tarjoaa työsuhde-etuja. Jos haluaa itselleen osaavia työntekijöitä motivoituneina, niin ei se nyt niin vaikeata ole järjestää. Hoitaa vaan oman puolen asioista kunnolla ja kohtelee arvokkaasti työntekijöitään tasapuolisesti, niin 9/10 hoitajasta työilmapiiri paranee. Olen itse ollut monessa terveydenalan paikassa töissä ja voin sen kertoa, että työilmapiirillä on paljon tekemistä työssä jaksamisen kanssa.
Johtaminen kuntoon niin johan helpottaa :)